Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 7 hari yang lalu
BobbyLaforge: 17 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
muslimin23: 31 hari yang lalu
PhoebeGordon: 31 hari yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: jom lah pergi mesir....


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» jom lah pergi mesir....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh jom lah pergi mesir....

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 00:33


assalamualaikum buat semua ahli ukhwah......


buat pengetahuan semua...saper yg belum pernah pi luar negara tu...jomlah pegi negara yang penuh ngn sejarah zaman rasulullah s.a.w..

byk tmnpat2 yang menarik disini...boleh naik unta..pegi piramid...tempat dimana cleopatra bersiram.....telaga firaun...makam rasulullah dan sahabat2 nabi....dan..byk lagi tmpat yang cantik2...

jomlah..datang ke sini...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 03:31


Assalamualaikum....

anti sponsor la tiket flight....leh la ana gi saner...isk..dah lamer mengidam nak gi saner...tempat yang penuh sejarah kegemilangan Islam....bila la ada peluang....

:: kalu gi saner ngan unta, agak2nyer sampai tak?? ::

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:09


assalamualaikum...

ye la..kl ade rezeki ana pun nk gak pi mesir tu..byk gak kenalan chatting yg studi sane..depa slalu anta gambar yg cantik2 kt sane..insyaAllah ade rezeki nnt ana nk ke sane..tp apepun..nk ke tanah suci dulu..

mesti sonok ukhtie kite yg studi kt sane tu..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:38


sesaper yg nak pi ke mesir tuh,..jgn lah lupa ajak ana skali..
dah lama bercita┬▓ nak ke sana..... melancong sambil sambung bljr...tp nampaknya kena simpan lah dulu cita┬▓ tuh....



-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 17:53


jomlah..ramai2 pi negara yg bayk tamadun islam di zaman rasulullah s.a.w..rugi sape yg tak pegi lagi...yg paling best sekali..dapat tgk air lautnya yg biru...itulah kekuasaan tuhan...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 20-05-03 22:39


assalamualaikum...ermmm,

marilah bersama kita melancong....

best gi sana...ermm...kan zaharatul..ingat tak masa kita naik unta..hehe,menjerit satu padang pasir dengar suara kita kan?nasib piramid tak runtuh,

mmg bestlah bnyak sejarah tinggalan islam...dan bnyak benda2 pelik..antaranya al-fouyyum...oaisi,
kat tgh2 padang pasir...airnyer sejuk....

ish..best tak terkata...

kepada yg berpeluang datanglah...gi sana...

waalahua'lam...

-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 21-05-03 21:55


assalammulaikum...

jom aa laa gi misr....ermm tempat nabi musa laa zahratul _raihanah....boleh lah jugak kata menraik kan zahratul ...
kalau nak pegi sini cakap ngan ana ngan kengkawan..nantileh lah jemput dekat airport jer...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

alfaiennur
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 343
Posting: 3
Dari: BP.Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-05-03 22:12


hmmm...kalau pegi mesir tu 1st sekali pergi melawat makam Auliya'....Baru la tengok keindahan alam...baru la pegi tempat Firaun tu....ambil iktibar...Sedap sekali panjat gunung Sinai...Tempat Nabi Musa bermunajat...Tau penat tak penat memanjat...Batu batan semata...Kalau Nabi Musa dulu takder jalan...main redah jer...Semata2 ingin bermunajat kepada Tuhan...Macamana kita sekarang??? Mampukah menempuh susah demi ibadah kerana Allah??? Baru orang bagi ganjaran sikit dah ikut kata orang Munafiq...Betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfaiennurProfil   Hantar PM kepada alfaiennur   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:25


ishkk .. pi sana memang cecita dr dulu

tak tercapai lg nih .. doakan saya moga tersampai juga ke sana nnt yer ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-05-03 19:32


insyaalah..suatu hari nanti..suraj pasti akan sampai ke sana...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 02:26


Assalamualaikum...

ala akak...takkan nak bawak suraj je kot....ana nak gi gak...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:39


assalamualaikum....

ha kepada sesaper yg ada cita2 nak pi mesir tu pi cepat2....ana mmg xdek masalah dah..dah kenal bumi mesir ni..coz ana lahir kat sana....tp tak dan la nak naik unta.....ana kecik lagi maser tu..tgk unta jelah.....tp insyaallah kalau ada rezeki ana nak pi melawat tempat lahir ana tu..ada sesaper yg nak join ana...?jom...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

isma_islah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 315
Posting: 6
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 04-06-03 02:45


assalamualaikum..

hmm..ana mmg berhajat nak pergi mesir sebelum habis belajar di sini..
moga2 tercapai impian..
hehe..tgh kumpul duit nih..
nasib baik currency rate di sini besar..

insyallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 22:24


Assalamualaikum wbt.

Ana pun nak gi Mesir gak!tp..3thn lagi kot insya-Allah doakan ana ye supaye berjaye ke sane,sambil belajar kite blh melancong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-06-03 22:30


Assalamualaikum.....
Ana memang teringin gak nak pi tempat orang ni.....
Tapi kalau sahabiah ana,Zahratul_Raihanah nak sponser,boleh lah jugak....
Sekarang ni tak ade rezeki lagi....
Mungkin lain kali...
Nanti buat umrah,bolehlah lawat mesir....InsyaAllah
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

sumaiyyah_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1070
Posting: 104
Dari: PeNang...SeLaNgOr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 23:06


sumaiyyah pun teringin gak nak pegi sane... kalau berpeluang nak sambung belajar di sana... biler ke tanah suci bolehla melawat mesir sekali... insyaAllah... tp kalau kak zahratul nak sponser ape salahnyer... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyyah_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sumaiyyah_mujahidah   Pergi ke sumaiyyah_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-03 05:41


a'kum..

hmm best tu..

kalau ada sesiapa nak pegi mesir sekali nak buat umrah.. boleh lah ebritahu saya.. sbbnya.. mak sedara saya selalu buat pakej umrah sambil berziarah..last year kitorang gi iran.. tahun ni, dia arrage nak pegi london.. dan kalau tak salah mungkin hujung tahun ni turki tak pun mesir.. insyaallah.. mesir tu mmg byk kali dia dah arrage umrah sambil ziarah ke sana..

bayaran dia lebih kurang 2 ribu lebi kot.. saya pun tak pasti.. tapi apa yg pasti.. dia ada pakej utk 2 mingu dan sebulan...

-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 16:37


Assalamualaikum wbt..

Hajat sinar memang nak gi mesir..niat di hati bukan setakat nak gi sana sekadar melancong jek..tapi kalo bole nak bermastautin di sane..hehehehehhe... nie tengah kumpul duit...kalau ada rezeki..sampai lah sinar kat sana tuh...nak keje kat sane rasenyer...sinar ada di sana...heheheheh....

wsalam...

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

rufaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 305
Posting: 23
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-06-03 22:45


Assalamualaikum...
Ana sekarang pun sedang berada di Mesir....datang jangan tak datang jeguk-jenguk bumi Ambiyak nih..banyak kenangan sejarahnya....dan jangan lupa panjat Gunung Sinai....
Untuk Widad ngan Ummu_Qistina...nanti kita panjat sama-sama tau...sama nak join datang sini ok..


Bookmark and Share

    


  Member Information For rufaidahProfil   Hantar PM kepada rufaidah   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 21:44


Quote:

rufaidah wrote:
Ana sekarang pun sedang berada di Mesir....datang jangan tak datang jeguk-jenguk bumi Ambiyak nih..banyak kenangan sejarahnya....dan jangan lupa panjat Gunung Sinai....
Untuk Widad ngan Ummu_Qistina...nanti kita panjat sama-sama tau...sama nak join datang sini ok..




erm....ye lah cik rufaidah..nanti kita tgk sapa yang dulu naik puncak gunung sinai yer..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 21:55


salam alaik..

alfun mabruk ilaikum...dahulu mmg berhajat sgt nak futher study kat sana..kat bumi anbiya'..malah ramai sgt sahabat2ku di sana..peluang dah ada..nama dah tersenarai..pasport dah siap..sijil dah lengkap..tp..dgn berat hati...Mesir ku tinggalkan sepi..Alexander ku lambai dalam mimpi..Syukbah Lughah hanya menjadi perindu hati...
apapun..andai diberi kemudahan masa..tenaga..wang..ingin ku abadikan diriku di kutub khanah itu...meskipun sekadar satu langkah semata...kuikui...

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 10:15


bestnye rufaidah belajar ke?
ana pun mmg teringin sgt nak pegi sana...tp..Allah ttpkn rezeki dtmpt lain...syurkur lah..Insya Allah klu ada rezeki..umur panjang ...nak jugak pegi..doakan ye..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 10:17


Assalamualaikum
ukht rumaisya.., ana rasa mcm pernah terbaca lah ungkapan ukht tu..buku ape ye?

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 22:22


ye ke rumaishaaaaaa...naper tak datang sini???nape tolak lamaran datang ke bumi anbiya'..saya pun mulanya tak nak datang sini..tapi alhamdulillah..saya jejak juga bumi bertuah ni...jomla pi sini...best..selain dapat pegi tmpat2 bersejarah..kita leh cari ilmu yang belum terdapat di m'sia...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 19-06-03 23:32


assalammualaikum.....

ok rufaidah.....nak ajak jie ngan widad yer....boleh gak....nanti kite bincang bersama yer....heheeh.. ..sebelum rufaidah balik mesia lah yer...
ok ..wassalam ...illaliqa


-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 19-06-03 23:55


wahh ramai juga yg nak ke mesir yee
klu gitu nak ikut juga... sapa yg nak belanja ni????

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 18:50


Ana dah lama teringin nak ke Mesir. Baru2 ni ustazah ana ada tanya saper nak belajar kat sana.Mula2 nak pergi jugak,tapi tunggulah 2 tahun lagi slp dah mahir cakap Bhs Arab.Insya-Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 20:05




solehah..tak per je kalau tak pandai ckp arab..kita boleh belaja..dimana ada kemahuan..disitu ada jalan...betul tak??

saya doakan awak pi sini...yer..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 23-06-03 00:52


ok kepada akhawat tersayang rufaidah,widad dan zahratul _eraihanah kite lawan yers aper dapat jejak kaki ke sinai dulu .....
heheh saper dulu dapat panjat sinai kena belanja kat asfour....heheheh ....ermmm cabaran sinai akhawat 2003...jgn marah akhawat sayang ....
wassalam ...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 09:35


salam alaik..

kpd akhawat di sana..bukan sesaje taknak pi waktu tu..tp..pd saat akhir..kena tolak jugak tawaran ke sana...meskipun hati amat sebak apabila p hantar ikhwah kat KLIA..apapun..ana sentiasa doakan antum semua bahagia dan jadi ulama yg berkualiti...

panjang umur ana akan p jugak..ana janji nak p thn depan..insyaALLAH...

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 16:24


amboi ummu_qistina....tak sabar nampak nak pi sinai..hehehhehehwe..
saya rasa awakler yang kena belnja kitorang asfour nanti,.....ekekekkeek..ok kan???



erm...rumaishaaa....takpelah...mungkin dah takdir macam tu kan..insyaallah..sekiranya awak pi mesri thn dpn ni..jgn lupa bgtau kami yer...kut2lah awak kena kat alexandria..satu kuliah lah kita kan???heheheehehhehe

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 18:24


salam alaik..

ukhti ZahRatul...ana bercadang nak p thn depan..maybe g lawat kpt..tp..nak jugak lah merasa masuk kelas...kuikui..erm..anti kenal tak NoorShina?dia tu salah seorang shbt ana..yg lain lagi duk kat kaherah..
insyaALLAH..ana p thn depan..kita buat JK yer..kuikui

-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

fajar_rusile
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 94
Posting: 23
Dari: Manchester

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 18:58


pi Mesir????

insyaAllah... bila sampai masanya nanti.. sekarang tengah kumpul duit lah ni....

kalau rancangan berjalan lancar, mungkin kite akan beraya kat sana kot.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajar_rusileProfil   Hantar PM kepada fajar_rusile   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 20:37


yer ke rumaishaaa...saya tak kenal lah..maalishla..sebab saya duk ngn budak2 sabah..

kalaau dah sampai sini..jgnlah lupa contact saya yer..

fajar_rusile pun nak gi mesir ker..jomlah..ramai2 belja kat sini...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

rufaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 305
Posting: 23
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 23-06-03 22:07


Assalamualaikum.....
Wah..nampaknya ummu_qistina nak lawan ngan rufaidah yee...oklah setuju..kalau ummu_qistina sampai dulu kat puncak sinai tu rufaidah belanja Asfour..dan kalau Rufaidah yang sampai dulu..anti kena belanja tiket ana balik Malaysia...ok tak....
Orang Malaysia nak kirim apa kat ana?? ..Tapi tak best kalau kirim-kirim nih...baik datang sini sendiri..ummu_qistina ada...dia boleh bawa gi jalan dan dia boleh belanja antum orang semua gi Asfour..kan ummu_qistina...!!Widad ngan zahratul_raihanah pun boleh nak belanjaa...ok tak cadangan ana???


Bookmark and Share

    


  Member Information For rufaidahProfil   Hantar PM kepada rufaidah   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 23-06-03 23:55


assalammulaikum......
alamak ..yer ker rufaidah ......macam aper kate kite pegia sfour kite gi ler beli barang aper yang kite nak ..pastu aper lagi bayar nafs nafs ler ..ok tak macam tu???

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 15:50


rufaidah dan ummu_qistina ni asyik bereebut je nak belanja sape kan??
ape kata kalau korang berdua belnja saya je lah asfour tu..hehehehehe...senang citer..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

rufaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 305
Posting: 23
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-03 00:05


Ishh....bukan macam tuh zahratul_raihanah...Rufaidah rasa Zahratul_raihanah ngan ummu_qistina lah yang kena belanja rufaidah sbb rufaidah dah nak balik MAlaysia tahun nih..tapi antuma masih lagi setahun di sini kan..betul tak widad????


Bookmark and Share

    


  Member Information For rufaidahProfil   Hantar PM kepada rufaidah   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-06-03 15:05


assalamualaikum...
eeeee...best nye...ana nak sangat sampai sana..

tapi,sampai la ni..tak sampai sampai pun...
insya Allah..lepas ana habiskan semua maddah kat UIA ni..ana ingat nak smbung study ana kat Timur Tengah...tak kisah lah kat maner...
dulu ana memang ader cadang nak apply sana lepas STAM hari tu..tapi,mak ana ...
tau tau je lah...
apa- apa pun..kalau ader rezeki nanti memang ana nak pi sana jugak..
insya Alllah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 02:45


buat mubtasimah...janganlah sedih..insyaallah tu..kalau ader rezeki..awak mesti sampai juga kat sini..banyakkanlah bersabar yer...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

anak_setia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 90
Posting: 44
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-03 09:02


ana nak pegi.....ana nak pegi....dah lama sgt teringin nak pegi....tapi entah la bila.....nak blaja sana ana x pandai......insyaAllah klu de rezeki ana nak pegi....nak kumpul duit skrg nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anak_setiaProfil   Hantar PM kepada anak_setia   Quote dan BalasQuote

iezdihar
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3101
Posting: 2

egypt  


posticon Posting pada: 26-08-03 10:14


assalamualaikum...

ana mmg bercita-cita tinggi nak sambung study ke mesir.insyaallah.....2 tahun lagi kot.skrg ni masih study kat mesia lagi...tak lama nanti terbang la ke sana.rasanya tak lepas la kalau naik unta.ramai jugak sahabat kat sini nak sambung belajar kat sana ye......jumpa di sana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iezdiharProfil   Hantar PM kepada iezdihar   Quote dan BalasQuote

nurill_ain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1357
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 11:37




hye...a kum,,,,,,lama dah tak online ni dekat sebulan ........ sibuk ....laa....

tak sangka ada tajuk gi mesir ni....kiranya saya dah ketinggalan jugak laa....

saya pernah Gi Mesir melawat sambil buat umrah.........3 tahun yg penuh memori lepas.......

seronok....sangat..tak sangka pun dpt pi sana

tok saya sponsor. (cucu kesayangan) .lepas abis ambil exam pmr

....sejuk..sangat...sampai keluar asap(wap kat

mulut....siap main main lagi...org mesir kalau

tengok pun heran...ish..depa ni ...awat????....yg tu pun nak main ka???

sejuk sampai ke tulang...boleh dikatakan tak boleh tidur laa......keluar jer dr airport...rasa angin dingin .menampar pipi.. dingin dan nyaman...

tapi takder laa salji..mengigil...perlu pakai baju tebal...kalau tak baik tak yah keluar........

saya pegi waktu bulan posa.....tapi tak rasa macam posa pun sebab siangnya pendek dr malam....pukul 5 ptg dah buka poasa dah pun....mlm nya pulak terlebih panjang pasaraya nya buka sampai pukul 3 pagi.....

saya pegi muzuimnya...Egptyian muzium..... kalau tak silap laa nama dia cam tu....tengok mumia firaun.... TUTANKAMUN tu...dan yg lain lain...eee......sebesar besarmana pun kuasa dah kekakyaan nya.....reput jugak mati jugak ...tak da apa pun yg boleh dimegahkan.....bukanya elokpun....manusia biasa ja yg dah jadi mayat reput dah pun....mumia tu dimasukkan dlm peti kaca yg di setkan temperature supaya mayat tu tak reput...jadi boleh tengok dgn jelas laaa.....rambut,hidung kulit masih ada...macam mayat yg baru mati 3/4 hari laa..
lepas tu tengok bahan sejarah yg lain .....keranda batu pembesar 2 firaun ,,,patung ,,,kucing yg diawetkan mayat bayi yg di awetkan dan lain 2.......laaaagiiiii...........memang tempat tu banyak bahan bahan sejarah..laaa....

lepas tu merentasi sungai nil.......yg panjang tu.....pegi tengok piramid .......piramid ,spinx....tangkap gambar depan piramid......hai macam tak caya.......besar...besar laaa...macam mana laa agak nya depa buat dulu....tanpa teknologi canggih....manusia sebenarnya amat bijak ...ALLAH bagi akal cukup...tapi guna utk kekejaman laa....drpd bijak kan dah tukar jadi bodoh..!!!....hmmm....manusia manusia....ap nak di kata....


mata wang kat mesir panggil pound tak silap....sama nilai dgn duit kita......banyak barang kulit.....kasut..pakaian cantik cantik...dah murah laa...beg kulit..perhiasan ////...pasarayanya besar besar...buka sampai pukul 3 pagi ...lebih kurang laa...banggunanya kebanyakkan coklat...warnanya......tak macam kita .warna warni.....

pi melawat makam imam syafie.......tapi sayang saya tengok ..banyak gereja.........



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurill_ainProfil   Hantar PM kepada nurill_ain   Pergi ke nurill_ain's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 01-09-03 09:45


Emm bestnya..akak ana study kat sana...diorang tu rajin le holiday..best2 tempatnya...teringin lak nak p sana..insyaallah..kalau dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki sampai lah ana ke sana...insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-03 22:47


kalau ana nak pi saper yg nak jadi pemandu pelancong ... ZahRaTuL_RaiHaNaH81 boleh ker ???

[ Posting ini telah di edit oleh: jc11 pada 2003-09-03 22:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

Bay_Qiey
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4434
Posting: 18
Dari: Haiyyu Asyier,Nasr City

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-10-03 06:52


kalau nak dtg tu bgtau la...bleh ana jadik musyrif baawk gi jalan2 kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bay_QieyProfil   Hantar PM kepada Bay_Qiey   Pergi ke Bay_Qiey's Website   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 25-10-03 10:54


ermm..assalamua'laikum

best ker kalo pi sana sekadar nak melancong ??
eheh ....
lainlaa kalo gi sana blaja sambil jejalan yerk ??



Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 14:14



best juga kalau pegi mesir ni....
tp tak cukup ongkosnya nak pegi.
kawan2 ana ramai belajar kat sana.
sesekali diaorang hantar juga citer2yg menarik kat sana.

insyaallah , kalau ada rezeki sampai juga ana kat sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 14:24


mai mai mai semua..pakat2 dengan engku dan cik hanan kita..suruh buat konvoi ke mesir..ahli ukhwah kat sini..ramai jugak..



wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 04-03-04 15:19





LAMBAIAN KAABAH DI BUMI ANBIYA'... NANTIKAN KEHADIRANKU.. INSYA-ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 04-03-04 15:22



Insyaallah ada rezeki nnti, sampaila ana kt sana

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

abnaassabil
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3796
Posting: 5
Dari: sumwher

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 12:41


assalamualaikum!hmmm..ana pon sgt2 berhajat nk menjejakkan kaki ke bumi para anbiya nie..tp tak tau la..mudah2an kalo ada rezeki sampai lah kot..sesaper yg planning nak pegi..kabar2 kan yer?

Bookmark and Share

    


  Member Information For abnaassabilProfil   Hantar PM kepada abnaassabil   Quote dan BalasQuote

cik_ct
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.02.2004
Ahli No: 7610
Posting: 22
Dari: Bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-03-04 20:48



Ahlan pade sesape yg nak mai cni. ahli komuniti ukhwah pun ramai kat cni. pakatla ramai2 mai cni... mmg best dtg cni. yg pnting kat cni kena tinggi sabar dan mujahadah dengan pelbagai karenah yg kadangkala tak pernah jumpa pun dengan msyrkat kite di msia. yerla...org arab ni xsama ngn org melayu...yg pasti mmg best... ana ucapkan ahlan skali lagi kepade ahli komuniti yg nak mai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_ctProfil   Hantar PM kepada cik_ct   Pergi ke cik_ct's Website   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-04 16:22


ermm...ana baru balik dr melancong ke mesir..kira2 dua minggu lps...
best gi sana....dpt tahu byk ttg sirah nabi musa...
ana pun ada naik gunung sinai..mmg penat gila...
sakit kaki tu tak blh nk dibygkn...
and byk jugak tmp yg ana lawati...spt...hamam firaun,laut merah,tasik qarun..mmg besar..luas sungguh tasik tu..diceritakn bhw sebyk tulah harta dia..,lps tu gi piramid,kubu pertahanan salahuddin al-ayubi...dan byk lglah...nk cerita pun tak habis satu hari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

saif
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2004
Ahli No: 7986
Posting: 2
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-03-04 19:37


assalamualaikum..
kepada semua sahabat2, ana pun setuju sapa yang tak pernah gi mesir gilah ke mesir sbb sapa yang dtng ke sini pasti akan merasai kehidupan yang sebenarnya.Tinggi rendahnya langit.Sbb di mesir ni ana merasakan medan pentarbiyahan bagi kita sebagai hamba yang sering alpa,lalai dan leka ini.Jadi pakat2lah bersama semua ahli dlm web ini utk sama2 dtng ke misr bagi merasai kehidupan yang sebenar!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifProfil   Hantar PM kepada saif   Pergi ke saif's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 20:29


..

ape kabar semua...erm..lama rasanya tak masuk laman ukhwah ni..hampir 8 bulan rasanya..maklumla sejak saya balik ke tanah air thn lpas..saya tak pernah lagi bukak laman ni..maafla..mungkin sebab sejak dtg dr malaysia retu..saya bz ngn exam sem pertama..lepas tu masa cuti bulan 2 retu..sibuk ngn program anak negeri kat mesir ni..hehhehe..

bulan ni je saya berpeluang buka laman ukhwah ni..dah ramai dah balas kat topik ni..rindu rasanya nak bertukar pendapat..

baru2 ni kan..bulan 3 ari tu..saya berpeluang rehlah(jaulah)bersama rakan2 pergi ke luxor,hurgada,aswan dan abu seimble...yang jauhnya kira2 1050 km dari pusat bandar kaherah..tempat2 tu merupakan tempat 2/3 dari sejarah dunia pada zaman firaun..banyak peninggalan sejarah yang kita boleh ambik iktibar...kitorang berjaulah 5 hari 6 malam..memang best...rasa tak sedar je dah 6 malam kat sana..byk sangat kenangan sepanjang kami berada disana..kalau nak gi sana..lebih afdal masa musim sejuk..sebab cuaca kat sana dah panas...

kalau ade yang rasa nak melancong gi mesir..jangan lepaskan peluang gi sana..tak rugi..kita leh nampak patung2 firaun dan ramses2 besar yang dibuat dari batu2...jomla datang mesir..hehehe..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

BuDaK_SpiDeR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1427
Posting: 131
Dari: DiMaShQ

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 16:57


ana memang lame dah taruh hajat nak pi jalan2 kat mesir....tapi buat mase sekarang ni tak boleh pegi lagi...ana kene hadapi peperiksaan dulu... i/allah kalau selesai je peperiksaan nanti kalau dimurahkan rezeki ana akan pergi ke sana...ana sekarang ni ada kat syria...kat sini banyak sejarah tamadun islam....tapi ana tak pegi jalan semua tempat lagi kat sini...kalau boleh ana nak habiskan yang dalam syria ni dulu lepas tu ana akan ziarah mesir dan jordan...
jumpa di sana....


Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_SpiDeRProfil   Hantar PM kepada BuDaK_SpiDeR   Quote dan BalasQuote

BuDaK_SpiDeR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1427
Posting: 131
Dari: DiMaShQ

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 16:58


ana memang lame dah taruh hajat nak pi jalan2 kat mesir....tapi buat mase sekarang ni tak boleh pegi lagi...ana kene hadapi peperiksaan dulu... i/allah kalau selesai je peperiksaan nanti kalau dimurahkan rezeki ana akan pergi ke sana...ana sekarang ni ada kat syria...kat sini banyak sejarah tamadun islam....tapi ana tak pegi jalan semua tempat lagi kat sini...kalau boleh ana nak habiskan yang dalam syria ni dulu lepas tu ana akan ziarah mesir dan jordan...
jumpa di sana....


Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_SpiDeRProfil   Hantar PM kepada BuDaK_SpiDeR   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 01-05-04 14:43


assalammulaikum ahlan wasahlan ke mesir ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-04 23:08


macam kenal je ummu_qistina tu..hehehe..

tak ramai ke ahli ukhwah berminat nak gi mesir??



"SaYaNgILaH SeBuaH PeRkeNaLaN KeRNa DiSiTu TeRciPtaNya keMeSRaAN..keNaNgILaH SeBuaH pErSaHaBaTaN keRNa DiSiTu TeRCiPtaNyA KeRInDUaN..HaRgAiLaH KeDuANyA KeRNa ITuLaH RaHMaT DaRi TuHaN.."

[ Posting ini telah di edit oleh: ZahRaTuL_RaiHaNaH81 pada 2004-05-03 23:10 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-04 02:13




Ahlan Wasahlan sesiapa yang ingin datang ke Mesir. Kita datang Mesir sepatutnya melihat kesan sejarah supaya menjadi iktibar, bukan berbangga dapat melihat kesan firaun sama ada di Luxor, Samarkhand, Giza dan lain-lain (Patung firaun dan lain2).

Yang menjadi musykhil, Hurghada adalah tempat yang dilarang oleh pihak Al Azhar, kenapa ada antara kita disini yang masih pergi ke sana (selain hurghada, Syarm Syeikh)?

Anda boleh melihat kesan Lembu Samiri, air mata 12 (sebut dalam Quran), Wadi 40, Tempat Nabi Musa mengeluarkan air setelah sampai di Sinai (Uyun Musa), Terowong Ahmad Hamdi (Perang Mesir-Israel), Kesan Perang Mesir-Israel (Barlif), Toba (Sempadan Mesir-Israel), Wadi Muqadas, Laluan Haji Mesir ke Saudi (Jalan Darat), Padang Teh (Tempat kaum Nabi Musa disesatkan), Matariyah (Pohon Maryam), Pokok Yahudi, Ra'su Sidr (Tempat Nabi Musa menyeberangi laut), Ra'su Muhammad (Tempat pertemuan Nabi Musa dan Nabi Khaidir), Kubu Salahudin (di Toba dan kaherah), Maqam Imam Syafie, Maqam Ahli Bait Rasul SAW, Maqam Para Auliya', Maqam Nabi Daniel, Nabi Soleh, Nabi Harun, Abi Darda', Luqman Al Hakim, Kota Qaitbey, Zaman Fathimiyah, Mamalik, Masjid Berkembar, Masjid Saidina Husin (dikatakan ada kepala Husin), Al Azhar, Benteng Kota Kaherah lama, Imam Syafie, Ibnu Hisyam, Imam Ramli, Imam Laisi, Ibnu Atoillah Sakandari, Abi Abas Al Mursi dan maqam2 yang lain.

Firaun dan sekutunya, piramid di Giza, Luxor, Hamam Firaun, Cleopatra di Matruh, Siwa, Aswan, Tasik Qarun, istana Qarun, Istana Raja Farouk (taman Muntazah) dan lain2.

Anda juga boleh bersiar menaiki perahu layar di sungai Nil, Beli belah di Khan Khalili, atabah dan Asfour, membeli buahan yang murah (Suk Bur)dan membawa pulang kacang yang lazat!

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-04 20:10




yang penting kita datang ke mesir ini bergantung pada niat...bukan hanya nak berseronok saje....




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

equan
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1295
Posting: 16
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-06-04 22:05


ahlan...ahlan.......selamat dtg ! dh tiba matar gadid bg tau ana ...nanti boelh sambut pakai karpet merah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For equanProfil   Hantar PM kepada equan   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-06-04 15:32




aa ahlan lerr ker bumi kinanh yang penuh barakah....bleh gi lawat piramid,daki sinai,gi matrouh..aaa banyak lagi lerr tempat2 bersejarah yang lain....kalau datang skali pasti nakl datang lagi...ceee,promote nih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 21:47




Kat Mesirlah tempat Gedung ilmu paling terbesar didunia....rugi sape tak pegi...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-04-05 16:44



ada yg nak sponser tiket ker?
insya'allah bi iznillah. jumpa kat sana nanti!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 02-04-05 13:39



nak ikut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 09-04-05 04:07



Nak mencelah, boleh?
Ana pun teringin sangat nak ke bumi Anbia'...
Sebelum ni mmg sgt teringin nak sambung belajar kat sana, tp terbabas ke tempat lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 15-04-05 23:45


Quote:

On 2003-06-05 22:30, asrul_safwan wrote:
.....
Ana memang teringin gak nak pi tempat orang ni.....
Tapi kalau sahabiah ana,Zahratul_Raihanah nak sponser,boleh lah jugak....
Sekarang ni tak ade rezeki lagi....
Mungkin lain kali...
Nanti buat umrah,bolehlah lawat mesir....InsyaAllah
Wassalam




bagusla kalo antum nak pi mesir..banyak yg boelh diperolehi disini..sesape nak sambung al-azhar..AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM.. jgn pasang niat semata2 nk melancong..muhasabahkan diri..cedoklah ilmu disini sebanyak yg boleh..

ukhwah fillah..
dr bumi anbiyak..04/05

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-05 23:48




doakan ana satu hari dpt pi ngaji kat sane...dulu allah tak izinkan....tak taulah skrg nie mcm mane pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 15-04-05 23:57


Quote:

On 2003-06-05 22:24, jilul_QURAN wrote:
wbt.

Ana pun nak gi Mesir gak!tp..3thn lagi kot insya-Allah doakan ana ye supaye berjaye ke sane,sambil belajar kite blh melancong.

-----------------
ukhwah fillah...



dialu2kan kedatangan antum ke ardul kinanah..ahlan wasahlan...
ukhwah fillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

adeqmanis_sz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13804
Posting: 19
Dari: selangor darul ehsan

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-05 16:42


assalamualaikum....
salam ukhwah
ana pun teringin gak gi sane...
kalu leh nak lawat semua tempat-tempat sejarah Islam.
DOAKAN MOGA CITA-CITA TERCAPAI...
InsyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeqmanis_szProfil   Hantar PM kepada adeqmanis_sz   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 18:08





sapa yang tak penah pegi mesir tu..ahlan wasahlan lah...Semoga perjalanan kamu semua diredhai olehNya...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 10:15


Assalamualaiakum wbt,
ana dah pegi mesir 4 bulan yg lepas... pegi piramid, sphinx, pintu pertama kaherah, makam hassan al-banna, masjid hussein, masjid al-azhar, iskandariah, tanta, mansurah dll.... best gi sane... lagi2 klu belajar bahasa arab kat markaz2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 13:11




aper kabar ahli ukhwah semue..lama dah rasanya akak tak buka laman web ukhwah ni...alhamdulillah akak dah sampai malaysia pun...skarang ni akak tak duk mesir dah..jadi sape2 yang nak gi mesir tu..tafadhal la...bumi anbiya' sentiasa menanti kedatangan kalian semua...buat suhail kalau ada rezeki dan kemampuan tu...dtg2la ke mesir ekk...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

pelangi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15856
Posting: 21
Dari: perantaun

thailand  


posticon Posting pada: 14-05-05 19:55


bagisesiapa yg dtg ke mesir ahlan wasahlan...cakap je bla samapai insyallh ana jmput kt mator(airport)mmg best pun dok kt mesir ni dpt nikmati alm semula jadi...dpt melawat tempat b'sejarahhh.....dan bnyk lg tempt2 yg menarik.mai lah beramai222.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi_putihProfil   Hantar PM kepada pelangi_putih   Quote dan BalasQuote

nur-ika
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14109
Posting: 12
Dari: new johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-05 08:51


syoknye...syoknye....ada pelangi_putih...tunggu kat sana ...jadi pemandu pelancung ker....???
bestla..memang berhajat nak g sanun pun..tp...tunggu la ek...kumpul duit dulu ma....ada rezeki lebih...baru bole ma....hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur-ikaProfil   Hantar PM kepada nur-ika   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 10:31


Assalamu'alaikum...
Zahratul_Raihannah81
macam manalah iman nak pergi...Malaysia pun tak habis lagi lawat...
macam mana nak pergi Mesir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-08-05 23:27


assalamualaikum......

teringat time naik bukit thursina......Allah sahaja yang mengetahui penat lelah time tu...saat dan tika itu sekudus doa kepada Tuhan agar diri ini mampu menjejaki puncak ke bukit thursina...ikutkan hati memamg mahu menagalh sahaja...tapi telah tersurat dan tersirat Allah Taala juga yang mengizinkan kaki ini melangkah ke sana..Air mata kegembiraan mengalir tanda kemenangan.......
dapat berdoa di tempat munajat Nabi Musa Alaihissalam.....rasa kerdil diri disisi Mu Ya Allah....

banyak lagi tempat bersejarah kat mesir...bagi sesiapa yang ditawarkan untuk belajar @diberikan keizinan untuk menjejaki di Ardhu Kinanah...jangan lepaskan peluang itu.....Hidup di sana akan mengajar kita erti hidup agar lebih matang.......Banyak perkara dan pengalaman di sana yang tidak mungkin kita perlehi di Malaysia.....

kenangan di Ardhu kinanah sering bermain di ingatan.....buat sahabat2 yang masih menuntut ilmu di Bumi Anbiya'....diri ini mampu mendoakan agar kalian mampu mengaharungi segala dugaan dan cabaran hidupdi perantauan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 21:55


ermm..entahlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-08-05 11:01


Kenapa anakhasanah kata"entahlah".............
confius.....confius....confius ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:46


ana memang berhajat nak pergi mesir ...doakan kejayaan ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 00:48


memang berniat nak lawat mesir.. tapi hajat masih tak kesampaian.. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

qamarie
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12873
Posting: 12
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-08-05 01:54


teringin sgt2 sebenarnya nak ke mesir...belajar.tapi dapat rezeki belajar kat malaysia..Alhamdulilah juga lah..pepun,berharap juga lah dapat menjejakkan kaki ke mesir bla2 kelak...InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qamarieProfil   Hantar PM kepada qamarie   Pergi ke qamarie's Website   Quote dan BalasQuote

shouqi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.05.2005
Ahli No: 16243
Posting: 32
Dari: bumiAllah

blank  


posticon Posting pada: 26-08-05 07:03


Assalamualaikum w.b.t


alhamdulillah..segala puji bagi Allah

Dengan izin Allah.ana baru saja balik dari Mesir..alhamdulillah...dapat juga jejak kaki ke sana..memang best..banyak kenangan dan pengalaman..sesuatu yang manis untuk dikenang dan susah untuk dilupakan..=)


p/s-pengalaman naik Bukit Thursina(sinai)...huhu..nak pergi lagi=)

-Moga sahabat2 semua dapat peluang ke sana juga...insyaAllah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For shouqiProfil   Hantar PM kepada shouqi   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 18:08


eh,nak tanya sesiapa yang tau...
sekarang ni camana nak pergi mesir?i mean to study there??
minta melalui apa?
kena ada sijil @ kelulusan apa?
dengar katanya,kena ambil STAM dulu ye?
mesti dan wajib ke?
tak ada cara lain ke?
kakak2 or abang-abang yang dah kat sana tu,apa pengalaman? sharela sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 18:18


ana memang berminat sangat nak pergi sana
cuma takut homesick pula nanti...dok sana lama2..heehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-05 23:11


erm....shouqi...balik dari melncong atau study kat sana???
jadikan pengalaman di sana untuk kita lebih tabah untuk menghadapi hari-hari esok.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-05 00:29


ish,,bestnya dapat pg mesir...
time pg umrah dulu ana sempat pg jeddah saja...
ehehe...selain madinah dan mekkah,pg jeddah saja lah yang dekat...
nak pg jugak mesir,jordan 1 hari nanti..
nak belajar kat sana mak ana kat jauh sangat anak pempuan..hehe
so,kalau ada rezeki ana pg lah sana nanti..
fulus pun mesti banyak..:D
doakana ana dapat pergi sana...amiin~
kita buat rombongan dengan ahli ukhwah cane??hehe


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

jamilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4031
Posting: 33
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-05 11:04


assalamualaikum...
ana pun teringin nak pergi sana....
ada lah termasuk dalam cita2...
nak sambung belajar...
tapi sekarang kalau nak sambung kena ada interview dulu...
interview dengan orang arab pula itu....
itu yang tak best....
lagi pun tak sanggup nak tinggalkan family....
apa-apa pun....kena minta izin dulu kat shah...
bagaimana shah...boleh tak???
setahun saja.... :)
wassalam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jamilahProfil   Hantar PM kepada jamilah   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 10:20


banyak cabang nak untuk melayakkan kita ke mesir..Ahmadafif..ntaboleh pergi tahun satu melalui stam...mungkin duk sana lebih kurang 4 tahun..boleh juga buat muadalah..pergi tahun akhir...tapi kena ambil diploma kat sini dulu 3 tahun kebiasaannya..kalau pergi tahun 4..setahun saja lah..kalau tak ngulang..banyak institusi yang boleh kityer masuk..macam kolej2 agama..kat sana..biasa buat perjanjian dengan azhar..ni dari apa yang ana tahu lah..kalau ada selanjutnya..yang lain boleh menambah..

bukan apa cahaya82....ana ni..belum tentu dapat ke sana..baru ni dapat berita...kerajaan mesir macam nak tambahkn syarat untuk masuk belajar sana..dia nak interview student dengan quran 6 hanya tak silap...dah laa temuduga tu kat sana..kalau ok..alhamdulillah boleh stay sana..tapi..kalau tak ada rezki...balik sini tangan kosong laa agaknya...jadi..kalau ikutkn ana nak sambung tahun akhir sana..macam buat muadalah..tapi..kalau dah kerajaan mesir buat begitu..ana tak berapa yakin..

doakan laa ana...ana sngt2 bercita2 nak belajar kat bumi anbiya' mesir ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

AhMaDaFiF
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18495
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 17:30


hmm...terimakasih atas info tu anakhasanah..yang saya kira senior lah agaknya dari saya..jazakillahukhairan kathira kak...harap2 bolehla pergi blajar sana nanti..hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AhMaDaFiFProfil   Hantar PM kepada AhMaDaFiF   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 21:18


amin..syukran Ahmadafif...harapan ana begitu laa...pepun...kalau dah Allah izin..temuduga bagaimana pun..insyaAllah akan dapat..semoga ramai lagi student malaysia menyambung pengajian ke sana

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

tetikus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18733
Posting: 45
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 06-09-05 22:32


assalamualaikum....
macam mana caranya??????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For tetikusProfil   Hantar PM kepada tetikus   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 15:41


tetikus nak tahu cara apa...nak ke mesir ke nak apa
[ Telah diedit oleh: anakhasanah pada 11-09-05 11:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-09-05 17:07


anakhasanah....tu qarar baru agaknya...tahun lepas taklah macam tu sekali.....lagi satu tahun ni adik2 muadalah yangnak pergi setahun pun dengar2 macam kena exam dulu untuk tentukan tahun berapa kat sana...tapi tak taulah macamana.....lecturer kusza tak sokong pun.....
macam saya pergi mesir muadalah kusza...alhamdulillah setahun saja....apa-apa pun agar anakhasanah dipermudahkan untuk melanjutkan pelajaran ke sana......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 07-09-05 18:39


Pada 26-08-05 00:48 , britaniasky posting:

!!! QUOTE !!!

memang berniat nak lawat mesir.. tapi hajat masih tak kesampaian.. :(


insyaallah..satu hari nanti enta sampai juga ke sini.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 20:31


ye ke cahaya82?alhamdulillah..nta/nti dah lepas....ana kalau ikut semangat..memang masih ada..cuma..ana ada perasaan takut jugak..kalau gagal..kena balik sini tangan kosong...syukran ala du'a....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

ainafizah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15858
Posting: 4
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 08-09-05 22:11


assalamualaikum
insya ALLAH kita kena yakin bila nak mgaji ni...................
study sini xsamna dengan Malaysia keadaan dia pun dah lain
kita xdapat nak targetla.............
pasal interview tu ana xtahula pula,tapi memang adala imtihan qabul untuk muaadalah
tak apa mesir ni bukan tempat untuk orang p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainafizahProfil   Hantar PM kepada ainafizah   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 12:55


apa maksud untuk orang p ainafizah

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» jom lah pergi mesir....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.218657 saat. Lajunya....