Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 11 hari yang lalu
wyd1014: 20 hari yang lalu
haykal77: 28 hari yang lalu
Kakngah: 28 hari yang lalu
lidah-penghunus: 29 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: cara nak putuskan hubungan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cara nak putuskan hubungan

Please Mendaftar To Post


Oleh cara nak putuskan hubungan

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:55


sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:06


Assalamualaikum
ambil gunting, potongkan tali tersebut...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 27-05-08 11:35


Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D


sabarLa ye..
banyakkan berdoa..
berdoa..
berdoa..
jangan contact dia ag..
even kita rasa seksa,tapi bsabarLa.. banyakkan DOA


-----------------
"ALLAH don't give us what we want, instead He gives us what we need.. redha di atas setiap ketetapannya..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 12:03


dedikasikan lagu Hazami tu pada org berkenaan.. apa entah tajuk lagunya tu... Mungkir Bahagia? :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 27-05-08 12:21


erm..jangan bercinta sebelum kahwin... tak payah putus-putus lah jawabnye..hehehe

terus terang saja... karang berkias2 tak paham pula...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 12:30


Huuhh!! Ingat soalan apaallaahh tadi... ERRM.. You posting in ukhwah.com...
Posting lagi... Post and post... Sampai jangan contact dengan dedicated
makhluk tersebut... Jangan SMS dedicated makhluk itu... Lupakan... Slowly...
Posting and gathering the knowledge in ukhwah laaaggi... LAggi.. and lagi...
Sampai dedicated makhluk tuuee tiba-tiba rasa bosan dan tertanya-tanya ke
manalah peerrgi kanda or dindaku ini.... And the relationship just goes on
loosing the tighten...

p/s: EEHH!! Niiiee theory sengal-sengal ayam saja taauu.. HIIEEHHIEE...

Second method, SMS diaa... "Saya dahh carikan untuk awak yang laainn..."
Mesti dia tak marah punyyaaa... HHOOHHOEEE...

2nd p/s: Why did you asked diizz question? ada masalah cinta santan kelapa
kkeee???

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 12:47


Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D


Dik..tentang hati...kita tak boleh kawal..bukan saja hati kawan kita tu..malah hati kita sendiri... hati-hati ini milik Allah..dan dengan doa kepadanya sahaja yang mampu mengubah hati-hati kita ni....

cakap lah...
"Perjalanan yang masih panjang akan kita tempuhi...dalam masa setahun-2 ni..or bertahun2...macam-macam org kita akan jumpa..lebih baik..lebih sempurna... Jika Allah telah tetapkan jodoh berpanjangan..insyaAllah akan bertemu semula...Allah memberi dan menarik sesuatu itu daripada kita..kerana semua nikmat ini hanya pinjaman"

:bunga: niza_ati :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zafifa
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32939
Posting: 19
Dari: malaysia

bahamas  


posticon Posting pada: 27-05-08 13:07


hemmm...memang susah sebab pernah diputuskn dulu...amat perit.. sakit sangat setelah hubungan yang dibina selama 4thn..musnah begitu sahaja..

nak tak nak..memang akan sakit kan hati pihak yang satu lagi.. susah lah nak cari cara yang boleh buat tak sakit hati.. walaupun guna ayat penuh berhemah dan berhikmah..tetapi sakit.. :cry: :cry:


-----------------
zafifa raudhah


Bookmark and Share

    


  Member Information For zafifaProfil   Hantar PM kepada zafifa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 13:08


huhuhuh...senang saja..simple saja sesimple shida..huhuhu...cakap lah..jom putus nak tak????..kan senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-08 13:09


Pada 27-05-08 13:07 , zafifa posting:

!!! QUOTE !!!

hemmm...memang susah sebab pernah diputuskn dulu...amat perit.. sakit sangat setelah hubungan yang dibina selama 4thn..musnah begitu sahaja..

nak tak nak..memang akan sakit kan hati pihak yang satu lagi.. susah lah nak cari cara yang boleh buat tak sakit hati.. walaupun guna ayat penuh berhemah dan berhikmah..tetapi sakit.. :cry: :cry:



Bismillahhirrahmanirrahim

erm,betul kata enti tu..kalau cakap pasal 'putus' ni..memang akan sikit jugak walau ayat dan caranya selembut dan sehikmah mana sekalipun sebab hati dah sayang..harapan dah ditanam..hati dah mengharap..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-08 13:34


Hahaha... aku teringat ayat ustaz hasrizal masa talk "aku terima nikahnya"

"Sekiranya perempuan menyatakan masalah, maknanya dia bukan nak minta penyelesaian, dia hanya minta belaian. Jadi tak payahlah susah susah bagi penyelesaian ke, pendapat ke..."

"Tapi kalau lelaki menyatakan masalah, dia memang nak penyelesaian. Tak payah lah dok memandai mandai bagi belaian....sebab dia memang nak penyelesaian / jawapan"


ps:- yanokage nak belaian ke nak jawapan...? :-D


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-08 01:21


Pada 27-05-08 13:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhuh...senang saja..simple saja sesimple shida..huhuhu...cakap lah..jom putus nak tak????..kan senang...
Kalau aku. Aku akan guna cara ini


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

shahredzuan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.05.2008
Ahli No: 33524
Posting: 8
Dari: Shah Alam

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-05-08 05:48


Assalamualaikum. Sempoi lah sirat82. huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahredzuanProfil   Hantar PM kepada shahredzuan   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-08 12:18


Pada 27-05-08 13:09 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-08 13:07 , zafifa posting:

!!! QUOTE !!!

hemmm...memang susah sebab pernah diputuskn dulu...amat perit.. sakit sangat setelah hubungan yang dibina selama 4thn..musnah begitu sahaja..

nak tak nak..memang akan sakit kan hati pihak yang satu lagi.. susah lah nak cari cara yang boleh buat tak sakit hati.. walaupun guna ayat penuh berhemah dan berhikmah..tetapi sakit.. :cry: :cry:



Bismillahhirrahmanirrahim

erm,betul kata enti tu..kalau cakap pasal 'putus' ni..memang akan sikit jugak walau ayat dan caranya selembut dan sehikmah mana sekalipun sebab hati dah sayang..harapan dah ditanam..hati dah mengharap..




bismillahhirrahmanirrahim..

hmm..memang lah sakit bila kita memutuskan hubungan, saya pun ada pengalaman 'putus' ini tapi yang bezanya saya yang memutuskan atas sebab2 tertentu.. at first memang lah agak susah nak lupakan dia..tapi sekarang alhamdulillah..apa yang saya buat saya mendekat kan diri dengan ALLAH..tak terlalu memikirkan masa lalu..kalau kita semangat kuat dan sentiasa berdoa, insya allah, ALLAh akan tunjukkan jalan..
waallahualam..


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-08 12:25


by: muslimin23

!!! QUOTE !!!


huhuhuh...senang saja..simple saja sesimple shida..huhuhu...cakap lah..
jom putus nak tak????..kan senang...

KKIIHHKKIHH!!! Sumpah kelakaaarrr tahap melampau!!! :lucu:
Saya tergelak membacanyaa..!!! HAHAHAHHHAA!!!
Lucu sengaaall ayam!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-05-08 12:34


kalau saya, cakap straight to the point
...setuju sangat dengan eniliana, sirat82 dan muslimin23

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-08 18:19


Jauhi cinta yang berlebihan dan cinta yang dilarang, sebab itu adalah azab bagi jiwa dan penyakit bagi hati. segeralah mohon perlindungan dan pertolongan dari Allah s.w.t, berzikir kepadaNya, dan sibukkan diri anda dengan ketaatan kepadaNya..

Nescaya akan lupa cinta itu dan jumpa cinta baru yang diredhai Allah s.w.t.. terus nikah =D

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-05-08 18:50


wanita tu bagaikan tulang rusuk yang bengkok...jangan diluruskan terus, kang patah..

guna cara perlahan2..minta org tengah (bia yang sama jantina!) jadi perantara..

riso, guna cara keras, si dia akan jadi lain pula,maybe lagi teruk, semuanya berpunca dari "clash"

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 07:58


Pada 28-05-08 18:19 , agmnhob posting:

!!! QUOTE !!!

Jauhi cinta yang berlebihan dan cinta yang dilarang, sebab itu adalah azab bagi jiwa dan penyakit bagi hati. segeralah mohon perlindungan dan pertolongan dari Allah s.w.t, berzikir kepadaNya, dan sibukkan diri anda dengan ketaatan kepadaNya..

Nescaya akan lupa cinta itu dan jumpa cinta baru yang diredhai Allah s.w.t.. terus nikah =D

Yes...tak payah lah nak umum.."ni lah makwe saya".."ni lah pakwe saya". Lau dengan kawan-kawan rapat ok juga ...ni nak canang kat semua...adui lah..masak2... Esok2 lau tak jadi...bukan nak doakan..tapi ye lah..jodoh-pertemuan dan ajal ni Allah tentukan... Sok-lusa terjadi sesuatu... Malu sendiri...

-->Memperingati diri sendiri.... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-05-08 11:53


Bila nak putuskan sesuatu mesti sinonim dengan sakit dan menyakiti..contoh nak putuskan urat ke..putuskan nyawa ke..ha..jadi nak putuskan hubungan pun tergolong dalam kategori yang sakit2 juga..tapi jika itu lebih baik(sakit sekarang dari sakit berpanjangan tau memudaratkan),eloklah gunakan pendekatan mendiamkan diri dan menghilang buat seketika..kemudian berterus terang saja..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 30-05-08 16:10


Pada 27-05-08 13:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhuh...senang saja..simple saja sesimple shida..huhuhu...cakap lah..jom putus nak tak????..kan senang...


ini lah yang paling sempoi..
paling kacak..paling macho sekali..
:-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 16:34


Pada 28-05-08 01:21 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-08 13:08 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhuh...senang saja..simple saja sesimple shida..huhuhu...cakap lah..jom putus nak tak????..kan senang...
Kalau aku. Aku akan guna cara ini


masa nak cakap tu, ajak cik simple shida sekali :sopan:

kalau susah nak cakap depan2, sms saja lah... lepas tu confirm org tu call balik kan? (jangan kata saya ada pengalaman ye, sekadar idea saja)

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 16:41


nak putuskan hubungan tanpa menyakitkan hati sesiapa?
susah tu..sebab bila kita putuskan hubungan dengan org yang kita sayang terasa peritnya kawan..tambah2 kita putuskan hubungan dengan orang yang sayang tahap cipan kat kita..
dengan kata yang lembut atau tidak tetap terasa peritnye..bukan sehari dua,mungkin seminggu,sebulan atau bertahun perit tu..
jangan mudah permainkan hati orang sebab mungkin satu hari nanti kita akan terkena juga..mungkin lagi teruk apa yang kita buat kat orang

p/s:tak nak bercinta dah,cuma menunggu kedatangan mr.right juga.. :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 20:23


Pada 27-05-08 12:21 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

erm..jangan bercinta sebelum kahwin... tak payah putus-putus lah jawabnye..hehehe

terus terang saja... karang berkias2 tak paham pula...


sokong.

baik kumpul duit buat aset untuk hidup lepas kawin dari buang duit untuk org yang tak tentu akan jadi penyeri hidup kemudian hari. baru tak ada yang menganga pasal antaran, mas kawin , bla bla bla(ni ramai belum kawin sejuta RM pun untuk buah hati tak berkira. dah kawin, seposen pun masuk buku 555)

** lelebih pulak :P

tapi kalau dah terjatuh kes sebegini..(maklum cinta tu tak ada mata...) maka pandai pandaila cakap molek2 untuk jauhkan diri agar tak ada pihak yang frust tertong_________ ... it's really effect.. esp yang benar-benar berharap agar perhubungan itu kan kekal ke alam perkahwinan...bukan tak ada kes2 yang sampai gila hanya kerana cinta


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 20:51


Lorr..nak putus ka? terus terang saja senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 21:05


Salam..

Nak putuskan hubungan..?

Yang pertama:

Kenapa nak putuskan hubungan..?

Yang kedua:

Dulu masa memula, sebab apa mulakan hubungan..?

Yang Ketiga:

Sejauh mana hubungan..?

Bila dah jelas semua jawapan soalan2 tu.. cakap saja terus terang.. "saya nak putuskan hubungan ini.. sebab .............."

Bab airmata, sakit hati luka dan meraung2 tu akan berlaku beberapa ketika sahaja..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 22:35


mana yanokage nya? :-?


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-05-08 22:45


hehe..kak eni dengan kak nurkamar da beri pendapt so kena ikut org yang berpengalamn..baikkkk..ummu menurut perintah :P

kak anis mana..kak anis :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 22:46


haha. Meow ni cara penyelesaiannye macam cara dia selesaikan masalah sakit orang2 yang sakit kat hospital jugak.. haih lah meow ini.. hehehe

sakit kena injection pun seketika saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 30-05-08 23:40


Pada 27-05-08 12:47 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D


Dik..tentang hati...kita tak boleh kawal..bukan saja hati kawan kita tu..malah hati kita sendiri... hati-hati ini milik Allah..dan dengan doa kepadanya sahaja yang mampu mengubah hati-hati kita ni....

cakap lah...
"Perjalanan yang masih panjang akan kita tempuhi...dalam masa setahun-2 ni..or bertahun2...macam-macam org kita akan jumpa..lebih baik..lebih sempurna... Jika Allah telah tetapkan jodoh berpanjangan..insyaAllah akan bertemu semula...Allah memberi dan menarik sesuatu itu daripada kita..kerana semua nikmat ini hanya pinjaman"

:bunga: niza_ati :bunga:



huhuu assalamualaikum..ayat macam pernh d guna pakai...doa lagi dan lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 23:48


Assalamualaikum wr wbt

Nak putuskan hubungan...ni kira nak putuskan silaturrahim terus ke atau nak kawan macam biasa balik?
Kalau nak putuskan terus sampai tak mahu kontek2 dah...cakap terus terang...lepas tu senyap saja...tukar simkad baru..
Kalau nak kawan lagi..kena terus terang jugak lah...bgtahu Kenapa nak putuskan..memang sukar nak bgtahu...tapi kalau dia tak nak kawan macam biasa lepas kita terus terang...kita buat tak tahu saja..org tu dah boleh agak dah yang kita macam dah tak selesa atau tak suka dengan hubungan tu...
Tu sekadar pendapat...berdoa banyak-banyak semoga Allah tunjukkan jalan yang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 02:38


salamun alaik...
terpanggil pula untuk share pengalaman lampau..huhu..
caranya anta sms cakap nak break.then bagi alasan yang kukuh.lntakla dia nak percaya ke tak.tengok lepas itu mesti dia akan marah-marah lepas itu cakap 'pasnie jangan gnggu hadap saya lagi!"..lepas itu jangan cntact2 atau jumpa dia lngsg.pulangkn segala barang atau pemberiannya.minta halalkn kalau ada yang dia blnja..cnfrm lepas itu dia akan cari anda balik pas bbrapa tahun sebab tak ada org sebaik anda..hehe..ish ini sekadar kongsi pnglaman silam.taubat tak buat da pasnie..insaf2..baik cari cinta Allah dr cinta manusia yang bawa kita kepada kelalaian dan pintu2 maksiat..wallahallam..

p/s: sian tengok org yang beria-ia nngis sebab putus cinta.alangkah bgusnya jika setiap titisan air mata itu untuk mnyesali dosa2 lmpau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 03:00


--------------- Nasihat dari Mr Owl ----------------
p/s awal: Deeyy!! Sinddrrii pikiiirr laaahh!!! Ini cuma semudah scrambled
eggs....
Pagi bangun solat subuh, kemudian beli anak ayam... Balik dari pasar letak
dalam reban, bagi anak ayam tuuee makan kenyang-kenyang... Kemudian
siram pullaaakk pokok bunga... Habis those things, pergi depan PC buat
artikel pasal "Aku Sebuah Kasut" ataupun " Fiqh Dari Kacamata Politik"....
Guna Miscrosoft Word taauu... Lepas tuuee giiee laahh solat Zohor... Habis
solat, potong tandan pisang di belakang rumah ataupun beli kiranya tiada,
kemudian anda goreng ataupun jadikan pengat pizza... Anda boleh makan
sendirriii ataupun jual... Maka tibalah waktu Asar.... Solat laaahh dulu....
Paahhaamm?? Then, Anda bolehlah meluangkan masa
menanam jagung ataupun menyiram benih mempelam yang dibaja semalam...

p/s akhir: Kiranya berterusan begini setiap hari... Maka pasti anda menjadi
usahawan berjaya that produce your income dan mengisi masa lapang
daripada jumpa si dia, SMS si dia, rindu si dia, menulis stupid diary mengenai
si dia dan entaahhh apa-apa laaggiillaaahh hang dookk waatt... Maka apabila
si dia berasa tidak dipedulikan, automatically si dia akan mencari yang lain
ataupun menghubungi anda, namun jelaskan anda sedang busy dengan
pekerjaan yang murni dan tulus.... Maka perlahan-lahan si dia akan tawar hati
dari mengingati anda.... Maka tiada pihak yang bersedih dalam win-win
situation ini seperti kisah Pulau Batu Putih... CEEHH!!! Weeeihhh, pegiiee
lllee buat benda-benda berfaedah... Ini tak habis-habis putus sana, putus
sini, sambung balik, tak cukup sambung ikaaatt pullaakk!! Appppaaarrraaa!!!
Be practical aaarr... Haddduuihhh. KUSSUUTT!!!

p/s santapan rohani: Join JK.. InsyaAllah anda pulih tanpa
sakit setelah dibrainstormed oleh kaunselor-kaunselor bidang
terjun ukwah.com seperti saya.... EEHH!! Gurau jeeekk....
Meehh!! Meehh.. join JK..

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 11:16


assalamualaikum...

tumpang tanya ye mr owl_UM...
JK tu apa..?? macam mana nak join..?? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 11:26


Assalamualaikum

hmm.. saya cadangkan kalau betul-betul nak putus dengan dia, jangan jumpa dia lagi dah... lepas itu kalau kerja kat tempat yang sama ke @ satu sekolah ke, buat tak tau saja... jangan sesekali pandang dia dan kalau dia nak berbincang bagi lah alasan busy ke sakit perut ke... cuba lah sedaya upaya menghindarkan diri dari dia... lepas itu sampai satu masa dia akan boring dan takkan kacau kita lagi dah...
walaupun cara ni nampak agak kejam sikit, tapi berkesan... so, jangan lupa cuba tau... :-D :-D :-D


p/s: cuba jangan tak cuba... ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-06-08 17:37


!!! QUOTE !!!

dedikasikan lagu Hazami tu pada org berkenaan.. apa entah tajuk lagunya tu... Mungkir Bahagia?


cara nak putuskan..??
:berfikir:
just slow talk.talk slow.talk softly.softly talk :-D

explain and give your reason etc..
erm.. evertin will be fine..if u slow talk..
dont TALk loudly..rudely.
that's all.. live is an art..
so, make it colurfull.... :kelip: :-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-08 18:03


Pada 30-05-08 23:40 , mohd posting:

!!! QUOTE !!!

huhuu assalamualaikum..ayat macam pernh d guna pakai...doa lagi dan lagi


Erm...maksudnya? :berfikir:
tak faham...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ana_insani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28311
Posting: 25
Dari: sbrang selat

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-08 03:19


salam..
hmm..Kalau diri sendiri takut nak bagitahu, try lah guna khidmat org tengah..terangkan elok-elok kat dia..sebenarnya dalam Islam, tak ada istilah couple2 nii..harap-harap dia boleh faham..minta kawan kita nasihatkan dia dengan pendekatan yang baik, secara berhikmah..mungkin Kalau kita bagitahu sendiri, dia kata kita syok alim atau apa, so kita minta lah kawan kita tu cakap elok-elok..kita sebenarnya dah insaf dan nak baiki diri, bersihkan diri supaya lebih dekat dengan ALLAH..semoga dia faham niat suci kita..dan yakinkan dia dengan janji ALLAH..perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya..jadi, Kalau ada jodoh, tak kan ke mana nya..kalau memang ditakdirkan dia jodoh kita, akan bersatu jugak nanti..Kalau pun bukan, ingat, ALLAH adalah sebaik-baik perancang..ALLAH maha tahu siapa yang terbaik untuk kita..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_insaniProfil   Hantar PM kepada ana_insani   Quote dan BalasQuote

Musaafir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2008
Ahli No: 33228
Posting: 21
Dari: jauh di perantauan..isk isk..

malaysia  


posticon Posting pada: 05-06-08 04:57


senang! tegaskan hati sebelum nak sakitkan hari sesiapa.... jaga dan pertahankan prinsip!

kena fikir......kita tak akan dapat mampu puaskan hati semua manusia... selagi mana kita rasa Tuhan maha tahu dan kita benar di mata-Nya..... tak perlu nak fenin2 fikir hati yang lain-lain....

Habluminallah...Habluminannaas..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For MusaafirProfil   Hantar PM kepada Musaafir   Quote dan BalasQuote

ibn_wan87
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2007
Ahli No: 31967
Posting: 8
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 05-06-08 14:13


erm...amat susah..tu lah keburukan couple sebelum kahwin..tak g2??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wan87Profil   Hantar PM kepada ibn_wan87   Quote dan BalasQuote

ibn_wan87
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2007
Ahli No: 31967
Posting: 8
Dari: Jordan

jordan  


posticon Posting pada: 05-06-08 14:14


erm...amat susah..tu lah keburukan couple sebelum kahwin..tak g2??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wan87Profil   Hantar PM kepada ibn_wan87   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-06-08 20:08


Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D


senang saja... :sopan:

hantar sms, guna ayat style macam 3hunter dengan bahasa kasarnya ditambah dengan CAPSLOCK dan tanda "!!!!!!!!" banyak-banyak... confirm orang tu dah taknak kat anda dengan rela hati, tak ada sesiapa yang sakit hati, MISSION ACCOMPLISHED!!! 8-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-06-08 01:40


yolah tu ibnu_musa.....3hunter saja yang buat cara macam tu....:-):-)

p/s : sheikh, apa cerita kat JAWZAH, dah ada pc sendiri kat opis ke?....bila nak ziarah kami di Hill of Peace?kalau nak ziarah pun lepas 15 jun ni...ok?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-08 01:56


hmmm....semua orang sibuk pikiaq pasal nak putus hubungan cinta dengan manusia...sakit lah..pedih lah..sengsara lah....berapa ramai yang merasa sedemikian ketika merasa terputusnya cinta dengan Allah ??? tu yang dok maki hamun sesama Islam tu agak-agak Allah masih cinta ke kat kita ke ?? maaf...saja gatai nak mencelah...balik dulu nooo.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-06-08 22:14


lain kali kalau nak putus-putus.....jangan mula pada awal.... :-P


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-08 10:16


kalau pas dah buat istikharah, Kalau memang dah dia bukan pilihan, terus-terang saja.. Kalau bertemu dan berpisah kerana Allah, kita tak perlu rasa susah hati, tiap-tiap perkara tu pasti ada hikmahnya. yakinkan dia yang Allah akan gantikan dengan yang lebih baik dari kita. itulah tindakan yang bf saya buat dulu sebelum dia kawin dengan gadis pilihan keluarga, sedangkan pada waktu tu kami dah menyimpan angan-angan selama 5 tahun.. beberapa bulan sebelum dia bernikah, kami terus lost contact.. walaupun kedua ibubapanya tetap memujuk dengan mengatakan akan tetap menganggap saya sebagai anak, tapi hubungan yang terjalin tetap terus hambar.. frust? huhuhu, memang lew, sampai saya berjanji takkan bercinta lagi kecuali selepas kawin. alhamdulillah, setahun kemudian, saya bertemu dengan suami saya sekarang.. tanpa perlu bercinta, kenal sebulan kami mengambil keputusan untuk bertunang dan bernikah sebulan kemudian.. jangan takut untuk kecewa, insyaAllah ada yang lebih baik menanti di depan.

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 21:06


Pada 27-05-08 13:09 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-05-08 13:07 , zafifa posting:

!!! QUOTE !!!

hemmm...memang susah sebab pernah diputuskn dulu...amat perit.. sakit sangat setelah hubungan yang dibina selama 4thn..musnah begitu sahaja..

nak tak nak..memang akan sakit kan hati pihak yang satu lagi.. susah lah nak cari cara yang boleh buat tak sakit hati.. walaupun guna ayat penuh berhemah dan berhikmah..tetapi sakit.. :cry: :cry:



Bismillahhirrahmanirrahim

erm,betul kata enti tu..kalau cakap pasal 'putus' ni..memang akan sikit jugak walau ayat dan caranya selembut dan sehikmah mana sekalipun sebab hati dah sayang..harapan dah ditanam..hati dah mengharap..



.. serius.. memang sakit.. aku akuinya.. mudah-mudahan dirimu berbahagia dunia dan akhirat dengan pilihan keluargamu.. amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 21:41


.. " kadang-kadang kita minta bunga rose...tapi ALLAH bagi bunga kaktus...kita minta rama2 tapi ALLAH bagi ulat bulu...

kita rasa Kenapa jadi macam ni apa yang kita nak semua tak dapat...padehal ALLAH saja bagi macam tu sebab satu hari nanti kaktus tu akan kuarkan bunga yang lagi cantik dari rose dan ulat bulu tu satu hari nanti betukar jadi rama2 yang cantik.. ":cry:..


.. betul ke kakisamun ni.. macam tak percaya pula aku:lol:.. adehh.. kalah aku bab-bab hati ni.. bendera putih.. "checkmate. Aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-12-08 21:51


uik..ada nada-nada sedih d sini..
takpala..cuba baca ni.........

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA yang HEBAT JIWANYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA yang TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN yang TAK SELAMANYA KEKAL. Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esokpun kita sendiri tak pasti sama ada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA,dan meninggalkan laranganNYA.. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA

ps: renung-renungkan dan selamat beramal :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 21:56


.. terima kasih adik ummu atas peringatan.. :-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:15


Pada 29-12-08 21:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. terima kasih adik ummu atas peringatan.. :-D..

Dengarnya dinda kakisamun dapat kerja baru. Betul ka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:44


.. apa maksud kekanda??? masih kerja yang sama.. alhamdulillah.. masih macam dulu.. cuma masih tercari2 apa yang terasa kosongnya pada diri ini.. mudah-mudahan akan berjumpa.. insyaALLAH.. :-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 01:00


Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D



nak try yang ni...
nak putuskn hbungn, sesiapa yang dah terjebak tu, bukan lah mksdnye, call dia cakap "kita putus sekarang jugak!!"..

tapi, kita kurangkn semua, sampai kedua-dua belah pihak dapat jumpa apa sebab dikurangkan semua2 tu,,


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 02:47


Pada 26-05-08 13:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ambil gunting, potongkan tali tersebut...



a'ah kalau tak putus jugak, ambil pengasah gunting asah lah sampai tajam gunting tu...kalau tak boleh lah guna altenatif lain ikut jenis tali lah.... ;-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

arepeace
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31146
Posting: 6
Dari: gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:48


memang sikit hati kalau nak break ini.. aku pun pernah kena.. tapi ikut pengalaman aku lah.. awek aku dulu tu dia cakap putus atas name Allah.. dia nak hindarkan maksiat.. mula-mula memang sikit hati sebab sekali saja dia anta sms lepas itu terus tak contact2 aku da.. tapi boleh muhasabah diri ini sendiri... lama-lama kita boleh terima tentang keputusan tu.. redha saja lah.. ada jodoh kahwin.. tak ada jodoh dok senyap2.. hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepeaceProfil   Hantar PM kepada arepeace   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 21:29


Pada 11-01-09 20:48 , arepeace posting:

!!! QUOTE !!!

memang sikit hati kalau nak break ini.. aku pun pernah kena.. tapi ikut pengalaman aku lah.. awek aku dulu tu dia cakap putus atas name Allah.. dia nak hindarkan maksiat.. mula-mula memang sikit hati sebab sekali saja dia anta sms lepas itu terus tak contact2 aku da.. tapi boleh muhasabah diri ini sendiri... lama-lama kita boleh terima tentang keputusan tu.. redha saja lah.. ada jodoh kahwin.. tak ada jodoh dok senyap2.. hehehe....


betul-betul... Insya Allah, ada jodoh tak ke mana... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 22:33


bagus betul alasan awek tu.. ada betulnye.. dah tertulis pun bercinta sebelum nikah tak elok.. jadi tidak ada sesiapa lah nak sakit ht..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 20:48


Pada 26-05-08 12:55 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa tau cara nak putuskan hubungan cinta tanpa menyakitkan hati sesiapa... :-D



Assalamualaikum

saya dah lama nak tau jawapan yang ideal bagi soalan ni...

em, maaf saya katakan, ramai yang buat kelakar saja....

ni soalan kaki jiwang karat lah...

tolonglah serius sikit....huhu

lagi-lagi bagi mereka yang memang dah lama kawan....

lepas itu ada lah something yang menyebabkan hubungan tak dapat nak diteruskan lagi...... :cry:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:19


rasanya tak ada lah satu cara pun yang boleh di buat tanpa menyakitkan hati sesiapa.. kalau ada pihak yang masih tak rasa sakit tu bermakna dia tak cintalah semasa hubungan diputuskan sampai terputus dan tercabut tu... hehe..

ramai yang buat kelakar tu sebab konon2nya lah nak tolong bantu dari segi psikologi nak sejukkan hati, balutkan luka..huhu

agaknya masa sajalah jawapan kepada masalah ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

JKK
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2008
Ahli No: 35465
Posting: 39
Dari: Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:37


terus terang saja lah.....don't lie to our self.


-----------------
Hidup Melayu Kena Bersatu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For JKKProfil   Hantar PM kepada JKK   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:57


hanya BE YOURSELF :)


-----------------








Bookmark and Share

    


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171509 saat. Lajunya....