Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 98
Ahli: 0
Jumlah: 98




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 48 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Hebahan Aktiviti
Topik: Talkshow NISA


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Hebahan Aktiviti
    »» Talkshow NISA

Please Mendaftar To Post


Oleh Talkshow NISA

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 15:52


Assalamualaikum

TALKSHOW SEMPURNAKAN SOLATMU

oleh USTAZ ZAMRI (Rancangan Mari Mengaji TV 9)

pada AHAD ini, 18 MEI 2008

Bertempat di Masjid Abu Bakar As- Siddiq, Bangsar KL (berdekatan dengan Bangsar Village)

bermula jam 8.00 pagi - 1.45 tengah hari.

Masuk PERCUMA, makan tengahari disediakan.

Anjuran: NISA' Lembah Pantai dengan kerjasama Masjid Abu Bakar As-Siddiq.

*modul disediakan
*Pendaftaran awal dibuka sekarang, sila hubungi urusetia 012-9703994 dan 012-2769687


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 12:47


salam alaik..

ok.. lepas ni.. kalau ada TAlk show dari NISA' wp..
boleh terus tambah di sini sahaja.. since ianya akan ada sokmo..hehe..

then.. soon ada pula team nisa' serdang.. or mana-mana cwgn boleh buat topik baru.. letak juga cwgn mana..

ok.. haa.. apa lagi kaum hawa khususan.. jom.... :-D :-D :sopan:

/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 12:49


erm.. nisa' lembah pantai.. kira adik beradik WP ye..
hehe.. ok.. selamat memosting info hebahan majlis ilmu..
pada yang free..lapang.. jemputlaa ke talk show nisa'...

tafaddal wa ahlan wasahlan.. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 14:12


Assalamualaikum wr wbt

siapa nak pagi talkshow ni..angkat tangan...(^-^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 15:09


hmm.. macam nak p.. tapi tak tau tempatnya... adess..

p/s: sesuka saja nyibuk program nisa' ni... uhuk..:malu: ilmu...ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 16:52


ooo ahad ni ek, tak sure lah boleh pergi ke tak...

nisa' talk + pc fair, fuhh menarik juga itu :berfikir:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-08-08 21:50


insya-Allah ana akan pergi talkshow kat klcc tu.Nampak menarik.Lagipun boleh pergi pc fair sekali.mari pergi ramai-ramai...


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 10:51


SIMFONI MERDEKA (NISA' WP) - 30 & 31 OGOS 2008


Kepada sahabat2 yang dikasihi sekalian. Nisa' WP menjemput anda semua merayakan sambutan Merdeka kali ke-51 kali ini dengan aktiviti2 yang menarik.



IndoorGames

Bertemakan 'EVERYONE CAN PLAY', NISA WP akan menganjurkan INDOOR GAMES (Permainan Tradisional @ Rakyat) dengan Kerjasama masjid KLCC :

Tarikh : 30hb Ogos 2008

Masa : 3petang - 6 Petang

Tempat : Ruang Legar Masjid KLCC

Yuran : PERCUMA saja..

Acara : BATU SEREMBAN, DAT, CONGKAK, DAM HAJI & [email protected] TUTUP BOTOL


HADIAH MENARIK DISEDIAKAN

PENYERTAAN TERBUKA KEPADA LELAKI, WANITA,REMAJA & kanak-kanak.
TERDAPAT 3 KATEGORI PENYERTAAN

UNTUK PENYERTAAN AWAL SILA HUBUNGI :

FAZ 012 2945732
@
FAMIRA 016 3054547

AYUH..bawa keluarga & kawan-kawan anda ke sana.

Banyak program lain menanti pada hari tersebut.


====

GardenTalk

NISA' GARDEN TALK

PADA: 31 OGOS 2008, 8.45 A.M

BERTEMPAT DI: MASJID AS-SYAKIRIN KLCC

DENGAN TAJUK: "HADIAH DARI KEKASIH"

AHLI PANEL:

USTAZ FAUZI MUSTAFA (tv3)

USTAZAH HAFIZAH MUSA (bicara ad-deen ikim)


PENAMPILAN ISTIMEWA:

AZHAN FINALIS AKADEMI NASYID

FAKHRULRADHI JUARA AKADEMI AL-QURAN 3


====


Jemput hadir ya.... :) :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:16


Thanks CS di atas info yang diberikan. cuti merdeka ni tak kemana2 agaknya, so kalau tak ada apa-apa halangan, insyaallah akan hadir program. jom sahabat2 ukhwah yang berkesempatan nak join, jumpa di lokasi k.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:21


Pada 29-08-08 10:51 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

SIMFONI MERDEKA (NISA' WP) - 30 & 31 OGOS 2008


Kepada sahabat2 yang dikasihi sekalian. Nisa' WP menjemput anda semua merayakan sambutan Merdeka kali ke-51 kali ini dengan aktiviti2 yang menarik.


p/s: sirat82, are u ok?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:28


ok lah tu agaknya,,,,,,semalam ada kawan dr ikim bagitahu hal ni,,,tak dapat pergi agaknya,,sambut mardeka kat kg lah jawabnya,,,,,nak uruskan program mardeka kat kg tu,,,,,




p/s..im..ana ada kat putrajaya ni,,,,kang jumpa kat masjid,,,hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:35


Pada 29-08-08 11:21 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-08-08 10:51 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

SIMFONI MERDEKA (NISA' WP) - 30 & 31 OGOS 2008
Kepada sahabat2 yang dikasihi sekalian. Nisa' WP menjemput anda semua merayakan sambutan Merdeka kali ke-51 kali ini dengan aktiviti2 yang menarik.


p/s: sirat82, are u ok?



:welcome: :welcome: sirat82 SEETT.......... sirat82 on the line...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:48


beznye program nisa' tapi tak dapat join..

ada hal yang nak duruskn,huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 12:52


Pada 29-08-08 11:35 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


sirat82 SEETT.......... sirat82 on the line...
Woit... pepandai pula decide untuk aku. Nanti aku fikirkan balik.... tengok tahap kebizian aku


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 13:00


salam alaik..

syukran cs post..hihi..
erm.. tampak jadual minggu ni memang empty..
bestt..best.. tapi, tak ada game chesss..
maiin seremban?? dam .. congkak ..
haa.. ismi_atikah jom..ehhee..

tapi.. ana yumkin tak datang sbtu..
ana akan datang untuk nisa' garden talk..
kak sI... mai ke??

adik-adik UO... haa.. jom turun ramai-ramai ye..
sadiqah.. cs.. p ahad ni?
nanti kita sms ek..

pada team muslimat.. yang nak konvoi..
nanti kita berSMS ye..
cik HAnan.. jOm...;) ss nak bagi ole-ole dapat dari MHD..

wahai sahabat Ukhwah.com...
mai lah naa.. dari antum p sambut MERdeka dengan aktiviti yang
kurang pekdahnya.. bagus lagi kita tadah telinga..
saji santapan rohani ... nak masuk bulan barokah..
moleklaa kita perdendangkan dengan halwa yang enak-enak..

ups.. macam nak karang esei pulak..
akhir kalam..
jOM... ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 13:53


sabtu tu tak pergi kut... ada hal lain. ahad Insya Allah... huhu.

kawan-kawan usrah online, jom lah jumpa2 di sana... :kelip: kalau tak, balik2 jumpa orang2 ukhwah yang sama jeq.. haha. kali ni geng UO mesti mai naaa.. kasi meriah.. :)

p/s: sirat, kalau jadi pergi, pinjam buku ye.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 14:59


Pada 29-08-08 13:53 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: sirat, kalau jadi pergi, pinjam buku ye.
Aku mungkin balik kelantan minggu ni.

ps:- pintu dah reper. mahal juga kena. nak 50-50 ke...? :-D


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 22:43


selamat berprogram lah semua!
Semoga mendapat manfaat deh..saya memang tak mampu nak meriahkan program kat atas..huhu

tapi, tak mengapa...

Di sini nak share pulak program dari Nisa' Terengganu. Asyik dari NIsa' WP saja..hehe

[IMG


InsyaAllah Nisa' Negeri Terengganu akan mengadakan program amal sempena menyambut Ramadhan Al-Mubarak ini. Program ini merupakan kerjasama dengan Nisa' Kawasan Kuala Nerus. Sebanyak 40 buah keluarga fakir miskin akan dipilih dan diberikan sumbangan berupa barangan bernilai RM100. Antara barangan keperluan adalah beras, gula, gandum, biskut dan susu . Sumbangan amat-amat diperlukan sama ada berupa kewangan ataupun barangan. Berikut butiran program:

Tarikh: 5 Ramadhan 1429H
Tempat: Sekitar Kuala Nerus (akan dikemaskini kemudian)

Jadi kepada sesiapa yang ingin menyumbang sempena Ramadhan yang mulia ini, jangan ketinggalan untuk menghulurkan sumbangan anda dan berhubung melalui Cik Asma' (013-9199 246) atau Cik Rohani (013-981 5818)

Nak meriahkan suasana pun boleh jugak..

Terima kasih..:bunga:


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-08 10:25


siapa ye geng ukhwah.com yang bercadang nak meriahkan nisa' garden talk kat klcc esok?saja nak survey.. :welcome:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 11:08


salam ramadhan al mubarak..
ehehe.. cikgu mas kara..maaf. sabtu..ahad memang tak online..
baru jenguk ni..

ramai adik-adik legenda turun..yeah..
terubat windu.. dik zafira..nadia.. alifah..riha.. syaza..farhana..
mohamad pun ada tu..

sahabat ukhwah yang sokmo jumpa..
syahidatul..sadiqah..sitishairah..ummusafiah..
owl_um pun datang..
akhirnya.. jumpa dengan cikgu mas kara..hihi..

ehem..ehem..dengan cik abe ye..
maaflaa sahabat.. ana agak kelewatan sampai..
ada hal yang tak dapat nak dielakkan..

sempat dengar bhg penggulungn saja..
next.. dapat dengar alunan nsyid dari juara akademi AQ dan juara akademi nasyid.
wah..memang mantOp akhi azhar ni..

moga ISLAM terus syumul... laungn terakhir akhi azhar..
tu yang aura tu..ehehe..

lepas dengar talk show.. kami buat liqa' di hujung masjid..
bincng agenda iftar.. next..zohor.. then, kami bersantap buat kali kedua..
hihi. masing-masing lapaq..

jk iftar.. tunggu.. di mana.. bila??
yumkin ada bait sahabat Ukhwah.com yang akan kami serbu...
hihiii...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 11:15


salam ya rumaishaa..
bguih...bguih.. promotelaa pada anak-anak ganu..
mana anak ganu ni ye?? senyap saja..

insyaallah lepas ni banyak lagi nisa' cwgn lain akan mempromotekan programnye..
nisa' WP memang jadi medan liqa' team Ukhwah.com jumpa..hehe..
soon, nisa' Serdang bakal menyajikan program yang best,,, insyaallah..
ana dan sahabat akan merealisasikannye..

pada kaum hawa.. haa.. yang belum daftar jadi ahli NISA'.
pakat daftar ramai-ramai ye..
untuk kawasan sekitar serdang..upm..ukm.. uniten..
boleh dftar under nisa' serdang..hehe..

area UM.. masuk nisa' WP..lembah pantai..
sahabat UIAM.. boleh masuk GOmbak..dll..ehhe..

selamat mengimarahkan program NISA'..

/

/


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 16:20


Bagus betul nisa' garden talk yang baru berlalu.Gabungan kupasan isu merdeka dan ramadhan.Satu forum yang tak pernah dibuat dek orang.2 isu dalam satu forum.

Erm...bakat saudara fakhrulrazi mengalunkan ayat Allah amat mensyahdukan.Tak sangka pula mampu mendendangkan nasyid dengan merdu sekali.

Saudara kita,saudara Azhan Atan pula (baru dinobatkan Juara Akademi Nasyid TV9) memang betul-betul menyentuh kalbu.Mendayu2 dan mengasyikkan sekali.

Ana sempatlah berkenalan dengan k shida dan beberapa sahabiah yang lain.Just a few minutes.Tak sempat nak taaruf panjang.

Sahabat2 yang lain,kalau bersentuh bahu pun ana rasa tak kenal. mudah-mudahan di kesempatan program lain kita berkenalan k.


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 14:19


/


JANGAN LEPASKAN PELUANG !!
SERTAI BENGKEL CELIK DUIT
PENYERTAAN TERHAD
HUBUNGI KAMI SEGERA !!


NISA' blog


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:20


/


Epilog Si Anak Dara...
dibawakan khas untuk anda oleh Nisa' Kawasan Batu

haa.. pada sesiapa yang berkelapangan... jemputlaa..


blog NISA' WP

tafaddal... :welcome: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-08 15:57


Kalau mak anak dara boleh join ke?

Peringatan: Untuk 'Nisa' sahaja.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 16:09


tak kisah lah cik skk.. ehehe.. (sekolah untuk sutera_kasih )
jadi untuk serikandi_khaulah skk..ehhe..

ajaklaa.. tapi.. macam ss tak dapat pergi..
ada jemputan walimah..

umi-naza firman ajak semua sahabat Ukhwah.com ke walimah
adiknye.. pada sbtu ni.. alamat.. di labu..
apa ek...alamat.. maaf..lupa..hehe..

talk show sabtu ni.. untuk MUSLImat sahaja..
ana warkan-warkan bagi pihak NISA'....

tafadddal...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 16:53


Pada 06-11-08 15:20 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

/


Epilog Si Anak Dara...
dibawakan khas untuk anda oleh Nisa' Kawasan Batu

haa.. pada sesiapa yang berkelapangan... jemputlaa..


blog NISA' WP

tafaddal... :welcome: :-D




wahhhh.....
epilog si anak dara :malu:
nak hubungi siapa ini?
boleh tau tak siapa ustazah norhafiza 2?



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 13:30


assalamualaikum,

saya tadi ada pergi seminar anjuran nisa. sekarang ni baru saja balik. memang bermanfaat dan banyak info yang baik saya dapat. para panel jemputan pun sangat bagus dalam menyampaikan talkshow.
saya berharap di masa yang akan datang nisa dapat memperbanyakkan lagi majlis ilmu sebegini. sangat membantu remaja Islam pada hari ni untuk kembali ke landasan Islam yang sebenar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 15:03


Pada 08-11-08 13:30 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum,

saya tadi ada pergi seminar anjuran nisa. sekarang ni baru saja balik. memang bermanfaat dan banyak info yang baik saya dapat. para panel jemputan pun sangat bagus dalam menyampaikan talkshow.
saya berharap di masa yang akan datang nisa dapat memperbanyakkan lagi majlis ilmu sebegini. sangat membantu remaja Islam pada hari ni untuk kembali ke landasan Islam yang sebenar.


:-) bestnya ye dapat menghadiri majlis ilmu agama ni..nak pergi jauh sangat lah...kena tempat tiket dulu..Kalaulah kat sabah pun sering buat majlis macam tu kan best :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 18:12


bagi yang tak pergi ni...ingin jugak dengar apa-apa yang dapat disampaikan
ada sesiapa nak ceritakan tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-11-08 23:19


ha'ahh... ngak ada yang sudi berkongsi ke? sharing is caring... heheee

Bookmark and Share

  


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:12


ada lagi dari Ustazah Hafizah Musa.... memang tak dinafikan Ustazah Hafizah Musa nya talk memang best. try lah pergi dengar sendiri. :)

ni bukan Talkshow Nisa'. Tapi ni Forum anjuran Nisa' Bandar Tun Razak.

==

EUW

Ekslusif untuk wanita

Forum :- Nilai Segumpal Darah (siri 2)
                
Penceramah Jemputan :- Ustazah Nor Hafizah Musa (host Bicara Ad-deen radio IKIM, Al- Kuliyyah tv3)

Tarikh :- 20 DEC 2008 (Sabtu, 10pagi)

Tempat :- Madrasah Asy-Syakirin, Bandar Tun Razak


Anjuran :- PERKIM bandar Tun Razak dengan kerjasama Nisa' bandar Tun Razak


==

p/s: sekadar menghebahkan. saya pun tak perasan ada siri 1. terlepas pandang agaknya.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 16:19


pinjam iklan ni..eni nak iklankan kat forum lain jugak ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-08 08:17


wah, macam bez saja..tapi tak boleh nak pergi lah, ada kerja nak diuruskan.huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 08:46


Talkshow NISA kembali lagi..! :-)

===

TSNISA

Assalamualaikum,

Mohon diberi laluan untuk mewar-warkan talkshow santai "Aku Dibius Cinta" oleh 2 panelis yang tidak asing lagi;

1) Ustaz Hasrizal Abdul Jamil(Pakar Motivasi-www.saifulislam.com dan Pengarang buku "Aku Terima Nikahnya"
2) Ustaz Mohd Uda Kasim (Eksekutif Penerangan dan Dakwah Lembaga Zakat Selangor)

-Bila dan di mana? 14 Februari 2009 (Sabtu) Jam 9:30pg-1:30tgh, Pentas Utama Kompleks PKNS Shah Alam.

Pendaftaran adalah PERCUMA dan cenderahati istimewa untuk 100 pesersta awal! Jom datang beramai-ramai untuk mendapatkan penerangan jelas tentang sambutan 'Hari Kekasih' yang disambut di seluruh dunia sambil berhibur dengan artis nasyid jemputan; Mestica.

Maklumat lanjut Layari: Nisa' Shah Alam
Untuk pendaftaran; Sila hubungi: Atikah(019-2843851) dan Aslina (012-2528828)    

Mohon disebarkan kepada rakan-rakan dan saudara-mara ye :D

Sekian
Terima Kasih
Nisa' Shah Alam
"Selamatkan Gaza"

===


p/s: saya hebah-hebahkan saja....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 09:03


yeah...thank you cs.
dari pagi tadi..mencari poster ni.
buka blog nisa' shah alam.. macam tak ada pun hebahan ni?
or.. tak perasan agaknya..ehhee..

erm.. aku diBIus cinta?
ya or TIdak..hehhee..

sing this song..

cinta pada 5..

Cinta kepada Allah,
Cinta Rasul,
Cinta Ibu, Bapa

Cinta kepada umat
Cinta kepada kecemerlangan
Mari (mari) kita semua cinta lima perkara (lima perkara)

haa.. jom, pakat pergi ye..
siram taman hati dengan ayat-ayat CInta dari 2 panelis tersebut..
ahlan wasahlan...

** erm..ada meting juga pagi tu..d s.alam.
tapi.. di manakah ss ahad ni?
ipoh? shah alam?
( ni soalan untuk diri..jawapan hanya ada pada ss saja..ehehe )


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-09 11:26


Menariknya ... Ada sesiapa yang pergi tak ni..? Wawa nak join lah ...!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 12-02-09 12:10


ala.. nak pergi jugak.. tapi jauh. sedihnya.. bila lah agaknya program macam ni ada kat swak

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 12:19


adoi...sedeh nya...nak join da lah dekat...tapi...ada class dr pukul 8 till 12...,tak ada rezeki lah..
harap-harap lain kali boleh join....erm...so sad...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 01:40


insyaallah...ada rezeki ss akan ke talk show..
jom..JK talk show hihii.

adik-adik uo..ramai nak jumpa ni.
hanan...jom lah..
erm..kerja ek?
jom team uc..semua muslimat..pakat ajak kwns..

ilalliqa'...biiznillah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 04:06


alamak...tak dapat pergi lah sebab tak balik rumah minggu ni.melepas lah nak pergi talkshow kali ni.huhu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 07:03


Hmm.. untuk Nisa' saja ke..?


-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 07:35


Assalamualaikum Muddathsir787

Program talkshow nisa' ni terbuka kepada semua muslimin dan muslimat..memanglah anjuran NISA', tak semestinya untuk nisa' sahaja. jom memeriahkan majlis ilmu..insyaallah, kalau plan pertama tak menjadi, saya akan turun bersama cik SS.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 13:04


!!! QUOTE !!!

Program talkshow nisa' ni terbuka kepada semua muslimin dan muslimat..memanglah anjuran NISA', tak semestinya untuk nisa' sahaja.


muzamil tanya ye.
kalau sebelum ni..nisa' wp..ada juga yang muslimin..
tapi..tengok juga tempat..etc.
untuk talk show sabtu ni..
boleh baca dalam ni.

http://nisashahalam.blogspot.com/


ok..jumpa nanti ye.
geng ukhwah.. yang ada beg... galas lah
nanti senang nak macam hehee..
:sopan:


ok..sedikit info.ada yang tanya bagaimana nak p.

naik ktm turun ke stesen BATU 3...( dekat shah alam)**hala ke Klang
turun stesen BATu 3... then ambil taxi ke pkns.
tambah maybe dalam rm5-7 agaknya.

yang nik bas. ada juga stop depan pkns.
tapi..ana tak ingat bas no berapa.
yumkin ada sahabat yang boleh war-warkan..

wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 07:10


TALKSHOW NISA' KEMBALI LAGI..

JOM MEMERIAHKAN MAJLIS ILMU

"KETIKA CINTA BERBUAH SYURGA"

OLEH USTAZ FAUZI MUSTAFA (PENGACARA AL-KULIYYAH TV9)

21 FEBRUARI 2010

DEWAN SEMINAR MASJID AS SYAKIRIN KLCC

9.30 AM - 1.00 PM

JUMPA DI SANA..INSYAALLAH.

:welcome: :welcome: :welcome:

Maklumat lanjut sila layari..http://nisawp.blogspot.com/

    *


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 00:42


huhu..alahai xdptla nak pergi..tak apalah, insyaAllah lain tak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-02-10 21:17


wah beshnyer..rasa nak pergi..yeye..kali ni ada time..selalu tak ada time saja...harap-harap dapat pergi...huhuhuhu


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.159667 saat. Lajunya....