Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 4 hari yang lalu
muslimin23: 6 hari yang lalu
z_tornado: 6 hari yang lalu
sarashanee: 13 hari yang lalu
CikIzzah1992: 15 hari yang lalu
Qiamulail: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: 16 Mei 2008 - Guru Kerjaya Mulia


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» 16 Mei 2008 - Guru Kerjaya Mulia

Please Mendaftar To Post


Oleh 16 Mei 2008 - Guru Kerjaya Mulia

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 23:50


Sami Yusuf - Al Mu’alliem

Intro : C pergi F Am E

Am
We once had a Teacher
Em
The Teacher of teachers,
pergi
He changed the world for the better
F
And made us better creatures,
Am
Oh Allah we’ve shamed ourselves
Em
We’ve strayed from Al-Mu’allim,
pergi
Surely we’ve wronged ourselves
F
What will we say in front him?
Dm        Am
Oh Mu’allim…

Chorus
F/Dm                 pergi         Am
He was Muhammad salla Allahu ‘alayhi wa sallam,
F/Dm         pergi             Am
Muhammad, mercy upon Mankind,
F/Dm                    pergi         Am
He was Muhammad salla Allahu ‘alayhi wa sallam,
F/Dm         pergi            Am
Muhammad, mercy upon Mankind,
pergi                 Am
Teacher of all Mankind.

F
Abal Qasim
Em                 F
Ya Habibi ya Muhammad
(My beloved O Muhammad)
Em                 F
Ya Shafi’i ya Muhammad
(My intercessor O Muhammad)
pergi                     Am
Khayru khalqillahi Muhammad
(The best of Allah’s creation is Muhammad)
Am
Ya Mustafa ya Imamal Mursalina
(O Chosen One, O Imam of the Messengers)
Am
Ya Mustafa ya Shafi’al ‘Alamina
(O Chosen One, O intercessor of the worlds)

Am                    Em
He prayed while others slept
F                     Em
While others ate he’d fast,
pergi
While they would laugh he wept
F
Until he breathed his last,
Am
His only wish was for us to be
Em
Among the ones who prosper,
pergi
Ya Mu’allim peace be upon you,
F
Truly you are our Teacher,
Dm        Am
Oh Mu’allim..

back to Chorus, pergi Am
Am
Ya Habibi ya Muhammad
(My beloved O Muhammad)
pergi
Ya Shafi’i ya Muhammad
(My intercessor O Muhammad)
F             Am     Em
Ya Rasuli ya Muhammad
(O My Messenger O Muhammad)
pergi
Ya Bashiri ya Muhammad
(O bearer of good news O Muhammad)
Am
Ya Nadhiri ya Muhammad
(O warner O Muhammad)
pergi
‘Ishqu Qalbi ya Muhammad
(The love of my heart O Muhammad)
F             Am     E
Nuru ‘Ayni ya Muhammad
(Light of my eye O Muhammad)

Am                         pergi
He taught us to be just and kind
Em                 Am
And to feed the poor and hungry,
pergi
Help the wayfarer and the orphan child
Em                    Am
And to not be cruel and miserly,
pergi
His speech was soft and gentle,
Em                 Am
Like a mother stroking her child,
pergi
His mercy and compassion,
Em                 Am
Were most radiant when he smiled

back to Chorus

Abal Qasim
Ya Habibi ya Muhammad
(My beloved O Muhammad)
Ya Shafi’i ya Muhammad
(My intercessor O Muhammad)
Khayru khalqillahi Muhammad
(The best of Allah’s creation is Muhammad)
Ya Mustafa Ya Imamal Mursalina
(O Chosen One O Imam of the Messengers)
Ya Mustafa ya Shafi’al ‘Alamina
(O Chosen One O intercessor of the worlds)

Download mp3nya disini…
by Ibnu aLif..

http://chordnasyid.wordpress.com/2008/04/24/sami-yusuf-al-muallim/

Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana masih
dipinjamkan umur hingga ke saat ini dan semoga kita semua terus
diberi petunjuk dan hidayah-Nya menuju Mardhatillah. Allahumma Ameen.

Sebenarnya InsyaAllah esok adalah 16 Mei yang telah dipilih sebagai Hari Guru. Dan sebagai mengenang jasa semua Guru terutama Guru-guru umi sejak umi kecil lagi sama ada yang masih hidup ataupun sudah pulang ke Rahmatullah semoga mendapat ganjaran setimpal berdasarkan keikhlasan mereka mendidik umi dan juga anak murid yang lain.

Bagi yang bukan Islam semoga ada di kalangan anak atau cucu cicit mereka kelak diberi petunjuk hidayah untuk kembali(revert) kepada Islam.

Apakah hadiah yang patut diberi kepada mereka? Hari ini umi melihat gelagat beberapa orang pelanggan di kedai umi yang berbual tentang hari guru dan hadiah yang patut diberi kepada guru. Ada ibu kepada anak yang masih di tadika tanya umi nak beri hadiah apa. Umi pun jawab kalau guru yang mengajarnya tu seramai lima orang maka belilah 10 buku sabun mandi dan bahagi sama rata serta bungkus dengan cantik sebagai hadiah kepada guru-gurunya. Kalau hadiah sabun ke ubat gigi ke atau pen ke atau apa saja selain bunga plastik maka ia menjadi pahala bila guru untuk menggunakannya. Kalau bunga plastik akhirnya kelak ke tong sampah.

Dan rupa-rupanya di kalangan guru pun kena beri hadiah kepada guru lain dan seorang isteri guru ni tolong suaminya beli pelbagai jenis cokelat bernilai RM15 serta bungkus sebagai hadiah kepada guru lain. Begitulah amalan bertukar-tukar hadiah selain menerima hadiah dari anak-anak murid. Kira esok adalah umpama Hari Raya pada Guru-guru.

Sebenarnya hadiah itu tidak setimpal berbanding pengorbanan guru
yang ikhlas mendidik selama ini. Guru adalah umpama ibu bapa ketika di sekolah. Namun sekiranya ada guru yang umpama nila setitik rosak susu belanga wujud tetapi JASA GURU AKAN TETAP DI KENANG SEHINGGA KE AKHIR HAYAT.

Kepada semua guru umi hanya doa dan ucapan Jazakumullahu khairon katsiro dapat diucapkan atas segala ilmu yang diberi.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
16 Mei 2008


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 00:42


Assalamualaikum
Syukron ummimq buka topik ni...
tak ada lah agaknya nak beli hadiah untuk cikgu/lecturer...xjumpe dah cikgu2 sek.. tapi ana akan hntq mesej...

Paling betui2 ana akan hntq kat cikgu Zainun/Puan Zainun dt sek.main.Aminuddin Baki Kuala Lumpur. Dia lah warden ana dan pen.pengetua...

Wlp boleh dikatakan satu sek tak suka dia sebab terlalu tegas...termasuk lah budak hostel ana...tapi dia plng sayang dengan kami pengawas asrama 2002/2003. sebab komited dalam kerja... Kami banyak belajar dengan dia...dari segi organization...slain ana banyak belajar time jadi ajk,ahli lembaga and presiden kperasi sek dulu.

Sampai ke hari ini, ana masih keep in touch dengan cikgu tu...kadang-kadang mesej raya dia yang wish dulu...

Saya sayang cikgu zainun :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 08:15


Selamat Hari Guru kepada sahabat2 guru2 di ukhwah ni...

especially kepada Iman_Hayati, syemarly, Najah_Musla, broshahir, Strawberry_Ungu, dan mizie_hafiz80... (siapa lagi ek?)

tak kira lah guru pelatih ke, guru sandaran tak terlatih ke, apa-apa pun guru jugak. :D so selamat hari guru.. :)

mak saya guru pencen pun masih terima ucapan2 hari guru.. :)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 08:35


selamat hari guru... buat guru2, cikgu-cikgi dan semua yang terlibat secara langsung atau tidak dengan dunia pendidikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 08:38


teman mengucapkan selamat hari guru kepade semua guru2 dan khas untuk guru2 yang mengajo teman dari kecik sampai sekarang. Dan juga ucapan hari guru kepada Ayah, adik, pakcik, makcik, sepupu2 sekalian....
Tidak lupa juga Arwah tok2 yang merintis keturunannye menjadi pendidik. Al-Fatihah kat Atuk2 yang telah tiada dan guru2 yang telah tiada.

'Selamat Hari Guru'

Terima Kasih cikgu


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-05-08 09:10


seronoknya hari ni hari guru.. Selamat Hari Guru pada semua..

pada cikgu2 ummu yang d sayangi selalu..guru kelas ummu masa 4 & 5 Gemilang dulu. Cikgu Syarifah AnisaH.semua ckgu2 SMK TAwau, SMK pasir PUtih, KOleJ Matrikulasi LAbuan, Sek Ren Tg Batu Darat, Tadika Kemas, pensyarah2 UM, pada semua yang pernah mendidik ku walaupun sepatah ayat,
tak ternilai dan terbanding pengorbanan anda semua..
dan pada my future teacher.. insyaAllah..terima kasih banyak-banyak.. sayang Cikgu

erkk tambahan special untuk ckgu2 kat ukhwah.com ni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 10:46


Selamat Hari Guru buat semua guru-guru dan bakal2 guru.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-08 12:13


selamt hari guru untuk semua guru2 di malaysia terutamanya yang pernah mendidik diri ini...tak lupa jugak buat diri sendiri(hehehe walau pun sekejap bergelar guru tapi cukup indah untuk dkenangkan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 13:20


Assalamualaikum...
SELAMAT HARI GURU.... buat daddy putri yang pernah bergelar guru juga guru2 SMK ABDULLAH,SEMPORNA juga SMK KINABUTAN,TAWAU...Serta semua guru2 diseluruh malaysia....juga kepada sahabat2 guru2 di ukhwah ni...especially buat teman baik..sya_ryn yang bakal bergelar seorang guru... :-) :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 14:35


Pada 16-05-08 08:15 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Selamat Hari Guru kepada sahabat2 guru2 di ukhwah ni...

especially kepada Iman_Hayati, syemarly, Najah_Musla, broshahir, Strawberry_Ungu, dan mizie_hafiz80... (siapa lagi ek?)



kak muslimah_johor, kak nurkamar, kak anis..

----------------------

selamat hari guru semua... :-)
cikgu ni kan, kita boleh rasa dalam hati siapa yang mengajar dengan hati..
tahniah buat cikgu2 yang dapat dirasai dalam hati oleh pelajar2 mereka.. :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 14:45


Assalamualaikum
hmm...siapakah ye..cikgu cikgi yang sangat saya sayang...
Cikgu Math - Cikgu Masniza masa Darjah 4
Cikgu Math - Cikgu Arlina masa Darjah 3
Cikgu Math - Cikgu Nornaha masa Darjah 5
Cikgu BM - Cikgu Syarifah Faridah masa Darjah 4
Cikgu Fizik - Datin Ezizah masa Form 4 & 5
Cikgu Add Math - Cikgu Teo Poh masa Form 4 & 5
Cikgu Pendidikan Islam - Ustazah Zakiah masa Form 2

Kenapa hampir semua cikgu perempuan eh?? hmm.... :berfikir: mungkin kerana sifat penyayang yang ada pada mereka lebih pada cikgu lelaki..cikgu lelaki ni garang jugak besenye..huhu..dapat dibuat rumusan terhadap diri saya..bahawa memang pelajar akan menyukai seorang pendidik yang bukan sahaja bertanggungjawab sebagai pengajar, malah sebagai seorang ibu, kawan dan sahabat...moga cikgu cikgi masa kini boleh tanamkan sifat dan sikap yang baik seperti ini..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 14:58


Sayu bila baca lirik lagu Muallim diatas..Allahumma sholli ala Saidina Muhammad..dialah guru terbaik kita..

Selamat hari guru diucapkan kepada guru2 saya, guru2 di ukhwah.com, dan seluruh guru2 di Malaysia..jasamu mengajar tulis baca tidak mampu dibalas..jasamu mendidik akal budi anak muridmu tidak dapat dinilai dengan wang ringgit..kepada kak long saya seorang guru..semoga dapat menjadi guru yang cemerlang dan penuh dedikasi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 15:03


Assalamualaikum

Kini Aku Kernamu
Album : Dunia Yang Lebih Indah
Munsyid : Firdaus
http://liriknasyid.com


bertanya tentang segala hal yang aku buta
kau bukakan cakrawala
curahkan tulus ilmu membimbing langkahku
menggapai tinggi bintangku

tiada pernah berhenti
dengan sabar cuba buatku mengerti
tiada harga yang mampu
membalas jasamu terima kasihku

kau abdikan dirimu untuk semua
menerangi gelapnya dunia
ikhlas hatimu bicara
kau lakukan demi cinta
yang kan membawamu ke syurga
oh guruku, di hatiku, doaku untukmu selalu

bersinarnya matamu saat berjayaku
fahami segala maksudmu
semangati ku berdiri bila sedih hati
hingga ku tersenyum lagi



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 17:32


sambutan hari guru kat sekolah hari ni, alhamdulillah meriah... 4 tahun diraikan sebagai guru sekolah menengah... 2 tahun sebelum tu sebagai guru tadika... 6 kali diraikan sebagai guru... seronok sangat jadi cikgu... time ni memang lah bebudak sangat hargai kita warga cikgu.. lepas itu nakal balik :-D :-D :-D

tapi tak mengapa.. fitrah zaman remaja... dulu sendiri pun macam tu juga...

emm.. apa pun... masa nyanyikan lagu guru malaysia.. mesti rasa sebak datang menerpa... dulu kita kagum sangat dengan cikgu2 kat depan.. tapi sekarang tak tau lah apa persepsi studen pada kita... :-?

cikgu2 yang anis suka..
masa tadika.. cikgu rusni.. sebab dia selalu :malu: :malu:..
masa sek rendah, cikgu khairyah sebab masa dia mengajar selalu dia riba anis.
ustaz abas sebab dia suka dukung anis sampai anis darjah 2...
masa sekolah menengah, ustazah rahimah sebab lembut sangat,
cikgu maharudin sebab garang gila.. tapi mengajar best..
tapi sebenarnya.. memang cikgu2 yang kat depan memang jadi idola masa tu... memang dah niat.. mengajar sok nak buat macam cikgu ni...

selamat hari guru... ;-) ;-)

emm famili anis kebanyakan cikgu... akak 1st, 2nd,3rd, abang 4th, anis..belah suami pun same mak mentua, suami, dan dua adik ipar anis... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-08 19:43


SELAMAT HARI GURU KEPADA PARA GURU ESPECIALLY KEPADA ISTERI SAYA CIKGU ZULIANA BINTI MAT TAIB.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-08 19:57


selamat hari guru untuk semua yang bergelar 'cikgu'
juga untuk diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:14


selamat hari guru buat semua yang bergelar guru..

tak lupa didoakan agar semua mereka yang pernah mendidik diri ini secara formal atau tidak..

~semoga ALLAH merahmati dirimu di dunia & di akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

dhiyaulislam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31927
Posting: 20

Kedah  


posticon Posting pada: 16-05-08 21:46


He pray while others slept, while others ate he'd fast, while they would laugh he wept, until he breathed hus last, his only wish was 4 us to be among the who prosper, ya Muallim peace be upon you, truly u're our teacher, he was MUHAMMAD S.A.W, MUHAMMAD mercy upon kind, teacher of all mankind...

SELAMAT HARI GURU buat semua guru- guru di Malaysia... sesungguhnya jasa kalian tak terhitung dan tak terbalas...tapi kami muridmu tahu, kalian tak pinta semua itu, hanya harapan kalian agar kami anak didikmu menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaulislamProfil   Hantar PM kepada dhiyaulislam   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 00:16


Tahniah buat semua Guru Yang Ikhlas dalam mendidik anak-anak muridnya menjadi insan yang bertanggung jawab terhadap diri dan keluarga serta masyarakatnya.

Takziah buat Guru yang hanya mengejar pangkat dan gaji yang lumayan tanpa mengira perasaan guru-guru lain dan anak-anak murid.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 19:46


semalam dah hntq masing-masing pada lecturer2 and my teacher..cuma..Kenapa no tuan haji salleh dah tak boleh? Huhu....
Ni name2 cikgu/lecturer yang ana hntq

1. Puan Zainun (Cikgu Sekolah)
2. Puan Lenny (Lecturer Operating System - diploma)
3. Sir Adib (Lecturer JAVA-diploma)
4. Puan Zubaidah (Lecturer Database - diploma)
5. Puan Azlina (Lecturer Programming Paradigm-diploma)
6. Puan Razlina (Lecturer Distrite Math-diploma)
7. Sir Zambri (Lecturer Information Sysytem Engineering - degree)
8. Puan Rosslina (Lecturer XML Programming-degree)

SELAMAT HARI PENDIDIK buat semua..tak kira guru/lecturer.... :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:35


Assalamualaikum
kadangkala teringat satu kalimah keramat....pengalaman adalah guru terbaik dalam kehidupan....sebab pengalaman pastinya meninggalkan kesan yang amat mendalam hingga seseorang itu mampu berubah kerana pengalaman tersebut...maybe ini jugak salah satu cara Allah mengajar kita dalam melalui mehnah kehidupan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-06-08 17:05


Seorang guru bertanya kepada anak muridnya yang sering melihat jam tangan. Dalam hati guru tu merasa sedih kerana ada anak murid yang tidak sabar-sabar untuk selesai pelajaran kelasnya.

Guru: Kenapa awak selalu tengok jam?

Anak murid : Ni jam baru cikgu sebab itulah saya selalu melihatnya.

alahai .... alkisah ....

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.245832 saat. Lajunya....