Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 44 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kawan jadi adik ipar???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kawan jadi adik ipar???

Please Mendaftar To Post


Oleh kawan jadi adik ipar???

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 18:12


assalamualaikum...

saja saja nak tanya anda2 sekalian yang ada di ukhwah.com ini...
what ya opinion...
kalau tetiba saja antum dapat tau yang kawan baik antum or kawan-kawan yang kmceng dengan antum lah...
akan jadi bakal adik ipar or abang/kakak ipar antum???
anda boleh terima ke tak??
ke antum akan tersinggung sk8 lah sebab kawan antum xgtau antum...
bagaimana???
cuba cerita sk8 pendapat antum semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 19:50


kalau kawan baik saya itu baik, saya gembiralah abang saya dapat bakal isteri yang baik sebab abang saya sangat baik..
kalau saya rasa tak sesuai, saya akan "menghasut" mak ayah supaya tak setuju
pasal dia bagitahu atau tidak, tak kisahlah..
memang tak patut heboh2 kan..


**saya terasa sebab tunang abang saya sama umur dengan saya.. dahlah lebih muda beberapa bulan dari saya.. taknak.. saya yang anak bongsu.. saya lagi matang dari dia :ejek: hihi marah2 dengan abang sebab jeles.. sekarang dah oklah :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 20:03


Tak hairan pun.....adik ipar jadi isteri pun ada.....

http://perhatipantau.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 21:27


entah,,...inshaALLAH biasa saja agaknya,takkan sampai hal adik beradik kita nak kahwin dengan adik beradik dia, dia nak jaga tepi kain org agaknya....:^)

mklumla, dunia ni besar....mana lah sangka benda ni boleh terjadi.memang kehendak ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 22:25


~sakinahazzahra~
memang betul, kalau boleh memang kita nak yang terbek untuk abang kita ek?
walaupun kena "hasut" parent,kan?hehe...
btw, bagaimana lah boleh baik dengan tung abang 2??
hehe...mesti dia baik,kan?
sebab 2 lah boleh baik...hehe...

~dmz~
u said from ya experience or others??
memang ada macam 2, adik ipar jadi isteri...
mybe org 2 rasa adik ipar 2 dah macam family
sebab 2 lah dia kahwin agaknya...
hehe...
pandai2 saja saya buat conclusion...

~azzak~
hehe...
memang susah nak cakap kalau kita xlalui kan?
semua nya kerja Allah...
memang banyak sekarang ini benda yang xdsngke terjdik,kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 22:34


Pada 13-05-08 22:25 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

~sakinahazzahra~
memang betul, kalau boleh memang kita nak yang terbek untuk abang kita ek?
walaupun kena "hasut" parent,kan?hehe...
btw, bagaimana lah boleh baik dengan tung abang 2??
hehe...mesti dia baik,kan?
sebab 2 lah boleh baik...hehe...

~dmz~
u said from ya experience or others??
memang ada macam 2, adik ipar jadi isteri...
mybe org 2 rasa adik ipar 2 dah macam family
sebab 2 lah dia kahwin agaknya...
hehe...
pandai2 saja saya buat conclusion...

~azzak~
hehe...
memang susah nak cakap kalau kita xlalui kan?
semua nya kerja Allah...
memang banyak sekarang ini benda yang xdsngke terjdik,kan?


nmpaknya ada benda nak dikongsi ni...cerita lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 22:53


:)

kawan sekerja jadi kak ipar sendiri, dah ada baby dah ;) - di arrange oleh saya sendiri sebab TAK SUKA dengan bakal yang abang perkenalkan pada keluarga (jahat, kan?)

saya:
nyaris jadi kakak ipar pensyarah sendiri di U dulu. syulkurla arrangment itu tidak menjadi sebab waktu tu fikir takut2 hubungan yang baik akan jadi tak baik kalau 'bersatu' dalam sebuah keluarga.

adakala betul juga perumpamaan 'jauh bau bunga, dekat bau najis' sebab kita tak kenal hati budi seseorang sepenuhnya melainkan bila dah tinggal bersama. namun pandai2la menyeimbangkan antaranya.. sebab kena faham, tiada yang sempurna melainkan yang MAHA PENCIPTA

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 22:53


saja saja tanya...
terfikir saja...
kalau benda ini betul-betul terjdik..
hehe...
duu-dulu ada juga membe2 kamceng yang minat abang saya...
macam lawak pula..
hehe...
sibuk tanya pasal my bro...
yerla, bagi kita...abang 2 tak ada lah baik sangat(ini kalau abang tau ini...mahu disoalsiast)
hehe.....
biasa saja dia 2...
tapi 2 lah...org kita, kadang-kadang apa yang kita nampak, xsemestinye org lain nampak kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 01:02


kalau kawan tu yang memang kita suka, atau bestfren ke ok juga... lagi senang sebab dah kenal dan dah faham dan dah suka.

tapi kalau kena2 kawan yang memang kita tak suka, macam mana tu? :berfikir:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-08 07:03


yang ni belum jadi realiti lagi sebab ana tak kahwin lagi. tapi kalau ditakdirkan ana ada jodoh dengan si 'dia'... so ana akan ada abang ipar yang asalnya kawan kepada ana dan juga ipar duai yang asalnya kawan satu IPT. huhu... dunia ni kecik saja. kalau ALLAH dah takdirkan macam ni, so nothing is impossible. Wallahua'lam...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 20:28


~ibnu_musa~
well,u got da point...
rasa ye kalau dptkwn yang kita xbearpe suka..
mybe kena ikut cadangan sakinahazzahra agaknya...
"hasut" parent kita...
hehe...
jahat lah pula...
xpn buat macam nurkamar buat...
cdg or calonkn org lain...
hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-08 21:56


Pada 14-05-08 20:28 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

~ibnu_musa~
well,u got da point...
rasa ye kalau dptkwn yang kita xbearpe suka..
mybe kena ikut cadangan sakinahazzahra agaknya...
"hasut" parent kita...
hehe...
jahat lah pula...
xpn buat macam nurkamar buat...
cdg or calonkn org lain...
hehe...


buat yang terbaik!!!

yang penting jangan punah ranahkan kebahagiaan mereka di kemudian hari....

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 22:42


Pada 13-05-08 19:50 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

**saya terasa sebab tunang abang saya sama umur dengan saya.. dahlah lebih muda beberapa bulan dari saya.. taknak.. saya yang anak bongsu.. saya lagi matang dari dia :ejek: hihi marah2 dengan abang sebab jeles.. sekarang dah oklah :-P



ye ke CK...heheh, samalah kita......cuma yang beza dia sekarang telah menjadi kakak ipar saya....yang tak paus hatinya nya...boleh kakak ipar saya itu kawin dulu daripada saya...adus... :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 22:48


saya.. belum lagi ada kakak ipar, atau abang ipar, atau adik ipar. huhu.. so entah lah. :D

erk tumpang lalu jerq...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 10:00


Assalamualaikum

rasa-rasanya macam suka jugak..tapi tengok jgkla...kalau kawan baik ana tu baik sangat,dan adik tak berapa ok..rasanya macam susah sikit lah nak terima..huhu..kasihan kat kawan baik ana nanti...
tapi kalau sama-sama baik...syukur jugak lah..boleh jumpa kawan baik tu selalu.. :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 16:39


bagi antum sendiri lah...
kawan baik antum sekarang ini ok tak kalau jadi adik or abang or kakak ipar antum???

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 17:25


dapat terima sama umur saja.. saya masih harap mereka tak jadi kahwin.. tak berjaya "menghasut" ibu bapa juga.. sudah nasib badan mungkin
.....................................................


Pada 14-05-08 22:42 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!



ye ke CK...heheh, samalah kita......cuma yang beza dia sekarang telah menjadi kakak ipar saya....yang tak paus hatinya nya...boleh kakak ipar saya itu kawin dulu daripada saya...adus... :-P




:-? :-D hehe tak masuk perangkap kali ini.. kena fikir juga sikit ayat ni.. mestilah kakak ipar kahwin dulu kalau tidak, tidaklah dia jadi kakak ipar tak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 17:26


kakak ipar anis kawan dari sekolah rendah.... sampai dah jadi kakak ipar pun still boleh buat geng... yang bestnya, kalau keluar shopping... sampai abang kena tarik akak ipar.. sebab terleka jalan dengan adik ipar saja.... jeles lah tu :sopan: :sopan:

tapi, apa pun ,dia... kak ipar yang the best!! :welcome: :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 17:30


Pada 14-05-08 22:42 , kapten06 posting:!!! QUOTE !!!


ye ke CK...heheh, samalah kita......cuma yang beza dia sekarang telah menjadi kakak ipar saya....yang tak paus hatinya nya...boleh kakak ipar saya itu kawin dulu daripada saya...adus...




hehe tak masuk perangkap kali ini.. kena fikir juga sikit ayat ni.. mestilah kakak ipar kahwin dulu kalau tidak, tidaklah dia jadi kakak ipar tak


-----------------


agkye, ayat xcukuppower lah...hehehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 00:44


eh bila baca balik saya pun tak faham.....apa yang saya tulis....

what i means..kakak ipar saya pun sama umur dengan saya, macam CK juga...tunang abang CK. Cuma yang bezanya kakak ipar saya itu dah kahwin dengan abang saya...dan ck masih lagi brtunang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 02:11


Pada 14-05-08 01:02 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!



tapi kalau kena2 kawan yang memang kita tak suka, macam mana tu? :berfikir:



terpaksalah belajar untuk suka...

hmm.. tak ada can nak merasa ada kakak ipar... adess..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:31


Pada 14-05-08 20:28 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!


xpn buat macam nurkamar buat...
cdg or calonkn org lain...
hehe...


:)

nak cadang atau calonkan orang lain biarlah berpenyebab..... dan kena betul-betul pastikan ia tak seperti bakal 'mempergunakan' mana-mana pihak untuk kepentingan satu pihak semata...

***mohonlah petunjuk dari ALLAH....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 22:30


~ismi_atikah~
tak ada can nak ae kakak ipar?
kenapa?
tak ada abang?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 00:21


em.....tak patut kalau tak bagitahu...
Macam akak saya, dia tolong risikkan kawannya bagi abang sulung saya..
Alhamdulillah, sekarang dah kawin, anak dah 4...mereka bahagia.
Oleh kerana abang baik...di carikan seorang uyang baik...tak kiralah dr kalangan kawan-kawan.
itulah cara terbaik yang Islam galakkan.
melalui kaedah dan cara yang betul.
tak memainkan perasaan kedua-duanya pihak dan tak timbul fitnah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 00:23


Pada 13-05-08 18:12 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

saja saja nak tanya anda2 sekalian yang ada di ukhwah.com ini...
what ya opinion...
kalau tiba-tiba saja antum dapat tau yang kawan baik antum or kawan-kawan yang kmceng dengan antum lah...
akan jadi bakal adik ipar or abang/kakak ipar antum???
anda boleh terima ke tak??
ke antum akan tersinggung sk8 lah sebab kawan antum xgtau antum...
bagaimana???
cuba cerita sk8 pendapat antum semua...


baik..tapi perlulah kena dengan cara yang betul...
kalau kena caranya saya sokong...
tapi kes yang Anis_Sofiyyahni saya tak setuju



Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-08 02:34


Pada 18-05-08 00:23 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 18:12 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

saja saja nak tanya anda2 sekalian yang ada di ukhwah.com ini...
what ya opinion...
kalau tiba-tiba saja antum dapat tau yang kawan baik antum or kawan-kawan yang kmceng dengan antum lah...
akan jadi bakal adik ipar or abang/kakak ipar antum???
anda boleh terima ke tak??
ke antum akan tersinggung sk8 lah sebab kawan antum xgtau antum...
bagaimana???
cuba cerita sk8 pendapat antum semua...


baik..tapi perlulah kena dengan cara yang betul...
kalau kena caranya saya sokong...
tapi kes yang Anis_Sofiyyahni saya tak setuju





kes saya??
part yang mana 2 yang tak setuju?
cuba tergkn sk8...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-05-08 09:42


tumpang lalu~

saya dapat maktam yang sebaya dengan saya..
sekarang da anak seorang..
mula-mula rasa kekok jugak..
sebab dia sebaya tetiba kena panggil makcik pula..
tapi lama2 ok lah..ok begitu saja..xdelah close sangat walaupun rumah dekat-dekat..
saya anak sulung xdelah agaknya merasa akak/abang ipar~

Bookmark and Share

  


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-08 13:09


Waalaikumusalam..

Kakak angkat saya bakal jadi kakak ipar saya. Seronoknya. Tak sabar nak tunggu mereka kahwin. Dah menyatukan dua buah keluarga. Kedua2 belah pihak semuanya merestui mereka.



Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-05-08 17:08


Pada 20-05-08 02:34 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-05-08 00:23 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 18:12 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

saja saja nak tanya anda2 sekalian yang ada di ukhwah.com ini...
what ya opinion...
kalau tiba-tiba saja antum dapat tau yang kawan baik antum or kawan-kawan yang kmceng dengan antum lah...
akan jadi bakal adik ipar or abang/kakak ipar antum???
anda boleh terima ke tak??
ke antum akan tersinggung sk8 lah sebab kawan antum xgtau antum...
bagaimana???
cuba cerita sk8 pendapat antum semua...


baik..tapi perlulah kena dengan cara yang betul...
kalau kena caranya saya sokong...
tapi kes yang Anis_Sofiyyahni saya tak setuju





kes saya??
part yang mana 2 yang tak setuju?
cuba tergkn sk8...


kes apa ek? :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-08 10:28


suami saya 9 tahun lebih tua dr saya, so ramai lah adik ipar
memang jadi kawan pun..sebelum kahwin pun memang saya baik dengan semua adik2 ye..
penh keluar sm2 dan boleh kata best friend juga lah...
ok saja...tapi ada batas-batas juga lah..sebab adik beradik ye majoriti laki..
daripada 9 org 2 saja perempuan..yang muda dr saya seorang saja..
anyway dah takdir ALLAH , great nice...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 14:19


Pada 17-05-08 22:30 , Anis_Sofiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

~ismi_atikah~
tak ada can nak ae kakak ipar?
Kenapa?
tak ada abang?


uhuk.. abang tak sempat lahir anis.. ismi dah lahir dulu.. adess. adess..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 19:13


heheheheheh....
bakal suami aku, adek di baye aku....
yang best nyr....bakal adik ipar aku itu lagi kacak dari abang dia...
heheheheheheheh....
kadang-kadang aku suka juga nyakat dia...aku cakap kalau tak dapat jadi istri,jadi adek ipar pun jadi lah kan?
gelak saja dia....

:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 08:52


eh..eh..srikandi..banyaknye jelir..tak baik tau..nanti kena potong lidah..edit bagi pendek sikit ek.. :)

salah ek kawan jadi adik ipar atau akak..atau abang ipar?
hehehe..bukan lagi bagus ke?
at least, kita tau perangai dia.. kita tau kelebihan dia..
kita boleh lebih rapat dengan dia sebab dia jadi ahli family kita..
lain lah Kalau kita tau perangainya tak best..

kadang-kadang kita tak suka, sebab mungkin kita jeles..
kawan kita dah ambil tempat adik kita..tambah pula..kalau adik/abang/kakak/ tu kita sayang sangat-sangat..
ada juga kes, lepas kawin..kita jadi jauh dengan kawan kita tu.. sebab terhasut dan sebagainya..

tapi..saya nampak positif saja Kalau bab ni.. sebab abang saya akan kawin dengan adik kawan baik nya.. tambahan pulak kwb baiknya suami-isteri adalah kawan satu universiti.. so, memang makin rapat lah mereka..

cuba bayangkan pulak..kalau kawan baik kita jadi madu kita? lagi boleh terima atau sebaliknya?hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 11:44


ada seorang pak sedara..terpikat dengan kelembutan kawan baik saya..bila dilamar ,dia menolak..emm tak ingat pula sebab apa..kes dah lama..tapi sekarang still kawan baik.. :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 12:43


erm...........

kawan jadi adik ipar kira ok apa..... kalau kawan jadi nak tiri @ madu lagi pening dibuatnya........ apapun, jodoh pertemuan ditentukan oleh ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153854 saat. Lajunya....