Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Are you bored? Try this magic...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Are you bored? Try this magic...

Please Mendaftar To Post


Oleh Are you bored? Try this magic...

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 22:18


Assalamualaikum

My cousin sent me this... check it out... :)

===

Well, if you guys are bored...

MAGIC #1

An Indian discovered that nobody can create a FOLDER anywhere on the Computer which can be named as "CON". This is something pretty Cool... and Unbelievable. ... At Microsoft the whole Team, couldn't answer why this happened!

TRY IT NOW, IT WILL NOT CREATE " CON " FOLDER..


MAGIC #2

For those of you using Windows, do the following:

1.) Open an empty notepad file
2.) Type "Bush hid the facts" (without the quotes)
3.) Save it as whatever you want.
4.) Close it, and re-open it.

is it just a really weird bug? :-?


MAGIC #3

Microsoft crazy facts

This is something pretty cool and neat...and unbelievable. ..
At Microsoft the whole Team, including Bill Gates, couldn't answer why this happened!

It was discovered by a Brazilian. Try it out yourself...

Open Microsoft Word and type

=rand (200, 99)

And then press ENTER
Then see the magic....

===

So... best tak? :D Can anyone or any programmers explain this? owl_UM??


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 22:26


Wait... researching... wait... EERRRRKK!!!! Blleeeyy
pening... Im really a low-fidelity type of programmer...
Sengal-sengal ayam lagi... Barisan programmer ukhwah sekalian...
tolong... Wait... Still researching.... research... Knowledge...
Knowledge... not enough yet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 22:32


Ya Allah.... Apa niiieee!!! Research gagal... Nanti-nantilaahh...
AARRGGHH!!! ERRM... Any other professionals here?
Im kantoi cozzz not enough knowledge yet.... Ampun...
Luasnya ilmu... Luasnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 22:34


ala rilek lah owl... sedangkan Bill Gates dan orang2 Microsoft pun tak tahu jawapannya, inikan pulak owl... hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-08 22:38


ERRM... Lecturer saya pun cakap ada sedikit bugs (flaws, weakness)
dalam Windows niiee.... Orang cuma pakai Windows sebab senang...
Saya? Linux langsung tak reti pakaii.... Fedora kee.. Ubuntu kee....
Hancuuss!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 01:34


huhhhuhuuh..

Syukur tak hang pc aku buat magic 3#..
kalau tak aku geget Mr Owl..
kerja tak save lagi.. huhuhuhhuhhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nauz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27003
Posting: 61

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 05:03


memang2 magic... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauzProfil   Hantar PM kepada nauz   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 16:07


assalamualaikum..no2 tu macam mana ya...tak jadi apa-apa pun...='(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-05-08 20:38


assalamualaikum.. best juga ek. tekezut juga sebab tak tahu pula boleh jadi begini . tapi kan, yang ni just a weakness in windows software. maklum lah, ciptaan manusia ni, memang ada kelemahannya.    :-)
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 22:36


Owh, begini Nur_Takwa..


Taip    Bush hid the facts    dalam notepad. lepas itu savekan. lepas itu buka balik. Hurufnya akan bertukar huruf ke kotak-kotak..

Cengghitulah adenyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 08:28


saya pun yang no 2 tu tak jadi apapun..
dah ikut arahan :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 09:00


CK, kena betul-betul taip Bush hid the facts dalam notepad. kemudian save notepad tu dengan apa-apa nama pun dan kat mana-mana yang CK nak, kemudian buka semula.. cuba try test tengok.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-05-08 10:13


Tapi semua yang disebutkan diatas tak berlaku pada linux platform...semua ok..tak ada bug..hehehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-05-08 10:18


Pada 01-05-08 22:36 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Owh, begini Nur_Takwa..


Taip    Bush hid the facts    dalam notepad. lepas itu savekan. lepas itu buka balik. Hurufnya akan bertukar huruf ke kotak-kotak..

Cengghitulah adenyer..



Inilah yang dipanggil encryption agaknya..mungkin ada banyak lagi perkataan yang boleh di encrypt...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 10:37


Pada 02-05-08 10:13 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi semua yang disebutkan diatas tak berlaku pada linux platform...semua ok..tak ada bug..hehehe



memang pun.. semua di atas memang berlaku dalam microsoft jeq. dah cakap pun kat atas tu.. kan? urm...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 10:38


Pada 02-05-08 09:00 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

CK, kena betul-betul taip Bush hid the facts dalam notepad. kemudian save notepad tu dengan apa-apa nama pun dan kat mana-mana yang CK nak, kemudian buka semula.. cuba try test tengok.. :)


sudah.. banyak kali dah :cry:
tak ada apa-apa..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 11:25


Miss sakinahazzahra, bagaimana saudari tidak boleh apply magic tersebut?
Ianya pasti berlaku kiranya saudari menggunakan Windows-based platform
operating system dan bukannya seperti kata Miss / Mrs setanggi_syurga83,
Linux-based platform. Untuk MAC platform, saya tak tahulah, dan tidak ketahuan.
Pasti boleh!!! Mungkin saudari "Save As" dalam bentuk file extension yang
bukan ".txt". You just check it back, double check again if you want to see the
magic. if you want lah... Bukannya benda penting pun... It just if you want to see
a Windows flaws or weakness hole, there you go.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 15:58


Pada 01-05-08 22:36 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Owh, begini Nur_Takwa..


Taip    Bush hid the facts    dalam notepad. lepas itu savekan. lepas itu buka balik. Hurufnya akan bertukar huruf ke kotak-kotak..

Cengghitulah adenyer..


ana buat magic no 2 tu tak keluar pun kotak-kotak..
dia keluar bahasa cina pula.. :berfikir:


-----------------
"Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah SWT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

insan_wardah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32844
Posting: 19
Dari: atAs buMi ALLAh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-08 16:27


emm, quite interesting...best lah......ada lagi tak magic lain???nak try lagi.......
seronok......=D

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_wardahProfil   Hantar PM kepada insan_wardah   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-05-08 16:06


Perrghh!!! Biar betul? Macam mana boleh jadi macam ni?

The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog. The quick brown fox jumps over the lazy dog.

Ni magic no 3 :-o :-o


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ct_kirana
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5577
Posting: 16
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-05-08 18:23


betul lah...saya baru saja buat tadi...ad ke tulisan Bush hid the facts tu tukar jasi tulisan cina...
apa yang ditulis entahlah....tak faham lah pulak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_kiranaProfil   Hantar PM kepada ct_kirana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134032 saat. Lajunya....