Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa yang anda mimpi malam tadi?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa yang anda mimpi malam tadi?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa yang anda mimpi malam tadi?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 23:20


Assalamualaikum

Apa yang anda mimpi malam tadi? Boleh kongsi? Kalau tak malam pun, siang pun tak mengapa? Kalau anda suka tidur sianglah...
Orang kata, mimpi di siang hari selalu jadi kenyataan... betul ke?
Kongsilah mimpi anda..
Walau merepek dan biasa-biasa saja mimpi anda....
hehehe!

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

:menunggu:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zafifa
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32939
Posting: 19
Dari: malaysia

bahamas  


posticon Posting pada: 24-04-08 23:31


selalu tak ingat mimpi sebab lena sangat sampai pagi..tau2 saja da masuk subuh..muehuhu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafifaProfil   Hantar PM kepada zafifa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 04:25


hmm...
serasanya, tak mimpi malam tadi...
jarang2 bermimpi... :sopan:

melainkan kalau terlalu duduk pikiaq sesuatu perkara.. mungkin terfikir juga dalam titun... uhuk uhuk... wiso... wiso... :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

laila_raihan
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2008
Ahli No: 33322
Posting: 8
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 06:41


:-o saya mimpi peperangan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For laila_raihanProfil   Hantar PM kepada laila_raihan   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-04-08 07:00


Mimpi makan kuih pau... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 09:55


Wa...ana mimpi ana tak datang exam paper XML Programming...huhu....
Padahal paper tu dah lepas hari isnin di hari itu dan dengan senang hati ana menjawab...hihi...
Tapi dalam mimpi tadi..memang nak nangis lah..huhu.....xpenah2 ana tak datang exam....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 11:25


Assalamualaikum

ehem..mimpi... "duduk hostel kat melaka..lepas itu lepas saja azan subuh,bebudak laki pasang lagu kuat sangat...ana pun buka pintu,sound depa... "hey..org nak mengaji Quran lah..!!!"... lepas itu tunggu sekejap tu,lagu tu pun berenti...ana pun bangun lagi "org nak mengaji Quran!! hormatlah sikit.."...tup..tup...ada bunyik ketuk pintu... ana pun pergi intai..tengok-tengok kawan ana yang kat shah alam (tiba-tiba dia ada kat melaka.mana datang entah) tegur "em..baru dapat tegur ye..?"..huhu...lepas tu warden pun datang...sembang2...then habis...." :hammer:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 11:28


Assalamualaikum :-) :-) :-)
puteri mimpi berjumpa putera kayangan..... :-P :-P :-P sebijik macam rupa TT........ :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 11:45


kalau cerita pasal mimpi,
kita tak boleh cerita mimpi yang tak wujud tahu
ini saya baca

ada saya mimpi semalam tapi tak jelas..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 11:56


Assalamualaikum
erk...tapi kan puteri...bagaimana? puteri tahu rupa saya...hmm... :berfikir:

mimpi clerk of works saya bawa kereta saya...adush..habis rosak bawah kereta saya..kereta saya tu dah lah rendah..beselah..Wira SE... :sopan: time dia jalan ke depan...brakkkk...dia langgar kurb longkang, habis calar skirting depan saya... :cry: lepas tu dia undur pula, sekali lagi kena kurb jalan..brakkkk lagi... :cry: habis skirting belakang pulak..terus saya sound dia...ishk..bawalah leklok kereta saya ni.. :cry:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:04


Pada 25-04-08 11:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
erk...tapi kan puteri...bagaimana? puteri tahu rupa saya...hmm... :berfikir:

mimpi clerk of works saya bawa kereta saya...adush..habis rosak bawah kereta saya..kereta saya tu dah lah rendah..beselah..Wira SE... :sopan: time dia jalan ke depan...brakkkk...dia langgar kurb longkang, habis calar skirting depan saya... :cry: lepas tu dia undur pula, sekali lagi kena kurb jalan..brakkkk lagi... :cry: habis skirting belakang pulak..terus saya sound dia...ishk..bawalah leklok kereta saya ni.. :cry:

Waalaikumsalam :-) :-) :-) KENAL TT...kat topik puteri teman ukhwah.com ku...... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 12:06


Assalamualaikum
ada muka saya ke kat situ...ke yang macam avatar saya tu.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:06


erk putera kayangan itu macamana :-?

ada sayap ke :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:07


Pada 25-04-08 12:06 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

erk putera kayangan itu macamana :-?

ada sayap ke :-?
:-D :-D :-D lebih kuranglahhh kak inah.... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:10


Pada 25-04-08 12:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ada muka saya ke kat situ...ke yang macam avatar saya tu.. :berfikir:

Waalaikumsalam :-) :-) :-) ada bahhhh....gambar tt dengan asward_hafiz,Daeng dll....cuba check.... :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 12:11


Assalamualaikum
wah...saya ada sayap eh.... :-o
huhu...ada seorang sahabat saya tu, memang jarang dia mimpi rupanya...tak sangka pulak time mimpi..dia mimpi saya...waduh...saya ni banyak merunsingkan orang kah... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 12:13


Pada 25-04-08 12:11 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
wah...saya ada sayap eh.... :-o
huhu...ada seorang sahabat saya tu, memang jarang dia mimpi rupanya...tak sangka pulak time mimpi..dia mimpi saya...waduh...saya ni banyak merunsingkan orang kah... :berfikir:

:berfikir: :berfikir: :berfikir: agaknyaaaa....??TAPI ITU HANYA MIMPI KAN...??



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-08 12:55


lawak juga mimpi mlm tadi..mimpi saya sembur nyamuk dengan ridsect..lepas tu banyak betul nyamuk yang mati...tapi puas hati sebab semua nyamuk berjaya dihapuskan..ehehehehe..pelik betul lah mimpi ku itu :sopan:


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 13:05


saya selalu tak ingat saya mimpi apa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-04-08 13:47


Assalamualaikum
erm...puteri..yang sahabat tu..ada lah seorang tu..sahabat saya yang lain..hmm...tak sangka pulak dia jarang bermimpi..dan dan jeq time mimpi, dia mimpi saya...ishk...kasihan saya rasa...ambil berat sampai termimpi˛...
P/S : huh..takut tersalah tafsir pula dengan apa yang puteri faham... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 13:56


Pada 25-04-08 13:47 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
erm...puteri..yang sahabat tu..ada lah seorang tu..sahabat saya yang lain..hmm...tak sangka pulak dia jarang bermimpi..dan dan jeq time mimpi, dia mimpi saya...ishk...kasihan saya rasa...ambil berat sampai termimpi˛...
P/S : huh..takut tersalah tafsir pula dengan apa yang puteri faham... :berfikir:

Waalaikumsalam....OK I C..... :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 680
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 14:40


Pada 25-04-08 12:55 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

lawak juga mimpi mlm tadi..mimpi saya sembur nyamuk dengan ridsect..lepas tu banyak betul nyamuk yang mati...tapi puas hati sebab semua nyamuk berjaya dihapuskan..ehehehehe..pelik betul lah mimpi ku itu :sopan:



ish2.kejamnya..apalah salah nyamuk tu..dia menyerang ke?Kalau dia tak menyerang biorkan sajalah..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 680
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 14:44


Pada 25-04-08 13:05 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya selalu tak ingat saya mimpi apa...


bila kita tak ingat mimpi apa, cuba kita ingat satu babak..mesti kita recall balik keseluruhan mimpi kita tu.hehehe..biasanya saya buat macam tu..tapi Kalau rasa tak best saja mimpi tu tak pyhla recall balik.hehe..hm.basuh kaki sebelum tidur pun mimpi juga..itu cuma mitos sahaja..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 16:02


mimpi kena sembelih masa kuarkan duit kat mesin atm. huhuhu maknanya apa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 23:55


Ada juga topik macam ni ye. Saya selalu mimpi buruk saja... bosan betul... :-( :-(


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 05:32


mlm tadi saya mimpi saya makan kat satu restoran.....then time tengah makan saya nampak ada satu group kat meja lain mereka halau seorang budak kecik umur lingkungan 3-4 tahun.....perempuan, comel......then budak tu pergi kat meja lain dengan minta nak makan......saya kasihan, pergi kat dia suapkan makan......alih2 tak lama budak tu dah tak ada.....tak sedar bila dia menghilang.......tapi comel sangat.....rasa macam nak jaga dia....comel sangat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 09:18


huhuhu...

malam tadik... mimpi kena gigit semut... ayarkk... banyaaaaaaakkkkk sangat semut api... jenuh dah menghalaunya... ingatkan nak ambil saja ridset...
sekali terjaga.. rerupanya, memang ada semut... uhuk uhuk...mai mana pun tak tahu...
ni musti gara-gara kekatu yang menghurung lampu ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 10:17


Pada 29-04-08 09:18 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu...

malam tadik... mimpi kena gigit semut... ayarkk... banyaaaaaaakkkkk sangat semut api... jenuh dah menghalaunya... ingatkan nak ambil saja ridset...
sekali terjaga.. rerupanya, memang ada semut... uhuk uhuk...mai mana pun tak tahu...
ni musti gara-gara kekatu yang menghurung lampu ini...


semut itu tak kenal geng.. mesti sebab gelap :-D

malam tadi saya tak mimpi apa-apa..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 12:14


Ana pernah mimpi menjadi orang Islam yang merempat di Israel!! Tempat tinggal kat bawah jambatan. Satu hari terdengar suara mengatakan kerajaan Israel akan membantu orang-orang yang merempat ni. Maka seketika kemudian datanglah seorang mubaligh (agaknyalah pasal pakaian pun macam mubaligh). Di belakangnya ada seorang anggota tentera Israel sedang meng'escort'nya............. :-o :berfikir:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 12:41


assalamualaikum....

mimpi? ana jarang mimpi. tapi org cakap mimpi ni sebenarnya mainan tidur dan mainan syaitan. sebab tu sebelum tidur org tua dulu-dulu suruh kita bsh kaki, baca doa sebelum tidur spy syaitan tak boleh nak kacau. tapi ada juga mimp yang benar. kalau bangun dr tidur pula bgnla awal pagi spy rezeki murah. selepas sembahyang subuh seelok2nya jangan tidur. kalau ngntuk sangat tidur lah time antara 9 pagi - 12 tengah hari. elakkan tidur petang. sebab tidur petang ni meletihkan bila kita bangun. badan pun jadi malas.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-08 12:44


Bismillahhirrahamanirrahim

erm,tak mimpi apa-apa pun malam tadi..nyenyak sangat tidur..almaklum,petang kelmarin baru sampai KL,kan..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 12:44


urm.. 2 malam lepas, saya ada ingat! yes yes!! akhirnya boleh ingat. saya mimpi saya dapat masuk portal ukhwah.. hehehe.. nampak hijau2 jeq.

lepas itu esoknya dah boleh masuk betul-betul :D..

p/s: penangan ukhwah.. :sopan: agaknya dok ternanti2 sangat bila server ukhwah ni nak ok semula...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-08 14:56


Pada 25-04-08 13:05 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya selalu tak ingat saya mimpi apa...


ha ah..
saya pun...
da lah jarang mimpi.. :-)


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 15:32


pagi tadi masa tido2 ayam, sementara tunggu Subuh teman termimpi teman terlibat dengan peperangan zaman dulu. dengan kapal terbang jenis zaman dulu punya, ala yang macam kapal terbang jepun serang tanah melayu tu. lepas tu ada helikopter terbang juga.... sungguh ni. tiba-tiba terkejut bangun terus mandi untuk tunggu azan subuh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aimi4s1
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2008
Ahli No: 32341
Posting: 5
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-04-08 15:35


Aku jarang bermimpi....selalunya sedar sedar dah bangun..........

Tapi mimpi yang aku ingat aku kembali ke zaman sekolah menengah.......
Jumpa budak-budak kelas balik.............
Macam sekolah biasalah.......

Walhal aku dah habis spm dah......

Ni penangan rindu pada kekawan sekolahlah...
HHAHHAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For aimi4s1Profil   Hantar PM kepada aimi4s1   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:36


jarang mimpi..tapi semalam mimpi kena kejar somthing..dalam hutan..dah nak kena terkam...terjaga..huhu..selamat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:40


marul,marul..
ana tak mimpi semalam sebab tak tidur malam semalam...lepas subuh tadi baring2 smentara nak masuk pejabat terus terlena...aduh...alamatnye masuk pejabat lambat....

tapi dalam duduk terlena tu, ana seolah-olah mimpi,ana bermimpi yang ana sedih untuk berpisah dengan pegawai ana yang akan bertukar ke pejabat lain..iksh..iksh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:42


kekadang mimpi kita menjadi realiti hingga membuatku berada dalam keadaan dilema.....iksh,...iksh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 17:45


ana mimpi kena patuk ular,,,huhuhuh sakit,,, lepas itu ada seorang wanita bpurdah datang bawa minyak gamat(agaknya)......lepas itu dia tengok kesan patukan,,,ana cakap,,tolong sapu....lepas itu dia cakap,,huh gatal!!.....lepas itu dengar suara mak ana,,,suruh bangun,,da subuh......

p/s;kuat betul pngaruh wanita bpurdah itu,,,sampai datang dalam mimpi,,huhuuuu..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 07-07-08 18:06


mimpi sedih2 adik nak masuk kolej (ada seorang saja adik laki ;p)
mesej2 ayah, memang tengah hantar dia pun. tatau lah mereka nangis ke tak ;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:06


ceh...umar punya mimpi dasyhat lah...siap jumpa wanita bepurdah dalam mimpi...bagi sikit ilmu apa..ke...tengah angau dengan seseorang??

P/s:mujahid, mimpi petanda tu...ke suruh jangan masuk off lambat,t kena tukar..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:24


Assalamualaikum wr wbt

Mimpi?macam-macam..bercampur2..kejap tu kejap ni..hehe..tapi yang klakanyer..agaknya asik baca pasal konsert tunjuk punggung tu...ada ke pulak sampai termimpi...macam kita yang pergi tengok live..padahal..sebelum tu tak tengok lagi video dia..sekali tengok video..same lah pulak dengan apa yang dimimpi.... :oops:

**umar tu dah angau lah tu agaknya..siapakah gerangan wanita berpurdah itu...jeng3 :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 14:00


Pada 09-07-08 13:24 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Mimpi?macam-macam..bercampur2..kejap tu kejap ni..hehe..tapi yang klakanyer..agaknya asik baca pasal konsert tunjuk punggung tu...ada ke pulak sampai termimpi...macam kita yang pergi tengok live..padahal..sebelum tu tak tengok lagi video dia..sekali tengok video..same lah pulak dengan apa yang dimimpi.... :oops:

**umar tu dah angau lah tu agaknya..siapakah gerangan wanita berpurdah itu...jeng3 :kelip:




angau?huhuhuhu

tidak sekali dinodai nafsu
akan ku batasi dengan syariatMU


ngeh2x...............



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 20:56


siang tadi tidur kejap saja, tak pasti lah ada mimpi ke tak..hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 23:27


selalu mimpi berada dalam air dan berenang walhal tak reti pun....kerap sangat mimpi 2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-07-08 09:53


Assalamualaikum
seseorang meninggalkan saya...sedih... :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ejasweet
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2008
Ahli No: 33867
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 10:00


Assalamualaikum

eja ada mimpi malam tadi..huuhu..mimpi menakutkan pula tu..ada org langgar kereta eja masa eja drive pagi kejeee...datang kerja tadi..ralat saja..mata dok tengok side mirror saja..taku2 betul-betul pula jadi...tapi berkat doa naik knderaan..selamat juga sampai...alhamdulillah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ejasweetProfil   Hantar PM kepada ejasweet   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 10:02


saya jarang bermimpi, pasti kalau mimpi pun lepas sedar tu dah tak ingat...

tapi semalam, saya mimpi kena marah dengan boss... :cry:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 12:43


hmm.. tu ingat tu ibnu_musa... :-P

mimpi sedih sangat..sampai terbawa ke alam nyata.. terkezut mak angkat melihatnya.. adess...mungkin kerana terlalu banyak memikirkannya... :-(


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 10-07-08 13:02


hari tu mimpi tak elok..
aduii..moga-moga panjang umur bapakku..
mungkin terlalu rindu.....
terjaga buat apa yang patut...iron baju untuk p kerja

tak nak lagi mimpi macam tu..tak mauu..tak mauu..sedih sangat :-(

p/s:cepatla bulan 8..tak sabar nak jumpa bapak

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 13:08


mlm tadi tak tahu mimpi apa....tapi yang ingat ada muka sirat,,aye,,mujahid,,owl,,daeng,,khalifah,,ts,,im,..tapi tak tahu dan tak ingat situasi macam mana...yang ingat,,muka mereka ni semua ada,,ganggu saja,,sampai dalam mimpi mereka datang,,,apa benda lah......


p/s:nasib mereka datang dalam mimpi tak pakai purdah,...kalau tak,,haru....

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 13:12


kalau bgtaw mimpi ni, ada ke yang boleh menafsir mimpi tu.. kalau boleh, apa maknyenyer ye mimpi baca ayat quran... lepas itu pernah mimpi dapat duit..ada org cakap dapat duit ni tanda tak elok..betul ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 13:25


Pada 10-07-08 13:08 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

mlm tadi tak tahu mimpi apa....tapi yang ingat ada muka sirat,,aye,,mujahid,,owl,,daeng,,khalifah,,ts,,im,..tapi tak tahu dan tak ingat situasi macam mana...yang ingat,,muka mereka ni semua ada,,ganggu saja,,sampai dalam mimpi mereka datang,,,apa benda lah......


p/s:nasib mereka datang dalam mimpi tak pakai purdah,...kalau tak,,haru....
Huhuhu... nanti malam ni aku pergi 'ganggu' lagi mimpi hang...

ps:- malam ni aku pakai purdah pulak. Buahahahah


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 13:30


anta datang dalam mimpi ana,,pakai purdah?bangun tidur ana pergi samak terus,,eiiiii
jangan buang tebiat..wkaakakakka

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 15:07


Pada 10-07-08 13:25 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Huhuhu... nanti malam ni aku pergi 'ganggu' lagi mimpi hang...

ps:- malam ni aku pakai purdah pulak. Buahahahah


nak join, nak join!

tapi xnaklah pakai purdah, IM nak pakai baju fit + skirt saja, nak uji "ketahanan" UK lah kunun2nya :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 17:29


Pada 10-07-08 13:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

anta datang dalam mimpi ana,,pakai purdah?bangun tidur ana pergi samak terus,,eiiiii
jangan buang tebiat..wkaakakakka


kritikal da kes ini huk2...

p/s: mimpi dapat penyakit yang plek....ngeri2....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 20:53


:-) Assalamualaikum


Selalu mimpi buruk-buruk saja...takut juga...mimpi peluk batu nesan....terus terjaga.....apa maknanya ek?


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-07-08 21:52


mimpi apa ek semalam?hmmm mimpi dapat idea bagaimana? nak buat experiment tok master punya projek heee :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-07-08 22:14


Pada 10-07-08 10:02 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

saya jarang bermimpi, pasti kalau mimpi pun lepas sedar tu dah tak ingat...

tapi semalam, saya mimpi kena marah dengan boss... :cry:



alamak sama lah pula...IM Kenapa kita jarang dapat mimpi? org lain best saja cerita mimpi, kat mesti tak ingat mimpi or susah sangat nak datang mimpi...mimpi pun pasal projek tak siap..ehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 22:23


salamun alaik..
semalam mmpi mnakutkn sebab ana mmpi kena gigit dengan harimau..masa 2 jalan-jalan kat mana entah lepas itu kena terkam dan gigit dengan harimau..takut dan ngerinya..da lah mmp before bngn shr pagi tadi..huhu..lepas itu mmpi 2 macam ada kaitan pula dengan abang ana yang ke 3..entah apa maknanya..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 02:03


tegah fikir nak tukar bilik ke tak(hostel_..........so, sampai masuk dalam mimpi.........huhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 09:49


Pada 10-07-08 22:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!


alamak sama lah pula...IM Kenapa kita jarang dapat mimpi? org lain best saja cerita mimpi, kat mesti tak ingat mimpi or susah sangat nak datang mimpi...mimpi pun pasal projek tak siap..ehehehe

EH, saya rasa saya tak bermimpi lagi lah semalam, sebab saya tak teringat pun yang saya ada bermimpi semalam :cry:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 09:55


Pada 11-07-08 09:49 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-07-08 22:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!


alamak sama lah pula...IM Kenapa kita jarang dapat mimpi? org lain best saja cerita mimpi, kat mesti tak ingat mimpi or susah sangat nak datang mimpi...mimpi pun pasal projek tak siap..ehehehe

EH, saya rasa saya tak bermimpi lagi lah semalam, sebab saya tak teringat pun yang saya ada bermimpi semalam :cry:




pernah dengar lagu mimpi yang tak sudah?
ibnor reza?



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 09:45


Pada 11-07-08 09:55 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-07-08 09:49 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-07-08 22:14 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!


alamak sama lah pula...IM Kenapa kita jarang dapat mimpi? org lain best saja cerita mimpi, kat mesti tak ingat mimpi or susah sangat nak datang mimpi...mimpi pun pasal projek tak siap..ehehehe

EH, saya rasa saya tak bermimpi lagi lah semalam, sebab saya tak teringat pun yang saya ada bermimpi semalam :cry:




pernah dengar lagu mimpi yang tak sudah?
ibnor reza?



mimpi yang tak sudah??

bukan dia nyayi lagu umpama mimpi dalam mimpi...............


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 09:46


sejak akhir-akhir ni, mimpi ana seolah-olah berada di alam realiti lah.....
dah lama tak berlaku begitu, sekarang berlaku lagi.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-07-08 10:23


Orang yang kurang atau jarang bermimipi tu ikut apa yang pernah dibaca maknanya tidurnya berkualiti. dia lebih berjaya mengosongkan mindanya sebelum tidur. tapi kalau org yang selalu bermimpi macam saya ni nampaknya kadang-kadang shajalah dapat tidur yang benar-benar berkualiti. Satu lagi mimpi berwarna ada kajian mengatakan ia bermakna bahawa org itu sedang mengalami tekanan. Kalau mimpi semasa di bangku sekolah, bermakna Allah suruh kita ingat balik apa yang kita pernah lakukan semasa di sekolah dulu.

yang paling penat.. kalau sekarng mimpi 'nervous' nak pergi exam masa di sekolah atau di U dulu.. isk..isk..isk.

Bookmark and Share

  


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 10:37


Pada 14-07-08 09:46 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

sejak akhir-akhir ni, mimpi ana seolah-olah berada di alam realiti lah.....
dah lama tak berlaku begitu, sekarang berlaku lagi.........



cheh..macam ala2 dejavu lah pula



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 10:37


Pada 14-07-08 09:46 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

sejak akhir-akhir ni, mimpi ana seolah-olah berada di alam realiti lah.....
dah lama tak berlaku begitu, sekarang berlaku lagi.........



cheh..macam ala2 dejavu lah pula



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:20


Pada 14-07-08 10:23 , scarlet posting:

!!! QUOTE !!!

Orang yang kurang atau jarang bermimipi tu ikut apa yang pernah dibaca maknanya tidurnya berkualiti. dia lebih berjaya mengosongkan mindanya sebelum tidur. tapi kalau org yang selalu bermimpi macam saya ni nampaknya kadang-kadang shajalah dapat tidur yang benar-benar berkualiti. Satu lagi mimpi berwarna ada kajian mengatakan ia bermakna bahawa org itu sedang mengalami tekanan. Kalau mimpi semasa di bangku sekolah, bermakna Allah suruh kita ingat balik apa yang kita pernah lakukan semasa di sekolah dulu.

yang paling penat.. kalau sekarng mimpi 'nervous' nak pergi exam masa di sekolah atau di U dulu.. isk..isk..isk.


ya...betul...sangat memenatkan mimpi nervous nak p jawab exam walau pun zaman u dah blalu...fuhh...


-----------------
Tak Kan Islam Hilang Di Dunia...


Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 11:40


Mimpi nak siap2 dengan family nak pergi rombongan nak menikah...
hehehe!

:bunga: :malu: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 13:43


masuk semalam dah dua hari mmpi suami...moga-moga apa yang dimimpikan tak menjadi sikit amin...


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

immukmin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2009
Ahli No: 37483
Posting: 21
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 14:04


kawan saya seorang perempuan ni salu mimpi kawin dengan abang kandung dia dan hampir brstubuh dengan abang dia tapi trhalang.maksudnya benda 2 macam dilengahkan so mereka tak sempat buat dan mimpi 2 brakhir di situ.siapakah diantara kalian pandai mentfsir mimpi sahabat saya..


-----------------
diri ini milik Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For immukminProfil   Hantar PM kepada immukmin   Pergi ke immukmin's Website   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 15:46


salam nak kongsi juga..
malam tadi tidur dengan nyenyaknye...yelah tidur lambat.
tapi petang semalam mimpi ular.. 2 ekor ular tengah gaduh. punya lah lari dari ular yang ngah gaduh tu akhirnya betembung dengan ular tedung yang dah kembang kepALAnya nak patuk.lepas kena patuk dengan ular tedung tu terus terbangun sebab terlalu takut sangat.lepas itu terus tengok bawah katil agaknya-agaknya ada ular..huhuhuhu


-----------------
Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan: 'kami beriman' sedangkan mereka tidak diuji lagi... (al- Ankabut:2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 22:29


mimpi kawin dengan kawan sekerja suspen betul lah huhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-09 22:46


mimpi..em ala,tak ingat lah..huhu, mmpi makan aiskrim, makan coklat, burger..sedapnya..haha


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 10:23


Pada 18-10-09 11:40 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Mimpi nak siap2 dengan family nak pergi rombongan nak menikah...
hehehe!

:bunga: :malu: :bunga:



insyaAllah mimpi akan jadi kenyataan.... ;-)


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

muthiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.01.2004
Ahli No: 6225
Posting: 21
Dari: Taiping

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 10:00


Hmmm... Mimpi suami gendong naik basikal atas bukit tapi laju jah....guna basikal lerun agaknya ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muthiahProfil   Hantar PM kepada muthiah   Pergi ke muthiah's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 10:18


huhu..selalu kalau tidur jarang mimpi..huhuhu
ada kawan tu kalau tidur 5minit pun dah mimpi something
pernah juga test tidur kat bilik kawan,mana tau boleh mimpi..dah buat 2kali test tapi tak mimpi2 jugak..hahhahaa
org kata kalau tidur berkualiti adalah tidur yang tak ada gangguan or mimpi..betul kew???


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 22:50


pernah jugak mimpi...yang paling ingat mimpi dah meninggal...dalam mimpi tu saya meninggal tak sempat solat isya'....adus....sedih betul


-----------------
>


Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 15:58


macam mana yang dikatakan mimpi??
adakah setiap kali tidur tak kiralah pagi,tengah hari,petang,maghrib,mlm itu dikatakan mimpi?


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 16:04


Sebut mimpi teringat arwah makcik yang bagi name jojoi ni:(


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 18:40


Pernah mimpi gigi patah dan terus menasihatkan kaum kerabat bersedia kerana seorang kerabat akan meninggal dunia. tidak sampai 24 jam anak saudara kesayangan meninggal dunia kemalangan. Tadi mlm mimpikan sahabat yang sakit stroke setahun yang lalu telah sihat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-06-10 21:59


mak saya pernah mimpi gigi atas patah...
waktu tu tengah mengandungkan adik saya...
balik saja dari hospital selepas bersalin ayah bagitahu abang saya meninggal...mmmm....
rindunya abang...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 17:39


salam~

cerita pasal mimpi.. saya ini boleh dikaterkan setiap hari mimpi.. biasanya mimpi tu berkaitan dengan apa yang kita fikir masa siang-siang hari.. sumthing like unfinished business dan akan di lanjutkn ke dalam mimpi.. hehehehee.. adakah jiwa saya terganggu? ada org kata mimpi berwarna dan mimpi hitam putih pun menggambarkn pemikiran seseorang...

lupa pula mimpi mlm tadi.. mimpi klmarin ingtlah.. mimpi ambil gambar pemandangan sebab asik duduk teringat saja nak DSLR lepas itu mik gambar pmndgn banyak-banyak.. huhhuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 22:19


Memeng tak mustahil kalau terlalu banyak fikir sesuatu perkara tu pun akan bawa ke mimpi...
Boleh jadi tu gangguan jiwa jugak tu...


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 22:32


Pada 28-06-10 22:19 , jojoi posting:

!!! QUOTE !!!

Memeng tak mustahil kalau terlalu banyak fikir sesuatu perkara tu pun akan bawa ke mimpi...
Boleh jadi tu gangguan jiwa jugak tu...



betul3x..
Kalau kita selalu ingat sesuatu perkara pun boleh terbawa2 ke dalam tiod... :-P


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 22:38


Tau tak mengapa,
sebab tu jangan banyak berangan,
nanti tidur entah mimpi merepek2 saja:)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-06-10 22:39


ana mimpi labah2 besar
apa tanda dia ek?


-----------------
~Betulkan yang biasa,biasekan yang betul!


Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 07:30


Pada 28-06-10 22:39 , idie04 posting:

!!! QUOTE !!!

ana mimpi labah2 besar
apa tanda dia ek?



nak jumpa spiderman agaknya... kui3... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

truemuslim
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2009
Ahli No: 38045
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 13:31


salam ...2 hari yang lepas saya mimpi berjumpa dengan seorang lelaki yahudi..di dalam mimpi 2 saya tanya apa masalah orang islam di dunia ini...dia kat orang islam krng ambil berat hal sembahyang brjemaah..dan banyak lagi tapi saya tak inagt...moga ALLAh ampunkn saya kalau saya terslp...doakan untuk saya yang lemah ini

Bookmark and Share

  


  Member Information For truemuslimProfil   Hantar PM kepada truemuslim   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 14:56


dah terlupa mimpi apa malam tadi...bersungguh2 cuba nak ingat, tapi tak ingat jugak =(


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 15:04


ingat-ingat kan,fikir2 kan,
malam nanti mimpi tu datang semula,
hihi;)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 15:08


oh, lebih baik mimpi lain saja untuk malam ni...tak mimpi pun tak mengapa..haha!!


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 15:17


Kalau begitu dah tak bersungguh-sungguh dah namanya...
ahak2....:P


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 15:20


hoho...memang da tak bersungguh2 lepas sampai satu tahap.banyak lagi benda lain boleh buat =)


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-10 20:03


mimpi?? erm semalam tidur saja..bgun2 da pagi..hehhe..tak mimpi apa-apa pun..lene saja..hohoho


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-07-10 12:31


Pada 28-06-10 22:38 , jojoi posting:

!!! QUOTE !!!

Tau tak mengapa,
sebab tu jangan banyak berangan,
nanti tidur entah mimpi merepek2 saja:)




bukan berangan en jojoi...impian..hihhihii... :lol: :lol: :lol:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-07-10 12:53


malam tadi saya mimpi kaki saya kena gigit oleh smthing.. tak dapat lepaskan.. taktaula .. rasa macam kambing agaknya.. so lepas tu terjaga rasa macam real saja.. menakutkn.. sebab saya memang jenis takut binatang

Bookmark and Share

  


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-07-10 17:40


erm,,smalam saya stil tak mimpi apa-apa lagi...aiyoyoyo..kalau tidur , memang lena lah...bgun2 dah pagi..hik..hik..hik..


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.240671 saat. Lajunya....