Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: yemen=yaman : bekerja @ belajar?..lets share your experience


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» yemen=yaman : bekerja @ belajar?..lets share your experience

Please Mendaftar To Post


Oleh yemen=yaman : bekerja @ belajar?..lets share your experience

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 14:16


assalamualaikum sahabat2 semua...


mana-mana sahabat yang belajar @ bekerja di yemen, pls ceritakan experience anda..

kalau boleh saya nak tau environment kat sana.

kalau ada rezeki saya akan kesana untuk bekerja...

sharing is caring..lets share together....hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-04-08 16:55


Assalamualaikum
alhamdulillah..dapat belajar di tempat orang...tahniah...semoga dapat pengalaman baru dan berguna di sana...
P/S : tak pernah lagi berpeluang nak ke luar negeri...dalam negeri ni pun belum habis pusing semua negeri yang ada...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 17:30


Pada 21-04-08 14:16 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum sahabat2 semua...


mana-mana sahabat yang belajar @ bekerja di yemen, pls ceritakan experience anda..

sharing is caring..lets share together....hehehe....


yemen? huhu..macam best saja..hamba pun berminat nak tahu jugak..


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 08:30


Pada 21-04-08 16:55 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
alhamdulillah..dapat belajar di tempat orang...
thanks encik. tapi bukan belajarlah...bekerja. musti encik tersilap pandang ni. its ok.

tu lah, dulu belajar local saja. bila da kerja baru dapat pergi negeri org. baru nak tengok dunia luar. huehuehuehue..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 08:34


thanks kepada yang reply..sayatetapsaya & lincikedot..fuh!! both your name are so exotic lah..susah mahu eja woo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 10:21


em..best ar dapat pergi tempat org...tahniah..nanti senang-senang cerita ar macam mana kat sana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-04-08 15:18


Assalamualaikum
alamak..salah lah pulak..minta maaf....ye..semoga berjaya dalam pekerjaan di sana kelak...
P/S : eksotikkah nick itu.... :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 08:24


waaaaa.....mana ni, tak ada pun yang ada experience dr yaman reply my topic........
nak tau juga, bagaimana cara hidup kat sana... susah hati ni sebab nak kena buat keputusan...........please............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 29-04-08 14:38


erm saya tak berapa sure keadaan kat yaman macam mana,sebab saya tak pernah pergi tapi kakak saya pernah belajar kat yaman. kasihan pula myway tunggu2 org nak reply...

kakak saya belajar di yaman dekat tarim. tarim memang tempat dia sangat baik lah, maksudnya segalanya dijaga, i.e aurat dan pergaulan. dan kat tarim banyak ulama' dan sheikh2 kalau berkesempatan pergilah melawat kesana.

tapi itu tarim, kalau myway kerja,mungkin kerja kat sana'ah ibu kota nya yaman. apa yang saya tau sana'ah tu sama saja macam KL lain sggggt dr tarim sebab dia da macam bandar. apa-apa pun myway kena lah pandai bawa diri di negera org ye...
rasanya peluang bekerja ke yaman ni tak datang selalu... jadi kalau tak tau dan buntu nak buat keputusan, solat lah istikharah Allah sentiasa tau yang terbaik untuk kita...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-04-08 15:34


thanks farishah....
betul tu peluang bukan datang selalu...
apapun yang penting ianya sesuatu yang baik untuk agama saya...insyaAllah..
kalau ada apa-apa cerita lain, bolehlah cerita ye..menarik juga cerita farishah itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095413 saat. Lajunya....