Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Laut yang tenang tidak menghasilkan nelayan berani

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kalau Tuhan marah, tentu Tuhan telah melaknat saya.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kalau Tuhan marah, tentu Tuhan telah melaknat saya.

Please Mendaftar To Post


Oleh Kalau Tuhan marah, tentu Tuhan telah melaknat saya.

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 05:18


RAMAI yang terkejut dan tersinggung dengan kenyataan Dee mempertahankan tindakannya memakai pakaian wanita dalam program Melodi minggu lalu. Ini bukan cerita tipu, tapi banyak betul e-mel yang Diva dapat mengecam Dee yang macam tak sedar diri itu.

Bukan masyarakat tak tahu, pelakon komedi dan hos itu memang kerap berpakaian wanita. Walaupun ramai yang tak senang, tapi tak boleh nak buat apa sebab tuan punya badan selesa dengan karakter jelmaannya itu sebagai jalan mencari sesuap nasi.

Tapi yang menimbulkan hal kurang senang apabila Dee tanpa rasa bersalah berkata: "Kalau Tuhan marah, tentu Tuhan telah melaknat saya."

Pada Diva, itu kata-kata yang keterlaluan. Kita tak tahu mungkin 'bala' telah menimpa kita cuma kita yang tak sedar.


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 10:31


Jangan mencabar ALlah. Laknat ALlah itu kena bukan sahaja ditunjukkan dengan kemusnahan fizikal tetapi juga dengan ditarik nikmat, ditarik iman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 13:00


itu lah...
Kalau dah cakap lepas begitu,tak tau lah...
hebat betul dia.....
harap-harap dia dapat fikir apa yang dia buat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 13:13


Allah tak kan tunjukkan lagi kuasaNYA, namun lambat laut..Allah akan murka..dalam diam org tu akan terima balasannya.bertaubatls sebelum Allah menurunkn bala...trmsuk diri ini..Ampunkan hambaMU YA ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 13:22


Kalau kita sekarang ni kecoh pasal ahli parlimen Belanda menghina Al-Quran, kalau dalam kes Dee ni pulak terang-terang HINA ALLAH!!!!! Ni bukan pertama kali kes ni berlaku. Dah berjuta-juta kali dah!!!! :hammer:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 14:38


Kalau kes luar negara kita boleh boikot,ni kes dalam negara bagaimana?????
pernah jugak kes2 gni..
macam artis yang pernah hina nabi kena ban,artis buka bju kena ban...
Kalau yang ni tak kena,tak tau lah...kita kena btolkan diri kita(dalam negara) sebab kita btolkan org lain(luar negara)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-08 14:46


moga-moga dia bertaubat sebelum terlambat...

kalau Allah swt makbulkan doa dia, takkan dapat dia tarik balik kata-kata tu..

terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata buruk padah nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-08 14:57


tak baik riak...Allah boleh tunjuk bila2 masa saja..just wait dan see...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-08 15:28


Pada 13-04-08 14:57 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

tak baik riak...Allah boleh tunjuk bila2 masa saja..just wait dan see...


betul tu...
setuju2


-----------------
.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 15:43


jika Allah tak laknat di dunia....
pasti laknat Allah lebih dahsyat di akhirat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 19:51


semoga dia di kejutkan dari apa yang dia lakukan...
semoga Allah membuka pintu hati dia....
mana tau nanti dia jadi macam ustaz akhil hayy,ustaz azmil muztafa,amir pearl dan laen2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 22:08


:-) Assalamualaikum


Semoga ALLAH memberi petunjuk dan hidayahNYA....
ALLAH murka bukan dengan menurunkan bala sahaja...namun dengan menarik nikmat2NYA....kadang-kadang...kita tak sedar bahawa ALLAH dah tarik nikmat yang dia kurniakan ...contohnya...sakit....dan sebagainya......wallahua'lam...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 23:46


Assalamualaikum... nauzubillahi min zalik... mari kita semua berdoa semoga Tuhan bagi dia petunjuk dan hidayah... semoga tak tersesat lagi jauh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 19:49


Pada 13-04-08 23:46 , hanafirazali posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... nauzubillahi min zalik... mari kita semua berdoa semoga Tuhan bagi dia petunjuk dan hidayah... semoga tak tersesat lagi jauh...


amin......................


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 00:51


memang nak kena laknat Allah agaknya...melalui katat dia memang nampak sombong dan bongkak....semoga ada nilai keinsafan dalam dirinya kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-08 09:59


Nauuzubillah..berhati hatilah dengan perkataan yang kita keluarkan..perkataan tu adalah doa...terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya :jangan:


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 15:02


Pada 15-04-08 09:59 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Nauuzubillah..berhati hatilah dengan perkataan yang kita keluarkan..perkataan tu adalah doa...terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya :jangan:



Kata2nya seolah-olah mencabar supaya Allah menurunkan bala ke atasnya?wallaua'lam..mungkin dia tidak bermaksud begitu..apapun kata2nya cukup berbahaya..betul kata setanggi_syurga83, berhati-hati dengan lidah, kerana salah satu punca kita ke neraka adalah lidah..nauzubillah..saya berharap sangat agar artis2 kita 'diperbetulkan' kefahaman mereka tentang agama..dan jika boleh tidak usahlah memasuki dunia yang penuh dengan perkara yang lalai ini..kita yang sekadar ini pun mampu dilalaikan apatah lagi yang sedang bergelumang secara terus dalam dunia hiburan..hiburan dimalaysia pun perlukan REFORMASI!bukan sahaja politik.hehe..bayangkan jika org melaungkan reformasi!reformasi!! ketika Tisi Nurhazila (artis seberang laut) sedang menyanyi lagu yang melalaikan itu..reformasi!!..huuh..betapa hatiku ingin menyertai dunia reformasi hiburan tanah air..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-04-08 16:24


...APABILA SIFAT MALU TERCABUT DARIPADA HATI...

Jika malu sudah tercabut daripada hati manusia,
Hatinya sudah tidak terasa lagi apa yang dia cakap dan apa yang dia buat,
Dia akan bercakap apa sahaja tanpa disukat,
Dia juga berbuat apa sahaja tanpa memikir akibat,
Orang yang tidak malu, Tuhan tidak ada di dalam kamus hidupnya,
Tuhan ada atau tiada dia tidak lagi ambil kira,
Yang dia fikir aku adalah bebas. Aku boleh buat apa sahaja,
Kebebasanku jangan disekat, orang lain peduli apa,
Bercakap lucah boleh saja, mencarut tidak mengapa,
Pegang dan tepuk perempuan perkara biasa,
Pada aku tidak ada pantang larangnya,
Apa orang hendak kata, biarlah apa dia hendak kata,
Banyak orang cacat hati, dia tidak terasa apa-apa,
Hatinya telah kebal daripada merasa malu dengan manusia,
Orang pun telah bercakap-cakap tentang dia,
Bukan dia malu bahkan terasa megah pula dia rasa,
Begitulah jika sifat malu pada seseorang sudah tidak ada,
Padahal malu itu perbezaan di antara haiwan dan manusia,
Apabila malu sudah tercabut daripada hati manusia,
Itulah dia haiwan yang berupa manusia yang melata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 14:02


Pada 15-04-08 16:24 , nizam_maniz posting:

!!! QUOTE !!!

...APABILA SIFAT MALU TERCABUT DARIPADA HATI...Jika malu sudah tercabut daripada hati manusia,Hatinya sudah tidak terasa lagi apa yang dia cakap dan apa yang dia buat,Dia akan bercakap apa sahaja tanpa disukat,Dia juga berbuat apa sahaja tanpa memikir akibat,Orang yang tidak malu, Tuhan tidak ada di dalam kamus hidupnya,Tuhan ada atau tiada dia tidak lagi ambil kira,Yang dia fikir aku adalah bebas. Aku boleh buat apa sahaja,Kebebasanku jangan disekat, orang lain peduli apa,Bercakap lucah boleh saja, mencarut tidak mengapa,Pegang dan tepuk perempuan perkara biasa,Pada aku tidak ada pantang larangnya,Apa orang hendak kata, biarlah apa dia hendak kata,Banyak orang cacat hati, dia tidak terasa apa-apa,Hatinya telah kebal daripada merasa malu dengan manusia,Orang pun telah bercakap-cakap tentang dia,Bukan dia malu bahkan terasa megah pula dia rasa,Begitulah jika sifat malu pada seseorang sudah tidak ada,Padahal malu itu perbezaan di antara haiwan dan manusia,Apabila malu sudah tercabut daripada hati manusia,Itulah dia haiwan yang berupa manusia yang melata.


very nice one.. :berfikir:


-----------------
~dakwah lah saya yang jahil ini~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

AqluSalim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.04.2008
Ahli No: 33294
Posting: 114

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 10:27


Hadis riwayat Anas bin Malik .a.:Bahwa Nabi saw. bersabda: Neraka Jahanam selalu berkata: Apakah masih ada tambahan? Sehingga Allah Maha Suci lagi Maha Tinggi meletakkan telapak kaki-Nya, lalu Jahanam berkata: Cukup, cukup! Demi keagungan-Mu! Dan sebagiannya dikumpulkan kepada sebagian yang lain. (Sahih Muslim hadis no. 5084)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AqluSalimProfil   Hantar PM kepada AqluSalim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 16:51


semoga selepas ni berhati-hati bila mengeluarkan kata-kata...
kata-kata umpama pedang yang begitu tajam yang boleh mengguris semua pendaaa.....
dengan kata-kata juga,boleh rosak sesuatu bangsa,boleh memecah belah sesuatu kaum...
harap FIKIR dulu sebelum berkata2

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 18:02


Pada 13-04-08 13:13 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Allah tak kan tunjukkan lagi kuasaNYA, namun lambat laut..Allah akan murka..dalam diam org tu akan terima balasannya.bertaubatls sebelum Allah menurunkn bala...trmsuk diri ini..Ampunkan hambaMU YA ALLAH.

Bertaubatlah.. Jangan kerana sekampit beras, jangan kerana gula sekilo, jangan kerana sehelai kain batik/ pelikat kita terhumban ke neraka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 16:46


Pada 22-04-08 18:02 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-04-08 13:13 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Allah tak kan tunjukkan lagi kuasaNYA, namun lambat laut..Allah akan murka..dalam diam org tu akan terima balasannya.bertaubatls sebelum Allah menurunkn bala...trmsuk diri ini..Ampunkan hambaMU YA ALLAH.

Bertaubatlah.. Jangan kerana sekampit beras, jangan kerana gula sekilo, jangan kerana sehelai kain batik/ pelikat kita terhumban ke neraka...


tambah satu ag...
duit sedikit....hahahahahaha......


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175825 saat. Lajunya....