Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pembunuhan Lagi.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pembunuhan Lagi.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Pembunuhan Lagi.....

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 17:51


baru baru ni heboh satu video agak tragik dimana seorang perempuan telah di bunuh dengan kejamnya,kemudian dirakam menggunakan kamera hp..wanita itu hanya terbaring di atas jalan dan disepak dan terajang oleh sekumpulan lelaki. last2 dihempap batu besar diatas kepala.akhirnya tamatlah riwayat seorang wanita.kadang-kadang tak sanggup nak tengok vdeo tu..tragik sangat-sangat...
rasa takut nak hidup kat malaysia..
ak tak reti nak masukkan dalam portal ni...
dengar cerita kisahnya bersambung dengan Lagu Dari Penjara yang merupakan permintaan seorang banduan sebelum menemui ajal di tali gantung,dimana dia meminta untuk menyanyikan lagu yang di rekanya sendiri bersama kwan2nya yang dipanggil.
Kalau di dengar lagu itu,memang sedih..

mungkin ada dah sahabat2 yang dah tengok vdeo dan lagu tu...
wallahualam...
kat malaysia sekarang dah tak selamat......


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 17:52


ni satu lagi kisah latest hari ini.......
seorang gadis telah ditemui mati.....
apelah kesalahan yang dilakukan oleh gadis itu sehingga dia dibunuh sedemikian rupa......ikutilah kisahnya...
Nurul Anira disahkan mati dibunuh.
07/04/2008 4:58pm

KOTA BHARU 7 April – Polis hari ini mengesahkan Nurul Anira Che Rosik, 17, yang mayatnya ditemui dalam kebun getah di Kampung Chegar Bedil, Kuala Balah, Jeli, petang semalam, mati dibunuh.

Mayatnya yang ditemui pada pukul 6 petang kira-kira 500 meter dari rumahnya berada dalam keadaan separuh bogel dengan tangannya diikat menggunakan akar pokok dan kain tudung.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Abdul Rahim Hanafi memberitahu, mayat gadis malang itu diliputi oleh daun-daun buluh dan ranting serta terdapat beberapa kesan calar pada tubuhnya.

Beliau menambah, pakaian mangsa turut ditemui berselerak tidak jauh dari tempat kejadian.- Utusan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 20:26


kawan ada bagi lagu banduan dari penjara 2..memang sedih saja dengar lagu 2...disaat hari prkahwinan mereka menjelang, tunangnya tak nak kawin dengan dia sebab nak kembali pada bekas teman lelakinya..padahal lelaki 2 lah yang menjadi penawar semasa perempuan 2 berduka disaat ditinggalkan teman lelakinya..kerana tersangat marah, lelaki 2 bunuh kedua-duanya...2 mengikut yang saya dengar dari mulut2 org ceritala..sejauh mana kebenaranya saya xtahula...

ish..xberbaloi kita mati kerana org lain..dah org tak nak 2 bia sajalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 21:17


tu lah...ak pun dengar macam itu.....
yang aku nampak,puan tu salah...
tapi laki tu pun tak perlu ikut nafsu,sampai tamatkan riwayat 2 2...
apa-apa pun,sedekahkan Al Fatihah kepada ketiga-tiga saudara kita..
semoga roh mereka dicucuri rahmat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 22:52


Pada 07-04-08 17:51 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

baru baru ni heboh satu video agak tragik dimana seorang perempuan telah di bunuh dengan kejamnya,kemudian dirakam menggunakan kamera hp..wanita itu hanya terbaring di atas jalan dan disepak dan terajang oleh sekumpulan lelaki. last2 dihempap batu besar diatas kepala.akhirnya tamatlah riwayat seorang wanita.kadang-kadang tak sanggup nak tengok vdeo tu..tragik sangat-sangat...
rasa takut nak hidup kat malaysia..
ak tak reti nak masukkan dalam portal ni...
dengar cerita kisahnya bersambung dengan Lagu Dari Penjara yang merupakan permintaan seorang banduan sebelum menemui ajal di tali gantung,dimana dia meminta untuk menyanyikan lagu yang di rekanya sendiri bersama kwan2nya yang dipanggil.
Kalau di dengar lagu itu,memang sedih..

mungkin ada dah sahabat2 yang dah tengok vdeo dan lagu tu...
wallahualam...
kat malaysia sekarang dah tak selamat......






mana lagunya?apa tajuknya?dimana boleh didengar?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 22:56


ok dah dapat.anda semua boleh dengar dan tontonnya di link di bawah ini
http://www.youtube.com/watch?v=PROXKU5xr3E

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 23:58


Pada 07-04-08 22:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ok dah dapat.anda semua boleh dengar dan tontonnya di link di bawah ini
http://www.youtube.com/watch?v=PROXKU5xr3E



hok ini lagu dari penjara saja ek????
ada vdeo hok puan kena pukul tak???


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 01:00


Pada 07-04-08 22:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ok dah dapat.anda semua boleh dengar dan tontonnya di link di bawah ini
http://www.youtube.com/watch?v=PROXKU5xr3E


nyanyian dari penjara a.k.a cinta tiga segi

setakat yang saya tau lagu ni memang ramai peminatnya yang tersendiri (saya out maa), minta dijauhkan dari mencontohi atau menghampiri perilaku si pembunuh tersebut..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 20:15


Pada 07-04-08 23:58 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-04-08 22:56 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

ok dah dapat.anda semua boleh dengar dan tontonnya di link di bawah ini
http://www.youtube.com/watch?v=PROXKU5xr3E



hok ini lagu dari penjara saja ek????
ada vdeo hok puan kena pukul tak???




saya pun masih mencari.nanti adalah orang yang akan letak kat sini


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 20:27


Pada 07-04-08 17:51 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

baru baru ni heboh satu video agak tragik dimana seorang perempuan telah di bunuh dengan kejamnya,kemudian dirakam menggunakan kamera hp..wanita itu hanya terbaring di atas jalan dan disepak dan terajang oleh sekumpulan lelaki. last2 dihempap batu besar diatas kepala.akhirnya tamatlah riwayat seorang wanita.kadang-kadang tak sanggup nak tengok vdeo tu..tragik sangat-sangat...
rasa takut nak hidup kat malaysia..
ak tak reti nak masukkan dalam portal ni...
dengar cerita kisahnya bersambung dengan Lagu Dari Penjara yang merupakan permintaan seorang banduan sebelum menemui ajal di tali gantung,dimana dia meminta untuk menyanyikan lagu yang di rekanya sendiri bersama kwan2nya yang dipanggil.
Kalau di dengar lagu itu,memang sedih..

mungkin ada dah sahabat2 yang dah tengok vdeo dan lagu tu...
wallahualam...
kat malaysia sekarang dah tak selamat......


boleh bagi alamat nya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 02:36


begini lah...sesiapa yang nak video itu,bagi email kat saya..nanti ak hantar manual by mail...ok??...aku hantar video kena pukul dan laju dr penjara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 10:57


Dahsyat betul kes2 pembunuhan sekarang..bukan setakat tikam..tetak, hempap batu dll.ish2..manusia yang tak ada iman makin kejam..kita menuju dunia akhir zaman, akan berlaku banyak pembunuhan..minta dijauhkan daripada perkara2 macam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 11-04-08 13:21


nak tengok juga..harap dapat tengok lah..lgu dah tengok macam belum tengok vdeo klip yang perempuan kan bunuh 2 saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 13:47


dengar sahabat ukhwah semua bercerita pun da tak sanggup ini kan pula nak nengoknye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 15:22


salam....

jangan lupa bagi ye akhi... :-D

________________________________________________________________________
bila baca berita berkenaan bunuh-bunuh ni..
rasa GERAM + SEDIH...

Kenapa lah nak membunuh2 ni...
banyak lagi cara lain untuk selesaikan persengketaan (Jika ada lah )

huh... Makin lama makin ZALIM....
takkan lah tak ada langsung (secebis IMan) masa depa nak buat tu. :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 16:59


risya_liyana...Kalau nak,bagi email...nanti saya kasi.....
insyallah sesiapa yang dah bagi email,saya bagi dalam masa terdekat...
sekarang sibuk dengan PSM>.....
maaf kerena menunggu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 17:14


saya dah anta tadi..
kepada sesiapa yang dah dapat,harap dapat bagitahu k..
takut ada yang tak dapat...tak boleh baca ke..apa ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 17:28


Pada 07-04-08 17:51 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

baru baru ni heboh satu video agak tragik dimana seorang perempuan telah di bunuh dengan kejamnya,kemudian dirakam menggunakan kamera hp..wanita itu hanya terbaring di atas jalan dan disepak dan terajang oleh sekumpulan lelaki. last2 dihempap batu besar diatas kepala.akhirnya tamatlah riwayat seorang wanita.kadang-kadang tak sanggup nak tengok vdeo tu..tragik sangat-sangat...

video ni saya pernah tengok.. ya Allah.. rasa macam nak pitam lepas tengok..
perempuan yang kena belasah ini dikatakan membonceng moto kawannya yang merupakan seorang peragut.. dengar kata.. masa tengah ragut.. budak pompaun ni sangkut dan jatuh.. masa itu lah lelaki2 yang tak berperikemanusiaan membelasah, sepak2, tendang dan last sekali ambil batu yang buat blok rumah dah hempas kat kepala perempuan ni sebnyk 2 kali sampai mati... saya tak puas hati sangat dengan lelaki2 tak guna ni.... walaupon dia meragut.. mereka tak ada hak nak hukum perempuan tu macam itu.. mana letak hati perut mereka buat perempuan macam itu entahlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 22:04


bila marah tak dapat kontrol macam tu lah.
tapi apa nak buat,benda dah jadi.
dah matinya disebabkan hukum gantung
bunuh org tu penyebab saja lah..
al fatihah untuk mereka


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 22:45


tapi Kenapa??

Kenapa??....

Kenapa depa buat macam tu???

tak ada orang nak tolong ke??

ianya seperti suatu PESTA saja!!!!!!

Gila ke mereka tu!!!???

kalau apa yang ana lihat kat Video tu, memang ZALIM!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-04-08 23:18


ish..
malaysia ini da xselamat..
tkot rasanya nak jalan seorang-seorang da sekarang ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-08 05:52


Dendam dipercayai motif rogol, bunuh Nurul Amira
Oleh Ismail Mat dan Haspaizi Mohd Zain

KOTA BHARU: Dendam terhadap ibu mangsa adalah antara motif seorang lelaki merogol dan membunuh pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jeli 2, Nurul Amira Che Rosid, 17, yang mayatnya ditemui di Kampung Reka Dalam dekat Kuala Balah, Jeli, pada petang Ahad lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Polis Kelantan, Asisten Komisioner Mazlan Lazim, berkata lelaki berusia 34 tahun yang berasal dari Kampung Lubok Bongor, kira-kira enam kilometer dari tempat kejadian ditahan di luar Ibu Pejabat Polis Daerah (IPPD) Jeli jam 6 petang kelmarin.

"Mulanya, suspek dipanggil memberi keterangan bagi membantu siasatan. Namun, Polis Jeli meragui keterangannya dan ditahan untuk siasatan lanjut. Suspek kini direman seminggu hingga Rabu depan.

"Suspek dipercayai mempunyai hubungan kekeluargaan jauh dengan mangsa. Setakat ini, kita dapati motif pembunuhan adalah disebabkan sakit hati dan dendam suspek terhadap ibu mangsa serta keinginan seks yang tinggi, mendorongnya merogol pelajar terbabit.

"Polis percaya mangsa dirogol beberapa kali di kawasan sama sebelum dibunuh. Berikutan tangkapan suspek yang masih bujang, kita yakin berjaya menyelesaikan kes ini dan siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengumpul bukti untuk mendakwanya di mahkamah," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kelantan, semalam.

Mazlan berkata, sepanjang siasatan sebaik mayat mangsa ditemui, polis mengambil keterangan daripada sekurang-kurangnya tiga pelajar dan tujuh penduduk kampung untuk membantu siasatan, namun semuanya sudah dibebaskan.

Katanya, lelaki yang ditahan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kesiksaan kerana membunuh yang jika disabitkan kesalahan boleh digantung sampai mati.

Dalam penemuan petang Ahad lalu, mayat Nurul Amira ditemui disembunyikan di sebalik timbunan daun dan kayu bawah rumpun buluh kira-kira 500 meter dari rumahnya. Mangsa yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dilaporkan hilang oleh ibunya, Rosnini Abd Rahim, 44, apabila gagal balik ke rumah selepas mengikuti kelas tambahan di sekolahnya pada pagi Sabtu.

Sementara itu, Rosnini ketika ditemui bersyukur kerana polis berhasil menangkap penjenayah yang disyaki merogol dan membunuh anak kelima daripada enam beradik itu.

"Kalau boleh, saya mahu tengok muka penjenayah itu kerana banyak pertanyaan terbuku di hati saya Kenapa dia tergamak merogol dan membunuh anak saya yang tidak berdosa.

"Ketika ini hasil sokongan seluruh ahli keluarga dan penduduk kampung walaupun sedih, namun saya dan anak-anak dapat menerima hakikat Nurul Amira sudah tiada. Saya berharap penjenayah akan menerima hukuman setimpal," katanya selepas menerima kunjungan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mustapa Mohamed yang juga Ahli Parlimen Jeli.

Rosnini yang juga ibu tunggal, berkata selama ini, setiap hari mulai jam 6.30 pagi, Nurul Amira bersama adiknya, Nurul Arianti, 13, berjalan kaki ditemani datuk mereka, Abd Rahim Mamat, 62, ke jalan besar Kuala Balah-Jeli untuk menunggu bas ke SMK Jeli 2.

Katanya, beliau tidak mampu membeli motosikal untuk kemudahan anaknya kerana tidak mahir mengendali kenderaan itu serta tiada wang berbuat demikian, manakala hidupnya bergantung kepada pelbagai pekerjaan kampung dengan pendapatan tidak seberapa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 16:52


harap kat 5 negri yang di perintah PR dapat menjadikan negeri2 mereka sifar jenayah......malaysia dah tak selamat....semoga kepimpinan sedar masalah ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 17:30


Pada 22-04-08 16:52 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

harap kat 5 negri yang di perintah PR dapat menjadikan negeri2 mereka sifar jenayah......malaysia dah tak selamat....semoga kepimpinan sedar masalah ini....

Nak kurangkan kadar jenayah, InsyaAllah boleh... Tapi, kalau nak sifarkan, itu perkara mustahil... : :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 17:35


aah...salah tulis da.....
thank you...
nak sifarkan susah lah......
harap-harap dikurangkan lah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 20:37


salam..saya dah tengok video klip itu tapi xsggp tengok sampai habis sebab terlalu kejam sangat perilaku haiwan yang bertopengkan manusia itu...(maaf kalau terlalu kasar)murah sangat harga nyawa sekarang hinggakan kita boleh menjthkan hukuman sendiri...nampaknya kita sekarang menuju kedlm kehidupan yang berisiko dimn hukuman boleh dijatuhkan sesuka hati mengikut nafsu terutama yang lebih berkuasa...seharusnya biarlah pertimbangan dibuat tanpa dikawal oleh nafsu amarah...sedih sesangat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 00:23


dah pernah dengar kawan cerita..dengar cerita pun dah rasa ngeri,kalau tengok video..ish tak boleh bayangkan..xterlintas difikiran ada manusia yang sanggup buat macam tu sebab cinta..:-? :-?
lagu pernah dengar kat youtube.last wish agaknya tajuk lagu tu..
pembunuh tu serah diri dan minta hukuman gantung sebab rasa bersalah..

inilah akibatnya kalau nafsu dah menguasai diri..risau tentang kisah pembunuhan kejam yang melanda negara kita sejak akhir2 ni..semakin menjadi2..sedangkan binatang tahu sayangkan anak,inikan pula kita yang ada akal..

ana kongsikan bersama doa ini yang ana dapat dr kiriman email seorang sahabat.

Doa Elak Jadi Mangsa Rogol & Cabul

اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ
وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ
الْكَافِرَ

Ertinya : Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim

doa ini di baca oleh isteri nabi ibrahim...bacalah selepas solat..elak kan diri antum menjadi mangsa rogol dan cabul serta kekejaman,berusahalah mengelaknya..

p/s: tak suka naik bas & takut tengok muka lelaki yang suka "scan" perempuan.
tiba-tiba rasa seriau..minta dijauhkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 02:57


aduss... saya dengar komen sahabat2 semua pun dah rasa gerun... tapi rasa nak tengok jugak video.. huhu, nak jugak boleh?

yang lagu dari penjara tu saya dah dengar.. betul ke ada kaitan dengan kes bunuh hentak kepala wanita tu? sejauh mana kesahihannya? tengok komen youtube itu ada yang kata itu cerita tipu jeq....

tapi, best jugak lah lagu tu... suara pun sedap... boleh tahan lah... huhuhu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 06:31


hmm....lagu dan video tu saya dapat tau tak ada kaitan
itu pun berdsrkn survey kawan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 06:43


Pada 07-04-08 17:52 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

ni satu lagi kisah latest hari ini.......
seorang gadis telah ditemui mati.....
apelah kesalahan yang dilakukan oleh gadis itu sehingga dia dibunuh sedemikian rupa......ikutilah kisahnya...
Nurul Anira disahkan mati dibunuh.
07/04/2008 4:58pm

KOTA BHARU 7 April – Polis hari ini mengesahkan Nurul Anira Che Rosik, 17, yang mayatnya ditemui dalam kebun getah di Kampung Chegar Bedil, Kuala Balah, Jeli, petang semalam, mati dibunuh.

Mayatnya yang ditemui pada pukul 6 petang kira-kira 500 meter dari rumahnya berada dalam keadaan separuh bogel dengan tangannya diikat menggunakan akar pokok dan kain tudung.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Abdul Rahim Hanafi memberitahu, mayat gadis malang itu diliputi oleh daun-daun buluh dan ranting serta terdapat beberapa kesan calar pada tubuhnya.

Beliau menambah, pakaian mangsa turut ditemui berselerak tidak jauh dari tempat kejadian.- Utusan.


Astagfirullah....Kenapa teruk macam tu sekali?...ada sendiri pun terkejut sebab insan yang tidak pberdosa diperlakukan sebegitu rupa.... :-|


-----------------
"Hidup dan matiku, hanya kerana redha ALLAH taala"


Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-04-08 09:59


Assalamualaikum
saya dah tanya kawan saya tentang perkara ni...huhu...penipuan semata...lagu ni tak ada kena mengena dengan pembunuhan tersebut...memang berita tersebut benar...tapi completely no strings attached to what the culprit has committed...janganlah weh..percaya bebulat jeq...apapun, lagu ni memang kawan saya tu minat sangat...wohoohoo.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 10:41


video tu yang saya tau....perempuan tu kena belasah sebab dia peragut...

tapi perlu ke sampai bunuh begitu sekali kalau dia salah pun???
sungguh tak adil!huh!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 10:47


hmmm... lama dah topik ini upenye...

yang ismi tahu pun, macam yang kawan-kawan tahu...

kebetulan pagi tadi terserempak di tangga dengan adik yang bagi video perempuan kena bunuh dengan batu tu...

mengikut katanya,
video seorang perempuan yang disepak terajang dan akhirnya di hempapkan dengan bata tu bukankah kerana perasaan cemburu..
'penggambaran' berlaku di penang... di mana perempuan itu di katakan seorang dari 2 peragut yang selalu berkeliaran dengan onta.. opss.. motosikal... menjalankan kegiatan meragut org ramai di kawasan sekitar...
wallahualam....

erkk.. tapi, boleh ke buat begitu ye... sakitnye kena sepak terajang macam tu... :jangan::cry:
hantar sajalah ke balai... tak payah bersusah payah macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 16:46


Pada 23-04-08 09:59 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
saya dah tanya kawan saya tentang perkara ni...huhu...penipuan semata...lagu ni tak ada kena mengena dengan pembunuhan tersebut...memang berita tersebut benar...tapi completely no strings attached to what the culprit has committed...janganlah weh..percaya bebulat jeq...apapun, lagu ni memang kawan saya tu minat sangat...wohoohoo.. :sopan:



mungkin lah...
banyak pendapat maa.....
wallahualam......
apa-apa pun,tak wajar lah sampai buat hukuman sendiri kan?/??
aah...
lagu tu memang best.....


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 19:26


saya dah dngor juga lagu ini..
ontahla.. tak tesentuh lsg..
kawan-kawan saya kata sedih...
saya tak ada prasaan lsg...
takut juga saya ini ke yang pelik..
tapi lagu dia macam dah cipta dengan teliti saja..
siap ada bahagian korus lagi itu...
ontahla...
tak menyentuh hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-04-08 19:55


Pada 23-04-08 19:26 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

saya dah dngor juga lagu ini..
ontahla.. tak tesentuh lsg..
kawan-kawan saya kata sedih...
saya tak ada prasaan lsg...
takut juga saya ini ke yang pelik..
tapi lagu dia macam dah cipta dengan teliti saja..
siap ada bahagian korus lagi itu...
ontahla...
tak menyentuh hati

Dengar lagu ini... Mesti menyentuh hati... Begini lagunya:
Bapaku pulang dari kota,
Bapaku belikan kereta,
Kereta kecil warna merah,
Boleh ku bawa ke sekolah..
Hahahahah... Menyentuh perasaan tak...? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 24-04-08 00:18


Pada 09-04-08 02:36 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

begini lah...sesiapa yang nak video itu,bagi email kat saya..nanti ak hantar manual by mail...ok??...aku hantar video kena pukul dan laju dr penjara...



saya nak tau...pembunuh yang bunuh ni dia kena tangkap dan msok jail tak?
saya macam nak video tu tapi macam seram pula nak tengok tapi tak apa awak kalau ada masa hantar k kat saya..dis my email [email protected] tanx


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 11:53


nak tau juga lah....
nanti harap mdfakri dapat lah bagi video tu....

email:[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 05:06


kepada sahabat2 yang nak video tu,boleh pm saya??
saya takut tak tersedar sahabat-sahabat post kat cini..ok?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 09:26


salam..

baru saja semalam saya tengok video klip tu,kawan bawa hp ke sek,tapi dia bagi ustazah pegang hp nya tu..,so time balik sek smalam,dia tunjuk lah video tu kat saya dan kawan-kawan yang lain..memang sedih sangat tengok perempuan tu di sepak2.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 18:48


Pada 25-04-08 09:26 , islamiah91 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

baru saja semalam saya tengok video klip tu,kawan bawa hp ke sek,tapi dia bagi ustazah pegang hp nya tu..,so time balik sek smalam,dia tunjuk lah video tu kat saya dan kawan-kawan yang lain..memang sedih sangat tengok perempuan tu di sepak2.. huhu



sedih tengok perempuan tu kena sepak???
huhu????
:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:
:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 23:34


ana da tengok videoklip 2 dr hp abang ana.mula-mula rasa takut+ngeri+sedih+marah sangat bila tengok.rasa macam begitu hinanya prempuan 2 pada pandangan org yang memukulnya sampai diperlakukan sebegitu rupa.abang dan adik ana beritahu yang peristiwa 2 berlaku kat indonesia bukan malaysia.lepas itu boleh pula tak bagi ana nak sambung study kat sna sebab takut jadi macam itu.nauzubillah..perempuan 2 kena pukul macam itu sebab dia 2 peragut.pasal kebenaran lagu dari pnjara adalah rekaan semata-mata.tiada kaitan dengan hidup ataupun yang mati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

AqluSalim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.04.2008
Ahli No: 33294
Posting: 114

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-05-08 12:32


Hadis no 2486 jilid 4 sahih Muslim ,kiamat sudah dekat:
Dari Anas .a katanya rasulullah saw bersabda “(Jarak waktu. Aku diutuskan dan hari kiamat seperti ini “Baginda memberikan isyarat dengan merapatkan telunjuk dengan jari tengah”

lambang PEACE yang selalu kita buat...

Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2295
Dari Abdullah dan Abu Musa .a. keduanya berkata bahawa Rasulullah saw. Bersabda :”Sebelum terjadi hari kiamat terlebih dahulu hapus ilmu (Addin) dan berjangkit kejahilan (maksiat, kejahatan dan sebagainya) dan banyak terjadi pembunuhan.



Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2296
Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Tanda hari Kiamat semakin dekat, dihapus (dicabut) Ilmu (Addin), lalu timbul fitnah (bala bencana/kekacauan). Di mana-mana dijumpai kebakhilan serta banyak pembunuhan”

Bookmark and Share

    


  Member Information For AqluSalimProfil   Hantar PM kepada AqluSalim   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 22:47


sama-sama lah kita elakkan maksiat yang kian berleluasa...
elakkan selagi mampu.....

yang penting,jangan fikir selepas buat sesuatu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 00:32


hmm,entah lah,apa nak jadi dengan manusia
baru-baru ni,kejadian cucu bunuh nenek
dekat saja dengan rumah
ingatkan cucu 2 penagih dadah,tak sebenarnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 01:18


Pada 16-05-08 00:32 , saidatul_hawa posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,entah lah,apa nak jadi dengan manusia
baru-baru ni,kejadian cucu bunuh nenek
dekat saja dengan rumah
ingatkan cucu 2 penagih dadah,tak sebenarnya



dengan keluarga pun dah tak selamat sekarang...
tu lah...
manusia bukan takut dengan undang-undang hok manusia buat sekarang....
kena lah hadapi....


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-05-08 10:39


Pada 11-04-08 10:57 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Dahsyat betul kes2 pembunuhan sekarang..bukan setakat tikam..tetak, hempap batu dll.ish2..manusia yang tak ada iman makin kejam..kita menuju dunia akhir zaman, akan berlaku banyak pembunuhan..minta dijauhkan daripada perkara2 macam ni..


hmm..nauzubillah..meskipun perempuan tadi bersalah..tapi org awam tak berhak menghukumnya sehingga mati dalam keadaan yang mengaibkan..sedangkan Allah cuma menjatuhkan hukuman potong tangan saja kepada pesalah yang mencuri,tidak sampai kepada membunuh.. islam tidak mengajar kita berlaku zalim dan kejam sesama manusia atau menjatuhkn hukuman sesuka hati:-(


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143872 saat. Lajunya....