Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 19 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: ex- KMM (Matrik Melaka)- joinlah diri anda di sini..


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ex- KMM (Matrik Melaka)- joinlah diri anda di sini..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh ex- KMM (Matrik Melaka)- joinlah diri anda di sini..

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 03:06


...

Kepada semua Mantan Kolej Matrikulasi Melaka.. mehlah berbincang di sini... anda generasi ke berapa? ana generasi kedua...

kalu ade ape2 berita leh lah masukkan di sini...

wassalam
---------


[ AL-UMARI ]


[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-24 23:42 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 01:19


akum... tak de ex KMM ke kat sini...

Joinlah.. bagi je nama dan ex G berapa? kalu leh bagitaulah belajau kat n ekarang ni?


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 26-10-03 10:51


Waalaikumusalam...

saya bekas KMM...generasi 3...sekarang study kat UKM..

salam ukhuwah

Rindulah kat KMM

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 20:18


hmmm... alhamdulillah dah alam menanti akhirnye ade juga ex-KMM kat sini... ooo anti
(nurhasanah) g3 ke? dok UKM... ramai dak ex KMM kat situ kan...? ana kat USM...semoga ramai lagi yang join kat sini... Amiin...

nurhasanah ni... g3 group syukran lah ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 10:33


al-umari,

saya generasi ke 3...sama batch ngan syukranlah...tapi saya lain praktikal ngan dia...
kat UKM ramai pelajar2 KMM...adik2 yang baru masuk nie rasanya lagi ramai...
bila hasanah masuk sinikan...pelajar KMM lah yang jadi teman rapat hasanah...yang mana satu masa dulu hanya kenal nama + muka tapi kat UKM ukhuwah rapat Alhamdulilah..
al-umari ambil course apa kat USM?

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 11:53


nurhasanah

Alhamdulillah bagiuslah cam tu... ramai juga sahabat ana kat UKM... depa semuad ah jadi org kuat kat kampus tu... hmmm... anti ni tak jadi orang penating ke kat kampus?

harap kita dapat teruskan perjuangan dalam pelajaran dan juga kehidupan demi agama, bangsa dan negara yang tercinta ini.....

Quote:
KESUSAHAN dalam hidup laksana musim dingin, basah dan lembap, tidak disukai oleh manusia dan binatang. Tetapi sesudah musim sejuk, tumbuh pula bunga-bunga yang harum dan buah yang subur.
- WALTER SCOTT



Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 03-11-03 11:22


Assalamualaikum al-umari,

kat UKM hasanah, taklah jadi orang penting..tapi adalah tanggungjawab lain yang ada hasanah libatkan.InsyaAllah itu semua penting utk diri seterusnya utk masyarakat dan agama.

al-umari satu course ke ngan syukran?

kat sini kita berdua aje sebab hasanah rasa dah ada topik nie...

oklah..

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 15:47


ops...! maaf...kesilapan teknikal.

[ Posting ini telah di edit oleh: StokinWangi pada 2003-11-03 15:54 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-03 23:15


assalamualaikum...

Takpelah hasanah bersabar jelah ye... mungkin satu masa nanti akan ditakdirkan topik ini jadi yang paling hangat dalam forum ni... banyak lagi batch KMM yang bakal keluar kan..

ni apesal lak dengan stokinn wangi ni,,, ape silapnye... teknikal apa yang silap... buat technical ke kat U..?

hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-11-03 23:16


assalamualaikum...
saya ni x-matrix kmm gak...generasi pertama...kiranya akaklah ni.....al-umari duk usm skrg ni? akak pun sama.....course ape?
oklah wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-03 23:54


Assalamualaikum..

Saya dulu pun x-kmm gak..tapi tak tau lergenerasi berape..ermm,tahun 2001 kat situ..kuliah 1,tutor 1 praktikum 7...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-03 21:26


hmmm... alhamdulillah... adelah lagi ex-KMM kat sini.. ingat dah tak de lagi dah...alhamdulillah..

Quote:
(cahaya_purnama) assalamualaikum...
saya ni x-matrix kmm gak...generasi pertama...kiranya akaklah ni.....al-umari duk usm skrg ni? akak pun sama.....course ape?

nullcahaya_purnama

hmmm... akak ni kat USM ke?... USM mane? induk ke?kelantan atau Trans Krian?

Ana kat induk ambik B.Sc.Ed (bio&math) akak pulak..???

Quote:
(simba) Saya dulu pun x-kmm gak..tapi tak tau lergenerasi berape..ermm,tahun 2001 kat situ..kuliah 1,tutor 1 praktikum 7...

simba

hmmm.. simba generasi keempatlah tu.. kalu generasi ketiga rasenye masuk jun 2000...simba kat mane skrang buat kos ape?

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-11-03 20:31


assalamualaikum...adik al-umari..
akak duk kat induk gak...sc comp..3rd year..insyallah tahun depan abih la....sbnrnye akak ni satu sem je kat kmm..then pindah ke kmpp...adik ni duk desa mana?oklah..
wassalam


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 02:10


Waalaikum salam kakak cahaya_purnama...

ooooo macam tu ke... dulu sebelum KMPP buka adelah kenangan kat KMM ye...hehehe... ana ni dok Aman...

TEringat masa dok Kolej dulu banyak benda yang telah ana pelajari... dari bodoh dulu hinggalah Allah berikan nikmat pengetahuan yang ada ini...

rasanya bertuah dapat menimba pengalaman di negeri orang yang selama ini kita tidak tahu kehidupannya....

Kakak macam mana dapat tak menghirup budaya orang Melaka?

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-03 10:07


gitulah nampaknye...best la jugak kiranye duk sana..tp kan masa tu kmm baru bukak suasana dia panas semacam lah..tak tahan jugak mula2 tu...then lama2 oklah...samalah jugak ngan akak..byk jgk lah pengetahuan yg ditimba kat sana....
bab budaya org melaka ni oklah...first tu rasa janggal lah jgk coz cara diaorg cakap tu lain sket ade mcm kasar lah sket pas 2 boleh lah terima sket2..oklah..wassalam
p/s al-umari ni berbuka kat masjid ke skrg????

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 14:22


hmmm ana ni tak tentu juga, ikut mood lah.. dan juga sahabat2 yang lain...

Kekadang tu buka pose kat masjid, tapi kerapnye buka kat umah beramai2 dengan member2.

Kakak cahaya_purnama ni dok desa mana?

Kalau tahun depan grade ana lak tahun 2005 lah grade, cikgulah katakan, tahun depan 4th year.

Kakak pula selalu ke buka pose kat masjid?

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-03 10:31


tak selalu gak bukak puasa kat masjid..kekdg je...smlm pegi masjid....masa cuti ari tu bukak kat masjid lah sbb jauh duk gemilang...lps terawih terus g lab..skrg akak duk harapan. adik umari ni duk umah sewa ke?
ke umah mana? bukan duk aman ehh?
insyaallah thn dpn akak grade..kalau tak de aral melintang..doa² kan lah ekkk..nama adik ni sape?
ok lah bye..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-03 11:04


hmmm...

Ana ni dok aman, K02. tapi member dok umah sewa... so selalulah lepak kat umah sewa dia kat pekaka, dia tu budak master. so housemate semuanye budak master... itulah member2 ana. semalam pun bukak kat pekaka juga..

Nak buka kat masjid dah kurang mood sikit... bukannya apa.... tak berapa suka terutama semasa pemberian makanan tu. kalu si pemberi makanan tu member dia yang mintak banyak betul lauk yang diberi, tapi kalu kat ana kadang2 tu tak de lauk pun, kadang2 sikti sgt. ntahlah bukan sebab memilih tapi sebab kecewa je. then makan kat luar pula boleh ikut selera selain puas hati...
Itulah sebab ana kadang2 je buka kat masjid.

Nama ana Mohd Hafiz Bin Mohd Salleh
Akak cahaya_purnama pulak sape nama?

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-03 20:48


Assalamualaikum....

wah2 rancak al-umari & kak cahaya_purnama berforum ye
hah..kan dan ada reply topik nie Alhamdulilah..

akak cahaya_purnama,
selamat berkenalan & berukhuwah...

al-umari,
awak ambil course pendidikan ye...sama ngan hasanah tapi hasanah ambil kimia& fizik..awak kenal yusri yaahmat sama batch ngan al-umari.dia X-KMM dan MPP UKM..

wassalam

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

kencana
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4892
Posting: 10
Dari: cheras........

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-03 10:26


Assalamualikum...saya pun x-kmm....tak tahu generasi ke berapa???tapi ambilan mac 2002/2003...sekarang kat upsi....

salam ukhwah untuk semua....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kencanaProfil   Hantar PM kepada kencana   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-03 00:00


waalaikumussalam..

nur hasanah...
selamat berkenalan & dan berukhwah gak...tak de rancak berforum tp sekadar berkenalan...t² lg sama u kan...

al-umari...
sian jgk dgr cite hafiz ni..
panggil hafiz boleh? nak buat cam na kan....redha je lah

nama akak norazlinda bt mohd nazir

kencana...ambilan mac 2002/2003 ???? entah lah tak dpt nak kira ...
oklah wassalam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 11:52




Alhamdulillah makin bertambah bekas-bekas pelajar KMM ni...

1)nurhasanah
2)cahaya_purnama
3)simba
4)kencana

Tapi sape lak stokin wangi tu?

hmmm.. biarkanlah dia.

Dah lama ana tak masuk... senyap beberapa ketika, coz internet kat billik tak leh akses sebab wireless kena stop jap coz banyak worm kat aman dan Indah.. so maybe lepas raye oklah kot.. Amiin..

Susah jugak takleh guna internet ni, nak buat assignment pun susah, tambah lagi nak aktifkan forum ni... hehehehe

Haaa... adiklah kot ye kepada kencana.. dok UPSI ye... mesti ambik sains pendidikan samlah kite ye.. ambik major ape kat sana? Insya-Allah maybe bulan 12 ni group pendidikan USM akan buat lawatan kat semua kampus yang ada pendidikan terutama UPSI sebab nak jemput join konvensyen pendidik peringkat IPT di USM januari ini Insya-Allah. so kencana ni G4 lah kotkalau intake mac 2002/2003.. betul tak kak cahaya purnama @ hasanah?

Hasanah... yusri Yaahmat tu sahabat ana dulu masa kat kampus... tapi kuliah lain.. anyway kami satu angkatan dulu exco MAIP lah katakan.. Yusri tu dak melaka... yes... now dia kat UKM dan pilihanraya sebelum ni dia menang dan jadi MPP UKM yang lepas.. ramai budak KMM kat UKM, ramai juga yang jadi student representative bagi fakulti atau kampus...

Kak cahaya purnama kenal tak kak Haslam Diyana?

oklah itulah buat kali ini, semoga ukhwah berkekalan...wasssalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 12:24


semua...

oklah.it's time 4 me to introduce myself...

saya 2nd generation.

most probably satu generasi dgn al-umari,sbb dia ada mention nama yusri yaahmat.we used 2 be in the same praktikum actually.hayat7. & kitorg still keep in touch sampai la ni,but via e-mail je la...hm...what i can say is...saya ada kenangan dgn yusri tu.tarbiyah-nye cukup berkesan di hati ini dari dulu,hingga kini & insyaALLAH selama2nya...

one of his words that 1 admire so much...

"tutuplah satu keburukan dgn kebaikan...& bukan ditutup juga dgn keburukan"

...mendalam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

cahaya_purnama
Warga Rasmi
Menyertai: 28.10.2003
Ahli No: 4734
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-03 22:34


assalamualaikum...

adik al-umari ...akak tak kenal lah kak haslam Diyana tu...dia duk desa mana? student usm gak ke?
tp mcm pernah dgr nama tu..kat mana ekkk
tak pe...
dikesempatan ini sempena bulan yg mulia ini akak nak ucapkan selamat berpuasa dan selamat Hari raya aidilfitri..mohon maaf andai tersilap kata & terkasar bahasa..untuk semua warga x-kmm.

Gunalah kesempatan 10 mlm terakhir ni dgn sebaik mungkin..
wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_purnamaProfil   Hantar PM kepada cahaya_purnama   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 10:33




hm...nak mencelah...

nama kak haslam diyana tu agak familiar...
dia exco MANTAP,kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-03 11:03




Alhamdulilah...sebenarnya ramai lagi x-kmm kat sini..

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah

stokin wangi,

awak study kat mana sekarang? Yusri tu memang berkepimpinan + baik Sekarang nie dia agak sukar utk menjalankan tanggungjwbnya sebab
tak ramai yg separti ngannya yg menang pd pilihan raya yg lps...

wassalam

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-03 00:48




Alhamdulillah .. syukur ke hadrat Allah, stokin wangi introduce juga.... mungkin ana kenal stokin wangi, apapun syukur kerana dipertemukan di dalam komuniti ukhwah ini.. ana berdoa agar ukhwah antara kita kekal buat selamanya Insya-Allah..

Nak tanya stokin wangi ada no contact akh yusri tak, ana nak no contact nye lah ... kalu ade boleh tak PM kan kepada ana...Stokin wangi dok satu kampus dengan yusri yaahmat juga ke?

Oh kak haslam diyana tu memang bekas exco mantap batch pertama. now rasenye kat UKM, coz ana pernah terlihat namanya dalam list calon MPP kat UKM tapi ana not very sure...

Oklah that all for now.....

....................
Sesungguhnya nilaian seseorang bukan pada luaran diri, tapi sebaik-baik nilaian adalah pada iman. Tetapi apabila sedikit goyang imannya maka tinggilah akibat kemusnahannya bila tidak dapat dikawal dengan sebaiknya. Namun berkat doa tanpa henti suatu hari iman kan kembali subur apabila kita mulai sedar akan kegoyahannya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 07:37


..!

apa khabar semua? akhirnya ana jumpa jugak forum utk x-kmm ana dari g5. batch 2002/2003 . maknanya kencana sama batch dgn ana.kos apa ye dulu kat matrik?

ana skarang kat KUTKM (kolej universiti teknikal kebangsaan malaysia), melaka. baru thn 1 semester 2. kat kutkm ramai jugak x-kmm..



[ Posting ini telah di edit oleh: AiFi pada 2003-11-22 08:32 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-03 07:40


err..yusri yaahmat? oh..dia g2 ye..rasanya dia tu senior ana masa sek men dulu.. dia memang baik...

[ Posting ini telah di edit oleh: AiFi pada 2003-11-22 08:33 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 22-11-03 09:17




Hah..tambah lagi sorang dalam forum nie...selamat datang AiFi

AiFi ambil course apa kat KUTKM ?Wah masih kat Melaka lagilah..macamana KMM?tak jenguk ke?
Akak rindu kat KMM lah..Rindu kat suasana ketenangan kat sana. Alhamdulilah kat sanalah akak berpeluang mendapat ILmu Agama dan dapat memperbaiki diri ini. dan sekarang masih mencari ilmu..

salam ukhuwah AiFi

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-11-03 02:03


assalamualaikum

hai kak nurhasanah..ana slalu jugak turun kmm. sekadar menjenguk adik2 junior.. dan mengikuti perkembangan di sana. keputusan peperiksaan semester 1 baru2 ni agak memberangsangkan..tp x tau la kita tempat keberapa dalam matrik.

banyak peraturan dah diubah.antaranya kbenaran penggunaan handset.sebenarnya dari batch g5 lg dh dibenarkan cuma kami dapat pakai masa sem 2. sekarang ni outing tiap2 minggu boleh campur lelaki dan perempuan.

dan dah ramai lecturer baru kat kmm..muka2 lama tinggal beberapa kerat je.

ok kak..tu je..bye!

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-11-03 02:09


terlupa pulak..AiFi amik kos IT kat KUTKM..erm..multimedia

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-03 13:57




Salam ukhwah buat AiFi... Skrang kat KutKM ye... baguslah.. tapi still kat Melaka lagi ye.. bolehlah jenguk2 Kolej selalu ye tak gitu?

Hmm... takpelah AiFi.. teruskan belajar hingga berjaya, setelah berjaya maka segalanya dfapat dilakukan dengan jayanya... nak buat jasa apa pun boleh. sekarang tumpukan perhatian pada pelajran dan joinlah aktiviti kampus setakat yang Aifi mampu jangan tak join langsung pulak....

Haaa.. jika Yusri tu senior Aifi maka Aifi ni sekolah Sains Muar lah? betul tak....

......................
Orang yang bijak adalah orang yang bertindak menggunakan akal dan bukannya menggunakan kata hati dan juga yang orang lain lakukan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-03 01:47


assalamualaikum..

eh..eh..akh al-umari ana bukan sek kat samura...erm..ana ni junior yusri masa sebelum dia ke samura. ana kenal dia pun sebab dia pengawas sek dulu..

time kasih ats nasihat..belajar tu kan 1 ibadah..x kisah la dapat kos apa pun yg penting score..tul x?ni cikgu ana yg pesan...

wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-03 18:57




AiFi... baguslah kalu sedar cam tu... kena score ye.. target biarlah tinggi... cite2 mesti tinggi juga ye..

Oooo... gitu ke cite yusri ngan awak ni... now still contact tak.. dia kenal AiFi tak?

... OK SELAMAT HARI RAYA>>>>

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-03 20:07




yusri x kenal ana..tp dia kenal mak ana kot..hee..hee.. sebab mak ana mengajar dia dulu...


SELAMAT HARI RAYA JUGA!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 05:26




al-umari: are you x-president of MPP @ Kmm?
so how are you? hope u are doing great....i went to USM but i don;t see u around..someone told me that u went to UKm after finishing KMM.

yusri: does anyone knows how to contact him?



Bookmark and Share

  


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 18:03




"AiFi"

Hmmm.. macam mana raye? ok ke? bila balik kampus lak? takpelah umah ngan kampus dekat kan mesti balik every kan?

"alhaq"
Ahlan Wasahlan ya Akh...
Hmmmm... begitulah jawabnye...
Tapi ana nak tanya anta ni stuidy mane now?
Ana ni memang masuk USM... datang USM bila anda wat pe?

Ok harap ex-KMM yang lain yang join ukhwah inilah hendaknya, dan bertambahlah komuniti kita di sini Amiin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 11:26




dulu sapa pernah usrah bwh ustazah maznah...?

x-kmm masih ingat lg ustaz saidi?
kalau dia yg bagi tazkirah,rasa mcm tak puas...best...

alhaq & al-umari

saya tak ada contact number yusri.tapi email address dia adalah.saya dah PM pd kamu b'2.

try lah contact dia via email.insyaALLAH dpt.sbb kitorang rajin tukar2 artikel.maksudnye account dia still aktif.

selamat mencuba!

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 11:22


hm...satu lagi...

terlupa pulak saya smlm.tetiba teringat.pasal contact number...saya ada.tapi phone number rumah dia la...address ada gak.nak?

tapi sy tertinggal la.insyaALLAH, esok kalau sy ingat, sy PM ke kamu b'2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-03 19:03




hmmm dah lama ana tak online.. ni baru boleh.. bilik kat kampus ni ade banyak masalah cikit masa akses.. so skrang mula nak join balik forum ni.. nampaknye.. yang lain banyak yang menyepi je..

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 22:48




apa khabar? ana pun lama x masuk sini. x banyak perubahan pun. rasanya semua sibuk..maklum la sem ni sem pendek bg kebanyakan U kan?

have a nice day!

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-04 09:20




hmmm... samalah ye kat semua kampus.. tapi ade juga U yang ade Mid Sem Break.. kami kat USM ni takde break mid sem.. study week pun tak de so sibuklah sikit....

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 00:20


aik??? x de lagi ke student kmm kat sini????

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-04 20:42




Ana..generasi ke-3 KMM kalau ana tak silap lah..ana matriks yg setahun tu..ana skang ni..kat USM TRANSKRIAN....kat sini..ramai gak. X-KMM .tp..ramai tak tau lmn ni.,..INsyaALLAH.ana akan sebar2kan psl lmn ni..

masa baca artikel td..ada yg mention ust. saidi...best sgt..bila ust. bg ceramah kan....Ana rindu sgt2..perjumpaan setiap mlm khamis...ana dengar..lps batch ana..KMM agak longgar skit..btul ke?

Rindu bila ingt masa bulan Ramadhan kat KMM..mkn dlm dulang..Kat sini ada gak buat..

Ermm..kenangan paling indah pd ana..masa matrikslah..sbb ana dr sek. biasa..jd masa mausk matriks..tambah2 kat KMM..ana suka sgt..sbb penuh dengan suasana Islamic.. ermm..RINDUNYA...KMM!

SAHABAT YANG BERIMAN IBARAT MATAHATI YANG BERKILAU!
SAHABAT YANG SETIA BAGAI PEWANGI YANG MENGHARUMKAN!
SAHABAT YANG SEJATI MENJADI PENDORONG IMPIAN!
SAHABAT BERHATI MULIA MEMBAWA KITA KEJALAN ALLAH...


OK..SALAM UKHWAH BUAT..dr ana..buat X-KMM!

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

zahrarain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6928
Posting: 10
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-04 23:38


assalamualaikum....maaf mencelah ni untuk x-kmm je ke...yang still KMM tak leh ker????nanti bulan 3 jadilah saya X-KMM....skrang ni generasi ke 6.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrarainProfil   Hantar PM kepada zahrarain   Quote dan BalasQuote

zahrarain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6928
Posting: 10
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-04 23:51


pasal kmm skrang...alhamdulilah masih lagi terkawal keadaan walaupun taklah sehebat batch abang dan akak....kami kat cni masih meneruskan perjuangan....skrang ni hanya 2 semester..8.mac ni final exam...handset semua boleh guna kecuali mase kuliah,kat pentadbiran ,dalam ps...Ustaz2 yang tinggal hanyalah ustaz Aziz,ustaz Aairi dan ustazah wan roslina.alhamdulillah program kat surau setiap malam jumaat masih berjalan...tambahan ada usrah umum pelajar muslimin dan muslimat di surau lepas program bacaan yassin....tapi tak wajib untuk semua..sesiapa yang berminat...isu `perkapalan' memang tak dapat ditangkis lagi..tapi masih terkawal lagi...result sem 1 memberangsangkan juga tapi taklah dapat tempat paling atas...lebih kurang 300 lebih yang dapat 4.00 flat....30 lebih yang kena tendang....ape lagi yerk..sebenarnya banyak perkara yang berlaku dikmm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrarainProfil   Hantar PM kepada zahrarain   Quote dan BalasQuote

effa007
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6938
Posting: 1
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-02-04 01:13



saya x-kmm, 1st batch. kmm pun satu setengah sem je. lepas tu kene transfer ke kmns. jadi pioneer kat sana. skang ni belajar kat ukm kl. sama dengan kak aslam! kenal sesgt kak aslam tu.. ustaz saidi ada lagi kat sana? rindu sgt kat lawak² dia. dia best sgt! ustazah maznah ada lagi?? tu warden blok A2 zaman saya dulu! baik sgt! rindu kat mak lang & pakcik.. kat cafe blok A. rindu segala² kat kmm tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For effa007Profil   Hantar PM kepada effa007   Pergi ke effa007's Website   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-04 20:34




Ermm..Makasih Zahrarain..sbb bgtau psl keadaan kat KMM...Alhamdulillah..nampaknya..keadaan kat KMM terkawal lg..akak ingt...dah byk sgt berubah...tp...ust.Saidi, Ust.Awang..en.Azri..
dah tak ngajar situlah yer..

Ermm...ooo...kira zahrarain ni..mcm batch akak dulu lah..setahun..je..tapi..ada subjek yg adik tak amik kan??..ada lg tak subjek sc. comp..??

Ermm.dr cerita adik..kiranya Syarikat 'perkapalAn' berkembang lg lah yer..ermm...benda2 gitu..susah tull nak halang..ermm..

eRMM...Raya Haji kat sana mcm mana yer..ermm..En.Razali..ada lagi x kat sana...??Sekadar nak tau...sbb time akak..dia agak di"sukai"

Kiranya..peraturan..dah longgar lah yer..dulu..hp memang x leh..tak kira lah mana..katU akak ni pun..kalau kata x-KMM ..sure org kaitkan..ngan matriks penjara...tp..pada kak..itulah tepat menuntut ilmu..yg plg best..

ok..sila2 lah..jwb soalan yg diberi tu yer...

-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah!

"Bersama Perjuangkan Dakwah Islamiyah..walau apa wadah yg digunakan sekalipun..!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-04 11:20


kita senasib la,rabiatul

Quote:
Ermm..kenangan paling indah pd ana..masa matrikslah..sbb ana dr sek. biasa..jd masa mausk matriks..tambah2 kat KMM..ana suka sgt..sbb penuh dengan suasana Islamic.. ermm..RINDUNYA...KMM!


saya pun dulu mcm tu jugak...masuk ke KMM bagaikan 1 anugerah.

Quote:
En.Razali..ada lagi x kat sana...??Sekadar nak tau...sbb time akak..dia agak di"sukai"


kes..kes..kes..tak nak cakap banyak..cuma nak gelak jer...

hm...ingat lagi kat 'ayahanda' kita?tuan hj yaakop idris...selalu bila result exam PMR,SPM,STPM kuar,bila tgk muka dia kuar tv teringat balik zmn2 kat KMM.dia skrg dah jadi 'org besar' mjlis peperiksaan m'sia.
suka sgt bila dia bg ucapan selalu mlm jumaat...teringat ucapan dia yg tak pernah tidak,mesti diselitkn dgn nilai2 islamik...& dia sendiri pun cukup mesra pelajar.

dulu masa kitorg dah akhir final sem,dia kuar ke mjls ppriksaan...sian batch kitorg terkontang-kanting...abis pun,blah mcm tu je...x de sape peduli..isk..isk..

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-04 20:41




Kita x senasib sgt "stokin wangi'...sbb ana lg sedih sbnrnya...

Quote:

hm...ingat lagi kat 'ayahanda' kita?tuan hj yaakop idris...selalu bila result exam PMR,SPM,STPM kuar,bila tgk muka dia kuar tv teringat balik zmn2 kat KMM.dia skrg dah jadi 'org besar' mjlis peperiksaan m'sia.
suka sgt bila dia bg ucapan selalu mlm jumaat...teringat ucapan dia yg tak pernah tidak,mesti diselitkn dgn nilai2 islamik...& dia sendiri pun cukup mesra pelajar.





Ermm...ana matriks yg setahun tu..mana sempat ngan ayahanda... Tapi..ana tahu lah skit2 cerita pasal ayahanda)..itu pun..dah cukup utk wat batch ana masa tu jeleous ngan akak2 n abg2 senior..sbb at least korang sempat gak ngan ayahanda..kami?..ermm..dengar cerita je lah..Tapi..ana rasa syukur juga..sbb at least ada gak En. Mustafa(btulkan ana kalau ana silap..
)..ermm..dia yg ckp lembut tu..bila marah pun..lembut agi....sbb..sekurang-kurang nya..ngan dia..senang nak berbicara..malah ana pernah ingt lg..pernah masa ana mintak nak balik..dia berbual ngan ana..mcm ana ni sebaya je n setaraf ngan dia..

Satu lg yang ana suka tentang matriks ialah..cikgu2 nya..sumenya..bersemangat..nak naikkan taraf budak melayu..sume berkerja keras..ana ingt lg..pernah ada masa tu..batch ana ramai sgt yg fail fizik..lepas tu..mcm2 usaha yg cikgu2 buat..spy sume org leh berjaya ngann cemerlang..Alhamdulillah..usaha mereka x sia2..
Sekarang ni..kat U..mana ada tu sume..ermm..tinggal kenangan je lah..

So..nasihat ana pada yg still ada kat KMM tu..gunakan lah..masa yg berbaki kat sana sebaiknya..ana teringin gak nak melawat balik..tempat tu..walaupun ana dengar ramai cikgu2 yg ajar ana dah tak mengajar kat situ..tp..ntahlah..suasana kat sana..buatkan..rasa rindu tu kuat sgt...walaupun dah jumpa byk tempat menarik yg lain..tp...memang tak dpt tukar ganti ngan KMM..hihi..mcm syahdu sgt lak,..ana ni..

oklah..moga ukhwah sesama x-KMM n KMM ni..tak putus begitu shj..

ilalliqa'

-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah!

"Bersama Perjuangkan Dakwah Islamiyah..walau apa wadah yg digunakan sekalipun..!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

nurhasanah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4476
Posting: 25
Dari: Bumi Allah

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-04 10:09




lama tak masuk ukhwah...rindunya kat KMM...
Rindu kat suasana ketika itu yang sangat menitikberatkan ISLAM...Disanalah saya kenal usrah, disanalah saya kenal lagu nasyid dan disanalah saya belajar erti perjuangan..
Rindunya kat cikgu2 kat sana...

KMM dalam kenangan...

-----------------
"Sesungguhnya peluang untuk bertugas mengembangkan DAKWAH adalah taufiq dari ALLAH. ALLAHLAH yg memudahkannya bagi siapa yang didapati BAIK HATINYA. Tugas itu adalah satu PENGHORMATAN yg dikurniakan ALLAH kepada seorang pendakwah, bukannya BEBANAN"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhasanahProfil   Hantar PM kepada nurhasanah   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-04 01:43





Ana Nak tau lah..saper sekarang ni jadi pengarah KMM???..ok tu je..


-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah!

"Bersama Perjuangkan Dakwah Islamiyah..walau apa wadah yg digunakan sekalipun..!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-04 18:22




Hmm lama tak online.. sibuk sungguh skrang ni, ana kat sini sibuk sikit sebab tenagh proses nak letak jawatan dah. dah tamat perkhidmatan dah. hmmm... anayway, syukur kepada Allah bertambah lagi komuniti ukhwah ex-KMM di sini. Terima kasih semua atas sokongan anda semua kepada KMM.

Ana di sini ada terlintas satu perkara, ana ingat nak rancang satu program untuk budak2 KMM yang sedang study. tapi agak berat juga untuk melaksanakannya dengan seorang diri. Programnya berbentuk program motivasi. mungkin boleh dilakukan pada sabtu dan ahad. untuk melaksanakan program ini memerlukan jawatankuasa yang ramai dan perbelanjaan yang agak tinggi. Namun program yang dirancang ini masih diperingkat awal lagi.

Insya-Allah jika betul2 ana rasa boleh dilaksanakan ana akan informkan disini.

Berikut meruapakan senarai terkini ex-KMM dalam forum ini, jika ana tertinggal, harap sahabat2 dapat tambahkan:-

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 stokin wangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007

hmm semua dah ada sepuluh, yang lain masih belum menemui forum ini lagi kot. baiklah banyak juga benda baru telah dibincangkan selama ana tak de ni ye..

Tentang En. Razali..dia dah takde lagi kat KMM, dia sekarang kat Matrik Perak. Ari tu ana ada jumpa dia masa dia baru nak keluar, dia ada minta kat ana untuk tolong budak2 kat matrik perak. tapi ana tak follow up pun lepas tu. Tentang pengarah dulu tuan haji yaakob now dah jadi Dato' dah.

Hmmm... Zaharain batch yang nak jadi mantan ye... bila? TQ atas informasi yang diberikan.

Oklah Ilal Liqa'. wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-04 16:38


Quote:

On 2004-02-06 10:09, nurhasanah wrote:


lama tak masuk ukhwah...rindunya kat KMM...
Rindu kat suasana ketika itu yang sangat menitikberatkan ISLAM...Disanalah saya kenal usrah, disanalah saya kenal lagu nasyid dan disanalah saya belajar erti perjuangan..
Rindunya kat cikgu2 kat sana...

KMM dalam kenangan...

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA



samala kita, hasanah...

buat al-umari..
saya rasa program yg dicadangkan tu memerlukan komitmen yg tinggi.
apapun, boleh tak spesifik lagi cadangan program tu...
StokinWangi kurang jelas...

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 11:16


, ana generasi ke-2 .sekarang kat usm kubang kerian, kelantan.sains hayat, ambil dietetik. insyaAllah final year, rindu jg kat kmm terutama kat pn.norliza....

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 11:29


....
Ana pun salah seorang bekas student KMM (sekarang dipanggil KMMk), sidang 2002/2003.
Ana sekarang kat USM P.Pinang dalam jurusan Sains Komputer.
Wasalam..

-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 14:30




pn norliza naqibah usrah amirah ke dulu?
kalau ye,saya ada kenal rapat dgn 1org kwn yg usrah di bwh pn norliza.

insan_kerdil generasi keberapa?
apa maksud KMMk? kenepa ade 'k' kat blkg tu?
explain sket...


senarai terkini ukhwah-KMM;

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 StokinWangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007
11 amirah
12 insan_kerdil


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 01:45




Hmmm...

So rasenyer insan_kerdil kenallah ana ni....heheheh...ana Sains Pendidikan 3rd year...

Apapun Ma'assalamah

----------------


[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-12 14:28 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-02-04 02:23




Tentang program tu ana belum rancang dengan lebih detail, cuma programnya adalah berbentuk motivasi dan program tu akan menggunakan modul2 motivasi dan pembangunan diri...Insya-Allah tiada aral melintang dan dengan Izin Allah ia dapat dilaksanakan...

-------------


[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-12 14:41 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 10:53


, al-umari, saya pun sgt kenal saudara, bekas pelajar sains hayat 5 kan?????saya salah seorang drp bekas pelajar sains hayat 5....... generasi ke-2 . ambil sains pendidikan ker???gud luk untuk final xm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-04 18:13




ooo amira sekelas ngan ana dulu ye... tapi sape ekkk?anti ni mesti usrah ngan puan norliza dulu sebab tu rindu sangat kat ida ek? ana balik kolej last year awal tahun, tapi tak pasti sama ada dia masih ada ke tak, coz ramai yang dah bertukar...anyway tq, also to you good luck for final...kalau tak keberatan boleh introduce urself?just nak kenal je..sebab ana kenal semua dak puan hayat 5 tapi sape gerangan amirah ni ek??????

---------------------------------------------------

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 11:07


, saya, ju....gud luk utk final xm...
ari tu, waktu ju gi kedah buat praktikal, ju terjumpa awk akt kedai buku tp tak sempat nak tanya, awk dah hilang...apa pun all da best utk xm...semoga dipermudahkan Allah...kalau jumpa kwn2 lama kat matriks terutama yg sekelas tu tolong kim salam yer...ok.
"rendahkan dirimu serendah mutiara didasar lautan, tinggikn ilmumu setinggi bintang di langit.. (Imam Al-Ghazali)

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 11:25




Akum....ooo ju ke... Juliana...hehehe...memang kenal sangat pun....camne sihat ke? final dah kan? ana ni tak final lagi...empat tahunlah katakan....doakan ana supaya abis ontime....buat masa ni oklah lagi...tapi ramai member2 yang extend, lima tahun belajar, mcm doktor kat USMKK.

Insya-Allah kalau diizinkan Allah tahun depan gradelah..hehehe..

Ari tu ade jumpa ana ek?ana ni bukan style kisah sangat orang disekeliling...so tak perasanlah..tambah dah 3 tahun tak jumpa...Insya-Allah kalau jumpa yang lain salam disampaikan..begitu juga sebaliknye ye...
---------
Buat ukhwah ex-kmm amhupun yang sedang study tu....rajin2lah study. moga ukhwah kita semua berkekalan...
---------
"Tiada yang mustahil bagi mereka yang berani mencuba"-Iskandar Zulkarnain-356-323 SM



[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-14 12:50 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 15:31


Quote:

On 2004-02-01 20:42, rabiatul_0112 wrote:
Ana..generasi ke-3 KMM kalau ana tak silap lah..ana matriks yg setahun tu..




oppss... ana bukan student matriks tp adik ana rasanya 1 batch dgn ukhtie rabiatul_0112. kiranya masa dia mngaji kat sana, rajinlah juga ana melawat tempat ni. skrg ni adik ana dah thn 2 kat UPM.. buat medic. kiranya lambat lagi dia nak habis. oklah yea.. may Allah bless all of u..

p/s: sekadar menyampuk..
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-04 12:28




Hmmm...adik darul_numan kat KMM ye...takpelah sebab adik darul_numan tak join, kire darul numan ganti adiklah join topik ni....heheheheh
------------------------------------------------------------
"Selamat Menempuh Peperiksaan Kepada Semua Ukhwah Sekalian"

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 13:07


, ari ni fisrt paper....tersalah faham soalan ..., tgh search internet untuk assign yg baru dapat ...apapun untuk sahabat2 lain gud luk untuk final xm, semoga dipermudahkan Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

azreen
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3151
Posting: 6
Dari: kg pandan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 13:50


, saya juga exkmm
mmm saya sesi 2002/03, jurusan sains hayat, kuliah dua, praktikum 11...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azreenProfil   Hantar PM kepada azreen   Quote dan BalasQuote

ainul_hafizah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2004
Ahli No: 7316
Posting: 2
Dari: kuantan,pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 14:28




saya pun x KMM jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_hafizahProfil   Hantar PM kepada ainul_hafizah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 22:11




Salam ukwah buat "ainul_hafizah & azreen" semoga ukhwah kita ex-KMM berterusan..Amiin



[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-02-17 22:15 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

langsat01
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6993
Posting: 35
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-02-04 13:50


Assalammualaikum.....

Saya ex-KMMk juga. Sesi 2002/2003. kira baru keluar la ni. nampaknya ramai senior yek. Sesiapa di antara kakak dan abang yang pernah jadi PRS kat KMMk leh la contact. kita leh buat reunion PRS untuk semua ex... untuk pengetahuan semua, Pn.Norliza Kaunselor KMMk dah pindah. Pengarah pun dah bertukar. oh ya... Saya sekarang di UMS..nun jauh di seberang. senior KMMk kat sini saya tak jumpa lagi. Saya dulu Matriks Acct. Saya rasa yang lain ni mesti Hayat @ Fizik.

Apa pendapat, anda semua tentang imej KMMk sekarang. Prestasi makin menurun, dari segi akhlak juga sudah bertambah tak baik. kenapa yek???


Bookmark and Share

  


  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 20:30




Alhamdulillah tambah lagi 3 orang dalam senarai ni:

1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 StokinWangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007
11 amirah
12 insan_kerdil
13 ainul_hafizah
14 azreen
15 langsat01

------------------------------------------------------------
Buat langsat, semestinya setiap perkara akan ada perubahannya, samada baik jadi atau buruk tambahnya....maka ana dulu kat KMM G2 kami sangat terikat pada disiplin kerana pada masa tu Dato' Haji Yaakob...hehehe baru tahun lepas dia dapat Dato'...bangga juga ana, sbb ana dulu baik dengan dia...dia merupakan seorang pengarah yang cukup baik bagi ana, ketegasannya, kelembutannya serta fikrahnye.

Now sebab utama student jadi begitu ana rasa sebab kurangnya disiplin dan kelonggaran undang-undang...baru sekarang ana dapat rasakan betapa bagusnya undang-undang dulu yang ramai kami pada masa itu kurang setuju. sememangnya disiplin itu dapat membentuk diri kita menjadi insan yang sempurna. Lagi satu kemungkinan juga disebabkan muka muka baru dikalanagn pensyarah yang tidak sezaman dengan pengarah dulu tidak biasa dengan ketegasan dan kurang pemerhatian untuk menangani masalah.... Bagi ana langkah terbaik untuk mengatasi masalah sekrang ialah dengan mengaplikasi semula peraturan-peraturan dulu. Outing, hndset, balik umah. semua itu penting bagi mengawal akhlak dan prestasi pelajar.

Dulu ramai orang tidak setuju dengan cara pengarah dulu dan kita dapat melihat betapa cemerlangnya KMM pada masa tersebut mendahului semua Kolej. Alangkah bangganya kami pada masa dulu. Now????? ana sendiri tak dapat beri komen sepenuhnya sebab ana sendiri kurang arif tentang pretasi sekarang....

sperkara lagi, setelah ana mengikuti kursus pendidikan di USM ini dan setelah ana berkecimpung dalam dunia pengajaran dan pengurusan organisasi pendidikan baru ana tahu bahawa pendekatan yang digunakan oleh sesuatu pentadbiran ataupun pensyarah itu amat memainkan peranan dalam membentuk diri pelajar. Bagaimana pendekatan yang perlu diambil bagi mengatasi masalah-masalah di kalangan pelajar serta bagaimana pendekatan untuk memastikan kita sentiasa cemerlang.

Dengan itu ana rasa bagus kiranya kita sebagai ex KMM ni selepas ni balik semula ke kolej dan bantu apa yang boleh bantu...

------------------------------------------------------------

Buat langsat01 yang dok nun jauh di sabah nak cari snoir KMM ke kat sana....anta ambik akaun ek....kalau nak kenal cuba cari senior bernama Ridzuan ambik Bioteknologi kat sana...
------------------------------------------------------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Faiswadi
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7515
Posting: 1

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-04 19:05


Saya bukan ex- KMM tetapi berminat untuk mengetahui lebih mendalam tentang kolej matrikulasi ini.untuk makluman saudara kami di Persatuan Mahasiswa Fakulti Undang-undang UKM akan berusaha untuk turun ke kolej-kolej Matrikulasi kementerian pendidikan mempromosi bidang perundangan sebagai pilihan menyambung pengajian di peringkat tinggi kelak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For FaiswadiProfil   Hantar PM kepada Faiswadi   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-04 20:43


ana exxx KMM

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 09:13


SAYA TERPANGGIL UTK BERI RESPOND PD POSTING AL-UMARI.
BETULLAH APA YG UMARI SEBUT...
SBG ANTR GENERASI PERINTIS (WLUPUN 2ND BATCH),
SY DPT RASA EFFECT DISIPLIN YG DULU DITITIKBERATKN DI KMM HINGGA KE HARI NI.
KMM BYK M'UBAH HIDUP SY.
DR SORG YG ASALNYE DR SEKOLAH MUBALIGH KRISTIAN,ALHAMDULILLAH,KINI SY JD MANUSIA YG LBH MENGHARGAI ISLAM.
APAPUN SY MMG AKUI DULU MASA KAT KMM, SY RASA UNDANG2 TU SEMUA BEBAN.
H/PHONE X LEH..BLK SLALU X BLH,OUTING SELALU X BLH,TAK TURUN MASJID KENA SERBU.
TAPI BILA SAYA KENANG2 BLK SEMUA TU,IA M'BERI 1001 PELAJARAN &PENGAJARAN UTK SAYA.

KALAU LAH SEMUA ORG 'BESAR' MCM HJ YAAKOP,KAN BAGUS...

p/s: bkn aku memuji,apa lagi memuja...salahkah ku kagumi..?

-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-04 23:26



Hmm....alhamdulillah ada lagi sorang ex-KMM tambah lagi komuniti kita....

Buat stokin wangi....kiat semua mengharapkan agar segala yang berlaku sekarang di Kolej akan berubah secepat yang mungkin dan ana Yakin selagi ada Ustz Aziz dan Ust Hairi kat sana situasi akan dapat dikawal walaupun memang sukar sebenarnya....dan ade juga Umi Fauziah kat sana....Sahabat2 yang dok sebelah selatan tu kalau rajin pegilah jenguk-jenguk KMM......

Di sini tak de ke sape2 yang dah daftar nak join mega JK atau teringin tapi tak pasti,.... di sini ana nak jemput Komuniti ex-KMM untuk sama-sama turut serta, Di sana boleh kita bincang dengan lebih mendalam apa yang kita rancang utk KMM dan boleh bertukar pendapat.....




Daftar Di Sini
Bincangkan Di Sini



------------------------------------------------------------------------
"THE BEST LEARNING IS TEACHING"



Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 13:21



Saya pun X-student KMM gak batch 02/03
Sekarang kat belajaq kat Perlis.Dah lama tak ke KMM. Rindu pulak rasanye nak jumpa Ustaz Aziz,En. Hazri (skrg pindah Pahang) dengan pensyarah-pensyarah lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 13:33


Kepada abang-abang batch 02/02
sudi-sudilah mesej saya. terutama Abg-Abg Ajk surau ngan MPP ,Anak -anak buah Ustaz Aziz.

Semoga hubungan yang terputus dapat disambung semula..
INSYAALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 11:17



Hmm....alhamdulillah ada lagi sorang ex-KMM tambah lagi komuniti kita....

Buat Usmad...ahlan wa sahlan ilaika...

hmm ana dulu AJK surau, exco MAIP juga serta YDP MANTAP...la ni tukar JPP kan? hmm masa pertukaran tu ana ada sam.. masa korang pilihanraya tu ana gi tengok ngan sir Hassan masa pengiraan undi tuh....

So Usmad now in perlis kat ne? UITM ke?




Daftar Di Sini
Bincangkan Di Sini



------------------------------------------------------------------------
"THE BEST LEARNING IS TEACHING"




Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-02-04 15:37


, kepada langsat, akak bekas PRS. oh yer, Pn.Norliza dan pindah ker???YA ALLAH, tak sangka..tau tak dia pindah kat mana???

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-02-04 17:42


saya ex-KMM gak... 2002/2003 xtau generase ke berapa.. GEN-2 best gak hehe..gurau jer..skrg study kat KUKUM.student of communication engineering...salam ukhwahfillah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

rabiatul_0112
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6929
Posting: 27
Dari: bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 29-02-04 18:56




Lama dah ana x join lmn ni..ermm..oo..adik kak darul_numan81 sama batch ngan ana yer..ermm...cuma maybe ana tak kenal sbb ana fizikal..bukan hayat..fizikal21..ermm..takde ke yg sama batch ngan ana kat sini..

ok..ada sapa2 leh jwb sape pengarah baru kat KMMk..ana nak tau sesangat..ok..

Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah!

"Bersama Perjuangkan Dakwah Islamiyah..walau apa wadah yg digunakan sekalipun..!!!

[ Posting ini telah di edit oleh: rabiatul_0112 pada 2004-02-29 19:27 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatul_0112Profil   Hantar PM kepada rabiatul_0112   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 00:51


terima kasih abg al-umari,
kerana sudi membalas mesej saya. sekarang sy di KUKUM course kejuruteraan elektronik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

filzah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 3982
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 09:03


assalamualaikum..sy x-kmm batch 2002/2003
skrg ni blaja kt kuktem...

-----------------
2. "Ukhuwwah itu bukan terletak pada pertemuan,bukan pada manisnya ucapan di bibir tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya"-Al-Ghazali

Bookmark and Share

  


  Member Information For filzahProfil   Hantar PM kepada filzah   Pergi ke filzah's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 13:55



Hmm....alhamdulillah tambah lagi komuniti kita....
1 al-umari
2 cahaya_purnama
3 simba
4 kencana
5 StokinWangi
6 nurhasanah
7 AiFi
8 rabiatul_0112
9 zahrarain
10 effa007
11 amirah
12 insan_kerdil
13 ainul_hafizah
14 azreen
15 langsat01
16 zamani
17 Usmad
18 NuR_HiKMaH
19 filzah


Kepada semua ex-KMM sekalian marilah sama-sama kita daftar sebagai Alumni KMM...sekarang ni baru 12 orang yang daftar daripada beribu2 pelajar yang dah keluar dari KMM....

DAFTAR ALUMNI KMM DI SINI




Daftar Di Sini
Bincangkan Di Sini




[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-03-01 14:00 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 13:55




[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-03-01 14:09 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 01-03-04 18:22


Abg al-umari ade ke mase kira undi tu? Sorry la saya pun ada tapi tak perasan la pulak. lagipun saya ambilan kedua masih x berapa kenal dengan memember ambilan pertama.Lagi pun mase tu ramai yang keluar matrik masuk U.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 12:38


al-umari

saye dah register tp x leh login.dia kata saya x reply conformation email tu.macamne la saye nak buat?dah reply 2 kali,dua2 kali dihantar semula ke saya (email not send to the receiver).

Bookmark and Share

  


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 03-03-04 13:18




ramai laa dari KMM...nak join laa same al-umari...bolehkan...?



Bookmark and Share

  


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 14:02



Hmm....amboilah cik hani kita ni.. baru je lepas paper aljbar terus berforum ye...ni nak lepas tension kat paper tadi lah tu...

Anyway... kami kat sini takde masalah nak terima tetamu...anytime......tapi kalau nak masuk ke kolej kami tu..heheheh...jangan harap lah senang yang diperolehi.. kena berdepan dengan pak gurad lah dulu..kat sini tak de guard so tak kisah lah....heheehe...




Daftar Di Sini
Bincangkan Di Sini



------------------------------------------------------------------------
"THE BEST LEARNING IS TEACHING"




Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 23:03


Buat Ajk reunion-KMM yang ada kat sini (kalau ada la)
takde aktiviti kecuti ni?
Sorry la hari tu tak dapat datang sebab kena gi BTN.Kalau ade Emel saya bleh. Insyaallah saya datang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 23:28



Eh, dah pernah ader perjumpaan ker??? Maaf la, ana dah lame tak masuk sini, so kurang 'pengetahuan' sikit.
Abang Al-Umari ni join group Fairudz USM ker?


-----------------
Sebening embun,
Seputih salju,
Seikhlas hamba-Mu.
Insan kerdil di bumi sementara.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-03-04 00:30



Hmm....ana sendri pun tak tau ade reunion...sape anjurkan? ana tak tahu...

Buat insan_kerdil....hmmm ana memang salah sorang dari ahlinye....hehehehe...kat sini baru diserlahkan bakat...dulu kat matrik orang ajak malas coz sibuk..now ok sikit .....




Daftar Di Sini
Bincangkan Di Sini


---

"THE BEST LEARNING IS TEACHING"




[ Posting ini telah di edit oleh: al-umari pada 2004-03-04 00:34 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Mawaddatul_Islam
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 181
Posting: 11
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 14:56


semua..

Firstly nak ucap makacih byk2 pd saudara al-umari krn buka topik x-KMMk nie.. Tahniah! Selain dpt mengenali generasi2 KMMk, ana juga berpeluang utk tahu ttg perkembangan terbaru bumi matrikulasi yg dirindui..

Langsat01,
Haii.. macam kenai je! Ni musti Dayah kan? Amacam UMS? UUM ok je.. cuma kemarau sikit. Skrg ni bumi Sintok dalam proses akhir musim luruh. Tak sangka betul UUM ni, panasnya terik sungguh! Alhamdulillah, baru2 nie.. Allah limpahkan ujan rahmat. Dayah, nak tanya ni.. Dayah pi tak re-union bebudak Akaun (generasi ke-5) nanti? Ada dengar citer tak? Dengar kata nak wat kat Port Dickson. Kalau tak akhir bulan ni, mungkin bulan depan. Kite tatau la nak pi ke tak? Kalau x de Dayah, tak besh la..

Ops..!! Sori sahabat2 sekalian.. terrbuat mcm rumah sendiri pulak. Eerr.. lupa nak perkenalkan diri. Sebelum tu.. biar ana bagi salam dulu..


Ana pon x-KMMk juga dan kalau tak silap, ana nie generasi ke-5 (rase2 mmg tak silap dah!) Skrg berada di UUM, mengambil jurusan Pengurusan Teknologi dlm sem 2. Kat UUM nie, rasanye lagi ramai x-KMMk.. but tak nampak pon tanda2 kemunculan mereka. Mungkin ramai yg tak tahu lagi kot.. Nantilah, ana cuba inform2kan pd yg lain2 tu.. Kita imarahkan lagi forum ni!

Utk pengetahuan seme, 8hb nie adik2 kite yg kat KMMk skrg nie tengah dilanda bahang final xm. Doa2kanlah semoga KMMk still the best! Even x dpt merangkul tempat pertama, sekurang2nya masih berada dlm Top 3.

Kpd saudara al-umari, ana setuju sangat dgn cadangan anta tu.. Dulu, masa ana kat matrix.. ada sorang akak tu (x-KMMk) drpd UPM, datang ke matrix Melaka utk beri ceramah motivasi pd kami.. Tapi, ceramah tu hanya melibatkan student account. Ana tak pasti sama ada student science ada buat ke x?!

Ape pun.. salam perkenalan buat semua.

Ma'assalaamah wa ilalliqa'.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Mawaddatul_IslamProfil   Hantar PM kepada Mawaddatul_Islam   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 06-03-04 15:56


Cuti sem lepas Bekas MPP sesi 02/03 ade buat perjumpaan tapi saya tak sempat pergi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» ex- KMM (Matrik Melaka)- joinlah diri anda di sini..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.225554 saat. Lajunya....