Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: manja....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» manja....

Please Mendaftar To Post


Oleh manja....

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:12


Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:20


sama lah kita.... :-D :-D :-D
sikit saja tersentuh, mesti terasa.... :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:24


haha..sayeeerrr..manja dengan mama, abah..
anak sulung..entah hari tu ada pakcik tu cakap manja anak sulung lain..bpanjangan katanya..manja anak bongsu lain pulakk..but i'm not sure..ramai juga anak sulung tak manja langsung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-08 15:44


sayeeeeeeerrrr..tak manjer pun :-D heheheh...nak manja dengan siapa..dengan ayah segan..mak pula dah tak ada..tapi ada jugak betul,macam kawan-kawan kat atas bagitahu..anak sulung selalu manja..but not my sister..dia tegas,maybe dia tau dia yang bertanggungjwb kat adik2 dia lepas mak tak ada..

tak salah kalau someone tu manja..tapi tengok keadaan lah..kalau terlebih manja, org lain naik myampah..saya pun meluat nak layan kalau kawan-kawan yang anak manja tu dok tanya benda-benda simple2, siap dengan suara yang mengada2..waaarrgghhh...gediksnya.. heheheh..


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 15:58


Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!


siapa kat sini anak manja??



Memang dah agak pembuka topik (carrotsusu) ni anak manja.

ps:- awat banyak sangat si carrotsusu ni buka topik minggu ini...? mushkil betul


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:00


Pada 02-04-08 15:44 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

sayeeeeeeerrrr..tak manjer pun :-D heheheh...nak manja dengan siapa..dengan ayah segan..mak pula dah tak ada..tapi ada jugak betul,macam kawan-kawan kat atas bagitahu..anak sulung selalu manja..but not my sister..dia tegas,maybe dia tau dia yang bertanggungjwb kat adik2 dia lepas mak tak ada..

tak salah kalau someone tu manja..tapi tengok keadaan lah..kalau terlebih manja, org lain naik myampah..saya pun meluat nak layan kalau kawan-kawan yang anak manja tu dok tanya benda-benda simple2, siap dengan suara yang mengada2..waaarrgghhh...gediksnya.. heheheh..


eh, tak ada lah nak gedik2 dengan kawan-kawan...just manja dengan family saja especially parents dan atuk dan nenek...2 saja...yang gedik2 2, saya pun menyampah tengok..hehe~~ :-P :-P


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 16:02


Pada 02-04-08 15:58 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!


siapa kat sini anak manja??



Memang dah agak pembuka topik (carrotsusu) ni anak manja.

ps:- awat banyak sangat si carrotsusu ni buka topik minggu ini...? mushkil betul


erk???banyak ke?? :berfikir: :berfikir: :berfikir:
actually tengah boring kat ofis minggu ni..supervisor tak bagi kerja sangat..sikit saja kerja...(saya tengah praktikal)..2 yang post banyak topik 2..tapi tak ada lah banyak sangat!!!!!!!!! :-D :-D :-D


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-08 16:43


tapi saya musykil ini..saya memang mnyampah tengok org yang manja lebih-lebih ni..menyampah sikit..tapi saya takut nanti kalau dah ada anak, anak pulak macam tu..takkan lah ada perasaan menyampah dalam hati seorang ibu pada anak dia???? nauzubillah..tak hendak lah macam tu..bagaimana ek? maaflah, saya ni suka imagine yang pelik-pelik..hehehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 20:41


Pada 02-04-08 16:43 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

tapi saya musykil ini..saya memang mnyampah tengok org yang manja lebih-lebih ni..menyampah sikit..tapi saya takut nanti kalau dah ada anak, anak pulak macam tu..takkan lah ada perasaan menyampah dalam hati seorang ibu pada anak dia???? nauzubillah..tak hendak lah macam tu..bagaimana ek? maaflah, saya ni suka imagine yang pelik-pelik..hehehe.. :-D


erk???susah jugak ye...hmm..kalau manja lebih-lebih 2...kira mengada2 + gedik...hehe :-D :-D
moga-moga tak terbawa sifat ni kat anak2 nanti ye... :-) :-)
jangan imagine yang pelik-pelik,nanti tersalah maksud pulak... :-P :-P


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 20:47


erm..org kata anak bongsu manja.. tapi termasuk ana lah..
sebab ramai kawan cakap ana ni macam bukan anak bongsu....haaa tu yang best tu
tapi manja dengan mak abah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 20:51


sayaaaa.. tapi tak suka sangat org sebut kita mnja.perwatakan manja agaknya.tapi bukan dibuat2..semula jadi..aduss..

kena ubah ni..nanti dtgkn fitnah.. sebab laki mudah saja perasan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 21:37


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 02-04-08 15:12



siapa kat sini anak manja??    
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe...    




dengan sgn silunya ana mngaku..huhu.. :malu:
ana memang mnja sangat dengan mak dan arwh ayah.tambah-tambah lagi dengan mak.semua benda nak cerita.hehe.memang anak sulong ini mnja sangat.contohnya abang ana.walopun da kawin stil mnja.hehe.ana mnja mungkin sebab anak sulong perempuan kut.tapi mnja sangat ini susah juga.bila mak marah sentap habis.sampai mrjuk tak nak cakap pdhl kalau tak punya lah banyak mulut.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 06:41


tak biasa bermanja,,dr kecil lagi da berdikari...tengok adik2 bmanja ,kekok sangat..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 07:16


Assalamualaikum :-) :-) :-)
puteri anak manja jugakkk....... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 03-04-08 07:37


!!! QUOTE !!!

erk???susah jugak ye...hmm..kalau manja lebih-lebih 2...kira mengada2 + gedik...hehe :-D :-D
moga-moga tak terbawa sifat ni kat anak2 nanti ye... :-) :-)
jangan imagine yang pelik-pelik,nanti tersalah maksud pulak... :-P :-P



eheheh..jangan lah tersalah maksud..insyaAllah,tak terbawa2 kat anak2 nanti :)


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 07:44


manja....
manja2 sikit-sikit, , even anak ke2
selalu kena tegur kat adik2..

dulu-dulu lah agaknya..sekarang tak lagi
tak ada tempat nak bermanja. sejak menjadi anak perantau, :D

kena belajar menjadi seorang yang independant

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-08 10:38


kalau tak manja dengan mak ayah nak manja dengan siapa lagi hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-08 13:27


rasanya saya manja juga,tapi sikit-sikit lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-04-08 14:51


saya pun manja jugak.ye lah anak tunggal lah katakan.hehe.dengan mak ayah saja saya manja.dengan kawan tak sangat.nanti ada pulak yang menyampah.itu pun kadang-kadang termanja jugak.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 15:16


saya rasa lelaki sebenarnya yang lebih manja walau lelaki ni nampak macam keras.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 16:28


Pada 03-04-08 15:16 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa lelaki sebenarnya yang lebih manja walau lelaki ni nampak macam keras.

hmmm...betul-betul..tapi bukan semua lah kan?? :-D :-D :-P :-P


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 17:20


ismi tak manja..
tapi selalu kena main jeles2 dengan adik ismi yang bongsu...
adess.. adess... :janqan:

tapi, adik ismi yang bawah ismi, yang lelaki tu memang manja...
kengkadang macam tak logik pula kemanjaannya tu... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 04-04-08 17:24


ummu pun tak manja..
tapi tak manja dengan mak bapak jakk..hehe
tapi ummu selalu brmanja dengan kawan-kawan ummu..adeiii :-P
sebab ummu yang muda antra mereka semua..hehe
sesual lah kan...manja dengan k.kinah juga..kui2(adaka k.kinah mengakuinya? :berfikir: )hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 20:18


Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P


tumpang lalu...anak TAK manja boleh join tak??akekkekekekesss...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 20:26


Pada 04-04-08 17:24 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


manja dengan k.kinah juga..kui2(adaka k.kinah mengakuinya? :berfikir: )hehe


kalau tak mengaku tipu pula :berfikir: :ejek: :-)
eheh siap dapat lesen ni... :sopan:


saya manja bertempat :-D
manja pada yang sudi saja..
dengan abang sulung tak dapat nak manja :-(
dia tak suka adik bongsu dia manja..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 02:04


:-) Assalamualaikum




    NAk kata manja tak jugak...becoz saya anak nombor 2...anak nombor 2 ni selalu mengalah dengan adik2...dari sekolah rendah lagi dah biasa berdikari.....suka buat hal sendiri.....so biasa-biasa saja.... :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-08 11:36


Assalamualaikum..ana anak sulung dan memang akui lebih manja dari adik ana sendiri..ana dua adik beradik saja..ana lebih manja dengan ayah..tapi kedua-duanya manja jugalah..beza manja dan mengedik..manja memang nampak natural..gedik memang sengaja di buat-buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 12:27


Pada 03-04-08 15:16 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa lelaki sebenarnya yang lebih manja walau lelaki ni nampak macam keras.


mungkin juga...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 12:55


saya bukan anak manja.. tapi saya suka orang lain manja dengan saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 13:46


nak jugak bermanja dengan kekasih, tak lain xbukan dengan zaujah saya,....tapi belum cakap syarat wajib kahwin...

saya anak no 4, seorang saja laki, 5 adik berdik saya ada.....

dulu-dulu masa kecil-kecil memang mnja dengan Mak..tapi dah besar xd sangat,malu ...nanti nak zaujah saya jadi kawan & menantu yang manja dengan Mak.....

tapi nak manja2 dengan Mak, sekarang ni, saya slu komplain kat Mak yang Abah buli saya....sikit-sikit komplen lah...jangan silap faham, nak bergurau2 dengan parents sendiri bukan senang, lagi pun, saya dah 22 tahun...toowe dah..

sekarang ni dapat mnja2 dengan Ibu agkat kat gemenceh,kol dia, gurau2 senda, & niat saya nak berdakwah....

pendek kata, memang manja lah saya dengan sesiapa yang terpilih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-05-08 13:46


dari kecik sampai lah sekarang...ana bukan jenis yang manja. dengan family pun ana tak ada nak manja2. huhu... tak tau Kenapa. tak tahu lah kalau esok dengan suami... hikksss... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:41


Pada 03-04-08 15:16 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa lelaki sebenarnya yang lebih manja walau lelaki ni nampak macam keras.


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..betul agaknya,aidil ya..heheh.. :-D (dari pengalaman)..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-08 14:44


Pada 13-05-08 13:46 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dari kecik sampai lah sekarang...ana bukan jenis yang manja. dengan family pun ana tak ada nak manja2. huhu... tak tau Kenapa. tak tahu lah kalau esok dengan suami... hikksss... :-P



tak ada perasaan.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-05-08 15:19


Pada 13-05-08 14:44 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 13:46 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dari kecik sampai lah sekarang...ana bukan jenis yang manja. dengan family pun ana tak ada nak manja2. huhu... tak tau Kenapa. tak tahu lah kalau esok dengan suami... hikksss... :-P



tak ada perasaan.. :sopan:


ishh...bukan lah tak ada perasaan. ana ni walaupun bukan jenis yang manja...tapi ana ni sensitif. huhu... konpius...manja & senstif ni bukan related ke? hikss... :sopan:

p/s: ana ni anak sulung, so mak ayah memang tak ada nak manja2kan. adik2 ana saja yang ada peluang nak bermanja2.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-05-08 20:44


Pada 13-05-08 15:19 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 14:44 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-05-08 13:46 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

dari kecik sampai lah sekarang...ana bukan jenis yang manja. dengan family pun ana tak ada nak manja2. huhu... tak tau Kenapa. tak tahu lah kalau esok dengan suami... hikksss... :-P



tak ada perasaan.. :sopan:


ishh...bukan lah tak ada perasaan. ana ni walaupun bukan jenis yang manja...tapi ana ni sensitif. huhu... konpius...manja & senstif ni bukan related ke? hikss... :sopan:

p/s: ana ni anak sulung, so mak ayah memang tak ada nak manja2kan. adik2 ana saja yang ada peluang nak bermanja2.




erk! kita serupa lah.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-08 01:10


Huuhuuhuhuhu..

Mana ada orang lelaki manjer..

Ganazzzz lah..

Tak main lah memanje-manja ini..

huhuhuhhuhuhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 15:38


Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P



Ana!ana!! hehe..ana anak sulung juga..manja lah jugak..hihik! :-P pasan saja.. :sopan: ana manja dengan umi..manja dengan adik2..dan..manja dengan sahabat2..hehe..bestnya bila ada org layan kemanjaan kita ni.. :-D :welcome: :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 15:45


Pada 15-05-08 15:38 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P



Ana!ana!! hehe..ana anak sulung juga..manja lah jugak..hihik! :-P pasan saja.. :sopan: ana manja dengan umi..manja dengan adik2..dan..manja dengan sahabat2..hehe..bestnya bila ada org layan kemanjaan kita ni.. :-D :welcome: :-P




bahaya ni..... kena kahwin cepat-cepat.... :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 15:50


Pada 15-05-08 15:45 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-08 15:38 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P



Ana!ana!! hehe..ana anak sulung juga..manja lah jugak..hihik! :-P pasan saja.. :sopan: ana manja dengan umi..manja dengan adik2..dan..manja dengan sahabat2..hehe..bestnya bila ada org layan kemanjaan kita ni.. :-D :welcome: :-P




bahaya ni..... kena kahwin cepat-cepat.... :sopan: :sopan:



manja bukan sebarang manja..dengan rijal :jangan:
hanya untuk zauj ku yang tercinta.. :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-08 12:05


Ana kadang-kadang manja kadang-kadang tak...sebab ana anak yang tengah-tengah...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

dhiyaulislam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31927
Posting: 20

Kedah  


posticon Posting pada: 26-05-08 09:38


ana suka manja2 juga...tapi kekadang sajalah...tak boleh mnja selalu nanti org nyampah tengok...sesuai dengan keadaan lah...ana selalu mnja dengan kak2 senior...dengan mak abah 2 ad tymla nak mnja...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaulislamProfil   Hantar PM kepada dhiyaulislam   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 09:44


Pada 14-05-08 01:10 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Huuhuuhuhuhu..

Mana ada orang lelaki manjer..

Ganazzzz lah..

Tak main lah memanje-manja ini..

huhuhuhhuhuhuh..


bukankah suami itu macam baby :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:48


em...manja ye.. saya ini agak manja juga lah dengan parents saya walau pun anak no 4..ada 3 orang lagi adik bawah saya..hehe.. kekadang tu mereka jelous lah jugak tapi nak buat macamana dah paents nak manjakan saya kan.. tapi yang penting bagi saya kalau dah parents manjakan kita lebih dari adik2 yang lain, kita jangan lah nak mengada lebih-lebih pulak..apa yang saya dapat yang adik2 lain tak dapat saya akan kongsi dengan mereka..saya tak nak lah mereka terasa dengan apa yang parents saya bagi pada saya..
orang yang paling jelous dengan saya adalah kakak saya...ada ke patut..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-08 11:50


Pada 26-05-08 09:44 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-05-08 01:10 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Huuhuuhuhuhu..

Mana ada orang lelaki manjer..

Ganazzzz lah..

Tak main lah memanje-manja ini..

huhuhuhhuhuhuh..


bukankah suami itu macam baby :lol:



setuju2..hehe..em semut manja tak?huhu


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

wiwie
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6963
Posting: 11
Dari: pasirmas

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-08 14:38


manja? saya rasa saya xmanja.. tapi kawan-kawan suka kata saya neh manja.. adeihh.. sukatilah antum nak cakap apa.. cuma, ... yekot.. saya neh manja.. hanya dengan family dan kawan-kawan girl sahaja.. xlebih dr itu.. hehee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wiwieProfil   Hantar PM kepada wiwie   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 15:52


.. saya bukanlah seorang yang manja.. tapi saya seorang yang gedik.. boleh ke macam tu ek:berfikir:.. :lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-05-08 18:08


Pada 26-05-08 15:52 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya bukanlah seorang yang manja.. tapi saya seorang yang gedik.. boleh ke macam tu ek:berfikir:.. :lol:ahaks..


aduiila KS..gedikzzz :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-06-08 17:38


Pada 02-04-08 15:12 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
siapa kat sini anak manja?? :-D :-D :-D
tak kisah lah anak no berapa....
nak jugak tahu siapa2 yang 1 geng dengan saya...manja sangat dengan parent walaupon anak sulong...hehe
tapi org cakap anak sulong ni manja sikit,tak tau lah betul ke tak...
anyone???cerita lah sikit kemanjaan kamu semua expecially dengan family ye,not including dengan kekasih...hehe... :-P :-P :-P :-P



betul² anak sulung manja juga hehe dengan family...
my bro pun manja juga dengan family...nampak saja macho... opss teumpatlak Sorry bro.. :-P


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

imanzafira
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2008
Ahli No: 34256
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 23:24


saya anak manja juga!!! bukan dengan parents saja tapi dengan atu nenek pun, hehe... first child saja tapi kalah adik-adik. tapi kalau dengan kawan-kawan masih boleh control lagi cuma kadang-kadang ter'manja' jugalah dengan mereka. asyik minta dilayan saja...hehe. tulah sebab kalau kita rasa macam kesunyian ke or seorang-seorang, mulalah rasa sedih. alah, lebih kurang macam sensitif. tapi dalam adik beradik, saya still the leader sebab saya tahu saya perlu menunaikan t/jawab saya kepada family

anak sulung ni manja mungkin sebab kita lahir dahulu, so parents kita treat & sayang kita lebih lama than mereka.jadi kita macam lebih dekatlah dengan parents. permata sulung katakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imanzafiraProfil   Hantar PM kepada imanzafira   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 10:44


ana anak lelaki seorang dr 4 beradik,......tapi tak ada lah manja sangat pun,,,baru nak ngendeng2 kat mak,,,akak2 dan adik pun nak ngendeng sama.....jeles lah 2....lepas itu ayah mest ajak ptg2 pas asar pergi kedai kopi,,,,pekena dam 2,3 papan,,,,,dr dulu sampai da besar,,,,memang manja dengan mereka,,,..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:05


ana anak sulong..anak sulong memang selau dimanjakan..hihihi..bila dah besar mak ayah ambil berat..tanya..kerja mcmmna,ok ke?dah makan belum?hihihi..bestnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:34


anak manja???

em...jangan kata manja lah...saya ini memang lah termanja sangat-sangat dengan parent.. abah, mummy, kakak. abang-abang dan adik2... walaupun saya bukan anak bongsu tapi saya tetap manja juga lah...hehhe...maybe dah terbiasa d manjakan dulu sebelum ada adik... ye lah jarak adik dengan saya 6thn..so lastly saya terbiasa manja...permintaan saya selalu ditunaikan lah if saya minta sesuatu...kalau tak saya merajuk...hahahah....macam itu lah alkisahnya betapa manja saya dengan family sehinggalah sekarang ini dah bekerja...sikap manja itu tak boleh di kikis dah...kekadang saya nak ubah juga sikap ini tapi tak dapat dah...huhu...however redha dengan apa yang ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-08 16:16


ana manja sampai tahap gedik. haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181364 saat. Lajunya....