Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Forum...anda minat untuk baca atau beri respon?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Forum...anda minat untuk baca atau beri respon?

Please Mendaftar To Post


Oleh Forum...anda minat untuk baca atau beri respon?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:06


ad yang minat buka forum sekadar nak baca saja kan.....dan ada pula yang tak berhenti beri respon, ilmu yang banyak perlu dikongsi kata mereka...:)...apa kata setiap yang baca perlu beri respon walaupun sepatah..kan bessss

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:12


salam..bagus juga ...memang sebaikny macam tu...tapi kadang-kadang kan..kalau dah baca, tapi xtertarik..tak minat dengan informasinye..,hhmm..xnt beri respon...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:23


Assalamualaikum
membaca suka..memberi respons pun suka....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:42


Pada 25-03-08 15:06 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ad yang minat buka forum sekadar nak baca saja kan.....dan ada pula yang tak berhenti beri respon, ilmu yang banyak perlu dikongsi kata mereka...:)...apa kata setiap yang baca perlu beri respon walaupun sepatah..kan bessss


suka baca......


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:46


assalamualaikum...

eerrmm....

suka baca tu, kadang-kadang saja..

suka posting, tapi kadang-kadang tu... tak posting pun...walaupun berkali-kali baca

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:56


lebih kurang juga dengan kembar lain tahun ni...

tapinya, lebih suka membaca...
posting berdasarkan pada ketertarikan semasa... uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:58


Suka baca, tapi kalau post panjang sangat jadi kurang sikit lah... Tapi baca tetap baca bila-bila berkelapangan...

Suka respon, tapi kalau kena sindir dan dihentam jadi kurang jugak lah...

:-D


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:59


Pada 25-03-08 15:56 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

lebih kurang juga dengan kembar lain tahun ni...

tapinya, lebih suka membaca...
posting berdasarkan pada ketertarikan semasa... uhuk uhuk...

:-o :berfikir: :roll:

macam mana nak faham ni.

kembar lain tahun??

:sopan:

siapakah gerangan orangnya??

-------------------------------------------------------------------------------------
tapi kadang-kadang tu.... main posting saja.
walaupun tak baca apa yang dibincangkan. kerana seronok dek tajuk yang diletakkan. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:01


tengok bilangan posting masing-masing pun dah cukup untuk memberitahu jawapannya, kan?

tapi saya respon atau tidak ikut mood... :D

jika tiada mood, saya baca jeq... ada mood, saya respon...


p/s: dan tengok tajuk topik ni jeq pun dah leyh agak ni gaya-gaya soalan angkabut.. hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:10


lor....bagaimana angkabut nak sorok ni, ramai yang dah tau identiti diriku ini..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:37


angkabut ni glamer juga ek? hehe jadi pembuka topik saja nampaknya.. jangan marah ek angkabut..ana gurau saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:38


suka baca dan bagi respon :-D

suka baca posting orang2 tertentu juga :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:38


Pada 25-03-08 16:10 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

lor....bagaimana angkabut nak sorok ni, ramai yang dah tau identiti diriku ini..heheh


nak sorok apa angkabut...
lama jugak angkabit tak ke udara...
holiday ek... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-08 16:43


salam..saya suka baca kalau topik tu nampak menarik..dan tak panjang berjela...tapi kalau panjang berjela jugak, dan starting best..so just continue :) tapi posting tengok jugak lah..kalau pendapat saya lebih kurang dengan org yang dah posting, malas nak cakap benda yang sama... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 17:26


Pada 25-03-08 16:37 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

angkabut ni glamer juga ek? hehe jadi pembuka topik saja nampaknya.. jangan marah ek angkabut..ana gurau saja..


mananye tak glamour, nama pun ala2 spiderman :lol:

saya suka juga baca, kalau ada idea/pandangan baru bagi respons, kalau tiada apa-apa yang menarik boleh bertapa dari ukhwah selama beberapa minggu, lepas itu datang balik haha


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 22:19


salam....
suka membaca dan memberi respon pada topik yang menarik dan mempunyai pengisian yang bagus dari sahabat yang lain....bergantung kepada mood dan situasi sekeliling.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 22:35


salamun alaik..dua-dua pun ana suka.tapi kadang-kadang bergantung pada mood semasa juga.hehe.kalau ada banyak masa terluang ana akan jawab posting2 yang menarik perhatian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:09


I read first. Tunggu orang lain response, dan orang-orang tertentu dan bess
response. If got something to add, saya post. Kalau dah ada orang cakap, saya
takkan quote the whooolllee thing segala benda beratus-ratus patah yang
orang lain dah taip dengan hasil inteleknya ataupun just copy paste, kemudian
reply,"Betul tu", "Saya setuju", "HAAH, betul jugak", "Saya pun",
"Betul!Betul!!!" or apa-apa entah lagilaah. Annoying you know!!! Annoying
tau tak!!! Im not intend to increase bilangan posting dengan cara begitu.
Kurang matang, tidak mahu menyumbang dan orang lain tengok pun mungkin
merasakan kita seolah-olah cuma sekadar ingin menambah bilangan posting if
you are using that approach.

Come on.. Be matured lah.. You think, you
research or kalau nak bagi pendapat, its fine and not a big deal. Salah pun tak
apa sebab dah namanya forum. Kalau dahh nak sendiri yang betul pergi forum
sorangg-sorangg. Kecuali salah yang melibatkan hukum-hukum agama,
ketenteraman awam, penyalahgunaan forum dan benda-benda yang memang
patut ditegur. Saya juga mengagumi beberapa orang ahli ukhwah yang
mempunyai enthusiasm, minat mendalam terhadap sesuatu dan
memperincikan perkara-perkara yang cuba disampaikannya, make it
precisely... Ia, sesuatu yang digalakkan dan ilmiah.. Bukan sekadar quote
the wwhhhooollleee hasil intelek orang, after that reply," BETUL TU", "SAYA
SOKONG", "HAAH.. YALAAHH" and so on...


Tapi adalah dalam 7-8 orang,
sesetengah tu dia tahu saya sentiasa menyokong dan sentiasa mengikuti
what he / she had been posted... Saya sendiri PM atau YM straight beritahu
padanya, "Yes, I like your posting, its kind of great attitude and high in
quality of posting."

p/s: Dan bila saya penat, otak daahh tepu longlai berfikir, dahh sarat penat
buat programming, keep coding and scripting, designing, algorithm, thesis,
mathematical function, kadang-kadang cari topik yang santai dan jiwang
sketlahh jugakk.. HIHHIEEE... Ahli ukhwah.. sayang anda semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:16


Pada 25-03-08 23:09 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

I read first. Tunggu orang lain response, dan orang-orang tertentu dan bess
response. If got something to add, saya post. Kalau dah ada orang cakap, saya
takkan quote the whooolllee thing segala benda beratus-ratus patah yang
orang lain dah taip dengan hasil inteleknya ataupun just copy paste, kemudian
reply,"Betul tu", "Saya setuju", "HAAH, betul jugak", "Saya pun",
"Betul!Betul!!!" or apa-apa entah lagilaah. Annoying you know!!! Annoying
tau tak!!! Im not intend to increase bilangan posting dengan cara begitu.
Kurang matang, tidak mahu menyumbang dan orang lain tengok pun mungkin
merasakan kita seolah-olah cuma sekadar ingin menambah bilangan posting if
you are using that approach.

Come on.. Be matured lah.. You think, you
research or kalau nak bagi pendapat, its fine and not a big deal. Salah pun tak
apa sebab dah namanya forum. Kalau dahh nak sendiri yang betul pergi forum
sorangg-sorangg. Kecuali salah yang melibatkan hukum-hukum agama,
ketenteraman awam, penyalahgunaan forum dan benda-benda yang memang
patut ditegur. Saya juga mengagumi beberapa orang ahli ukhwah yang
mempunyai enthusiasm, minat mendalam terhadap sesuatu dan
memperincikan perkara-perkara yang cuba disampaikannya, make it
precisely... Ia, sesuatu yang digalakkan dan ilmiah.. Bukan sekadar quote
the wwhhhooollleee hasil intelek orang, after that reply," BETUL TU", "SAYA
SOKONG", "HAAH.. YALAAHH" and so on...


Tapi adalah dalam 7-8 orang,
sesetengah tu dia tahu saya sentiasa menyokong dan sentiasa mengikuti
what he / she had been posted... Saya sendiri PM atau YM straight beritahu
padanya, "Yes, I like your posting, its kind of great attitude and high in
quality of posting."

p/s: Dan bila saya penat, otak daahh tepu longlai berfikir, dahh sarat penat
buat programming, keep coding and scripting, designing, algorithm, thesis,
mathematical function, kadang-kadang cari topik yang santai dan jiwang
sketlahh jugakk.. HIHHIEEE... Ahli ukhwah.. sayang anda semua...


yang saya perasan kan, owl suka speaking ek..hehe.. mesti BI bombastic ni... :-) :-)

anyway, saya suka both.suk baca dan posting.tapi lagi suka mbaca agaknya.memang satu persatu komen saya baca.ada kadang-kadang tu lawak sebab tengok ahli2 berbalah sesama sendiri.hehe..masing-masing semangat.. agaknya lah, kalau yang berbalah2 tu dibawak face to face, mesti masing-masing diam saja.. kalau kat portal ni, masing-masing berani...hehe.. :sopan: :sopan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:18


Erm....depends on topic.... :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:52


Pada 25-03-08 16:38 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

suka baca dan bagi respon :-D

suka baca posting orang2 tertentu juga :-D


siapa 'orang2 tertentu tersebut...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 23:55


Pada 25-03-08 23:09 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


...bla... bla... bla...

Tapi adalah dalam 7-8 orang,
sesetengah tu dia tahu saya sentiasa menyokong dan sentiasa mengikuti
what he / she had been posted... Saya sendiri PM atau YM straight beritahu
padanya, "Yes, I like your posting, its kind of great attitude and high in
quality of posting."
bla...


siapa orang2 tersebut.....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 07:25


lebih kepada baca..if ada apa-apa yang kena dan jiwa untuk bagi pandangan baru komen sesikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 07:42


lebih suka baca saja... kalau tajuknya nampak berminat.. baru respons...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 08:33


memerhati..membaca dan merespon..bila membaca perasaan dan fikiran selari dengan apa yang dibaca akan mencetus mahu merespon..:)...
bagusnya bila berforum pelbagai pendapat dan idea timbul..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 08:37


ana suka membaca. merespon bila rasa respon ana belum ada dalam responden yang lain. apa pun, ukhwah memang best :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:30


suka baca, ambil idea, kalau ada idea best nak balas atau respon, saya respon lah sewajarnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 11:56


membaca?
hMm..suka membaca pada topik2 seperti pengetahuan am tu dan hal ehwal semasa..Kalau merespon kat topik2 tu menyebakan ummu mengetahui btapa sikitnya ilmu ku..huhu..betapa ceteknya ilmuku..rendah diri terasa..adeiii..

ni antara contoh tempat ummu rasa terpaksa membaca saja --->> wanita di cipta dari tulang rusuk lelaki?



merespon/posting?
topik yang selalu d posting adalah ::open diary ukhwah::
adeii..balik2 rasa nak menulis d situ..maklumla..suara hati..
selalu saja hati ni berkata2...sampai org naik muak kali..adeii..ampun maaf d pinta..tapi itula hakikatnya...tak mampu menahan jari jemariku dr terus mengungkap rasa...


kesimpulannya..sebenarnya ummu suka keduanya...kadang-kadang ikut mood juga..Kalau banyak sangat topik yang lebih kurang sama jerkk.adeiii..rasa geram pulak...balik2..balik (dengan nada sabahanku)huhu
lebih baik memerhati..ingin merespon tapi d simpan dalam hati...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-08 12:38


at first dun like to comment..in other words baca sajalah...
lama-lama rasa tertarik to reply...rasa macam satu ilmu baru to have discussion dengan ahli lelain...sharing info dan learn something new instead of baca saja...
but really feel no longer nak reply as ive got some coment from sumone yang memang tak boleh nak terima cara dia tegur org tu... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 17:04


mula-mula masuk satu-satu topik..mesti kena baca dulu
kalau tak baca dulu macam na nak tau isi kandungan topik tu hehe :-D :-D

lepas baca baru posting..

jadi ana prefer baca dulu..
kalau yang best baru lah ana posting.. hehe :-D :-D

jadi kesimpulannya..
ana suka baca dan suka posting :welcome: :welcome:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-03-08 17:09


suka kedua-duanya.....akan beri response & comment demi memberi info yang betul, info yang balance, memperbetulkan fakta yang salah, berkongsi idea & cerita yang orang lain tak ambik kisah tak ambik peduli....dan etc.

kekadang suka baca dan gelak seorang-seorang....hehehe


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 17:15


suka baca dan bagi respon...
suka juga share something about Islamic knowledge yang telah dicopy paste dari sumber lain :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 17:47


membaca dan memberi respond, bergantung kepada masa dan ilmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 21:45


ikut mood time 2..Kalau ada mood,respond,Kalau tak ada mood baca jeq..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-03-08 22:43


Ikut masa yang ada, kalau banyak masa lapang boleh lah posting. kalau masa terhad, jawab sajalah apa yang patut dan sempat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:03


Pada 25-03-08 15:23 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
membaca suka..memberi respons pun suka....



setuju..

kalau ada info atau artikel yang menarik,selalunya ana akan copy and paste..maaf ye :-D
save dalam 1 folder kat laptop..dan ada yang ana print untuk tampal kat board kolej,bagi sahabat-sahabat dan family baca.. :-D :-D

sama-sama lah kita berkongsi ilmu yang bermanfaat


:-) :-D :-D
------------------------------------------------------------
wAnita solehah adalah waniTa yang seNi untuk dMengertiKan,
biar didunia namAnya buKan siULan..
Tetapi DiLangit namanya masyUr di Seru..
WajAhnYa adalah ketenangan..
pandanganNya aDalah KetuLusan..
lidahNya adalah keBenaran..
kadangkala BisikanNya mengumpul semangat.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 28-03-08 15:15


SAya pun membaca saja banyak dari posting.. ikutkan dah jadi member uKHWAH lama dari sesetengah org yang baru jadi ahli tapi dah dapat taraf berbintang2--> senior.. bukan takmau posting.. tapi biarlah yang lebih arif...segan sebenarnya nak tulis2 takut macam budak-budak pula :P
banyak dah info yang saya dapat dari UKHWAh.. THANks dan regaRD everbody..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 15:26


erm...saya depens on topic jgkla...kalau rasa menarik, respon..kalau tak..sekadar baca saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 07:31


Pada 25-03-08 15:06 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ad yang minat buka forum sekadar nak baca saja kan.....dan ada pula yang tak berhenti beri respon, ilmu yang banyak perlu dikongsi kata mereka...:)...apa kata setiap yang baca perlu beri respon walaupun sepatah..kan bessss


pandangan hamba, patutnya kita jadikan ia satu budaya, budaya memberi pandangan sebab kalau kita baca saja kita akan menjadi forumer yang pasif. why not kita beri respon walau sepatah sebab ia dapat melatih diri kita menjana idea atau pendapat. sepatah dua pun jadi lah untuk permulaan, lelama nanti panjang lah ayatnya :D. sekadar pandangan daa...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 15-07-08 09:09


hehe..topik ni keudara lagi..ok2 mari kita merespon kat sini :kelip:

sejak akhir2 ni banyak lalu lalang saja..aduh jarang2 dapat merespon..
menumpang membaca saja Kalau sempat..

tak apa..bwak cogan kata semut kat sini..
'MAJULA SEMUT UNTUK UKHWAH.COM' :D

ada kena mengena ka :berfikir: :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-08 09:29


both.. and its depends on what topic :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 10:06


sebaiknya kita membaca dan memberi respon... itulah yang terbaik sebenarnya..
setiap orang ada pandangan dan mungkin ilmu yang mereka tiada kita ada dan ilmu yang kita ada mungkin mereka tiada.. dengan berkongsi ilmu tersebut, kita akan saling bertukar pendapat, berkongsi ilmu dan pengalaman... ia boleh mematangkan kita lagi... insaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:25


Pada 15-07-08 09:29 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

both.. and its depends on what topic :D


Kalau topik kesukaan kita, tak payah baca pun terus bagi respon.hehe..betul kata Amrin, depends on what topic..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:35


erm,ana tengok keadaan..kalau dalam keadaan yang stress,tak bagi respon lah,,kalau bagi pun tak memuaskan...............

jadi ana akan bagi respon selepas ana baca dalam keadaan yang tenang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 08:59


depends on d topic itself....
tapi yang penting..kena tengok mood juga.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-08-08 09:08


Pada 25-03-08 15:06 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ad yang minat buka forum sekadar nak baca saja kan.....dan ada pula yang tak berhenti beri respon, ilmu yang banyak perlu dikongsi kata mereka...:)...apa kata setiap yang baca perlu beri respon walaupun sepatah..kan bessss

Bagi kritikkan yang paling pedas...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:04


Assalamualaikum

kat sini memang nak cari ilmu.. tak kira lah posting atau baca saja.. bila baca yang lawak2,kita ketawa... sedih2..kita ambik iktibar.. yang bagus2 kita jadikan contoh.. yang blur2..kita buat bodoh saja



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-08-08 11:15


50 - 50sbb saya suka membaca dan respon tapi tengok jugalah topic yang berkaitan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 12:49


ana baca dulu...dah paham dan kalau menarik..baru lah bagi respon...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 15:08


saya pun lebih suka baca dulu, memang dah jadi hobi..:-D

respon bila ada ilmu or pdapat nak diutarakan..kalau tak ada, hanya baca dan tmbhkn ilmu yang ada..

dan depend juga on topic dan masa..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 18:30


rasanya saya lebih banyak membaca dari memberi respon sejak menyertai komuniti ini. :) lebih banyak beri pendapat pada isu yang santai tapi suka baca topik serius. nak komen diri masih tak cukup ilmu jadi cuma membaca komen orang lain untuk menambah ilmu pengetahuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.153513 saat. Lajunya....