Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Wanita impian ku...


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Wanita impian ku...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Wanita impian ku...

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 16:16


Assalamualaikum....
wah, bnyknye kisah dan artikel tentng wanita daripada sahabat-sahabat..
especially dari aye dan kak sufti..memng ada bkt...
tapi di luar sana jangan mengayat msulimat lebih-lebih ye....
hehehheheh.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-03-08 16:16


Pada 27-03-08 16:12 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

beruntung akak... hehehe.... semoga akak bahagia sokmo... :-)


alhamdulillah,rezeki..bahagia sesangat setiap saat.. :-) hadiah dari Allah selepas ujianNya..ini pun ujian..cuma bentuknya berlainan dari kekecewaan yang lepas2. :-) thanks..insyaAllah,mas..amin..moga mas pun bahagia selalu bila dah jadi seorang isteri nanti,insyaAllah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-03-08 16:28


Pada 27-03-08 16:16 , NisaAdDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....
wah, bnyknye kisah dan artikel tentng wanita daripada sahabat-sahabat..
especially dari aye dan kak sufti..memng ada bkt...
tapi di luar sana jangan mengayat msulimat lebih-lebih ye....
hehehheheh.....


bukan bakat,nisa..cuma diari hati seorang isteri.. :kelip: :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 20:51


Sekiranya kamu dapati dirimu menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu,
janganlah merasa tersisih.
Tiada salahnya menyintai seseorang kerana
Cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang.

Sekiranya kamu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai,
anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu tetapi kembalikan
penghormatan itu dengan cara yang ikhlas dan jujur.
Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan.

Bagaimana kamu mengurus cinta begitulah kamu mengurus dirimu dan setiap hati dan perasaan
mengalami kepedihan dan kebahagiaan yang serupa sekalipun cara kita mengendalikannya berbeza.

Sekiranya kita bercinta dengan seseorang yang begitu menyintai diri kita dan tiba-tiba cinta memilih untuk pergi,
tiada siapa yang harus dipersalahkan,
relakanlah cinta itu pergi.
Kerana setiap yang berlaku ada maksud yang tersembunyi..
Dan kita akan menyedari apabila masa silih berganti.

Ingatlah bahawa jangan terlalu memilih cinta.
Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa
Apabila ia datang mengetuk pintu hati mu
Terimalah kehadiran cinta itu dengan segala misteri di dalamnya
Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskan ia

Cinta sentiasa dan selamanya akan menjadi misteri
Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati kamu...
Semoga semua dapat bertemu dengan cinta yang sejati dan jujur....


:cry:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 19:38


Pada 27-03-08 15:39 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 15:32 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 15:28 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 15:24 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 15:04 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Bismillahhirrahamnirrahim

pernikahan itu adalah suatu kembara..kembara hati dan makna kehidupan.. terciptanya isteri atau suami sebagai peneman kehidupan yang lebih bermakna..

hadirmu disisiku sayang..sebagai suamiku..amat ku syukuri..pernikahan ini adalah suatu rahmat bagiku..insan serba kekurangan ini..aku isterimu..akan ku sentiasa disisimu..bersamamu susah senang..menjadi semangatmu bila kau lemah..menjadi tunggakmu bila kau tersadung..menjadi penawar tika kau terluka..menjadi pendamping setiamu tika kau berduka..disisimu tempatku..pada keredhaanmu,disitulah syurgaku..

aku sebagai wanita..sebagai isterimu..lemah diriku tika kau berduka..demi ikrar sebuah pernikahan..ku kuatkan semangatku..ku ukir senyum..ku simpuhkan padamu..dengan doa agar tenang hatimu dengan senyumku..hilang resahmu dengan tuturku..genggaman jemarimu takkan sesekali ku lepaskan..genggaman itu kekuatanku..kerana tautan jemari itu adalah tautan jemari kau,suamiku..yang menuntunku ke jalan dan kasihNya,insyaAllah.. :bunga: :bunga: :bunga:



wau kak sufti_ilham... romantiknyerrr.... :malu: :malu: :malu:



itulah manisnya bercinta selepas kawin,mas..cinta tu akan sentiasa mekar dan baru..setiap saat perasaan tu akan bercambah.. :-)



macam mana ye rasanya bila dah jadi isteri? hehehe... takutnya.... :-D



rasa bila jadi isteri..??erm,rasa ingin menjadi peneman setia suami tercinta susah senang..berikan yang terbaik untuk suami..sayangi dan terima kekurangan dan kelebihan dia dan familinya,salah satu kunci kabahagiaan,insyaAllah.. :-) mas..rasa menjadi seorang isteri takkan tergambar..mas akan faham bila mas jadi seorang isteri nanti,insyaAllah.. :-) isteri itu pengubat duka suami..




subhanallah....
:malu: :malu:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 19:40


Pada 30-03-08 20:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Sekiranya kamu dapati dirimu menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu,
janganlah merasa tersisih.
Tiada salahnya menyintai seseorang kerana
Cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang.

Sekiranya kamu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai,
anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu tetapi kembalikan
penghormatan itu dengan cara yang ikhlas dan jujur.
Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan.

Bagaimana kamu mengurus cinta begitulah kamu mengurus dirimu dan setiap hati dan perasaan
mengalami kepedihan dan kebahagiaan yang serupa sekalipun cara kita mengendalikannya berbeza.

Sekiranya kita bercinta dengan seseorang yang begitu menyintai diri kita dan tiba-tiba cinta memilih untuk pergi,
tiada siapa yang harus dipersalahkan,
relakanlah cinta itu pergi.
Kerana setiap yang berlaku ada maksud yang tersembunyi..
Dan kita akan menyedari apabila masa silih berganti.

Ingatlah bahawa jangan terlalu memilih cinta.
Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa
Apabila ia datang mengetuk pintu hati mu
Terimalah kehadiran cinta itu dengan segala misteri di dalamnya
Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskan ia

Cinta sentiasa dan selamanya akan menjadi misteri
Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati kamu...
Semoga semua dapat bertemu dengan cinta yang sejati dan jujur....


:cry:




:berfikir: :berfikir: :berfikir:
Cinta sentiasa dan selamanya akan menjadi misteri
Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati kamu...
Semoga semua dapat bertemu dengan cinta yang sejati dan jujur....


apa ,aksudnya daeng??


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 20:08


Pada 30-03-08 20:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Sekiranya Sekiranya kamu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai,
anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu tetapi kembalikan
penghormatan itu dengan cara yang ikhlas dan jujur.
Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan.


Ingatlah bahawa jangan terlalu memilih cinta.
Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa
Apabila ia datang mengetuk pintu hati mu
Terimalah kehadiran cinta itu dengan segala misteri di dalamnya
Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskan ia

:cry:




:-) :-) :oops:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 22:22


Pada 27-03-08 16:16 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 16:12 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

beruntung akak... hehehe.... semoga akak bahagia sokmo... :-)


alhamdulillah,rezeki..bahagia sesangat setiap saat.. :-) hadiah dari Allah selepas ujianNya..ini pun ujian..cuma bentuknya berlainan dari kekecewaan yang lepas2. :-) thanks..insyaAllah,mas..amin..moga mas pun bahagia selalu bila dah jadi seorang isteri nanti,insyaAllah.. :-)



saya yakin puan sufti dan suami bahagia sangat-sangat bila saya terserempak puan sufti dan suami malam rabu lepas di tasik putrajaya tu.puan sufti mungkin tak terlintas itu saya.tapi saya kenal suami puan sufti.jadi otomatiknya saya kenal puan sufti.hehe.semoga puan sufti dan ustaz bahagia selalu :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 01-04-08 22:29


em seronok baca posting2 dalam ini.. banyak info yang berguna. thanks semua terutama pada aye yang posting tajuk ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 12:05


aduh mendalam betul...complicated.bila nak bertemu cinta sejati entah?erm

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 12:26


Pada 01-04-08 22:22 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!


saya yakin puan sufti dan suami bahagia sangat-sangat bila saya terserempak puan sufti dan suami malam rabu lepas di tasik putrajaya tu.puan sufti mungkin tak terlintas itu saya.tapi saya kenal suami puan sufti.jadi otomatiknya saya kenal puan sufti.hehe.semoga puan sufti dan ustaz bahagia selalu :-)


ha'ah saya pun pernah jumpa kak sufti ni... dah jumpa saya pun masih tak putus berinteraksi dengan suaminya.. dok rindu memanjang walau berjauhan agaknya.. hehe... lepas itu kuat mengusik... banyak melawak kak sufti ni dengan suami dia.. :sopan: comey tengok... nak cubit lah. nak apa entah lah dalam dok cakap kat telefon tu. dalam bahasa kelate lah. hehe.. memang dok bahagia sangat. maklumlah baru lepas nikah masa tu..

baca bahasa depa sesama depa pun romantik dan penyayang jeq.. huu :)


p/s: heheeh.. habis lah kena marah dengan kak sufti nanti ni.. :D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 12:31


hanya lalu dan singgah, malas nak komen apa-apa, maybe belum sampai masanye lagi agaknya

huhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 14:08


“Wahai sekalian manusia! Bertakwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam) dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya iaitu Hawa) dan juga yang membiakkan dari keduanya zuriat keturunan, lelaki dan perempuan yang ramai dan bertakwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut-nyebut namaNya, serta peliharalah hubungan (silaturahim) kaum kerabat; kerana sesungguhnya Allah sentiasa memerhati (mengawas) kamu.”(an-nisa’:1)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 14:21


jika ia sebuah cinta, ia tidak buta namu sentiasa melihat dan merasa..
jika ia sebuah cinta, ia tidak datang dengan kata-kata namun sentiasa menghampiri dengan hati..
jika ia sebuah cinta, ia tidak hadir dengan permintaan, namun hadir kerana ketentuan..
jika ia sebuah cinta, ia tidak hadri dengan kekayaan dan kebendaan namun hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-08 16:58


Pada 01-04-08 22:22 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 16:16 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 16:12 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

beruntung akak... hehehe.... semoga akak bahagia sokmo... :-)


alhamdulillah,rezeki..bahagia sesangat setiap saat.. :-) hadiah dari Allah selepas ujianNya..ini pun ujian..cuma bentuknya berlainan dari kekecewaan yang lepas2. :-) thanks..insyaAllah,mas..amin..moga mas pun bahagia selalu bila dah jadi seorang isteri nanti,insyaAllah.. :-)



saya yakin puan sufti dan suami bahagia sangat-sangat bila saya terserempak puan sufti dan suami malam rabu lepas di tasik putrajaya tu.puan sufti mungkin tak terlintas itu saya.tapi saya kenal suami puan sufti.jadi otomatiknya saya kenal puan sufti.hehe.semoga puan sufti dan ustaz bahagia selalu :-)


Bismillahhirrahmanirrahim..

haaaa...aidil teserempak ana dengan zauji..?tasik putrajaya..??malam rabu hari selasa lepas tu ke..??erk..aidil ye yang tegur zauji tanya sesuatu hari tu then zauji kenalkan ana tu..??hai,kecik saja putrajaya tu ye..hehe..masa tu baru lepas balik dari dinner dengan zauji tercinta sambil selusuri tasik putrajaya tu :bunga: ..oh,itu aidil rupanya..hehe..malulah aidil terserempak kami masa tu.. :malu:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-08 17:03


Pada 02-04-08 12:26 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-08 22:22 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!


saya yakin puan sufti dan suami bahagia sangat-sangat bila saya terserempak puan sufti dan suami malam rabu lepas di tasik putrajaya tu.puan sufti mungkin tak terlintas itu saya.tapi saya kenal suami puan sufti.jadi otomatiknya saya kenal puan sufti.hehe.semoga puan sufti dan ustaz bahagia selalu :-)


ha'ah saya pun pernah jumpa kak sufti ni... dah jumpa saya pun masih tak putus berinteraksi dengan suaminya.. dok rindu memanjang walau berjauhan agaknya.. hehe... lepas itu kuat mengusik... banyak melawak kak sufti ni dengan suami dia.. :sopan: comey tengok... nak cubit lah. nak apa entah lah dalam dok cakap kat telefon tu. dalam bahasa kelate lah. hehe.. memang dok bahagia sangat. maklumlah baru lepas nikah masa tu..

baca bahasa depa sesama depa pun romantik dan penyayang jeq.. huu :)


p/s: heheeh.. habis lah kena marah dengan kak sufti nanti ni.. :D



Bismillahhirrahmanirrahim

erm,shye..sentiasa rindu..hehe.. :-P bosanlah shye kalau tak usik dia..kalau tak buat lawak paling kurang pergi cubit dia..hehe..alhamdulillah bahagia sesangat..setiap saat.. ;-) ate,shye kena belajar bahasa kelantanlah..hehe.. :-P


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-08 18:07


assalamualaikum..
bahagianya akak sufti ini..
hehe..
semoga kita bahagia sentasa dengan keidupan kita...
insyaALLAH.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 15:12


Pada 02-04-08 12:26 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-08 22:22 , aidil_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!


saya yakin puan sufti dan suami bahagia sangat-sangat bila saya terserempak puan sufti dan suami malam rabu lepas di tasik putrajaya tu.puan sufti mungkin tak terlintas itu saya.tapi saya kenal suami puan sufti.jadi otomatiknya saya kenal puan sufti.hehe.semoga puan sufti dan ustaz bahagia selalu :-)


ha'ah saya pun pernah jumpa kak sufti ni... dah jumpa saya pun masih tak putus berinteraksi dengan suaminya.. dok rindu memanjang walau berjauhan agaknya.. hehe... lepas itu kuat mengusik... banyak melawak kak sufti ni dengan suami dia.. :sopan: comey tengok... nak cubit lah. nak apa entah lah dalam dok cakap kat telefon tu. dalam bahasa kelate lah. hehe.. memang dok bahagia sangat. maklumlah baru lepas nikah masa tu..

baca bahasa depa sesama depa pun romantik dan penyayang jeq.. huu :)


p/s: heheeh.. habis lah kena marah dengan kak sufti nanti ni.. :D



cik syahidatul hanya jumpa puan sufti dengan suami dia dalam telefon.saya ni jumpa depan2.hehe.memang mesra dan romantik serta bahagia sangat-sangat saya tengok mereka masa terserempak tu. bila saya tegur mereka dan suami puan sufti salam dengan saya pun,suami puan sufti masih tak lepas jari2 puan sufti.hehe.jeles saya tengok.rasa nak kawin jugak saja.hehe....

p/s : puan sufti,jangan marah ye..hehe....... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 15:34


Kakak Sufti, ajo teman cakap kelantan, teman nak belajar lah. mana tau teman terbang ke Kelantan ke apa ke.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 16:55


Zaujah idaman ku....
lautan cintanya pada Rabb Izzati cinta teragungnya
debar rindunya hanya pada Jannatul Firdaus
tempat kembali yang sangat indah
maka aku adalah yang paling setia
mengiringi hidupnya di dunia ini

Zaujah idaman ku....
hidupnya untuk Islam
setiap detik hidupnya hanya untuk
menegakkan daulah islamiah di bumi Allah
setiap peluh yang menitis hanya kerana
memperjuangkan kelestarian Islam agar terpelihara
maka aku adalah yang paling berbangga
menjadi jundi kepada seorang yang
bergelar mujahidah solehah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-04-08 12:51


aidil : :malu: :malu: :malu:
prof daeng : ajor mike cakap kelate..??boleh jeq.. :-D
irashahirah : alhamdulillah..teramat bahagia di samping zauji tercinta.. :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wiwie
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6963
Posting: 11
Dari: pasirmas

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-08 15:01


semoga apa yang dicari...diimpikan itu tercapai... insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wiwieProfil   Hantar PM kepada wiwie   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 16:36


adoi ramai nya ahli portal Ukhwah yang dah kemaruk cintan-cintun....
kenapa pun kasi pecah panggung tengok ayat2 cinta dulu ..........

hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 09:49


Assalamualaikum

meriahnya topik ni ek...em...

setiap org ada impiannya nak memiliki isteri/suami idaman... tapi yang paling utama,pilihlah kerana agamanya...insya Allah bahagia dunia akhirat...lahir pulak ganerasi yang kuat pegangan agama..boleh menjadi murobbi pada seluruh manusia...insya Allah...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 16:58


Pada 08-04-08 16:36 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

adoi ramai nya ahli portal Ukhwah yang dah kemaruk cintan-cintun....
Kenapa pun kasi pecah panggung tengok ayat2 cinta dulu ..........

hehehehe


tak apa dah tengok dah kat tv.......baru-baru ini...tak payah pergi pangunng...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 05:09


Pada 08-04-08 15:01 , wiwie posting:

!!! QUOTE !!!

semoga apa yang dicari...diimpikan itu tercapai... insyaAllah..

Ye ke? Yang mana satu yang saudari impikan?

p/s: Daeng, sayatetapsaya, trouver_99... Already got the licence to jiwang topic laahh...
Why hesitate to so called "meriahkan" those jiwang list? Come here dude!!!
Dont let me alone BLUFFING here... Stated reason: Fikrah berbeza.

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:20


a

INSYA'ALLAH YANG SEJUK MATA BILA MEMANDANGNYA....


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-08 05:08


Pada 19-03-08 12:16 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 12:05 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah aye jiwang, rupenya baru pas baca buku ayat2 cinta... hehehe.... kena kawin dah tu aye... :-D



aye nak cari wanita berwatakan seperti 'aisyah' dalam buku tu... :-D :-D



salam..allow bro,sekarang ni mana ada lagi perempuan baik macam 2.
aisyah dalam novel ayat2 cinta hanya imiginasi penulis..
perempuan sekarang materialistik..jujur?setia?boleh percaya lagi ke..
so,kalau sayang kat wanita,jangan percaya 100%..simpan lah 1% rasa benci,
sebab kalau terjadi apa-apa.tak ada lah kecewa sangat.
kena terima hakikat,
perempuan sekarang tak macam zaman dulu..
k bro.ilaliqa'. :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-08 18:01


kalaulah nak membuka pintu hati semudah membuka nak membuka pintu bilik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 00:08


Pada 29-11-08 05:08 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ni mana ada lagi perempuan baik macam 2.
perempuan sekarang materialistik..jujur?setia?boleh percaya lagi ke..
so,kalau sayang kat wanita,jangan percaya 100%..simpan lah 1% rasa benci,
perempuan sekarang tak macam zaman dulu..
wowowo..no!no!no!... :jangan:
masih ada lagi perempuan yang tak materialistic dan boleh dipercayai, jujur serta amanah..bersopan santun serta lemah lembut..berhemah bukan saja dijalan raya..berhikmah dan etc..errr...contohnya macam...errrr...macam... :malu:

lets sing a song by amy adams (That’s how u know)..dah diubahsuai mengikut keadaan semasa...

How do you know she is a materialistic woman..
How do you know she cant be trusted

If she is materialistic,
Why do you choose her,

How does she know that you really, really, truely trust her?
if u don’t trust her..

It's not enough to take the one you love for granted,
You must remind her, or she'll be inclined to say...
‘How do I know he trusts me?’
That’s how u know
That’s how u know

(ulang sampai tahun depan dan boleh menyanyi sambil menari)

huh..fenin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 11:42


ana mendoakan segalanya yang baik buat semua ahli ukhwah termasuk ana sendiri :-) :-) :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:09


Pada 09-12-08 00:08 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-08 05:08 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ni mana ada lagi perempuan baik macam 2.
perempuan sekarang materialistik..jujur?setia?boleh percaya lagi ke..
so,kalau sayang kat wanita,jangan percaya 100%..simpan lah 1% rasa benci,
perempuan sekarang tak macam zaman dulu..
wowowo..no!no!no!... :jangan:
masih ada lagi perempuan yang tak materialistic dan boleh dipercayai, jujur serta amanah..bersopan santun serta lemah lembut..berhemah bukan saja dijalan raya..berhikmah dan etc..errr...contohnya macam...errrr...macam... :malu:

lets sing a song by amy adams (That’s how u know)..dah diubahsuai mengikut keadaan semasa...

How do you know she is a materialistic woman..
How do you know she cant be trusted

If she is materialistic,
Why do you choose her,

How does she know that you really, really, truely trust her?
if u don’t trust her..

It's not enough to take the one you love for granted,
You must remind her, or she'll be inclined to say...
‘How do I know he trusts me?’
That’s how u know
That’s how u know

(ulang sampai tahun depan dan boleh menyanyi sambil menari)

huh..fenin...


yelah 2..tak kisah ar apa-apa pun..yang penting layan hidup ni.
nak dengar lagu nya.bagi lah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-08 20:24


hmmm. condemned ini macam provok saja... perempuan saja ke materialistik? lelaki tak ke? salah ke perempuan materialistik?

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-08 02:38


Pada 29-11-08 05:08 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

salam..allow bro,sekarang ni mana ada lagi perempuan baik macam 2.
aisyah dalam novel ayat2 cinta hanya imiginasi penulis..
perempuan sekarang materialistik..jujur?setia?boleh percaya lagi ke..
so,kalau sayang kat wanita,jangan percaya 100%..simpan lah 1% rasa benci,
sebab kalau terjadi apa-apa.tak ada lah kecewa sangat.
kena terima hakikat,
perempuan sekarang tak macam zaman dulu..
k bro.ilaliqa'. :jangan:


kalau en condemned boleh keluarkan statement begini, better renung2 lah dulu macam mana kaum lelaki zaman sekarang... materialistik, jujur dan setia... terpaksa lah jadi realistik kalau dah segala benda kat dunia ni memang nak pakai duit... alangkan lelaki kalau nak cari perempuan pun, salah satu kriteria yang perlu dilihat aadalah hartanya... jadi apa nak hairan sangat dengan isu materialistik ni?

jujur dan setia pulak... tengok tempat lah nak jujur dan setia pun...isteri yang sholehah dan hidup matinya hanya kerana Allah, insha allah teruk macam mana si suami, dia akan bertahan... sebab tu lah kalau nak memilih perempuan wahai en condemned, rasulullah dah bagi petua, antara beberapa kriteria tu, yang paling bagus ialah, pilih lah wanita yang baik agamanya...

apa yang en condemned cakap kat atas ni, sama lah seolah-olah semua perempuan zaman sekarang ni tak beragama... cuba tengok keliling, renung dalam2, betul ke macam tu? kalau lah benar bagai dikata, apa pulak fungsinya kaum lelaki sebagai pendidik pada wanita-wanita ni? so pls lah... lelaki perempuan sama saja... ada baik buruk masing-masing... 8-)


-----------------
"sesungguhnya setiap yang berlaku mempunyai sebab dan hikmahnya sama ada dalam bentuk kebaikan atau keburukan"


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 20:25


Pada 10-12-08 02:38 , ainur_armaniz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-08 05:08 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

salam..allow bro,sekarang ni mana ada lagi perempuan baik macam 2.
aisyah dalam novel ayat2 cinta hanya imiginasi penulis..
perempuan sekarang materialistik..jujur?setia?boleh percaya lagi ke..
so,kalau sayang kat wanita,jangan percaya 100%..simpan lah 1% rasa benci,
sebab kalau terjadi apa-apa.tak ada lah kecewa sangat.
kena terima hakikat,
perempuan sekarang tak macam zaman dulu..
k bro.ilaliqa'. :jangan:


kalau en condemned boleh keluarkan statement begini, better renung2 lah dulu macam mana kaum lelaki zaman sekarang... materialistik, jujur dan setia... terpaksa lah jadi realistik kalau dah segala benda kat dunia ni memang nak pakai duit... alangkan lelaki kalau nak cari perempuan pun, salah satu kriteria yang perlu dilihat aadalah hartanya... jadi apa nak hairan sangat dengan isu materialistik ni?

jujur dan setia pulak... tengok tempat lah nak jujur dan setia pun...isteri yang sholehah dan hidup matinya hanya kerana Allah, insha allah teruk macam mana si suami, dia akan bertahan... sebab tu lah kalau nak memilih perempuan wahai en condemned, rasulullah dah bagi petua, antara beberapa kriteria tu, yang paling bagus ialah, pilih lah wanita yang baik agamanya...

apa yang en condemned cakap kat atas ni, sama lah seolah-olah semua perempuan zaman sekarang ni tak beragama... cuba tengok keliling, renung dalam2, betul ke macam tu? kalau lah benar bagai dikata, apa pulak fungsinya kaum lelaki sebagai pendidik pada wanita-wanita ni? so pls lah... lelaki perempuan sama saja... ada baik buruk masing-masing... 8-)



"alangkan lelaki kalau nak cari perempuan pun, salah satu kriteria yang perlu dilihat aadalah hartanya... jadi apa nak hairan sangat dengan isu materialistik ni?"

p/s-salam..allow,xhairan.tapi materialistik tahap melampau.

"jujur dan setia pulak... tengok tempat lah nak jujur dan setia pun...isteri yang sholehah dan hidup matinya hanya kerana Allah, insha allah teruk macam mana si suami, dia akan bertahan..."

p/s-teruk macam mana si suami, dia akan bertahan?haha, yelah 2.. dulu mugkin ada,sekarang,susah beb?tengok sendiri pun dah tau.

"apa yang en condemned cakap kat atas ni, sama lah seolah-olah semua perempuan zaman sekarang ni tak beragama"..

p/s-taklah..jangan salah sangka..

"lelaki perempuan sama saja... ada baik buruk masing-masing"

p/s-renungkn..kalau perempuan jalan dengan perempuan pegang tangan itu biasa..
tapi kalau lelaki jalan dengan lelaki pegang tangan,pelik...
so tak same..

:sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 21:47


Pada 09-12-08 20:24 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm. condemned ini macam provok saja... perempuan saja ke materialistik? lelaki tak ke? salah ke perempuan materialistik?


kebanyakan wanita begitu lah...
lelaki ni kurang sikit,lagi-lagi if dah berumahtangga...
nak kena tangung isteri lagi...
so isteri lah yang dapat sgalanya,siapa lagi..hehe


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 23:12


Pada 10-12-08 21:47 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-12-08 20:24 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm. condemned ini macam provok saja... perempuan saja ke materialistik? lelaki tak ke? salah ke perempuan materialistik?


kebanyakan wanita begitu lah...
lelaki ni kurang sikit,lagi-lagi if dah berumahtangga...
nak kena tangung isteri lagi...
so isteri lah yang dapat sgalanya,siapa lagi..hehe



salam..betul 2 bro.setuju sangat-sangat..
nasib ada backup..
macam kes baru-baru ni yang artis perempuan minta cerai
kat suami dia yang kurang upaya..kejam 2.
masa dulu janji nak sehidup semati..poyo saja.
baru kena dugaan sikit..dah tak tahan minta cerai.
macam-macam alasan keluar..

lumrah dunia..kalau berlaku pergolakn dalam rumah tangga,
lelaki akan dipersalahkn.walaupun hakikat sebaliknya..

;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 23:24


LELAKI BESAR TANGUNGGJAWAB-NYA PADA RUMAHTANGGA, MASYARAKAT DAN NEGARA...
TAK KAN NAK SALAHKAN LELAKI LAGI...HEHE

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 09:18


Kepada pasangan manusia yang pertama; Bila Allah mahu berpesan, Dia berkata "Wahai Adam..." Allah tidak berkata "wahai kamu berdua" atau wahai "Adam dan Hawa".

Bookmark and Share

  


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 12-12-08 11:25


Pada 10-12-08 23:12 , condemned posting:

!!! QUOTE !!!

salam..betul 2 bro.setuju sangat-sangat..
nasib ada backup..
macam kes baru-baru ni yang artis perempuan minta cerai
kat suami dia yang kurang upaya..kejam 2.
masa dulu janji nak sehidup semati..poyo saja.
baru kena dugaan sikit..dah tak tahan minta cerai.
macam-macam alasan keluar..

lumrah dunia..kalau berlaku pergolakn dalam rumah tangga,
lelaki akan dipersalahkn.walaupun hakikat sebaliknya..

;-)


ambil contoh pun artis. org yang tau dan jelas tentang hukum hakam, takkan pilih artis sebagai karier.. especially perempuan lah.. org mukmin, seboleh mungkin akan pegang pada janjinya. setahu saya yang dangkal ilmu ni lah.

yang kedua. bukan ka selalunya perempuan yang dipersalahkan tak tahu jaga suami lah, apa lah bila jadi kes cerai. unless perempuan tu pandai memanipulasikan keadaan untuk menarik simpati masyarakat dulu. dan yang buat begini pun artis lah. :kelip: tu satu keadaan.

lumrah dunia kini juga, ramai lelaki yang menagih, kaki dangdut, clubbing, tup2 dapat penyakit, isteri yang tak tau pa, dok rumah leklok juga keluarga, tak pasai2 kena sekali. macam mana pulak tu?

saya ni bukan nak menyalah or menyebelahi mana-mana pihak. cuma realistik sikit lah. tak boleh nak kata lelaki ok 100% atau perempuan ok 100%. semua mnda kat dunia ni ada pro dan cons.


-----------------
"sesungguhnya setiap yang berlaku mempunyai sebab dan hikmahnya sama ada dalam bentuk kebaikan atau keburukan"


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 12-12-08 11:36


Pada 10-12-08 23:24 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

LELAKI BESAR TANGUNGGJAWAB-NYA PADA RUMAHTANGGA, MASYARAKAT DAN NEGARA...
TAK KAN NAK SALAHKAN LELAKI LAGI...HEHE


jadi nak kata perempuan ni kecik lah t/jawab nya pada rumahtangga, masyarakat dan negara? kalau lah adam boleh hidup sendirian tanpa sesiapa, buat apa Allah nak kurniakan hawa sebagai teman? kalau tak ada perempuan, tak ada lah rumah tangga, masyarakat dan negara.. bukan lah maksudnya kerana perempuan, semua tu ada. memang lah tu semua kuasa Allah. dan Allah lah pun yang ciptakan makhluk ni semuanya berpasangan. sebab Allah tau lelaki takkan wujud tanpa perempuan, dan macam tu lah juga sebaliknya. Allah tak buat sesuatu dengan sia-sia. setiap yang diciptakan oleh Allah tu ada peranan masing-masing kat muka bumi ni..


-----------------
"sesungguhnya setiap yang berlaku mempunyai sebab dan hikmahnya sama ada dalam bentuk kebaikan atau keburukan"


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 12:56


jangan lah gaduh2 kat topik ni... kecian kat aye yang buka topik ni.... topik ni luahan hati aye, dia banyak memuji wanita so mas rasa jangan lah sampai topik ni kuna kunci k... kat topik ni banyak artikel, so baca dan hayati lah k... jangan dibiarkan topik ni di kunci.... harap-harap sangat... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 13:52


Lelaki dan Wanita .. tak sempurna.. tapi diciptakn untuk bersama untuk saling lengkap melengkapi antara satu sama lain ..

Wawa pernah rasa macam .. kerdil saja bila berhadapan dengan sahabat-sahabat perempuan dan adik2 angkat suami Wawa sebab mereka kebanyakannya tutup aurat...tudung labuh. But then Wawa tanya balik pada suami Wawa, Kenapa ALLAH SWT takdirkn Wawa jadi isteri dia padahal Wawa ni sosial dan 'badgirl' dan dia pula boleh dikatakan seorang yang berilmu .. Islamic. Then dari situ Wawa dapat jawapan perihal kejadian wanita dan lelaki ni :-) So .. jangan lah malu2 untuk mengakui yang..kita ni saling memerlukn antara satu sama lain .. ok? :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 14:15


setiap impian haruslah muluk...dari impian carilah kenyataan...
hidup ini satu pencarian dah penuh impian...so pandai-pandailah..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-12-08 17:19


Assalamualaikum
saya sebenarnya tidaklah berminat sangat nak posting tempat macam ni..kerana apa ye??? :berfikir: entah...tapi bila melihatkan keadaan macam tak berapa nak ok jeq, terasa jugak nak mencelah...

beginilah keadaannya apabila masing˛ mula mempertahankan diri masing˛...yang di pihaknya sahaja yang betul..yang lelaki menyalahkan wanita, dan yang wanita menyalahkan yang lelaki..belum apa˛ lagi dah menyalahkan orang lain..sikap apakah itu??menuding jari ke orang lain, tanpa menyedari 4 lagi jari tu menuding kepada diri sendiri...??cuba refleks kepada diri sendiri terlebih dahulu..susah sangat, lihat kepada persekitaran yang paling dekat...yang menyalahkan perempuan, anda menyalahkan emak anda ke???yang menyalahkan lelaki, biasa menyalahkan ayah sendiri ke??ada tauladan daripada ibu bapa yang sebegitu buruk ke, yang menyebabkan antum ni asik nak menyalahkan orang lain??Kenapa perlu lihat sesuatu yang buruk??Kenapa tak belajar melihat sesuatu kebaikan dan hikmah pada setiap kejadian??

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagian yang lain. Mereka menyuruh (mengerjakan) yang ma'ruf, mencegah dari yang munkar, mendirikan shalat, menunaikan zakat dan mereka taat pada Allah dan Rasul-Nya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana."
(Surah at-Taubah:71)

bukankah ini yang dituntut dalam kehidupan kita??bukankah lelaki dan perempuan itu saling melengkapi, kerana masing˛ mempunyai kekurangan yang tersendiri??ataukah kamu merasa masing˛ telah cukup dengan diri sendiri??balik dan muhasabah diri sendiri sebaiknya..bukan tak boleh memberi nasihat, ataupun menunjukkan bukti yang nyata..tapi bukan dengan tujuan menjatuhkan orang lain dengan merasakan hanya diri sendiri yang betul!!

meminjam hadis yang dicoret oleh halesolurun...
"Setiap anak Adam itu ada kesilapan ( dosa) dan orang berdosa yang terbaik adalah mereka yang bertaubat" (Riwayat At-Tirmidzi, no 2499, 4/659)

bukankah setiap kita yang terbaik adalah bertaubat, kerana memang sifat manusia yang lemah dan sentiasa berbuat salah?

P/S : back to the topic...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 20:21


Pada 12-12-08 17:19 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
saya sebenarnya tidaklah berminat sangat nak posting tempat macam ni..kerana apa ye??? :berfikir: entah...tapi bila melihatkan keadaan macam tak berapa nak ok jeq, terasa jugak nak mencelah...

beginilah keadaannya apabila masing˛ mula mempertahankan diri masing˛...yang di pihaknya sahaja yang betul..yang lelaki menyalahkan wanita, dan yang wanita menyalahkan yang lelaki..belum apa˛ lagi dah menyalahkan orang lain..sikap apakah itu??menuding jari ke orang lain, tanpa menyedari 4 lagi jari tu menuding kepada diri sendiri...??cuba refleks kepada diri sendiri terlebih dahulu..susah sangat, lihat kepada persekitaran yang paling dekat...yang menyalahkan perempuan, anda menyalahkan emak anda ke???yang menyalahkan lelaki, biasa menyalahkan ayah sendiri ke??ada tauladan daripada ibu bapa yang sebegitu buruk ke, yang menyebabkan antum ni asik nak menyalahkan orang lain??Kenapa perlu lihat sesuatu yang buruk??Kenapa tak belajar melihat sesuatu kebaikan dan hikmah pada setiap kejadian??

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagian yang lain. Mereka menyuruh (mengerjakan) yang ma'ruf, mencegah dari yang munkar, mendirikan shalat, menunaikan zakat dan mereka taat pada Allah dan Rasul-Nya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana."
(Surah at-Taubah:71)

bukankah ini yang dituntut dalam kehidupan kita??bukankah lelaki dan perempuan itu saling melengkapi, kerana masing˛ mempunyai kekurangan yang tersendiri??ataukah kamu merasa masing˛ telah cukup dengan diri sendiri??balik dan muhasabah diri sendiri sebaiknya..bukan tak boleh memberi nasihat, ataupun menunjukkan bukti yang nyata..tapi bukan dengan tujuan menjatuhkan orang lain dengan merasakan hanya diri sendiri yang betul!!

meminjam hadis yang dicoret oleh halesolurun...
"Setiap anak Adam itu ada kesilapan ( dosa) dan orang berdosa yang terbaik adalah mereka yang bertaubat" (Riwayat At-Tirmidzi, no 2499, 4/659)

bukankah setiap kita yang terbaik adalah bertaubat, kerana memang sifat manusia yang lemah dan sentiasa berbuat salah?

P/S : back to the topic...



salam...baik bos,saya pun tak berminat nak posting macam ni..
tiba-tiba saja terjebak.. 8-)

wokey bos..muhasabah diri kita balik.. :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 20-12-08 02:39


macam ni boleh dikata bergaduh ke? hehe... maafla kalau posting tu dah jadi macam pergaduhan. tak pernah pun terniat nak cari pasal ke, nak bergaduh ke, atau nak salahkan sesiapa. pada saya, forum ni sebagai tempat perbincangan. dan setiap org ada hak nak utarakan pandangan masing-masing. as long as setiap perbincangan di sini tak diambil terlalu serius. mana yang baik kita jadikan panduan. mana yang buruk, jadikan sempadan. kadang-kadang, dari sedikit perbalahan atau perbezaan pendapat tu sebenarnya boleh mencetuskan suatu idea atau ilmu baru yang kita mungkin terlepas pandang. perselisihan pada saya tak salah kalau asasnya bukan keegoan. saya tak arif sangat dalam ilmu agama, tapi setahu saya, di kalangan alim ulama sendiri ada banyak khilaf antara mereka. masing-masing berhujah dan berpegang dengan pendirian sendiri tapi tetap bersatu dalam mencari keredhaan Allah. mesyuarat, diskusi antara mereka pun sering berlaku untuk tegakkan hujah masing-masing. tapi rasanya itu bukan dikategorikan sebagai bergaduh agaknya. hehe. sebab diskusi tu walaupun melibatkan hujah2 yang berbeza, tapi asasnya ia dibentuk untuk membolehkan perkongsian ilmu berlaku. bukan ke? think +ve, and everything will be +ve. but if we take something to be -ve, then it WILL be -ve. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:35


Umat manakah yang dimusnahkan oleh Allah, lelaki sahaja?
Umat manakah yang bila diranapkan Allah, wanita sahaja yang kena?
Saya belum menjumpai. Yang ada ialah kena kedua-duanya. Bila mulia, maka mulia kedua-duanya. Lelaki dan wanita sama-sama mulia dan sama-sama hina akibat perbuatan mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 11:04


Pada 20-12-08 02:39 , ainur_armaniz posting:

!!! QUOTE !!!

macam ni boleh dikata bergaduh ke? hehe... maafla kalau posting tu dah jadi macam pergaduhan. tak pernah pun terniat nak cari pasal ke, nak bergaduh ke, atau nak salahkan sesiapa. pada saya, forum ni sebagai tempat perbincangan. dan setiap org ada hak nak utarakan pandangan masing-masing. as long as setiap perbincangan di sini tak diambil terlalu serius. mana yang baik kita jadikan panduan. mana yang buruk, jadikan sempadan. kadang-kadang, dari sedikit perbalahan atau perbezaan pendapat tu sebenarnya boleh mencetuskan suatu idea atau ilmu baru yang kita mungkin terlepas pandang. perselisihan pada saya tak salah kalau asasnya bukan keegoan. saya tak arif sangat dalam ilmu agama, tapi setahu saya, di kalangan alim ulama sendiri ada banyak khilaf antara mereka. masing-masing berhujah dan berpegang dengan pendirian sendiri tapi tetap bersatu dalam mencari keredhaan Allah. mesyuarat, diskusi antara mereka pun sering berlaku untuk tegakkan hujah masing-masing. tapi rasanya itu bukan dikategorikan sebagai bergaduh agaknya. hehe. sebab diskusi tu walaupun melibatkan hujah2 yang berbeza, tapi asasnya ia dibentuk untuk membolehkan perkongsian ilmu berlaku. bukan ke? think +ve, and everything will be +ve. but if we take something to be -ve, then it WILL be -ve. ;)


Betul... forum ni adalah tempat perbincangan dan setiap antara kita berhak memberi apa-apa jenis pendapat sekalipun.. apa pun berdiskusi lah dengan lebih harmoni kerana kita mahukan pendapat yang terbaik bukan hanya terus menuding sesiapa dan menyalahkan sesiapa.. :welcome: peace... ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 11:45


Pada 12-12-08 13:52 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki dan Wanita .. tak sempurna.. tapi diciptakn untuk bersama untuk saling lengkap melengkapi antara satu sama lain ..

Wawa pernah rasa macam .. kerdil saja bila berhadapan dengan sahabat-sahabat perempuan dan adik2 angkat suami Wawa sebab mereka kebanyakannya tutup aurat...tudung labuh.


boleh ke ada adik angkat berlawanan jantina?
apa motif ada adik2 angkat ni?
dibenarkan dalam islam ke angkat2 ni? :berfikir:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 11:59


a

MENCARI SI MERPATI PUTIH ;-)


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:42


Salam..
Ana baru lagi kat sini
Ana nak kongsi sikit luahan dan pendapat dr hati sanubari ana
Kita tak boleh mengharapkn pasangan yang terlalu sempurna
Kerana kita diciptakan adalah untuk saling melengkapi kelebihan dan kekurangan masing-masing
Ana pernah juga berangan konon-konon nya nak pasangan yang perfect
nak cari zauj yang betul-betul soleh
tapi lme2 ana sedar yang ana tak perfect sangat..
sebab i'm da bad dan naughty girl...sedih nya...
jadi ana terima saja sesiapa yang da ditakdirkan untuk ana.
Asal dia boleh bimbing ana dan sudi untuk dbimbing semua
tak ktggalan boleh terima ad seadanya sbagaimana ana boleh terima dia
paling penting ilmu dia lagi hebat lagi dr ana(Kalau boleh bekas budak maahad hehe)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 20:30


kalau dapat yang soleha dan cantik, cukup lah..he he he he

Bookmark and Share

  


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 17:29


salam kembali////
huhu lama aku tak mjenguk ke laman ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 15:46


ya ampun... mana dah masuk misi2 mencari mana..
yang single2 tu segerala bernikah ye...
hehehe :kelip:


-----------------
kita mahukan hari yang cerah. hakikatnya Tuhan tahu hujan perlu diturunkan.
...Tuhan lebih mengetahui bahawa kesusahan itulah yang mengajar erti


Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 16:50


Pada 20-12-08 11:45 , cikgu84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-08 13:52 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki dan Wanita .. tak sempurna.. tapi diciptakn untuk bersama untuk saling lengkap melengkapi antara satu sama lain ..

Wawa pernah rasa macam .. kerdil saja bila berhadapan dengan sahabat-sahabat perempuan dan adik-adik angkat suami Wawa sebab mereka kebanyakannya tutup aurat...tudung labuh.


boleh ke ada adik angkat berlawanan jantina?
apa motif ada adik-adik angkat ni?
dibenarkan dalam islam ke angkat2 ni? :berfikir:



betul tu...apa motif angkat2 semua ni...dari awal kita kurang berkenan...xd istilah begitu...sama makna saja angkat dan couple ni..

baik cari pasangan mengikut landasan yang telah ditetapkan oleh agama kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 16:04


aye dah lama tak jenguk.. tak ada berita terkini ke? hehehe... saya dah pun selamat jadi isteri org pada 26 Julai 2009.. maaf lah tak dapat jmput ukhwah sebab masa tu ukhwah sedang direhatkan... kalau ada yang nak tengok gambar kawin saya, jemputlah ke blog saya... ;-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 16:49


kita ini apa-apapun nak yang terbaik..begitu jugalah dengan pasangan hidup...
tapi bila kita fikir semula....kita ini layak ke nak yang terbaik..apa-apapun..semua ALLAH dah tentukan...:)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ismailware
Warga Rasmi
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37948
Posting: 8
Dari: twu-jb

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-11-09 18:08


sedih menjadi fitrah manusia inginkan semuanya yang terbaik.. persoalannya, mampukah kita memilikinya??? cermin2 lah diri kita -setakat memberi pandangan-

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismailwareProfil   Hantar PM kepada ismailware   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-11-10 18:16


salam... sebenarnya saya pun dah selamat jadi suami org pad 12.03.2010 yang lepas... alhamdulillah...memiliki isteri yang memiliki ciri-ciri indaman... :')


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-10 22:11


Pada 19-03-08 11:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hikhik aye.. ini lanjutan dari panggilan suami isteri ke :-P

jangan minta "sempurna" sangat aye.. yang tak sempurna tu nanti2 dah kahwin dengan aye boleh aye lengkapkan.. :welcome: :sopan:

eheh teringat masa merendah diri dulu-dulu.. dia kata takpa nanti kita saling melengkapi..
eheh baru diriku terimanya.. nak sempurna sangat hiduplah seorang2..


benar :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-10 10:44


salam...
impi tu mmang ada,tapi bila fikir bagi phak dia pula, layakkah aku?
tapi,sekarang dalam proses ke arah matlamat 1M'sia,eh silap,ke arah ciri-ciri jntan impian bagi wanita...kalau tak boleh 100%,84% dulu dah boleh dah agaknya...lump sum lah

oh, penyejuk mataku,di mana dirimu brada sekarang ye...jaga baek2 my incomplete rusuk tu ye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-10 15:08


Semoga baik adam ataupun hawa menemui pasangan yang selayaknya..jangan terlalu dicari kesempurnaan, terimalah seadanya, kekurangan dan kelebihan jika dicantumkan akan menyeimbangi. Yang penting sentiasa bersyukur dan mencari keredhaanNYA..sekadar pendapat dari saya. Peace no war..:)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-10 23:37


Pada 01-11-10 18:16 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

salam... sebenarnya saya pun dah selamat jadi suami org pad 12.03.2010 yang lepas... alhamdulillah...memiliki isteri yang memiliki ciri-ciri indaman... :')




tahniahhhhh... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-10 08:00


Pada 01-11-10 18:16 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

salam... sebenarnya saya pun dah selamat jadi suami org pad 12.03.2010 yang lepas... alhamdulillah...memiliki isteri yang memiliki ciri-ciri indaman... :')



salam...
wah tahniah ayie.. akhirnya dah jumpa aisya ye.... he2... saya pula tahun depan nak jadi ibu dah... tak jemput pun kami.. he2...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 10-11-10 08:53


Pada 03-04-08 16:55 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Zaujah idaman ku....
lautan cintanya pada Rabb Izzati cinta teragungnya
debar rindunya hanya pada Jannatul Firdaus
tempat kembali yang sangat indah
maka aku adalah yang paling setia
mengiringi hidupnya di dunia ini

Zaujah idaman ku....
hidupnya untuk Islam
setiap detik hidupnya hanya untuk
menegakkan daulah islamiah di bumi Allah
setiap peluh yang menitis hanya kerana
memperjuangkan kelestarian Islam agar terpelihara
maka aku adalah yang paling berbangga
menjadi jundi kepada seorang yang
bergelar mujahidah solehah.....



insyaallah..moga impian menjadi kenyataan..


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 01:31


Pada 03-11-10 10:44 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
impi tu mmang ada,tapi bila fikir bagi phak dia pula, layakkah aku?
tapi,sekarang dalam proses ke arah matlamat 1M'sia,eh silap,ke arah ciri-ciri jntan impian bagi wanita...kalau tak boleh 100%,84% dulu dah boleh dah agaknya...lump sum lah

oh, penyejuk mataku,di mana dirimu brada sekarang ye...jaga baek2 my incomplete rusuk tu ye....


insyaALLAH ada lah seseorang yang menjaga drinye untuk jadi pasangan kita...cma yakin dengan janji ALLAH..sampai masa nanti,datang lah jodoh 2..amiin.. :-)

*p/s:kadang-kadang terlintas juga mana lah pelengkap hdup saya brada sekarang..huhu tapi terus fikir yang ALLAH dah sediakn dia d mna2 saja..sesungguhnya ALLAH lebih mengetahui.. :bunga:


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-10 04:03


Pada 27-11-10 01:31 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-10 10:44 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
impi tu mmang ada,tapi bila fikir bagi phak dia pula, layakkah aku?
tapi,sekarang dalam proses ke arah matlamat 1M'sia,eh silap,ke arah ciri-ciri jntan impian bagi wanita...kalau tak boleh 100%,84% dulu dah boleh dah agaknya...lump sum lah

oh, penyejuk mataku,di mana dirimu brada sekarang ye...jaga baek2 my incomplete rusuk tu ye....


insyaALLAH ada lah seseorang yang menjaga drinye untuk jadi pasangan kita...cma yakin dengan janji ALLAH..sampai masa nanti,datang lah jodoh 2..amiin.. :-)

*p/s:kadang-kadang terlintas juga mana lah pelengkap hdup saya brada sekarang..huhu tapi terus fikir yang ALLAH dah sediakn dia d mna2 saja..sesungguhnya ALLAH lebih mengetahui.. :bunga:



Insya Allah..
ameen.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 09:48


Pada 27-11-10 01:31 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-10 10:44 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
impi tu mmang ada,tapi bila fikir bagi phak dia pula, layakkah aku?
tapi,sekarang dalam proses ke arah matlamat 1M'sia,eh silap,ke arah ciri-ciri jntan impian bagi wanita...kalau tak boleh 100%,84% dulu dah boleh dah agaknya...lump sum lah

oh, penyejuk mataku,di mana dirimu brada sekarang ye...jaga baek2 my incomplete rusuk tu ye....


insyaALLAH ada lah seseorang yang menjaga drinye untuk jadi pasangan kita...cma yakin dengan janji ALLAH..sampai masa nanti,datang lah jodoh 2..amiin.. :-)

*p/s:kadang-kadang terlintas juga mana lah pelengkap hdup saya brada sekarang..huhu tapi terus fikir yang ALLAH dah sediakn dia d mna2 saja..sesungguhnya ALLAH lebih mengetahui.. :bunga:



amin... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 17:25


amin.
moga-moga 2011M 1432H mnjanjikan kpulangan rusukku yang dirindui.

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-10 21:07


Pada 07-11-10 15:08 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Semoga baik adam ataupun hawa menemui pasangan yang selayaknya..jangan terlalu dicari kesempurnaan, terimalah seadanya, kekurangan dan kelebihan jika dicantumkan akan menyeimbangi. Yang penting sentiasa bersyukur dan mencari keredhaanNYA..sekadar pendapat dari saya. Peace no war..:)



betul..saya setuju.insyaAllah.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-10 10:45


Pada 23-12-10 17:25 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

amin.
moga-moga 2011M 1432H mnjanjikan kpulangan rusukku yang dirindui.



tulang rusuk dah jumpa ke?? 'kepulangan'?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-10 09:21


kepulangan yang dmaksudkan adalah kepulangan kepada tuannya yang akan mnjaganya sebaik yang termampu.dengan kepulangannya, tuannya berasa selamat kerana pagar hatinya tidak lagi ada yang terngaga yang mudah dimasuki serangga...
terima kasih

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Wanita impian ku...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.205966 saat. Lajunya....