Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Wanita impian ku...


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Wanita impian ku...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Wanita impian ku...

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:20


WANITA IDAMAN….

wanita..idaman lelaki
yang hatinya disalut taqwa kepada Allah
yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
yang sentiasa haus dengan ilmu
yang sentiasa dahaga akan pahala
yang solatnya maruah dirinya
yang tidak pernah takut untuk berkata benar
yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu
yang sentiasa bersama kumpulan orang orang berjuang di jalan Allah

wanita idaman lelaki ialah…yang menjaga tutur katanya
yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
yang mempunyai ramai kawan
dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang

wanita idaman lelaki ialah…wanita yang menghormati ibunya
yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tuanya dan keluarga
yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga
yang akan mendidik suami dan anak-anak mendalami islam
yang mengamalkan hidup penuh sederhana
kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

wanita idaman lelaki…yang sentiasa bersedia untuk menjadi insan
yang hidup dibawah naungan al quran dan mencontohi sahabiyyat…
yang boleh diajak berbincang dan berbicara
yang menjaga matanya dari berbelanja
yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

wanita idaman lelaki ialah…tidak pernah membazirkan masa
matanya kepenatan kerana penat membaca
suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
tidurnya lena dengan cahaya keimanan
bangunnya subuh penuh kecergasan
kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan

wanita idaman lelaki…..sentiasa mengingati mati
yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

wanita idaman lelaki….
yang tidak terpesona dengan buaian dunia
kerana dia mengimpikan syurga
di situlah rumah idamannya
dan dia ingin membawa saya bersama
dialah wanita idaman lelaki…..

jika ada lagi WANITA sebegini..alhamdulillah….alangkah bertuah sekiranya aye dapat memiliki hatinya.. :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:21


Rasulullah bersabda: "Wanita yang taat terhadap suaminya, diminta ampun oleh burung di angkasa, ikan-ikan di dalam air, malaikat di langit, matahari dan bulan, selama wanita itu ada dalam kerelaan suaminya. Dan setiap wanita yang derhaka kepada suaminya, maka kepadanyalah laknat Allah, malaikat dan manusia semuanya. Dan setiap wanita yang bermuka masam di muka suaminya, jesteru itu ia ada dalam kemurkaan Allah Ta'ala sampai ia (wanita/isteri) bersenda gurau dengan suaminya dan ia meminta kerelaanya.Dan setiap wanita yang keluar dari rumahnya tanpa izin suaminya, jesteru itu malaikat melaknatnya hingga ia pulang." (Riwayat Al Bazzar).

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:28


Kepada wanitalah lelaki memanggil ibu, isteri atau puteri. Dijadikan
mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan
oleh lelaki. Tetapi kalau lelaki sendiri yang tak lurus, tak mungkin mampu nak meluruskan mereka. Tak logik kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus.

Luruskanlah wanita dengan cara yang ditunjuk Allah, kerana mereka dicipta sebegitu rupa oleh Allah. Didiklah mereka dengan panduan dari-Nya. Jangan cuba jinakkan mereka dengan harta, nanti mereka semakin liar. Jangan hiburkan mereka dengan kecantikan, nanti mereka semakin menderita. Yang sementara itu tidak akan menyelesaikan masalah. Kenalkan mereka kepada zat Allah yang kekal, disitulah suisnya.


Akal setipis rambutnya, tebalkan dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkan dengan iman. Perasaan selembut sutera, hiasilah dengan akhlak. Suburkanlah kerana dari situlah nanti mereka akan nampak nilaian dan keadilan Tuhan. Akan terhibur dan bahagialah hati mereka, walaupun tidak jadi ratu cantik dunia, presiden ataupun perdana menteri negara atau 'women gladiator'. Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan. Itu bukan diskriminasi Tuhan. Sebaliknya disitulah kasih sayang Tuhan, kerana rahim wanita yang lembut itulah
yang mengandungkan lelaki-lelaki waja : negarawan, karyawan, jutawan dan "wan-wan" yang lain. Tidak akan lahir 'superman' tanpa 'superwoman'.


Wanita yang lupa hakikat kejadiannya, pasti tidak terhibur dan tidak menghiburkan. Tanpa ilmu, iman dan akhlak, mereka
bukan sahaja tidak boleh diluruskan, bahkan mereka pula membengkokkan.


Lebih ramai lelaki yang dirosakkan oleh perempuan daripada perempuan yang dirosakkan oleh lelaki. Sebodoh-bodoh perempuan pun boleh menundukkan sepandai-pandai lelaki. Itulah akibatnya apabila wanita tidak kenal Tuhan. Mereka tidak akan kenal diri mereka sendiri, apalagi mengenal lelaki. Kini bukan saja ramai boss telah kehilangan 'secretary', bahkan anak pun akan kehilangan ibu, suami kehilangan isteri dan bapa akan kehilangan puteri.

Bila wanita derhaka dunia lelaki akan huru-hara . Bila tulang rusuk
patah, maka rosaklah jantung, hati dan limpa. Para lelaki
pula jangan hanya mengharap ketaatan tetapi binalah kepimpinan. Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Allah pimpinlah diri sendiri dahulu kepada-Nya. Jinakkan diri dengan Allah, nescaya akan jinaklah segala-galanya dibawah pimpinan kita. Jangan mengharap isteri seperti Siti Fatimah, kalau peribadi belum lagi seperti Saidina Ali.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:28


Hmmm.. susahnya nak jadi wanita idaman lelaki ni....
info kat atas ni mas pernah baca,tapi bukan wanita idaman lelaki, tapi lelaki iaman wanita... sama saja... mas siap tampal kat locker masa kat kolej... hehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-08 11:31


pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:33


ameen..pasti semua org mengidamkan begini tak kira lelaki atau perempuan..insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:34


Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-03-08 11:37


Entah lah... Saya tak tahu nak cakap apa- apa... saya kecewa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-08 11:39


Pada 19-03-08 11:34 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D



kalau dah ada, tak kan lah dia posting tajuk ni...heh :berfikir:
boleh saja mas jadikan panduan kalau tak ada ciri-ciri tu... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-08 11:40


Pada 19-03-08 11:37 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Entah lah... Saya tak tahu nak cakap apa- apa... saya kecewa..


kenapa kecewa en mizie :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:47


Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:



tak boleh lah cik nafas..... cik mas nak cari org pahang juga :cry: :cry:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:51


Pada 19-03-08 11:39 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:34 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D



kalau dah ada, tak kan lah dia posting tajuk ni...heh :berfikir:
boleh saja mas jadikan panduan kalau tak ada ciri-ciri tu... :kelip:



kalau cik nafas sediri tak boleh ke??? :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:52


seorang wanita umpama sekuntum bunga ditaman
segar mewangi dipelusuk dunia setulus kasih sesuci embun
lembut wanita kerana senyumannya
cekal wanita kerana beraninya
patuh wanita kerana setianya
sabar wanita kerana imannya
kasih wanita kerana belaiannya
lemah wanita kerana air matanya
ikhlas wanita kerana simpatinya
pendam wanita kerana cemburunya
sayang wanita kerana sifat keibuannya
tanpa wanita lelaki lemah.... kerana wanita lelaki kalah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:52


ini lebih kurang saja dengan lelaki idaman wanita yang pernah baca..
tak mungkin diriku "sempurna" sebegitu..
cukuplah diriku sentiasa ingin memperbaiki diri..
dan seperti kata cik Ismi sedar diri hidup adanya Pencipta
kan kan cik Ismi..dalam topik..tak ingat topik mana...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:55


Pada 19-03-08 11:51 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:39 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:34 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D



kalau dah ada, tak kan lah dia posting tajuk ni...heh :berfikir:
boleh saja mas jadikan panduan kalau tak ada ciri-ciri tu... :kelip:



kalau cik nafas sediri tak boleh ke??? :-D :-D



a'ah ye... apa kata aye pilih saja cik nafas, ok juga tu :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:57


Pada 19-03-08 11:47 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:



tak boleh lah cik nafas..... cik mas nak cari org pahang juga :cry: :cry:



:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :-D :-D :-D kalau dapat lah org Pahang, kalau tak dapat? :cry: :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 11:57


hikhik aye.. ini lanjutan dari panggilan suami isteri ke :-P

jangan minta "sempurna" sangat aye.. yang tak sempurna tu nanti2 dah kahwin dengan aye boleh aye lengkapkan.. :welcome: :sopan:

eheh teringat masa merendah diri dulu-dulu.. dia kata takpa nanti kita saling melengkapi..
eheh baru diriku terimanya.. nak sempurna sangat hiduplah seorang2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:02


Pada 19-03-08 11:57 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hikhik aye.. ini lanjutan dari panggilan suami isteri ke :-P

jangan minta "sempurna" sangat aye.. yang tak sempurna tu nanti2 dah kahwin dengan aye boleh aye lengkapkan.. :welcome: :sopan:

eheh teringat masa merendah diri dulu-dulu.. dia kata takpa nanti kita saling melengkapi..
eheh baru diriku terimanya.. nak sempurna sangat hiduplah seorang2..


Ana punya feeling baca buku "ayat-2 cinta" tak hilang lagi....
sowe ye kalau nampak jiwang sikit :-D :-D

..............................................................
Istri yang kamu nikahi dalan hidupmu ini
Tidaklah semulia Khodijah
Tidaklah setaqwa Aisyah
Pun Tidaklah setabah Fatimah
Istrimu nanti hanyalah seorang wanita akhir zaman
Yang menemani perjuangan hidupmu
Yang punya cita – cita menjadi istri Sholeha

Suamimu yang akan menikahimu
Tidaklah semulia Muhammmad SAW
Tidaklah setaqwa Ibrahim
Tidaklah setabah Ayub
Tak sebijaksana Abu Bakar
Tak segarang Umar
Tak setampan Ustman
Dan tak secerdas Ali

Suamimu hanyalah ikhwan akhir zaman
Yang akan menjadi pakaian hidupmu
Yang ingin membangun keturunan yang Sholeh
Yang bisa memberikan makan pada langit
Dengan kalimat …..lah ILAAHA ILLALLAAH …

Ya ALLAH ……..
Teguhkanlah kami dalam mengarungi perjuagan hidup ini
Dalam menjalankan sunnah Rasul’ MU
Meniti hidup baru dengan ikatan …..
Yang Engkau muliakan dan hiasi limpahan rahmatMU…


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:05


patutlah aye jiwang, rupenya baru pas baca buku ayat2 cinta... hehehe.... kena kawin dah tu aye... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:07


aye, kalau ada lagu kumpulan saffone tu boleh lah posting kat sini... apa ye tajuk dia? isteri solehah agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:16


Pada 19-03-08 12:05 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah aye jiwang, rupenya baru pas baca buku ayat2 cinta... hehehe.... kena kawin dah tu aye... :-D



aye nak cari wanita berwatakan seperti 'aisyah' dalam buku tu... :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:33


Wanita ibarat intan berlian..lagi dijaga dan disimpan rapi..lagi tinggi nilainya..lagi mahal lah harganya...jangan biarkan diri kalian seperti makanan yang dijual ditepi-tepi jalanan..terdedah dan dipegang-pegang...akhirnya menjadi rosak dan basi...

wahai wanita impian ku sayang..peliharalah aurat dan maruah dirimu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:38


Pada 19-03-08 12:16 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 12:05 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

patutlah aye jiwang, rupenya baru pas baca buku ayat2 cinta... hehehe.... kena kawin dah tu aye... :-D



aye nak cari wanita berwatakan seperti 'aisyah' dalam buku tu... :-D :-D


salam...

:sopan: eerrkk... aye....aye...

dah jadi hukum lain ni... :-D

nak kata tak ada kewangan.....dah ada dah...
nak kata tak sihat..... tengok sihat saja...
nak kata ilmu munakahat belum belajar..... lihat pada gaya...dah khatam ni... :sopan:


jadi.... :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-08 12:41


salam..ni lagu lebih kurang lah untuk kaum adam yang mencari wanita idaman..suka sangat lagu ni... :)

Permaisuri Hati

Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia

Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh.. sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

Oh? Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu

suka sangat lirik dia... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-03-08 12:45


ee suka juga lagu permaisuri hati tu..bessttt. sangat

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:52


Pada 19-03-08 12:41 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..ni lagu lebih kurang lah untuk kaum adam yang mencari wanita idaman..suka sangat lagu ni... :)

Permaisuri Hati

Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia

Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh.. sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

Oh? Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu

suka sangat lirik dia... :)



:terliur: :terliur: :terliur:
boleh dengar sebagai pengulik mimpi ni... :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:52


4 WaniTa MuLia..




Rasulullah saw bersabda yang bermaksud:" Ada 4 wanita mulia yang juga penghulu segala wanita. Mereka itu ialah Asiah buat Muhazim ( isteri Firaun ), Maryam buat Imran ( bonda Isa al-Masih ), Khadijah buat Khuwailid ( isteri Rasulullah saw ) & Fatimah buat Muhammad ( puteri kesayangan Rasulullah saw ).
( Riwayat Bukhari )




1. Asiah adalah simbol teladan bagi wanita beriman yang tetap mempertahankan keimanannya kepada Allah swt meskipun hidupnya sebumbung bersama suaminya Firaun yang tidak beriman kepada Allah swt.

2. Maryam adalah simbol wanita yang dalam ibadah dan tinggi darjat ketaqwaannya kepada Allah swt serta mampu memelihara kesucian diri dan kehormatannya ketika mengabdikan dirinya kepada Allah swt.

3 . Khadijah pula adalah simbol isteri yang setia tanpa mengenal penat lelah mendampingi suaminya menegakkan panji-panji kebenaran Islam, berkorban jiwa raga dan segala harta , rela menanggung pelbagai risiko dan cabaran demi menyebarkan risalah Islam yang diamanahkan di bahu Rasulullah saw.

4.Fatimah. Beliau adalah lambang pelbagai dimensi wanita solehah: anak yang soleh dan taat kepada ayahandanya, isteri yang setia dan taat terhadap suaminya serta ibu yang bijaksana untuk putera-puterinya. Beliaulah mendahului segala wanita dan seorang wanita mithali yang setiap detik kehidupan yang dilaluinya sewajarnya dijadikan ikutan para muslimah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:53


alamak, aye telah mempengaruhi teman supaya membuka hati ni yang sebelum ni teman nak tutup, tapi kuncinye masih disimpan, kini teman terasa nak membuka kembali pintu hati ni....

p/s

pengaruh rakan sebaya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:58


Pada 19-03-08 12:41 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..ni lagu lebih kurang lah untuk kaum adam yang mencari wanita idaman..suka sangat lagu ni... :)

Permaisuri Hati

Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia

Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh.. sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

Oh? Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu

suka sangat lirik dia... :)




:-o :-o :sopan: :sopan: :sopan: :malu:

teringat pula...ada seorang lelaki ni cukup baik, pemalu dan tinggi ilmu agamanya bagi lagu ni kat ana..heee~~~

tapi..wajah lmbut biasan pekerti yang tinggi ke? tak semestinya... :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 12:58


Segala puji bagi-Mu Tuhan.

Lantaran telah menjadikan aku seorang
wanita...
Kiranya aku menjadi seorang isteri
Kurniakanlah padaku kekuatan
Menjadi tulang belakang seorang suami...
seorang mujahid
Pengembang perjuangan di sayap kiri
Diadun dengan kelembutan
Menjadi teman sejati...
Sahabat setia penyejuk mata
Pembina semangat dan penguat jiwa
Seanggun peribadi Siti Khadijah
Ketenangan Baginda Rasulullah utusan Allah

Bebas jiwa dari belanggu keperempuanan
Yang memiliki sembilan nafsu
Merdeka dari kepentingan peribadi
Setulus Siti Fatimah yang sering
ditinggalkan suaminya, Saidina Ali
Dihantar pemergiannya tanpa ditanya
Bilakah pulang?
Disambut kepulangannya dengan khidmat
dan kemanisan
Bersulamkan kemesraan
Rumahtangga adalah syurga
Wadah suburnya cinta ketuhanan Ubudiyyah
Akal yang tunggal tidak dibiarkan
Hanya berlegar dicelahan periuk belanga
Disebalik lipatan lampin anak
Menjangkau kebangkitan Islam dialam sejagat




Menjadi pentadbir disebalik tabir !!!

Namun Ya Tuhan
Siapalah daku untuk memiliki
Watak wanita solehah pendamping Nabi
Dek berkaratnya mazmumah yang bersarang
dihati
Maka kurniakanlah daku sekeping hati
yang sentiasa Insaf
Hak seorang suami
Tidakkan mungkin kupenuhi
Biar telahku kesat darahnya yang berlelehan
Biar telahku tadahkan wajahku
Buat mengesat debu ditelapak kakinya
Dan sememangnya aku mengimpikan
Watak seorang ibu
Yang bakal melahirkan
Putera-putera secekal Mus'ab bin Umar
Menggadai dunia demi kasih Tuhannya
Segigih Zubair Ibnu Awwaam
Yang diangkat Rasul sebagai hawarijnya
Hasil didikan seorang wanita bergelar ibu..
Jua memiliki puteri setabah Masyitah
Rela direbus demi mempertahankan iman
Atau sesuci Maryam seluruh hidupnya
Mengabdikan diri kepada Tuhan

Meskipun daku bukan ibunya
Yang memiliki peribadi semurni Siti Fatimah
Ibu Syeikh Abdul Kadir Jailani
Yang tiap titis darah mampu berzikir
kehadrat Ilahi
Namun..
Mudah-mudahan zuriatku
Bakal menampilkan
Mujahid-mujahid yang rindu memburu syahid
Serikandi-serikandi yang mampu memakmurkan
Mukabumi Allah...
Dengan ketaqwaan.. kesolehan

Yang saling berkorban dan dikorbankan
Buat menyemarakkan
Islam diakhir zaman
Sebagaimana kisah seorang ibu
Yang telah kematian
Putera-puteranya dimedan jihad

"Mereka telah berbahagia sebagaimana aku
bahagia
aduhai... kiranya aku punya seorang anak
lagi
kurelakan dia turut gugur dijalan Ilahi"

Dan seandainya daku ditakdirkan
kehilangan mereka
Setenang Ummu Faisal...
Yang tidak menjadikan kematian
Suami dan anak-anaknya
Halangan kecintaan pada-Mu Ya Ilahi...

Redhalah daku yang dhaif ini sebagai
hamba-Mu
Inilah pengaduan harap dan munajat
Kiranya kekasih-Mu sendiri pernah menyatakan
"kulihat kebanyakan dari isi neraka itu
adalah wanita..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:22


Pada 19-03-08 12:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alamak, aye telah mempengaruhi teman supaya membuka hati ni yang sebelum ni teman nak tutup, tapi kuncinye masih disimpan, kini teman terasa nak membuka kembali pintu hati ni....

p/s

pengaruh rakan sebaya...


:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:26


Pada 19-03-08 12:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

alamak, aye telah mempengaruhi teman supaya membuka hati ni yang sebelum ni teman nak tutup, tapi kuncinye masih disimpan, kini teman terasa nak membuka kembali pintu hati ni....

p/s

pengaruh rakan sebaya...


:sopan: :sopan: :sopan: akhi, jangan tutup hati lama2...nanti berkarat tau...
macam pintu juga... kalau lama tak buka, nantu susah nak buka, kena sapu pelincir dulu.... :-D :-D

akhi belum bpunye lagi kan??? apa kata kita sama-sama join xpdc mencari "wanita impian ku" ini...nak tak?? ;-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:29


moh aye, kita cari sesama... tapi teman malu sikit...
nak mula dari mana? Kelantan, Terengganu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:33


Pada 19-03-08 13:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

moh aye, kita cari sesama... tapi teman malu sikit...
nak mula dari mana? Kelantan, Terengganu?

salam...

ana doakan akhi Daeng_Jati dan akhi aye cepat ketemu jodoh.
amin...

tak sabar-sabar ana nak dapat kad daripada sahabat ukhwah.com ni.


:sopan:

menunggu.... ;-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:34


suka juga lagu permaisuriku..

eheh selamat berjaya dalam pencarian wanita idaman untuk aye dan P.D :sopan:

semua dah lengkap tu tinggal pasangan tak ada :-P

kalau aye nak 'aisyah' aye kena jadi fahri dulu lah :-D
entah2 aye ni tak perasan ada 'nurul' dalam hidup dia :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:48


Pada 19-03-08 12:58 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Segala puji bagi-Mu Tuhan.

Lantaran telah menjadikan aku seorang
wanita...
Kiranya aku menjadi seorang isteri
Kurniakanlah padaku kekuatan
Menjadi tulang belakang seorang suami...
seorang mujahid
Pengembang perjuangan di sayap kiri
Diadun dengan kelembutan
Menjadi teman sejati...
Sahabat setia penyejuk mata
Pembina semangat dan penguat jiwa
Seanggun peribadi Siti Khadijah
Ketenangan Baginda Rasulullah utusan Allah

Bebas jiwa dari belanggu keperempuanan
Yang memiliki sembilan nafsu
Merdeka dari kepentingan peribadi
Setulus Siti Fatimah yang sering
ditinggalkan suaminya, Saidina Ali
Dihantar pemergiannya tanpa ditanya
Bilakah pulang?
Disambut kepulangannya dengan khidmat
dan kemanisan
Bersulamkan kemesraan
Rumahtangga adalah syurga
Wadah suburnya cinta ketuhanan Ubudiyyah
Akal yang tunggal tidak dibiarkan
Hanya berlegar dicelahan periuk belanga
Disebalik lipatan lampin anak
Menjangkau kebangkitan Islam dialam sejagat




Menjadi pentadbir disebalik tabir !!!

Namun Ya Tuhan
Siapalah daku untuk memiliki
Watak wanita solehah pendamping Nabi
Dek berkaratnya mazmumah yang bersarang
dihati
Maka kurniakanlah daku sekeping hati
yang sentiasa Insaf
Hak seorang suami
Tidakkan mungkin kupenuhi
Biar telahku kesat darahnya yang berlelehan
Biar telahku tadahkan wajahku
Buat mengesat debu ditelapak kakinya
Dan sememangnya aku mengimpikan
Watak seorang ibu
Yang bakal melahirkan
Putera-putera secekal Mus'ab bin Umar
Menggadai dunia demi kasih Tuhannya
Segigih Zubair Ibnu Awwaam
Yang diangkat Rasul sebagai hawarijnya
Hasil didikan seorang wanita bergelar ibu..
Jua memiliki puteri setabah Masyitah
Rela direbus demi mempertahankan iman
Atau sesuci Maryam seluruh hidupnya
Mengabdikan diri kepada Tuhan

Meskipun daku bukan ibunya
Yang memiliki peribadi semurni Siti Fatimah
Ibu Syeikh Abdul Kadir Jailani
Yang tiap titis darah mampu berzikir
kehadrat Ilahi
Namun..
Mudah-mudahan zuriatku
Bakal menampilkan
Mujahid-mujahid yang rindu memburu syahid
Serikandi-serikandi yang mampu memakmurkan
Mukabumi Allah...
Dengan ketaqwaan.. kesolehan

Yang saling berkorban dan dikorbankan
Buat menyemarakkan
Islam diakhir zaman
Sebagaimana kisah seorang ibu
Yang telah kematian
Putera-puteranya dimedan jihad

"Mereka telah berbahagia sebagaimana aku
bahagia
aduhai... kiranya aku punya seorang anak
lagi
kurelakan dia turut gugur dijalan Ilahi"

Dan seandainya daku ditakdirkan
kehilangan mereka
Setenang Ummu Faisal...
Yang tidak menjadikan kematian
Suami dan anak-anaknya
Halangan kecintaan pada-Mu Ya Ilahi...

Redhalah daku yang dhaif ini sebagai
hamba-Mu
Inilah pengaduan harap dan munajat
Kiranya kekasih-Mu sendiri pernah menyatakan
"kulihat kebanyakan dari isi neraka itu
adalah wanita..."



adui...rasa longlai jiwa, bguguran hati bila baca puisi ni... :-? :-?


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:54


Pada 19-03-08 13:34 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

suka juga lagu permaisuriku..

eheh selamat berjaya dalam pencarian wanita idaman untuk aye dan P.D :sopan:

semua dah lengkap tu tinggal pasangan tak ada :-P

kalau aye nak 'aisyah' aye kena jadi fahri dulu lah :-D
entah2 aye ni tak perasan ada 'nurul' dalam hidup dia :berfikir:




kena jadi 'fahri abdullah' ke?? :sopan: :sopan:
'nurul' ??? ada 'nurul' ke dalam portal ni?? :-D :-D
kalau 'maria'.. ana berani jamin, tak ada.... :bye:

Oh, dimana akan kutemui mu 'aisyah' ??


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 13:56


Pada 19-03-08 13:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

moh aye, kita cari sesama... tapi teman malu sikit...
nak mula dari mana? Kelantan, Terengganu?


malu? :berfikir: :berfikir: :berfikir: malu2 kucing ke? :-D :-D :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-08 14:04


SEMOGA AYE DITEMUKAN dengan WANITA IDAMANNYA...Kalau dah jumpa,jangan lupa jemput ke majlisnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:13


Pada 19-03-08 14:04 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

SEMOGA AYE DITEMUKAN dengan WANITA IDAMANNYA...Kalau dah jumpa,jangan lupa jemput ke majlisnya..


amien.....
:-D :-D
minta2 org qlate lah... sene nok blarok.... :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:15


Pada 19-03-08 14:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 14:04 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

SEMOGA AYE DITEMUKAN dengan WANITA IDAMANNYA...Kalau dah jumpa,jangan lupa jemput ke majlisnya..


amien.....
:-D :-D
minta2 org qlate lah... sene nok blarok.... :sopan:



kalau macam tu aye kena mntak mak yang carikkan... hehehe.... org kelantan mesti cari org kelantan juga ke? :berfikir: :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:19


Assalamualaikum..
Adui2..tersenyum saja baca ruangan ni..sabar saja lah.. :-D :-D


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:21


Pada 19-03-08 14:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


minta2 org qlate lah... sene nok blarok.... :sopan:



assalamualaikum..
Ala,aye..macam tu xbkembang lah..cari lah luar kelate pulok..
boleh belajar kecek bahasa lain,budaya lain..hehe.. :-D :-D



-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:33


Pada 19-03-08 14:21 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 14:13 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


minta2 org qlate lah... sene nok blarok.... :sopan:



assalamualaikum..
Ala,aye..macam tu xbkembang lah..cari lah luar kelate pulok..
boleh belajar kecek bahasa lain,budaya lain..hehe.. :-D :-D






:berfikir: :berfikir: :berfikir: nok balik brayo payoh lah sikit.....
apapun kalau doh jadoh nok buat lagumano..... ;-) ;-)
kalau dapat forener pun apasalahnya...janji dia ada ciri-ciri 'aisyah'.. :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 14:34


Ya Allah...permudahkanlah saudara Aye dan Daeng dalam mencari wanita idaman mereka.Begitu juga dengan sebahagian warga ukhwah yang masih belum bertemu jodoh.Ya Allah, hanya Engkau yang mengetahui segala kebaikan di langit dan di bumi.Hanya padamu hambamu ini bermohon, hanya Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Penyayang...Ameen...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 15:54


Pada 19-03-08 14:34 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah...permudahkanlah saudara Aye dan Daeng dalam mencari wanita idaman mereka.Begitu juga dengan sebahagian warga ukhwah yang masih belum bertemu jodoh.Ya Allah, hanya Engkau yang mengetahui segala kebaikan di langit dan di bumi.Hanya padamu hambamu ini bermohon, hanya Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Penyayang...Ameen...


amien...
syukran ukhti....


.............................................

Allah berfirman: "Ketika Aku menciptakan seorang wanita,ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa.

Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

Dan akhirnya. Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.

Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,
tempat dimana cinta itu ada."


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 15:56


Pada 19-03-08 14:34 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah...permudahkanlah saudara Aye dan Daeng dalam mencari wanita idaman mereka.Begitu juga dengan sebahagian warga ukhwah yang masih belum bertemu jodoh.Ya Allah, hanya Engkau yang mengetahui segala kebaikan di langit dan di bumi.Hanya padamu hambamu ini bermohon, hanya Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Penyayang...Ameen...


Amin Ya, Allah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:27


tu aye dan daeng jati dah semangat tu.. :sopan:

aye tak ada fahri takdalah aisyah..
jadinya aye kena jadi fahri dulu..
ya tak ya juga kan :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:34


Pada 19-03-08 16:27 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tu aye dan daeng jati dah semangat tu.. :sopan:

aye tak ada fahri takdalah aisyah..
jadinya aye kena jadi fahri dulu..
ya tak ya juga kan :kelip:



insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:37


Ya Allah..

Dalam kesucian hati
Dalam keteguhan diri
Ku bermohon kepada-Mu
Ya.. Allah Ya.. Allah

Bawalah Ya Allah, hamba-Mu yang hina ini
Ke jalan-Mu, ke redha-Mu
Ke keimanan, ke kepasrahan diri

Ya Tuhan Pengasih
Ya Tuhan Penyayang
Dengan berkah-Mu dan petunjuk-Mu
Kurniakanlah kepada kami seorang 'pendamping',
yang akan 'menemani' diperjalanan kami
Amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:39


Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:40


Ayat2 cinta ke...
erm...dah download hari tu, tapi tak baca2 lagi :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:41


Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!


ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



Assalamualaikum..

mybe ada..dia malu agaknya.. :malu: :malu:
p/s:Sorry lah,menyampuk..hehe.. :-D :-D


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:41


salam....

alhamdulillah..sejuknya mata melihat semuanya nak isteri/suami yang soleh dan solehah.............


idamanku adalah menjadi wanita sehebat fatimah az zahra......amiin..


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

  


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-08 16:42


Bismillahhirrahmanirrahim

wanita..
dirimu sewangi kasturi
dicuri pandang oleh si kumbang
gemalai tari tersantun rapi
menjadi ubat hati yang lara

isteri..
senyummu menguntum
memekar cinta di hati suami
menyirna duka di hatinya
tuturmu menenangkannya
kasihmu penyejuk jiwanya...

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:51


Pada 19-03-08 13:48 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 12:58 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Segala puji bagi-Mu Tuhan.

Lantaran telah menjadikan aku seorang
wanita...
Kiranya aku menjadi seorang isteri
Kurniakanlah padaku kekuatan
Menjadi tulang belakang seorang suami...
seorang mujahid
Pengembang perjuangan di sayap kiri
Diadun dengan kelembutan
Menjadi teman sejati...
Sahabat setia penyejuk mata
Pembina semangat dan penguat jiwa
Seanggun peribadi Siti Khadijah
Ketenangan Baginda Rasulullah utusan Allah

Bebas jiwa dari belanggu keperempuanan
Yang memiliki sembilan nafsu
Merdeka dari kepentingan peribadi
Setulus Siti Fatimah yang sering
ditinggalkan suaminya, Saidina Ali
Dihantar pemergiannya tanpa ditanya
Bilakah pulang?
Disambut kepulangannya dengan khidmat
dan kemanisan
Bersulamkan kemesraan
Rumahtangga adalah syurga
Wadah suburnya cinta ketuhanan Ubudiyyah
Akal yang tunggal tidak dibiarkan
Hanya berlegar dicelahan periuk belanga
Disebalik lipatan lampin anak
Menjangkau kebangkitan Islam dialam sejagat




Menjadi pentadbir disebalik tabir !!!

Namun Ya Tuhan
Siapalah daku untuk memiliki
Watak wanita solehah pendamping Nabi
Dek berkaratnya mazmumah yang bersarang
dihati
Maka kurniakanlah daku sekeping hati
yang sentiasa Insaf
Hak seorang suami
Tidakkan mungkin kupenuhi
Biar telahku kesat darahnya yang berlelehan
Biar telahku tadahkan wajahku
Buat mengesat debu ditelapak kakinya
Dan sememangnya aku mengimpikan
Watak seorang ibu
Yang bakal melahirkan
Putera-putera secekal Mus'ab bin Umar
Menggadai dunia demi kasih Tuhannya
Segigih Zubair Ibnu Awwaam
Yang diangkat Rasul sebagai hawarijnya
Hasil didikan seorang wanita bergelar ibu..
Jua memiliki puteri setabah Masyitah
Rela direbus demi mempertahankan iman
Atau sesuci Maryam seluruh hidupnya
Mengabdikan diri kepada Tuhan

Meskipun daku bukan ibunya
Yang memiliki peribadi semurni Siti Fatimah
Ibu Syeikh Abdul Kadir Jailani
Yang tiap titis darah mampu berzikir
kehadrat Ilahi
Namun..
Mudah-mudahan zuriatku
Bakal menampilkan
Mujahid-mujahid yang rindu memburu syahid
Serikandi-serikandi yang mampu memakmurkan
Mukabumi Allah...
Dengan ketaqwaan.. kesolehan

Yang saling berkorban dan dikorbankan
Buat menyemarakkan
Islam diakhir zaman
Sebagaimana kisah seorang ibu
Yang telah kematian
Putera-puteranya dimedan jihad

"Mereka telah berbahagia sebagaimana aku
bahagia
aduhai... kiranya aku punya seorang anak
lagi
kurelakan dia turut gugur dijalan Ilahi"

Dan seandainya daku ditakdirkan
kehilangan mereka
Setenang Ummu Faisal...
Yang tidak menjadikan kematian
Suami dan anak-anaknya
Halangan kecintaan pada-Mu Ya Ilahi...

Redhalah daku yang dhaif ini sebagai
hamba-Mu
Inilah pengaduan harap dan munajat
Kiranya kekasih-Mu sendiri pernah menyatakan
"kulihat kebanyakan dari isi neraka itu
adalah wanita..."



adui...rasa longlai jiwa, bguguran hati bila baca puisi ni... :-? :-?



:sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 16:53


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Wanita sebagai ibu
Menggoncang keImanan dan ketahanan
Jerih perit melahirkan
Bertarung antara dua perjuangan
Sama ada syahid atau melahirkan
Kasihmu tiada tandingan
Belaianmu mengasyikkan
Sentuhanmu mendamaikan
Nilai keibuanmu tiada terbilang
Tiada tara menjadi saingan

Wanita sebagai isteri
Menjadi dian penawar hati suami
Meronda hidup dalam kesederhanaan
Mengalun cinta dan harapan
Menganyam kesetiaan dan ketaatan
Lembut ayu wajahmu
Menjadi penenang di kala kegelapan
Dalam kesamaran dan keriangan
Kau mampu menjernihkan
Menjadi lambang cinta yang tersimpan
Disekulumuti hati isteri yang solehah

Wanita sebagai serikandi
Menjadi sayap kiri perjuangan
Biarpun seribu halangan
Dadanya sarat dengan jihad
Semangatnya umpama api yang membakar
Bahangmu menyemarakkan jiwa pejuang

Dialah ibu Mithali
Dialah isteri yang solehah
Dialah syuhada' di akhir zaman
Bakal melahirkan mujahid dan mujahidah
Agar tegaknya syiar Allah
Biar bumi ini berlumuran darah mereka
Buat meneguk kehausan tanah yang kontang
Warisan titisan darah sahabah dan Anbiya'

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

:kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:01


Pada 19-03-08 16:39 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:




ana kan 'fahri', takkan mbuka pintu hati untuk wanita sebelum wanita itu tlebih dahulu 'mgulur tangan'...
so, biarlah 'aisyah' datang dulu hulur tangan kat ana.... :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:05


cakap pasal wanita idaman kita masukkan juga kisah siti khadijah,
kisah cinta sejati Rasulullah :sopan:


Kaulah lambang cinta sejati
Srikandi pertama tika Islam bermula
Hatimu menyalakan keyakinan
Hartamu membuktikan pengorbanan

Rasul keseorangan engkaulah teman
Dia tersisih engkau memilihnya
Dia terbuang engkau menyayanginya
Kerna iman kau sanggup berjuang

Siti Khadijah namamu indah
Qudwah hasanah tauladan ummah
Tika Rasul terpinggir
Engkaulah insan terhampir

Siti Khadijah mujahidah solehah
Agung jasamu dipersada sejarah
Pemergianmu ditangisi nabi
Hingga kini tiada pengganti

Sunyi jalan menuju Allah
Menggamit hati mencari teman
Indah jalan menuju Allah
Jika teman seperti Khadijah
Masih ada lagi...


** insyaAllah walau diriku mustahil sempurna akan cuba hayati kisah cinta sejati Rasulullah dalam mengharungi rumahtangga :malu:
eheh taklah tebal sangat buku khadijah, kisah cinta sejati Rasulullah tu :sopan:

mustahil ada yang sempurna tapi semua jadi "sempurna" bila pasangan menerima diri pasangan seadanya.. :welcome:

"aku hanya wanita akhir zaman yang mengharapkan diri solehah" :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:06


!!! QUOTE !!!

Kaulah lambang cinta sejati
Srikandi pertama tika Islam bermula
Hatimu menyalakan keyakinan
Hartamu membuktikan pengorbanan

Rasul keseorangan engkaulah teman
Dia tersisih engkau memilihnya
Dia terbuang engkau menyayanginya
Kerna iman kau sanggup berjuang

Siti Khadijah namamu indah
Qudwah hasanah tauladan ummah
Tika Rasul terpinggir
Engkaulah insan terhampir

Siti Khadijah mujahidah solehah
Agung jasamu dipersada sejarah
Pemergianmu ditangisi nabi
Hingga kini tiada pengganti

Sunyi jalan menuju Allah
Menggamit hati mencari teman
Indah jalan menuju Allah
Jika teman seperti Khadijah
Masih ada lagi...


best juga lagu nasyid ni :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:06


Bismillahhirrahmanirrahim

wahai wanita ku..
dirimu sewangi kasturi
dicuri pandang oleh si kumbang
gemalai tari tersantun rapi
menjadi ubat hati yang lara ni....

wahai isteriku..
senyummu menguntum
memekar cinta di hati suami mu ini
menyirna duka di hatiku
tuturmu menenangkanku
kasihmu penyejuk jiwa-ragaku...

:bunga: :bunga: :bunga:



ukhti sufti....stelah di edit...ana nak hafalah, nak bmadah buat 'aisyah' bila kahwin nanti....
semoga malam 'zuffah' lebih bahagia... ;-) ;-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:15


Pada 19-03-08 16:53 , raudhatulmardhiah posting:

!!! QUOTE !!!

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Wanita sebagai serikandi
Menjadi sayap kiri perjuangan
Biarpun seribu halangan
Dadanya sarat dengan jihad
Semangatnya umpama api yang membakar
Bahangmu menyemarakkan jiwa pejuang

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

:kelip: :kelip: :kelip:




untuk mendapat sayap kiri dalam perjuangan,
diriku sebagai sayap kanan perjuangan mesti disiap dan dimantapkan....
semangat jihad dalam diri ini mesti dismarak dan dbarakan....
tanpir sebagai seorang mujahid memburu syahid....

takbir !!!!


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:18


Pada 19-03-08 12:07 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

aye, kalau ada lagu kumpulan saffone tu boleh lah posting kat sini... apa ye tajuk dia? isteri solehah agaknya...



ISTERI SOLEHAH

The Zikr (new version by Saff One)


ana addicted dengan lagu ini...minat sangat9...
:welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:


Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran
Di rumah dia isteri, di jalanan kawan
Di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan

Pandangan kita diperteguhkan
Menjadikan kita tetap pendirian
Ilmu yang diberi dapat disimpan
Kita lupa, dia mengingatkan

Nasihat kita dijadikan pakaian
Silap kita dia betulkan
Penghibur di waktu kesunyian
Terasa ramai bila bersamanya

Dia umpama tongkat si buta
Bila tiada satu kehilangan
Dia ibarat simpanan ilmu
Semoga kekal untuk diwariskan


nak dengar lagu ini, boleh juga dengar kat sini.. --->

http://profiles.friendster.com/intelligentsufi


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:22


Pada 19-03-08 17:15 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:53 , raudhatulmardhiah posting:

!!! QUOTE !!!

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Wanita sebagai serikandi
Menjadi sayap kiri perjuangan
Biarpun seribu halangan
Dadanya sarat dengan jihad
Semangatnya umpama api yang membakar
Bahangmu menyemarakkan jiwa pejuang

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

:kelip: :kelip: :kelip:




untuk mendapat sayap kiri dalam perjuangan,
diriku sebagai sayap kanan perjuangan mesti disiap dan dimantapkan....
semangat jihad dalam diri ini mesti dismarak dan dbarakan....
tanpir sebagai seorang mujahid memburu syahid....

takbir !!!!



ALLAHU AKBAR 3x!!


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 17:25


Pada 19-03-08 17:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:39 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:




ana kan 'fahri', takkan mbuka pintu hati untuk wanita sebelum wanita itu tlebih dahulu 'mgulur tangan'...
so, biarlah 'aisyah' datang dulu hulur tangan kat ana.... :sopan: :sopan:



siapa nak jadi siti khadijah?? cepat angkat tangan! :-) :-)

(gurau saja aye..)


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 20:25


Pada 19-03-08 17:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:39 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:




ana kan 'fahri', takkan mbuka pintu hati untuk wanita sebelum wanita itu tlebih dahulu 'mgulur tangan'...
so, biarlah 'aisyah' datang dulu hulur tangan kat ana.... :sopan: :sopan:




Assalamualaikum
saudara aye....
bagi saya lah kan...lebih manis kalau perkenalan itu dimulakan oleh kaum adam, sebab kaum hawa ni ada sifat pemalunyer yang tersendiri....kalau dah ada yang berkenan tu, cepat-cepat lah memulakan langkah.... jangan tunggu si dia yang nak mulakan dulu....nanti melepas
emmm, maaf ye...sekadar pendapat.

:-) :-)    :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 20-03-08 00:27


Assalamualaikum...semua org nampaknya tertarik dengan jalan cerita novel ayat2 cinta..memang sebuah novel cinta tg sangat berbeza dr yang lain.meletakkan cinta pada landas yang betul..kalaulah ana mampu jadi macam Aisyah alangkah bagus dan bahgianya tapi perasaanmalu masih tebal...semoga dapat menjadi muslimah yang solehah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-03-08 00:55


jiwanggggggg.... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 01:09


Pada 19-03-08 14:34 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah...permudahkanlah saudara Aye dan Daeng dalam mencari wanita idaman mereka.Begitu juga dengan sebahagian warga ukhwah yang masih belum bertemu jodoh.Ya Allah, hanya Engkau yang mengetahui segala kebaikan di langit dan di bumi.Hanya padamu hambamu ini bermohon, hanya Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Penyayang...Ameen...


.. doa untuk empunya diri sekali ek:-D.. mudah-mudahan cik sitishairah pun dipermudahkan segalanya..Amin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 01:23


.. owh Datin Rafeah Buang.. lakonanmu menggetar jantungku seperti "vibration" talipon bimbit semasa "silent":lol:adehh.. owh Rafeah Buangku:bunga:..:malu:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 03:17


Pada 19-03-08 13:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

moh aye, kita cari sesama... tapi teman malu sikit...
nak mula dari mana? Kelantan, Terengganu?


wah wah nak start dari kelantan & terengganu....
erm negeri sendiri dah tak ada ke?????

musykil 3x
:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 18:27


assalamualaikum...

Kriteria Isteri Solehah


Berdiam diri sambil mendengar bila suaminya sedang bercakap.
Sentiasa mentaati perintah suami selagi perintah itu bukan maksiat.
Tidak mengerjakan puasa sunat melainkan dengan izin suami.
Reda dengan setiap pemberian suami walaupun barang itu tidak mahal.
Tidak menolak ajakan suami bila ia ingin bermesra dengannya.
Tidak meninggalkan rumah melainkan dengan izin suami.
Tidak berlaku curang bila ketiadaan suami.
Amanah pada anak-anak dan juga harta suami bila ditinggalkan.
Sentiasa bersyukur sama ada menerima nikmat atau pun dugaan dari ALlah.
Tidak meminta sesuatu yang suami tidak mampu menunaikannya.
Menghormati keluarga suami dan juga kaum kerabatnya.
Sentiasa berhias diri bila di hadapan suami sebaliknya tidak
berhias bila ketiadaan suami.
Memakai bau-bauan untuk suami semasa di rumah.
Sentiasa bersikap malu terhadap suaminya.
Menutup penglihatannya ketika di hadapan suami begitu juga ketika
ketiadaannya.

Menghantarkan suaminya ke muka pintu bila ia hendak keluar dan
menyambutnya bila ia pulang dengan senyuman.
Mendahulukan keperluan suami dari keperluannya sendiri.
Sentiasa menjaga nama dan maruah suami.
Sentiasa menjaga kesihatan, kebersihan dan kesempurnaan diri serta
rumahtangganya.

Melaksanakan tugas sebagai seorang isteri dan ibu serta segala
perintah ALlah dan suami dengan tabah dan sabar.

berdoalah moga kita dimasukkan dalam golongan yang diredhai Allah.. insyaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:10


hahaha..gelak seorang-seorang naz kat cafe ni baca posting abe aye..adoiiii..hahah..semoga dipermudahkan urusan untuk dapatkan muslimah sejati yang diimpikan..ahaks...

jauhnya nak pergi kenduri kat kelantan...=p

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 13:57


Pada 19-03-08 20:25 , nurul83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 17:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:39 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:




ana kan 'fahri', takkan mbuka pintu hati untuk wanita sebelum wanita itu tlebih dahulu 'mgulur tangan'...
so, biarlah 'aisyah' datang dulu hulur tangan kat ana.... :sopan: :sopan:




Assalamualaikum
saudara aye....
bagi saya lah kan...lebih manis kalau perkenalan itu dimulakan oleh kaum adam, sebab kaum hawa ni ada sifat pemalunyer yang tersendiri....kalau dah ada yang berkenan tu, cepat-cepat lah memulakan langkah.... jangan tunggu si dia yang nak mulakan dulu....nanti melepas
emmm, maaf ye...sekadar pendapat.

:-) :-)    :-D



memang betul malah tak dinafikan kata ukhti nurul....
tapi, sekarang 'muslimah' ramai... pening bagi 'muslimin' yang sedikit ni nak pilih....
so, ijtihad yang sesuai untuk org seperti ana ambil.... siapa cepat dia dapat... :sopan: :sopan:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 13:59


Pada 20-03-08 18:27 , fazilah_fazie89 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

Kriteria Isteri Solehah


Berdiam diri sambil mendengar bila suaminya sedang bercakap.
Sentiasa mentaati perintah suami selagi perintah itu bukan maksiat.
Tidak mengerjakan puasa sunat melainkan dengan izin suami.
Reda dengan setiap pemberian suami walaupun barang itu tidak mahal.
Tidak menolak ajakan suami bila ia ingin bermesra dengannya.
Tidak meninggalkan rumah melainkan dengan izin suami.
Tidak berlaku curang bila ketiadaan suami.
Amanah pada anak-anak dan juga harta suami bila ditinggalkan.
Sentiasa bersyukur sama ada menerima nikmat atau pun dugaan dari ALlah.
Tidak meminta sesuatu yang suami tidak mampu menunaikannya.
Menghormati keluarga suami dan juga kaum kerabatnya.
Sentiasa berhias diri bila di hadapan suami sebaliknya tidak
berhias bila ketiadaan suami.
Memakai bau-bauan untuk suami semasa di rumah.
Sentiasa bersikap malu terhadap suaminya.
Menutup penglihatannya ketika di hadapan suami begitu juga ketika
ketiadaannya.

Menghantarkan suaminya ke muka pintu bila ia hendak keluar dan
menyambutnya bila ia pulang dengan senyuman.
Mendahulukan keperluan suami dari keperluannya sendiri.
Sentiasa menjaga nama dan maruah suami.
Sentiasa menjaga kesihatan, kebersihan dan kesempurnaan diri serta
rumahtangganya.

Melaksanakan tugas sebagai seorang isteri dan ibu serta segala
perintah ALlah dan suami dengan tabah dan sabar.

berdoalah moga kita dimasukkan dalam golongan yang diredhai Allah.. insyaAllah...



nte.... itu dah bergelar isteri lainlah.... :berfikir:

sekarang ni nak bincangkan.... ciri-ciri 'muslimah' solehah.. ;-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 14:11


Hmmmm.......... ada bau nasi minyak lah.... siapa punya ye?? aye agaknya... :terliur:
macam tak lama saja dah ni... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 14:13


ye, susah lah cari wanite sekarang ni...
jom lat ta li lat jom....
tak pun main polis sentri...

'polis sentri wan tu jaga, polis mati pencuri jaga.'

tak pun kita main nenek si bongkok tige.

'nenek nenek si bongkok tiga
siang malam asik berjaga
mencari cucu dimana ada
nenek ku kawin dengan anak raja'

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 21-03-08 16:09


emmmm....boleh tahan ayat2 dalam forum ini...teringat zaman rock kapak masa muda2 dulu huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 16:24


mmmm..popular nya cerita ayat2 cinta tu ye..tapi bila tengok cerita yang diadaptasikan dr novel tu, lain pulak..ada pulak tokok tambah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 16:39


"Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu." (QS An-Nuur : 35)

Cahaya di atas cahaya...
Allah, kurniakan cahaya di mataku,
cahaya di tanganku, cahaya di wajahku,
cahaya di hatiku, cahaya di sekujur tubuhku.....
Insya'Allah cahaya pada muslimah yang bergelar 'isteriku'.. :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 16:48


Pada 21-03-08 14:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye, susah lah cari wanite sekarang ni...
jom lat ta li lat jom....
tak pun main polis sentri...

'polis sentri wan tu jaga, polis mati pencuri jaga.'

tak pun kita main nenek si bongkok tige.

'nenek nenek si bongkok tiga
siang malam asik berjaga
mencari cucu dimana ada
nenek ku kawin dengan anak raja'


nenek si bongkok 3 perempuan saja main lah Daeng_Jati oi...

kalau nak main atok si bongkok 5, Daeng_Jati amat sesuai lah
huhuhuhuhu
jadi si atok tu lah
mana tau boleh kawin dengan puteri raja ke????

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:18


Pada 21-03-08 14:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye, susah lah cari wanite sekarang ni...
jom lat ta li lat jom....
tak pun main polis sentri...

'polis sentri wan tu jaga, polis mati pencuri jaga.'

tak pun kita main nenek si bongkok tige.

'nenek nenek si bongkok tiga
siang malam asik berjaga
mencari cucu dimana ada
nenek ku kawin dengan anak raja'

salam...

eerrrmm.....

nak main jugak...

tapi...kena study dulu lah daeng...

kalau tak, kena marah dengan UMi dan Abah... :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:27


Pada 21-03-08 17:18 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 14:13 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye, susah lah cari wanite sekarang ni...
jom lat ta li lat jom....
tak pun main polis sentri...

'polis sentri wan tu jaga, polis mati pencuri jaga.'

tak pun kita main nenek si bongkok tige.

'nenek nenek si bongkok tiga
siang malam asik berjaga
mencari cucu dimana ada
nenek ku kawin dengan anak raja'

salam...

eerrrmm.....

nak main jugak...

tapi...kena study dulu lah daeng...

kalau tak, kena marah dengan UMi dan Abah... :-P



so calon utama untuk atuk si bongkok 5, iaitu Daeng_Jati kini dah ada pencabar, saudara Mohamad......

huhuhuhu
rupenya Mohamad pun nak kawin dengan puteri raja rupenya
huhuhuhu

so ada pencabar lain ke?????

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:32


Salam...

eh... Kenapa lah pulak dengan si alwalid ni??

ana main-main saja lah...

----------------------------------------------------------------------------------
tak ada makna nya kawin dengan puteri raja....
tak pernah terlintas pun...

yang hang tu, dah ada permata ke??
sibuk hal orang lain...

diri sendiri tu... :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 17:34


Pada 21-03-08 17:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...

eh... Kenapa lah pulak dengan si alwalid ni??

ana main-main saja lah...

----------------------------------------------------------------------------------
tak ada makna nya kawin dengan puteri raja....
tak pernah terlintas pun...

yang hang tu, dah ada permata ke??
sibuk hal orang lain...

diri sendiri tu... :sopan:


:-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 16:13


Pada 21-03-08 13:57 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 20:25 , nurul83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 17:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:39 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 16:34 , aye posting:

!!! QUOTE !!!




insya'Allah, ana dalam persiapkan kearah itu :sopan: :sopan:
'fahri' !!!... ana rasa ana lagi romantik dr fahri agaknya :lol: :lol:

ohya, nte agak-agak 'aisyah' ada tak dalam portal ni???
kalau ada, Kenapa dia tak datang 'myampa' ye?? :malu:



erm dia pun tengah dalam persiapan ke arah itu kut..
aye tak jadi lagi fahri dia pun tak jadi lagi aisyah.. :-D

ke dia pun seperti aye tak tahu ada aisyah dalam portal ni,
dia pun tak tahu ada fahri dalam portal ni.. :lol:
maka tiadalah yang menyapa aye :lol:




ana kan 'fahri', takkan mbuka pintu hati untuk wanita sebelum wanita itu tlebih dahulu 'mgulur tangan'...
so, biarlah 'aisyah' datang dulu hulur tangan kat ana.... :sopan: :sopan:




Assalamualaikum
saudara aye....
bagi saya lah kan...lebih manis kalau perkenalan itu dimulakan oleh kaum adam, sebab kaum hawa ni ada sifat pemalunyer yang tersendiri....kalau dah ada yang berkenan tu, cepat-cepat lah memulakan langkah.... jangan tunggu si dia yang nak mulakan dulu....nanti melepas
emmm, maaf ye...sekadar pendapat.

:-) :-)    :-D



memang betul malah tak dinafikan kata ukhti nurul....
tapi, sekarang 'muslimah' ramai... pening bagi 'muslimin' yang sedikit ni nak pilih....
so, ijtihad yang sesuai untuk org seperti ana ambil.... siapa cepat dia dapat... :sopan: :sopan:




oooo...pening ye nak pilih....
kalau macam tu tak susah, buat istikharah, solat hajat...insyaallah dapat petunjuk.....
Sesungguhnya Allah itu Maha pemberi petunjuk.....

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:30


Pada 21-03-08 16:39 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

"Allah (Pemberi) cahaya (kepada) langit dan bumi. Perumpamaan cahaya Allah, adalah seperti sebuah lubang yang tak tembus, yang di dalamnya ada pelita besar. Pelita itu di dalam kaca (dan) kaca itu seakan-akan bintang (yang bercahaya) seperti mutiara, yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang berkahnya, (yaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur (sesuatu) dan tidak pula di sebelah barat(nya), yang minyaknya (saja) hampir-hampir menerangi, walaupun tidak disentuh api. Cahaya di atas cahaya (berlapis-lapis), Allah membimbing kepada cahaya-Nya siapa yang dia kehendaki, dan Allah memperbuat perumpamaan-perumpamaan bagi manusia, dan Allah Maha Mengetahui segala sesuatu." (QS An-Nuur : 35)

Cahaya di atas cahaya...
Allah, kurniakan cahaya di mataku,
cahaya di tanganku, cahaya di wajahku,
cahaya di hatiku, cahaya di sekujur tubuhku.....
Insya'Allah cahaya pada muslimah yang bergelar 'isteriku'.. :D


hai siapa lah yang bakal jadi 'aisyah' pada eye tu ye? :berfikir: susah nak dapat tu, zaman sekarang ni kalau aye dapat memang untung lah... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 10:58


Assamualaikum..
hmm,seronok pula baca posting kawan-kawan ni dan perjuangan aye dalam mencari wanita idaman... buat aye,dah sedia ke semua?ye lah,dah sedia ke nak jaga hati wanita ni?hati wanita ni lembut sikit,kalau terkasar sikit,dah terguris..
pesanan kat aye,nanti cintailah wanita itu kerana hati bukan pada paras rupa ye(termasuk agama sekali lah)
:):):):D:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:00


Pada 24-03-08 10:58 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assamualaikum..
hmm,seronok pula baca posting kawan-kawan ni dan perjuangan aye dalam mencari wanita idaman... buat aye,dah sedia ke semua?ye lah,dah sedia ke nak jaga hati wanita ni?hati wanita ni lembut sikit,kalau terkasar sikit,dah terguris..
pesanan kat aye,nanti cintailah wanita itu kerana hati bukan pada paras rupa ye(termasuk agama sekali lah)
:):):):D:D


mesti aye sekarang ni tengah dalam bercinta ni :berfikir: sebab tu banyak sangat ayat2 cinta, luahan hati seorang pencinta... :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:05


Pada 19-03-08 11:51 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:39 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:34 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D



kalau dah ada, tak kan lah dia posting tajuk ni...heh :berfikir:
boleh saja mas jadikan panduan kalau tak ada ciri-ciri tu... :kelip:



kalau cik nafas sediri tak boleh ke??? :-D :-D



huhu...jauh panggang dr api kalau nak dibandingkan dengan aisya idaman aye itu...hu :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:07


Pada 24-03-08 11:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 10:58 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assamualaikum..
hmm,seronok pula baca posting kawan-kawan ni dan perjuangan aye dalam mencari wanita idaman... buat aye,dah sedia ke semua?ye lah,dah sedia ke nak jaga hati wanita ni?hati wanita ni lembut sikit,kalau terkasar sikit,dah terguris..
pesanan kat aye,nanti cintailah wanita itu kerana hati bukan pada paras rupa ye(termasuk agama sekali lah)
:):):):D:D


mesti aye sekarang ni tengah dalam bercinta ni :berfikir: sebab tu banyak sangat ayat2 cinta, luahan hati seorang pencinta... :-D :-D



:lol: :lol: :lol:
bukan lah.. :jangan: :jangan:
Tengah mencari cinta saja baru... :roll: :roll: mahligai impian kekasih, bersendikan syariah, bertunjangkan sunnah.... :-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:08


huhu...betul tu cik mas_ayu...
gaya aye ni macam tengah bercinta..hehe :D :D
moga wanita yang dia jumpa tu,terbaik untuk diri dia dan keluarga..insyaALLAH...
:) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:10


Pada 24-03-08 11:05 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:51 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:39 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:34 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

pinang saja lah si mas_ayu tu aye... :-P :sopan: :sopan: :sopan:


tak boleh nafas, tak ada ciri-ciri yang aye nak.. :-D lagipun en aye kita ni dah ada agaknya... bahaya tu... hehehe...

p/s: gurau saja aye.. :-D



kalau dah ada, tak kan lah dia posting tajuk ni...heh :berfikir:
boleh saja mas jadikan panduan kalau tak ada ciri-ciri tu... :kelip:



kalau cik nafas sediri tak boleh ke??? :-D :-D



huhu...jauh panggang dr api kalau nak dibandingkan dengan aisya idaman aye itu...hu :roll:


alaa... pribadi aisha boleh di bina sikit... ;-) ;-)


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:28


tak bestnya kalau perempuan yang approach lelaki :-(

eheh nasib saya lelaki yang mulakan.. dapatlah merasa bagaimana lelaki meluahkan.. :-D

lelaki ni memang ada masalah ke berterus terang dengan perempuan dia suka?
kawan saya tabik spring lelaki yang berani approach saya tu..

aye pun nak 'aisha' melamar dia..

pada pendapat aye betulkah lelaki tak berani melamar perempuan?
ke egonya tinggi takut kena tolak :berfikir: :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:30


sejantan2 teman cucu tok pendekar ni... namun melamar wanite itu satu bebanan yang amat berat pada teman...
berat yang amat, malah lebih berat dari menjulang pedang mencantas orang kapir....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:31


Pada 24-03-08 11:28 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak bestnya kalau perempuan yang approach lelaki :-(

eheh nasib saya lelaki yang mulakan.. dapatlah merasa bagaimana lelaki meluahkan.. :-D

lelaki ni memang ada masalah ke berterus terang dengan perempuan dia suka?
kawan saya tabik spring lelaki yang berani approach saya tu..

aye pun nak 'aisha' melamar dia..

pada pendapat aye betulkah lelaki tak berani melamar perempuan?
ke egonya tinggi takut kena tolak :berfikir: :-D


untung nya ukhtie...emm

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:32


Pada 24-03-08 11:07 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 11:00 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 10:58 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Assamualaikum..
hmm,seronok pula baca posting kawan-kawan ni dan perjuangan aye dalam mencari wanita idaman... buat aye,dah sedia ke semua?ye lah,dah sedia ke nak jaga hati wanita ni?hati wanita ni lembut sikit,kalau terkasar sikit,dah terguris..
pesanan kat aye,nanti cintailah wanita itu kerana hati bukan pada paras rupa ye(termasuk agama sekali lah)
:):):):D:D


mesti aye sekarang ni tengah dalam bercinta ni :berfikir: sebab tu banyak sangat ayat2 cinta, luahan hati seorang pencinta... :-D :-D



:lol: :lol: :lol:
bukan lah.. :jangan: :jangan:
Tengah mencari cinta saja baru... :roll: :roll: mahligai impian kekasih, bersendikan syariah, bertunjangkan sunnah.... :-)



ish, tak lama dah tu... ni hidung mas ada bau nasi minyak aye ni... :-D :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:35


Pada 24-03-08 11:31 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 11:28 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak bestnya kalau perempuan yang approach lelaki :-(

eheh nasib saya lelaki yang mulakan.. dapatlah merasa bagaimana lelaki meluahkan.. :-D

lelaki ni memang ada masalah ke berterus terang dengan perempuan dia suka?
kawan saya tabik spring lelaki yang berani approach saya tu..

aye pun nak 'aisha' melamar dia..

pada pendapat aye betulkah lelaki tak berani melamar perempuan?
ke egonya tinggi takut kena tolak :berfikir: :-D


untung nya ukhtie...emm


tapi tak best sangat.. tak rasa sangat :-D
sebab dah agak dah..

*eheh bersyukurlah sakinah :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 11:35


Pada 24-03-08 11:28 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

tak bestnya kalau perempuan yang approach lelaki :-(

eheh nasib saya lelaki yang mulakan.. dapatlah merasa bagaimana lelaki meluahkan.. :-D

lelaki ni memang ada masalah ke berterus terang dengan perempuan dia suka?
kawan saya tabik spring lelaki yang berani approach saya tu..

aye pun nak 'aisha' melamar dia..

pada pendapat aye betulkah lelaki tak berani melamar perempuan?
ke egonya tinggi takut kena tolak :berfikir: :-D



wah hebat ukhti punya firasat... :kelip: :kelip:
memang ada benarnya...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-08 12:05


Pada 24-03-08 12:02 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. tak berani tak dapatlah kahwin..
kalau tinggi ego tak dapatlah kahwin..

apalagi... kuikui..


bak kata urang,
belum cuba, belum tahu ye budak ukhtie....hu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Wanita impian ku...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.235048 saat. Lajunya....