Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Bekas Kerajaan Selangor Dalam Ketakutan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Bekas Kerajaan Selangor Dalam Ketakutan

Please Mendaftar To Post


Oleh Bekas Kerajaan Selangor Dalam Ketakutan

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-03-08 21:37


Assalamualaikum

mungkin mereka-mereka yang bersengkongkol dengan pemimpin-pemimpin kerajaan BN selangor sebelum ini dalam menyuburkan rasuah, salahgunakuasa, tender2 diberi kepada kroni dan sebagainya....maka mereka membuat perkara di bawah ini

!!! QUOTE !!!

Selangor State Officers Destroy Documents …Sulit! -
By Koh Kho King

Just read the news in Sin Chew Jit Poh today…

Selangor State’s Officers were in the process of destroying some confidential (Sulit) documents when cleaning and tidying up preparing to leave the administration office and hand over the control to the new Opposites (Barisan Rakyat) new state government.

PKR and DAP members rush to the scene to stop the destroying process…but some have already been shredded.

/

According to PKR and DAP, all documents are government’s properties, NOT ALLOW to be destroyed! A mess in the office after the stopping…

/

Selangor treasury official later explained, the destroyed documents are “copies”, must be settled and the “Original” are still kept safe.

Original news (in Chinese) at:
http://www.sinchew.com.my/node/57151

http://shashinki.com/blog/2008/03/11/selangor-state-officers-destroy-documentssuli


artikel asal


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 21:43


ish,apa pula ni?.dah kalah buat cara kalah Kenapa sampai nak musnahkan dokumen2 tu pula?.Kenapa perlu nak hilangkan bukti2 tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-03-08 21:49


biaselah....tak mahu kesalahan yang mereka buat selama memerintah selangor diketahui rakyat umum.....so...dimusnahkan segala dokumen2 rahsia.

ingat dengan memusnahkan dokumen2 ini....dapat elak diri anda dari diheret ke mahkamah ke????

segala kesalahan2 anda....salahguna kuasa dan kedudukan, kronism & nepotism (bagi tender2 kerajaan negeri kepada kawan-kawan rapat dan adik beradik), rasuah.....semuanya akan dihighlight dan dibawa ke mahkamah untuk diadili.

prepare lah hati dan mental untuk dihumban ke dalam penjara (selepas disabit kesalahan oleh hakim)


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-03-08 21:52


rashdin...

itu sebab pada tahun 1999 selepas BA menang di Tganu, pimpinan PAS bertindak cepat mengarahkan Pemuda PAS menguasai bangunan Wisma Darul Iman dan memegang kunci Wisma tersebut. akhirnya segala rahsia penyelewengan kerajaan BN sebelum ni berada dalam tangan kerajaan negeri yang baru.

dan ana pernah teringat TGHA pernah umumkan akan bongkar segala rahsia ni bila tiba masanya(iaitu BA menjadi kerajaan pusat)
tapi ia tak menjadi kenyataan.

pada ana,senario di Wisma Negeri Shah Alam ini berlaku kerana ramai pegawai2 tinggi kerajaan terlibat secara langsung dengan penyelewengan2 ketika Pak Khir jadi MB dulu.maka mereka ketakutan dan bergegas cuba memusnahkan dokumen2 berkenaan. tapi Allah Maha Kaya, yang batil akan terserlah akhirnya.

Tan Sri Khalid sebagai bakal MB perlu mengambil langkah2 berikut sebaik jadi MB nanti :

1.Tukar SUK sekarang dengan bakal SUK yang difikirkan lebih amanah(ana cadangkan Tuan Hj Nahrawi bekas pengarah JAIS dulu)
2.beri jaminan kepada semua staf di Wisma Negeri yang mereka tetap boleh bekerja seperti biasa (dan boleh pakai lambang parti yang mereka sokong - seperti amalan staf kerajaan yang sokong PKS di Indonesia)
3.Menukar semua Pengawai Daerah dengan PTD yang pro-BA.

insya-Allah kerajaan negeri Selangor akan lebih kompeten untuk 4 tahun akan datang ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-03-08 21:52


Kalau benarlah apa yang dikata..hendaklah siasatan menyeluruh dibuat...supaya tak berlaku penyelewengan dan tak pula kita menuduh membuta tuli


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 21:52


Pada 11-03-08 21:49 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

biaselah....tak mahu diketahui umum kesalahan yang mereka buat selama memerintah selangor.....so...dimusnahkan segala dokumen2 rahsia.

ingat dengan memusnahkan dokumen2 ini....dapat elak diri anda dari diseret ke mahkamah ke????

segala kesalahan2 anda....salahguna kuasa dan kedudukan, kronism & nepotism (bagi tender2 kerajaan negeri kepada kawan-kawan rapat dan adik beradik), rasuah.....semuanya akan dihighlight dan dibawa ke mahkamah untuk diadili.

prepare lah untuk masuk dalam penjara.



yang saya bimbangkan adalah takut ia tak boleh dipakai bila dibawa pergi mahkamah.maklumlah ada pihak2 yang akan merasuah hakim,peguam dan etc untuk lari.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-03-08 22:13


harap....hakim2 akan berani tampil membuat keputusan kehakiman dengan adil.....harap hakim2 akan berani membuat perubahan seperti mana rakyat malaysia membuat perubahan dalam PR-12 yang lalu.

bersihkan system kehakiman negara dari anasir2 jahat seperti v.k lingam dan BN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 22:15


Pada 11-03-08 22:13 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

harap....hakim2 akan berani tampil membuat keputusan kehakiman dengan adil.....harap hakim2 akan berani membuat perubahan seperti mana rakyat malaysia membuat perubahan dalam PR-12 yang lalu.

bersihkan system kehakiman negara dari anasir2 jahat seperti v.k lingam dan BN.



vk lingam tu pun saya tengok kes dia macam main-main saja.macam nak tak nak saja bicara.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 23:30


huhu....betul-betul haru....takbir untuk BA....ALLAHUAKBAR....hehe....saya tak boleh nak cakap banyak sebab saya tak boleh ngundi ag.....tapi plhnry akan datang.....boleh lah....huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 23:40


Pada 11-03-08 23:30 , aleya_maisara posting:

!!! QUOTE !!!

huhu....betul-betul haru....takbir untuk BA....ALLAHUAKBAR....hehe....saya tak boleh nak cakap banyak sebab saya tak boleh ngundi ag.....tapi plhnry akan datang.....boleh lah....huhu...



saya pula terlepas pru 13..... :-(


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 10:40


Pada 11-03-08 21:52 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau benarlah apa yang dikata..hendaklah siasatan menyeluruh dibuat...supaya tak berlaku penyelewengan dan tak pula kita menuduh membuta tuli



hm.betul kata setanggi_syurga83..kena siasat betul-betul dulu..tak boleh tuduh2 saja..nanti dikatakan apalah kerajaan baru ni, sibuk nak cari kesalahan org..tak ada kerja ke..hm.risau juga tu..tapi apapun, harapnya kerajaan baru ni dapat membersihkan kerajaan lama daripada rasuah yang telah menjadi barah..takpun, tanya audit ajela..segalanya dalam tangan, cuma mereka pandai adjust.hehe..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 12:36


Pada 12-03-08 10:40 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-08 21:52 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau benarlah apa yang dikata..hendaklah siasatan menyeluruh dibuat...supaya tak berlaku penyelewengan dan tak pula kita menuduh membuta tuli



hm.betul kata setanggi_syurga83..kena siasat betul-betul dulu..tak boleh tuduh2 saja..nanti dikatakan apalah kerajaan baru ni, sibuk nak cari kesalahan org..tak ada kerja ke..hm.risau juga tu..tapi apapun, harapnya kerajaan baru ni dapat membersihkan kerajaan lama daripada rasuah yang telah menjadi barah..takpun, tanya audit ajela..segalanya dalam tangan, cuma mereka pandai adjust.hehe..



erm..betul tu..
itulah yang sebaik-baiknya untuk mengelakkn salah sangka..


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 12:43


Owh...ini muslihat sebenarnya...Patut lah FRU kawal bangunan kerajaan negeri dekat Shah Alam selepas kemenangan BA...Saya pun pelik juga Kenapa mereka buat macam tu... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-08 12:55


kasihan pak mat tempe kita tu..sedih saja tengok pic dia dalam paper...memikirkan cara nak sorok segala rahsia2 penyelewangan di bawah pemerintahan nya..apa-apa pun kepada kerajaan negeri selangor yang baru jangan lah berhentikan kakitangan bawahan yang sentiasa telus dalam bekerja..cukup lah sekadar tangkap kepala dan petualang-2 yang terlibat...Huhuuu..habis reseki anak beranak kalau di buang kerja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:01


Pada 12-03-08 12:55 , AziziYa-Habib posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan pak mat tempe kita tu


Selama ni puas saya fikirkan apa kaitan bekas MB Selangor, Khir Toyo dengan tempe...Tapi malam tadi saya dah tahu apa sebabnya...Tergelak seorang-seorang malam tadi... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:27


apa kaitan dia dengan tempe?

kalau pasal penyapu tu saya tau lah :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:28


Tulah siapa suruh buat hal....
Ada seorang exco walau menang bertanding datang pejabat pukul 4 pagi ambil fail lepas tau BN tak dapat tadbir selangor..
hari ni pejabat exco sunyi sepi.gelap gelita.
Ingatlah sesungguhnya Allah maha adil.


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 13:41


Pada 12-03-08 13:27 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

apa kaitan dia dengan tempe?

kalau pasal penyapu tu saya tau lah :lol:



Kalau En. ibnu_musa nak tahu buka topik ni --> http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=36037

:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 14:20


Macam mana masuk kat Forum Pengetahuan nii?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 14:23


em....mesti ada sesuatu yang tak kena sampai nak musnahkan sampai macamtu sekali benda-benada tu....
em...apa eh muslihat yang cuba dilakukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-03-08 16:36


Assalamualaikum
hish...ingatkan tu kertas rough paper ke...boleh dishreddkan macam tu jeq..Allahhu akbar...apakah sebenarnya yang mereka takutkan...jika mereka betul² berada di pihak yang benar....??? ternyata..yang haq dan batil itu tersangat jelas garis pemisahnya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 16:45


Pada 12-03-08 14:23 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

em....mesti ada sesuatu yang tak kena sampai nak musnahkan sampai macamtu sekali benda-benada tu....
em...apa eh muslihat yang cuba dilakukan



rasanya banyak benda yang nak disorokkan dan bukti yang ada cuba dimusnahkan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 13:36


Pada 12-03-08 16:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hish...ingatkan tu kertas rough paper ke...boleh dishreddkan macam tu jeq..Allahhu akbar...apakah sebenarnya yang mereka takutkan...jika mereka betul² berada di pihak yang benar....??? ternyata..yang haq dan batil itu tersangat jelas garis pemisahnya....



mereka tak kisah kalau kertas2 yang dishred tu bersepah, sebab bekas MB boleh bagi penyapu kat mereka seorang satu :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:39


kita sama-sama tunggu tindakan kerajaan negeri Selangor yang baru tentang isu ni...

p/s : yang pasti karat2 UMNO banyak dalam pejabat SUK selangor ini... :jangan: :jangan: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:54


UMNO memang jahat sejak dulu.. Memang patut lah kalah... Kepada penyokong UMNO, sedar lah yang anda tu sebenarnya sesat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

ryn0566
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2008
Ahli No: 32812
Posting: 9
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-08 14:23


kat tunggu saja lah..siapa yang benar siapa yang salah..yang pasti Allah S.W.T sentiasa akan bantu pihak yang benar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ryn0566Profil   Hantar PM kepada ryn0566   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 17:17


Pada 13-03-08 13:39 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

kita sama-sama tunggu tindakan kerajaan negeri Selangor yang baru tentang isu ni...

p/s : yang pasti karat2 UMNO banyak dalam pejabat SUK selangor ini... :jangan: :jangan: :jangan:


betul tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 20:41


Pada 13-03-08 17:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-03-08 13:39 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

kita sama-sama tunggu tindakan kerajaan negeri Selangor yang baru tentang isu ni...

p/s : yang pasti karat2 UMNO banyak dalam pejabat SUK selangor ini... :jangan: :jangan: :jangan:


betul tu


betul tu :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 20:50


jika boleh dedahkan semua dokumen2 yang belum dimusnahkan lagi supaya semua orang tahu tentang m=penyelewengan yang dibuat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-03-08 20:58


lepas ni kita tengok pulak apa tindakan kerajaan negeri Selangor yang baru untuk me'reformasi'kan JAIS.

p/s : pasti staf2 JHEAINS memerhatikan JAIS penuh cemburu lepas ini... :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 21:03


Pada 13-03-08 20:58 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ni kita tengok pulak apa tindakan kerajaan negeri Selangor yang baru untuk me'reformasi'kan JAIS.

p/s : pasti staf2 JHEAINS memerhatikan JAIS penuh cemburu lepas ini... :-( :-( :-(



Kenapa pula perlu cemburu ya?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-03-08 21:07


lepas ni JAIS tak lagi macam JAIS yang dulu, memantau masjid dan surau bagai nak rak....

bayangkan Ustaz Akil Hayy yang lepas berceramah di N9, ditangkap oleh penguatkuasa JAIS kerana berceramah tanpa tauliah...

patutnya Jabatan Mufti Selangor boleh sokong ustaz Akil macam Jabatan Mufti N9 tapi ini tak terjadi...


tapi itu cerita dulu....sekarang TGNA dan TGHA akan kembali berkuliyah di masjid2 dan surau2 seluruh Selangor....itu yang ana cemburukan sangat-sangat...

p/s : kecewa tak dapat bawa Dr Haron Din berceramah di masjid ana :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 21:17


tak apa,nanti mereka tu akan datang juga berceramah di tempat anda.mungkin satu masa nanti boleh tengok secara live pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-03-08 22:09


bukan macam 2 rashdin adikku sayang...

itulah beza antara JAIN di bawah negeri BA dengan JAIN di bawah negeri BN.....:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 22:21


hmm,kalau bawah bn tu mungkin bermasalah sikit.yalah sebab dah dikawal oleh orang yang tak sepatutna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-03-08 22:28


itulah bezanya....tau tak apa.....:-)

hmmmmm......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 22:34


Pada 13-03-08 22:28 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

itulah bezanya....tau tak apa.....:-)

hmmmmm......



yang sekarang ni pu dan kerajaan baru di selangor pun belum mula tugas lagi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 11:57


Pagi ini penuh lobi SUK menyambut kedatangan MB baru...Harap segalanya bertambah baik dan pemimpin yang berbeza ideologi akan bersatu demi kebajikan rakyat selangor...Amiinn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-03-08 11:59


ana nak tengok pulak sambutan staf JAIS pada MB Selangor ini....

p/s : untunglah staf2 JAIS...kami di JHEAINS memerhati penuh cemburu dan iri..... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 13:19


hhuhuhu... moga Allah memimpin hati-hati mereka ini.... Allahumma lah sahla illa ma saja'altahu sahla, sahhil lana umurana ya Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:43


SMS DARI SEORANG KAWAN....

Sesiapa yang terjumpa seorang rakyat selangor, rambut putih, berkulit licin sebab pakai botox, perasan handsome, rendah dan gemar pegang penyapu dan gemar simpan toyol. Sila hubungi balai pilis berhampiran. Kunci pejabat MB ada pada dia.

Sekarang MB baru dah dapat kunci...tapi sedih ex MB macam nak buat kacau dari luar pulak....Harap beliau sedar dan perbaiki diri...DEMI KEBAIKAN RAKYAT!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:54


bila pulak TGHA & TGNA nak masuk pahang. dah lama tunggu...tak sampai2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 15:54


bila pulak TGHA & TGNA nak masuk pahang. dah lama tunggu...tak sampai2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 16:45


Pada 12-03-08 14:20 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Macam mana masuk kat Forum Pengetahuan nii?


tukar balik masuk hal ehwal semasa..
topik baik..tapi salah land da...

balik pada topik tadi..
tu lah tanda "kebaikan" BN/umno ini..
musnahkan dokumen spy segala kebejatan dia org lain tak tau..
dan untuk susahkan kerajaan baru...
pakcik2... kenapa ni..

p/s... nak mana babap dengan penyapu pakcik ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 16:49


Pada 17-03-08 15:54 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

bila pulak TGHA & TGNA nak masuk pahang. dah lama tunggu...tak sampai2.



sabarlah,suatu hari nanti mereka akan masuk pahang pula.nantikan kemunculan mereka disana.... :-) :-) :-)


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 19:01


huhu... insya Allah... sedikit demi sedikit.... Allah akan bantu, moga-moga negeri pun sama menjadi tawanan untuk PRU akan datang... paroi adalah muqaddimah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 21:18


Pada 19-03-08 19:01 , emirmizan posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... insya Allah... sedikit demi sedikit.... Allah akan bantu, moga-moga negeri pun sama menjadi tawanan untuk PRU akan datang... paroi adalah muqaddimah...


AMIN


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-08 22:04


begitulah harapan kita semua moga Islam dimartabatkan di seluruh bumi Malaysia ni...amin :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 12:57


Pada 19-03-08 22:04 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

begitulah harapan kita semua moga Islam dimartabatkan di seluruh bumi Malaysia ni...amin :-)



AMIN


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-03-08 15:39


kerajaan baru Barisan Rakyat selangor telah membuat keputusan untuk mengkaji semula perjanjian antara kerajaan negeri & puncak niaga holdings berhad...dan berkemungkinan akan membatalkan perjanjian tersebut.

/

perjanjian pada 7 march 2008 (sehari sebelum PRU-12) itu dilihat lebih mengutama & menguntungkan kroni - puncak niaga berhad.... dan membebankan rakyat negeri selangor.

syabas kerajaan Selangor!!!

click sini untuk tahu siapa lembaga pengarah puncak niaga


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 15:52


Pada 22-03-08 15:39 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

kerajaan baru Barisan Rakyat selangor telah membuat keputusan untuk mengkaji semula perjanjian antara kerajaan negeri & puncak niaga holdings berhad...dan berkemungkinan akan membatalkan perjanjian tersebut.

/

perjanjian pada 7 march 2008 (sehari sebelum PRU-12) itu dilihat lebih mengutama & menguntungkan kroni - puncak niaga berhad.... dan membebankan rakyat negeri selangor.

syabas kerajaan Selangor!!!

click sini untuk tahu siapa lembaga pengarah puncak niaga





harap dapat air free


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-03-08 16:16


Pada 22-03-08 15:52 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 15:39 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

kerajaan baru Barisan Rakyat selangor telah membuat keputusan untuk mengkaji semula perjanjian antara kerajaan negeri & puncak niaga holdings berhad...dan berkemungkinan akan membatalkan perjanjian tersebut.

/

perjanjian pada 7 march 2008 (sehari sebelum PRU-12) itu dilihat lebih mengutama & menguntungkan kroni - puncak niaga berhad.... dan membebankan rakyat negeri selangor.

syabas kerajaan Selangor!!!

click sini untuk tahu siapa lembaga pengarah puncak niaga



harap dapat air free



kalau malaysia ini jatuh ke tangan barisan rakyat....ditadbir dengan telus, tiada rasuah sana sini, tiada salahguna kuasa pemimpin-pemimpin untuk kaut keuntungan peribadi...insyaAllah, tidak mustahil air akan diberi free kepada semua rakyat.


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

kak-raihan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2008
Ahli No: 32902
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 23-03-08 02:28


Assalamualaikum

dapat perkhabaran, kononnya khir toyo beli tanah TOL negeri selangor dengan harga rm2 1kakipersegi. dan dia jual semula kepada PKNS dengan harga rm22. dia buat untung sebyk rm20 tiap 1kaki persegi.

benarkah????

pada saya,kemungkinan perkara ni terjadi amat lah besar sekali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kak-raihanProfil   Hantar PM kepada kak-raihan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171859 saat. Lajunya....