Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 162
Ahli: 0
Jumlah: 162




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 1 hari, 17 jam, 31 minit yang lalu
wadud: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
kasih_kekasih: 29 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pasal video lucah...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pasal video lucah...

Please Mendaftar To Post


Oleh pasal video lucah...

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 28-02-08 15:28


adakah perlu bagi kita dengan bahan-bahan lucah?

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?

apa tindakan anda?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-02-08 16:00


kecewa sangat-sangat lah....
kalau dapat tahu yang dia suka tengok video lucah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-03-08 18:34


skdar kecewa..hurmm saya pun akan kecewa jugak...
nanti dinasihat lain pulak jadinya..
kata kawan-kawan ni untuk masa depan...ish3.xfhm lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

aishahumaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12482
Posting: 48
Dari: U.M.T --

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-08 18:42


herm ... kawan saya kata, lelaki yang mengaku tak pernah tengok bahan lucah ni berbohong ... :-(

erm, maybe tidaklah kalau lelaki tu tergolong dalam sahabat ukhwah ni. ye kan?:berfikir:

tapi kalau tahu benda itu jadi hobi dah ... kecewa of course. :-?
dan apa yang boleh dibuat, dorong dia spy tinggalkan dan maybe boleh nasihatkan agar kahwin cepat-cepat ...;-)

semoga dilindungi Allah semuanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishahumairaProfil   Hantar PM kepada aishahumaira   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 00:56


lepas chua soi lek ..nampak gaya ada lagi aksi orang penting negara buat film tak pakai benang..tunggu lah sapa nak start bersilat dulu...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 07:32


betul aishahumaira... bohongla kalau ada lelaki yang tengok tapi tak semua lelaki...
mas juga pernah dengar ayat macam tu.. lelaki sedikit sebanyak,mesti akan tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 09:42


Pada 06-03-08 07:32 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

betul aishahumaira... bohongla kalau ada lelaki yang tengok tapi tak semua lelaki...
mas juga pernah dengar ayat macam tu.. lelaki sedikit sebanyak,mesti akan tengok..


mas-ayu pernah tengok ke?? :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 09:52


dorong tengok vcd lain.... vcd ustaz akhil hayy ke.. dato' fadzilah kamsah ke.. vcd wrestling ke.. adeiii boleh jalan ke agak-agak Kalau dah ketagih tengok vcd2 lucah...tu yang kena alihkn minat mereka yang 1 ni ke arah cerita-cerita yang bukan 18PL atau 18SX... sama-sama lah kita bantu

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 11:00


hmmh..
menggelapkan pemikiran serta membodohkan akal..
ketagih? puasa lah..
ketagih jugak? cari suami/isteri, kawin.. halal dan selamat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 12:13


Pada 06-03-08 09:42 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 07:32 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

betul aishahumaira... bohongla kalau ada lelaki yang tengok tapi tak semua lelaki...
mas juga pernah dengar ayat macam tu.. lelaki sedikit sebanyak,mesti akan tengok..


mas-ayu pernah tengok ke?? :-D



ada ke saya tulis, saya tengok?? baca dengan teliti...... :jangan:
kalau awak maybe agaknya.. :berfikir: :-P


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 19:29


of cozz kecewa yang tak terhingga.. try nasihatkan dia.. kalau susah, cuba cari orang yang ketiga yang dipercayai untuk tolong

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 20:21


kecewa jugak ..tapi rasanya macam semua lelaki tengok saja.. macam fitrah pun ada.. ha..kalau ada lelaki kat ukhwah ni tak pernah tengok , mari ngaku cepat.. mesti tak ada sapa punya... :-D

kalau pasangan saya suka tengok....nsihat jangan tengok lah.kurangkan dulu..lama2 tkyh tengok terus.. tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 21:58


hukum menonton video lucah atau imej-imej yang serupa dengannya adalah haram dan membawa kepada dosa. jadi, nasihatkan lah kepada orang2 yang menonton video lucah tu akan hukum ini dan sedarkan lah mereka.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 08:12


Salam, ini sahajalah pesanan saya..

Amalkan minum air Yasin..
Yang dibaca beramai-ramai di surau atau masjid setiap malam Jumaat, insya-ALLAH.

Petua ni saya dapat daripada Ustadz saya sendiri..
Alhamdulillah, sejuk hati tengok dia dan keluarganya..

Setiap kali sebelum baca Yasin, munajatlah pada ALLAH moga ALLAH memelihara diri kita dan keluarga kita daripada anasir yang tidak diingini..

Sampai masanya kalau perlu kahwin, kahwin lah..

Insya-ALLAH..
:-P


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-08 08:39


salam..ishhh..sedih, kecewa...tapi kalau benda dah jadi, nak buat macam mana kan..kena lah nasihat..then kalau pasangan suami isteri tu, kena berterus terang lah..jangan ada rahsia..buruk baik suami isteri saja yang tau..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 11:17


Pada 06-03-08 20:21 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?


Assalamualaikum..
Hukumnya HARAM..even kepada suami isteri dengan alasn untuk bertambah intim..HARAM SAMA SEKALI melihat aurat org lain..untuk lebih lanjut, boleh refer kat site ni:

http://www.zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=478&Itemid=96


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 14:40


Pada 06-03-08 20:21 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

kecewa jugak ..tapi rasanya macam semua lelaki tengok saja.. macam fitrah pun ada.. ha..kalau ada lelaki kat ukhwah ni tak pernah tengok , mari ngaku cepat.. mesti tak ada sapa punya... :-D

kalau pasangan saya suka tengok....nsihat jangan tengok lah.kurangkan dulu..lama2 tkyh tengok terus.. tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?


hubungan suami isteri ni... memang dah fitrah setiap manusia, banyak cara lain kalau nak belajar... tapi buat apa kita nak tengok bahan lucah...

jangan jadikan hubungan halal, bersendikan bahan yang haram... 8-) 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-08 15:00


Pada 06-03-08 20:21 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

kecewa jugak ..tapi rasanya macam semua lelaki tengok saja.. macam fitrah pun ada.. ha..kalau ada lelaki kat ukhwah ni tak pernah tengok , mari ngaku cepat.. mesti tak ada sapa punya... :-D

kalau pasangan saya suka tengok....nsihat jangan tengok lah.kurangkan dulu..lama2 tkyh tengok terus.. tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?


Bismillahhirrahmanirrahim..
tak bolehlah nak tengok 'aurat' orang lain walaupun untuk 'keintiman' suami isteri..tak perlu alasan tengok tu untuk balajar..takut nanti dah kawin tak tau caranya..tak payahlah.. berdosa..bila dah ada isteri atau suami tu depan mata,'segalanya' akan 'natural'..kalau nak jugak belajar untuk 'hubungan' suami isteri,rasanya buku2 pun banyak,kan..tak perlu nak lihat 'orang punya' dalam video lucah tu..atau bagaimana 'kerja' dia..tapi 'ilmu' yang paling baik adalah perbincangan antara suami isteri itu sendiri..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 15:41


Pada 11-03-08 15:00 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 20:21 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

kecewa jugak ..tapi rasanya macam semua lelaki tengok saja.. macam fitrah pun ada.. ha..kalau ada lelaki kat ukhwah ni tak pernah tengok , mari ngaku cepat.. mesti tak ada sapa punya... :-D

kalau pasangan saya suka tengok....nsihat jangan tengok lah.kurangkan dulu..lama2 tkyh tengok terus.. tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?


Bismillahhirrahmanirrahim..
tak bolehlah nak tengok 'aurat' orang lain walaupun untuk 'keintiman' suami isteri..tak perlu alasan tengok tu untuk balajar..takut nanti dah kawin tak tau caranya..tak payahlah.. berdosa..bila dah ada isteri atau suami tu depan mata,'segalanya' akan 'natural'..kalau nak jugak belajar untuk 'hubungan' suami isteri,rasanya buku2 pun banyak,kan..tak perlu nak lihat 'orang punya' dalam video lucah tu..atau bagaimana 'kerja' dia..tapi 'ilmu' yang paling baik adalah perbincangan antara suami isteri itu sendiri..




dalam hal ni.... ana surender.... ana selut pada yang dah kahwin....


p/s... mujurlah rumah ana tak ada apa-apa yang 'membolehkan' ana dan housemate terjebak dengan gejala tidak sihat ini..... semua geng2 kaki surau... :-D :-D :-D ana saja kaki rempit.... :-?


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-04-08 17:32


mashaALLAH....tetapi begitulah hakikat lelaki yang d 1nafsu...

tolong lah nasihat kami...even sesama lelaki..

saya ada kawan, alhamduLILLAH, apabila ditegur terus dia dengar cakap...terus dibuang benda-benda ni dalam laptop...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 17:50


Bacalah buku AKU TERIMA NIKAHNYA tulisan saifulislam.com...
insya'Allah kita menyedari kperluang sebenar hidup kita....kita akan tiada masa untuk itu semua...
amanah kita lebih banyak daripada masa yang kita ada...

klik dibawah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 18:10


tak payah lah dok pulun tengok benda haram tu..
tambah dosa adalah..dosa lain tak larat nak pikul


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-08 18:30


nauzubillah...saya pernah dengar pengakuan berani mati dari kawan perempuan danlelaki ketike bersekolah dulu..mereka mengaku menonton vcd lucah,mulanya mereka menonton hanya sekadar kebetulan dan kerana sifat ingin tahu (lumrah manusia)...tapi akhirnya, ketagih pula..saya dah nasihatkan mereka agar meninggalkan perbuatan tu..wallahua'lam...saya tak tahu sama ada mereka sudah insaf ke tidak..sebab sudah lama kami terputus hubungan selepas masing-masing melanjutkan pelajaran..semoga ALLAH membuka pintu hati mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-08 20:41


Pada 18-04-08 18:50 , Nur_Din posting:

!!! QUOTE !!!

nauzubillah...saya pernah dengar pengakuan berani mati dari kawan perempuan danlelaki ketike bersekolah dulu..mereka mengaku menonton vcd lucah,mulanya mereka menonton hanya sekadar kebetulan dan kerana sifat ingin tahu (lumrah manusia)...tapi akhirnya, ketagih pula..saya dah nasihatkan mereka agar meninggalkan perbuatan tu..wallahua'lam...saya tak tahu sama ada mereka sudah insaf ke tidak..sebab sudah lama kami terputus hubungan selepas masing-masing melanjutkan pelajaran..semoga ALLAH membuka pintu hati mereka..


memang lah mula-mula kata nak tahu,tapi lama2 jadi ketagih..benda ni macam dadah lah ibaratnya


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-08 08:29


Kalau nak belajo bab hubungan suami isteri bila dah kawin belilah buku 'permata yang hilang'...selepas itu baca sama-sama baru betul..tak pun pergi tanya budak pondok tanya dia kitab 'babul jimak' selepas itu kata nak pinjam..selepas itu pergi lah menuntut dengan guru...tapi bila dah dekat-dekat nak kawin lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 19-04-08 12:27


Pada 19-04-08 08:29 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak belajo bab hubungan suami isteri bila dah kawin belilah buku 'permata yang hilang'...selepas itu baca sama-sama baru betul..tak pun pergi tanya budak pondok tanya dia kitab 'babul jimak' selepas itu kata nak pinjam..selepas itu pergi lah menuntut dengan guru...tapi bila dah dekat-dekat nak kawin lah


:-D macam ada pengalaman saja ini hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 19-04-08 15:16


Pada 11-03-08 15:00 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 20:21 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

kecewa jugak ..tapi rasanya macam semua lelaki tengok saja.. macam fitrah pun ada.. ha..kalau ada lelaki kat ukhwah ni tak pernah tengok , mari ngaku cepat.. mesti tak ada sapa punya... :-D

kalau pasangan saya suka tengok....nsihat jangan tengok lah.kurangkan dulu..lama2 tkyh tengok terus.. tapi org kata kalau dah kahwin dan untuk hubungan suami isteri btmbah intim, boleh.. betul ke?


Bismillahhirrahmanirrahim..
tak bolehlah nak tengok 'aurat' orang lain walaupun untuk 'keintiman' suami isteri..tak perlu alasan tengok tu untuk balajar..takut nanti dah kawin tak tau caranya..tak payahlah.. berdosa..bila dah ada isteri atau suami tu depan mata,'segalanya' akan 'natural'..kalau nak jugak belajar untuk 'hubungan' suami isteri,rasanya buku2 pun banyak,kan..tak perlu nak lihat 'orang punya' dalam video lucah tu..atau bagaimana 'kerja' dia..tapi 'ilmu' yang paling baik adalah perbincangan antara suami isteri itu sendiri..



'natural'? :berfikir: emmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 19-04-08 17:51


em...
ada juga kawan saya dok cerita
yang dia ini suka tengok cerita lucah...
baik laki, baik perempuan..
kalau ditegur..
dia cakap untuk masa depan..
anda apa tau??
tah lah...
kita tegur cakap begitu...
terpulang lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-08 18:10


Asalnya isu ni cerita pasal suatu benda dan suatu benda yang lain.

Saya cuma pelik satu benda saja dalam bab lucah dan negara hadhari malaysia.

Video-video ceramah, vcd ceramah dan software komputer boleh kerajaan control sampai susah kit anak cari, tapi benda-benda lucah ni nampak macam lepas tangan lah pulak..nak buat macam mana, lucah ni depan tv pun berlambak secara 'mendapat kebenaran kerajaan' lagi

Sekadar nukilan lain:
saya terbaca ada komen orang perempuan kat ukhwah ni kata semua lelaki paling kurang dah tengok benda lucah ye? dah Kalau ada yang kata macam tu, anda tak payah kawin lah dengan lelaki. Dalam hal ini anda mungkin salah faham dan keliru antara konsep nafsu dan iman. Iman tak kira jantina lelaki ke perempuan. Dosa pahal pun sama. begitu juga nafsu. Cuma cara idpersembahkan benda-benda tu dalam bentuk berlainan (dan ada juga yang sama).

Allahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 09:17


Pada 19-04-08 08:29 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak belajo bab hubungan suami isteri bila dah kawin belilah buku 'permata yang hilang'...selepas itu baca sama-sama baru betul..tak pun pergi tanya budak pondok tanya dia kitab 'babul jimak' selepas itu kata nak pinjam..selepas itu pergi lah menuntut dengan guru...tapi bila dah dekat-dekat nak kawin lah


em2...betul tu..buku 'permata yang hilang' tu elok jugak..tapi yang penting,cuba lah tanya yang berpengalaman..atau jumpa kaunselor..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-04-08 10:14


Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

adakah perlu bagi kita dengan bahan-bahan lucah?

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?

apa tindakan anda?

Heheheheheheh.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

ara_taqwa
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2008
Ahli No: 33241
Posting: 12

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-04-08 12:01


Pada 21-04-08 10:14 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

adakah perlu bagi kita dengan bahan-bahan lucah?

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?

apa tindakan anda?

Heheheheheheh.... ;-)


salam...
hehe..saja..macam sekumpulan saja..
maaf Kalau terasa hati...

persoalan adakah perlu bagi kita dengan bahan-bahan lucah?
Kenapa wajib ke ada nya bahan2 macam tu...saya tak nampak kelebihan dan kebaikan ini kerana membawa lebih kearah kejatuhan akhlak/ moral terutama remaja islam...
bila kita menonton bahan2 mcn itu..secara langsung kita melihat aurat org lain dan ini ditegah dalam islam dan hukumnya adalah haram....

YANG HARAM ITU NYATA DAN yang HALAL ITU JUGA NYATA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ara_taqwaProfil   Hantar PM kepada ara_taqwa   Quote dan BalasQuote

biru-putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25137
Posting: 135

blank  


posticon Posting pada: 21-04-08 15:05


Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For biru-putihProfil   Hantar PM kepada biru-putih   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 15:17


Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


:berfikir:

kena cari hujah yang lebih kukuh ni... :berfikir:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 21:54


Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


ni fatwa ulama' mana pulak ni... jangan asyik guna logik akal saja kalau soal agama ye :jangan:

wassalam.

p/s: teringat "fatwa" harus melacurkan diri kalau darurat, apa ke hel!


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-04-08 22:20


Pada 21-04-08 21:54 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


ni fatwa ulama' mana pulak ni... jangan asyik guna logik akal saja kalau soal agama ye :jangan:

wassalam.

p/s: teringat "fatwa" harus melacurkan diri kalau darurat, apa ke hel!


Biru-putih ni memang pelik... ibnu_musa tak payah tanya mana dia dapat fatwa ni... Saya tahu dia akan jawab, Dr Mashitah Ibrahim pernah keluarkan pendapat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 22:40


Pada 21-04-08 22:20 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 21:54 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


ni fatwa ulama' mana pulak ni... jangan asyik guna logik akal saja kalau soal agama ye :jangan:

wassalam.

p/s: teringat "fatwa" harus melacurkan diri kalau darurat, apa ke hel!


Biru-putih ni memang pelik... ibnu_musa tak payah tanya mana dia dapat fatwa ni... Saya tahu dia akan jawab, Dr Mashitah Ibrahim pernah keluarkan pendapat ni...


m....jangan lah jadikan ukhwah ni tempat nak memfitnah2 pulak ye akhi?walaupun beliau pernah buat kenyataan kontroversi tu,jangan lah sampai hal yang tak ada kaitan dengan dia pun nak kaitkan dia...(sekadar mengingatkan diri sendiri dan yang terlupa..maaf kalau terkasar)


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-04-08 22:46


Pada 21-04-08 22:40 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 22:20 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 21:54 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


ni fatwa ulama' mana pulak ni... jangan asyik guna logik akal saja kalau soal agama ye :jangan:

wassalam.

p/s: teringat "fatwa" harus melacurkan diri kalau darurat, apa ke hel!


Biru-putih ni memang pelik... ibnu_musa tak payah tanya mana dia dapat fatwa ni... Saya tahu dia akan jawab, Dr Mashitah Ibrahim pernah keluarkan pendapat ni...


m....jangan lah jadikan ukhwah ni tempat nak memfitnah2 pulak ye akhi?walaupun beliau pernah buat kenyataan kontroversi tu,jangan lah sampai hal yang tak ada kaitan dengan dia pun nak kaitkan dia...(sekadar mengingatkan diri sendiri dan yang terlupa..maaf kalau terkasar)


Saya tak menfitnah.. Saya cakap perkara yang orang dah sedia maklum... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

An-Naqib
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6025
Posting: 57
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-08 22:48


Saya baca dalam sebuah buku, di USA sahaja industri pornografi dia mencecah lebih US 10 billion. Berkali ganda berbanding jumlah wang untuk kebajikan USA. Yang menakutkan, jumlah tersebut berganda setiap tahun. Nauzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For An-NaqibProfil   Hantar PM kepada An-Naqib   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 07:48


Pada 21-04-08 22:48 , An-Naqib posting:

!!! QUOTE !!!

Saya baca dalam sebuah buku, di USA sahaja industri pornografi dia mencecah lebih US 10 billion. Berkali ganda berbanding jumlah wang untuk kebajikan USA. Yang menakutkan, jumlah tersebut berganda setiap tahun. Nauzubillah

habis tu..., apa masalahnya...?
Mesti lah menguntungkan kalau ada permintaan...
Yang penting. Aku,engkau dan kawan- kawan yang lain tak beli menatang tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 07:57


Pada 22-04-08 07:48 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


habis tu..., apa masalahnya...?
Mesti lah menguntungkan kalau ada permintaan...
Yang penting. Aku,engkau dan kawan- kawan yang lain tak beli menatang tu...


erm, macam ni perangai guru zaman sekarang ye. Patutlah murid2 zaman sekarang ni perangai semacam saja. Sebelum guru2 zaman sekarang nak menampor murid2 zaman sekarang, lebih baik tampor dulu guru2 yang ada zaman sekarang ni...

nak tau cara orang dulu-dulu mengajo? mari sini....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 08:12


Pada 22-04-08 07:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 07:48 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


habis tu..., apa masalahnya...?
Mesti lah menguntungkan kalau ada permintaan...
Yang penting. Aku,engkau dan kawan- kawan yang lain tak beli menatang tu...


erm, macam ni perangai guru zaman sekarang ye. Patutlah murid2 zaman sekarang ni perangai semacam saja. Sebelum guru2 zaman sekarang nak menampor murid2 zaman sekarang, lebih baik tampor dulu guru2 yang ada zaman sekarang ni...

nak tau cara orang dulu-dulu mengajo? mari sini....


Salah ke aku cakap..? Takkan kita nak menyokong pulak industri tu...? Aku tak mampu nak halang dia orang buat menatang tu... Aku cuma tak beli menatang tu... Tu saja yang aku mampu... kalau anda nak tampar aku jugak, datang sini... anda boleh tampo muka Guru Besar aku jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 09:52


Pada 22-04-08 08:12 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 07:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 07:48 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


habis tu..., apa masalahnya...?
Mesti lah menguntungkan kalau ada permintaan...
Yang penting. Aku,engkau dan kawan- kawan yang lain tak beli menatang tu...


erm, macam ni perangai guru zaman sekarang ye. Patutlah murid2 zaman sekarang ni perangai semacam saja. Sebelum guru2 zaman sekarang nak menampor murid2 zaman sekarang, lebih baik tampor dulu guru2 yang ada zaman sekarang ni...

nak tau cara orang dulu-dulu mengajo? mari sini....


Salah ke aku cakap..? Takkan kita nak menyokong pulak industri tu...? Aku tak mampu nak halang dia orang buat menatang tu... Aku cuma tak beli menatang tu... Tu saja yang aku mampu... kalau anda nak tampar aku jugak, datang sini... anda boleh tampo muka Guru Besar aku jugak...


em...sebagai guru,nilai percakapan di ambil kira...cakap lah guna bahasa yang elok sikit..kan manis tu... kita ni nak jadi role model..kalau kita pun tak berapa elok,bagaimana pelajar nak jadi baik...em... :-?


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

soma
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32884
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 10:27


zaman sekarang ni bahan2 lucah ni dah jadi kebiasaan untuk remaja & tak kurang juga dengan org berumor..kadang-kadang menakutkan juga...apa pendapat antum kalau suami kata bahan lucah 2 untuk simpanan saja??

Bookmark and Share

    


  Member Information For somaProfil   Hantar PM kepada soma   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 11:07


Pada 22-04-08 09:52 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 08:12 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 07:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 07:48 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!


habis tu..., apa masalahnya...?
Mesti lah menguntungkan kalau ada permintaan...
Yang penting. Aku,engkau dan kawan- kawan yang lain tak beli menatang tu...


erm, macam ni perangai guru zaman sekarang ye. Patutlah murid2 zaman sekarang ni perangai semacam saja. Sebelum guru2 zaman sekarang nak menampor murid2 zaman sekarang, lebih baik tampor dulu guru2 yang ada zaman sekarang ni...

nak tau cara orang dulu-dulu mengajo? mari sini....


Salah ke aku cakap..? Takkan kita nak menyokong pulak industri tu...? Aku tak mampu nak halang dia orang buat menatang tu... Aku cuma tak beli menatang tu... Tu saja yang aku mampu... kalau anda nak tampar aku jugak, datang sini... anda boleh tampo muka Guru Besar aku jugak...


em...sebagai guru,nilai percakapan di ambil kira...cakap lah guna bahasa yang elok sikit..kan manis tu... kita ni nak jadi role model..kalau kita pun tak berapa elok,bagaimana pelajar nak jadi baik...em... :-?


Konfius betul...? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

An-Naqib
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6025
Posting: 57
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-08 12:03


saya cuma nak berkongsi apa yang saya tahu. Saya tak faham Kenapa mizie_hafiz80 macam marah2 sangat. Nak berkongsi pun salah ke? Apa ah perangai macam ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For An-NaqibProfil   Hantar PM kepada An-Naqib   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-04-08 12:14


Pada 22-04-08 12:03 , An-Naqib posting:

!!! QUOTE !!!

saya cuma nak berkongsi apa yang saya tahu. Saya tak faham Kenapa mizie_hafiz80 macam marah2 sangat. Nak berkongsi pun salah ke? Apa ah perangai macam ini

Mana ada saya marah...? Daeng_jati yang marah- marah... Siap nak tampo orang.. Dia ingat tangan dia tu mulia sangat ke...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 12:35


elek2 kawang2......
jangan baloh2......
jangan lah kerana pasal kecik pun nak berbaloh sahabat-sahabat......
dah2.....
tak payoh nak marah2 ag k...
sama-sama lah kita bermaaf-maafan ye!!!!....
buang yang keruh lah org kata kan...
ambil yang jernih....
tak gitu member2???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 22-04-08 12:40


Pada 22-04-08 12:14 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-04-08 12:03 , An-Naqib posting:

!!! QUOTE !!!

saya cuma nak berkongsi apa yang saya tahu. Saya tak faham Kenapa mizie_hafiz80 macam marah2 sangat. Nak berkongsi pun salah ke? Apa ah perangai macam ini

Mana ada saya marah...? Daeng_jati yang marah- marah... Siap nak tampo orang.. Dia ingat tangan dia tu mulia sangat ke...?


;-) ish2...ni kenapa lah pulak,nak marah-marah dan tampo-menampo ini.....hmmmm kena klasifikasikan 18PL ini huhuhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 13:46


kalau nafsu diletak kat atas,,iman di bawah,,tapi akal tak tahu nak guna..tu lah jdnye..sedangkn kat dilarang memandang benda yang diharamknn 2.bmujahadah lah...sekadar bringat sm2...cikgu den cakap,,kalau dok bbincang timbul pegaduhan,,pbincangan yang best,,dan idea yang menarik..wakakakakaka..tapi cikgu den tu tak boto sikit,,xboto dio 2,,den pandai lah juga...apo yang den malalut ni..sory salah chanell

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-04-08 21:41


Pada 22-04-08 12:35 , mdfakhri posting:

!!! QUOTE !!!

elek2 kawang2......
jangan baloh2......
jangan lah kerana pasal kecik pun nak berbaloh sahabat-sahabat......
dah2.....
tak payoh nak marah2 ag k...
sama-sama lah kita bermaaf-maafan ye!!!!....
buang yang keruh lah org kata kan...
ambil yang jernih....
tak begitu member2???

betul tu. :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-05-08 03:11


Pada 21-04-08 15:17 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-08 15:05 , biru-putih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?


Bagi saya boleh agaknya daripada melakukan perkara yang lebih besar lagi bahayanya seperti ditempat2 maksiat bersama orang2 yang buruk akhlak, adalah lebih baik di rumah bersama isterinya. Kalau jadi apa-apa pun dengan isteri sendiri. Betul tak..?

Saya pernah dengar daripada ulamak yang mengatakan jika boleh mengundang bahaya yang lebih berat maka memilih bahaya dan dosa yang lebih ringan adalah diharuskan.


:berfikir:

kena cari hujah yang lebih kukuh ni... :berfikir:



apa yang saya nampak, biru-putih cuba mengatakan, nak terlanjur pun biarlah dengan suami isteri sahaja....

tapi kena cari hujah yang kukuh juga, dosa ringan tak sama dengan hukum harus, pengertian harus jelas maksudnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

shikazu
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2008
Ahli No: 33166
Posting: 11

japan  


posticon Posting pada: 03-05-08 04:00


Pada 28-02-08 15:28 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

adakah perlu bagi kita dengan bahan-bahan lucah?

apa perasaan anda apabila dapat tahu pasangan(suami/isteri)/org yang dminati/disukai menonton video lucah?

apa tindakan anda?


Hard to say :-o :-o :-o

sebab perangai manusia ni banyak yang pelik-pelik...

Depan org lain nampak baik tapi belakang ada HOBI yang tak sihat

Pembetulan bukan hobi tapi penyakit...


-----------------
AWAS Koleksi Ayam Bogel!!!!,
Jangan Tengok Kalau Tak Berani hehehe...
http://www.zuhaa.ihostserver.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For shikazuProfil   Hantar PM kepada shikazu   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 18:18


jauhkanlah dari benda-benda yang mengarut dan mengundang kemarahan Allah tu.nak ke tempah tiket percuma ke neraka?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 19:13


*baik hidarkan diri dengan bahan-bahan lucah tu..nanti melemahkan pemikiran dan menjauhkan diri kita dari-NYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

era_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35914
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 12:03


saya tak tau Kenapa??
tapi saya bengang gila
kalau orang yang berkahwin tengok
video lucah..
dah kahwin pun masih
nak tengok
benda macam 2...
tension!! :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For era_muslimahProfil   Hantar PM kepada era_muslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150409 saat. Lajunya....