Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 33 hari yang lalu
azemi: 37 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: jk `MAJLIS ILMU`


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» jk `MAJLIS ILMU`

Please Mendaftar To Post


Oleh jk `MAJLIS ILMU`

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:23


jk MAJLIS ILMU
2 mac 2008 - ahad
jam 9-12 tengah hari
tempat : masjid putra nilai, n9.
( berhadapan dengan pusat asasi matrikulasi UIA, nilai)

tajuk kupasan ceramah..
1)Al quran dan perubatan islam
2)cara-cara pertahanan diri dan kediaman
3)kewajipan berdakwah

panel : al fadhil.. UStz. Mohamad Adnan Ibnu Abdul Adil
Jwt : Pendakwah Bebas..Freelance daie

anjuran www.ukhwah.com


masuk freee.. datanglaa beramai-ramai..


masjid nilai..kenangan..
jk penutup 2007 ukhwah.com telah berlangsung
29 disember 2007..


jom, ajak ramai-ramai sahabat antumm
dengar majlis ilmu..
jangan lupa bawa BUKU nota.. untuk catatan..

sahabat yang bukan warga ukhwah.com
diaLU-ALUkan.. datanglah imarahkan majlis ilmu ni..
bestt.. ana pernah dengar...so.. nak tau cara benteng diri..
dari makhluk ghaib.. doa-doa pendindings..
jom dengar.. !!

jumpa di sana..
:-D :terliur: ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:31


iskk.. iskkk..
kalau balik rumah boleh saja melangkahkan tayar kereta ke sana...

:cry::cry:
tak dapat nak p... rekodkan kak ss... boleh...?? uhuk uhuk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:43


.. cantik.. sambil2 beli kain boleh dengar ceramah.. :-D..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-02-08 12:44


Assalamualaikum
tak dapat menyertai.....ada program....huhu...semoga dapat pengisian yang baik dan boleh dikongsikan bersama di sini kelak...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:46


salam ya dik ismi..
tak mengapa dik..
program ni akan ada kesinambungan..
bila.. di mana.. tungggu..

jemputlaa kakisamun ye..
shoping lepas dengar ceramah ye..hihihii..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:52


direction ke masjid putra nilai..

bagi yang ikut highway..

exit tol NILAi..
pusing kanan.. terus sampai jumpa traffic light..
turn KANAN..

boleh lihat sebelah kanan nilai square- banyak kedai kain
nampak pusat matrikulasi uia/ nursing kolej (murni kolej)
masjid dalam sikit.. betul-betul berhadapan dengan
mahallah mtrix uia blok A..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 12:53


bagi yang naik ktm sila turun di stesen NILAi..
kemudian boleh naik taxi ke masjid..
au ana akan minta pertolongan sahabat yang ada kereta
jemput antum au antunna di ktm nilai nanti..

sms ana..
012 5408708 simple-shida

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 14:39


Alhamdulillah..... sejak menjak ni banyak JK diadakan...

Insya-Allaah, jika ada kesempatan ingin Prof turun bersama sahabat Ukhwah baru sah jadi ahli dari Kuantan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 15:13


uhuk kak shida,asifla,imad tak boleh nak skip kursus yang ada kat uia tu,wajib untuk habiskan 7 modul
hukhuk
tapi pada sesiapa yang datang seminar keluarga muslim,bolehlah; mesej imad,tempat ana punya program tak jauh pun dari tmpa entum dengar kuliah

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 15:37


Assalamualaikum....kak shida.

ana nak ikut..!..tapi ana minta maaf sangat-sangat....ana ada exam esok harinya...mggu depan ada 3 exam.waaaa....:( :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 27-02-08 15:40


Assalamualaikum dan selamat hari hari.... :-D


okai kak ss...due jOin...sesama ye nanti....

Apapun nanti kak inform ye....


da~~~



Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-08 15:49


uik..bestnya..da dekat da dengan rumah saya kak shida..Kalau ajak family boleh ek??..

Bookmark and Share

  


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 16:03


Pada 27-02-08 15:49 , quratulbalqis posting:

!!! QUOTE !!!

uik..bestnya..da dekat da dengan rumah saya kak shida..Kalau ajak family boleh ek??..


erm.akak tolong jawab bagi kak shida ye..

ukhti nak ajak sekampung amat dialu2kan..
ajaklah sanak saudara, sahabat2, jiran2, pakcik2 & makcik2 ye..

Insyaallah, ana akan join kalau tak ada halangan..
Teringat memori JK penutup.. :sopan: :sopan:
masa tu ada .................... :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 19:28


den dok port dickson..molek benar lah tu..hahaha .... kempem2...moh poie ramai-ramai


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:25


Pada 27-02-08 16:03 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-08 15:49 , quratulbalqis posting:

!!! QUOTE !!!

uik..bestnya..da dekat da dengan rumah saya kak shida..Kalau ajak family boleh ek??..


erm.akak tolong jawab bagi kak shida ye..

ukhti nak ajak sekampung amat dialu2kan..
ajaklah sanak saudara, sahabat2, jiran2, pakcik2 & makcik2 ye..

Insyaallah, ana akan join kalau tak ada halangan..
Teringat memori JK penutup.. :sopan: :sopan:
masa tu ada .................... :sopan:

Assalamualaikum ,, :-D :-D,,hakhakhak..mekaseh..tapi tak janji tau kak sebab kita hanya mampu merancang & ALLAH yang menentukan..teringin nak jumpa akak2 fasi kem ibdt di labu dulu..rindu bangat.. :-P :lol: ,,insyaALLAH saya akan promote pada sahabat-sahabat yang lain..aduss,kak imad tak boleh pergi ke??.. :-( :-?


-----------------
in islam there is no word for hands up,there are only 2 things,win as a mujahid or dia as a syahid


Bookmark and Share

  


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-08 09:41


salama..insyaAllah...masjid itu berhampiran saja dengan kolej ana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 11:11


I wish to go...but have a lot of project alright now... banyak sangat nak kena start buat ni...asp,xml,network, reasearch....

Huhu...ukhti shida...nt buat lah kat area shah alam pula...insyaAllah boleh p... Buat kat masjid sultan salehuddin ke... ha..dah dekat lah tu... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-08 11:34


insya Allah akan menhadirkan diri...
wuuuu...
dah lama tak menyertai program ukhwah...
terima kasih kak shida... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 11:36


Assalamualaikum....w.b.t.

tak boleh janji lah.
tapi insyaALLAH.... akan cuba datang.

kak shida....promote sedang berjalan.... :-)

*sekarang ni DEMAM pilihanraya......... faham-faham saja lah ye. banyak kroje ni.
hukhukhuk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 12:38


saya tak sure akan pergi ke tidak... biasanya saya akan buat decision last minute... lagipun Nilai tu bukannya dekat...

sokmo buat kat Nilai.. :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 08:11


salam ukhwah kepada semua sahabat-sahabat..
insya'ALLAH jk tiada halangan,ana akan hadir...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 09:26


assalamualaikum,
rasa rugi tak dapat nak joint program kali ni, kebetulan setiap kali program ukhwah bertembung dengan jadual kuliah ana di unitem, dahlah nak kena hantar assignment ahad ni, apa-apa pun insyaAllah berkesempatan joint program dilain masa, syukran ss sudi info pada ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:38


!!! QUOTE !!!

2 mac 2008 - ahad
jam 9-12 tengah hari
tempat : masjid putra nilai, n9.

ADDOII.. 2 March? HMM.. Saya sedang dalam Kursus Sijil Perkahwinan
anjuran Kolej Kediaman Universiti Malaya laahh ketika tu.. Memang timing
tu clash.. Bagaimanapun Miss simpLe_sHida, thanks for your invitation SMS.
Saya hargainya.. Maaf, memang sedang kursus.. Ampuuunnn.... EHEH..
We meet next time, rakan-rakan semua yang disayangi sekalian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-02-08 15:40


Maklumat tambahan..

Kepada sesiapa yang ingin membeli barangan ukhwah (berupa beg dan pen) bawalah duit lebih sikit ye, untuk makluman Tshirt ukhwah telah habis dijual. Nantikan keluaran terbaru, so sabar ye...

beg = RM 5.00 (warna hijau, merah, biru, kuning)
pen = RM 3.50 (colour yang tinggal... tak pasti)

dan ana dimaklumkan tuan penceramah juga akan turut menjual barangan seperti Tshirt, buku-buku dan lain-lain.

Kita jumpa disana.... :-D

******iklan********

...........UNDI DENGAN BIJAK...........
:welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 09:25


salam alaik..
em.. menanti detik esok..ehehe..

pada yang ada masalah transport..
mohon sms ana..
insyallah.. transport disediakan bagi yang sampai di KTM nilai..
terus SMS simple-shida..jalan sikit menuju ke 7 eleven..
nanti ana au sahabat akan menyusul..

sebelum tu.. ana mohon keampunan..
atas segala kekurangan yang akan dihadapi..
yang bakal dilalui.. kerna i'm not too perfect..

syukran pada mohamad.team legenda education groups
yang mempromote poster yang kak pAS pada mohamad..
syukran juga ila lamyanunalif_mursyidah
dan team matrix uia nilai.
syukran jiddan buat sutera_kasih85 min USIm..
dan semua yang terlibat
dalam menganjurkan JK MAJLIS ILMU kali ini..

sedikit info tambahan..
ustz Adnan .. merupakan anak didik AL fadhil..
dato dr. HARON din.. yakni pengasas pusat perubatan ISLAM..
DARUL SYIFA' di bangi..


jom.. ramai-ramai ke majlis ilmu ni..
masuk FREE saja.. tak kena bayar....
ajak sahaja kawan..mak..ayah.. jiran..
dan semua kerabat..

ahlan wasahlan.. :-D :welcome:

** jangan lupa bawa duit lebih..
beli produk ukhwah.com.. ;-) ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-08 09:48


Ustaz dari tok guru yang hebat...Insyaallah hebat jugak ilmu yang bakal diwariskan.

kalau kat UUM kolej kediaman Guthrie ada buat bengkel metafizik(kaedah perubatan Islam).

kak shida ni sabor saja lah. buat masa2 macam ni.tapi ok juga. moga yang pergi tu dapat amalkan ilmu yang dituntut.

"orang yang tahu mesti dapat memberitahu dan mengajar apa yang diketahui"

^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-03-08 17:25


bestnya jk ilmu ni.. teringin sangat nak ikut serta.. tapi malangnya esok pagi baru ana bertolak ke kL.. adus.sedihnya :-( :cry:


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

  


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 23:09


dah decide... tak pergi lah JK ni... hari Ahad ni hari untuk spend time bersama keluarga.. ada aktiviti lain dalam plan...

nanti share2 lah segala ilmu yang anda semua perolehi dari anak didikan Ustaz Dato Dr. Harun Din - ustaz Adnan ni ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 14:33


Assalamualaikumwarahmatullah...

Alhamdulillah...selesai sudah JK Majlis Ilmu ini.
wah.... memang banyak ilmu2 bermanfaat telah diberikan pada kami.
:-)

kehadiran seperti biasa lah, muuslimat lebih ramai berbanding muslimin.
kalau tak salah ana, muslimin 25 org.

ramai muka2 baru yang ana tak kenai.
yang kenai ada 4 org saja.
1)sailormoon
2)are_peace82
3)salimna
4)azian (nama sebenar)

bagi peluang pada yang lain untuk berkongsi ilmu. mohamad banyak juga terlepas mencatit tadi. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-03-08 14:47


macam dekat saja nak pergi...
tapi baru saja tahu... sebab baru dapat online...
dah selesai pun majlis...
tak apelah, lain kali insyaAllah.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 03-03-08 15:12


syukur ALHMDULILLAH...banyak perkara yang selama ni tak tau tapi bila pergi majlis ni da jadi tau...tapi rasa macam skjp saja...banyak lagi nak cungkil dari ustaz ni.. plus,banyak nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan oleh ustaz especially for muslimat...lepas ni tak payah riso sangat pasal makhluk2 halus ni..ustaz da bagi tips2 nak menangani makhluk2 ni..nak jugak kongsi dengan sahabat2 di ukhwah ni..oklah,sentiasa amalkan MANZIL/MATHURAT lepas subuh dan maghrib..lepas tu,tiupkan pada air..insyaALLAH..pasang niat sekali..

Bookmark and Share

  


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:32


Pada 03-03-08 15:12 , quratulbalqis posting:

!!! QUOTE !!!

syukur ALHMDULILLAH...banyak perkara yang selama ni tak tau tapi bila pergi majlis ni da jadi tau...tapi rasa macam skjp saja...banyak lagi nak cungkil dari ustaz ni.. plus,banyak nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan oleh ustaz especially for muslimat...lepas ni tak payah riso sangat pasal makhluk2 halus ni..ustaz da bagi tips2 nak menangani makhluk2 ni..nak jugak kongsi dengan sahabat2 di ukhwah ni..oklah,sentiasa amalkan MANZIL/MATHURAT lepas subuh dan maghrib..lepas tu,tiupkan pada air..insyaALLAH..pasang niat sekali..

Assalamualaikum...

ni siapa ye?. adakah adik yang dari sek dato shahardin labu tu?.

apa-apa pun...salam ukhwah dari ana.

semoga ilmu yang dapat disana, dapat diamalkan.insyaALLAH...

wassalam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:35


Pada 02-03-08 14:47 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

macam dekat saja nak pergi...
tapi baru saja tahu... sebab baru dapat online...
dah selesai pun majlis...
tak apelah, lain kali insyaAllah.. :)

salam..

ala...terlepas peluang nak kenai sama akhi.

insyaALLAH....lain kali, akan ada peluang. :-)

memang banyak input yang "tetamu" dapat daripada majlis ilmu ni. keyakinan pun bertambah sikit. walaupun tak banyak.....sikit pun jadilah


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:40


Salam..

sebelum ana terlupa....

penceramah ada pesan pada kami (yang lelaki) terutamanya.

perbanyakkan solat malam (untuk kekuatan dalaman)

perbanyakkan puasa sunat isnin khamis. dia suruh test untuk hari ini sampai 8 haribulan ni. :-)


ustaz ni membongkarkan rahsia bahawa, tempat untuk mengundi tu, selalu telah di"bomohkan". oleh itu, kita mesti minta perlindungan dari Allah SWT dengan perbanyakkan membaca "ayatul Kursi"....insyaALLAH terhindar. ~MAAF ANA TERPAKSA MENGATAKAN YANG BENAR, WALAUPUN INI BUKAN TEMPATNYA~


wassalam....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:43


Saya terlewat 1 jam...Huhu...rugi betul...

Masa balik hampir terambil helmet mohamad...hehe..Patut lah kepala rasa berat saja...Ingatkan ada jin kat atas kepala... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:47


HAAH.. saya teringin lah nak jumpa broshahir niiee..
Bilalah agaknya.. Dahh duduk Seremban eekk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 17:48


Pada 03-03-08 17:43 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Saya terlewat 1 jam...Huhu...rugi betul...

Masa balik hampir terambil helmet mohamad...hehe..Patut lah kepala rasa berat saja...Ingatkan ada jin kat atas kepala... :-P


salam....

a'a lah...rugi saja. ana pung ada jugak tertingal beberpa point.

hukhukhuk... ;)) . akhi hampir2 terbawak balik helmet kawan ana.

patut lah rasa macam kosong saja kat bakul motor ana.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-03-08 13:51


salam alaik..

ALhamdulillah.. bilangan yang begitu menggalakkan..
40 muslimat dalam 25 muslimin.. mumkin juga ada yang tidak titipkan
nama dalam list kehadiran..

syukran jiddan.. pada yang sudi hadir meluangkan masa..
ila are_peace82.salimna & sahabat usim.mohamad & sahabat legenda edu group.sailormoon.

sahabat ana.. nur_abyatina.serimurni.kak jem.kak ifa & ayah..
adik-adik muslimat due & and geng legend.. team usim sutera_kasih & sahabats.lina mursyidah & team matrix UIA nilai..
dan semua yang hadir..

alhamdulillah..perkongsian ilmu yang mantop dari al fadhil
ustz adnan.. sebar-sebarkan pada sahabat ye..

ana akan titipkan catitan perjalanan... soon..
baru hari ni menjengah cc.. banyak tugasan yang perlu diselesaikan..

pada yang menyalin nota dari ustz.. boleh kongsi dalam ni..
jumpa di next report...
wsslm..


:-D ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 06-03-08 09:37


Pada 03-03-08 17:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-03-08 15:12 , quratulbalqis posting:

!!! QUOTE !!!

syukur ALHMDULILLAH...banyak perkara yang selama ni tak tau tapi bila pergi majlis ni da jadi tau...tapi rasa macam skjp saja...banyak lagi nak cungkil dari ustaz ni.. plus,banyak nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan oleh ustaz especially for muslimat...lepas ni tak payah riso sangat pasal makhluk2 halus ni..ustaz da bagi tips2 nak menangani makhluk2 ni..nak jugak kongsi dengan sahabat2 di ukhwah ni..oklah,sentiasa amalkan MANZIL/MATHURAT lepas subuh dan maghrib..lepas tu,tiupkan pada air..insyaALLAH..pasang niat sekali..

Assalamualaikum...

ni siapa ye?. adakah adik yang dari sek dato shahardin labu tu?.

apa-apa pun...salam ukhwah dari ana.

semoga ilmu yang dapat disana, dapat diamalkan.insyaALLAH...

wassalam...

:-D ,a'ah..betul lah tu..kak yati!! thanks sebab layan saya & sahabat disane.. :malu: :malu: :-P


-----------------
in islam there is no word for hands up,there are only 2 things,win as a mujahid or dia as a syahid


Bookmark and Share

  


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 12:36


gambar dalam ni..
jom.. tapi ada sikit baru.. soon ana upload lagi..
insyaallah..

http://ukhwahevents.fotopages.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147571 saat. Lajunya....