Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
owl_UM: 9 jam, 56 minit yang lalu
rasian: 3 hari yang lalu
a_zar81: 8 hari yang lalu
khalifah: 12 hari yang lalu
talha: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
al-biruni03: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: law students! mehla sembang sat...


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» law students! mehla sembang sat...

Please Mendaftar To Post


Oleh law students! mehla sembang sat...

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 01:21


Assalamualaikum :bunga:
Kuss..semangat! ini 2nd time ana buka topik. yang 1st dulu beberapa tahun yang sudah,hehe :-D

Hmm...mintaklah mana-mana sahabat2 ukhwah yang ambil course law atau dah pun berkecimpung dalam bidang ni untuk kita sama-sama berkongsi idea,info, atau berbahas secara ilmiah(itu yang antum semua minat kan ;-) ). bebudak medic dah ada pun forum mereka sendiri, kita bila lagi kan?kan?
Buat sahabat-sahabat yang tak ambil bidang ni,antum semua tetp dialu-alukan! ahlan! ahlan :welcome:

ana jarang benar surfing ni, so minta sahabat2 semua terskanlh 'hayat' forum ni ye! kalau ada kesempatan, ana cuma memantau, tapi jarang respon ;-)

banyak pula 'songeh'nya, hehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:19


Assalamualaikum
Apa pendapat antum semua pasal kes video Lingam tu? Ternyata berita itu memang menggemparkan negara betapa kredibiliti sistem kehakiman kita selama ini tidak telus. Cukuplah dengan krisis kepercayaan rakyat terhadap kewibawaan polis malaysia, kini dibobrokkan pula dengan perundangan kita. Lecturer ana pernah beritahu, hanya mantan Lord President, Tun Saleh Abbas sahaja yang layak dipanggil hakim yang adil, yang lain tu..hancuss!!


Ya Allah...betapa berat bahu ini dalam mengembalikan semula kepercayaan rakyat terhadap ketelusan sistem perundangan kita :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

tanta
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36218
Posting: 3
Dari: bumi padang pasir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 16:43


sabar-sabar ainul....insyAllah nanti ada lah ketulusan tu dalam sistem perundangan kita....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tantaProfil   Hantar PM kepada tanta   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.091145 saat. Lajunya....