Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 15 hari yang lalu
wyd1014: 23 hari yang lalu
haykal77: 31 hari yang lalu
Kakngah: 31 hari yang lalu
lidah-penghunus: 33 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: Teka teki mudah


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» Teka teki mudah

Please Mendaftar To Post


Oleh Teka teki mudah

Ezika_Armansur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2003
Ahli No: 2781
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 04-02-08 22:07


Teka ini mudah dan senang kalau tak boleh jawab tak tahulah.
Ada 2 orang ibu dan 2 orang anak.Berapakah jumlah mereka?

:-?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Ezika_ArmansurProfil   Hantar PM kepada Ezika_Armansur   Pergi ke Ezika_Armansur's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:09


apa soalannye?? :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

hilyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28324
Posting: 30
Dari: bumi AL-KHALIQ

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 15:15


Pada 04-02-08 22:07 , Ezika_Armansur posting:

!!! QUOTE !!!

Teka ini mudah dan senang kalau tak boleh jawab tak tahulah.
Ada 2 orang ibu dan 2 orang anak.Berapakah jumlah mereka?

:-?


hmm..kalau tak salah saya kira ada enam orang
sebab ada dua orang ibu dan setiap ibu ada dua orang anak, betul tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilyahProfil   Hantar PM kepada hilyah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-02-08 15:34


3...betul tak? ;-)

ezika...cute nya rabbit tu...mesti best dapat peluk....gemuk pula tu...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 16:25


Tiga!

Nenek ada seorang anak perempuan yang merupakan seorang ibu yang juga mempunyai seorang anak perempuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 16:32


Pada 04-02-08 22:07 , Ezika_Armansur posting:

!!! QUOTE !!!

Teka ini mudah dan senang kalau tak boleh jawab tak tahulah.
Ada 2 orang ibu dan 2 orang anak.Berapakah jumlah mereka?

:-?


ubat batuk cap ibu dan anak! :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 16:45


Assalamualaikum

erm..rasanya empat agaknya berbalik dengan soalan dua org ibu dan dua org anak....betul ke :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 17:13


Pada 05-02-08 16:25 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

Tiga!

Nenek ada seorang anak perempuan yang merupakan seorang ibu yang juga mempunyai seorang anak perempuan.


saya pun jawab ini.. :kelip:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 13:48


bergantung. kalau masing-masing tak ada hubungan darah maka empat. kalau ada hubungan darah maka tiga( nenek, emak, anak.) betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-02-08 15:03


Assalamualaikum
tiga pun betul...empat pun betul....enam pun...... :berfikir:

P/S : dah lama tak nampak ezika ni..... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 01-05-08 21:12


Tiga!

Nenek ada seorang anak perempuan yang merupakan seorang ibu yang juga mempunyai seorang anak perempuan.

saya pun


-----------------
Dont Judge A Book By Its Cover


Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-05-08 21:21


mana empunye soalan ni ek?.. nak juga tau jawapan dia.. hikhik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 21:57


Nenek (1 ibu) anak nenek (1 anak) cucu nenek (1 ibu + 1 anak)

= 2 ibu + 2 anak...

jawapan nya 3 orang ...

tapi jika ibu kuasa 2 tambah anak kuasa 2 mungkin jadi lapan... hehehe! dah macam formula matematik pula...
kena tengok buku sifir ni....

:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-05-08 22:09


Pada 01-05-08 21:57 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Nenek (1 ibu) anak nenek (1 anak) cucu nenek (1 ibu + 1 anak)

= 2 ibu + 2 anak...

jawapan nya 3 orang ...



:sopan:



hmm, logik juga 3 org..


-----------------
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099235 saat. Lajunya....