Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Bagaimana cara-cara melamar si dia...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Bagaimana cara-cara melamar si dia...?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana cara-cara melamar si dia...?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:02


Assalamualaikum

Sekadar nak tahu..pengetahuan am sahaja.

Bagaimana cara nak melamar seseorang tambahan kalau kita tak berapa nak kenal sangat si dia... ada cara dan ayat2 nya...
Bagaimana kalau si dia tu bertudung labuh lagi dan kelihatan alim dan warak...

Bagi kaum muslimat...bagaimana cara yang anda anggap gentleman yang paling sesuai jika ada insan ingin melamar anda...?
Bagaimana ayat yang anda nak dengar dan yang boleh membuktikan keikhlasan dan kesungguhan si dia...yang anda tidak akan anggap dia main-main.....tambahan anda tak berapa nak kenal dia...
ada tips2...



:bunga: ;-) :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:06


hantra family pergi minang... hemm dah tentu lah ikhlas :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:21


Pada 04-02-08 22:06 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

hantra family pergi minang... hemm dah tentu lah ikhlas :kelip: :kelip:



tapi, mula-mula mesti kena cakap kat dia dulu..takkan terus hantar famili...tak ada angin tak ada ribut...mahu terkejut si dia...entah sesiapa lah yang masuk meminang ni...hehehe betul tak? sure kena reject punya.... :-P

dah lah tak kenal sangat...

sekadar pengetahuan am sahaja...
tak berkaitan...hehehehe
;-) mana tau terjadi di masa hadapan atau pada member2 ukhwah yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:26


ok apa terus pergi minang.. ;)

sebab nampak yang benar-benar ikhlas..
kot2 Kalau dia dah berpunya ke.. apa ke.. at least kita dengar dr mulut org tua dia sdiri...

tapi Kalau nak selamat.. jangan lah bawa rombongan dulu... pergi saja jumpa mak ayah dia tanya.. boleh ke tak.. sekian2.. Kalau dah ada green light kat situ.. proceed ke next stage pula...

** pengalaman sdiri ni... :P tau saja cerita, terus domam seminggu :P:P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:27


cakap saja lah saya suka awak..hahahaa...simple dan senang kan.. ;-)


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:30


Pada 04-02-08 22:26 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

ok apa terus pergi minang.. ;)

sebab nampak yang benar-benar ikhlas..
kot2 Kalau dia dah berpunya ke.. apa ke.. at least kita dengar dr mulut org tua dia sdiri...

tapi Kalau nak selamat.. jangan lah bawa rombongan dulu... pergi saja jumpa mak ayah dia tanya.. boleh ke tak.. sekian2.. Kalau dah ada green light kat situ.. proceed ke next stage pula...

** pengalaman sdiri ni... :P


bukan pergi meminang tu...tapi pergi merisik....hehehe!
baru betul...
tap tak ada ayat2 yang sesuai ke nak lafaz pada empunya diri sebelum merisik...
ialah..itu cuma adat sahaja... tapi malulah kalau dia tak sudi atau dah berpunya...meliatkan famili pula tu...huhuhu
:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:32


Pada 04-02-08 22:30 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!



bukan pergi meminang tu...tapi pergi merisik....
quote]

oh! iyakah?
:P

maafla...
sebab akaknye keluarga memang jenih jumpa sekali saja lepas itu terus tetap tarikh majlis.

tak tau beza antara risik, pinang dengan tunang



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 04-02-08 22:33


Salam Alaik

betul tu...tanya betul-betul...baru proceed ke next stage. dulu ana, ibu nya yang tanya pada ana... kelakar juga bila terfikir semula. anyway...sweet memory. lepas tu, baru si dia berani nak memulakan langkah. tapi, parent si dia yang banyak memainkan peranan. and si dia pun banyak berusaha juga untuk mejaga hubungan... Alhamdulilah...and insyaALLAH everything will be smooth...hopefully...Amin..



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:41


erk..mntak tolong org ketiga..macam kawan dia ke..suruh lah tanya dulu macam mana..tapi sebelum tanya tu kalau boleh buat solat istikharoh dulu..then girl tu pun mesti solat dulu untuk dia buat keputusan terima atau tak..lepas dia setuju boleh lah jumpa dengan mak ayah girl tu..
bukan lah apa..yang betul-betul cara minta sebenarnya kat mak ayah dia..bukan kat diri dia sendiri..hmm..

bagi yang dah kenal dengan family girl tu boleh terus tanya mak ayah..tu lebih baik..huhu

rasa2 naz begini lah agaknya..entah.. :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-08 22:55


teringat kat seorang hamba allah ni...(dah kawin dah pun ;) )

terus berdepan, tanya soalan 'maut'

"saya suka kat awak, awak nak kawin dengan saya tak? "
hurmm....

sebab soalan 'maut'.... maka jawapannya pun 'maut'..

"anda ni buang tebiat ke apa?"
sejak tu, dia tak berani nak cakap apa-apa dah :P

consider salah approached org lah agaknya.. atau dalam erti kata molek.. dah bukan jodoh...ehe...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 05-02-08 07:40


Pada 04-02-08 22:02 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Sekadar nak tahu..pengetahuan am sahaja.

Bagaimana cara nak melamar seseorang tambahan kalau kita tak berapa nak kenal sangat si dia... ada cara dan ayat2 nya...
Bagaimana kalau si dia tu bertudung labuh lagi dan kelihatan alim dan warak...

Bagi kaum muslimat...bagaimana cara yang anda anggap gentleman yang paling sesuai jika ada insan ingin melamar anda...?
Bagaimana ayat yang anda nak dengar dan yang boleh membuktikan keikhlasan dan kesungguhan si dia...yang anda tidak akan anggap dia main-main.....tambahan anda tak berapa nak kenal dia...
ada tips2...



:bunga: ;-) :bunga:


waalaikumussalam. tak salah kalau rimbabara nak tau bukan untuk pengetahuan am saja, tapi untuk diapply kan..hohoho

anyway dulu saya risik2 isteri saya melalui orang tengah (kakak2 senior)..sebab nak approach sendiri memang jangan haraplah...sebab isteri saya tak layan laki-laki (dia lagi suka parents dia carikkan untuk dia actually)..hehe..

lepas itu buat solat istikarah..lepas itu hantar e-mel kat dia..terus cakap kat dia yang saya suka dia dan nak kahwin dengan dia..kalau dia setuju, saya nak jumpa parents dia dulu.. :D

p/s:sesiapa yang mengenal saya tolong jangan heboh2kan cerita ni ek :D.. ni just nak berkongsi dengan tukang tanya..


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-02-08 08:15


risik lah dulu...helo2 kawan-kawan dia ke, adik dia ke, mak dia ke...atau direct line kepada empunya diri...

mula-mula kasi lah intro...jangan bagi isi terus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 10:36


jika benar jujur hatimu...penuhi malam mu dengan istikharah..jika benar ikhlas niatmu..tambahlah dengan hajat...jika kamu percaya dia yang terbaik buatmu..temuilah keluarganya...sampaikan hasrat yang terpendam..jangan biarkan ia bernanah didalam hati kelak merana diri...positifkan minda..redha apa jua rintangan tiba..insyaallah akan dipermudahkan jalannya..




___________________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-08 10:54


Pada 05-02-08 10:36 , ibnusina posting:

!!! QUOTE !!!

jika benar jujur hatimu...penuhi malam mu dengan istikharah..jika benar ikhlas niatmu..tambahlah dengan hajat...jika kamu percaya dia yang terbaik buatmu..temuilah keluarganya...sampaikan hasrat yang terpendam..jangan biarkan ia bernanah didalam hati kelak merana diri...positifkan minda..redha apa jua rintangan tiba..insyaallah akan dipermudahkan jalannya..




___________________
aku bukan jiwang..tapi ada jiwa....


I like your words... :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 10:58


hikhik..ini kena juga bertanya dengan lelaki yang telah berjaya melamar... sudi2 lah berkongsi :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-02-08 11:02


lebih elok terus jumpa family yang empunya diri...terus terang..insyaallah, mereka akan terima

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

asuma
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2008
Ahli No: 32533
Posting: 2
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 11:38


saya rasa, untuk elakkan perkara yang tak diingini, elok perhatikan dulu dia tu macamana, selepas itu risik melalui kawan-kawan dia, tujuannya nak pastikan dia belum ada sesiapa lagi dalam hatinya. bukan apa, manalah tau agaknya-agaknya dia dah ada teman istimewa yang dah plan nak kawin pun, cumenye mungkin belum tiba masa dan belum jugak beritahu parent dia. lagi teruk kalau parent dia jenis yang tak fikir pasal perasaan anak dia. kang awak masuk minang terus terbantut niat kawan dia tu tadi sebab mak bapak dia dah desak dia terima awak. nanti dia pun sedih, kwan dia pun sedih, sedangkan mereka dah rancang untuk bina masjid, tapi disebabkan awak terus masuk minang, dah terpadam peluang kawan tu. kalau kawan tu orang yang tak berapa baik tak mengapa, tapi yang kesiannya kalau kawan tu orang yang baik dan beriman macamana? cuma tengah merancang dan melengkapkan diri. kesianlah dia macam tu. Ini kisah benar ni. sekadar cetusan minda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asumaProfil   Hantar PM kepada asuma   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 20:44


Hmm.. susah sangat pergi saja berpantun kat dia saudara Rimba..


Cantik sungguh si bunga ros..
Ingin ku petik bunga ditaman..
Tapi dah empunya ke si bunga itu..?
Dup..dap.. dup.. dap..

Kalau tak ada respon..
pergi berpantun kat mak ayah dia..
Nengok positif ke tak..
Kalau positif ok lah.
Kalau negatif, Sorry lah.. lupakan saja.


Orang perempuan ni sukar difahami..
Tapi dari pengalaman sendiri, suka belum tentu bermaksud cinta..
kena faham tu.
Kalau orang perempuan yang 'kejam' sikit sanggup menguji hampir bertahun kesungguhan org lelaki.

Tapi berhati-hati lah, kalau dah bertunang jangan dikacau kebahagiaan mereka..
Doakan mereka.. ini pun pengalaman sendiri ini..

Kena tanya juga dah berpunya belum.. Kalau dah terpulang.. dari pengalaman aku nengok kawan-kawan lain.. dah berpunya tapi belum bertunang.. sanggup usaha 'menawan hati' tu..

Tapi aku bukan org macam itu..

Insya-ALLAH, sampai masanya.. Bukan sekarang..

Pengembaraan yang masih jauh.

P/s: RimbaBara nak melamar siapa ini..?? cuba lah try pantun tu.. aku pun tak pernah try lagi.. kalau berjaya bagitau aku.. hehehhhee

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 18:10


tapi macam lain macam saja pantun tu... tak sama pun dia punya nada...hehehe
kena guna orang tengah lah ni...
tapi tidak ke nanti dikatakan tidak gentleman...sebab tak cakap terus...
emm..macam-macam kena fikir ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 19:05


Pada 08-02-08 18:10 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

tapi macam lain macam saja pantun tu... tak sama pun dia punya nada...hehehe
kena guna orang tengah lah ni...
tapi tidak ke nanti dikatakan tidak gentleman...sebab tak cakap terus...
emm..macam-macam kena fikir ye...


aiii macam tengah dalam dilema ni :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 20:15


aku baru saja lamar org mggu lepas...huhuhu tau aku buat bagaimana???

oleh kerana dia (adik angkat) tengah cari kerja, so.......

aku: adik nak kerja ek? abang tau ada satu kerja kosong, sesuai untuk adik, tapi kerja tetap ni tahun 2010 lah agaknya.....

adik: mm...kerja apa tu??

aku: wife abang.... heeee

adik: abang betul ke nak adik ni.... siapa lah org disini kan....

aku: kalau abang tak nak abang tak offer tau....

adik: amboi2... offer2 pula dia.... gaji berapa? ha...cepat-cepat.... nak tekan calculator ini.....

aku: aik?? belum apply dah tanya gaji?? tak apa, yang penting kelebihan kerja ni adik akan dapat kasih sayang yang cukup untuk membahagiakan adik... INSYAALAH...

adik: huhu.... akan dipertimbangkan...... macam dah 90% setuju ini..... hehehe

aku: tu yang abang suka dengar tu.... hehe......



macam mana?? romantik tak?? pandai2 lah ayat ek..... lain orang lain cara dia.... gunakan situasi dan keadaan semasa untuk mengayat si dia ek.... doa2kan lah ada jodoh antara kami.......... aminnnnnnnn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 20:30


!!! QUOTE !!!

adik: amboi2... offer2 pula dia.... gaji berapa? ha...cepat-cepat.... nak tekan calculator ini.....



Aduhla Cipoi..

Aku nak tergelak baca kisah engko..
Insya-ALLAH. Aku doakan engko bahagia dengan bakal wife engko..
Romantik juga lah ayat engko itu..
Aku bagi 4 bintang.. (Aku pinjam ayat al-Masyoori)
Aku pernah dengar kat somewhere, ayat-ayat romantik ni antara kunci kebahagiaan rumah tangga.. Wallahua'lam..


Moga berbahagia dunia akhirat..
Ameen.


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-02-08 22:09


:lol: malam ni masuk topik kat portal tergelak saja baca posting org
pandai cipoi meng'ayat' :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:15


kelakar lah cipoi mengayat... :-D semoga bahagia hingga akhir hayat...jangan lupa ajak kami kat ukhwah ini..

Muddathsir787 siap berpantun lagi..macam mana nak jawab tu.. :berfikir:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:31


!!! QUOTE !!!

Cantik sungguh si bunga ros..
Ingin ku petik bunga ditaman..
Tapi dah empunya ke si bunga itu..?
Dup..dap.. dup.. dap..


Hmm. Aku ingat nak pm pantun ini kat pemburupokok.
Nengok apa reaksi dia.. positif ke tidak..

Bakal abang ipar aku itu PemburuPokok..
HEHEHHEHHEHHEHEHEHHHEHHEE...


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-02-08 22:32


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:35


nak tahu juga lah,ye lah nak dekat da ni..umur2 macam ni harus da...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:51


Hehhehe.. Gurau sajalah.
Jangan saudara/I ambil serius pula..

"Insya-ALLAH, perjuangan dan pengembaraan soloku masih jauh.."


Hmm, banyak lagi rintangan ini.. hehhehe.


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 00:47


biar segalanya berhias dengan indah.. kalau konpius sangat, mintakla pendapat mana-mana ustaz yang soleh (ada juga yang tak betul! ini cerita betul!)
minta pandangan dari yang lebih alim, insya allah diberkati..

p/s: kalau perempuan yang datang meminang kan bagus? hehe macam cerita ayat2 cinta.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 00:55


Sekarang ni zaman fitnah bro..

Dugaan boleh jadi pada sesiapa sahaja..

Naudzubillahiminzalik.

Moga kita dijauhkan.. dan sentiasa beringat, ameen.



Ini apa cerita Qaisar.. boleh masuk cerita ayat2 cinta pula..?

Nak masuk meminang sapa pula ini..??

Hmm, siapalah agaknya gadis malang yang dapat Qaisar ini ye.. ??? hehehehhehe =)

Salam Ukhwah,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 01:07


tak baik kata macam tu Muddathsir :-(
dulu pun awak kata malang siapa yang dapat saya :-(
huh....


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 01:37


Hmmm..
Hmmmmmm...

Hmmm..

Gurau sajalah Cik Sakinah & Qaisar.. =)

Jangan simpan di hati, kan ada pepatah..
"Puji itu racun".

Sebab tulah saya tak nak puji beruntungnya sapa dapat Cik Sakinah..

Atau..

Beruntungnya gadis yang dapat Qaisar..

Tak nak bagi kembang saja sebenarnya..

HEHEHHEHHEEEHHEHEHHHEHEH



K, salam Ukhwah..

Dan Selamat Malam buat semua user Ukhwah..
Baca doa tidur.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

institusiusrah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29610
Posting: 11
Dari: Cyberjaya

malaysia  


posticon Posting pada: 09-02-08 06:41


!!! QUOTE !!!

p/s:sesiapa yang mengenal saya tolong jangan heboh2kan cerita ni ek .. ni just nak berkongsi dengan tukang tanya..


ok shinobi,tak cakap.sekali-sekala kecil tapak tangan,nyiru ditadahkan untuk membantu di sini.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For institusiusrahProfil   Hantar PM kepada institusiusrah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 08:05


erm pepatah puji itu racun.. :berfikir:
dalam Islam kan baik puji orang tapi sekadar yang betul
bukan puji yang tak wujud..itu baru racun..
nabi pun puji sahabat2 dia..
bergurau pun boleh jadi racun juga..
boleh tak buat pepatah bergurau itu racun.. :kelip:
perkataan malang itu pun dah tak baik sebut..
eheh serius di pagi sabtu ini...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 08:06


alamak, termasuk pula rumah urang....

p/s

teman nak nyanyi kejap, Ooo mama, saya mahu kahwin...

'sedap pula lagu ni'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 08:12


pujian kadang-kadang perlu juga...barulah orang itu rasa dihargai...
cuma jangan memuji kerana ada udang di sebalik mee.

daeng, rumah siapa kita masuk ni :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 12:21


teringat masa sekolah menengah dulu, ada seorang sahabat...

kalau puji dia memang dia tak suka.. pernah dia cakap nak kena baling dengan selipar ke....

ada sebab dia tak bagi puji, tapi lupa dah... :berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 12:56


Pada 08-02-08 22:31 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Cantik sungguh si bunga ros..
Ingin ku petik bunga ditaman..
Tapi dah empunya ke si bunga itu..?
Dup..dap.. dup.. dap..


Hmm. Aku ingat nak pm pantun ini kat pemburupokok.
Nengok apa reaksi dia.. positif ke tidak..

Bakal abang ipar aku itu PemburuPokok..
HEHEHHEHHEHHEHEHEHHHEHHEE...



betul ke ni?
:-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-02-08 14:45


Assalamualaikum
wush..... :-o ganas lah cipoi mengayat...... :sopan:

P/S : ayat subjek dan predikat bermaksud subjek ialah objek seperti orang/binatang/kereta dsbnya manakala predikat ialah perkara yang mensifatkan subjek itu...
contoh subjek....Ali
contoh predikat...handsome

ayat yang terhasil....
Ali itu memang handsome orangnya.....

huhu......... :bye:

P/S : betullah P.D....bro....macam salah masuk rumah jeq.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 14:53


______________________________________________
owl: Awak.. awak nak kawin dengan saya tak?
xxxxx: HURRMM.. awak cubalah tanya dengan parents saya dulu...
owl: Pakcik.. saya dahh kerja, dah ada kereta, dah ada rumah.
Bleeyy tak saya berkahwin dengan anak pakcik?
Bapak or mak kepada xxxxx: Bleeyyyy.....
owl: Terima kasih makcik..pakcik.. Bila? Esok bolehh?
Bapak, mak, xxxxxx: SEMPOII LAAHH TUUHH!! KITORANGS
SEETT SAAJAAA...
owl: Okay, saya pergi bank dulu tau...
xxxxxx: BESSSNYYAA!!! :malu: :malu:

p/s: ADDDOOII topic niihhh.... Just.. make everything much easier
for you sudahhhh!!!! Build your carrier, save your income, be a good
man or husband then everything is fine InsyaAllah... Takkyyyaahh
buat pening kepala otakkk!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:12


kalau boleh tanyala pada sahabat terdekat muslimat tersebut sama ada empunya diri dah ada plhn ke belum...lepas itu kompem tak ada,pergi saja risik kat rumah dia..kalau saya,bagi muslimin yang malu nak tanya kat kawan-kawan muslimat,hantar saja lirik lagu mahar cinta dendangan devotees..he2..ambil contoh dr pengalaman sahabat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:33


tak pernah terpikir pun.
terima kasih lah ctnurbebo sebab bagi tips.boleh praktik nanti ini...hehehehe..

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:42


salam... ana sokong lebih baik guna org tengah untuk mengetahui status si muslimat tu.. sama ada solo atau sudh berpunya.. ini berdasarkan pengalaman sahabat..

waa encik owl_UM sportingnye mak a ayah xxxx tu...
yang si xxxx tu pulak terima dengan mudahnya...
zaman bila trend ni akan digunakan..
mungkin tahun 2020 agaknya...hohoho

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-02-08 23:02


owl..kadang-kadang pening kepala juga...cuba tengok dialog ini ye...

______________________________________________
owl: Awak.. awak nak kawin dengan saya tak?
xxxxx: HURRMM.. awak cubalah tanya dengan parents saya dulu...

owl: Pakcik.. saya dahh kerja, dah ada kereta, dah ada rumah.
Bleeyy tak saya berkahwin dengan anak pakcik?

Bapak or mak kepada xxxxx: Nak kawin ye? kamu ini kerja apa?dah ada kereta? kereta apa? rumah banglo ke kos rendah?
owl: boleh lah pakcik..nak kata kaya sangat tak adalah, sedang-sedang saja...cukup lah nak bagi makan minum...

Bapak, mak, xxxxxx: cukup kamu kata? kamu nak letak hantaran berapa ini?kalau bawa 10k...mimpi lah kamu nak kawin anak pakcik...
owl: aisey pakcik nak perfect saja susah lah..baru grad berapa pakcik expect untuk kawin dengan anak pakcik?

Bapak, mak, xxxxxx: ahhh..itu pakcik tak kira kamu baru grad ke apa ke...yang penting sekarang barang semua naik...so pakcik pun demand juga...

p/s:

ehehhe..owl susah juga kalau dapat situasi macam ini? uhuhuhu....just kidding ye bro...sorry using your nick...ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:07


!!! QUOTE !!!

Bapak or mak kepada xxxxx: Nak kawin ye? kamu ini kerja apa?dah ada kereta? kereta apa? rumah banglo ke kos rendah?
owl: boleh lah pakcik..nak kata kaya sangat tak adalah, sedang-sedang saja...cukup lah nak bagi makan minum...
Bapak, mak, xxxxxx: cukup kamu kata? kamu nak letak hantaran berapa ini?kalau bawa 10k...mimpi lah kamu nak kawin anak pakcik...
owl: aisey pakcik nak perfect saja susah lah..baru grad berapa pakcik expect untuk kawin dengan anak pakcik?


Its fine Mr hafeezzul.. Not a big deal... KAAHHKKAAHH!!
HURMM... betul jugakk ek... HUHHUUEE!! Well, I dont even
think bout that actually. I just put all of my effort every single thing
that the other side of her family want.. Anything that she want..
Im trying to fulfill the requirement..

p/s:Mr hafeezzul ni dahhh kawin ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 23:38


ni jalan terakhir...
cari konfiden dan pergi berdiri depan dia dengan muka tertunduk

"cik dah berpunya ke?"
kalau dia cakap dah, katalah "maaflah, saya salah org sebenarnya saya nak merisik perempuan itu (tangan menuding perempuan lain)....

hahaha
sekadar gurauan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 13:26


!!! QUOTE !!!

erm pepatah puji itu racun..
dalam Islam kan baik puji orang tapi sekadar yang betul
bukan puji yang tak wujud..itu baru racun..
nabi pun puji sahabat2 dia..
bergurau pun boleh jadi racun juga..



Iyolah.. Iyolah.. Iyolah..

Hmm..

Saya semakin tak memahami statement Cik SakinahAzzahra..

:berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 13:28


!!! QUOTE !!!

betul ke ni?



NAPERR..??? TAK PECAYER ke...???


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 13:38


Sweet September - Nak Kahwin Duit Tak Ada

Ku kenal dia
Aku jatuh cinta
Oh sungguh manisnya
Aduh manisnya

Tapi apa daya
Ingin ku meminangnya
Duit tak ada
Aku hampa

Di mana ku cari
minta pada ayah minta pada ibu
Pinjam pada abang pinjam pada kawan
Aku malu

Duit tak ada
Tapi hati ingin kawin
Apa daya ku
Woohh woohh kawan

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 13:54


erm.. pernah ada seorang muslimin ni, ayat melamarnya... gentleman dan sangat berbudi bahasa... ada keberanian dalam dirinya kerana dia yakin dengan hatinya... yakin dengan pilihan hati yang tak pernah dirasainya sebelum ni.

muslimat jual mahal at first (takkan nak terus accept sesiapa yang datang bagi offer.. kena fikir dan tengok dulu). muslimin itu dengan rendah dirinya bersedia mengundur diri kerana bimbang muslimat itu tidak selesa... dia redha dan menyerahkan segalanya pada Allah.. yang penting baginya, dia telah berusaha.

later setelah melihat kerendahan diri dan nampak keikhlasan muslimin tu, maka muslimat pun tak jual mahal dah.. :sopan:

muslimin tu berasa bersyukur. kemudian barulah bertaaruf dan cuba mengenal-ngenal...

jika hati dah merasai ketenangan dengan kehadirannya dan menunjukkan kecenderungan, maka teruslah memikirkan dan merancang masa depan untuk mendirikan masjid...


p/s: pengalaman seseorang saja... saya kongsikan..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 13:58


.. pengalaman seseorang ke pengalaman empunya diri:lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:08


macam empunya diri saja.... hehehe.....

siapa dah baca novel Ayat-ayat Cinta? banyak benda yang kita boleh belajar daripada situ..... berkaitan lah jugak dengan topik ni....... banyak pengajaran boleh diambil dalam membentuk perhubungan di antara seorang lelaki dan perempuan..... kan best kalau aku dapat jadi macam Fahri...... dapat pulak isteri macam Aisha...... bahagia hidup......... siapa yang belum baca elokla baca...... memang terkesan dalam hati, mengingatkan diri yang kerdil ini kepada Penciptanya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:22


haih.. ni yang susah ni... kalau cerita dikatakan empunya diri yang punya cerita.. :jangan: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:32


eh, bukan ek???? Sorry...... gurau saja tadi..... tak baik marah, nanti cepat kawin.... huhuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:38


.. jangan mengata dia cipoi.. dia tengah sedih "avatar" kucing dia dah lari:lol:.. naik pangkat lah katakan.. terpaksa berkorban lah.. ahaks:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:44


oo...dia sedih ek? so bersempena dengan topik yang kita tengah bincang ni, sama-sama lah kita doa moga-moga dia cepat dilamar oleh seseorang yang boleh mencairkan hatinya...... agar kesedihannya dapat diubati.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:44


tak nak manfaatkan posting saya ke...? :(

ni cakap pasal saya pula... :roll:

p/s: huhu... memang nak kucing tu balik.. huk huk :cry: tapi tak boleh.. takperlah.. dah dah... kembali ke pangkal topik ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 14:46


Pada 11-02-08 14:44 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

oo...dia sedih ek? so bersempena dengan topik yang kita tengah bincang ni, sama-sama lah kita doa moga-moga dia cepat dilamar oleh seseorang yang boleh mencairkan hatinya...... agar kesedihannya dapat diubati.......


.. Amin:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 11-02-08 14:50


sekadar selingan.. :bunga:
(ni hanya copy and paste ya..hehe)

Renungkanlah sedalam-dalamnya.

Tidak,
Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia
bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya
jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya
singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35
tahun belum apa-apa kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk
membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu
dalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk
lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan
biar seorang diri daripada menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman
kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu
sangka. Aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita
benar-benar mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga datang bersama
masalah.

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati
kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah
memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil
pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah)
terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi
jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar
berlipat ganda.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal
mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,
alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti
itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang
motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di
tengah-tengah bandar raya.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar-benar membahagiakan.
Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda,
pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,
sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di
samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai
org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam
berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan
hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut
banyak? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa
seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing-masing padahal dahulunya
mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada
yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu..
Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,
belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dengan kerenah
anak2, carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab
kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah
melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut
tatkala cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar-benar mengerti tuntutan2nya.

Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus-putus bagi yang menjadikannya
gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan
syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan
insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana
perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba
masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka
lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-02-08 16:28


Assalamualaikum
pergi depan dia..bagi salam....
kemudian...tunduk dengan lutut sebelah di lantai..macam orang melutut tu..tapi sebelah jeq...kemudian..bagi jambangan bunga pada dia...dan sampaikan pada dia....
"Sudikah saudari berkahwin dengan saya...??"

huhu....agaknya apakah yang akan berlaku seterusnya...ikutilah sambungan epsiod 28... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-08 17:00


Pada 11-02-08 16:28 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
pergi depan dia..bagi salam....
kemudian...tunduk dengan lutut sebelah di lantai..macam orang melutut tu..tapi sebelah jeq...kemudian..bagi jambangan bunga pada dia...dan sampaikan pada dia....
"Sudikah saudari berkahwin dengan saya...??"

huhu....agaknya apakah yang akan berlaku seterusnya...ikutilah sambungan epsiod 28... :lucu:



adess.... pengaruh tv... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-02-08 17:02


Assalamualaikum
eh...nanti dulu syira...belum episod 28 lagi...ketahuilah kesudahannya kelak... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 17:24


Pantun Lamaran Untuk Adik Pemburu


Hmm. Aku dah post kat topik ini kat bakal Ab Ipar aku..

Tak tau lah apa respon Pemburu.. Diam saja..
Orang tua2 kata tandanya setuju hehhehehe..
:malu: :malu: :malu:


!!! QUOTE !!!

pergi depan dia..bagi salam....
kemudian...tunduk dengan lutut sebelah di lantai..macam orang melutut tu..tapi sebelah jeq...kemudian..bagi jambangan bunga pada dia...dan sampaikan pada dia....
"Sudikah saudari berkahwin dengan saya...??"


Bro.. cara tu dah org dah tak pakai lah.. Sungguh..!!
Cuba cara pantun macam aku.. ini.. Aku rekemen..!! :-D


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 17:27


owl: xxxxx, saya dahh grad...
xxxxx: HAA!! Abiss tu!! Watpee sibuk2 niihh?!! Nyampahhh!!
owl: xxxxx, saya dahh kerja..
xxxxx: AAIKK?? Setakat kerja ajeee??? HUURRMM.. (memalingkan wajah)
owl: OOII!!! AKU DAHH ADA KERETA!! RUMAHH!!! DUIT!!!
HANG INGAT AKU NI APAA!!!
xxxxx: EERRR.. kawin jomm??
owl: (Perbuatan bersifat immediate action--) Maka owl pun pergi mencari
wanita solehah yang sanggup menerimanya seadanya...

_________________________________________

p/s: ADDUIIHH!! Mid-sem exam dahh dekatt!! Study!! Study!!!
Bassyyaa!!! Ajaa-Ajaa fighting!!! (Sambil menggenggam tangan)
Kepada rakan-rakan yang nak exam sekalian, goodluck saya
ucapkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 18:02


Pada 09-02-08 22:12 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

,bagi muslimin yang malu nak tanya kat kawan-kawan muslimat,hantar saja lirik lagu mahar cinta dendangan devotees..he2..ambil contoh dr pengalaman sahabat....


saya ada saja, mtv karaoke lagu mahar cinta, original lagi....siapa nak... :-P

elok juga guna orang tengah, sebab nak pastikan muslimat tersebut belum berpunya. Biasanya muslimat ni akan terima dengan syarat, kalau dia dah cukup bersedia dan belum berpunya...... :-) :-)

pada pendapat saya, guna orang tengah lebih terhormat...insyaAllah jika niat ikhlas muslimat tu akan faham...:oops:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-08 11:48


Assalamualaikum
ana ni agak berbeza sikit sebab dapat pula seorang ustaz hafiz quran...memang dia tak nak bercinta-cinta ni...mula saja bekerja dia terus luahkan perasaannya kepada ana.agak terkejut juga kan masa tu sebab kita baru start kerja tiba-tiba ada orang luahkan perasaannya kat kita. terus terdiam ana masa tu..lepas tu bulan satu bulan lepas kami bertunang.insyaallah bulan 4 kami kahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 10:08


Alhamdulillah, moga berbahagia buat ana-lia..

Hmm, ini macam ada unsur-unsur 'kembang-kempis' saja ini..

Hmm, siapalah agaknya jejaka ..

Errr.. siapalah agaknya jejaka beruntung tu yeh..??

tak nak puji lebih-lebih.. racun..

Moga ustadz tersebut diberkati dan dipelihara hafalannya, ameen.

Pernah dengar kisah macam ni masa belajar dulu..

Ustadz di Pusat Islam U dengan lecturer..


Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 11:27


Pada 11-02-08 16:28 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
pergi depan dia..bagi salam....
kemudian...tunduk dengan lutut sebelah di lantai..macam orang melutut tu..tapi sebelah jeq...kemudian..bagi jambangan bunga pada dia...dan sampaikan pada dia....
"Sudikah saudari berkahwin dengan saya...??"

huhu....agaknya apakah yang akan berlaku seterusnya...ikutilah sambungan epsiod 28... :lucu:


:lucu: lucu memang lucu, tapi kalau adalah mamat yang berani buat macam ni kat aku memang dia nak makan pelempang :jangan:

bagi aku tiap-tiap org ada cara tersendiri. Kalau aku pun. Aku nak org lamar aku dengan cara yang tersendiri dan bersyariat, tak nak yang macam cara org kafir, org yang tak ada adab & adat.
tapi janganlah terlalu fikir sangat hal ni. Aku baca posting kat sini macam-macam reaksi kau org bagi, ada yang fikir terlalu mudah, ada yang fikir terlalu complicated. apa-apa yang berlaku masa nak merisik tu hanya Allah saja yang tau. Allah tak suka org yang terlalu memikirkan benda yang belum tentu jadi. So yakinkan hati anda & suka aku nak ingatkan, BE YOURSELF masa berhadapan dengan perempuan yang kau org nak lamar tu. xyahlah nak pura2 terlalu baik tapi jangan pulak buat hal yang memalukan diri sendiri, dan keyakinan diri tu penting. Ayat apa yang nak dipraktikkan untuk berhadapan dengan hal macam ni? dalam diri anda sudah tersedia jawapannya....Wallahualam..


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-02-08 13:58


Assalamualaikum...garangnya kak...semoga masing-masing mendapat jodoh yang sekufu..bahagia mendapat keredhaan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 15:56


Pada 05-02-08 11:38 , asuma posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa, untuk elakkan perkara yang tak diingini, elok perhatikan dulu dia tu macamana, selepas itu risik melalui kawan-kawan dia, tujuannya nak pastikan dia belum ada sesiapa lagi dalam hatinya. bukan apa, manalah tau agaknya-agaknya dia dah ada teman istimewa yang dah plan nak kawin pun, cumenye mungkin belum tiba masa dan belum jugak beritahu parent dia. lagi teruk kalau parent dia jenis yang tak fikir pasal perasaan anak dia. kang awak masuk minang terus terbantut niat kawan dia tu tadi sebab mak bapak dia dah desak dia terima awak. nanti dia pun sedih, kwan dia pun sedih, sedangkan mereka dah rancang untuk bina masjid, tapi disebabkan awak terus masuk minang, dah terpadam peluang kawan tu. kalau kawan tu orang yang tak berapa baik tak mengapa, tapi yang kesiannya kalau kawan tu orang yang baik dan beriman macamana? cuma tengah merancang dan melengkapkan diri. kesianlah dia macam tu. Ini kisah benar ni. sekadar cetusan minda.



Setuju2..better, risik2 lah dulu even si dia da ada perancangan dengan org lain ke..Kalau mereka da ada plan seelok2nya, jangan lah kaco..cari lah yang masih 'free'..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 16:12


Pada 11-02-08 13:54 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. pernah ada seorang muslimin ni, ayat melamarnya... gentleman dan sangat berbudi bahasa... ada keberanian dalam dirinya kerana dia yakin dengan hatinya... yakin dengan pilihan hati yang tak pernah dirasainya sebelum ni.

muslimat jual mahal at first (takkan nak terus accept sesiapa yang datang bagi offer.. kena fikir dan tengok dulu). muslimin itu dengan rendah dirinya bersedia mengundur diri kerana bimbang muslimat itu tidak selesa... dia redha dan menyerahkan segalanya pada Allah.. yang penting baginya, dia telah berusaha.

later setelah melihat kerendahan diri dan nampak keikhlasan muslimin tu, maka muslimat pun tak jual mahal dah.. :sopan:

muslimin tu berasa bersyukur. kemudian barulah bertaaruf dan cuba mengenal-ngenal...

jika hati dah merasai ketenangan dengan kehadirannya dan menunjukkan kecenderungan, maka teruslah memikirkan dan merancang masa depan untuk mendirikan masjid...


p/s: pengalaman seseorang saja... saya kongsikan..




Alhamdulillah, pernah juga merasai pengalaman macam tu..huhu..semoga dipermudahkan urusan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 17:33


!!! QUOTE !!!

:lucu: lucu memang lucu, tapi kalau adalah mamat yang berani buat macam ni kat aku memang dia nak makan pelempang :jangan:





Errrkk..!! :-o
Garangnya NurulIslamiAfiqah.. mengalahkan Rimau Somalia..

Hmm..
Kalau begini patut aku tulis jejaka yang dapat NurulIslamiAfiqah
beruntung atau ma...**


** Ayat ini terpaksa DITAPIS untuk mengelakkan CPU dan monitor terbang..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 21:43


:-| :-| :-| AKU tak ada PENGALAMAN... tak ada YANG BERANI NAK DEKAT.... PASAL MUKA AKU NI GARANG!!!... LELAKI2 kat SEKELILING AKU tak ada YANG BERANI... :-| :-| :-| BESERTA BELUM JODOH AKU :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 21:47


Assalamualaikum
Terima kasih ye...
Emmm....banyak betul idea dan pendapat yang diberi...
tetapi..kadang-kadang teori tak semudah apabila nak dipraktikkan...
Walau bagaimanapun banyak ilmu dan tips2 yang boleh dirasakan sesuai pada diri sendiri dan situasi yang hendak dilalui...
Ianya bergantung pada keadaan....
Jika kita ikhlas dan ianya dari dasar hati...Insya Allah, niat kita akan sampai ke hati insan yang kita hendak lamar itu...
Akan terpancar niat keikhlasan kita....
Pastikan kita sudah bersedia dari segi fizikal dan mental...supaya lebih mudah urusan itu... tapi kalau tak berapa lengkap...sekadar nak chop dulu pun apa salahnya kan...hehehe!
Ialah takut dikebas orang...huhuhu!
Tapi lepas tu kena berusaha lah mempersiapkan diri dari segi fizikal dan mental....
Semoga kita ditemukan dengan sebaik-baik pasangan untuk kita di dunia dan jua akhirat....
Amin....

:bunga: :-) :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 12:21


Pada 13-02-08 17:33 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

:lucu: lucu memang lucu, tapi kalau adalah mamat yang berani buat macam ni kat aku memang dia nak makan pelempang :jangan:





Errrkk..!! :-o
Garangnya NurulIslamiAfiqah.. mengalahkan Rimau Somalia..

Hmm..
Kalau begini patut aku tulis jejaka yang dapat NurulIslamiAfiqah
beruntung atau ma...**


** Ayat ini terpaksa DITAPIS untuk mengelakkan CPU dan monitor terbang..


:lucu: hadoiii...mestila beruntung siapa dapat aku
xlah, malang agaknya kehkeh...hmm :berfikir:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 13:13


Pada 09-02-08 14:53 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

______________________________________________
owl: Awak.. awak nak kawin dengan saya tak?
xxxxx: HURRMM.. awak cubalah tanya dengan parents saya dulu...
owl: Pakcik.. saya dahh kerja, dah ada kereta, dah ada rumah.
Bleeyy tak saya berkahwin dengan anak pakcik?
Bapak or mak kepada xxxxx: Bleeyyyy.....
owl: Terima kasih makcik..pakcik.. Bila? Esok bolehh?
Bapak, mak, xxxxxx: SEMPOII LAAHH TUUHH!! KITORANGS
SEETT SAAJAAA...
owl: Okay, saya pergi bank dulu tau...
xxxxxx: BESSSNYYAA!!! :malu: :malu:

p/s: ADDDOOII topic niihhh.... Just.. make everything much easier
for you sudahhhh!!!! Build your carrier, save your income, be a good
man or husband then everything is fine InsyaAllah... Takkyyyaahh
buat pening kepala otakkk!!!






bapak segala sempoi dah ini! :lucu: :lucu:


-----------------
~dakwah lah saya yang jahil ini~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-02-08 09:51


Assalamualaikum

kesudahan episod 28...

kemungkinan sahaja lelaki tu kena dipelempang....
tu lah kesudahannya...

P/S : the main reason why I wrote like that is...
I am too tired too hear too much about jiwa┬▓...sick....that's why I'm making a joke...that's because...entahlah...but really..I'm sick...

Sorry...no offence...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-08 16:19


salam
nak melamar pun susah ke?kalau kena dengan caranya pasti dia akan tunduk juga.kan,mr.google ada.type saja apa yang anda mahu...daripada segi islamic dan juga western perspectives semuanya ada.there must be a solutions for every problem.


-----------------
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-02-08 16:38


Dulu ustaz saya ada bagi petua kalau lamaran ditolak...Dia suruh cakap macam ni "Tak baik pakcik tolak lamaran saya, saya ni keturunan nabi tau tak..."(^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-08 21:44


banyak betul topik 2 begini ye..petanda ramai kat ukhwah ni sedang cari jodoh agaknya..hoho

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 02:35


Pada 26-02-08 21:44 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

banyak betul topik 2 begini ye..petanda ramai kat ukhwah ni sedang cari jodoh agaknya..hoho


tiada keraguan mahupun kesangsian lagi yang berbelah bagi
125% betul hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 27-02-08 03:44


Pada 26-02-08 16:38 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu ustaz saya ada bagi petua kalau lamaran ditolak...Dia suruh cakap macam ni "Tak baik pakcik tolak lamaran saya, saya ni keturunan nabi tau tak..."(^^,)



macam pernah ku dengar tapi d mana ya hMm.. :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165742 saat. Lajunya....