Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 hari yang lalu
alongmina: 11 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 21 hari yang lalu
budakbesar: 28 hari yang lalu
azemi: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: dah berapa orang anak sedara yang kalian ada?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» dah berapa orang anak sedara yang kalian ada?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh dah berapa orang anak sedara yang kalian ada?

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:47


Assalamualaikum
:-D erm buat setakat ni chu da ada 13 orang anak sedara yang terdiri dari pelbagai umur.bahkan chu ada
anak sedara yang lebih tua setahun dari chu...erm orangnya pemalu sangat yelah anak buah lelaki..sekarang ni sedang praktikal.bila dia jumpa chu dia diam saja tak sekecoh adiknya.sepatah yang chu tanya sepatah saja yang dijawab.

yang adiknya ok saja dengan chu tapi dua tahun tua chu dari adiknya then yang lain dalam linkungan umur 3-17 tahun..anak buah chu lebih ramai wira dari puteri...
anak buah chu rapat dengan chu...kalau mereka balik rumah atuk mereka mesti mereka akan tanya mana chuyah,,,bila chuyah nak balik? anak buah yang stil sekolah pula kalau mereka tahu chu cuti sem mesti sibuk kemas baju masuk dalam beg minta abah mereka hantar rumah tok sebab nak jumpa achu mereka...hehe bestnya dikelilingi anak buah yang ramai even tak ada adik tapi chu ada anak buah...hehe


:welcome: :welcome: :welcome: 8-)


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 13:49


anak sedara...tak terkira.

cucu.. ada 3 dah agaknya ;))


** dah tua aternye.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-01-08 16:09


Assalamualaikum
hmm...anak saudara...??? not yet lah....jika anak saudara sendiri lah...saya pun, not yet married..apatah lagi nak ber anak saudara.... :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 16:59


anak sedara ada 2 orang dah...
tapi anak sepupu ismi lah...

tunggu anak sendrik sajalah... adess...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 17:12


ana ada 15 orang.. 8 laki, 7 perempuan.. yang sulung rapat dengan ana, baru 17 tahun.. yang kecil-kecil pun rapat jugak, suka sambut ana bila balik dari luar, lepas itu suka tengok kartun kat laptop ana (ana pun join jugak)..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-01-08 17:30


anak sedara tu anak buah eh? :-P kalau anak buah baru 1, tupun belum pernah tengok muka lagi..huhu,

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 17:36


Assalamualaikum

anak b uah saya ramai lah jugak erm :berfikir: ada 11 termasuk anak buah suami saya sekali....tapi anak saya baru 2...hero semuanya.... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 17:42


erm ana kaya dengan anak buah.. sekarang dah ada 13 org.. insyaAllah julai ni tambah lagi seorang jadinya 14 org...
dah boleh buat team bola sepak..hehe
semua anak menakan (buah) ana rapat dengan ana... bila balik kampung mesti nak tidur dengan acu dia...
huhu rindu sangat kat depa...
anak buah yang sulung baru umur 11 tahun.. manakala yang kecik sekali baru 2 bulan...
maknanya lingkungan 11 tahun sampai 2 bulan ada 13 orang...
bila balik riuh rendah jadinya...
tapi tu penyejuk hati ana...
walaupun tak ada adik tapi ana kaya dengan anak menakan (buah)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-01-08 17:59


anak buah alawiyah dah ada 5 orang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 29-01-08 18:12


setakat ni ada seorang saja...Ibu dia kena pergi kpli kat perlis 2minggu lepas...kami tinggal kat klang,...baru-baru ni, lepas seminggu Ibu dia ke perlis...suara anak saudara dah serak2 basah....baru berumur 1 tahun lebih...nampak gambar Ibu dia mesti cakap "Bu"

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 20:14


nak masuk 17.. hemm dah anak dara pun... :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 20:18


erm...ye, ramai sangat..setakat ni alhamdulillah..dah ada 18 orang anak sdara...yang first umur 14 tahun..dan yang ke 18 tu baru saja umur 3 bulan..
hehe..time raya paling best..meriah sangat-sangat...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 20:24


wow...ramainye...best. ana setakat ni baru ada 4 anak saudara..aiman, alif, ayed dan aina. hehe...semua anak abang sulung

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 20:35


dah ada 9 org.....semuanya nakal2.....smpaikan dengan saya sekali mereka main-main...huhu... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 20:39


saya ada 6 orang anak buah..

kakak sulung ada 4 anak.. 17, 15, 13 dan 8 tahun..
kakak ke2 anak seorang 10 tahun.. ini anak buah hiperaktif..ada saja dibuatnya..
kakak ke3 pun baru anak seorang.. 6 feb ni genaplah setahun..

huhu menanti anak buah dari abang sulung yang dah antertua tak kahwin lagi sebab nak adik2 dia semua kahwin dulu..


semua rindu terutama yang 8 tahun tu.. rindu menyakat :-(
budak yang sangat rajin mandi dan tak berhenti cakap :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

abid_21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2008
Ahli No: 32472
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 12:45


salam alayk...wbt,

waa....seronoknya semua da ada anak buah ye...

ana ni tak ada lagi...jadi anak buah ada lah, heheeh. tapi ana ada mak sedara dengan bapak sedara ada yang lagi kecik dr ana...cemana ini...paling tua pun umur 18thn...
nak buat bagaimana da tu pangkat dalam keluarga...

agaknya bila lah nak rasa dapat anak sedara nh...???

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_21Profil   Hantar PM kepada abid_21   Pergi ke abid_21's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 13:05


anak buah dr adik beradik sendiri tak ada lagi, kakak yang sulong pun xkahwin lagi. tapi kalau anak buah dr sepupu2 ramai jugalah, xterkira hehehe


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 13:09


Pada 30-01-08 13:05 , nurulislamiafiqah posting:

!!! QUOTE !!!

anak buah dr adik beradik sendiri tak ada lagi, kakak yang sulong pun xkahwin lagi. tapi kalau anak buah dr sepupu2 ramai jugalah, xterkira hehehe



betul,betul...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 10:13


sama jugak...tak ada anak sedara lagi..sepupu ramai lah...semua kecil-kecil lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 19-02-08 12:53


hmm,,saya ada anak saudara...da 11 orang.tapi ada 3 orang yang rapat dengan saya.waktu mereka lahir,saya lelaki pertama yang mengangkatnye...saya selalu rindukn mereka..sekarang dia jauh diseberang.mereka panggil saya "paman"...dah macam anak sendiri..padahal saya xkawen lagi..he..he..he..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 19-02-08 14:21


Assalamualaikum
erm, setakat ini baru ada 3 org. 2 anak akak dan 1 anak abang.
yang paling tua baru 6 tahun. dah sekolah.. yang seorang 2 dah 1 tahun lebih dan yang kecik baru 5 bulan...semua comel2 dan hensem2... macam mak sedara dia agaknya ;-) ... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 17:10


assalamualaikum

alhamdulillah sekarang dah ada 2 dari abang sulung, insyaALLAH bulan 4 ni masuk 3. Next year insyaALLAH dimurahkan rezeki di tambah lagi sebabnya abang dan kakak nak kawin tahun ni, insyaALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-08 16:00


Bismillahhirrahmanirrahim

dah nak masuk dua bulan 10 nanti,insyaAllah..tapi itu sebelah analah..anak sedara dari sebelah suami belum lagilah sebab suami anak sulung..adik2nya belum kawin..erm..tak sabar nak tunggu baby kakak lahir bulan 10 ni..moga-moga dipermudahkan segalanya,insyaAllah..amin..:-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 16:06


berapa ye?    :berfikir: :berfikir:
:berfikir: :berfikir:
tak ada lagi rupanya... Belum ada rezeki... tak mengapa...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-08 16:23


baru seorang,,,tu lah yang di syg2,,d rindu2..tapi anak org kan,,bukan anak kat,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-08 16:35


Pada 20-02-08 16:23 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

baru seorang,,,tu lah yang di syg2,,d rindu2..tapi anak org kan,,bukan anak kat,,,


ate,umar_khalil..cepatlah kawinnya..boleh sayang anak sendiri pulak.. :-)

ana : rindulah kat anak sedara seorang tu..garangnya bukan main si budak kecik tu dengan ana kalau tak kena angin dia..nasib comel..rasa nak gigit2 saja dia..hehe..mama dia ni pulak suka ngusik dia..hehe..dengan suami ana tak mengapalah,dia boleh geng..erm,2 mac nanti cukuplah dia setahun..tapi belum boleh bercakap..setakat sepatah dua trkeluar tu bolehlah..jalan pun malas..tapi suka sangat bila kekadang dia terkeluar panggil ana mama..dengan suami ana kami ajarkan panggil walid tapi dia tak pandai lagi..hari tu suami solat dia nak masuk ngacau..merangkak pergi bilik ana..suami tutup pintu dah dia tengah solat..sakan dia ketuk pintu tu..comel saja dengar dia panggil suami ana masa tu.."aek..aek.." sambil ketuk pintu..:-D rindu kat dia..amira shukriah..permata hati mama..mama sayang awak..hari jadi awak nanti mama dengan walid pergi rumah awak ye..mama buatkan awak kek nanti..special untuk anak dara mama ni.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 17:53


dah ada anak 5 anak buah...

kakak sulung, 2 lelaki 2 Perempuan
kakak ke-2, 1 perempuan

nakal dan menghiburkan..
anak kakak ke 2 paling rapat dengan saya..
anak kakak sulung yang lelaki saja rapat...
yang perempuan malu pula dengan saya..asik nak lari saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

An_nas
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32921
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 18:06


anak sedara baru sowang saja,umur setahun lebih.bestt juga lah sebab dah lama tak ada budak kecik.adik bongsu pun dah 11 tahun.

Bookmark and Share

  


  Member Information For An_nasProfil   Hantar PM kepada An_nas   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:20


salam...saya dah ada 2org...nak masuk 3 daah bulan 4 ni...insyaAllah...doakan ye...bestnya...tak sabarnye.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:30


ana ada 2 org anak buah.anak kakak ana.seorang laki seorang perempuan.ana sayang sgt676839333 kat mereka.yang lelaki tu bongsu, time dia lahir, kakak ana siap nak bagi kat org lagi sebab tkmo juga sebab gap dengan yang sulung terlalu rapat dan tak besedia, jadi ana lah yang bguna tengah mlm juga dia if dia bangun nak susu.ana buat semua.bila dia masuk 3 bulan begitu, baru kakak ana boleh terima dia ..apa lah kakak ana ni..

sekarang dah 3 tahun.kemain lagi nakalnye..sebab dia laki agaknya.dia tak tau sejarah dia dulu..kalau dia tahula agaknya mesti dia sedih sebab ibu dia pernah reject dia ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 20:35


salam......
ramai sangat lah...
nak beritahu pun malu :malu:

paling tua 20thn...
paling muda setahun 3bln :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-08 21:17


alhamdulillah..setakat ni 2 org anak sdra..
boy (anak abang sulong ) dan girl (anak abang kedua )..
umur 2 tahun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 21:21


setakat bulan ni, cucu mak nak bertambah lagi 2.. heharap tahun ni paling kurang pun 4 pertambahan ;-) ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:30


ana tak ada anak buah lagi :D
abang ana tak kahwin lagi...
bila lah agaknya nak ada anak buah sendiri ek :berfikir:
abang muda lagi..huhu
xbley2..belajar pun tak habis lagi :jangan:

-------------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-03-08 22:50


Assalamualaikum

ana alhamdulillah dah ada 3 anak sdara @ menakan
anak akak ana
yang sulung dah darjah 4, kedua prasekolah dan yang ke3 baru nak masuk 2 tahun.

ana anak kedua dan adik2 belum kahwin lagi.


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-08 00:19


hadeh....anak saudara baru 2 orang poun dah pening...

Bookmark and Share

  


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 07:19


tak ada anak sedara lagi lah.... saya yang pertama,macam mana nak dapat anak sedara.. hehe... sepupu yang kecil-kecil ada lah.. boleh lah gantikan anak sedara yang tak ada.. hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 08:21


Pada 29-01-08 20:18 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

erm...ye, ramai sangat..setakat ni alhamdulillah..dah ada 18 orang anak sdara...yang first umur 14 tahun..dan yang ke 18 tu baru saja umur 3 bulan..
hehe..time raya paling best..meriah sangat-sangat...:-)


ni mesti adik beradik ramai ni..saya baru ada 8 orang anak menakan(anak buah) dari 2 orang kakak...lepas ni tunggu saya lah pulak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 08:27


Pada 29-01-08 16:09 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm...anak saudara...??? not yet lah....jika anak saudara sendiri lah...saya pun, not yet married..apatah lagi nak ber anak saudara.... :-P


salam..

macam mana boleh sama ni.

eerrkk... kakak ana belum kahwin lagi lah.
:sopan:

kalau sedara sendiri ramai lah. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 09:10


kalau tak salah, ada sploh semuanya...
dragon ball pun kalah... :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 09:54


kita ada 3 masuk 4......
yang ke4 tu kuarla ogos ni.hehee.....

best sangat-sangat main dengan mereka...
ish bila nak main dengan anak sendiri ye.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-08 11:11


salam..saya tak ada anak sedara lagi..huhuh..kakak pun tak kawin lagi..diri sendiri mana boleh langkah bendul kan? heheh :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 11:41


saya ada 2 org anak sedara...tapi dok jauh nun di sabah cna sebab parent dia org mengajar kat cna..yang sulung boy, nama ahmad shakir.umur 3thn.tapi saya suka pggl dia ahmad...cute sangat-sangat..mata bulat..dia paling rapat dengan saya..yang ke2 girl..baru lahir sbln lebih yang lalu..nama nurul hana'..yang ni pun comel juga macam achik dia ni..hehehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 13:54


Assalamualaikum

achuyah ni mesti anak bongsu kan?sebab tu ramai anak sedara..

p/s: ana anak sulung..uhuk...tak ada lah anak sedara..adik2 ana pun tak ada anak sedara lagi sebab kakaknya belum kahwin lah... :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 14:39


saya ada 5 orang anak buah, 2 dari anak kak long (seorang lelaki seorang perempuan) dan 3 daripada kak ngah (semua perempuan...) tapi tak dapat jumpa depa da... lah ni belajar kat aussie... huhu.. masa fly pun depa tak mai... sedih.... lah ni, tengok kat webcam saja... huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-08 14:44


saya baru ada seorang..baru umur dua minggu...tapi xsempat nak jumpa lagi sebab tak ada cuti nak balik kampung..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-08 11:30


saya baru ada seorang anah sedara

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-08 11:52


bolehkah tanya soalan begini :berfikir:
adakah termasuk dalam itu :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-08 15:10


Pada 17-03-08 20:35 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

salam......
ramai sangat lah...
nak beritahu pun malu :malu:

paling tua 20thn...
paling muda setahun 3bln :-)


wah....bunyi betul-betul ramai ini..ceter lah..sofya ad berapa anak buah sumanya..


-----------------
Kemana arahnya,bagi insan yang terleka....mengejar nikmat dunia,bagaikan hidup selamanya..tak peduli dosa noda..siksa azab neraka.


Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-04-08 15:48


Waalaikumsalam

Belum ada anak saudara lagi...
Ialah saya ni anak sulung....
Bila entah adik perempuan saya nak kahwin...
Teringin juga nak ada anak saudara...
Mesti saya jadi pakcik yang paling best...beli kat dia mainan, bawa dia jalan-jalan... belanja makan dll...
macam yang pakcik saya pernah buat kat saya masa saya kecil dulu...


:sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 12:55


Assalamualaikum...

Seronoknya sahabat-sahabat semua dah ada anak saudara.. sampai ada yang tak pasti berapa ramai anak saudara mereka sebab terlalu ramai.. ana pulak masih belum mempunyai anak saudara lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 11:59


:) anak sedara sepupu ramai..
tapi yang betul-betul baru seorang..anak akak ana..aufa dalila..moga jadi Muslimah sejati..Amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 13:55


ana dah ada seorang!!! yahoo..!! alhamdulillah...baby girl, namanya,hehehe..ana bagi name belakang jerlaa...qasrina!! hehehe.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 14:15


Assalamualaikum wr wbt

Anak sedara tu anak buah lah kan..hehe..anak sedara saya ada 19 org semua..paling tua 21 tahun...beza 4 tahun dr saya...paling kecil umur 4 tahun agaknya (lupa lah pulak)..
InsyaAllah yang ke-20 akan hadir..tungguu...(^-^)

**Dulu kita buli mereka..sekarang mereka dah beso2..mereka pula buli kita..huhu..sabar saja lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-06-08 14:58


Belum ada lagi. Ana yang sulong ni pun belum kahwin lagi... Adik- adik yang lain pun masih sekolah lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 16:02


salam.. saya pun belum ada lagi... saya yang sulung, adik-adik masih belajar lagi... tapi saya ada adik sepupu yang comel2... sepupu saya semuanya 70 org (15 org adik beradik dari 1 mak) percaya tak? sebab tu saya rasa saya macam makcik mereka saja... hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 16:40


anak buah dah ramai.. alik suami saja dah 40 org.. maklumlah paksu dan maksu..
alik saya sendiri baru 4 orang..

tu pun dah kena susun bajet raya untuk mereka..
tak termasuk hadiah birthday...hadiah cemerlang belajar..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 17:11


seronoknye ye anda semua.. saya baca pun rasa meriah saja...

tiba-tiba saya terbayang bagaimana agaknya perasaan anak2 yatim yang tiada saudara mara bila baca posting2 korangs semua.. depa sebatang kara saja. adik beradik pun tak ada, apatah lagi anak2 buah.. yang ada hanya sahabat2 yang sama-sama duduk rumah anak2 yatim...

maaf off-topic... tiba-tiba jeq saya ni. huhu.

==

anyway, saya tak ada seorang pun anak buah lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 18:57


berapa orang anak sedara..
em.. ana ada 2....
tapi.. dah kurang tinggal seorang saja..

yang 1st. arwah.nur aqilah.
yang second nazmi aqil.


em.. akhi..adik-beradik lain belum menamatkan zaman bujang..
so,belum bertambah lagi lah... anak buah...

anak-anak pokok banyak lah di rumah..ehehhe.. :-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 19:05


ana ada 6 orang anak saudara...
fuh....
4 orang anak akak sulung. and 2 orang anak akak second...
yang 4 org tu nakal gila!!! tahap gaban....
pening duduk layan...

yang 2 org tu kembar... chinese look... nasib baik tak senakal yang empat orang tu... huhuhuhu
tak ada lah pening sangat melayannyer...

apapun... seronok ada anak buah sebab macam-macam ragam...


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 20:56


maaf ya lambay jawap... anak sedara ambo ada 8. maaf ya kalau tersilap.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 22:56


saya ada setakat ni 9 org anak sedara...comey dan nakal.... :) :) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 10:18


assalamualiakum..
anak sedara ana nak masuk 10 orang, insyaAllah...
yang terkini akak ana lahirkan baby pertama dia pada 27 april yang lepas..
so yang atas ana semua dah kahwin..
cuma start ana dan adik2 jeq belum kahwin lagi..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 10:25


3 masuk 4 bulan ogos ni....
bertambahla budak yang nak kena gomol ni.heheh!!

anak sendiri tah bila lagi..... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-06-08 12:01


Salam ukhwah dari Ana,

Anak buah ana ada seoarang...........insyallah tahun depan bertambah seorang lagi..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-08 20:41


saya satu pun tak ada.. sebab saya anak sulung. selepas itu, adik beradik tak ada yang kawin lagi..huhu.. kena tunggu anak sendiri dulu agaknya? hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-07-08 07:36


15 anak buah... bulan 8 tambah seorang, bulan 11 tambah seorang... bulan 12 ada lagi yang nak join...

hujung tahun ni insyaALLAH 18 org

sekarang ni pun kalau anak buah semua balik kg... macam taska dah rasa rumah....

nak suruh semua tidur malam2... huhuhu kena pegang hanger, buat macam warden asrama pula rasa :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-07-08 12:40


Assalamualaikum
wah..kak anis...macam team bolasepak pulak...siap ada substitute lagi...lengkali pegang saja kayu besbol...baru mereka seram sejuk walaupun tak ada air-cond... :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-07-08 12:47


:lucu: kak anis..kak anis..

lepas ni tambah anak sendiri lah pulak..kan..hehe

ummu pun da menunggu anak buah yang ke-2..yeahh..hepinya nak jadi makcik..
anak buah yang sulung tak pernah jumpa lagi..adeiii..
nanti balik2 ke sabah saja da sedozen anak buah ku :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 06:29


nak buat macam mana, anak buah kebanyakan lelaki...huhuhu lasak nya jangan cakap lah... kebanyakan mereka pula sebaya... memang masuk geng...tengah ligat semuanya.... jenuh lah nak kontrol.. mak2 mereka pula, bila balik kg lah time nak lepaskan anak2 mereka... apa lagi.. memang tak boleh nak kontrol...

anak buah perempuan pula... tukang basuh pinggan... ringan sikit beban :lol: :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 08:05


anak sedara dah ada 4..alhamdulillah.

Anak Kakak Sulung
1. Muhd. Hamizan - 15 tahun
2. Muhd. Nur Adli - 13 tahun
3. Nuhamizah - 9 tahun

Anak Abang
1. Mohd. Abqari Nazhan - 1 tahun 4 bulan

tiap-tiap tahun nak raya, anak2 sedara ni yang paling diutamakan. baju raya & duit raya ana dah sediakan awal-awal.

anak sendiri???..coming sooonnnnn.. :sopan:

kalau ikutkan salasila keluarga, ana dah dapat title nenek..kalau tak silap dah 10 cucu..huhuhu


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 11:16


anak buah ramai sangat da, cucu pun da ada...hehe...saya saja yang belum ada ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

qaidqahir
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24614
Posting: 21
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-07-08 11:22


anak sedara saya 20 orang
paling tua 16 paling kecik (buat masa ni...hehe ) 6 bulan
ada tiga l belum kawin.
bila berkumpul gamat betul
nak roboh rumah wan..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For qaidqahirProfil   Hantar PM kepada qaidqahir   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 11:58


ana ada seorang saja...tiap-tiap hari kan 3g dia...kalau x3g,,,ngamuk..bil mlambung,,,,,bila berjumpa sombong betul....rasa nak cepuk saja,,,,mentang2 cucu seorang dan sulung.....dmanjai,,,ngade2,,huh.....


p/s;title anak lelaki seorang yang ana ptahankan,,da drampas oleh zahin adjmal bin ghazali.



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ejasweet
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2008
Ahli No: 33867
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 16:22


Assalamualaikum
hmmm..best kan ada anak sedara...eja ada 10 anak sedara..meriah sangat kalau semua balik...5 L 5 P... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ejasweetProfil   Hantar PM kepada ejasweet   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-07-08 15:17


Assalamualaikum
wah...dah 'tua' upenye nenek sadiqah ni..maaf ye nek..cucu tak tahu.... :lol:
P/S : menunggu saat kak yati pulak..huhu... :sopan: dah bunyi bunyi kerang kedengaran tu... :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 16:20


kita belum ada lagi anak buah... huhuhu.. bila agak nya nak dapat anak buah ini.. tak sabar rasa nya nak ada anak buah... jeles tengok org ada anak buah. huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

dinul_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18883
Posting: 10

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 11:21


Salam...
Ana ada 2 orang anak sedara..dah nak masuk 3 sebenarnya...
bulan 10 ni...yang 2 tu..dua-dua hero...
Alhamdulillah...syukur...dikurniakan anak sedara yang comel-comel..
hehehe...
k wassalam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dinul_imanProfil   Hantar PM kepada dinul_iman   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 11:45


Pada 10-07-08 15:17 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
wah...dah 'tua' upenye nenek sadiqah ni..maaf ye nek..cucu tak tahu.... :lol:
P/S : menunggu saat kak yati pulak..huhu... :sopan: dah bunyi bunyi kerang kedengaran tu... :roll:



iye cu STS, nenek dah tua.. :-(
kalau masa akak dah tiba, jemput datang ke sabah ye.. :sopan: :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-08-08 12:04


anak sedara saya ada 4 org..kecil-kecil semua..yang belah hubby lebih kurang 30 org..uwah..habis lah raya nanti..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 12:10


baru seorang sebab kakak saya tu anak sulong...:) anak dia baru 5 bulan..muhammad muaz...comel sangat, hobi dia tersengih saja terutama pada waktu pagi...:) comel nya anak buah mak ngah ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

umianas
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34197
Posting: 5
Dari: Selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 15:23


ni lah bilangan anak sedara saya (anak buah).adik-beradik saya ada 9 orang..
1.kakak: 6 orang(3 lelaki,3 perempuan)
2.kakak: 6 orang(3 lelaki,3 perempuan)
3.abang: 3 org(2 lelaki,1 perempuan)
4.kakak: 5 orang(4 lelaki,1 perempuan)
5.kakak: seorang(perempuan)
6.abang: seorang(lelaki)
7.abang:tak kahwin lagi(tak ada anak)
8.saya: seorang(lelaki)
9.adik:tak kahwin lagi(tak ada anak)
jumlah semua: 22 orang termasuk anak saya 23 lah..
tahun ni saja dapat 3 orang anak buah termasuk anak saya :-D
bila semua balik kampung meriah,seronok sangat lebih-lebih lagi time raya..kadang-kadang rasa nak roboh rumah,anak ayam tak terkira mati kena kejar(yang lelaki lah),rumah bersepah main masak-masak(yang perempuan lah) dan macam-macam lah karenah mereka...seronok sangat... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For umianasProfil   Hantar PM kepada umianas   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-08 17:02


tak ada anak lah..
sebab xkawen lagi..
rugi kahwin awal..
nati duit gaji kena share..
tak nak!!
hehehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:38


anak sedara?...
keluarga ku belum mengembang lagi so memang tak ada anak sedara.. adik2 pung sih sekolah lagi..

belah mak dengan ayah pun tak ada sangat lah.. just seorang 2 anak sedara sepupu lah tu kan...



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 11:44


ada!!!
ada 4...
3 laki -anak along..
1 perempuan - anak angah
---------------------------------------------------
1. IMRAN SYAMIM MOHD SAIFULLAH
2. IMRAN SYAHRIL MOHD SAIFULLAH
3. IMRAN SYAZWAN MOHD SAIFULLAH
4. NUR ALIAH ADRIANA IRWAN

addeeesss....
suka ramai...
tapi boleh time raya...
adeeesss...
banyak kena laburkan duit raya ini...
pening...pening...
heheheh...
taun ini da tak dapat duit raya..
sebab da mula kerja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:46


seorang saja anak kakak yang sulung, sekarang ni umur dia 7 tahun, lelaki.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

jannahnobel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31060
Posting: 80
Dari: Bumi Allah_mencari ilmu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 23:16


hehehehe...anak buahku....dah...jeng6...
27 setngah....
yang setengah tu merujuk kepada...
still xkuar lagi...dok lam puut ibu dia lagi...
on the way...hehehe....
cepat ye bby...mksu tunggu baby keluar ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jannahnobelProfil   Hantar PM kepada jannahnobel   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 10:19


ada 19 setengah...sama lah macam jannahnobel lagi setengah ada lam perut ibunye... :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
Salam Ukhwah fillah


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 20-08-08 10:22


belum ada anak sedara... anak sedara sepupu pun tak ada..sebab sepupu baru habis sekolah...huhuhuhu.. anak sedara belah asben saja ada dua

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-08 12:48


belum ada lagi. nanti dah ada nak sayang dengan nak test macam anak senri. boleh ke? hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:15


baru ada seorang saja anak buah.....anak abang saya....yang lain masih belum kawin lagi...... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 23:15


14 orang ( 3 lelaki, 11 perempuan) insyaAllah bulan ni coming soon seorang. insyaAllah lelaki menurut doktor. nanti jadi 15 orang.. yes!

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 00:03


anak buah ana baru soraanngg.. hihi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 02:35


dah lima...insyaAllah september ni jadi 6. anak sendiri coming sooooon..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-08 10:09


baru ada 3org. 2 laki 1 perempuan... insyaallah tahun depan dapat anak sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:10


anak buah ese baru seorang...yang anak akak lah :-D

anak sedara lain ramai..muat lah 2 lori...

ramai tu.... :lol:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 11:32


ana pulak...
alhamdulillah... dah 14 orang genap 7.7.2008 hari tu..

waaa kaya dengan anak sedara ..wahahaaa

bila time raya...beshh sangat, riuh rendah jadinya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

tasnimilliyyin
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27165
Posting: 14
Dari: serdang,selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-09-08 12:30


huhu...belum ada anak sedara ag ...abang kawin tahun lepas dan akak kawin tahun ini dan my turn..i don't know...
InsyaALLah..bulan 2 ini dapat anak sedara sulong...akak pregnant 2 bulan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasnimilliyyinProfil   Hantar PM kepada tasnimilliyyin   Quote dan BalasQuote

fadlilwafi
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22478
Posting: 2
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 13:35


Jap2 nak Kira lu ye:berfikir:

kakak1= 3 org semua kaum adam
kakak2= 9 org 6Kaum Adam 3 Kaum Hawa
Kakak3= 2 org 1Kaum adam 1 Kaum hawa
Kakak4= 5 org semua Kaum Hawa
Kakak5= 2 org 1Kaum adam 1 Kaum hawa
Abang6= 3 org 1Kaum Hawa 2Kaum Adam
Kakak7= 4 org 2Kaum adam 2 Kaum hawa
Kakak8= 2 org Semua Kaum hawa
Abang9= Coming soon next year insyallah

;-) keluarga besarKu...Umur antara 1thn-23thn :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadlilwafiProfil   Hantar PM kepada fadlilwafi   Quote dan BalasQuote

Aspari
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.01.2008
Ahli No: 32334
Posting: 22
Dari: Johor Bahru-Kedah

Johor  


posticon Posting pada: 02-09-08 14:17


rasa ada kejap nak sebut satu-satu... Opick,ila(Malaysia)Pipin,agip(Indonesia)adam,sapa entah seorang lagi lupa nama...samuanya ada 6 kesmuanya =) InsyALLAH dimasa mendatang makin bertambah =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For AspariProfil   Hantar PM kepada Aspari   Pergi ke Aspari's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» dah berapa orang anak sedara yang kalian ada?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.254688 saat. Lajunya....