Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Mana best? CSI Vegas, Miami atau New York?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Mana best? CSI Vegas, Miami atau New York?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mana best? CSI Vegas, Miami atau New York?

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 11:37


Assalamualaikum

CSI Miami..hero nya terlalu kontrol macho.. macam batman pun ada.. CSI Vegas heronya macam biasa saja...tak menyerlah sangat..CSI New York...heronya lebih seimbang sedikit karekternya...Ada macho dan biasa saja..
Apapun cerita ni memng best..kadang-kadang terfikir memang tak boleh lepas penjenayah tu..dengan segala bukti yang dicari..dari yang sekecil2 bukti...
Teknologi apabila digunakan dengan sebaiknya...akan membawa faedah kepada kita..
Semoga polis Malaysia akan lebih mempertingkatkan teknologi CSI seperti dalam cerita CSI..
Apaun polis Malaysia antara yang terbaik dalam menyelesaikan kes jenayah..walau ada sedikit 2 kes tg belum selesai... Teruskan berusaha...



:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 11:46


anis memang big fan csi, suka sangat dengan perwatakan david caruso, cakap ilek saja.. memang best...kalau ahad, memang tak miss lah tengok...semua csi layan saja.. tapi... paling suka csi miami lah

/



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-08 14:09


lagi best csi vegas..;)..kalau kat axn tu tengok supreme sunday

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 06:01


sekedar menyampuk

csi miami - tak larat nak tengok bila tunjuk orang di pantai atau semasa dalam parti. pejam matalah ketika itu sebab nak tengok terus. Yang jelas hero csi miami adalah penyayang terutama dengan budak-budak.

csi vegas - kisah yang obses dengan pembunuh bersiri yang pandai buat miniature subjects dan hantar ke csi vegas sebelum berlaku pembunuhan. heronya tak menarik minat umi tetapi jalan ceritanya ok.

csi new york - hero csi new york ni seorang yang berjiwa sentimental kerana kaitannya dengan anak bekas isterinya dan juga mengambil berat ke atas semua perkara dan bertindak pantas dalam apa jua yang dihadapi.

Keseluruhannya csi memberi inspirasi ke arah memahami kerja-kerja forensik.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
ps - lebih minat menonton siri House.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 07:58


wah...ummiq suka tengok cerita house...cayahlah..tapi doktor tu memang seorang yang selamba dan suka cakap ikut sedap mulut...best juga tengok cerita-cerita begini..dapat improve bahasa. tapi tu lah..kadang-kadang tak suka nak tengok sebab pkaian2 dan adegan2 yang .......... susah nak cakap.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-01-08 08:42


csi miami paling best..kalau tengok info csi new york dengan vegas memang tak layan..bila ada csi miami rasa semacam juga..hehehe..

dulu suka tengok desprate housewive tapi bila cerita makin teruk lebih baik ditinggalkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 09:04


saya...tiga2 CSI series suka tengok..ulang2 kali tengok pun tak mengapa.. :kelip:



Bookmark and Share

  


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 09:32


.. saya suka CSI yang asal.. yang sekarang ni jadi CSI Vegas.. :-D..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-08 19:21


semua CSI pun saya tengok... tapi lebih suka tengok CSI Miami.... tak tau lah Kenapa... apa pun, semua CSI pun suka tengok... best sangat cerita dia...


-----------------
~Islam is our way of life~

http://ungulavender.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 07:46


Sebelum ni saya layan semua CSI especially supreme sunday.. tapi, sekarang dah tak berapa minat nak layan ketiga-tiga tu..

CSI Miami- selalu sensitif sangat.. sikit-sikit nangis.. dan kadang-kadang rasa lembap saja siasatannya

CSI Vegas- asyik nak berkasih sayang saja.. beremosi betul layan kes..

CSI NY- yang ni suka.. mungkin satu lagi sebab dia punya warna drama tu lebih cerah dan konsisten.. tak kisah tengok ulangan berkali-kali sebab terasa macam bijak saja.

kalau tengok kat AXN- pagi-pagi dah ada depan TV..itupun jika dah tak ada kerja.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 12:38


Nak tunggu CSI Malaysia pulak. Yang real punya...banyak kes besar belum selesai..Dengan adanya CSI malaysia..mudah-mudahan kes yang digelapkan akan tersingkap...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 03-06-08 13:04


Pada 29-01-08 09:32 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya suka CSI yang asal.. yang sekarang ni jadi CSI Vegas.. :-D..



betul tu...:P

motif utama tengok pun untuk forensik cases.. yang lagi dua tu agak banyak cerita dari fakta



Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-06-08 17:14


so far....lebih suka CSI vegas.....terutamanya si grissom scientist-turned-detective yang cool plus profesional....csi vegas lebih reality compare to others...masalah kerja, masalah dengan boss yang hanya concern tentang lab bil....masalah dengan orang ramai, witnesses and so on.

csi miami ok cumanya macam tak berapa reality....heronya former bomb squad memang macho tapi rasanya macam over macho pulak watak itu dilakonkan....hahaha.

csi new york memboringkan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 03-06-08 17:48


suka csi vegas dan csi ny saja .miami forensik dia tak detail sangat banyak cakap saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 20:43


Pada 03-06-08 17:14 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

so far....lebih suka CSI vegas.....terutamanya si grissom scientist-turned-detective yang cool plus profesional....csi vegas lebih reality compare to others...masalah kerja, masalah dengan boss yang hanya concern tentang lab bil....masalah dengan orang ramai, witnesses and so on.

csi miami ok cumanya macam tak berapa reality....heronya former bomb squad memang macho tapi rasanya macam over macho pulak watak itu dilakonkan....hahaha.

csi new york memboringkan.



stuuuuuuuuuuuujuuu sangat-sangat.......hehehehehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 21:43


salam............
saya pun suka tengok csi. semua layan.paling best csi vegas sebab detektif ye ramai.kadang-kadang 1 siri ada 2,3 kes...miami pum ok juga, suka kata-kata horitio. memang menarik.new york pun best juga.kesimpulannya semua siri csi saya tengok. tak bosan.suka fakta2 ya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-08 22:28


Assalamualaikum

lama tak online. hmm, ana pun salah seorang daripada berjuta peminat siri ni. ana suka ketiga-tiga siri. bermula dengan siri csi nem york. suka sangat dengan karakter Grissom.... dan ceritanya pun memang menarik. memang csi mampu menyelongkar minat remaja dan pelajar sains untuk meminati bidang forensik....

tapi, mungkin mereka yang ada niat untuk melakukan keburukan juga dapat mempelajarinya dari siri ini... memandangkan kemantapan penyiasatan polis di negara kita....

:-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 14:12


huhu..maybe terkeluar dari topik.. rumah ana baru pasang astro!! huhu.. nak tau lah House tu bila ditayangkan?? pukul berapa? hari apa?? chanel?? huhuhu

House?? pukul : chanel : hari :

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-06-08 15:27


Tak pernah tengok... Rumah tak ada tv...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 15:49


semua c.s.i best..tapi yang paling original c.s.i new york sebab production dia yang mulakan pasal c.s.i ni..Wallahualam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 10:11


suka tengok csi vegas...tak tahu Kenapa..hehehehehe...mungkin suka tengok watak pegawai yang nama greg..macam kelakar2 sikit..
apa-apa pun,3-3 best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:33


jue lebih suka CSI New York.....
mostly suka semua..MIAMI...VEGAS....
so selalunya hujung minggu tengok supreme sunday lah.....
3 jam duduk depan tv....jue memang suka cerita bab-bab penyiasatan ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 15:47


Prof pun suka ketiga jenis-jenis CSI

Cuma satu siri dan kalau tak silap CSI New York kaitkan isu keagamaan ianya kaitan Kisah Nabi Nuh yang bina kapal besar.

Dan ada satu lagi kaitkan dengan kejadian 11 September

Apapun memang memberi pelajaran tentang cara forensik

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 15:52


CSI miami paling best :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 15:53


Mana best? CSI Vegas, Miami atau New York?..mana ek yang best..semua best..layankan saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 19:12


wah....saya suka sangat tige cerita csi itu....best

Bookmark and Share

  


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

syedfaris95
Warga Rasmi
Menyertai: 20.12.2008
Ahli No: 36429
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 22:44


tak best langsung....

:jangan:

hahahahaha...

duli dok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syedfaris95Profil   Hantar PM kepada syedfaris95   Quote dan BalasQuote

mrad
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2008
Ahli No: 36217
Posting: 19
Dari: perlis

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 22:53


Salam, hamba pun minat ketiga-tiganya tapi tak dan nak ikuti setiap minggu. Diluar topik; numbers pun ok juga sebab memberi motivasi pasal math

Bookmark and Share

  


  Member Information For mradProfil   Hantar PM kepada mrad   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 16:51


Tengok bukan sekadar tengok tapi tengok tetap tengok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:14


semua csi best belaka...
suka tengok cerita csi....
ada 3 kan???
miami, ny dan vegas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-09 13:31


waaahh..bestnya ada geng yang sama minat dengan cerita csi ini..
saya suka csi new york dengan csi vegas..
csi miami tak suka lah..
ramai sangat perempuan yang seksi dalam episod dia..
huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-02-09 13:43


Pada 29-01-08 06:01 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

sekedar menyampuk
csi vegas - kisah yang obses dengan pembunuh bersiri yang pandai buat miniature subjects dan hantar ke csi vegas sebelum berlaku pembunuhan. heronya tak menarik minat umi tetapi jalan ceritanya ok.


saya pun suka siri yang ada miniature tu..tapi dah tau dah siapa punya angkara...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-09 13:49


actualy cerita csi ni bagus juga..
dapat tambah ilmu yang kita tak tahu.. tengok dr sudut yang baik saja lah...
nama pun cerita inggeris, mana ada yang xseksi & seangkatan dengannya...
yang penting niat kita tengok cerita tu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:19


csi paling layan mesti vegas...jenayahnye unik-unik belake...menarik perhatianku..tapi kalau hero suka mack csi new york..wataknye yang kool dan rilek tu nampak sempoi lah...hehe..:P

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-10 15:16


Semua cerita CSI memang best..
Sekarang layan Criminal Mind, Fringe dan Eleventh Hour pula..


p/s - ambik yang positif saja..


-----------------
Be a good Muslim or die as Syuhada!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148356 saat. Lajunya....