Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 33 hari yang lalu
azemi: 37 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: artwork


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» artwork

Please Mendaftar To Post


Oleh artwork

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 01:20


first try design wallpaper ni.kalau ada komen apa-apa sila kasitau.tak reti nak resizekan gambar tu.just klik save as saja.buka saja lah browser kasi full space

/

8-)

*firdaus_9 ada komen?:D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 06:33


boleh tahan...nak try lah jugak :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 07:36


sesiapa kat sini tau mana nak cari installer flash lite,harap boleh tolong PM.urgent...

Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 08:14


meke guna software apa trouver_99?

p/s

siapa ada software photoshop? teman nak install. teman tak ada CD. dulu pinjam kawan saja... :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 08:31


:: best :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 08:31


:: best :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 08:35


teman pakai adobe photoshop saja.erm...ada installer tapi dalam pc ni lah.tak dapat nak nolong daeng....sekarang yang latest CS3.try lah pakai yang tu.saya still lagi pakai CS2

kalau ada gambar best,post lah.boleh juga teman rajin nak edit tambah sikit.heheheh......


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 09:37


wah. satu cubaan dan usaha yang bagus....

boleh tahan. cuma, tak berapa nampak terang atau menyerlah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:09


oooo..tak berapa nampak terang ke..tak mengapa tak mengapa,nanti akan improve lagi insyaAllah...

second...

/

8-)

tak berapa ada idea nak design bagaimana....kasi lah idea sikit...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:30


menarik juga latar belakang dia..cuma mungkin boleh cuba font yang lain...yang
matching dengan style latar belakang..
huhu...sekadar komen :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:38


lawa juga tu. lebih baik berbanding sebelumnya.

erm, saya ada satu idea. trouver try buat font dia ada outline... mungkin warna font tu buat hijau2 cair yang agak gelap, kemudian outline nya cerah seperti warna putih. kalau pandai, buat outline dia sederhana tebal dan bercahaya sikit.. hehehe

banyak pula komplen. :-D (trouver yang suruh saya)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 10:08


erm dia suruh ana komen ye heh! :D nak komen eh? :P
sat2 huhu! :D

1) biasa saja, xmenarik lansung, tu pun anta yang ajak ana masuk sini... so memang tak dapat menarik ana kesini lah huhu! :P

2) kalau ada CS3 sekalipun, kalau design hampeh! baik pakai Adobe photoshop lama lagi bagus

3) erm logo tu ok, cuma grafik tu xpadan lah dengan texture tu...

4) logo design, biasa nya tak akan diganngu, sekalipun effect2 belakang gempak2, tapi skirenyer telah diganggu, ia seolah-olah anta membenamkan mesej logo tu. maksud ana, kalau anta nak buat effect, biar logo tu sentiasa kekal pada bentuk nya...

5) ana tak faham lah kalau ada org cakap cantik or lawa... tu maybe org biasa pandang lah agaknya...

heh! :D erm anta yang suruh ana komen macam Malaysian Idol kan... ha!! nah!! huhu! :P
budak MMU pasti boleh kan2 :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 20-03-08 15:00


trouver_99.. boleh dikecilkan saiznya.
percubaan yang perlu lagi peningkatan.
by the way, well done =)

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098246 saat. Lajunya....