Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: MAKAN MEGI?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MAKAN MEGI?

Please Mendaftar To Post


Oleh MAKAN MEGI?

O-sama
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13962
Posting: 36
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 22:15


ASSALAMUALAIKUM

anda semua pernah makan megi tak? lebih-lebih lagi kalau dah hujung semester..duit loan dah makin kurang.. saya pernah makan megi 3X sehari untuk seminggu.. rasa macam org pelarian pun ada masa tu..

tapi tu dulu-dulu...sekarang ini tiap-tiap minggu saya dapat Rm20++..lepas lah duit topup dengan makan nasi lemak + teh tarik mamak

sebenarnya saya join bisnes prepaid mymode..tampal iklan kat pintu bilik saja.. berduyun2 org datang beli..topup kan barang perlu..kalau anda jual bedak ke, syampu rambut ke, makanan kesihatan ke...takkan hari2 org beli..paling banyak pun sebulan sekali..

baru saja dua bulan saya join bisnes ni..income saya untuk bulan pertama Rm43 dan bulan kedua Rm52.. itu belum termasuk untung Rm0.20 daripada saya jual topup. (maxis Rm5 saya jual Rm5.20)..dapat lah kurangkan sikit beban "fama" kat kampung.


untuk anda yang berminat nak join bisnes ni..klik saja kat link di bawah

*HALAL DISISI ISLAM..

http://Prepaid4U.Net/?id=jap_pilot

http://i16.photobucket.com/albums/b43/EddierEStiNPeaCe/prepaid4ubesar.gif



Bookmark and Share

    


  Member Information For O-samaProfil   Hantar PM kepada O-sama   Quote dan BalasQuote

O-sama
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2005
Ahli No: 13962
Posting: 36
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 22:18


Bisnes yang paling mudah dan plaing laris....tak perlu menjaja..tak perlu promosi lenih2


http://i16.photobucket.com/albums/b43/EddierEStiNPeaCe/prepaid4ubesar.gif

Bookmark and Share

    


  Member Information For O-samaProfil   Hantar PM kepada O-sama   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 22:37


saya tak suka makan meggi...
bihun pama ok lah jugak ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-07 07:38


Ana pun tak suka makan meggi..kalau dah lapar sangat memang makan, itu pun kalau tak ada stok mknn lain..roti atau biskut dah habis ke..makan meggi sebungkus pun tak pernah habis:-)
Perut ana tak ok kalau makan meggi, nanti gastrik mnyerang:-P
Dulu masa kat UM selalu kena marah kat kawan sebilik, dah tau tak boleh makan meggi, makan jugak..siapa yang susah, ana jugak:-P
tak elok makan meggi :jangan: :-P :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 08:19


tak boleh makan meggi....sakit kepala...:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 08:33


maggi?

saya suka maggi asam laksa.. :welcome:
lain-lain tak boleh makan
nyum nyum..sedapnya..
ini penghidap gastrik tapi kadang-kadang asam laksalah jadi sarapan

huhu sekarang dah jarang lah..agaknya dah sebulan tak makan maggi..dulu sekali atau dua kali seminggu..
bukan sebab tak ada duit tapi sedappp


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-12-07 08:46


dulu suka sangat makan megi..tapi sekarang kurang sikit..hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 06-12-07 09:03


masa study memang tak makan maggi...
sampai lah sekarang..
tapi kalau bihun tom yam pama tak mengapa...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:33


makan juga tapi tak boleh selalu lah....bila bajet dah kurang saja.... :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:34


.. kalau aku lapar meggie perisa apa pun aku belasah:lol:.. tambah2 meggie percuma.. "i laik":malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-07 09:44


Assalamualaikum....makan bila dah tal lalu nak makn nasi...jarang juga makan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:06


Pada 06-12-07 09:34 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau aku lapar meggie perisa apa pun aku belasah:lol:.. tambah2 meggie percuma.. "i laik":malu:..


megi pun nak percuma???(geleng kepala) :lol:

naz makan lah jugakk..bila dah malas nak keluar beli makanan..tahun ni baru sekali makan..tahun lepas tak makan lngsung..memang nak kurang kan..sebab banyak mesej lah megi ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 10:51


mas makan, makan gat tapi tak lah selalu.. sekadar nak merasa.. megi ni tak berapa elok untuk kesihatan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:55


salam

dulu masa belajar pun makan megi
sekarang dah kerja pun makan megi jugak
nak buat bagaimana
duduk kat pulau
mana ada org buka gerai makan
malas2 masak
makan megila

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-12-07 12:01


tujuan utama posting ini dibuka ialah untuk mempromosi topup..:-) bagus..perniagaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:36


Pada 06-12-07 12:01 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

tujuan utama posting ini dibuka ialah untuk mempromosi topup..:-) bagus..perniagaan...


ha...betul tu..tujuan utama nak promosi topup..bukan cerita pasal megi..alahai...hehe...

p/s: pernah jugak daftar kat mymode tu...tapi tak aktif..insya'Allah lepas ni..lepas itu nak iklankan kat pintu pagar depan rumah sewa..huhu... :welcome: :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:39


Pada 06-12-07 12:36 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-07 12:01 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

tujuan utama posting ini dibuka ialah untuk mempromosi topup..:-) bagus..perniagaan...


h...betul tu..tujuan tama nak promosi topup..bukan cerita pasal megi..alahai...hehe...

p/s: pernah jugak daftar kat mymode tu...tapi tak aktif..insya'Allah lepas ni..lepas itu nak iklankan kat pintu pagar depan rumah sewa..huhu... :welcome: :welcome:



jangan pomot sangat...
nanti admin marah.. ;)

apa pun.. zaman dolu2.. zaman kedekut.. :P ana lebih suka makan nasik banyak-banyak + sayur banyak-banyak dengan kuah kari /sambal.

baru 5posen...megi sebungkus 45 sen... sekali makan mahu 2-3 bungkus untuk sehari...
laaaagik mahal :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:42


Pada 06-12-07 12:39 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!


apa pun.. zaman dolu2.. zaman kedekut.. :P ana lebih suka makan nasik banyak-banyak + sayur banyak-banyak dengan kuah kari /sambal.

baru 5posen...megi sebungkus 45 sen... sekali makan mahu 2-3 bungkus untuk sehari...
laaaagik mahal :P




hehehe...lagi jiiiimaaatttt... :-P :-D
diet duit..hehehe... :-D



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 09:43


masa belajar dulu makan juga meggi tapi xselalu..kadang-kadang bila tengah-tengah mlm lpr sesangat,malas nak keluar,meggi tetapi jadi plhn ku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 09:46


makan megi?wow..nyam2x..erm bukan takat di ostel saja..di rumah pun mamam juga..huhuhu...kecian.. :cry:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 09:49


oh ya ke?
ingatkan pasal maggi?

patutlah macam ada sesuatu..adui..
cerita pasal maggi pula kita2 ni.. :lol:

maaf maaf...

...............................................................

saya tak payah beli prepaid kad..
minta topup bergilir2 dari abang2 dan kakak saya..
huhu selagi mereka dan saya tak kahwin :-D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:18


makanan yang paling dielak : maggi :-)
kawan offer baik bagaimana pun tak makan juga
jadi tukang tengok sajalah
tapi memang inila mknn paling popular among students
nak2 bila biasiswa lambat masuk :cry:

tapi bila 1 hari tu, ada pakcik pekerja tu cerita
kawan dia sakit tulang belakang
sebab perencah maggi banyak terkumpul kat
tulang belakang dia, dan dia sakit belakang bertahun2
bila check kat doktor,,
maggilah punca dia sakit

lagi lah tak lalu nak makan mee segera
xkisahla jenama apa

tapi...tak bermakna saya anti-maggi
sesekali makan juga :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:21


Pada 07-12-07 10:18 , AiFi posting:

!!! QUOTE !!!

makanan yang paling dielak : maggi :-)
kawan offer baik bagaimana pun tak makan juga
jadi tukang tengok sajalah
tapi memang inila mknn paling popular among students
nak2 bila biasiswa lambat masuk :cry:

tapi bila 1 hari tu, ada pakcik pekerja tu cerita
kawan dia sakit tulang belakang
sebab perencah maggi banyak terkumpul kat
tulang belakang dia, dan dia sakit belakang bertahun2
bila check kat doktor,,
maggilah punca dia sakit

lagi lah tak lalu nak makan mee segera
xkisahla jenama apa

tapi...tak bermakna saya anti-maggi
sesekali makan juga :sopan:
:-o :-o :-o iyakah....puteri minat sangat makan maggi ni.... ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:29


hmm...makan maggi best jugak..kalau time hjan mlm ke...hehehe...tak pun time tengah sengkek...kekadang org yang dah kerja pun sesak jugak... :-D ...

tapi ada kisah yang ingin saya cerita kat sni berkaitan meggi...dulu masa tinggal kat alor setar seorang jiran telah bcrita pada mak saya tentang bhaya meggi ini...pak saudra dia selalu makan meggi dr kecik sampai lah tua(tak lah tua sangat area awal 50-an lah)...satu hari dia pngsan then terus hantar pergi hospital...doktor dpati tulang2 yang da dalam badan dia semuanya dah reput..punca utama adalah perencah yang terdapat dalam meggi...rupa-rupanya pak saudra jiran saya ini suka makan meggi dr nasi...tak ada nasi tak kisah asalkan ada meggi....ini lah jdnyer...sekarang dah arwah pun....

doktor itu nasihat jangan terlalu kerap makan meggi..kalau boleh biar lah 1mggu sekali...kerana prencah itu da bahan... :berfikir: ...lupa daa..susa benor nak nyebutnyer...hehehehe...kalau nak makan juga tak yahla letak prencah itu..buat sendiri saja...baru lah kreatif...bergerak sikit akal itu...brula cerdas.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:30


teman suka makan megim sedap...
kekadang makan mentah2 saja /


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:51


Pada 07-12-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman suka makan megim sedap...
kekadang makan mentah2 saja /




smala daeng...teman pun selalu jgok makan mentah2...macam mummy monster kan... :-D ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-12-07 11:04


Pada 07-12-07 10:51 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman suka makan megim sedap...
kekadang makan mentah2 saja /






smala daeng...teman pun selalu jgok makan mentah2...macam mummy monster kan... :-D ....


hehe..same juga..suka makan mentah..time sekolah dulu makan macam kropok saja..nyum2..sdapnya//



pssst:prof jangan marah..cute pula icon tu..hehe..so ummu copy..

:-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 11:18


ummu kopi teman punya gelak...
tu gelak sopan teman tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 12:06


Pada 07-12-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman suka makan megim sedap...
kekadang makan mentah2 saja /

:sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-12-07 12:57


Pada 07-12-07 11:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ummu kopi teman punya gelak...
tu gelak sopan teman tu....


//

/

comey sangat lah prof. gelak sopan tu.hehe/



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-07 13:29


bismillahhirrahmanirrahim

erm..ana langsung tak boleh makan maggi..kalau makan jugak siaplah..pening..nak muntah..semua ada..kalau rasa nak makan sangat-sangat pun makan 3 suap saja paling maksimum..lebih dari 3 kali suap,herm..siaplah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

riz_eiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30946
Posting: 78
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-07 14:02


kalau teringin sangat-sangat.. just makan 1/3.. sebungkus boleh makan 3 kali.. tu pun sebulan belum tentu habis.. bukan tak suka.. sukaaa.. tapi tak boleh nak makan.. nanti mulalah pening.. nak muntah.. tak sanggup nak bayangkan pening akibat makan meggi.. alhamdulillah.. meggi.. TAK BAGUS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For riz_eizaProfil   Hantar PM kepada riz_eiza   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 14:06


sedapnya sup maggi asam laksa...
saya suka makan maggi asam laksa mentah..
makan dengan perencah dia..
hehe lebih sedap daripada mummy monster

macamana nak buat gelak sopan dan malu P.D tu?
tomei betul lah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 14:34


megi memang sedap lah..
baru saja lunch time tadi makan megi...
tak ada selera nak makan nasik...
hujan2 macam ni memang sedap makan megi..
kena pula dengan nescafe panas..:pint:


ps: topik ini untuk cerita pasal megi ke nak promote pasal prepaid topup tu:lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 14:42


nampaknya demam icon dah melande....
kasih kekasih dah bawa urang minum kopi dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 14:47


Ana mempunyai pengalaman yang memeritkan dengan megi.
Suatu hari ana makan megi dan kemudiannya megi itu keluar balik melalui mulut dan hidung!
Sehingga sekarang ana begitu 'takut' kepada megi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 14:48


macam mana megi tu boleh keluo ikut idong? dia hidup macam ulor ke?
takutnye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 15:00


Assalamualaikum....

hhmmm..... makan magi ke?

maaf lah...
ana seboleh2nya...tidak akan makan magi.
ana lebih rela makan roti ataupun biskut kering...

hhmm....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 15:04


Pada 07-12-07 14:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana megi tu boleh keluo ikut idong? dia hidup macam ulor ke?
takutnye....


sepatutnya megi itu dimuntahkan melalui mulut.
ana jarang muntah, dan pada masa tu ana tidak tahu bagaimana hendak berdepan dengan situasi muntah.
pada masa itu, ana kurang cekap mengawal pernafasan ketika muntah, dan berkemungkinan megi tu telah masuk ke saluran pernafasan.
hidung rasa perit, dan megi itu keluar ikut hidung.
tak banyak, beberapa urat sahaja, tapi sudah cukup untuk memeritkan hidung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

org_jhr
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2008
Ahli No: 32399
Posting: 19
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 10:31


duduk kat asrama, memang lah selalu makan megi...huhuhu..terutama time malam..tak ada makanan..balun saja lah megi..ha3..pengalaman duduk kat asrama memang best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For org_jhrProfil   Hantar PM kepada org_jhr   Pergi ke org_jhr's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 11:30


Pada 07-12-07 10:29 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nak makan juga tak yahla letak prencah itu..buat sendiri saja...baru lah kreatif...bergerak sikit akal itu...brula cerdas.. 8-)


em setau saya bukan setakat perencah lam megi saja yang bahaya..sbnrnyer mee megi itu sendiri pun bhaye...sejenis bahan macam gam yang digunakan untuk buat mee megi itu xbercantum antara 1 sama lain dipanggil wax..wax ni kalau masuk lam badan..kena ambil 3 hari baru boleh dineutralkan..wax ini yang bahaya..boleh buat sakit kanser...so kalau kita nak makan megi pun pastikan jangan makan secara brturut, pastikan melebihi 3 hari baru boleh makan balik..tapi seelok2nyer tak payahlah makan langsung sebab memang tak bagi apa-apa faedah pun kat tubuh badan kita...

zaman sekarang banyak makanan segera dan banyak juga kematian yang segera..



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-01-08 11:46


Assalamualaikum
dedolu..I'm the one who are really fanatic with those maggi product...(no..actually the maggi tu saja...)...I like to eat 2 packs of maggi (the one with the assam laksa flavour and another one with the tomyam flavour...add and stir it up together...) then it will become..ouh....coco crunch..nope...a starry slurpy spicy maggi..huh..and then all my sweats going out like the exercise one....huahua...but...
dat was 3 years ago...somehow..last 2 months (or 3...I forgot lah..)...I ate mi sedap...hoho...is mi sedap can be categorized as the same group which bring the same danger as maggi brought....??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 12:25


Pada 05-12-07 22:37 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak suka makan meggi...
bihun pama ok lah jugak ..hehe


macam pernah kunampak lagi ayat ini... :berfikir:
di mana ya..
habis dia cakap tak suka makan maggi, bihun pama ok :-P


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 13:30


hmmmm....
rasa macam pernah ada tajuk canni ...

sekarang ni tak berapa nak lalu makan megi... setelah dimarah oleh ayong dengan muka yang menakutkn.. uhuk uhuk uhuk...
tapi, dalam locker, tetap juga ada stok... buat bekalan masa sesak...
tak pun boleh bagi pada org time imejensi.... dapat juga buat sumbangan untuk sakitkan org... adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 13:45


untuk pengetahuan sahabat2..rasa nya macam semua ini feberet megi..once u rendam megi dalam air panas..sila buang air rendaman pertama itu...kandungan alkali yang tinggi sangat mmbhayakan..ingat.makan dengan air rendaman kedua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

Franz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14009
Posting: 26
Dari: rumah Sewa @ Kolej 13..uhuks

Sabah  


posticon Posting pada: 27-01-08 23:34


Megi? tomyam lah sedap.. dan kari juga.. kalau dah lapar malam-malam, apa lagi bedal saja megi..
saya tengok lah, megi ni suatu keperluan mahasiswa kini.. terutama time pokai..hahaha.. tapi topik ni bukan pasal megi ar, pasal bisnes pla.. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For FranzProfil   Hantar PM kepada Franz   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 27-01-08 23:45


saya duduk hostel...biasalah budak hostel memang kakai maggi...nak exam stop lah kjap..huhu

slalunya boys kat sekolah memang kaki meggi....lagi dahsyat...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 00:13


kalau kat sini, memang tak ada lah megi ni...kat sini ada mee segera, kami panggil mivina. lebh anda maggi lah. memang ana nyampah dengan instant mee ni. tak ada faedah pun makan. mudarat lagi adalah. makan bila terpaksa saja, etc bila ekonomi meleset..hjg bulan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

crimson
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2008
Ahli No: 32526
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-02-08 00:09


Pada 27-01-08 23:45 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

saya duduk hostel...biasalah budak hostel memang kakai maggi...nak exam stop lah kjap..huhu

slalunya boys kat sekolah memang kaki meggi....lagi dahsyat...huhu



ahahaha..
ye ke wardiah??
tapi memang betul lah budak hostel kuat makn..
bukan megi saja...semua segala jenis maknn boleh ditelan!!! :terliur:

Bookmark and Share

    


  Member Information For crimsonProfil   Hantar PM kepada crimson   Quote dan BalasQuote

alq90
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29748
Posting: 6
Dari: taman tasik,ayer keroh...

Melaka  


posticon Posting pada: 06-02-08 01:35


Pada 05-02-08 00:09 , crimson posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-08 23:45 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

saya duduk hostel...biasalah budak hostel memang kakai maggi...nak exam stop lah kjap..huhu

slalunya boys kat sekolah memang kaki meggi....lagi dahsyat...huhu



ahahaha..
ye ke wardiah??
tapi memang betul lah budak hostel kuat makn..
bukan megi saja...semua segala jenis maknn boleh ditelan!!! :terliur:




hahaha..setuju2!apapun maggi lah penyelamat utama di waktu kelaparan.hehe.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alq90Profil   Hantar PM kepada alq90   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 21:10


sodap eee meggi...rindu zaman dok hostel dulu...best..siap ada mmber bisnes megi lagi...siap di masak kan...ada bekas lagi..da makan tinggal saja..tokey basuh..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 22:43


kalau malas nak keluar beli nasi makan saja megi..tu pun kadang-kadang tak habis..kadang-kadang goreng megi tu dengan telur jadilah murtabak megi..taruk sayur sikit,goreng..perghhh..sedap sampai ke siku :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-08 22:56


!!! QUOTE !!!

ada bekas lagi..da makan tinggal saja..tokey basuh..hehe


kalau housemate aku buat begini masa belajar dulu, memang aku bagi hikmat 'siku putar'... macam mak shin chan selalu buat itu..!! ;-)


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-08 22:59


Pada 07-02-08 22:43 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

kalau malas nak keluar beli nasi makan saja megi..tu pun kadang-kadang tak habis..kadang-kadang goreng megi tu dengan telur jadilah murtabak megi..taruk sayur sikit,goreng..perghhh..sedap sampai ke siku :-D


huish....dramatik betul..
sampai ke siku tu....hehe

saya tak boleh makan megi, nanti skt perut
tapi kadang-kadang mngidam makan juga
hehe...
selalu kena mrah dengan kakak
sebab kecil-kecil dulu ada potensi sikit buah pinggang
huhu...pepndai lah tnggung sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 20:15


Pada 07-02-08 22:56 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

ada bekas lagi..da makan tinggal saja..tokey basuh..hehe


kalau housemate aku buat begini masa belajar dulu, memang aku bagi hikmat 'siku putar'... macam mak shin chan selalu buat itu..!! ;-)



ish tak apa saja...sebab tokey tu da masuk dalam service caj..hahaha... tapi hikmat mak sinchan tu seram jugok..huhuh


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 20:16


Pada 07-02-08 22:43 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

kalau malas nak keluar beli nasi makan saja megi..tu pun kadang-kadang tak habis..kadang-kadang goreng megi tu dengan telur jadilah murtabak megi..taruk sayur sikit,goreng..perghhh..sedap sampai ke siku :-D



osah pulak...siku pun terbabit sama? :sopan:


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-08 21:30


saya jarang makan megi sebab tak suka sangat....kalau darurat sekali pun,saya makan roti....sebaik-baiknya elakkan makan megi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.179489 saat. Lajunya....