Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: suka senyum tak???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» suka senyum tak???

Please Mendaftar To Post


Oleh suka senyum tak???

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 05:11


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


haa.. siapa suka senyum mai masuk sini..hehehe..
org kata senyum petua awet muda..
senyum pun boleh menyedapkan hati.. menghilangkan tension..
meregangkann ketegangan.. menabahkan hati.. merapatkan hubungan.. menambah kawan.. so.. pakat2 lah kita senyum ye...


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

ghazi
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30809
Posting: 1549
Dari: Klang

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 07:03


Salam, saya suka senyum... kadang-kadang tanpa disedari sekalipun saya tersenyum... Sehinggakan ada antara kawan-kawan saya di sekolah dahulu yang menggelar saya sebagai 'kerang busuk'...

Ada sekali tu, saya dipanggil dan dimarahi oleh guru disiplin, semata-mata kerana beliau ingat saya tersengih semasa beliau sedang marah-marah kami sekelas...

Takpalah, mungkin muka saya ni nampak seperti tersenyum waktu tu... Waktu tu memang saya tak senyum... Saya terima sajalah tengkingan beliau... Nak buat macam mana benda dah lepas... huhu (maaf kalau lari dari topik).

Tapi hakikatnya saya memang suka tersenyum...

Nampaknya saya tak keseorangan... hehe

:-D

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokkan,
Saya Budak Baru Belajar,
Kalau SalahTolong Tunjukkan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaziProfil   Hantar PM kepada ghazi   Quote dan BalasQuote

eshah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2007
Ahli No: 31657
Posting: 13
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 07:23


salam ukhwah...
senyum??
dulu tak suka sangat senyum sebab kakak kutuk senyum saya buruk..
rasa tercabar juga..
paksa jugak diri ini senyum...
tak kisah lah buruk ke tak..
janji senyum...
alhamdulillah, sekarang ni mampu tersenyum walaupun dalam kesedihan..
ALLAH tu Maha Penyayang..

-------------------------
ukirlah senyuman yang paling manis kerna selain sedekah, senyum ibarat lukisan rahsia hati dan senyuman itu tak menyakitkan tapi penawar hati yang sakit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eshahProfil   Hantar PM kepada eshah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 08:40


Assalamualaikum

senyum??? mestilah suka...hehe.. :-) :-) :-)

ana pun ada pengalaman macam saudara ghazi..kena marah dek ustazah sebab senyum masa dia tengah 'bising2'...aduii..malu betul masa tu..hihi.. :malu:

** ada seorang kakak tu bila dia tension,ada masalah,dia mesti mai jumpa ana...lepas itu mesti dia suruh ana senyum...boleh hilang tension dia katanya..huhu.. :malu: :sopan:

senyumlah.....kerana itu sedekah paling mudah..
senyumlah.....kerana itu lambang kekuatan tika senyum dalam duka..
senyumlah.....kerana ia boleh menghangatkan jiwa... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-12-07 09:15


...saya pun suka senyum...
senyum kan satu sedekah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 09:59


Pada 02-12-07 08:40 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!



** ada seorang kakak tu bila dia tension,ada masalah,dia mesti mai jumpa ana...lepas itu mesti dia suruh ana senyum...boleh hilang tension dia katanya..huhu.. :malu: :sopan:



.. nanti akak nak "booking" boleh:malu:.. ada masalah "tension2" saja akak pinjam muka nuranys ye:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:01


Pada 02-12-07 09:59 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 08:40 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!



** ada seorang kakak tu bila dia tension,ada masalah,dia mesti mai jumpa ana...lepas itu mesti dia suruh ana senyum...boleh hilang tension dia katanya..huhu.. :malu: :sopan:



.. nanti akak nak "booking" boleh:malu:.. ada masalah "tension2" saja akak pinjam muka nuranys ye:kelip:


hihik...boleh kakak mun... :-D :sopan: :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:09


wah...kak samun :D

erm..suka jugak senyum ni...
sampai ada kakak tu panggil 'the smiling shahir' :)

tapi tu dulu lah..
sekarang ni susah sikit nak senyum...
dugaan datang bertimpa-timpa... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:11


Pada 02-12-07 10:09 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

wah...kak samun :D

erm..suka jugak senyum ni...
sampai ada kakak tu panggil 'the smiling shahir' :)

tapi tu dulu lah..
sekarang ni susah sikit nak senyum...
dugaan datang bertimpa-timpa... huhu


.. fuhh "bro".. dahsyat itu gelaran hang:-D.. nak pinjam jugaklah "the smiling shahir" ini:malu:.. nak letak dalam arikib negara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:15


erk...Kenapa nak letak kat arkib negara..musykil2
tak apalah, 'kak' samun ambil gelaran ni...
"the kelakar kakisamun"...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 10:18


uiks.. suka senyum..
awet muda.. lagi satu,senyum tu sedekah
kalau tengah2 marah tu, cuba kita senyum.. hihi.. silap-silap; boleh tak jadi marah...

:) :) :) :) :) :) :)

Senyum Seindah Suria
Yang membawa cahya,
Senyumlah dari hati,
Duniamu berseri...

Snyum Umpama Impian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum,
Ku tersenyum
Kemesraan menguntum.

Senyum...
Kepada Semua,
Senyumanmu amatlah berharga.

Senyum...
Membahagiakan,
Dengan Senyuman terjalinlah ikatan...

:) :) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:20


Pada 02-12-07 10:15 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!


tak apalah, 'kak' samun ambil gelaran ni...
"the kelakar kakisamun"...huhuhu


kena tukaq skett..."the kelakar kakak samun".. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:22


Pada 02-12-07 10:15 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

erk...Kenapa nak letak kat arkib negara..musykil2
tak apalah, 'kak' samun ambil gelaran ni...
"the kelakar kakisamun"...huhuhu


.. sebab sekarang "bro" dah susah nak senyum.. jadi senyuman yang dulu-dulu telah bertukar menjadi arkib negara itu:lol:hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:28


macam tu pulak dah...'kak' samun ni kerja kat arkib negara gamaknya... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:30


Pada 02-12-07 10:15 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

erk...Kenapa nak letak kat arkib negara..musykil2
tak apalah, 'kak' samun ambil gelaran ni...
"the kelakar kakisamun"...huhuhu


.. kena simpan lah kat arkib negara.. mudah-mudahan "the smiling shahir" akan kembali sentiasa senyum walaupun dilanda pelbagai masalah.. sayanglah kalau gelaran hanya tinggal gelaran:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 10:34


Pada 02-12-07 10:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 10:15 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

erk...Kenapa nak letak kat arkib negara..musykil2
tak apalah, 'kak' samun ambil gelaran ni...
"the kelakar kakisamun"...huhuhu


.. kena simpan lah kat arkib negara.. mudah-mudahan "the smiling shahir" akan kembali sentiasa senyum walaupun dilanda pelbagai masalah.. sayanglah kalau gelaran hanya tinggal gelaran:-D..


insyaAllah..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 11:55


Assalammualaikum..

sedap topik ni tapi saya ingat dah ada..bolehlah rujuk sana juga..
pembuka topiknya fiera_mz


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 02-12-07 12:19


bismillahhirrahmanirrahim

senyuman itu sedekah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 12:57


ye... saya pun suka senyum :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

xyamani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26226
Posting: 77
Dari: tepi dinding

yemen  


posticon Posting pada: 02-12-07 13:01


Pada 02-12-07 10:18 , Putri_Cahaya posting:

!!! QUOTE !!!



Senyum Seindah Suria
Yang membawa cahya,
Senyumlah dari hati,
Duniamu berseri...

Snyum Umpama Impian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum,
Ku tersenyum
Kemesraan menguntum.

Senyum...
Kepada Semua,
Senyumanmu amatlah berharga.

Senyum...
Membahagiakan,
Dengan Senyuman terjalinlah ikatan...


senyumlah..senyumlah..wahai cik mek molek.. :-D


-----------------
belajar lah kerana tiada yang lahir dalam keadaan telah terpelajar


Bookmark and Share

    


  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Pergi ke xyamani's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 15:20


Pada 02-12-07 12:19 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

senyuman itu sedekah.. :-)


.. alamak.. aku suka gelak, ketawa, senyum sinis. senyum manja, senyum gedik semua adik beradik senyum aku suka:lol:.. buta hati aku gelak banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 15:30


Pada 02-12-07 15:20 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

:lol:.. buta hati aku gelak banyak..


tau tak pa....



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 16:10


assalammualaikum..
hehe saya pun suka snyum...snyum lah anda wlau d mana sahaja..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:36


Pada 02-12-07 11:55 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum..

sedap topik ni tapi saya ingat dah ada..bolehlah rujuk sana juga..
pembuka topiknya fiera_mz



cik sakinah,
kalau ada link dia sekali, bagus juga :-)


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 18:16


ana pun suka senyum juga... :-) :-) :-D
dulu masa sek ana dapat gelaran "sweet smile girl"..:malu: :sopan:
kawan-kawan yang bagi gelaran tu.. ;-)
tapi sekarang ni susah sikit nak senyum..
nak menangis ada lah.. :-( :cry:
tak tahu lah Kenapa...
dugaan brtimpa-timpa bila dah mncecah umur 20 ni..
tapi sebab nak hilangkn tension ana senyum saja..
jadi penawar untuk diri ana sendiri.. :-) :sopan:

~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 21:58


saya pun akhir2 ni banyak dugaan datang...tapi tetap tersenyum, sebab senyum tu hobi...hehe
alhamdulillah...semua dugaan saya dapat terima dengan redha

betul ke senyuman perempuan boleh buat llaki cair?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:13


Pada 02-12-07 21:58 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun akhir2 ni banyak dugaan datang...tapi tetap tersenyum, sebab senyum tu hobi...hehe
alhamdulillah...semua dugaan saya dapat terima dengan redha

betul ke senyuman perempuan boleh buat llaki cair?


:berfikir: :berfikir:
entah lah..
depend pada lelaki tu juga agaknya..
sbbtu lelaki dsarankn untuk mnundukkn pandangan pada perempuan..
fitnah yang paling besar adalah wanita..
jadi kita sebagai wanita perlu menjaga adab2 dan prgaulan dengan lelaki..
jangan biarkan sang kumbang mudah tertarik dengan bunga yang indah lagi cantik..
kadang-kadang kita kena brsifat sombong dengan lelaki..
supaya lelaki tak mudah cair... :sopan:


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari...kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:17


senyum saja lah....

walau lepas itu ada 'mamat' yang tergolek dari kerusi.... :P

p/s: teringat kisah semalam.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:32


Pada 02-12-07 22:17 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

senyum saja lah....

walau lepas itu ada 'mamat' yang tergolek dari kerusi.... :P

p/s: teringat kisah semalam.. :P



huhu bahaya juga senyuman si nurkamar ni........ :lol:

ada seorang llaki pernah nasihat jangan senyum salu..
tapi bagi saya senyum tu penawar, hati yang sakit atau resah boleh kembali tenang dengan 1 senyuman


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:36


:( + :( = :(
:) + :( = :(
:( + :) = :)
:) + :) = :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 00:07


Pada 02-12-07 22:36 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

:( + :( = :(
:) + :( = :(
:( + :) = :)
:) + :) = :)


:berfikir: :berfikir:
formula math lah.. :sopan: :sopan:


----------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari...kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 00:38


bila kita seyum akan mengeerakan sedikit saja otot
Kalau kita masam akan menggerakkan banyak otot muka..maka tu sebab faktor kepada penuaan....

tapi jangan senyum sensorg tengah jalan tu...nanti org kata kita sewel.....

senyum itu sedekah..... tapi kalau org minta sedekah jangan lah bagi dengan senyuman saja,,.,bagi lah apa yang patut dan termampu...

saya susah sikit nak tersenyum dengan org yang saya baru nak kenal..ataupun dengan org yang tak kenal..... tapi kalau dah kenal..saya akan sentiasa ersenyum bila berselisih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 01:46


senyummm.... :-D

dulu saya suka senyum..
tapi sekarang ni rasanya macam dah kurang sikit senyuman tu... :-)
np ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-08 14:02


Assalamualaikum


kalau kesihatan baik mesti nak senyum saja...mOOd baik nak senyum saja....

teringat kes malam tadi...... :kelip:

mula-mula baran juga...tapi atas nasihat kawan,nak tergelak saja...hehe

bukan takat senyum saja da.....ahaks...... :-) :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-01-08 14:46


Assalamualaikum
Kenapa pomule matematik bro tu macam salah jeq....ke ada konsep lain... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 08:10


Saya pernah mendengar seorang majikan di kedai memberi
amaran kepada pekerjanya, “Smile at the customer!!” Saya
terfikir, adakah ia perlu?HMM, tak betul agaknya boss dia niihh.
Kemudian selepas saya habis mengambil barang, mungkin sebungkus
roti Gardenia dan jem coklat, I was queueing, waiting my turn to
pay the goods. Kemudian di paying counter, gadis yang bertugas
tersebut melemparkan selebar-lebar senyuman, dengan jelas kelihatan
lesung pipitnya dan tulang pipinya yang tinggi apabila dia
mendongak. Saya terpana beberapa ketika. Bidadari dunia?
Dan telinga saya agak panas when these words came out from her mouth,
"Bang, nak bayar ke taknak??" ERRKK!!! Ini bukan
bidadari!! Ini bidakari ayam!!! Saya terus mengeluarkan not
RM10 ringgit dari wallet saya dan segera beredar dengan tergesa-gesa muka merah-merah.
Malunyaa!!! Dalam hati, "Buduss aku ini!!! Buduss!! Kantoiii!! Sumpahh aku tak niat
yang bukan-bukan!! Toobaatt lagi daaahh!!!!" ARGHH!! Ini adalah antara kejadian yang
membuatkan saya berasa sengal-sengal ayam apabila setiap kali ingin
membayar di kaunter. Bengong sungguh rupanya apabila difikirkan
kembali. Buduuss!! Malunyaaa aakuu masa tuuee!!!
p/s: DONT SMILE LIKE THAT!!!!

Dan suka senyum? Yaa, sememangnya saya murah dengan
senyuman bagi sesiapa ahli ukhwah.com yang pernah bertemu
saya. Saya akan senyum ketika bercerita dan senyum lagi
when someone replied me, even when he/she was irritating, I will
still smiling, untuk mengelakkan bad atmosphere. Yaa, senyum
juga membuatkan orang lain berasa selesa dengan kita. Really-
really comfortable when see someone talking while smiling.
Dan untuk menyembunyikan keresahan hati saya daripada
diketahui orang lain. Indahnya senyuman. ERRGGHH!!!
Sometimes it makes the others feel stupid. But its fine as long
as the peace condition created, we joy.



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 09:51


.. saya suka senyum kambing:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

bdk_kecik
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32259
Posting: 11
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 11:39


saya suka senyum..
sampaikan ada member bagi k0men cmnie..
"budak ini,dr jauh da nampak dia tersenyum.."
"bl0m cerita lagi da tersenyum.."
"belum cakap pergi da tersenyum.."
sebenarnya senyum itu sedekah..
senyum juga pengubat jiwa yang sedih..
senyum lah..
anda takkan rugi apa-apa pun..

kita hidup demi ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdk_kecikProfil   Hantar PM kepada bdk_kecik   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 11:49


Pada 03-12-07 00:38 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

bila kita seyum akan mengeerakan sedikit saja otot
Kalau kita masam akan menggerakkan banyak otot muka..maka tu sebab faktor kepada penuaan....

...


PATUT lah org KUAT MARAH CEPAT TUA...
so, senyum lah semua :sopan: :sopan: :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 11:55


saya suka senyum
hilang semua masalah..
rasa tenang..
senyum yang ikhlas tak sakitkan hati org.
senyum ni buat org yang nak marah kat kita jadi lembut hati...
untuk org yang penat boleh kita senyum kat dia, hilang penat sekejap..
lagi-lagi senyuman tu dari orang-orang yang disayangi....
itu lah cara paling mudah untuk bersedekah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 11:59


salam...
:)
saya pun termasuk dalam ahli ini..rakan-rakan persekitaran pun perasan...
alhamdulillah..cara sedekah paling mudah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 23-01-08 14:01


salam ukhwah...
saya pulak jarang tersenyum tapi senang tersenyum dan suka tersenyumm.. kawan cakap saya ni muka serius tapi Kalau sekali senyum manis gila.. tak tahu lah.. kawan saya yang cakap.. saya angguk saja lah... hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-01-08 16:00


Assalamualaikum
cheese..... :kelip:
cheese again.... :malu:

P/S : kadang kadang...orang kata kita senyum sendiri..gila apa....sebab senyum sensorang...hmm..apakah salahku..apakah dosaku... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 16:16


Pada 02-12-07 07:03 , ghazi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, saya suka senyum... kadang-kadang tanpa disedari sekalipun saya tersenyum... Sehinggakan ada antara kawan-kawan saya di sekolah dahulu yang menggelar saya sebagai 'kerang busuk'...

Ada sekali tu, saya dipanggil dan dimarahi oleh guru disiplin, semata-mata kerana beliau ingat saya tersengih semasa beliau sedang marah-marah kami sekelas...

Takpalah, mungkin muka saya ni nampak seperti tersenyum waktu tu... Waktu tu memang saya tak senyum... Saya terima sajalah tengkingan beliau... Nak buat macam mana benda dah lepas... huhu (maaf kalau lari dari topik).

Tapi hakikatnya saya memang suka tersenyum...

Nampaknya saya tak keseorangan... hehe

:-D

:bunga: :bunga: :bunga:


saya suka orang yang suka senyum macam ni.sebabnya sebab saya pun mudah tersenyum.senyum kan sedekah. :oops: :oops: :-D :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 16:56


hehhee....

ana suka senyum. kadang-kadang duduk seorang pun senyum. kadang-kadang rasa macam orang gila saja duduk senyum seorang-seorang. hihiihi. tapi ana waras ea... jangan salah paham.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 08:21


bangun pagi dengan senyuman..baru bermotivasi setiap pagi..:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 10:25


Senyuman itu adalah sedekah yang paling murah tetapi menyenangkan pada semua yang melihat.... :sopan: :-D 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 20:37


senyumlah selagi boleh tersenyum..
tapi, janganlah senyum pada tempat yang tak sepatutnya..
ukirlah senyuman dikala suka dan duka...
dan selagi mana mendapat keredhaan Allah..
insyaAllah.. (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 20:44


emm...saya pun suka juga senyum tapi seorang-seorang sajalah...mhl sikit senyuman saya ini..kalau nak tengok saya senyum cubala senyum dengan saya dulu...sebab takut kalau saya senyum dengan org tapi org itu jenis serius mesti saya cepat terasa hati...apa-apa pun...senyuman saya istimewa untuk semua sahabat saya.... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 21:34


suka juga senyum.
kalau masam muka saja mesti kena ejek muka buruk.
tapi kalau selalu senyum pun xbagus, nanti kena pijak kepala sebab org ingat kita ni baik, naif.


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 22:28


Senyum Seindah Suria
Yang membawa cahya,
Senyumlah dari hati,
Duniamu berseri...

Snyum Umpama Impian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum,
Ku tersenyum
Kemesraan menguntum.

Senyum...
Kepada Semua,
Senyumanmu amatlah berharga.

Senyum...
Membahagiakan,
Dengan Senyuman terjalinlah ikatan...

:) :) :) :) :)

tengok lirik lagu ni teringat pula zaman2 sesi ta'aruf dulu....mesti kena nyanyi lagu 2...kalau join program motivasi pun selalu saja kena nyanyi lagu 2.....tapi baru saja nak start nyanyi, cnfrm dah tgelak2....hehehe :-D :-D :-D

suka juga senyum ni...tapi kena tengok tempat lah...kang xpasal2 org ingat baru keluar hospial tanjung rambutan.....huhuhu..... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-08 00:11


:-) :-) ;-) :-) ;-) :-) :-D


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 28-01-08 20:13


saya suka snyum...
rasa tenang sangat kalau selalu snyum..
hehee..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:24


senyum....sensitif bagi saya...dari dulu org cakap saya sombong dan suka jeling orang....tak berniat pun..tapi sejak masuk U, saya dah mula memberi senyuman pada org ( yang boleh saja lah )...memang suka senyum tapi takut lebih-lebih nanti, org fikir lain pula......apa-apa pun, senyum itu sedekah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:31


suka sangat senyum.....tapi bengang juga bila kita senyum katorg tapi org tu masam saja.... :) :) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 20:33


jarang lah senyum.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 22:16


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

yes i am


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 00:52


senyum....
teringt kat topik yang cik kinah buka...

senyum saja, bebila terasa nak senyum...
sensorang pun jadi... tak ada masalah...


annisa: ismi pun sokong FIDAk 2015... chayo'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 08:30


Pada 29-01-08 00:52 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

senyum....
teringt kat topik yang cik kinah buka...

senyum saja, bebila terasa nak senyum...
sensorang pun jadi... tak ada masalah...


annisa: ismi pun sokong FIDAk 2015... chayo'...


ye ye...sama-sama kita menyokong...

senyum seorang-seorang..ish ish ish..ni mesti salu buat ni kan

:-P :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 10:15


.. senyumlah.. senyumlah.. ahai cek mek molek.. ohoiiiii(sambil gelek macam Datuk M Daud Kilau):lol:ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 12:00


:D :D :D :D :D

apa syum2...?

ada hutang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-08 13:54


Assalamualaikum...ana pun suka senyum tapi pada org yang berkenaan & yang ana biasa...kalau org yang ana tak biasa ana malu sikit nak senyum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-01-08 15:54


salam...saya pun suka senyum juga...kalau org tengok saya tak senym 2,,mesti ada something wrong...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 14:10


senyum biarlah selalu tapi jangan sampai tersengih-sengih....keanehan tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 14:27


:-) :-) :-) :-) :-) :-)
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
puteri pun suka senyum jugakkk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 31-01-08 10:58


senyummmm...disaat sakit..,senyum boleh kurangkn rasa sakit..disaat sedih hati ni jadi lapang..tapi disaat berhadapan dengan musuh,kita senyum-senyum..,muka dipukul orang...senyum tu baik untuk kesehatan...
         tapi ramai orang salah gunakan senyum...hhmmmntahlah...kenapa agaknya...????

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

fizizzuddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.02.2009
Ahli No: 37209
Posting: 40

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 11:29


SENYUM...SENYUMLAH...JANGAN MASAM MUKA NANTI ORANG TAK NAK KAWAN.TAK RUGI SATU SEN PUN KALAU SENYUM.BETUL TAK...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizizzuddinProfil   Hantar PM kepada fizizzuddin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 11:59


saya suka senyum..
bukan kata senyum lagi dah..
tersengih-sengih pun iye juga..

tapi satu saja..
alahai yang ni..
memang tak mampu nak senyum bila tengah badmood..
memang tak mampu nak senyum bila taim penat..

huhu..
cuba lah bagaimana nak senyum pun..
memang tak boleh..
memang terasa berat sangat-sangat nak senyum bila taim macam tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 19-02-09 12:06


salam ukhwah..
saya pun suka senyum, jumpa sesiapa pun saya senyum walaupun tak kenal..kawan saya selalu tanya, awak kenal ke budak 2..dengan slumber saya cakapla tak kenal..hehe senyum kan sedekah jadi sedekahla untuk semua org...

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-09 16:00


salam...

senyum tu sedekah...
tapi senyum biar kena pada tempatnya..
tersalah senyum macam-macam jdnye...
yang penting niat ikhlas senyum kat org...
bagus suka senyum.... tak boleh bayang kalau kerja dengan org
yang serius 24 jam... mahu boring jdnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-09 16:43


sukeeeeee....
saya suka senyuuuummm....=)
tapi senyumpun yang kena pada tempatnya..
kena dengan orangnya...hehehe..

p/s:senyum diwaktu susah tanda ketabahan...jadi banyakkan senyum-senyum tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-02-09 16:48


saya kan...
huhu...
saya rasa saya dah senyum
tapi mereka still kata muka saya serius..
adoiiyayy tension

maybe mereka tak knai saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-02-09 16:52


Pada 19-02-09 16:48 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

saya kan...
huhu...
saya rasa saya dah senyum
tapi mereka still kata muka saya serius..
adoiiyayy tension

maybe mereka tak knai saya


:malu: :malu: :-) :-) :-D :-D :kelip: :kelip: senyumlaaahhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 17:24


Salam,

I talk less and I smile a lot...it won't cost us a single cent to smile..

Smile makes the world go round
Add years to your life
Make you a happier person
Make someone else a happier person
It's a mood change for the giver and the receiver
Improves relationships...

so...let's smile and the whole world will smile with u...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 21:11


Saya ni bukan setakat suka senyum saja, suka sengih pun ada. senyum ni seolah-olah dah menjadi kebiasaan pada saya. Saya rasa lagi gembira dapat kawan & pasangan hidup yang suka senyum. 8-) :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 22:28


SALAM>>>>>>>>>>

Senyum, sengih, ghenyih, smile, ibtisam...

Bahaya jugak terlebih senyum, takut di katakan kurang stabil mentaliti...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 19-02-09 23:56


Pada 19-02-09 16:48 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

saya kan...
huhu...
saya rasa saya dah senyum
tapi mereka still kata muka saya serius..
adoiiyayy tension

maybe mereka tak knai saya


hurm? awak ni perasan ke adekuwan83? maksud saya....awak rasa saja kan awak dah senyum tapi agaknya orang lain tengok belum kira kategori senyum lagi agaknya. he...jangan marah.

saya pun seorang yang berwajah serius. tapi bila teringat yang senyum ni boleh jadikan wajah kita nampak muda, dan nampak lebih mesra,(senang nak dapat kawan dengan cara yang baik insyaallah) saya praktiskan untuk senyum.

senyum boleh memberi mood positif pada tubuh badan, membangkitkan kembali semangat apabila penat....

dan dalam satu cara mempraktis senyum ialah dengan melihat cermin...senyum pada diri sendiri dengan pelbagai ekspresi wajah, sampailah kita sendiri rasa seronok umpama ada orang sedang tersenyum pada kita....

cuma perlu lebarkan senyuman, angkat tulang pipi dan kecilkan mata untuk hasil yang maksimum...

...lepas tu cubalah senyum pada orang lain pula dan bandingkan reaksi mereka berbanding yang sebelumnya...

selamat mencuba!

:-) senyum~



Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 00:14


assalamualaikum...
sebut pasal senyum ini..ana ini memang tak boleh diam..kalau jumpa j siapa yang dikenali senyum j..sebab dengan senyum ini jadi kita lebih mesra dengan orang walaupun senyum ini taklah semanis gula tapi yang penting ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

ainaharir
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37061
Posting: 1
Dari: Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-09 00:26


Salam 'alaik.saya suka senyum kat akhwat.tapi Kalau dengan ikhwan saya malas nak pandang apalagi senyum.buat macam xwujud saja.boleh ke begitu?rasanya memang tak patut senyum-senyum kat ikhwn ni.takut ada yang perasan.bahaya 2.jadi fitnah pulak nanti.na'uzubillah^-^

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaharirProfil   Hantar PM kepada ainaharir   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 00:53


senyum seorang-seorang makhruh...betul ke? saya pun suka senyum. senyum sedekah yang paling mudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 09:44


:-) senyum seindah suria duniamu berseri..kau tersenyum ku tersenyum kemesraan terjalin... :sopan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 09:48


Tapi kan..
Kadang-kadang malu juga..
Bila orang tengok kita tersenyum-senyum ni..

Erk..
Lagi malu kalau orang yang kita snyum tu
Tak senyum balik kat kita.. :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-09 09:56


Pada 20-02-09 09:48 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Tapi kan..
Kadang-kadang malu juga..
Bila orang tengok kita tersenyum-senyum ni..

Erk..
Lagi malu kalau orang yang kita snyum tu
Tak senyum balik kat kita.. :-(



hehe lawak2

kurangkan GULA dalam MINUMAN
tambahkan MANIS dalam SENYUMAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 10:00


Assalamualaikum..

Senyum itu sedekah..:-)
tapi senyum ni pun ada banyak jenis contohnya senyum sinis, senyum buat-buat yang bukan ikhlas dari hati dan menyakitkan hati yang melihat..nak senyum 2 biarlah ikhlas datang dari hati kita..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 10:06


Pada 20-02-09 09:48 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!


Erk..
Lagi malu kalau orang yang kita snyum tu
Tak senyum balik kat kita.. :-(



kalau org yang kita senyum tu tak senyum balik kita biarkan saja lah..teruskan senyum saja..lagipun senyum yang kita berikan tu adalah sedekah..tak berbayar pun.. :-) kan nursolehah..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-09 10:08


Senyum di waktu susah
Tanda ketabahan
Senyuman itu tanda keimanan

Hati yang gundah terasa senang
Bila melihat senyum hatikan tenang
Tapi senyumlah seikhlas hati
Senyuman dari hati jatuh ke hati

Senyumlah seperti Rasulullah
Senyumnya bersinar dengan cahaya
Senyumlah kita hanya kerana Allah
Itulah senyuman bersedekah

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 10:18


Pada 02-12-07 07:03 , ghazi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam, saya suka senyum... kadang-kadang tanpa disedari sekalipun saya tersenyum... Sehinggakan ada antara kawan-kawan saya di sekolah dahulu yang menggelar saya sebagai 'kerang busuk'...

Ada sekali tu, saya dipanggil dan dimarahi oleh guru disiplin, semata-mata kerana beliau ingat saya tersengih semasa beliau sedang marah-marah kami sekelas...

Takpalah, mungkin muka saya ni nampak seperti tersenyum waktu tu... Waktu tu memang saya tak senyum... Saya terima sajalah tengkingan beliau... Nak buat macam mana benda dah lepas... huhu (maaf kalau lari dari topik).

Tapi hakikatnya saya memang suka tersenyum...

Nampaknya saya tak keseorangan... hehe

:-D

:bunga: :bunga: :bunga:



hahah..uiit..macam same saja ni..
time ana dulu bukan dalam kelas..tapi dalam dewan..time tu budak sek ren lagi..
cg ajar..ana senyum saja..da ra semua soalan dia tanya ana berani agkt tangan dan jawab betul..
akhirnya cikgu aim ana..
sebab dia ingat ana tersengih2 time dia mengajar..
akhirnya cg denda ana..dan kasihan kawan-kawan lain pun kena juga
kami kena tukar2 tempat dan dok sebelah budak lelaki..kanan kiri..
dah pula tu,,cikgu bagi ana dok depan sekali..adui..tapi ana rilekz saja rmcm biasa..senyum saja lah..
tak sangka hanya kerana senyum ..ana kena denda ..pergh 1 pengalaman..


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 10:20


kesannyer..dabesar ni ana susah sikit nak senyum dengan org tak kenal..so tak ada ramai sangat kawan baru yang nak kenal ana..,mereka kata ana sombong...erm..bored..
tak apa..kawan ukhwah kan ada,,
nampak tak ana tengah tersenyum kat depan pc ni...hehehhe
comey tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 12:08


saya ni biasa saja...mak cakap muka masam..tapi kalau senyum kalah guler...hehe perasan saja lebih...saya tak senyum tiap masa...kadang-kadang ada yang salah paham susah lah...tapi yang pasti saya akan senyum paling lebar disaat2 nerves yang teramat...esply masa ngah tunggu nak masuk dewan untuk final exam masa belajar dulu...bedebar tahap tak ingat masa tu...dan masa tu lah secara otomatik muka akan melemparkan senyum pada kawan-kawan..senyum yang taklah dikontrol...atas sebab2 nerves yang teramat...cuak nak exam...he2..:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 13:28


Pada 20-02-09 10:08 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

Senyum di waktu susah
Tanda ketabahan
Senyuman itu tanda keimanan

Hati yang gundah terasa senang
Bila melihat senyum hatikan tenang
Tapi senyumlah seikhlas hati
Senyuman dari hati jatuh ke hati

Senyumlah seperti Rasulullah
Senyumnya bersinar dengan cahaya
Senyumlah kita hanya kerana Allah
Itulah senyuman bersedekah


senyum di waktu susah..bila senyum itu ikhlas walaupun kita dalam keadaan sedih akan rasa gembira.. :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.176413 saat. Lajunya....