Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 hari yang lalu
izdham: 28 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 37 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: - catiTan keHiDUpan - / oPeN diaRi uKhwAh –


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» - catiTan keHiDUpan - / oPeN diaRi uKhwAh –

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 7

Go To Page: 1 · 2 ... 6 · 7  
Jump To Page:

Oleh - catiTan keHiDUpan - / oPeN diaRi uKhwAh –

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 22:16


jom.. titipkan mOnOlog antum wa antunna…
gunakan bahasa yang lembut selembut salju..hihi..
jangan lah kasaq sangat..
harap dapat memahami maksud yang tersirat ana ni..

motif topic ni.. sekadar luahan rasa…
sesungguhnya kita perlu berMOnolog..
untuk kOreksi diri.. refleksi diri..
namun.. kok jangan lah sokmo monolog di mana-mana..
nanti apa pulakss orang lain kata.. ehh.. btuii kaaa orang ni…hihihi..

so.. talk if necessary saja..
bak ayat yang ana suka pakai.. (CAkap bila perlu sahaja)
tuntasnya.. dapat kurangkan dosa-dosa kecik..besaq yang kadangkala kita tak tersengaja terlontar.. dapat jimatkan masa dari hal yang laghoo… dan sewaktu dengannya..

aiwah.. tafaddal.. open diari ukhwah.com dibuka dengan rasminye..

:-D :-D ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 22:24


macam menarik saja topik ni..
tapi monolog tu apa? :malu: :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 23:24


monolog ye..

erm.. dah mengantuk... mata dah berat... saya perlu tidur... kak shida pun dah offline.. tadi sempat chat dengan kak shida sekejap.. huhuhu...

ni si cik ismi atikah pula tengah sakit kepala.. kasihan dia...

tadi tuan tetap ada masalah kehidupan... mari doakan dia mudah urusan di tempat kerja...

tuan kapten pun semacam sedang patah semangat... apa hal semua macam ada masalah saja malam ni ek...

mohamad dan prof daeng tak online pula malam ni..

sakinah pula belum tdur lagi.. tidur lah cik sakinah.. he he he...

ok lah, good nite.. :-D

p/s to sakinah: monolog tu cakap dengan diri sendiri... kalau dialog tu cakap dengan orang lain... erm, ada ke trilog? :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 23:32


!!! QUOTE !!!

monolog tu cakap dengan diri sendiri... kalau dialog tu cakap dengan orang lain... erm, ada ke trilog?


oh, saya pun baru tahu..
erm..tak pernah guna pula dalam bm.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 00:01


wah....malam ni.... sudah mula nampak kelainan dari segi posting...


hhhmmm....bila lah nak siap assngmt ni... (hehe...sempat posting lagi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-11-07 01:43


..em..kat pukul 2 pagi dah ni..i need 2 sleep..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 13:33


er...tengah hari..ini...banyak kerja nak buat....paper untuk minta budjet tak siap2 lagi...dah kat seminggu cuba perah...otak xdpat2 juga tajuk nya....alhamdulilah tadi baru dapat tajuk yang sesuai.... baru dapat tajuk belum lagi yang ekor2 nya...tapi lec dah nak tengok petang ini pukul 4... dalam 2.30 ada meeting pula...serabut kepala juga dia...dibuatnya....bak kata ismi all think positive.... ok lah..nak fikir positive....bak kata ismi juga melafazkan memang senang...... apa pun kuatkan diri untuk melangkah ke masa hadapan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 13:39


monolog saya hanya di atas lembaran diari sahaja...no one boleh baca..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 13:50


erm..baru dapat rehat kejap..

tepat pukul 1.30 tadi habis meeting dengan bos..
bincang pasal....(hal-hal sulit kerajaan)..hehehe
paper yang disiapkan semalam inagtkan dah boleh hantar ke kementerian, rupa-rupanya kena ubah lagi..adoiiiiiiiiiii...
dahlah semalam bersengkang mata depan pc...mata pun dah naik pedih..alhamdulillah..rehat tadi bos belanja makan nasi ayam kampung..tapi tak dapat nak habiskan sesuap lagi sebab terlalu pedas..lepas ni comform sakit perut.. :-( :-(

2.30 petang ni sambung meeting lagi..
hari ni juga kena stayback macam biasa..
dah masuk minggu kedua stayback..
insyaallah, harap-harap dapat siapkan hari ni juga..
tak larat nak stayback sokmo..


:roll: :cry: :cry:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:09


jam 2.20 petang..

lunch tadi saya cokelat sahaja..balance beli masa kat langkawi minggu lepas, hari ni tak boleh nak buat kerja, sistem network "down".orang IT tak tau bila nak "up server".nasib baiklah internet boleh buka.buatla apa yang patut..


kerja banyak lagi ni, dateline dah dekat, macam mana ni..huhuhu.. :oops: :oops: :roll: :berfikir: ....

minggu depan bos tak ada..pergi jepun...merdeka sekejap... :welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:33


jam 3.53 petang..

melayan rasa mata yang mengantuk..
inilah rasanya bila dalam masa yang sama jadi isteri,student,pekerja..
letihnyee adooiii..
tulang temulang pun dah bunyi ni....
kreeekkkk....krookkk :oops: :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:46


4.05 petang..

alhamdulillah.. gembira rasa hari ni.. alhamdulillah.. mudah sungguh urusan kerja hari ni....

eh eh...ada khabar berita gembira lagi hari ni.... wah.. tak sabarnya nak tunggu bulan januari ni... ;)

ni yang rasa macam nak bagi hadiah kat org ni... ehe.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 15:51


4.11pm..bosannya kerja da habis...duduk depan laptop saja..bosan rasanya kerja tak ada..da nak hujung tahun ni,akaun gov kena tutup..ni yang kerja da cepat siapkan...huhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:11


hmm.. 16:23
mama baru saja call..bagitahu pasal majistret baru yang kurang ajar dengan dia..mama cakap ada surat urgent kena buat, dia nak jugakk mama taip guna comp..mama tak tau pakai comp (tbe2 rasa bsalah sebab tak luangkan masa untuk ajar mama,kakak yang rasa salah) :cry:
mama cakap nak taip guna typewritter biasa saja, tapi dia tak nak jugakk, boleh dia cakap begini:" dah kerja lama kat sini tkkan tak tau pakai comp? Kenapa tak pergi belajar?"
mama:"saya tak ada masa nak pergi belajar puan, lagipun saya dah minta pada jabatan untuk hantar ke kursus comp tapi tak ada apa-apa tindakan, saya seorang saja pembantu tadbir di sini."
majistret bongok:"kenapa banyak soal kat saya pulak?"(sambil tu pandang mama semcm) huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
sedih mama..dah lah umur baru 26tahun..kurang ajar dengan org yang boleh dianggap ibu..huh..menangis-nangis dengar mama cerita tadi..tapi tak ada lah sampai dia dengar.nanti dia sedih lakk dengar anak dia nges..dia cakap mama nak nanges saja ada org cakap begitu..pantang betul ada org sakitkan hati mama ni..geramnyaaaaaaa!tau lah majistret pun..tapi jangan kurang ajar sangat kan!mujurla mama dah minta pencen awal.tak ada lah tension dengan makhluk macam ni lagi..
dah lah majistret islam, berbangsa melayu..prempuan lakk tu!
lagi baik majistret india,signh..ada budi pekerti dan moral yang lebih baik..(mama cakap)
tak habis lagi nanges ni..nak saja balik sana pergi jumpa dia..!
sabarlah mama..maafkan kakak..rasa bsalah jugakk anak mu ini..
walaupun dr f1 dah duduk luar, tapi time cuti kan ada untuk ajar mama comp..sedih..
apa prasaan dia tu kalau ada org cakap begitu dengan mak dia?isk rasa nak sepakk saja mulut tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-11-07 16:15


everybody`s looking at you. everyobody`s hoping! don`t fall. u should never fall. come on nur. u can do it!

study!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:19


4.35pm..
..very frustrated.. :-(
tapi pada masa yang sama hepy sebab esemen dah anta tadi..
tunggu nak siapkn esemen lain pula..
nak anta hari jumaat.. :roll:
entah lah Kenapa sejak dua menjak ini hati xtenang saja..
macam ada someting yang nak berlaku..
nau'zubillahi minzaalik..
moga-moga Allah berikn perlindungan..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:21


Pada 28-11-07 16:11 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm.. 16:23
mama baru saja call..bagitahu pasal majistret baru yang kurang ajar dengan dia..mama cakap ada surat urgent kena buat, dia nak jugakk mama taip guna comp..mama tak tau pakai comp (tbe2 rasa bsalah sebab tak luangkan masa untuk ajar mama,kakak yang rasa salah) :cry:
mama cakap nak taip guna typewritter biasa saja, tapi dia tak nak jugakk, boleh dia cakap begini:" dah kerja lama kat sini tkkan tak tau pakai comp? Kenapa tak pergi belajar?"
mama:"saya tak ada masa nak pergi belajar puan, lagipun saya dah minta pada jabatan untuk hantar ke kursus comp tapi tak ada apa-apa tindakan, saya seorang saja pembantu tadbir di sini."
majistret bongok:"Kenapa banyak soal kat saya pulak?"(sambil tu pandang mama semcm) huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
sedih mama..dah lah umur baru 26tahun..kurang ajar dengan org yang boleh dianggap ibu..huh..menangis-nangis dengar mama cerita tadi..tapi tak ada lah sampai dia dengar.nanti dia sedih lakk dengar anak dia nges..dia cakap mama nak nanges saja ada org cakap begitu..pantang betul ada org sakitkan hati mama ni..geramnyaaaaaaa!tau lah majistret pun..tapi jangan kurang ajar sangat kan!mujurla mama dah minta pencen awal.tak ada lah tension dengan makhluk macam ni lagi..
dah lah majistret islam, berbangsa melayu..prempuan lakk tu!
lagi baik majistret india,signh..ada budi pekerti dan moral yang lebih baik..(mama cakap)
tak habis lagi nanges ni..nak saja balik sana pergi jumpa dia..!
sabarlah mama..maafkan kakak..rasa bsalah jugakk anak mu ini..
walaupun dr f1 dah duduk luar, tapi time cuti kan ada untuk ajar mama comp..sedih..
apa prasaan dia tu kalau ada org cakap begitu dengan mak dia?isk rasa nak sepakk saja mulut tu..



:-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

apa dia fikir dengan kedudukan boleh jamin hidup dia selesa sampai bila bila.... :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:44


mama tu dah cukup tabah, bertahan selama 22tahun bekerja seorang saja kat mahkamah tu..Ya Allah, tabahkanlah hati ibu ku..
dulu pernah tak cakap dengan seorang kawan ni sebab dia bagi mama terasa hati..nampak sangat muka mama dah lain..tak ada adab langsung..
nak sakitkan hati saya, tpulanglah..tapi jangan sekali-kali sakitkan hati ibu bapa saya..sekali sakitnya hati mereka, bkali ganda hati saya menanggung sakit tu..

majistret baru dapat tukar tu, dulu dia kat teluk intan, sebab org sana pun dah tak suka dia..perlu faham lah.dalam kerajaan masih ramai lagi pkerja yang lebih senior.bila ada org muda macam ni lah jadi nya..hormat itu perlu walaupun pangkat jauh lebih tinggi..masyaAllah..semoga Allah jauhkan diri kita dari sikap begini..
tlukanya hati mendengar luahan mama tadi..ibu dan anak berkongsi hati dan prasaan..Ya Allah..Ya Allah..Ya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:53


majistret...
perempuan.. teluk intan.. baru tukar...
waaaa~~~~

Kenapa macam orgnya sama...

hmmmm!!!!!!
pun terkena juga.. tapi... ish.... takkan org yang sama... hm...

betul...
sakit hati sangat rasa...
awak ingat awak tu pangkat besar...
"orang TUA" yang awak tunjuk sombong tu pangkat LAAAGI besar dari awak... cuma malas nak layan...
lepas itu.. dah tau status pandai pula buat-buat baik.. hmm....
rasa sakit.. saja hati ni pandnag muka dia.. sampai lah ni...

betul...
buat kat kita yang umur dedekat sama ni (walau tua sikit).. tak apa.. boleh diterima lagi....

TAPI.. kalau pada MAK AYAH kita... hmm.....

**belajar2 lah menghormati.. walau sesiapa jua... moga-moga dia sedar diri :( **

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 16:58


28.11
today bestday sir.. happy birthday sir..
may god bless u...

end meeting smbng lagi meeting 9.30-11.30..
fuh.. bosannye... tak habis-habis meeting..
naik ngantukss mata ni..

mlm semalam.. p cc.. jenguk ukhwah.com
last online khamis.. jumaat dah p trip to north..
isnin mlm sampai jm1.30am..

semalam.. menapak bersama roomate ke cafe..
makan malam.. then singgah cc..
online till 11.30pm..

balik rumah.. tengok newss.. till 12.30.. then ngadap pc..
tak boleh tidoq.. apa entah difikirkan..
till 2.30.. slowdown.. off pc.. naummm..

pagi ke office ngantukss...hihi..
dalam meting dengan big bos tadi..
ada satu ayat yang dilontarkan..
erm... BOsan...!!

sabar saja.. dengar.. watever... i just cool down..
ignore... bla..bla...

:roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 18:02


Hurrmm... apa lah nak jadi ni..

nak tarbiyah diri pun, mesti mengikut kehendak diri sendiri ke?.

kalau macam tu... memang takkan kemana lah...

jangan lah melihat pada orangnya...tapi..lihat pada apa yang nak disampaikan...

hhuurrmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-11-07 20:08


wednesday night

a lot of things need to be change..it's difficult to think at this moment, i dont know where should i start for pursue this things...right now, just keep on thinking...anything we do now will effect in future...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 20:34


petang tadi saya jadi subjek research kawan saya..
kena jalan dan ambil maximum heart rate..
tak sangka pula ada tenaga sedangkan skip lunch..

lepas tu kami berdua pergi dinner..
kawan saya chinese non muslim,
dia hormat saya, jadi saya solat maghrib dulu baru kami pergi makan

alhamdulillah sedapnya nasi sup ayam dan jus mangga
huhu terlebih kenyang..
sekali bayar rm5.50 :-(
sebelum isyak kami dah balik

masa makan kat kedai saya nampak kena tulis somtam..
teringat CIA dan TT
tomyam dan somtam :sopan:

esok saya bentang research literature review saya..
nebes nebes nebes..
baik sungguhlah supervisor saya..
co supervisor saya pula bulan 1 baru balik :cry:
risau juga research ni..
tak mengapalah pertolongan bukan daripada co supervisor
siapa yang Allah tolong pasti tertolong

ok lah nak logout dulu..
kepada teman2 yang sudi, doakan saya esok..
doakan saya dipermudah urusan dalam research..
takutnya tak dapat habis master dalam masa yang ditetapkan :-(

rindunya mak ayah.. :cry:
dah lama tak telefon
jimat duit untuk cal subjek2 research saya :-(
sekejap saja habis..
setiap 2 minggu selang seli minta abang dan kakak top up
malas nak pergi public phone..
biasalah public phone tak jelas..
jadi tak berkualiti bercakap dengan orang..

wahh panjangnya monolog saya..jangan marah ye ambil ruang :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 20:36


esok dah 29 hb...tak sabar rasanya nak pergi muqayyam esok...mudah2 program kali ni dapat beri sesuatu pada hatiku yang dah lama tidak disirami dengan kata-kata yang dapat mentarbiyahkan jiwa ni...insyAllah...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-11-07 22:12


hmm..hari ni dah hari ke berapa ek kat rumah..hoho..tak kira..happy sebab dah hbis sampai topik 2 untuk subject math (private tuition)..hmm..lain kali nak buat lain puding karamel yang buat petang tadi..nyumm..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-07 00:46


semalam...hari ni pun..letih fikir fasal tiket balik kg..belum pun start sem baru 3rd Dec ni,tup..tup..dengar tket untuk balik raya haji dah hbis.ish3..
tu lah..lain kali cepat-cepat bertindak!beli awal-awal..semoga dpermudahkn urusanku.bantulah aku ya Allah..nak balik raya dengan mak,ayah.. :cry:

bagaimana nak dapat motivation 4 next sem ni... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 01:33


siannya huda, sabar ye..
tentang 3rd sem tu, moga kita sama-sama berjaya mengharunginya, insyaAllah.

ana pula...
ana sekarang ada di rumah abang ana, jadi part time baby sitter...
kasihan anak buah ana, haris sebab dia tak sihat..
kasihan pulak tengok anak dia yang kecik comel tu kena selsema, bersin2,
bila bagi ubat, muntah..kasihan sungguh.
yelah. baby tak kuat antibody dia.
tapi haris anak buah ana ni macam biasa saja, ketawa saja kerjanya. sekali sekala bercakap bahasa dia "tatatatatata..." sambil senyum-senyum..comey sangat :P
tadi, tiba-tiba waktu tengah tidur tadi dia menangis kuat, kata akak ipar ana dia mybe termimpi apa-apa yang menakutkan, mengigau.
kasihan haris...
sabar ye...
acu doakan haris cepat sihat!
acu sayang haris (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 04:32


alyaum pergi keluar dengan ummi, mulanya pergi rumah kawan (pinjam novel) lepas itu nak pergi giant, tapi tak jadi sebab ummi ada usrah petang tadi, so balik saja pas makan tengahari. petang hanya di rumah. lepas isya' pergi usrah. balik pukul 12. singgah kedai pekena teh tarik dengan roti canai. kholas semua, pulang ke rumah. masih tak tidur, tunggu subuh. esok balik UUM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 06:52


apa aku asyik surf internet saja ni ? buat kerja!!! jangan jadi malas .. tunjukkan contoh yang baik sebagai seorang muslim ... barulah dinamakan da'wah bil hal ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-07 07:33


thursday morning..

banyak sangat kerja ni...kena siapkan report untuk table meeting.. uwaa... :cry: minggu ni memang tak ada mood langsung. hmm...next week ada LIMA kat langkawi. rasa macam nak pergi tengok... huhu...tapi impossible lah sebab kena kerja. nanti kirim coklat sajalah dengan org yang pergi LIMA...hukhukhuk...
:kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 08:44


Ya Allah, tabahkanlah hati ku..hati kedua ibu bapa ku..semoga hari ini lebih baik dr smalam..amiin ..amiinn..amiin ya Rabb..

hmm..hari ni pergi JW Marriot Hotel..dengan kak farah, kak nani &kak sikin..sempena nak habis practical ni.hehe.best lah kan..
fikir pasal report yang tak draf lagi, assignment shorthand yang banyak lagi..
ada kerja apa ya hari ni..rasanya tak banyak..dah akhir tahun ni tak ramai yang outstation..book hotel and flight pun memang tak banyak dah kena buat..

thingking..thingking...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 08:49


Assalamualaikum ::8.50am::

Bismillahirrahmaanirraahim....
segala puji bagi Allah..Tuhan sekalian alam..syukur ke hadrat Ilahi..masih lagi diberi kesempatan untuk aku terus melakarkan coretan dalam menyelusuri denai kehidupan ini...selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Allah,Muhammad saw...
salam sayang buat sahabat2...dan diri sendiri....

selama berada di Bumi Allah ini...pelbagai pancaroba yang telah aku lalui...banyak sekali ujian dan pengalaman telah aku tempuhi...sesekali hati ini juga hanyut dek panahan keindahan duniawi yang melalaikan...Syukur alhamdulillah,kerana diberi kesedaran yang cepat agar tak terus hanyut dibuai angan dan keseronokan...

aku suka berkawan...tak kiralah siapapun dia..baik yang warak,alim,nakal..semuanya aku berkawan...dan dalam pada itu,aku mengenali plbagai jenis ragam manusia...yang menghiburkan..yang menyakitkan..yang melalaikan..yang membuat aku bersemangat untuk terus perjuangkan agama ini..Allah tetap bersama ku...tika aku lalai..dibawa oleh seseorang dalam dunia yang keseronokannya hanya sementara,Allah cepat menyedarkan aku...memang aku kecewa...tapi aku tetap bersyukur..kerana kecewa itu sekejap cuma..berbanding dengan rahmatNYA yang berpanjangan..

aku letih..aku penat..tapi seseorang telah menyedarkan aku...dia telah Allah anugerahkan kepadaku..sebagai peneman ku yang paling setia...terima kasih teman diatas segala jasamu...

beberapa hari yang lalu....pintu hati ini telah diketuk..luluhlah hijab yang selama ini menghiasi hati ini...syukur akan HidayahMU ya Rabb...moga semangat yang hadir,terus menyemarakkan lagi obor mujahadah aku..moga aku istiqamah dalam melaksanakannya...
namun,jauh disudut hati aku...aku begitu takut...boleh kah ia berkekalan. Aku tak mampu untuk menjawab...ada seseorang telah meyakinkan aku..bahawa jika aku pelihara agama Allah..maka Allah akan peliharaku..akan dipermudahkan segala urusan dalam menuju kebaikan..moga dibekalkan kekuatan pada ku Ya Allah al'azim..

terlalu banyak untuk dihuraikan disini...namun biarlah ia tersimpul kukuh di sanubari...segala sakit hati..kecewa..tidak akan sesekali meruntunkan niat ku untuk terus menggapai cintaMU yang SATU...dan cinta pada kekasihMU,Muhammad saw...
kuatkanlah hati dan jiwa ku ya Rabb....ingin sekali hati ini tenang dalam dakapan kasihMU......

Ya Muqallibal Qulub..Tsabbit Qalbi 'ala tho'atik...
wallahualam...

9.10am


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 08:58


Hmm, hari ni baru lepas balik shift malam... tension..


Sebab terpaksa buat multitasking dan ambil 'kerja' orang lain..

Orang lain tak nak ambil risiko jadi ditolak pada aku..


Halfway. Aku hampir surrender, sebab tak pernah berdepan dengan masalah

macam ni..


Alhamdulillah, senior aku support.. Orangnya penyabar.. cool..! Tak macam

aku.. Banyak backup dan support aku.. Moga ALLAH mengurniakan hidayah

Islam padanya, ameen.


Huuuhh.. hari ni cuti alhamdulillah. hari ni aku nak rest puas2..


Habiskan novel Harry Potter..

Buat apa-apa yang boleh hilangkan bosan..


Tidur..


Insya-ALLAH..



Alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:03


kadang-kadang manusia ni cepat lupa...bila dia sentiasa berada di atas,dan sekali nikmat itu ditarik oleh Allah,mudah sahaja hati tu membuat andaian bahawa Allah itu tidak adil....sedangkan itu satu ujian utknya..agar sesekali merasai derita org yang dibawah....
kadang bila sentiasa berada dibwah,Allah beri ujian yang mana dia diangkat berada di atas,mudah sahaja dia lupakan...tak bersyukur..rasa diri hebat...pijak kepala org...sedangkan semua tu aturan Allah...untuk menguji hamba2NYA....

em...cerita naz tu...sesekali dihayati,memang sedih....seorang anak muda tak menghormati org yang lebih tua dariNya lantaran pangkat yang membezakan.... pangkat dan darjat tak mengukur kehebatan kita sebenarnya...apa guna jawatan tinggi tapi budi bahasa dan akhlak tak dijaga...kita semua sama...cuma yang beza ketaqwaan kita kepadanya...

org yang tinggi pangkat nya...selalu berada diatas...tapi masih menjaga kebajikan org bawahan..menjaga akhlak..berbudi bahasa...selalu ingat yang dia sedang diuji..itulah sebaiknya...org sebegitulah yang dihormati dan disayangi....

so..ingat lah....hidup ni bagaikan roda yang berputar..kadang kita di atas..kadang kita dibawah....semua itu kehendak Allah... tak perlu bermegah2..tak perlu berlumba-lumba dengan kemewahan dunia.... hidup hanya sementara...bekalkan ia dengan ilmu...dan beramal dengannya...moga ia membantu kita dinegeri yang abadi nanti..insya'Allah...(ingatan untuk diri ku juga..)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:24


lupa diri hanya disebabkan pangkat yang sedikit tinggi..apa lah sangat dia yang hanya 26 tahun hidup di atas muka bumi Allah ini dari mama yang dah 50tahun melalui ranjau yang penuh liku..masyaAllah..atas rahmat dan kasihan Allah, kita masih lagi diberi kesempatan..menghirup nafas yang percuma diberi oleh Allah..apa yang kita ada sebenarnya?dengan pangkat yang ada, yang baru dia kecapi sedikit sahaja dr kenikmatan dunia, dia telah kufur, lupa pada yang memberi rezeki..semua itu milik Allah..Dia boleh ambil semula bila2 masa sahaja..dia lupa pada janji Allah, setiap pbuatan itu ada balasan..
semoga dia sedar akan kesilapan yang dilakukan..

sedih dengan umat islam yang macam ni..ke mana perginya ilmu agama yang pernah dipelajari..melaksanakan tugas tanpa blandaskan dan bpandukan ilmu agama, maka inilah yang akan terjadi..

hati anak mana yang sanggup dan mampu bertahan melihat org lain melukakan hati ibu sendiri?malam tadi call mama lagi..dengar suaranya sahaja dan mbuatkan hati sebak semula..sayu..sebagai anak, walaupun baru 19tahun hidup menemani mama dalam kehidupan dia, saya tahu apa yang dah dia lalui..cukup tabah..penuh dengan kesabaran..mama lah contoh wanita terbaik buat anak2..sering dalam doa kakak pohon pada Allah supaya hati mama tak dilukai, oleh org lain mahu pun anak sendiri..
Ya Allah..Ya Rahman..Ya Rahim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:43


Dengan kalam BISMILLAH...
Ya Allah..genap usiaku pada tanggal 27 November yang lalu, bagiku..:-( usia ku yang kian bertambah penuh dengan dosa dan noda, tapi KAU masih memberikan daku harapan untuk bernafas dan bangun dr kealpaan masa lalu, Ya Allah, dalam doaku..ku panjatkan rasa kesykuran kerna disaatku terjatuh dalam dosa dan kedurhakaan padaMU, saat itu juga KAU sentiasa membisik agar kmbalil kejalanMU... dan kerap kali ku terlupakanMU kembali.. namun KAU tetap setia menerima ku..memberikan nikmatMU yang tak kunjung pdam.

:-(:( Ya Allah.. dengan apakah harus ku adukan duka ku, ku sedari ku tak layak untuk syurgaMU,dan tak layak meraih nikmt dariMU kerna dosa2ku, namun ku ingin KAU tahu, hati ku sentiasa menyebut namaMU disaat ku rebah, disaat ku leka..ku ingin Kau hadir disaat ku tersenyum dan berduka, disaat ku rebah dalam noda duniawi..
daku sentiasa memerlukanMU, JANGAN TINGGALKAN DAKU YA ALLAH
:-(, jangan!..... ingatkanlah daku, tika ku terleka, pimpinlah daku menuju rahmat dan cintaMU..ku ingin kembali kepada FITRAH insani yang ingin mendambakan cintaMU semata-mata..

terimalah daku:-(, hanya ini saja yang tmmpu ku berikan...jangan biarkan daku sendirian tanpa petunjuk dariMU,aku lemah..kuatkan lah imanku danhatiku..Ya Allah.. :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 29-11-07 11:28


Assalamualaikum wwt..

11.45 am..

Lagi 1 jam 15 minit nak diinterview...
Ya ALLAH..tabahkan lah hati hambaMU ini..
Debaran mula dirasa..sabar2..
semoga ALLAH mempermudahkan
segala urusan..amin..

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 14:05


Pada 29-11-07 11:28 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

11.45 am..

Lagi 1 jam 15 minit nak diinterview...
Ya ALLAH..tabahkan lah hati hambaMU ini..
Debaran mula dirasa..sabar2..
semoga ALLAH mempermudahkan
segala urusan..amin..

Wassalam



(atie, interview apa? kerja ke?)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:05


hari ni tak seronok... hati tak ceria... rasa down sekarang. entah, tak tau lah nak describe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 15:56


Alhamdulillah, hari ini lepas presentation dengan jayanya..
tapi saya mesti perbaiki keyakinan bercakap di depan orang ramai..
sebutan english broken agaknya memang lidah begini sebab biasa dengan bahasa ibunda..
lecturer saya kata dia faham keadaan saya yang begitu..
tapi tak mengapa..segala-galanya dapat disampaikan dengan jelas..

orang Islam mesti cemerlang..mestinya dunia dan akhirat..
saya semangat perbaiki diri kerana niat itu..
english dah improve sejak ikut kelas english tapi dah lama berhenti.. money problem..

tak mengapalah belajar dari pembacaanlah..
huhu malunya dengan sepupu2 yang hebat2 english..
itulah dulu tak suka english..

hari ini terasa ada semangat baru..
mesti jihad perbaiki diri..
mesti jihad perbaiki semula hubungan dengan Allah..
terasa dah jauh dari Dia..

akhir2 ini Kenapa saya rasa suka dengan seseorang..
bukan kerana agamanya..entah apa yang boleh buat saya suka..
adakah kerana nampak dia hari2?
bahaya ni..mohon perlindungan dari Allah..
tapi andainya ditakdirkan dapat orang itu, saya rasa boleh bimbing dia insyaAllah..
hati rasa nak bimbing pun..instinct saya, sebenarnya dia tu baik..agaknya cuma hati tak terdidik..
tak mengapa..istikharah untuk dia..takkan rugi...

tadi ambil duit..ayah kirim..saya mesti berjimat..
rindunya mak ayah..
rindunya bilik saya di rumah..
tapi bolehkah saya rindu anjing2 di rumah..
rindu nak pergi kebun..
semua pun rindu..
tapi mampukah saya mengatasi semua..
rasanya tak cukup kuat lagi jadi orang asing di sana..
risau memikirkan..tak mengapalah
tiada daya dan upaya melainkan dengan kekuatan Allah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 16:34


ngantuknya mata ni...dah berair-air sekali...macam org nangis saja.. :cry:
erm hari ni...erm sesak dada ni kerana dok hidu asap rokok saja..
ya allah..beri lah hidayah kepada mereka semua ni...
aku yang teruk menghidu..
mereka sedap saja..
pahamilah perasaan ni... :cry:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 17:27


5:44
hujan lebat sangat kat luar, tak boleh balik lagi..nanti kena tempias..payung ada.tapi tak mampu rasanya..
pukul 11 pergi JW Marriott, hantar buku fotostat yang baru sampai untuk workshop engineer-managers..kak nani dengan kak sikin dah plan nak makan sana.
so makan sajalah.hee..smpena nak habis prac ni..
makan chinese food.boleh lah .tapi tak ada sedap sangat.muak lakk rasa..
badan rasa letih..mata mengantuk..hati sayu..

kak na cakap tak boleh tak suka org, cik nazliah ni sikit-sikit tak suka..fikir-fikir balik, memang lah tak baik..tapi geram..manusia, tak ada yang sempurna..

hmm nak balikkkkk :cry:
nak mandi, nak tengok spa Q..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 19:32


Pada 29-11-07 17:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!




ingat kisah tu lagi ke....

sabar ek...
biasalah hal-hal tu semua....
abaikanlah sahaja...
dan doakan sahaja kesejahteraan dia.. & dibalikkan juga kebaikan yang banyak pada kita... :bunga: :bunga: :bunga:

7.55 malam....
termenung....

teringat mesej yang dapat tadi...

macam mimpi...bulan jatuh keriba... mudahan ia menjadi nyata... insya allah...:roll: :roll: :welcome: :welcome:

****tak sabar tunggu org tu balik esok...    :bunga: :bunga: :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 21:38


bertolak dari rumah jam 8.15 pagi. sampai di medan gopeng, naik bas. pukul 9pg maraliner bertolak dari ipoh menuju ke alor star. tidur sepanjang perjalanan. sedar2 dah pukul 12.13, sampai kat alor star, laju gila?!! lepas solat jama' zohor asar, tunggu bas ke UUM, jumpa kawan sekolej, naik bas balik UUM sama-sama. sampai bilik sambung tidur balik. lepas maghrib pergi makan dengan kawan-kawan.. sian budak palapes ada training pulak. start malam ni.. sedang kerinduan menunggu sahabat yang akan pulang esok pagi,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-11-07 02:32


Pada 29-11-07 14:05 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



(atie, interview apa? kerja ke?)


A'ah interview kerja..
Alhamdulillah..selesai jugak akhirnya :sopan:
Inggeris broken habis time sesi interview tadi..
tapi ana hentam jeq janji bersuara..hihi :-D
Dapat ke tak Wallahua'lam..


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-11-07 02:46


Assalamualaikum wwt...

1.45 am..

Ana tak dapat tidur setelah menerima
call dari seorang member..
mengadu handphone & duit kena curi
di rumah sendiri...kasihan kan..
semoga enta tabah & sabar..
Ya ALLAH,berilah hidayah kepada
hambaMU itu..

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 09:07


.. apa aku nak tulis ek:berfikir:.. kiranya macam tulis dalam diari ke??? diari pun tak pernah ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 09:26


hari ni saya cuti..
kat kelantan jumaat tak sekolah..

baru habis basuh sebaldi baju..
tapi tak boleh jemurlah
hujan..
pagi ni mendung saja..

leher saya masih sakit..
semalam2 salah tidur..
kalau solat bagi salam kanan kena jaga2..

terfikir..andai ditarik nikmat kesihatan

alhamdulillah kerana Allah beri kesihatan yang baik
ramai orang yang sakit tidak dapat solat dengan cara biasa..
tapi manusia ni memang tak menghargai nikmat sihat..
waktu solat tak dijaga..
kadang-kadang nak solat pun dengan malasnya..

boleh insaf tengok orang2 sakit di hospital..

ya Allah mampukah hamba...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 10:15


Assalamualaikum

alhamdulillah pagi jumaat yang amat menenangkan jiwa..
penuh bersemangat untuk bekerja...
diiringi hujan renyai2 di luar sana..
syukur ke hadratMu Ya Allah kerana mengizinkan diriku melalui
semua ini... :bunga:

alhamdulillah juga exam pun dah habis..
kalau nak diikutkan tak mampu rasanya..
dalam satu masa nak buat 3 kerja sekaligus..
namun berkat dorongan suami tersayang..
alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar..:bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 10:26


!!! QUOTE !!!

Dengan kalam BISMILLAH...
Ya Allah..genap usiaku pada tanggal 27 November yang lalu,


aiwah.. selamat hari lahir kak..hihi..
moga sokmo dalam barakahNya..amiinnnn.. :welcome:

30.nov
by9++ hantar roomate ke stesen batang benar..
she wanna back home...perak..

lepas hantar roomate.. weng..weng.. naik moto ke masjid nilai..
tengah plan untuk program jk penutup ukhwah.com 29dec..
sampai masjid.. jumpa pakcik..makcik yang jaga bhg masjid..

erm.. ustz yang incharge bhg masjid ni ada tak..??
bla..bla... dik hantar surat untuk mohon guna dewan..etc..

ku melangkah kaki masuk dewan.. aiwah.. besar..
muat dalam 500 org.. erm.. warga ukhwah yang nak datang..
ramai begitu ke... :berfikir: :berfikir:

nak jemput usim..uia nilai.. kuis ke.. dll..
kalau jadi.. memang penuh dewan tu..
tapi.. :berfikir: :berfikir:

rasa-rasa guna luaq saja agaknya.. depends pada budget.. etc lah..
kena balik rumah fikir dulu ni..... :-? :-?


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-07 12:10


friday afternoon...

hari ini kerja masih banyak...tapi agak relax...because today is Friday!! huhu... :kelip:
tadi call member...ajak esok pagi pergi jogging kat Tmn Bukit Jalil..
saja nak release tension...
weekend ni tak tau lagi apa program...
bosannyaaa....



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 13:20


6++ pagi...
erm.. apa aku nak buat ni...
kain tak basuh lagi...
erm.. sambung lah lelap balik.. :P

pukul 11++
pagi, pulun masuk baju dalam mesin..

si miaw2 dalam kandang dah bising.. ayarkkk!! bucuknyeee!! bersihkan dulu lah....beri makan..
panjat sana.. panjat sini...
huhuhu.. ghase2 last mengelap sebelum ghaye hari tu :p

pukul 1++tengah hari...

dah siap masak.. kemas....

moh lah ngadap tb....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 14:49


3.10 petang...
ish...menyesal pergi kenduri tadi...
tak sangka boleh jumpa 'orang' tu..
ish...tak suka lah dia...
Kenapa dia suka sakitkan hati orang?
ish...rasa nak nangis lah...
benci!benci!benci!... :mad:

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 14:55


Pada 30-11-07 14:49 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!



huhuhu.... :kelip: :kelip: :kelip:

sabar bebanyak ye sayang....

tamau aa menci menci...
biarkan saja dia nak buat apa pun.. tak effect kat kita.... :kelip: :kelip: :kelip:
kita buat tak layan.. dia pun penat.. nanti dia senyap lah...

lagi pun sekarang ni dia tengah 'bagi' pahala free kat kita...
kan best tu... :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:

nah akak beri munge... :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-07 14:59


12.35 petang...

kenapa entah rasa tension sangat. astaghfirullah.... sampai menitis air mata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 15:04


bukan saja2 nak benci..
tapi dia suka buruk burukkan walid saya...
sapa tak marah kalau orang kata yang buruk2 dekat ayah dia kan?
:-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 15:09


kisahnya...
ehe....

pantang sikit kalau sentuh bab mak ayah ni....
hmm...

tapi akhlak kita kena jaga.. sebab dia dah cakap yang tak elok pasal ayah kita...
kita tunjuk kat dia.. ayah didik kita jadi baik.. lagii baik dr perangai dia.. biar dia terasa sdiri...

pergi salam dia ke.. tunjuk muka manis kat dia ke... lama2 dia akan malu sdiri..

kalau dah tak boleh sangat.. lari jauh2 dr dia... & buat-buat tak reti... jangan tarik muka ek... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 15:40


tu lah...
biar dia tau...
jangan pandang rendah orang...
mentang2 lah dia berharta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 18:20


6.30 petang 30/11/2007


saya baru balik dari dataran merdeka, ada fiesta kementerian pembangunan luar bandar..penat jaga booth perbadanan...

cuaca hari ni Alhamdulillah panas terik...saya yakin ramai manusia dan banyak makhluk Allah seperti tumbuhan bergembira dengan cuaca hari ni...

dan kebanyakan booth pameran mempamerkan barangan indusri kampung..


saya ingin membawa ingatan saya kepada filem lakonan P Ramlee atau nama IC nya Ramli bin Puteh, filem yang dikenali sebagai musang berjanggut yang saya tonton malam tadi sebenarnya membawa banyak pengajaran dan sindiran kepada masyarakat sama ada tersurat dan tersirat..berbeza dari sesetengah filem box office tempatan pada masa kini.


filem musang berjanggut walau pun ada lawak jenaka, namun ia memberi gambaran bagaimana halusnya budi masyarakat melayu yang semakin pupus sekarang ini.


budaya hormat menghormati, tolong menolong, dan bekerjasama tanpa memikirkan idelogi, parti, puak dan sebagainya amat jelas didalam filem tersebut..


filem itu juga menunjukkan kebijaksanaan perlu ada dalam menghadapi ancaman atau kesusahan...

dan Ramli bin puteh telah menjalankan kerjanya dengan baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 18:32


betul lah zulman. teman minat cerita musang berjanggut tu. Lelebih lagi lagu dia. irama dia tu memang terpesona teman dengonye..
Lagi satu, ada skrip2 Filem P Ramli ni yang ada maksud tersirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 21:36


9.50 malam...
hmm...tak sabar rasanya nak pergi pangkor esok...ish dah mengantuk ni,tapi walid tak balik lagi...hmm...nak pergi kemas baju untuk bawa ke pangkor esok sambil tunggu walid...
nak tidur...esok nak pergi pangkor... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

login
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24883
Posting: 23
Dari: Bumi yang ku cinta

Pahang  


posticon Posting pada: 30-11-07 22:02


Hari rasa sedih sangat.. :-( . Ya Allah tabahkan lah hatiku untuk mengharungi dugaan MU.


Ya ALLAH Seandainya Ada Satu Waktu Atau Detik Saat Dimana Aku Benar-Benar Merasakan Keindahan IMAN, Dimana Aku Benar-Benar Merasakan Keagungan-MU, Kerana Aku Sering Kali Ragu Akan Keikhlasanku Sendiri, Maka MATIKANLAH Aku Saat Itu Ya ALLAH, Agar Aku Bisa Meraih Semulia-Mulia Kematian.. Kematian Disaat Aku CINTA PadaMU.


AMEEN..


-----------------
و إلى اللقاء إن شاء الله تعالى والسلا


Bookmark and Share

    


  Member Information For loginProfil   Hantar PM kepada login   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 22:26


Pada 30-11-07 21:36 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

9.50 malam...
hmm...tak sabar rasanya nak pergi pangkor esok...ish dah mengantuk ni,tapi walid tak balik lagi...hmm...nak pergi kemas baju untuk bawa ke pangkor esok sambil tunggu walid...
nak tidur...esok nak pergi pangkor... :bye:



nak pergi pangkor?
mesti putri lalu depan rumah pakcik :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 23:02


Uji lah selagi ada kesempatan menguji,
marah lah selagi berkesempatan untuk memarahi...
:-(


:lucu:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 18:39


!!! QUOTE !!!

Uji lah selagi ada kesempatan menguji,
marah lah selagi berkesempatan untuk memarahi...

maza dik... awatnye.. tengah sedihh ek..
lah tahzan.. lah tahzan ye... :oops: :-? ;-) ;-)

30.nov

Back from nilai by 3.30pm. sempat ke pej.pos
poskan surat to ju’a & firdaus_9…
Next,singgah café.. bersantap lunch. jumpa dengan team PMI merangkap sahabat ukhwah muslimah_aLfa & aisyahfarhah.

Menanti sir & team datang café..
nak meeting.. erm.. tak kelihatan pun.. its ok lah..
Terus menikmati hidangan.. kholas..
slow-slow minum lemon tea ice sambil melihat gelagat students..

Then, ke office.. sampai looby jumpa sir.. talk sometin..
sir wait me from 3pm..
Ic.. I told already to fuad..
come to café and discuss.. for sure he didn’t tell sir..
huhu.. sory sir.. I just finish my lunch.. bla..bla..
got edu fair at pwtc.. johor..ipoh..
ic..I’ll discuss with fuad later.. k

Naik office.. tengok jadual dalam office..
ok lah.. kak decide on 8 & 9 dec di pwtc.
But 9dec kak boleh p petang agaknya..hihii..
ada hal sikit pagi tu.. ipoh.. we can’t join.
Then.. johor.. your side p lah.. kak malas hehhe..

Fion just came to office.. have some discussion + chat…
then.. I call someone.. talk for invite for campus tour..
etc.. then.. dok borak dengan sahabat ukhwah.com..hihi..
Call yati-sadiqah.. call shye.. didn’t pick up..
maybe ada hal aula’..
next.. berkalam dengan immad.. last talk with littlemuslimah..

5.30pm.. ok fion.. I balik dulu ye.
Menapak ku keseorangan ke apartment..
roomate aida.. klik kg perak.. so, agak sunyi lah sikit…

Sampai rumah.. bersiram.. buat hot anlene cokelat.. lapar sikit.. masak jemput-jemput berintikan ikan bilis.. udang.. dah hampir habis jemput ku masak.. tetiba…

Adusss.. patutlaa rasa ada sometin yang tak best…huhu..
GARAM lupa letak daaaa..
Kok tawar lah rasanya..hihi..
xpolaa.. cek lupa nak masukkan tadi..eheheheheh

Bersantap sambil tengok mari mengaji..
diikuti tv8.. by8++ terasa ngntuks..
Melandingkan diri atas katil.. zz seketika..

9++ bangun.. makan lagi jemput tadi cicah Sos..
then. Masuk bilik onn pc.. sambil dengar carta IKIm..
mlm ni tau team nasyid mana yang masuk final.. ^-^

Ngadap pc.. mendesign gambar masjid+kalam…
Oklaa.. penat dah monolog..

kenapa ye.. sejak minggu ni.. susah nak tidur???!!
Paling lewat jm2.30…
Ikutkan.. jm6> memang dah ngntukss bangat..
sampaikan kelmarin tengah masak.. ngadu kat roomate.. ngantuksss lah..huhu.. lepas makan.. rest.. tengok tv.. dah tak boleh tidur..huhu..

bila malam jm12.. mula lah berpusing kiri kanan..
nak lelapkan mata…erm..erm..
banyak fikir ke..?? ke.. nuthin lah… ALLAH knows better….

rasa letih lagi sikit… rentetan dari drive
sitiawan-kulim-a.setar-sp etc..
Selsema melanda… demam sekejap-sekejap+ batuks sikit sebelum nak ke kedah trip tu..hihi.. lah ni, selsema pulak.. bila kena econ.. waduhhh.. kena ke baitul hamam lah jawabnya..
Dugaannn … gini lah ^-^ jangkitan viruss dari roomate ni..hihi..

End of mOnOlog..

semalam belajar new terms..
bayan.karkun.tamrin. dok baca majalah I dec..
best juga topic bulan ni..
pada yang belum beli.
Dapatkan di pasaran….ewah.. promote !!! (^-^)


;-) ;-) ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 19:19


teman tak reti nak menulih sebnonye,

erm...
hari ini teman kroje sampei pukul 1200 saja. lepas tu teman balik.
kat rumah teman sekarang sibuk, ramei kaum kerabat sanak saudara. sepupu teman kahwin. teman tak sempat nak pergi nganto mempelai tadi sebab baru bali dari kroje.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 14:43


salam....

hmm.... lama dah rasanya ismi tak memposting apa-apa kat ukhwah.. windu pulak rasa... ingatkan nak berhibernasi... huhu...
:cry: terkandas kat kb...
patutnya balik kuantan semlam... tapi, tiket habis... :cry:
sudahnya, 3hb baru dapat balik... awal pagi pulak tu... uhuks...
harap2nya, petang ni tak hujan...
boleh lah cik kinah bawa p jenjalan kat usm ni... ameenn...

kasihan cik kinah dan rumetnya, samirah...
ismi duduk sesempit kan biliknya...
saja duduk sibuk2 kat sini... adess... adess...
ampun kinah dan mirah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 15:27


Pada 29-11-07 17:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!


kak na cakap tak boleh tak suka org, cik nazliah ni sikit-sikit tak suka..fikir-fikir balik, memang lah tak baik..tapi geram..manusia, tak ada yang sempurna..



sudah2 lah tu...tak elok lah....kalau tak suka 'dia' tak payah lah ingat2 dia...huhu..'dia' yang naz tak suka tu kawan kak na jugak lah...alahai...hehehe.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 15:28


Pada 02-12-07 15:27 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 17:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

5
kak na cakap tak boleh tak suka org, cik nazliah ni sikit-sikit tak suka..fikir-fikir balik, memang lah tak baik..tapi geram..manusia, tak ada yang sempurna..



sudah2 lah tu...tak elok lah....kalau tak suka 'dia' tak payah lah ingat2 dia...huhu..'dia' yang naz tak suka tu kawan kak na jugak lah...alahai...hehehe.. :-D



.. :berfikir:.. jenuh ku fikir.. siapa lah gerangannya empunya diri yang tidak disukai oleh budak kecik bernama naz itu ek???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:16


5.23pm...
Kenapa ek..rasa macam nak menangis saja...
dah 2 hari macam ini..
sensitif sangat-sangat sejak dua menjak ni.. :-( :cry:
tak tahu lah Kenapa..dah jenuh pujuk diri ni supaya jangan kuarkn air mata..
tapi nak juga dia keluar... :cry: :cry:
dah tak tahu nak buat bagaimana...

ya Allah..kau tabahkn hatiku ini..
lindungilah diriku..jikalau benar apa yang aku rasakan ini..
kau sulamilah ia dengan rahmat dan kasih sygMu..
bersihknlah hati hambaMu ini dengan iman dan takwa...
moga aku sentiasa di dalam rahmatMu..
suburkn cinta hambaMu ini hanya utkMu...
sesungguhnya cinta dan kasih sayangku yang kekal abadi..
ya Rahman ya Rahim..


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 17:19


Pada 02-12-07 17:16 , muslimah_aLfA posting:

!!! QUOTE !!!

ya Allah..kau tabahkn hatiku ini..
lindungilah diriku..jikalau benar apa yang aku rasakan ini..
kau sulamilah ia dengan rahmat dan kasih sygMu..
bersihknlah hati hambaMu ini dengan iman dan takwa...
moga aku sentiasa di dalam rahmatMu..
suburkn cinta hambaMu ini hanya utkMu...
sesungguhnya cinta dan kasih sayangku yang kekal abadi..
ya Rahman ya Rahim..


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~


.. Amin.. mudah-mudahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:35


mari kita menembak di lorong hutan....itulah tema untuk hari esok......isnin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:41


kapten ni wataniah ke...huhu

..
erm.. jam di henset menunjukkan pukul 11.01 pm..
bilakah hari2 yang sukar ini akan berakhir?..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:25


12.42 TENGAHARI 3/12/2007


kepala saya tengah pening..tak berapa sihat, selsema (penyakit akrab) datang bertandang, report bulan november belum siap lagi..adei...


di kampung (perak ) sekarang musim durian...tak tau bila nak balik kg..

selain itu hidup saya seperti biasa..ujung minggu ni ada dua jemputan walimah kedua-duanya kawan saya..InsyaAllah panjang umur saya akan hadir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 12:33


bismillahhirrahmanirrahim

hem..dah nak lunch hour..satu kerja pun tak siap lagi ni..satu kelas pun tak masuk lagi hari ni..tak apa..first week..hehe..

ahai..dah dekat nak raya..bagaimana nak balik ni..tiket dah habis..erm..nasib baik dapat tiket 14 hb ni..kalau tak banjirlah kl ni raya haji nanti.. :-D tapi..banyaknya kelas nak kena ponteng..ahh..tak apa..raya punya pasal..hehe..

tapi masalahlah pulak..nak balik kl balik tak ada tiket ni..bagaimana..??

aduh..peningnya kepala nak pilih baju kawin..cincin kawin..semua lawa..wahai tunangku yang melangit dan melidi,beli semua boleh tak..hehe..erm..nasib baik baju untuk akad nikah dan kenduri tak sewa..beli saja..boleh buat kenangan..

eheh..lapalah pulak...............


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:47


Baru ni dapat masuk ukhwah.. hari ni sibuk sikit sebab dah lama tak masuk pejabat.. asyik p kursus, lawatan lah.. perhimpunan bulanan lah.. balik pejabat, banyak betul kerja... hehe... lapar pun tak terasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:51


Lately,memang banyak kerja nak buat kat ofis....semakin berlambak nampaknya....yang penting puteri kena buat satu persatu...insya allah mungkin dapat diselesaikan....buat persiapan terakhir untuk pergi beijing nanti...nak beli itu nak beli ni....memang banyak duit nak keluar.....tangani stress dengan layari laman ukhwah.com ni......

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:54


Putri,

tak perlu lah, keluo duit bebanyak. simpan duit untuk masa depan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:56


Pada 03-12-07 12:54 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri,

tak perlu lah, keluo duit bebanyak. simpan duit untuk masa depan...
tapi daeng....itu untuk keperluan puteri kat sana...bukan beli suka-suka saja tauuu...dah budget semua tu...... ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:04


.. kalau dah bajet.. gunakanlah bajet sebaik mungkin:-D..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:06


wah ada budget, macam mana lah budget putri ye? teman rasa mesti banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:07


Pada 03-12-07 13:06 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

wah ada budget, macam mana lah budget putri ye? teman rasa mesti banyak...
:-P :-P :-P adalah sikit-sikit...tak banyak sangat punnnn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 13:19


Pada 03-12-07 12:56 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 12:54 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Putri,

tak perlu lah, keluo duit bebanyak. simpan duit untuk masa depan...
tapi daeng....itu untuk keperluan puteri kat sana...bukan beli suka-suka saja tauuu...dah budget semua tu...... ;-) ;-)


bismillahhirrahmanirrahim

ana tak boleh nak membudget..tak reti..conform lari..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:33


Assalamualaikum wr wbt

hari ni makan roti saja lah sebab tak ada kawan nak ajak makan kat kedai...nak beli nasi..ada 2 org lain kat opis ni..iyalah opis kecik saja...nanti bau satu opis tak best pulak...makan roti coklat gardenia dengan air kotak soya..Alhamdulillah..asalkan dapat ilangkan rasa lapar ni jadi lah...

tunggu staff seorang ni masuk opis sebab ada perubahan nak tunjuk kat dia pasal sistem survey tu...harap-harap dia takla lewat sangat masuk sebab dia jumpa client pagi tadi..kalau lewat..peningla..esok client nak test..camno..sistem ni bukan kita yang buat...huhu

hari ni jugak ada diskus sumting dengan seorang kawan chat ni...thanks for your advise...semoga hidupmu dirahmatiNya selalu..

tengah fikir jugak ni nak beli hadiah apa untuk org kahwin nanti...tadi baca kat posting hadiah org kahwin..ada jugak lah idea sikit..tapi kena tengok budget jugak..huhu...harap dapat bagi benda yang mereka ingat dan guna...

:-D:-D:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:01


Pada 02-12-07 15:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-07 15:27 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-11-07 17:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

5
kak na cakap tak boleh tak suka org, cik nazliah ni sikit-sikit tak suka..fikir-fikir balik, memang lah tak baik..tapi geram..manusia, tak ada yang sempurna..



sudah2 lah tu...tak elok lah....kalau tak suka 'dia' tak payah lah ingat2 dia...huhu..'dia' yang naz tak suka tu kawan kak na jugak lah...alahai...hehehe.. :-D



.. :berfikir:.. jenuh ku fikir.. siapa lah gerangannya empunya diri yang tidak disukai oleh budak kecik bernama naz itu ek???


kawan kak na ke?ek eleh..hmm..

aler-bukan lah naz tak suka sgtt..tapi hm..sekarang ni biasa saja rasa..

nak cari org untuk ganti tempat naz kat rumah sewa tu..
tak dpt2 lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:36


Whoa...cuti2 pun bosan juga...
nak kerja part time tak dapat lah pulak..
nasib badan...
tengah fikir nak buat apa cuti ini..:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:02


4.20 petang


kesihatan masih di takuk lama..walaupun dah makan panadol....
kepala pening , namun masih boleh munukilkan sebutir dua titisan fikiran didalam ukhwah...


selsema , penyakit akrab masih belum bersedia untuk beransur...

tadii saya berbicara dengan sahabat apa makna bahagia...tak semudah diucap, hanya yang menjiwai,merasai kebahagian itu yang dapat menjawapnya...apa pun yang pasti bahagia itu satu kurniaan dari Allah, kepada hambaNya yang dikehendakiNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:06


esok last jaga SPM...

tengah fikir nak buat ke tidak part time ni...
kalau buat.. tak boleh nak study untuk exam bulan march ni...
tengok lah macam mana nanti...

harap-harap ada yang nak ganti...

**lapar lah pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:35


bismillahhirrahmanirrahim

erm..kepalaku pusing..pening..sebab tak cukup tidur agaknya dalam 2-3 hari ni..mata pun dah berpinar..tapi masih nak menatap ukhwah..

alhamdulillah,akhirnya dapat jugak tiket untuk balik kl balik raya haji nanti..

tunang mesej,tanya bila nak pergi pilih baju pengantin..cadang dia sabtu ni..aduh..malasnya nak keluar..malasnya rasa bukan setakat nak keluar..tapi jugak malasnya rasa nak kawin..wahai tunangku..tangguh kawin sampai tahun 2009 boleh tak........??


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 16:58


bismillahhirrahmanirrahim

ya Allah..tetapkan hati aku atas keputusan yang telah aku buat ni..janganlah Kau palingkan hatiku ya Allah..janji telah ku ikat..harapan telah ku beri..persetujuan telah ku titahkan..kasih telah kubaja..ikrar setia menunggu detik untuk dilafazkan..tetapkan hatiku pada janjiku yang satu,ya Allah..berikan aku kekuatan ya Allah..kerana aku sudah tidak boleh berpatah balik..ku yakin,inilah jalannya bahagia yang telah Kau sediakan untukku,insyaAllah..jadi..redhakan hatiku ya Allah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:28


..............................................................................................

ya allah ampunilah dosaku ya allah..
sejak beberapa hari ni hati ku tak tenang..
badan pun tak sihat..lemah saja..
dah berapa hari macam ni..
ya allah berilah aku kekuatan untuk hadapi semua ujian mu..
sekarang ni kesihatan ku semakin teruk..
badan semakin lemah..
kerja tak boleh buat..
Kenapa??
ya allah..
bila malam saja aku tak dapat tidur..
sesak nya nafas ni..
sukar sungguh untuk bernafas..
berilah peluang untuuk ku merasai cinta mu ya allah.. :-(


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:32


teman baru habis aktiviti 'Heavy Lifting' untuk main deck platform PUTERI. aktiviti tu melibatkan 4 buah kren besor....
sesuatu aktiviti yang kritikal dan kalau berlaku accident, ia akan menjadi major incindent. boleh merosakkan asset dan mengorbankan nyawe. Tapi aktiviti sebentar tadi selamat berlangsung tanpe apa-apa musibah. Alhamdulillah.
Terime kasih kepade semua 'Key Personal' yang terlibat:

Rigger
Engineer
Crane Operator
HSE Officer
HSE Promoter
Construction Superientendant
Supervisor
Helper dan ramei lagi...

Terima kasih semua. 'Mission Completed'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:33


Pada 03-12-07 17:32 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman baru habis aktiviti 'Heavy Lifting' untuk main deck platform PUTERI. aktiviti tu melibatkan 4 buah kren besor....
sesuatu aktiviti yang kritikal dan kalau berlaku accident, ia akan menjadi major incindent. boleh merosakkan asset dan mengorbankan nyawe. Tapi aktiviti sebentar tadi selamat berlangsung tanpe apa-apa musibah. Alhamdulillah.
Terime kasih kepade semua 'Key Personal' yang terlibat:

Rigger
Engineer
Crane Operator
HSE Officer
HSE Promoter
Construction Superientendant
Supervisor
Helper dan ramei lagi...

Terima kasih semua. 'Mission Completed'


.. kat pelantar minyak ke prof???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:50


bismillahhirrahmanirrahim

ya Allah..makin pusing kepalaku..makin berpinar mata..tak laratnya..tapi masih sayang untuk melepaskan ukhwah.com..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 18:07


.. mak ai.. hebat bakal 'akak ipar' saya ni:kelip::malu:..:lol:ahaks.. bawak2 lah berehat 'akak':-P..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 18:15


kat plantar minyak atas darat... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 22:44


Pada 03-12-07 16:35 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

erm..kepalaku pusing..pening..sebab tak cukup tidur agaknya dalam 2-3 hari ni..mata pun dah berpinar..tapi masih nak menatap ukhwah..

alhamdulillah,akhirnya dapat jugak tiket untuk balik kl balik raya haji nanti..

tunang mesej,tanya bila nak pergi pilih baju pengantin..cadang dia sabtu ni..aduh..malasnya nak keluar..malasnya rasa bukan setakat nak keluar..tapi jugak malasnya rasa nak kawin..wahai tunangku..tangguh kawin sampai tahun 2009 boleh tak........??



:sopan: :berfikir: :jangan:

ishk3...ada pula nak tangguh-tangguh kawin...
xelok brtunang lama2..
kang tunang tu trlepas..
anta juga yang rugi.. :sopan:


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 22:56


11.07pm...

bismillahirrahmanirrahim..segala puji bagi Allah yang masih lagi mmberi kekuatan pdaku untuk mneruskn perjuangan dalam hidup ini..

tak tahu lah apa yang jadi hari ni...
sampai nangis2 balik hostel tadi..:cry:
Kenapa lah sejak akhir2 ni dugaan bertimpa-timpa datang..
rasa dah tak larat nak tanggung..
tapi bila kenangkan ummi dan walid kat rumah...
aku kena truskn juga kehidupnku kat sini.. :oops:
exam 3hari lagi..esemen stil tak habis-habis.. :-(
ya Allah..penat sangat-sangat..
nsib baik lah ada dairi ukhwah ni...
boleh juga luahkan apa yang trbuku kat hati ni.. :welcome:
sebab dairi dah hilang...siapa lah yang curi.. :-? :-(
nsib baik kat dalam tu tak ada yang mgaibkn.. :-D
apa-apa pun harap-harap lepas ni diberi kekuatan oleh Allah untuk meneruskn kehidupnku di sini..

ya Allah..
kau tabahkn hati hambaMu ini dalam meneruskn perjuanganku..
tetapkanlah hatiku dengan takwa dan iman agar aku sentiasa dalam rahmatMu..
berikn aku kejayaan di dunia jua kejayaan di akhirat..
ameenn... :bunga:


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 23:01


petang tadi main badminton..main sistem 21
huhu layak ke separuh akhir..
otak tak berapa jalanlah..
alamak negative thinking..
bestnya terubat rindu dengan budak tu tadi..macam anak buah saya..


Kenapa akhir2 ni suka sangat dengar lagu mahligai kasih unic?
kena sangat dengan jiwa..
huhu mungkinkah..     :sopan: :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 02:32


Bismillahhirrahmannirrahim

entahlah apekah perasaan yang timbul sejak kebelankangan ini..risau sedih dan macam-macam... kadang-kadang panic nak exam sampai semua kerja tak nak buat.. Ya Allah beri kekuatan padaku.. sesungguhnya aku akan terus kuat berjuang di jalan ini demi agamaMU

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» - catiTan keHiDUpan - / oPeN diaRi uKhwAh –

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 7

Go To Page: 1 · 2 ... 6 · 7  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24364 saat. Lajunya....