Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-03-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: nur_elhikmah
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43088

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
MTMKi: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
tornado: 16 hari yang lalu
Bunga_Raya_Putih: 17 hari yang lalu
fiezarmy: 23 hari yang lalu
Gorodkovie: 28 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:12


Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:22


Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



betul tu setuju.
erm paras rupa tu hanya lah bonus..
tapi yang paling penting adalah tanggungjawab yang akan dilaksanakan oleh beliau.. :-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:35


beruntungnya saya sebagai seorang lelaki...moga ALLAH jdhkan saya dengan wanita macam tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:36


Pada 23-11-07 11:35 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

beruntungnya saya sebagai seorang lelaki...moga ALLAH jdhkan saya dengan wanita macam tu..
insya allah..... ;-) ;-) puteri doakan azzak berjumpa dengannya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:40


Assalamualaikum
Kenapa....?? Kenapa...??
mungkin dah fitrah agaknya....
lagipun encem tu hanyalah di mata bukan di hati...
best lagi kalau encem budi dan akhlak.... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:48


mungkin dah fitrah agaknya....
lagipun encem tu hanyalah di mata bukan di hati...
best lagi kalau encem budi dan akhlak.... :berfikir: :berfikir: tapi....susah nak jumpa orang macam tu kan...??

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:49


Pada 23-11-07 11:48 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin dah fitrah agaknya....
lagipun encem tu hanyalah di mata bukan di hati...
best lagi kalau encem budi dan akhlak.... :berfikir: :berfikir: tapi....susah nak jumpa orang macam tu kan...??


memang susah pun...
kebanyakannya yang cantik luar..tapi dalamnya...hancus... :-(


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:50


Pada 23-11-07 11:22 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



betul tu setuju.
erm paras rupa tu hanya lah bonus..
tapi yang paling penting adalah tanggungjawab yang akan dilaksanakan oleh beliau.. :-)



ana sokong....
nanti Kalau dah tua berkedut jugak.
terima lah seadanya...
tapi jangan paksa² :jangan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:51


ana sokong....
nanti Kalau dah tua berkedut jugak.
terima lah seadanya...
tapi jangan paksa² :jangan:



ya...
betul tu...
benda tu semua tak kekal lama... ;-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:52


Pada 23-11-07 11:49 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:48 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin dah fitrah agaknya....
lagipun encem tu hanyalah di mata bukan di hati...
best lagi kalau encem budi dan akhlak.... :berfikir: :berfikir: tapi....susah nak jumpa orang macam tu kan...??


memang susah pun...
kebanyakannya yang cantik luar..tapi dalamnya...hancus... :-(

:sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 11:57


biarlah suami saya yang handsome di mata dan hati saya saja..

bahaya tu lelaki handsome..nanti dah kahwin pun ramai perempuan nak..saya ni kuat cemburu..dah lah handsome, baik pula..
nasiblah suami saya setia dengan saya saja (amin)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 12:01


CK macam mana ye hemsom di hati...erm..tengah konpius....kalau kacak dimata tau lah...CK dah kawin ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 12:16


yeah betul..handsome tu bukan penting sangat..ilmu yang ada lagi mahal dan bmanfaat untuk mbimbing..dari kehenseman yang ada tu tak mjamin dapat bagi makan pun..
reziki yang dia ada seadanya lebih baik..ahaks..
budi bahasa lagi penting..

bila dalam diri rasa memiliki, kita akan sering rasa kekurangan/kehilangan bila tiada atau 'ia' diambil semula hak peminjaman daripada kita..semuanya dr Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-11-07 12:16


Assalamualaikum
:sopan: :sopan: handsome? :berfikir:
tak perlu lah
sedap mata memandang udah lah
kengkadang kalau perangai dia baik,
hormat org tua, ghajin p masjid,
ha tupun dah dkira handsome oleh para wanita yang dambakan seorang lelaki soleh
hehe :sopan: :sopan: :malu: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 12:37


Pada 23-11-07 12:01 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

CK macam mana ye hemsom di hati...erm..tengah konpius....kalau kacak dimata tau lah...CK dah kawin ke?


handsome di hati maksudnya kebaikan seorang lelaki yang menyebabkan dia handsome di hati dan mata saya..
bukan kehensemannya tapi sikap tak baik membuatkan dia handsome di mata saya..

begitulah lelaki yang bakal jadi suami saya..
handsome di hati baru handsome di mata (amin)..

dari hati naik ke mata tau..
bukan dari mata turun ke hati..


hehe..belum kahwin lah T.K saya sedang berdoalah..
kata-kata tu kan doa :-D :malu:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-07 12:41


Salam Alaik

yang penting hati mahu baik...agama mahu bagus. paras rupa tu is not my priority. pada ana, agama dah bagus, hati dah baik...soleh & boleh terima ana & family ana seadanya..itu semua dah memadai... :-)
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 23-11-07 12:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 14:11


Assalamualaikum
hah...syira..itulah encem yang Allah pandang...huhu...
marilah mengencemkan diri menggunakan jalan yang benar.....moh..moh... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:10


.. ya beda bedu.. menaikkan semangat aku sebagai lelaki yang tak "handsome":malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:41


Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome ye... huhuhu. the answer is in your heart. hehehe

pernah tak terpandang wajah yang begitu indah dipandang? tapi actually tak ada lah handsome pun. there's something nice when you see... menyejukkan hati. tu lah yang paling mengagumkan dan menimbulkan tanda tanya, "siapakah jejaka itu?" hehe :-D

p/s: Allah yang bagi rasa.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 23-11-07 15:44 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:44


Pada 23-11-07 15:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome ye... huhuhu. the answer is in your hands. hehehe

pernah tak terpandang wajah yang begitu indah dipandang? tapi actually tak ada lah handsome pun. there's something nice when you see... menyejukkan hati. tu lah yang paling mengagumkan dan menimbulkan tanda tanya, "siapakah jejaka itu?" hehe :-D

p/s: Allah yang bagi rasa.
:-P :-P :-Pkita samalahhh......... ;-) ;-)
[ Telah diedit oleh: puterisembilu pada 23-11-07 15:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:46


Pada 23-11-07 15:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome ye... huhuhu. the answer is in your heart. hehehe

pernah tak terpandang wajah yang begitu indah dipandang? tapi actually tak ada lah handsome pun. there's something nice when you see... menyejukkan hati. tu lah yang paling mengagumkan dan menimbulkan tanda tanya, "siapakah jejaka itu?" hehe :-D

p/s: Allah yang bagi rasa.



.. berdebar woo rasa:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:49


Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome???

eerrmm...ye ke...

betul ke...??


apa-apa saja lah..

harap-harap begitulah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:49


Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



benar kata-kata ummi :roll: :roll:

rupa paras, harta, kedudukan hanyalah bonus sementara semata


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:50


boleh BAGI CONTOH TAK? SEBAB TEMAN NI TAK PAHAM.
boleh juga TEMAN BAYANGKAN MACAM mana rasa DAN ROPENYE...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:53


Pada 23-11-07 15:10 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ya beda bedu.. menaikkan semangat aku sebagai lelaki yang tak "handsome":malu:


anda ni watak lelaki pun anda ada..watak perempuan pun anda ada..
konpius aku.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 15:55


Pada 23-11-07 15:53 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:10 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ya beda bedu.. menaikkan semangat aku sebagai lelaki yang tak "handsome":malu:


anda ni watak lelaki pun anda ada..watak perempuan pun anda ada..
konpius aku.. :berfikir:



.. aku cuba menyelami kedua-duanya:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:00


Pada 23-11-07 15:50 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

boleh BAGI CONTOH TAK? SEBAB TEMAN NI TAK PAHAM.
boleh juga TEMAN BAYANGKAN MACAM mana rasa DAN ROPENYE...
maksud daeng...? :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 16:00


Pada 23-11-07 15:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome ye... huhuhu. the answer is in your heart. hehehe

pernah tak terpandang wajah yang begitu indah dipandang? tapi actually tak ada lah handsome pun. there's something nice when you see... menyejukkan hati. tu lah yang paling mengagumkan dan menimbulkan tanda tanya, "siapakah jejaka itu?" hehe :-D

p/s: Allah yang bagi rasa.



syai..siapa ye :berfikir:
nak tau boleh :-P :sopan:
Apa pun biarlah handsome di mata kita, dapat hidup bahagia..membina keluarga yang diberkati Ilahi :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 16:27


Pada 23-11-07 16:00 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 15:50 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

boleh BAGI CONTOH TAK? SEBAB TEMAN NI TAK PAHAM.
boleh juga TEMAN BAYANGKAN MACAM mana rasa DAN ROPENYE...
maksud daeng...? :berfikir: :berfikir:


mungkin daeng nak jawapan begini....

rupa encem..
tapi tak bertanggungjawab...

tulah yang nak dimaksudkan....

**ni ke jawapannya daeng..? den tak geti dah selain had ni...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-07 16:31


Pada 23-11-07 11:22 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



betul tu setuju.
erm paras rupa tu hanya lah bonus..
tapi yang paling penting adalah tanggungjawab yang akan dilaksanakan oleh beliau.. :-)




betul 2...tapi kadang-kadang lelaki tak dapat menerima perempuan yang tak berapa cantik....


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

  


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:01


Assalamualaikum
kak iman : :jangan:
kakisamun : awak pula ye yang berdebar.....aduih...:menunggu:
CS : huhu...ada kisah menarik ni...kisah klasik untuk masa depan..... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:01


assalmualaikum.
mungkin pom tu malu agaknya dapat lelaki tak kacak.he9

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 17:17


puterisembilu: apa yang sama? (buat-buat tak tahu) :sopan:

kakisamun: kuat juga aura cerita saya sampai kakisamun jadi berdebar... :-)

kak iman dan TT: hehehe... kisah klasik ni biarlah rahsia saja lah... :-D nak tahu kena tanya personally lah... :sopan:

cuma, di sini ingin saya kongsikan sedikit cerita mengenai muslimin tersebut. selang beberapa minggu kemudiannya, saya dapat selidik amalan dan latar belakang dirinya. di antara amalannya, solat tahajjud 6-7 kali seminggu, solat fardhu berjemaah 5 kali sehari setiap hari di masjid, juga menghafaz al-Quran (sebanyak 1/3 Al-Quran pada masa tu). akhlaknya juga baik dan berbudi pekerti mulia....

agaknya tu lah sebabnya wajahnya kelihatan indah serta menarik... walau hakikatnya tidaklah rupawan. ;-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 23-11-07 17:22 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:22


Assalamualaikum
hebat...mantop.....

P/S : jauhnya beza dengan diriku....TT....TT...apo nok jadi ni lagi..... :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 17:25


Pada 23-11-07 17:17 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

puterisembilu: apa yang sama? (buat-buat tak tahu) :sopan:

kakisamun: kuat juga aura cerita saya sampai kakisamun jadi berdebar... :-)

kak iman dan TT: hehehe... kisah klasik ni biarlah rahsia saja lah... :-D nak tahu kena tanya personally lah... :sopan:

cuma, di sini ingin saya kongsikan sedikit cerita mengenai muslimin tersebut. selang beberapa minggu kemudiannya, saya dapat selidik amalan dan latar belakang dirinya. di antara amalannya, solat tahajjud 6-7 kali seminggu, solat fardhu berjemaah 5 kali sehari setiap hari di masjid, juga menghafaz al-Quran (sebanyak 1/3 Al-Quran pada masa tu). akhlaknya juga baik dan berbudi pekerti mulia....

agaknya tu lah sebabnya wajahnya kelihatan indah serta menarik... walau hakikatnya tidaklah rupawan. ;-)



wah..mantap..syukor kalau dapat org yang begitu kan sebagai pasangan hidup kita..semoga syai dipilih :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 19:07


Mengikut seorang sahabat saya.. dia kata pilih yang handsome nanti ramai pula peminat...xpasai22 dirampas org dan ada persaingan..sedangkan sekarang ni dia pilih yang xhandsome (dia yang kata xhansome bukan saya..tak kenal pun..) ada saja yang kacau..siap ugut22 lagi..entahlah..dunia semua tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-07 19:13


yang bernama "wanita" tu cun ke tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

ct_umairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31316
Posting: 24

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 20:55


wanita tak pandang rupa kacak yang penting rasa selamat di dunia dan akhirat...
rasa disayangi...rasa diterima...rasa dihargai...yang penting lelaki tu dapat jadi pembimbing dunia dan akhirat..
kacak tu sekadar luaran..kadang-kadang dapat yang handsome boleh buat sakit hati terutama kalau dia jenis yang sedar dia handsome dan mudah dapat sesiapa yang dia nak dan tambahan lagi imannya tipis...
semoga ALLAH kurniakan jodoh yang baik...
penyejuk dimata penawar dihati..
amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_umairahProfil   Hantar PM kepada ct_umairah   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 07:40


Pada 23-11-07 11:40 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Kenapa....?? Kenapa...??
mungkin dah fitrah agaknya....
lagipun encem tu hanyalah di mata bukan di hati...
best lagi kalau encem budi dan akhlak.... :welcome:


Betul ana setuju pendapat enta itu... Sehandsome paras rupa begitu lah Seindah Akhlah... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 07:41


Pada 23-11-07 19:07 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Mengikut seorang sahabat saya.. dia kata pilih yang handsome nanti ramai pula peminat...xpasai22 dirampas org dan ada persaingan..sedangkan sekarang ni dia pilih yang xhandsome (dia yang kata xhansome bukan saya..tak kenal pun..) ada saja yang kacau..siap ugut22 lagi..entahlah..dunia semua tu..

ye ke..??
ish2 macam lah dunia kan??? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-11-07 07:59


Sesetengah orang dia kata..kalau dapat laki handsome susah nak jaga..
nanti hati risau fikir buah hati handsome..baik dapat yang tak kurang handsome..dan kita lawa dari dia..itu pendapat orang..
kalau ana..tak kira handsome ke tak..yang penting baik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 08:05


Pada 23-11-07 17:25 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!


wah..mantap..syukor kalau dapat org yang begitu kan sebagai pasangan hidup kita..semoga syai dipilih :sopan:


hehe.. ya Insya Allah.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 08:45


ha, bagus tu. lain kali cari suami yang
lemah lembut(macam saya), sopan-santun(macam saya),
berbudi-bahasa(macam saya), hormat orang tua(macam saya),
romantik(BUKAN saya), dan baik(macam saya).

p/s: dan saya berazam mesti menjaga rumah tangga saya
mengikut sunnah dan syariah. dan menjadi bapa yang baik kepada baby2
yang comel.

-Exam da habis. yyeehhh yeehhhh!!!-
[ Telah diedit oleh: owl_UM pada 24-11-07 08:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 08:48


Pada 24-11-07 08:45 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

ha, bagus tu. lain kali cari suami yang
lemah lembut(macam saya), sopan-santun(macam saya),
berbudi-bahasa(macam saya), hormat orang tua(macam saya),
romantik(BUKAN saya), dan baik(macam saya).

p/s: dan saya berazam mesti menjaga rumah tangga saya
mengikut sunnah dan syariah. dan menjadi bapa yang baik kepada baby2
yang comel. nak baby!!!!

-Exam da habis. yyeehhh yeehhhh!!!-


keceriaan burung hantu ni selalu berkadar songsang dengan examnya.. hehe :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 24-11-07 08:49 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-07 10:37


Assalamualaikum
berkadar songsang tak mengapa....jangan berkadar songsang ganda dua....susah tu....OU...... :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-07 10:49


Assalamualaikum
bagi ana kalau harapkan handsome saja tapi hati tak seelok wajah pun tak guna juga.yang penting akhlaknya yang elok bukan dari segi wajahnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 13:21


Pada 24-11-07 10:49 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
bagi ana kalau harapkan handsome saja tapi hati tak seelok wajah pun tak guna juga.yang penting akhlaknya yang elok bukan dari segi wajahnya..

ye..
Betul itu... :-)
mesti seiring sekata kan??? 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 16:25


seiring dan sejalan...
seindah bunga di taman...
uhuk uhuk uhuk.... :bunga::bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 16:59


sebab............kbnyakan lelaki handsome tak boleh dipercayai.. jangan marah..
kbnyakan perempuan suka lelaki yang penyayang dan ambil berat...
kalau handsome pun tapi kaki pukul, tak ada hensemnya.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 17:39


Handsome tak menjamin kebahagiaan....
yang petang imannya...
Handsome adalah satu bonus....
Ianya adalah anugerah Allah kepada makhluk ciptaan-Nya


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 17:54


tapi saya nak terus terang lah..
walaupun saya memang tak pandang rupa tapi taklah sampai yang..

opps...tak patut disambung..

tapi saya yakin semua orang pun macam tu..

cuba cakap siapa yang langsung tidak pandang muka walau bagaimanapun...... jujur ye..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

puteriaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13247
Posting: 37
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 18:12


handsome, cantik terlalu subjektif untuk diperkatakan.setiap insan m'pnyai citarasa dan pandangan tersendiri..yang penting akhlak,budi bahasa tu yang kena encem dulu..baru maka pun nampak sejuk mata m'mandang..handsome itu akan lnyp juga Kalau itu yang dimahukan..yang penting suami yang baik,pelindung isteri...keberkatan dalam p'hubungan paling penting..wallahua'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteriainaProfil   Hantar PM kepada puteriaina   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 18:16


ye semua orang nak yang sempurna..
termasuklah diri sofya..
tapi kena ingat apa yang kita nak tak semestinya dapat..
cukuplah yang sedap pada pandangan mata sendiri..

tapi kita kan selalu nampak tak semua pasangan sepadan..
kadang-kadang terfikir juga Kenapa dia pilih orang 2???
[ Telah diedit oleh: sofya pada 24-11-07 18:20 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-07 18:17


Pada 23-11-07 15:41 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome ye... huhuhu. the answer is in your heart. hehehe

pernah tak terpandang wajah yang begitu indah dipandang? tapi actually tak ada lah handsome pun. there's something nice when you see... menyejukkan hati. tu lah yang paling mengagumkan dan menimbulkan tanda tanya, "siapakah jejaka itu?" hehe :-D

p/s: Allah yang bagi rasa.



ana pernah mengalami situasi sebegini... haha.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 18:51


Pada 24-11-07 07:41 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 19:07 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Mengikut seorang sahabat saya.. dia kata pilih yang handsome nanti ramai pula peminat...xpasai22 dirampas org dan ada persaingan..sedangkan sekarang ni dia pilih yang xhandsome (dia yang kata xhansome bukan saya..tak kenal pun..) ada saja yang kacau..siap ugut22 lagi..entahlah..dunia semua tu..

ye ke..??
ish2 macam lah dunia kan??? :berfikir:


iye...
xensem tak apa asal kacak bergaya ..hehe gurau saja..kacak ke xensem kena terima lah kalau dah jdoh.Asal kacak dimata saya dah ok..kalau kacak dimata semua org susah lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 24-11-07 18:54


Sebab yang handsome belum tentu poket berisi!

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 21:17


!!! QUOTE !!!

Sebab yang handsome belum tentu poket berisi!


yaaa... waaahhhhaaa!!! betul!!! poket itu!!
ni memang tak boleh tipu lah...jangan tipu...

architect, doctor, pharmacist, bussinessmen, accountant...
petik jari berapa datang haaa??

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 23:53


Pada 24-11-07 18:51 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-07 07:41 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 19:07 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Mengikut seorang sahabat saya.. dia kata pilih yang handsome nanti ramai pula peminat...xpasai22 dirampas org dan ada persaingan..sedangkan sekarang ni dia pilih yang xhandsome (dia yang kata xhansome bukan saya..tak kenal pun..) ada saja yang kacau..siap ugut22 lagi..entahlah..dunia semua tu..

ye ke..??
ish2 macam lah dunia kan??? :berfikir:


iye...
xensem tak apa asal kacak bergaya ..hehe gurau saja..kacak ke xensem kena terima lah kalau dah jdoh.Asal kacak dimata saya dah ok..kalau kacak dimata semua org susah lah...

:kelip: Betul itu Upsi_InMyheart...
ada jodoh tak kemana kan???
lain org org, lain cita rasa...
gigi sama puteh... otak lain-lain kan??? :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 26-11-07 03:13


emm....
Kalau cari yang handsome..ramai pulak peminatnya..
biarlah handsome akhlak dan budi bahasanya...
:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 04:37


Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....

wanita nak tak???
:-D


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

  


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 04:38


Pada 26-11-07 03:13 , aisyahfarhah posting:

!!! QUOTE !!!

emm....
Kalau cari yang handsome..ramai pulak peminatnya..
biarlah handsome akhlak dan budi bahasanya...
:D


kalau lelaki tu hensome akhlak, hensome budi bahasa dan
hensome paras rupa.... aisyahfarhah nak tak???

:-D


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

  


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-07 07:55


perempuan jatuh hati pada seorang lelaki bukan atas pakej fizikal
berlainan dari lelaki jatuh hati pada seorang perempuan
fizikal tu sebagai satu pakej yang utama, kemudian barulah ciri-ciri lain



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 08:05


handsome tidak menjaminkan apa-apa,cuma sedap mata memandang,mungkin hencem ni boleh menimbulkan riak pada wanita itu..Oleh hal yang demikian kebanyakan wanita muslimah memilih manis rupa dan baik budi pekerti supaya keluarga yang dibina akan sentiasa dipelihara dan mendapat barakah...apa yang penting mensyukuri anugerah illahi kerana memperolehi seorang suami yang terbaik pilihan nya..Dengan Berdoa menghidupkan rumah tangga dengan nilai2 murni berlandaskan islam akan mengharmonikan mahligai kasih yang di bina..InsyaAllah

....Kerana KasihMu AmanahKu

Bookmark and Share

  


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 09:16


Pada 26-11-07 04:37 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....

wanita nak tak???
:-D



:kelip: :kelip:

itu rezeki... :malu: :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 26-11-07 09:46


hansome saja duit tidak ada nak buat pa..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

muslimsoleh
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31804
Posting: 10
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 10:17


Hensome 2penting...
Comel akhlaq,
comel rupa paras..insyaALLAH BONUS lah 2.
susah nak jumpa lelaki soleh zaman sekarang ini...
ramai yang ada penyakit al-wahan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimsolehProfil   Hantar PM kepada muslimsoleh   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 22:27


Pada 26-11-07 09:16 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-07 04:37 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....

wanita nak tak???
:-D



:kelip: :kelip:

itu rezeki... :malu: :sopan:


:kelip: betul itu nuranys... itu nama nya rezeki.. dah jodoh lah katakan,,, Dah handsome akhlak murni pekerti.. susah nak cari lelaki macam itu zaman sekarang ini... 1001 agaknya.. :-D
Doalah kepada Allah di pertemukan dengan lelaki soleh..
lelaki soleh untuk perempuan yang solehah...
jadi perkemaskan lah diri kita ini....
Waallahu A'lam... :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 23:13


sebab kalau bersuamikan lelaki yang hanya ada "handsome" tak menjamin kebahagiaan... :-D :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 07:37


rupa paras tu tak penting sangat....yang penting hati dan tau tnggungjawab....
lagipun kita semua berkongsi kecntikan dan kehensoman yang sama...yang membezakan just pandangan mata kita yang menilainya.... :kelip:


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

  


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-07 08:22


sebab..lelaki handsome ramai peminat..sebab tu tak ramai org pilih yang handsome..mereka tak nak berebut..huhu :lol: :lucu:


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 27-11-07 08:41


Pada 26-11-07 04:37 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!


kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....
wanita nak tak???
:-D



:berfikir: :berfikir: :berfikir:Alhamdulillah.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:44


Pada 26-11-07 04:37 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....

wanita nak tak???
:-D



ini buat-buat tanya ke apa ni?macam tak tau pulak jwpan dia pergi tanya lagi :lol:
mesti lah nak..tapi bahaya juga lah ensem2 sangat-sangat ni.nanti ada saja yang kaco.hampeh

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:45


Pada 27-11-07 08:22 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

sebab..lelaki handsome ramai peminat..sebab tu tak ramai org pilih yang handsome..mereka tak nak berebut..huhu :lol: :lucu:



ni pun sebab dia jugakk lah..perempuan yang bijak tak pandang sangat handsome ni..habis ar spe yang hnsem.. :lol: :lucu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:47


.. saya tak "handsome".. saya "hemsem" saja:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:48


Pada 27-11-07 08:45 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 08:22 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

sebab..lelaki handsome ramai peminat..sebab tu tak ramai org pilih yang handsome..mereka tak nak berebut..huhu :lol: :lucu:



ni pun sebab dia jugakk lah..perempuan yang bijak tak pandang sangat handsome ni..habis ar spe yang hnsem.. :lol: :lucu:


:lol: seolah-olah saya memahaminya..
nanti kalau ditanya orang Kenapa dah berumur tak kahwin2 lagi
kena jawab sebab saya handsome


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:51


Pada 27-11-07 08:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya tak "handsome".. saya "hemsem" saja:malu:


hemsem tu macamana adik kakisamun?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 08:53


Pada 27-11-07 08:51 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 08:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya tak "handsome".. saya "hemsem" saja:malu:


hemsem tu macamana adik kakisamun?



.. adik lagi:lol:adehh.. tua sangat ke si sakinah ini:berfikir:.. "hemsem" itu kira tak sampai tahap "handsome" lah.. "hemsem" ini kira sedang-sedang lah.. kiranya "black sweet" lah macam manggis.. lagi dipandang bertambah manis:malu::lol:adehh.. perasan habis aku ini:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:10


eeeeiii..tau pun prasan..hm tapi kalau yang tak ada rmbut pun ok juga.. :lol:

ye2..kak sakinah..betul-betul .tapi setakat ni org handsome bkahwin jugakk..haha..yang memilih saja bujang sampai bila tak tau

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:13


Pada 27-11-07 09:10 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

eeeeiii..tau pun prasan..hm tapi kalau yang tak ada rmbut pun ok juga.. :lol:


.. caitt.. aku ada rambut lah:-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:16


Pada 27-11-07 08:53 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 08:51 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 08:47 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya tak "handsome".. saya "hemsem" saja:malu:


hemsem tu macamana adik kakisamun?



.. adik lagi:lol:adehh.. tua sangat ke si sakinah ini:berfikir:.. "hemsem" itu kira tak sampai tahap "handsome" lah.. "hemsem" ini kira sedang-sedang lah.. kiranya "black sweet" lah macam manggis.. lagi dipandang bertambah manis:malu::lol:adehh.. perasan habis aku ini:lol:


hemsem atau tidak terpulang pada org yang menilainya...
saya rasa semua org mempunyai penilaian yang berlainan dari pelbalgai aspek.. terpuanglah kita melilihnya dan berserah lah pada allah untuk menetukanya..
wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:18


saya taklah tua sangat adik kakisamun..
tua lagi burung kakak tua..
cuma saya rasa kakisamun ni yang masih kekanakan dariapda saya.. :sopan:
mengaku sajalah adik kakisamun baru lepas SPM

jangan marah adik..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:20


Pada 27-11-07 09:13 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 09:10 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

eeeeiii..tau pun prasan..hm tapi kalau yang tak ada rmbut pun ok juga.. :lol:


.. caitt.. aku ada rambut lah:-P


aikk..naz tak cakap pun aler tak ada rmbut.. :lucu: :lucu: :lucu:
terasa pula..aduh..

kakisamun ni dah tua akak sakinah..tua betul-betul ni.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 27-11-07 12:04


walaupon guy tu handsome perempuan tengok pada mulanya, tapi bila dah lama kenal tak ada maknanya handsome pun.perempuan akan pilih yang baik hati budi juga last2..dah tak pandang handsome.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 13:33


Pada 27-11-07 09:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya taklah tua sangat adik kakisamun..
tua lagi burung kakak tua..
cuma saya rasa kakisamun ni yang masih kekanakan dariapda saya.. :sopan:
mengaku sajalah adik kakisamun baru lepas SPM

jangan marah adik..



.. aku baru lepas SPM:lucu:.. fuhh.. aku sendiri terkejut.. haah.. aku baru lepas UPSR:lol:adehh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:25


hihi..
macam-macam jawapan...

tapi kalau dah sayang, mestilah kita tengok handsome saja kan??

subjektif benda ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:29


Pada 27-11-07 14:25 , abadaa posting:

!!! QUOTE !!!

hihi..
macam-macam jawapan...

tapi kalau dah sayang, mestilah kita tengok handsome saja kan??

subjektif benda ni...


.. cuba anda objektifkan:berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:53


Pada 27-11-07 13:33 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 09:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya taklah tua sangat adik kakisamun..
tua lagi burung kakak tua..
cuma saya rasa kakisamun ni yang masih kekanakan dariapda saya.. :sopan:
mengaku sajalah adik kakisamun baru lepas SPM

jangan marah adik..



.. aku baru lepas SPM:lucu:.. fuhh.. aku sendiri terkejut.. haah.. aku baru lepas UPSR:lol:adehh..


sakinah, saya rasa kakisamun ni sebenarnya lagi tua daripada kita... :-P

cuma saja ngengade selalu.. :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-11-07 15:09


Pada 23-11-07 11:36 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:35 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

beruntungnya saya sebagai seorang lelaki...moga ALLAH jdhkan saya dengan wanita macam tu..
insya allah..... ;-) ;-) puteri doakan azzak berjumpa dengannya....


thank you!jazakALLA HU hoiran!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:18


Pada 27-11-07 14:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:25 , abadaa posting:

!!! QUOTE !!!

hihi..
macam-macam jawapan...

tapi kalau dah sayang, mestilah kita tengok handsome saja kan??

subjektif benda ni...


.. cuba anda objektifkan:berfikir:


jawap guna pencel 2B saja ek! pensel tekan tekan tak main :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:25


Pada 27-11-07 14:53 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 13:33 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 09:18 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

saya taklah tua sangat adik kakisamun..
tua lagi burung kakak tua..
cuma saya rasa kakisamun ni yang masih kekanakan dariapda saya.. :sopan:
mengaku sajalah adik kakisamun baru lepas SPM

jangan marah adik..



.. aku baru lepas SPM:lucu:.. fuhh.. aku sendiri terkejut.. haah.. aku baru lepas UPSR:lol:adehh..


sakinah, saya rasa kakisamun ni sebenarnya lagi tua daripada kita... :-P

cuma saja ngengade selalu.. :-P



.. adik baru lepas SPM lah kak shahidatul.. nak jadi adik angkat akak boleh:kelip::malu::lol:ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:26


Pada 27-11-07 16:18 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:25 , abadaa posting:

!!! QUOTE !!!

hihi..
macam-macam jawapan...

tapi kalau dah sayang, mestilah kita tengok handsome saja kan??

subjektif benda ni...


.. cuba anda objektifkan:berfikir:


jawap guna pencel 2B saja ek! pensel tekan tekan tak main :jangan: :jangan:



.. macam itu ke nak objektifkan makcik:berfikir:.. bijak2:lol:adehh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 23:17


Pada 27-11-07 08:44 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-07 04:37 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-07 11:12 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita hanya mencari perlindungan dunia dan akhirat dari insan bernama suami.

Wallahuta'ala a'lam bissawab



kalau bakal suami tu dapat membimbing wanita di dunia dan diakhirat.... seorang yang handsome....

wanita nak tak???
:-D



ini buat-buat tanya ke apa ni?macam tak tau pulak jwpan dia pergi tanya lagi :lol:
mesti lah nak..tapi bahaya juga lah ensem2 sangat-sangat ni.nanti ada saja yang kaco.hampeh


mana tahu..... perempuan tak mahu lelaki yang handsome...
nak cari yang tak handsome tapi budi pekerti yang baik saja....

budi pekerti yang baik tu kita tak tahu lagi kalau belum kawin...
bila dah kawin, baru tahu....
baru sama-sama mengenali antara satu sama-lain...


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

  


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 23:20


Pada 27-11-07 12:04 , fathifathu posting:

!!! QUOTE !!!

walaupon guy tu handsome perempuan tengok pada mulanya, tapi bila dah lama kenal tak ada maknanya handsome pun.perempuan akan pilih yang baik hati budi juga last2..dah tak pandang handsome.


betul ke macam tu?????
aku baru tahu ni......
:-o


-----------------
((((SETIAP KENYATAAN AKU ADALAH INDIVIDU... TIADA KENA MENGENA DENGAN KERAJAAN/PERTUBUHAN / ORGANISASI / PARTI POLITIK))))

Mari berforum dengan Pemburu Pokok


Bookmark and Share

  


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 07:48


biar kurang rupa tapi lebih budi pekerti.. mm yang lebih rupa tu 1 bonus... pakej lengkap org kata he9

Bookmark and Share

  


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-11-07 08:04


sb bukan paras rupa yang jadi ukuran tapi yang penting hatinye baik dan dapat jaga kita dengan baik..tu saja,,moga dipertemukan dengan insan seperti ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

zaneera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31755
Posting: 49

sudan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 08:32


handsome bukan ukuran..yang penting adalah akhlak, budi pekerti , penghormtannya kepada orgtua, amal ibadah kepada YANG MAHA ESA, dan bertanggungjawab sebagai hamba kepada yang KHALIK., diri, keluarga & masyarakat.... kekacakan seorang lelaki bukan pada rupa parasnya tetapi kekacakan akhlak , ibadahnyer dan mampu menjadi muallim kepada zaujah dan zuriatnya... AMIN.. moga suatu hari nanti Allah pertemukan ana dengannya

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaneeraProfil   Hantar PM kepada zaneera   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 08:36


Pada 27-11-07 23:20 , pemburupokok posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 12:04 , fathifathu posting:

!!! QUOTE !!!

walaupon guy tu handsome perempuan tengok pada mulanya, tapi bila dah lama kenal tak ada maknanya handsome pun.perempuan akan pilih yang baik hati budi juga last2..dah tak pandang handsome.





ini ada kebenarannya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-11-07 12:03


biar encem di mata kita walau tidak di mata orang lain

Bookmark and Share

  


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:46


kalau boleh membimbing, berkepimpinan, baik akhlak ditambah dengan handsome apa salahnya!

tapi keindahan akhlak tetap tidak dapat mengatasi keindahan fizikal.

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:52


Pada 28-11-07 14:46 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

kalau boleh membimbing, berkepimpinan, baik akhlak ditambah dengan handsome apa salahnya!


eh..eh..memang tak salah..apa lakk salahnye.. 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa wanita tidak memilih lelaki handsome

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232308 saat. Lajunya....