Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: anda nakal ke masa sekolah


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» anda nakal ke masa sekolah

Please Mendaftar To Post


Oleh anda nakal ke masa sekolah

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:21


nakal ke , pernah kena denda ke...sebab apa kena denda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:47


memang nakal pun.. macam perangai masa sekolah.. malas hafal sifir kena denda berdiri kat luar tapi sebenarnya saja-saja nak duduk kat luar.. hehehe... masa kat kolej lagilah nakal.. main mercun dengan kawan-kawan sampai kena denda dengan warden.. tu semua pahit masa kena, tapi manis bila di kenang... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 08:51


tak nakal..sebab budak baik:-)
kalau bab denda ni memang lah pernah..tak boleh siapkn kerja sekolah, majoriti satu kelas kena denda jalan itik..kena marah dengan ustazah sebab pakai inai kat jari..tunggulah masa sesuai untuk pakai inai :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 21-11-07 08:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:52


.. saya tak nakal.. malah saya lah budak paling sopan santun dan paling pemalu di sekolah:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:03


Pada 21-11-07 08:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

memang nakal pun.. macam perangai masa sekolah.. malas hafal sifir kena denda berdiri kat luar tapi sebenarnya saja-saja nak duduk kat luar.. hehehe... masa kat kolej lagilah nakal.. main mercun dengan kawan-kawan sampai kena denda dengan warden.. tu semua pahit masa kena, tapi manis bila di kenang... ;)




lupa pulak , saya pun nakal juga

pernah kena denda

dipanggil masa perhimpunan pagi bersama kekawan...
sebab: ponteng dan dituduh anggota kartel jual rokok..

dirotan dibilik pengetua
sebab: surat "persahabatan ikhlas" saya untuk pelajar perempuan kantoi dengan ustazah di asrama puteri.
(kepada nor syuhada, aini fariza, syarifah waffa, huraizah,dan sapa lagi ye? tak ingat dah.. telah berlalu 13 tahun lepas, maafkan senior mu ini kerana mengganggu fokus belajar kalian hehe..)

dilempang oleh warden
kerana dikatakan menconteng tulisan berunsur kutukan di tilam asrama(takkanlah saya kutuk diri sendiri , mentanglah penulis tu mengutuk nama saya kat tilam tu , saya pulak yang kena) cikgu ni tak siasat betul-betul..sabor sajalah, boikot kelas warden merangkap cikgu tu 2 bulan..

dilibas dengan paip getah sampai berbekas darah kat betis oleh ustaz (penderaan remaja)sakit ooo..
kerana solat subuh gajah di dorm (tak turun jemaah dimasjid)

kesalahan-kesaalahan lain tak kena tindakan kerana tidak dapat dihidu oleh pihak berkuasa....


masa tu baru nak jadi orang....


8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:06


saya tak nakal lah..
budak baik..
menjadi contoh dalam kelas :sopan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 09:06


Sakitnye zulman kena rotan..
kira zulman ni kategori nakal rupanya masa belajar :-P
Ana pulak diusik budak laki nakal..kita bentang kat dalam kelas, dia duduk usik kat belakang sampai cikgu tu marah kat dia..bagi amaran jangan kacau ana tengah bentang subjek geografi kat depan

:-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 21-11-07 09:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:26


Pada 21-11-07 09:06 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Sakitnye zulman kena rotan..
kira zulman ni kategori nakal rupanya masa belajar




memang sakit....huhu....nakal..hehehe..pengaruh rakan sebaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:27


huahua tak sangka akhi zulman tulis surat begitu..kat sek kami pun dapat tangkap kes surat menyurat ni terus masuk bilik guru disiplin..bilik guru ada 3..bilik guru laki,perempuan dengan disiplin.yang disiplin tu semua guru perempuan =D

saya suka pergi sek lambat dulu..kadang-kadang tu sikit lagi loceng nak bunyi terus lari masuk pintu pagar,janji lepas pagar :lol: kalau tak sempat kena ambil nama.tapi tak banyak sangat pun..
yang lain-lain tu usik2 kawan gituu2 sajalah..

sakitnya kena rotan dengan paip tu..

kami pernah nampak warden kejar budak putra,lepas itu dia capai ranting kat pokok..entah kenapa budak tu kena kejar.notty budak-budak putra ni.yang baik tu baik sangat..jalan pun langgar tiang :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:30


masa sekolah ek??emm..boleh dikatakan dalam sejarahlah sebab kat sekolah itu tak pernah budak kls teratas buat kes..he2..saya dan geng2 siap kena sound dengan cikgu sebab kslhn yang bukan kiterog lakukan..apa lagi lepas itu cikgu itu jadi musuh ..tiap kali jumpa siap main jeling-jeling lagi..ish3..xptt tulla..nasib baik sbjk yang dia ajar dapat A..lepas itu masa form 5 suka sangat ponteng kls..yang xthn itu nak ponteng bila cikgu masuk kls baru kita nak keluar ikut pintu belakang..hehehe..kamikaze itu..itu belum kira masalah displin macam bawa majalah,kuku panjang(lupa potong) dan yang sewaktu dengannya..tapi biasalah kalau dah baik dengan cikgu displin dan ketua pengawas,itu semua boleh diatur..he2..lepas habis sekolah dah taubat sikit.. :berfikir:
[ Telah diedit oleh: ctnurbebo pada 21-11-07 09:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:34


Pada 21-11-07 09:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

huahua tak sangka akhi zulman tulis surat begitu..kat sek kami pun dapat tangkap kes surat menyurat ni terus masuk bilik guru disiplin.. :lol:


masa tu handphone mana ada...jarang student pakai....kalau sekarang boleh sms saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:44


Pada 21-11-07 09:34 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 09:27 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

huahua tak sangka akhi zulman tulis surat begitu..kat sek kami pun dapat tangkap kes surat menyurat ni terus masuk bilik guru disiplin.. :lol:


masa tu handphone mana ada...jarang student pakai....kalau sekarang boleh sms saja...



noughty2 :jangan:

ada baiknya tak dibenarkan penggunaan hp di sekolah..tengokla masaalah pelajar sekarang makin meningkat kerana salahguna teknologi ni..

kalau dulu tanpa teknologi yang canggih2 sangat macam sekarang ada jugak yang notty macam en.zulman ni, sekarang apetah lagii.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:47


budak-budak notty masa pringkat remaja tu memang ada..dalam muka yang baik-baik jenis jalan langgar tiang tu pun dalam hati deme ada juga rasa kenakalan..dalam mbentuk diri menjadi manusia, mereka suka mcuba..hmm benda boleh dikawal..
cuma sekarang ni tak tau lah nak cakap cene..pergi sek rendah pun bawa hp.budak sek rendah pun dah besar2 saja tengok..kenapa drang cepat sangat tinggi ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:48


.. sekarang "handphone" budak-budak sekolah pun berpuluh kali ganda lebih canggih dari aku.. itu belum tengok isi lagi.. filem2 porno yang melayu usah cakap lah.. punya lah banyak.. rupa-rupanya budak-budak sekolah ni lebih "advance" dari aku.. jom "bluetooth":malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:00


Assalamualaikum...

adakah diri ini nakal masa kecil-kecil dedulu.??

hhmm..

rasa2 nya...sekarang ni lagilah nakalnya..

dedulu..masa kecil-kecil...
mohamad baik saja..
budak takut dengan budak yang lebih besar..

sekarang ni lah yang dah mula...
hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:09


Pada 21-11-07 10:00 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

adakah diri ini nakal masa kecil-kecil dedulu.??

hhmm..

rasa2 nya...sekarang ni lagilah nakalnya..

dedulu..masa kecil-kecil...
mohamad baik saja..
budak takut dengan budak yang lebih besar..

sekarang ni lah yang dah mula...
hehe....


:jangan: notty..

contohilah peribadi pemilik nama Muhammad.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:14


Pada 21-11-07 10:00 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

adakah diri ini nakal masa kecil-kecil dedulu.??

hhmm..

rasa2 nya...sekarang ni lagilah nakalnya..

dedulu..masa kecil-kecil...
mohamad baik saja..
budak takut dengan budak yang lebih besar..

sekarang ni lah yang dah mula...
hehe....

nak kena rotan ni... 8-) 8-) :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:30


ismi kat sekolah baik...
maklumla, org glamer kena jadi baik...
nanti rusak lah reputasi.. muahahaha...

tapi, luar dari sekolah, ismi ni.... uhuk uhuk...
wan ismi selalu pening tahap gaban memikirkan cucunya yang srg ni...

rupanya sampai ke besar otainya... adess.. adess.. bahaya ni... :jangan::jangan::jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:12


kita mmang tak nakal,sebab nakal mmang tak ada dalam kamus hdup kita...(gelak sikit)
...zman budak-budak siapa yang tak nakal...Kalau tak nakal,tak budak lah name dia...
selalu kena dnda diri ateh krusi sebab tak buat homework..se lagi sokmo juga lah kena tulis 'saya takkan buat lagi' sebab gmggu org dalam kelas dan luar kelas lbihh2 lagi org perempuan...ish nakal nya budok ni...jangan kwan rapat sangat dengan dia ye..hazard

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 21-11-07 11:34


Salam Alaik

masa sekolah rendah...ana memang nakal sangat-sangat. masa tu siap ada geng masing-masing. dah pandai gaduh dengan kawan-kawan sekolah. paling best...ada seorang member sekolah pernah kena tampar dengan ana. huhu.. bila sekarang ni teringat semula, ana rasa bersalah sangat-sangat...jahatnya ana ni... :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 11:38


Pada 21-11-07 11:34 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

masa sekolah rendah...ana memang nakal sangat-sangat. masa tu siap ada geng masing-masing. dah pandai gaduh dengan kawan-kawan sekolah. paling best...ada seorang member sekolah pernah kena tampar dengan ana. huhu.. bila sekarang ni teringat semula, ana rasa bersalah sangat-sangat...jahatnya ana ni... :malu:


Ana pun teringat masa sekolah rendah..masa tu darjah enam..
budak-budak laki suka gosipkn ada dengan seorang budak laki ni..
nama ana digabungkn dengan budak laki ni = Rizalla..
Ana geram sangat, ana ambik penyapu..ana pukul kepala budak tu..bukan nakal, tapi geram sebab selalu kena usik.sampai sekarang bila ingat balik..kesiannye kat budak yang selalu usik ana tu, jangan salah faham, ana pukul yang mengusik..bukan pukul yang diusik :-P


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 21-11-07 11:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:42


Pada 21-11-07 11:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:34 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

masa sekolah rendah...ana memang nakal sangat-sangat. masa tu siap ada geng masing-masing. dah pandai gaduh dengan kawan-kawan sekolah. paling best...ada seorang member sekolah pernah kena tampar dengan ana. huhu.. bila sekarang ni teringat semula, ana rasa bersalah sangat-sangat...jahatnya ana ni... :malu:


Ana pun teringat masa sekolah rendah..masa tu darjah enam..
budak-budak laki suka gosipkn ada dengan seorang budak laki ni..
nama ana digabungkn dengan budak laki ni = Rizalla..
Ana geram sangat, ana ambik penyapu..ana pukul kepala budak tu..bukan nakal, tapi geram sebab selalu kena usik.sampai sekarang bila ingat balik..kesiannye kat budak yang selalu usik ana tu, jangan salah faham, ana pukul yang mengusik..bukan pukul yang diusik :-P



hebat tuu.. saya pernah jugak siram air satu tumbler kat atas kepala budak laki yang suka gosip2 kan org ni.. lenjun satu badan..last-last kena kejar dengan budak tu.. sib baik selamat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:44


Pada 21-11-07 11:42 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:34 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

masa sekolah rendah...ana memang nakal sangat-sangat. masa tu siap ada geng masing-masing. dah pandai gaduh dengan kawan-kawan sekolah. paling best...ada seorang member sekolah pernah kena tampar dengan ana. huhu.. bila sekarang ni teringat semula, ana rasa bersalah sangat-sangat...jahatnya ana ni... :malu:


Ana pun teringat masa sekolah rendah..masa tu darjah enam..
budak-budak laki suka gosipkn ada dengan seorang budak laki ni..
nama ana digabungkn dengan budak laki ni = Rizalla..
Ana geram sangat, ana ambik penyapu..ana pukul kepala budak tu..bukan nakal, tapi geram sebab selalu kena usik.sampai sekarang bila ingat balik..kesiannye kat budak yang selalu usik ana tu, jangan salah faham, ana pukul yang mengusik..bukan pukul yang diusik :-P



hebat tuu.. saya pernah jugak siram air satu tumbler kat atas kepala budak laki yang suka gosip2 kan org ni.. lenjun satu badan..last-last kena kejar dengan budak tu.. sib baik selamat..



itu namanya keganasan rumahtangga..opppsss bukan :lol: keganasan pelajar sekolah.. :lol:

emmm macam mana boleh selamat..? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:47


em..nakal... kat rumah memang sah nakal..kejenya abiskan milo saja.. kat sekolah tak nakal tapi biasa lah kena denda tu... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:51


tak nakal rasanya.
masa tu jadi pengawas..so kena tunjukkan teladan yang baik..hehehe 8-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:54


Pada 21-11-07 11:42 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:38 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:34 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Alaik

masa sekolah rendah...ana memang nakal sangat-sangat. masa tu siap ada geng masing-masing. dah pandai gaduh dengan kawan-kawan sekolah. paling best...ada seorang member sekolah pernah kena tampar dengan ana. huhu.. bila sekarang ni teringat semula, ana rasa bersalah sangat-sangat...jahatnya ana ni... :malu:


Ana pun teringat masa sekolah rendah..masa tu darjah enam..
budak-budak laki suka gosipkn ada dengan seorang budak laki ni..
nama ana digabungkn dengan budak laki ni = Rizalla..
Ana geram sangat, ana ambik penyapu..ana pukul kepala budak tu..bukan nakal, tapi geram sebab selalu kena usik.sampai sekarang bila ingat balik..kesiannye kat budak yang selalu usik ana tu, jangan salah faham, ana pukul yang mengusik..bukan pukul yang diusik :-P



hebat tuu.. saya pernah jugak siram air satu tumbler kat atas kepala budak laki yang suka gosip2 kan org ni.. lenjun satu badan..last-last kena kejar dengan budak tu.. sib baik selamat..


hehehe...saya nak gelak dulu :lol: :lol: :lol:

saya pula masa sekolah rendah,
dalam kelas cikgu tanya
siapa pelajar yang cantik, baik dan pandai dalam kelas tu..:malu: :-D
tak tahu ikhlas ke tak kawan perempuan sebelah cepat-cepat sebut nama saya..
kerana malu, tanpa disedari saya telah menampar pipinya..
tak ingatlah nangis ke tak dia..
tapi budak lelaki nakal kat kelas tu selalu lakonkan balik kisah saya menampar


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:56


Pada 21-11-07 11:51 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

tak nakal rasanya.
masa tu jadi pengawas..so kena tunjukkan teladan yang baik..hehehe 8-)



say pun pengawas juga..tapi bila jumpa geng masa tu berubah jadi pemawas....macam warewolf pulak...

teladan...sempadan banyakla saya tunjuk masa tu...Insaf-insaf :cry: :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:59


nakal sangat-sangat tu tak lah
tapi nakal sipi-sipi jee :-P

dulu suka main batu 7 @ selambut dalam kelas..(pernah dengar tak main batu begini) :-P
pantang cikgu tak ada mesti angkut geng main ramai..
kena pula dalam kelas dulu ada satu bilik kecil kat belakang...
tu lah tempat kami ramai-ramai main..
tapi ada satu hari kantoi dengan cikgu...
habis lah kena dendaa berdiri atas kusi:hammer: :hammer:

mula-mula nak main kena kira dulu...
lai lai li lai tamplom...
sapa kena mula dulu... :-P

ingat kisah2 lama ni rasa macam budak-budak saja lagi....
pada hal dah jadi istri org dah...

cepatnyaa masa berlalu kan...
huhuhuuu sedissss bila dah menempuh alam 'dewasa' ni :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:06


Pada 21-11-07 11:56 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:51 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

tak nakal rasanya.
masa tu jadi pengawas..so kena tunjukkan teladan yang baik..hehehe 8-)



say pun pengawas juga..tapi bila jumpa geng masa tu berubah jadi pemawas....macam warewolf pulak...

teladan...sempadan banyakla saya tunjuk masa tu...Insaf-insaf :cry: :-?


kalau kat sekolah taklah nakal, tapi kat asrama...
salah seorang yang selalu kena denda dengan warden...
paling tak boleh lupa kena denda bersihkan bilik yang tak pernah di diami sejak asrama dibuka 5 tahun dulu..
kesalahan yang dilakukan..tengok tv time prep.. :lol: :lol:
satu badan penuh habuk..hehehe
:-D :-P 8-) :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:12


Pada 21-11-07 12:06 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:56 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 11:51 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

tak nakal rasanya.
masa tu jadi pengawas..so kena tunjukkan teladan yang baik..hehehe 8-)



say pun pengawas juga..tapi bila jumpa geng masa tu berubah jadi pemawas....macam warewolf pulak...

teladan...sempadan banyakla saya tunjuk masa tu...Insaf-insaf :cry: :-?


kalau kat sekolah taklah nakal, tapi kat asrama...
salah seorang yang selalu kena denda dengan warden...
paling tak boleh lupa kena denda bersihkan bilik yang tak pernah di diami sejak asrama dibuka 5 tahun dulu..
kesalahan yang dilakukan..tengok tv time prep.. :lol: :lol:
satu badan penuh habuk..hehehe
:-D :-P 8-) :lol:



Library sekolah masa tu saya ketua,...kunci kat saya...
masa prep malam saya and kroni tengok tv kat bilik APD....
salahguna kuasa...budak-budak study kami tengok tv...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:16


pemawas?haha apa tu?

tengok lah pengawas ni dia pula pergi tengok tv..salah satu sebab tak suka pengawas sebab ni lah..setengah tu saja ok..yang sporting2..org ajak lah tengok sama-sama.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:20


kenangan manis yang tak boleh lupa...
masa sekolah rendah, dapat hadiah sejadah dari Ustaz Supaat..dapat markah tertinggi pendidikan islam (darjah 4 kalau tak silap)..dari sabah ke sarawak..ke semananjung ni masih guna lagi "hadiah" tu..ustaz tu pun dah meninggal..sedih tak dapat jumpa buat kali terakhir.. :cry: :cry:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:24


Pada 21-11-07 12:16 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

pemawas?haha apa tu?

tengok lah pengawas ni dia pula pergi tengok tv..salah satu sebab tak suka pengawas sebab ni lah..setengah tu saja ok..yang sporting2..org ajak lah tengok sama-sama.. :lol:



mana boleh...dulu seniority kuat kat sekolah asrama ni...hanya yang geng rapat sahaja yang boleh dapat speciality....kalau teruskan dalam kehidupaan alamat bungkuslah negara...


pemawas..tahu tak bigfoot, spesis adik beradik lah tu...

siang pengawas..malam pemawas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 15:21


!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 21-11-07 10:09

:jangan: notty..

contohilah peribadi pemilik nama Muhammad.. :-)

:malu:

alahai..... ada orang tegur lah..

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 21-11-07 10:14
nak kena rotan ni... 8-) 8-) :lol:

eerrrkk..... alamak...

ada orang nak rotan lah... :-P

kalau masa sekolah menengah dulu...pernah jugalah kena rotan sebab tak jalankan tanggungjawab sebagai seorang ketua kelas...    :malu: buat malu saja...

hehe....

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 21-11-07 10:30

ismi kat sekolah baik...
maklumla, org glamer kena jadi baik...
nanti rusak lah reputasi.. muahahaha...

tapi, luar dari sekolah, ismi ni.... uhuk uhuk...
wan ismi selalu pening tahap gaban memikirkan cucunya yang srg ni...

alahai...
baiknya ukhti yang seorang ni... :-D

pijak angin pun tak kena rupanya... :-P

:jangan: huh... wan ukhti pening kepala ??
apa lah yang dibuatnya tu... :berfikir:

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 21-11-07 10:30
rupanya sampai ke besar otainya... adess.. adess.. bahaya ni... :jangan::jangan::jangan:

eerrrmm....siapakah yang dimaksudkan diatas ???

adakah mohamad ?? :berfikir:

ataupun ukhti ?? :berfikir:

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 21-11-07 11:38

Ana pun teringat masa sekolah rendah..masa tu darjah enam..
budak-budak laki suka gosipkn ada dengan seorang budak laki ni..
nama ana digabungkn dengan budak laki ni = Rizalla..
Ana geram sangat, ana ambik penyapu..ana pukul kepala budak tu..bukan nakal, tapi geram sebab selalu kena usik.sampai sekarang bila ingat balik..kesiannye kat budak yang selalu usik ana tu, jangan salah faham, ana pukul yang mengusik..bukan pukul yang diusik :-P

wah....rupa-rupa nya.... miss "garang" juga ye masa kekecik dulu... :-D

tak boleh lah nak buat bising dalam kelas miss nanti...
takut... :-D


----------------------------------------------------------------------------------------------
ok...ok..
mohamad nak kongsi satu cerita sikit kat antum semua ni..

kisah ni berlaku masa "kelas pertama" untuk subjek "pendidikan Islam" di tingkatan 4 (smk setapak indah).

huhuhu....
SERAM + SEDIH + NAK GELAK = pengalaman... :-D

pertama kali masuk kelas pendidikan Islam untuk tahun itu...dan ustazahnya pun ustazah baru.
masa dia masuk tu, huh...kecut perut..sebab muka garang saja. :-P
lepas itu...dia mulakan sesi suai kenal dengan semua pelajar..
tapi...dia bagi syarat yang tak boleh bising...

tengah bertaaruf tu...tiba-tiba suasana jadi "agak bising"..... apa lagi ustazah pun ambil kayu rutan nya dan menghempas kemeja. :-D huhu...kecut perut masa tu.
entah macam mana, tiba-tiba dia marah ana sebab nampak gigi.
dia kata macam ni "awak...tutup mulut tu!!". ana masih terpinga-pinga sebab apa. ana pun cakap "ustazah...saya tak cakap pun"...lepas itu uztazah cakap "tu...yang nampak gigi tu, buakn cakap ke?". ana diam saja lah.. masa tu, kawan-kawan ana gelakkan ana :-D sebab kena marah. lepas itu tiba-tiba saja... ustazah tu senyum dan berkata "saya main-main saja.... azhar tak marah kan??" .... itu saja lah serba sikit pangalaman kena marah. :malu:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-07 15:53


Pada 22-11-07 15:21 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

"saya main-main saja.... azhar tak marah kan??" .... itu saja lah serba sikit pangalaman kena marah. :malu:



alahai...comei nya bahasa ustazah tu...he

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:21


memang nakal punnnn..!!
selalu masuk bilik displin (BD)..hehe... jadi 'raidah' (ketua kelas), tapi raidah otai..tolong sorokkan barang2 masa spotcheck...he... tak baik kan...adoi...mujur tak jadi 'dhobitoh' (pengawas)...huhu.. :-P tak suka pakai lencana...datang kelas lambat..em..apa ek lagi...banyak sangat lah...:malu:

p/s:nakal2 pun..tapi guru2 tetap ana hormati.... :-) baik sangat dengan ustaz ustazah....tak suka kecikkan hati guru2..nanti ilmu tak berkat...kan..? :-)


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 22-11-07 16:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 16:26


nakal sangat-sangat..lebih-lebih lagi bersama geng... :lol: ..rindu dengan geng `LYNX`,nakal baik.... 8-)


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 21:55


nakal dengan kawan-kawan saja.....setakat berani sakat2,boleh lah.....hehehe....sekarang ni dah jadi bestfren pun,hehehehehe....... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 22:16


Assalamualaikum ...
Kenakalan yang tak boleh d bendung...
Har..Har..Har...
:lol: :lol: :lol:
aktiviti yang paling d gemari, tidur d surau sekolah sebab tak hendak masuk kelas...


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 22:24


zaman sek tak nakal sangat.....
tapi kena denda adalah sebab tak siap kerja sekolah dan dapat markah tak menepati apa yang cikgu target...keretapi dalam kelas...tawaf pokok tebu...berditri atas kerusi & meja benda biasa lah...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 00:44


jadi pengawas.. so baik lah sikit.. jadi contoh.. tapi dengan kuasa yang ada, selalu datang lambat ke sekolah, time nak perhimpunan baru sampai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 01:05


rasanya sekali agaknya melawan yang sebenar melawan.

nak kata nakal.. tak juga.. cuma time tu rasa pengawas tu perlu ditampar supaya sedar yang bidang kuasa dia ada limitasi.

form 1..cikgu suruh buat kajian tempatan sejarah.. kita bawa gambar..dia selamba pergi rampas.. dah lah tak bagi salam. siap koyak sesatunya gambar yang dalam simpanan.lepas tu, memang asal ada peluang, tak boleh tidak mesti ada pengawas yang akan cari silap saya, walau sebenarnya entah apa-apa.

takat jadi pengawas sebab muka lawa.. sebab kak angkat pun pengawas.. sebab MAK jadi CIKGU situ..sowwy..semenjak itu...boleh kata pengawas memang tak suka saya + seorang guru yang anak dia pun pengawas kat situ.. senang saja nak melawan mereka ni... BUAT HABIS BAIK dengan pengetua & semua guru & guru disiplin. ;)

***kesimpulan nak sebut sni.. walau teruk mana pun kita rasa kita di BULI... masih ada ruang untuk kita meletakkan diri. namun BUKAN dengan cara yang MEMBUTA TULI.allah kurnia akal & ilmu untuk dimanfaatkan setiap hari

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 23-11-07 09:03


pernah lari dari sekolah dengan kawan-kawan.....
hari tu rasa nak balik awal... tapi nasib tak baik, terserempak nagan guru disiplin...
apa lagi nak lari dah memang tak boleh dah...
last2 kena masuk kelas baik...
yang malunya...semua student yang duduk kat kantin pandang semacam saja....
nasib baik cikgu tu tak marah....sebab akak anak murid kesayangan dia, jadi saya pun tumpang sekaki....:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-07 12:57


durrah tak nakal...
tapi happening always...
kalau kat sekolah.... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 13:26


hehe... nakal agaknya..
selalu ponteng sek.. nasib xkne denda.. selalu buat pening2 pagi-pagi masa mak kejut.. tak mahu pergi sek.. hehe.. teruk betul.. tapi alhamdulillah dah masuk upper form saya berubah.. dan sek dah xponteng lagi.. pernah masa saya darjah 4.. masa tu baru nak start melawa.. tudung baru nak kemas dan dah start pakai jarum kat tudung.. tapi hari tu trtgl pula kerja sek yang cikgu bagi.. masa cikgu duduk mengjar saya sibuk betulkna tudung sebab tak selesa.. then.. ping!!!!.. hehe.. kenangan manis.. masa darjah 6 cikgu tu still ingat peristiwa tu.. dia ungkit ..katanya.. nasib baik dulu saya tampar awak, baru dapat markah tinggi begini.. hehehe.. then saya termalu2 dengan kawan-kawan ingat peristiwa zaman kecil-kecil.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-07 13:41


Assalamualaikum
nakal...? hm....time sekolah rendah lah....memang nakal....jahat pun ada..huahua....
time sekolah menengah...sampai form 3...jahat lagi...
dan naik form 4...insaf....
naik universiti...lagi insaf....
insaflah wahai teman.... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 22:53


TT nakal ya.. mak tau tak ni? kalau tak, ana gitau kan.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

fizahafizah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.08.2007
Ahli No: 30549
Posting: 51
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-12-07 23:21


Masa sekolah dulu agak nakal lah jugak.. Almaklumlah, sekolah perempuan.. Suka sangat buli pengawas, especially pengawas junior. hehe.. Tapi sangat kamceng dengan pengawas senior dan cikgu2.. camno tu?
Sekarang ni kalau jumpa member-member lama, kebanyakkanya mesti tak percaya yang saya ni member se'otai' mereka masa sekolah dulu...huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizahafizahProfil   Hantar PM kepada fizahafizah   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 13:59


ana nakal jugak masa kat sekolah...kenangan lama menggamit perasaan.,...pahit manis yang tak dapat dilupakan masa zaman sekolah menengah...label heroin bollywood....hihihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:05


nakal sikit saja....pas tu cikgu denda masuk asrama...hhehe
sebab sellu escape class tambahan...sebab mahu tidur ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-08 14:09


ingat lagi masa drjh2.. saya dengan 2org member laki bercakap.laz2 kena pnggl dengan ckg tapi saya xkne..budak-budak laki 2 kena rotan kat tangan.dierg tak puas hati sebab saya xkne.dia cakap nak beritahu ckg saya pun join bercakap tadi.bila dierg bangun saja nak beritahu ckg, saya da tkot..macam nak nangis pun ada..punya lah gelabah.bila da pergi kat ckg, tgk2 dierg terus keluar..rpe2nyer nak pergi toilet! saja saja buat org gelabah..tkekeh2 dierg ketawe kan saya kat luar klaz...

sekarang ni..saya dengan salah seorang dr budak-budak laki 2 dalam proses nak mbina masjid hehehe
doa2kn kami yekk..


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:52


nakal??rasa tak agaknya..saya lah budak yang palin baik..hehe..dah tu comel lagi..akak2 senior suka main dengan saya..so memang tak pernah lah nakal kat sekolah..kalau kat rumah ada lah sikit-sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:59


saya budak yang amat skema sewaktu sekolah..... huk huk.

urm.... darkside kawan sekolah rendah saya. cuba tanya dia. eheheh :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-11-08 22:48


Pada 10-11-08 14:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya budak yang amat skema sewaktu sekolah..... huk huk.

urm.... darkside kawan sekolah rendah saya. cuba tanya dia. eheheh :D



masa sekolah rendah memang nakal..sampai cikgu kejar dalam kelas..hehe..tapi once dah masuk sekolah menengah jadi budak skema..hoo..pengawas yang skema..ngeh3 :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-11-08 23:13


saya memang nakal
saya adalah golongan rockers..zaman dulu tak lah macam budak sekrang ni,,ada TERLAMPAU
handphone pun tak ada, mengenali hp waktu masuk ipta...kecian kan
erm,,,,,nak dpendek,,,saya pernah main tembak kertas kat dalam kelas,,
ya --sebab hari sebelumnya budak laki serang kami berkwan dengan panah dan kertas
apa lagi esknya, saya yak bagi peluang, saya ambik panah sebetulnye dengan kamcengla--dan panah,,habis kelas macam tongkang,,,mengamok guru tingkatan
bukan apa,,budak-budak laki tu,,poyos sangat..PUAS HATI MISI BALAS DENDAM berjaya( MISSION IS COMPLETE)--WALAU TERUK KENA MARAH...
bila dikenang sekarang
KEAYUAN, KEJELITAAN SEKARANNG
HUHUHU..SEGAN PUN ADA..MALU3X....KUIKUKUI

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 00:58


masa kat sekolah saya ni pendiam.......tapi masih dalam kawalan lah....kat rumah pun pendiam....

tapi kalau balik rumah saya jadi nakal pulak........main wau yang di buat sendiri tengah panas terik(tu fasal lah saya gelap agaknya)...

habis semua kepompong rama-rama saya kutip.....nak bela sampai jadi rama-raman


isk....kiranya saya ni nakal seorang-seorang tak suka kacau kerja orang....tapi sekarang ni terpaksa lah sebab kerja dan berurusan dengan ramai orang....kena lah buat bagi suka juga.....

kesimpulannya saya ni tak popular di kalangan cikgu2 kat sekolah...tapi mugkin di kalangan kawan-kawan..... nak asam, nak gula-gula cari saya...sebab saya suka meniaga...time sekolah renda dulu...bila jualan kita orang beli dan habis rasa seronok pulak....hikhik


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 15-11-08 08:44


tak tahan nak gelak baca kenakalan masing-masing..paling tak tahan nak gelak usikan ustazah mohamad dengan cerita kak sakinah malu sampai tertampar kawan dia. :lol:
dan saya suka kata-kata d bawah ni..macam pantu lah pulak..eheh

by kak nurkamar

!!! QUOTE !!!

***kesimpulan nak sebut sini.. walau teruk mana pun kita rasa kita di BULI... masih ada ruang untuk kita meletakkan diri. namun BUKAN dengan cara yang MEMBUTA TULI.allah kurnia akal & ilmu untuk dimanfaatkan setiap hari

...............
hmm..saya rasanya tak ada kes agaknya..hehe..
budak baik :malu: erkk tapi budak baik tak mengaku dia baik
so saya bukanlah budak baik..
teringat sezaman form4&5, kami nakal beramai-ramai..1 kelas perangai nakal..kelas paling fames masa tu..
cikgu pernah marah yang teramat sebab ada org yang tak tukar baju bersukan bila time pendidkan jasmani..cikgu marah lepas itu baling kursi betul-betul kat tepi saya, dan kerusi tu patah..saya ketakutan dan terus menangis(dr kecik memang kuat nangis :malu: )
dan dr sekola rendah ssampai ke matrik selalu d gosipkan dengan ckgu..mebi sebab saya paling aktif mengambik bahagian bila ckgu bertnya..asik-asik saya nak jawab..asik2 saya..last2 saya d tuduh menghntra surat cinta dengan ckgu, pada hal saya memang tak buat..langsung..adess terkejut mendengr pertuduhan tu,
tapi saya bukan budak nakal..saya selalu terkena pertuduhan yang saya sebenarnya tak buat..dengki betul mereka yang mendengki ni iskk..

lagi cerita masa form4&5 kami suka main2kan ckgu sampai ckgu tensyen..bila ckgu cakap saja..mesti ada yang menyahut "setuju..setuju.." lepas tu d sambut dengan 1 kelas lagi dengan ucapan "setuju..setuju.." adess..tak ka tensyen ckgu tu..siap merajuk ckgu tu tak nak masuk kelas kteorang..lepas itu ckgu tu repot dengan guru kelas kami..bila guru kelas masuk dia pun akan marah kami..berterusan sampai nak dekat spm baru d maafkan..adess..ayat guru kelas selalu gunakan bila tengok saya dengan geng saya asik ketawa.."berketawan..berketawaann.." aduhh rindunya cikgu sharifah anisa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 10:00


time sekolah rendah baik saja...
seko menengah dah mula nakal....nakal lah...tapi tak nak cerita..
saya jadi pengawas sebab nakal...kawan dengan budak-budak nakal...tapi di antara mereka, saya top dalam study...so, terpilih pula jadi pengawas....dulu memang benci sangat jadi pengawas...malah gunakan title pengawas tu untuk buat keje2 nakal....
hmmm....rindu zaman sekolah....rindu sangat-sangat.............
sekarang dah tak nakal..
tapi faham Kenapa budak jadi nakal....
Kenapa dia menjadikan diri dia nakal...
sebab ada experience macam tu....
keismpulannya....fahamilah jiwa kanak-kanak nakal..... :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 10:14


Cikgu2 sekolah ramai jiran2 saya. kalau buat degil ke nakal ke cepat saja sampai ke telinga mak ayah. sebab tu saya tak nakal,skema ada lah.. nak jaga nama baik ayah hehehe..

sekolah dulu terkenal sebagai cetti.. dari sekoloah rendah sampai menengah,jadi bendahari saja... tak kira lah dalam kelas ke persatuan ke.. hmm amanah betul :-D..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21194
Posting: 42
Dari: a.keroh, melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 15-11-08 13:44


rasanya nakal juga ar dulu-dulu time sekolah...tapi nakal2 saja lah..sebab tak ada lah sampai melibatkan parent..huhu

nakal2 dengan cikgu..seronok sebenarnya bila teringat..cikgu pun still ingat nya perangai nakal ini..tu lah memori..

zaman persekolahan memang best dan menyeronokkan lah..tak ada masalah..yang perlu just study dan tak perlu fikirkan hal-hal lain...bagusnya...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah89Profil   Hantar PM kepada muslimah89   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 15:28


tak lah nakal tapi biasa biasa saja.time sekolah rendah suka buli seorang member ni.lepas tu masuk sekolah menengah dah terpisah.sekarang dapat tau dia dah kembali ke alam barzarkh sebab meninggal kemalangan di depan pintu masuk kawasan tentera.selamat sempat jumpa dia lama sebelum tu.

paling tak suka subjek pendidikan Islam sebab kena tulih jawi.bila ustazah tanya nak tengok buku latihan cakap tertinggal memacam alasan lagi.last last sampai akhir tahun tak pernah tanya dah..:-D..sekali masuk sekolah menengah tak boleh lari dari tulis jawi pula dah..

time sekolah menengah pakat pakat main bola sepak kertas dalam kelas.tapi tak pernah kantoi.siap ada geng sendiri.tetengah time pmr boleh lagi kami main bola tampar belakang dewan periksa.yang paling best main polis sentri time sekolah menengah.nampak sangat tahap kebusanan tu..

sekarang ni,semuanya pakat membawa diri dah....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 00:08


salam...
time sekolah dulu?? huh..ana budak paling nakal kat hostel...sebab tu ana segan sangat kat owg yang bergelar cikgu ini...hehe..

tapi,nakal2 ana tak pernah langgar peraturan sekolah...
nakal minima lagi lah erk...setakat kena rotan,lari pusing padang,jemur tengah panas tu ana da rasa lah...hehehe...

tapi,time sekolah lah paling best...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181604 saat. Lajunya....