Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: selalu mimpi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» selalu mimpi...

Please Mendaftar To Post


Oleh selalu mimpi...

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-07 19:04


salam sahabat2 sekelian...
:-)
maaf lah kalau-kalau salah landing..
sebenarnya saya mengalami masalah selalu mimpi bila tidur..
even dah baca doa before tidur tapi still mimpi...kadang-kadang mimpi saya bersambung semula lepas terjaga dari tidur..
even tidur sekejap pun masih boleh mimpi...
kadang-kadang tu mimpi sampai pergi luar negara dan mimpi yang dasyat2..pernah juga menangis lepas terjaga...
ada kawan saya suruh jumpa kaunselor..hish..saya pun conpius..
tak nak dah mimpi2...penat dan jadimalas nak bangun
erm..info sikit...saya ni orgnya mempunyai daya imaginasi yang tinggi hehe iyakah? entahlah ..ada member yang cakap begitu..
dalam groupwork selalunya saya dilihat sebgai pemula sesi 'brainstrom'..
please ye..kot2 ada cara untuk hilangkan mimpi...
:welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 21:13


hurm.. masalah selalu mimpi ye... saya ni pulak tak pernah mimpi pun... tidur saja lepas itu tiba-tiba dah kena bangun pagi... hoho. kadang ada tapi tak pernah ingat.

guano nak buat ye. sebelum tidur tu, bukan setakat kena doa saja tau. tapi, baca ayat-ayat Al-Quran. al-fatihah, ayat kursi, 3 qul, ayat2 terakhir surah al-Baqarah atau apa saja. jika sempat lah.. dan yang elok diamalkan adalah zikir 33 kali tasbih, tahmid dan takbir. begitu juga tahlil dan selawat serta istighfar. kemudian sapu lah muka dan pada seluruh badan.....

nampak saja banyak. lelama biasa lah.

dengan amalan zikir ini, hati akan tenang... bila hati tenang, fikiran relaks, maka tak ada lah mimpi ngarut2 waktu tidur dengan izin Allah...

p/s: ada member pernah bagi tips, kalau nak mimpi yang baik-baik, zikir lah selawat dan tepuk2 atas bantal sebelum kita baringkan kepala... entah betul ke tidak... tak ada apa jadi pun kat saya.. huuu


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 13-11-07 21:16 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 23:23


mama ana ajar...
bila tersedar lepas mimpi buruk tu...

baca taawwuz, ludah 3 kali ke kiri, balikkan bantal, tepuk2 sikit, lepas itu beralih sedikit dari tempat baringan yang mula-mula tadi.

atau sebaiknya bangun terus dan ambil wudu.

ana dulu sebelum kawin boleh kata hampir selalu dengar suara perempuan mengilai2 memanggil nama ana. sampai satu tahap kritikal, perempuan tua kejar ana dalam tidur , sampai letih2 bila bangun.

lepas buat gini, 'dia' menari2 pula atas dada. lama, lepas paksa juga buat walau ketakutan yang amat, dah ok alhamdulillah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 23:30


Assalamualaikum...

mohamad kalau tidur, kadang-kadang dapat mimpi best...kadang-kadang mimpi buruk dan kadang-kadang tak ada mimpi langsung...

entah lah...

IBU dan AYAH ana selalu pesan sebelum tidur...
1)gosok gigi
2)ambil wuduk
3)baca 4 pukul
4)baca doa tidur

lepas itu...baru tidur.... zzzzzzzzzz

*kadang-kadang tu....mohamad malas sikit... baca doa tidur lepas itu tersu tidur.... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-11-07 23:34


:berfikir: errmm..cerita pasal mimpi ni

selalu mimpi nak kena bunuh.. :cry: :cry:
lepas itu nak lari siap boleh terbang lagi..lawak rasa :lol:
macam-macam mainan syaitan ni



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 23:44


Pada 13-11-07 23:34 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: errmm..cerita pasal mimpi ni

selalu mimpi nak kena bunuh.. :cry: :cry:
lepas itu nak lari siap boleh terbang lagi..lawak rasa :lol:
macam-macam mainan syaitan ni


eerrkkk....selalu mimpi nak kena bunuh??

hhmm... sebelum tidur dah baca doa ke??

eerrkkk....
terbang??.

kalau nak tahu, bila mohamad berdepan dengan mimpi buruk, mohamad selalu tak boleh nak lari....last2...mohamad akan terjaga dari tidur.

tapi...bila mimpi BEST saja.... memang senang sangat nak terbang. :-P

hhhmm...pening...pening...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 23:53


waktu berubat hari tu..
ustaz pean.. kalau mimpi terima anak.. jangan ambil.. sebab kalau ambil.. maksudnya kita setuju nak terima saka....

gitulah pesannya...

tapi.. ana dah terrambik lah pulak.... ambil anak kucing orang buang kat sekolah... coooomeyyy!~~~:P:P

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-11-07 23:58


Pada 13-11-07 23:44 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 23:34 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: errmm..cerita pasal mimpi ni

selalu mimpi nak kena bunuh.. :cry: :cry:
lepas itu nak lari siap boleh terbang lagi..lawak rasa :lol:
macam-macam mainan syaitan ni


eerrkkk....selalu mimpi nak kena bunuh??

hhmm... sebelum tidur dah baca doa ke??

eerrkkk....
terbang??.

kalau nak tahu, bila mohamad berdepan dengan mimpi buruk, mohamad selalu tak boleh nak lari....last2...mohamad akan terjaga dari tidur.

tapi...bila mimpi BEST saja.... memang senang sangat nak terbang. :-P

hhhmm...pening...pening...


doa?bacala.....
lepas itu sapa yang nak bunuh tu lagi sedih..huh :cry:
bapa sendiri..mesti sebab jarang brhubung..ampukananakmu :-( :-(

saya boleh lari..terbang tinggi lagi..bila nak terturun kuatkan lagi berkepak...haha3lawak :lucu: :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 00:36


bab mimpini ana pun ada masalah yang sama. kalau rajin tu ana baca doa tidur dan laen2 tapi kalau ana malas just baca doa tidur saja. ana selalu mimpi dan mengigau. ana selalu cakap masa tidur sampaikan kawan ana pun takut. hihi serammmm... tapi kalau kena tanya kawan mimpi apa malam tadi jawapannya ana tak mimpi apa-apa, apa nak jadi pada ana ni? ana takut bila dah kawin nanti masalah ini masih lagi berlanjutan. kekalau tengah tidur nanti ana sebut nama lelaki lain......bahaya ni...:-( HELP........

p/s: mimpi dengan mengigau apa bezanya?

Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 01:05


ada tak sesiapa yang boleh tfsir mimpi??ana pernah 2-3kali mimpi sembahyang kat masjidil haram..!!


-----------------

[ Telah diedit oleh: dziaulhaq pada 14-11-07 01:06 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-07 12:56


Pada 13-11-07 23:23 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

mama ana ajar...
bila tersedar lepas mimpi buruk tu...

baca taawwuz, ludah 3 kali ke kiri, balikkan bantal, tepuk2 sikit, lepas itu beralih sedikit dari tempat baringan yang mula-mula tadi.

atau sebaiknya bangun terus dan ambil wudu.

ana dulu sebelum kawin boleh kata hampir selalu dengar suara perempuan mengilai2 memanggil nama ana. sampai satu tahap kritikal, perempuan tua kejar ana dalam tidur , sampai letih2 bila bangun.

lepas buat gini, 'dia' menari2 pula atas dada. lama, lepas paksa juga buat walau ketakutan yang amat, dah ok alhamdulillah.


thanks nurkamar..
:welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:01


Pada 13-11-07 21:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hurm.. masalah selalu mimpi ye... saya ni pulak tak pernah mimpi pun... tidur saja lepas itu tiba-tiba dah kena bangun pagi... hoho. kadang ada tapi tak pernah ingat.

guano nak buat ye. sebelum tidur tu, bukan setakat kena doa saja tau. tapi, baca ayat-ayat Al-Quran. al-fatihah, ayat kursi, 3 qul, ayat2 terakhir surah al-Baqarah atau apa saja. jika sempat lah.. dan yang elok diamalkan adalah zikir 33 kali tasbih, tahmid dan takbir. begitu juga tahlil dan selawat serta istighfar. kemudian sapu lah muka dan pada seluruh badan.....

nampak saja banyak. lelama biasa lah.

dengan amalan zikir ini, hati akan tenang... bila hati tenang, fikiran relaks, maka tak ada lah mimpi ngarut2 waktu tidur dengan izin Allah...

p/s: ada member pernah bagi tips, kalau nak mimpi yang baik-baik, zikir lah selawat dan tepuk2 atas bantal sebelum kita baringkan kepala... entah betul ke tidak... tak ada apa jadi pun kat saya.. huuu




:welcome:
terima kasih banyak-banyak syahidatul
besnye tak pernah mimpi..urmm saya selalu membaca before tidur tu yang kekadang xsempt baca doa dah lentok huhu



Bookmark and Share

  


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:10


Pada 13-11-07 23:53 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

waktu berubat hari tu..
ustaz pean.. kalau mimpi terima anak.. jangan ambil.. sebab kalau ambil.. maksudnya kita setuju nak terima saka....

gitulah pesannya...

oooo
betul ke...
pernah juga mimpi dapat baby comey sangat..
saya jaga baby tu macam anak sendiri..huhu
kalau lah saya catat mimpi2 yang saya alami agaknya dah boleh buat koleksi mimpi hehe
:-D




Bookmark and Share

  


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:11


Pada 13-11-07 23:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

IBU dan AYAH ana selalu pesan sebelum tidur...
1)gosok gigi
2)ambil wuduk
3)baca 4 pukul
4)baca doa tidur

lepas itu...baru tidur.... zzzzzzzzzz

*kadang-kadang tu....mohamad malas sikit... baca doa tidur lepas itu tersu tidur.... :-P


Sama lah..mesti ambik wuduk dulu sebelum nak tidur..
lepas itu baca 3 pukul, baca doa2 yang kita hajati dan akhirnya baca doa tidur :sopan:
Mimpi tu mainan tidur, tapi kadang-kadang ia betul seperti petunjuk.
Ana pernah mimpi masa nenek baru meninggal..
masa tu memang makcik tengah sakit..
ana mimpi nenek berjalan bersama dengan makcik..depan nenek dan belakang tu makcik..
Lepas tu ana terjaga..rjd risau mimpi begitu..
duduk 3 bulan lepas tu makcik meninggal..macam dah dapat rasa makcik nak pergi jauh dari kami semua..itulah makcik yang paling rapat dengan ana..
Spupu ana pun sama..selalu dapat alamat dari mimpi dia.
Dia selalu mimpi masa ada sedara mara yang nak meninggal..pelik sangat.
kadang-kadang bila fikir, mungkin DIA nak suruh spupu ana brubah ke arah yang lebih baik..Alhamdulillah sekarang dah mula bruabh sikit-sikit.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:12


Pada 13-11-07 23:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

mohamad kalau tidur, kadang-kadang dapat mimpi best...kadang-kadang mimpi buruk dan kadang-kadang tak ada mimpi langsung...

entah lah...

IBU dan AYAH ana selalu pesan sebelum tidur...
1)gosok gigi
2)ambil wuduk
3)baca 4 pukul
4)baca doa tidur

lepas itu...baru tidur.... zzzzzzzzzz

*kadang-kadang tu....mohamad malas sikit... baca doa tidur lepas itu tersu tidur.... :-P


eh...4 qul ke 4 pukul ni? IBU dan AYAH selalu tak pernah psan baca 4 pukul...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:16


baru-baru ni mimpi dibunuh org,tapi tak sempat kena bunuh...jam HP da berbunyi mnandakan waktu subuh..terjaga lah juga.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:27


selalu mimpi jadi hero dan kejar org jahat

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:44


!!! QUOTE !!!


posticon Posting pada: 13-11-07 23:58
doa?bacala.....
lepas itu sapa yang nak bunuh tu lagi sedih..huh :cry:
bapa sendiri..mesti sebab jarang brhubung..ampukananakmu :-( :-(

saya boleh lari..terbang tinggi lagi..bila nak terturun kuatkan lagi berkepak...haha3lawak :lucu: :lucu:

owh...dah baca ke.

yang nak membunuh tu ayah enti??.
eerrkk...mohamad no komen.
tak ada pengetahuan langsung.

------------------------------------------------------------------------------------
hehe...main terbang2 ye...
mainan semata-mata.... :-D

jangan tak turun sudah lah.. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:47


Pada 14-11-07 13:12 , azzak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 23:30 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

mohamad kalau tidur, kadang-kadang dapat mimpi best...kadang-kadang mimpi buruk dan kadang-kadang tak ada mimpi langsung...

entah lah...

IBU dan AYAH ana selalu pesan sebelum tidur...
1)gosok gigi
2)ambil wuduk
3)baca 4 pukul
4)baca doa tidur

lepas itu...baru tidur.... zzzzzzzzzz

*kadang-kadang tu....mohamad malas sikit... baca doa tidur lepas itu tersu tidur.... :-P


eh...4 qul ke 4 pukul ni? IBU dan AYAH selalu tak pernah psan baca 4 pukul...

Assalamualaikum...

eerrmm.... biasa lah..
kalau tulis lain macam sahaja..
secara automatik... akan ditukar kepada perkataan penuh.

mohamad tulis "k u l" tak tulis "Qul"

hehe...maaf. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:56


Assalamualaikum
selalu jeq jadi mimpi jatuh dari tempat tinggi...amat menakutkan...tapi tak pernah terbunuh....
susahlah....sebab saya memang hampir setiap hari mimpi...
baik dah doa atau tidak..mungkin banyak sangat berfikir agaknya....hurmm.....
mungkin juga doa tu tak cukup banyak lagi macam yang cik s kata tu..kena tambah lagi ni...

lemahnya imanku.....kuat TT..kuat....:ejek:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 14:00


mimpi ..siapa yang selau mimpi yang indah-indah..semua mimpi buruk saja..
[ Telah diedit oleh: zulman pada 14-11-07 14:02 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 14-11-07 14:04


Assalamualaikum wwt..

Hmm..ana ini pulak jarang sangat mimpi.. :kelip:
Teringin jugak nak mimpi.. :-D
Selain berwudu',baca ayat kursi dan baca doa tidur..
jangan lupa maafkan semua orang sebelum tidur tu..
so hati pun tenang..
minda pun terasa lapang..InsyaALLAH :-)

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 18:10


Pada 13-11-07 21:13 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

.

p/s: ada member pernah bagi tips, kalau nak mimpi yang baik-baik, zikir lah selawat dan tepuk2 atas bantal sebelum kita baringkan kepala... entah betul ke tidak... tak ada apa jadi pun kat saya.. huuu


ismi buat juga tepuk2 bantal.. tapi bukan untuk dapatkan mimpi indah... ismi buat sebab nak bagitahu kat bantal tu, nanti jangan lena sangat.. kejut ismi jam............ insyaAllah, sebelum alarm lagi ismi dah terjaga... (agaknya, bantal tu dapat merasakan kasih sayang dari tuannya..... ;-) )

Pada 14-11-07 13:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



lemahnya imanku.....kuat TT..kuat....:ejek:


TT..?? :berfikir: :berfikir: ni nak kena komisen ni... :berfikir: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 00:19


Pada 14-11-07 12:56 , lukluk_assyifa posting:



sama same.... :bunga: :bunga: :welcome:



-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 12:36


Assalamualaikum
CI nak kenakan komisen eh..
hoho....jom TT..jom...pergi tidur...jangan lupa tepuk bantal..puh kiri..puh kanan....

P/S : malam tadi dah buat...bacaan ayat kursi...3 qul...doa tidur...Kenapa masih mimpi ye...wudhu' pun dah.... :-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zaliaku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2007
Ahli No: 29527
Posting: 34

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:51


pernah terbaca mengikut kajian orang yang kuat bermimpi tu orang yang kuat berfikir... kalau tak silap..



just relaxx...
www.amylela.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaliakuProfil   Hantar PM kepada zaliaku   Pergi ke zaliaku's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 13:22


Pada 15-11-07 12:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
CI nak kenakan komisen eh..
hoho....jom TT..jom...pergi tidur...jangan lupa tepuk bantal..puh kiri..puh kanan....

P/S : malam tadi dah buat...bacaan ayat kursi...3 qul...doa tidur...Kenapa masih mimpi ye...wudhu' pun dah.... :-?



dah lama tak bertegur sapa dalam forum.. TT ni apa? Tuan Tetap ke? hehehe.... :sopan: saya main teka saja...

kalau selalu bermimpi waktu tidur, saya yakin, TT sedang berfikir waktu sebelum nak tertidur... mungkin teringat-ingat sesuatu atau apa-apa saja perkara.... maka minda sedang menjadi aktif. time tu pula terlelap dan lena, tapi minda pula macam dah kena train dok fikir dan fikir, maka tertayang lah macam-macam gambaran di minda waktu tidur...

cuba berzikir sampai beratus2 kali waktu sebelum nak lelap mata... focus pada zikir itu dan tenangkan fikiran.... dengan mengingati Allah, hati kan menjadi tenang... insya Allah minda tak terfikir benda-benda dan tuan-tuan dan puan-puan dapat lah tidur tanpa bermimpi apa-apa... tiba-tiba saja kena bangun pagi hehehe....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 13:24


.. aku pun selalu mimpi..macam mana ek??? tapi mimpi yang selalu org lelaki mimpi:malu:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 15-11-07 13:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 17:24


Pada 15-11-07 13:24 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku pun selalu mimpi..macam mana ek??? tapi mimpi yang selalu org lelaki mimpi:malu:


kakisamun tanya macamana nak hilangkannya ye...? huuu :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 16-11-07 19:10


apa dia mimpi yang org laki selalu mimpi?
erm..betul juga before tidur banyak saja benda yang saya fikir..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:44


Assalamualaikum
kakisamun : :jangan:
CS : terima kasih...akan diusahakan lagi....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:56


hmmm....
masa tengah duduk tunggu2 tadik...
terbaca datu artikel tentang apa entah.. tak berapa nak ingat...
tapi... dia ada tulis....
dinyatakan di situ...

memaafkan semua org sebelum tidur dapat melapangkan dada dan memudahkan tidur...
betul.. ismi amalkan....

cubalah TT amalkan jugak...

p/s: setuju dengan cik syahidatul... bukan ke termasuk dalam adab nak tidur... selawat dan zikrullah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:05


Assalamualaikum
a'ahlah..dah ingat cuma tak masukkan T.K...tak mengapa..ini dah masukkan....

P/S : mungkin sebab tak termimpikan T.K ni agaknya..tu yang lupa....huh.. :-P

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 19-11-07 15:22 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:25


ismi tak faham... bagaimana harus ini...?
uhuk uhuk uhuk...
:berfikir::berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 15:27


Assalamualaikum
tadi CI kata saya lupa masukkan nama tuan kapten....ni kira dah masukkan ni..
T.K....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:29


Pada 16-11-07 17:24 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 13:24 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. aku pun selalu mimpi..macam mana ek??? tapi mimpi yang selalu org lelaki mimpi:malu:


kakisamun tanya macamana nak hilangkannya ye...? huuu :sopan:



.. mimpi ini tak boleh hilang.. kecuali lah bila aku "monopause" nanti:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:30


Pada 16-11-07 19:10 , lukluk_assyifa posting:

!!! QUOTE !!!

apa dia mimpi yang org laki selalu mimpi?
erm..betul juga before tidur banyak saja benda yang saya fikir..


.. macam mana nak jawab ek.. malu lah:malu:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:46


Pada 19-11-07 15:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 19:10 , lukluk_assyifa posting:

!!! QUOTE !!!

apa dia mimpi yang org laki selalu mimpi?
erm..betul juga before tidur banyak saja benda yang saya fikir..


.. macam mana nak jawab ek.. malu lah:malu:..


noughty2 :jangan:
tak payah jawab lah dik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:47


Pada 19-11-07 15:05 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ahlah..dah ingat cuma tak masukkan T.K...tak mengapa..ini dah masukkan....

P/S : mungkin sebab tak termimpikan T.K ni agaknya..tu yang lupa....huh.. :-P



erkk... ismi ke TT yang salah topik ni...??
adess... sampai ke sini bawaknya...
mana lah ismi tak kompius... :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 16:08


Pada 19-11-07 15:46 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 15:30 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 19:10 , lukluk_assyifa posting:

!!! QUOTE !!!

apa dia mimpi yang org laki selalu mimpi?
erm..betul juga before tidur banyak saja benda yang saya fikir..


.. macam mana nak jawab ek.. malu lah:malu:..


noughty2 :jangan:
tak payah jawab lah dik..


.. org bertanya kena lah jawab.. sian pula dia tertanya2 apa mimpi org lelaki tu.. nanti suami dia jawab lah:lol:ahaks.. segan pula aku nak kasi tau..:lol:adehh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:16


Assalamualaikum
kakisamun...... :jangan:
jangan bawa mereka semua ke alam mimpimu... :jangan:
udah...udah....saya kata enudah lah....
CI : a'ahlah..mimpi rupanya saya ni...sampai salah topik...... :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 23:23


sudah gaharu cendana pula
sudah bermimpi bertanya orang lain pula..
boleh masuk projek pantun ukhwah tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 23:35


Pada 19-11-07 23:23 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

sudah gaharu cendana pula
sudah bermimpi bertanya orang lain pula..
boleh masuk projek pantun ukhwah tak?

hhmm..

kejap...kejap

bagi mohamad analisis dulu..
:berfikir: :berfikir: :berfikir:

boleh2...cuma kena bagi 4 rangkap lah..
baru cantik dan kemas sikit... :-D

*mohamad main hentam saja... tak pandai pun pasal pantun ni


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 04:20


wahh.. mohamad dah pandai menganalisis pantun...
selepas ini mesti boleh karang pantun pula ek...
boleh lah join geng pantun ukhwah.com...

p/s:itula.. asik bermimpi saja... :jangan::jangan: bahaya ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:33


Pada 20-11-07 04:20 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

wahh.. mohamad dah pandai menganalisis pantun...
selepas ini mesti boleh karang pantun pula ek...
boleh lah join geng pantun ukhwah.com...

p/s:itula.. asik bermimpi saja... :jangan::jangan: bahaya ni..

hehe...

mana ada pandai..
itu main hentam sahaja. :-D

kalau nak "komen" yang hebat, tanya lah akhi Daeng_Jati..


P/S: mohamad asyik bermimpi??.... ye ke ukhti ismi??.. :berfikir: :berfikir:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuJabal
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34583
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 21:39


Dalam sains , mimpi digelar satu perjalanan ghaib minda bawah sedar . Kalau ikut orang2 tua , mimpi bermakna roh terkeluar dari jasad dan merayau sama ada atas kekuatan roh itu sendiri ataupun ada yang tolong bawa 'jalan-jalan' . :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For IbnuJabalProfil   Hantar PM kepada IbnuJabal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149604 saat. Lajunya....