Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Menangis kerana Sahabat?..anda pernah


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Menangis kerana Sahabat?..anda pernah

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Menangis kerana Sahabat?..anda pernah

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 19:45


sahabat?..dia yang kmungkin kita perlukan bila berjauhan dengan family, dan kerananya juga kita mengalirkan air mata....mungkin air mata sedih?penyesalan atau kerana marah dengannya..mari pakat kongsi:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 19:49


assalamualaikum
penah2...hurm...
masa nak berpisah time sekolah...
tapi sekarang da tak nangis dah sebab dah besar dan dah matured..;)
kalau nangis pun sekarang ni kalau time muhasabah dan teringat family..:kelip:
kalau sebab kawan-kawan tu tak ada dah sekarang ni...:D
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 11-11-07 19:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 19:53


Assalamualaikum...saya pun pernah...biasa ar dalam menghadapi dugaan dalam hidup...lidah lagi kan tergigit ni kan kawan yang kita jumpa hari2...tapi sekarang ok dah...ye ar masa 2 zaman2 xmatured lagi... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:44


erm.......lina matured?fikir-fikirkanlah.....kadang org matured pun nangis

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:55


matured tak boleh nangis ke? takkan agaknya..
: berfikir : : berfikir : : berfikir :

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 20:57


kuat tol kahfi8 berfikir....tak ke sakit kepala tu.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 21:08


kahfi8 memang kuat berfikir pun...hehe...:grin:

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-07 21:33


pernah nangis kerana sahabat sebab dia potong bwg hari tu...wuarghhh!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 21:53


setkt ini belum lagi...setakat pendam perasaan adalah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:03


assalamualaikum saya pun pernah,sedih sangat sampai sedu2 huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:07


Pada 11-11-07 20:44 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

erm.......lina matured?fikir-fikirkanlah.....kadang org matured pun nangis


ni mesti kes tak baca apa yang org posting abes2...
kan ada dinyatakan kalau teringat family dan muhasabah..time tu menangis lah..
cuma kalau pasal kawan-kawan..tak ada da lah..pendam rasa saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:10


tak nak ingat kisah lama...
sungguh menguris hati..
huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:48


kasihan...dan sedih..

lebih-lebih jika 'sahabat itu' tak mampu untuk kita tegur.... kesilapannya...

moga-moga ALLAH mengampuni segala kelalaian kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 03:26


menangis gembira... kerana sahabat berjaya mendapat kebahagiaannya sendiri...
windunya masa2 yang berlalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 08:19


Assalamualaikum

kalau nangis susah nak berhenti..
kena banyak tenangkan hati..
ingat Allah selalu..
insyaAllah hati sentiasa tenang..
bior org sakitkan hati kita..
tapi jangan kita sakitkan hati org...ingat tu..
wassalam..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-11-07 08:52


Assalamualaikum

pernah.. tapi tu dulu... sekarang ni, memendam rasa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 10:03


Pada 11-11-07 19:45 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat?..dia yang kmungkin kita perlukan bila berjauhan dengan family, dan kerananya juga kita mengalirkan air mata....mungkin air mata sedih?penyesalan atau kerana marah dengannya..mari pakat kongsi:)


Assalamualaikum

Nuranys : pernah menangis kerana sahabat..selalu jugak...bila rindu datang..bila pedih luka dihati..bila ingin berpisah..em...
rindunya.... :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:05


belum pernah lagi....

cuma sejak kebelakangan ini.. ada seorang kawan baru di pejabat, melihat caranya berkata.. sikapnya, saya seperti tersentak sedikit.

baru-baru ini dia diminta membawa motorsikal lama ke kuala lumpur.. sebelum Maghrib dia bertolak.. saya pula, seperti tidak keruan dirumah.. ingat pada dia, perjalanannya.. baikkah. terus saya hubunginya.. bertanya khabar... alhamdulillah hati kembali lapang.. saya hubungi lagi sehingga dia sampai ditempat yang dituju.

sebelum ini, saya tidak pernah buat begitu.. malah hati saya tidak keruan, walaupun ada ramai lagi kawan-kawan tapi tidak dengan sahabat yang ini.. mumngkin kerana kami suka berbual berkaitan perjalanan menuju akhirat.

saya menemui seorang yang begitu teguh tauhidnya.. Allahuakhbar! dia tidak berpura2 dengan apa yang dibuat.. jika dia rasa kita salah ditegurnya dinasihatinya.. walaupun dengan majikannya sendiri!

Jika inilah SAHABAT yang aku cari selama ini.. untuk dunia dan akhiratku, kurniakanlah kami Ya Allah limpah rahmat-MU ..keredhaanMu..

(sesungguhnya Allah swt Maha Mengetahui..)

-maaf ye.. panjang pula postin') :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:15


bismillahhirrahmanirrahim

menangis kerana sahabat..?erm..pernah..Kenapa..?bak kata siti 'biarlah rahsia'..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 12-11-07 11:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-11-07 11:32


Assalamualaikum
selalu jugak....cencitip lah....huhu..sebab saya sayang sahabat saya.....walaupun sahabat saya tak sayang saya....huhu.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 11:36


menangis kerana sahabat...em...pernah dikhianati oleh insan bergelar sahabat...peritnya hanya tuhan yang tahu..apapn sahabat pun sama seperti kita.. manusia biasa yang punya kkurgn dan kelebihan sendiri...kemaafan mampu membuatkan kita kembali tenang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:00


pernah juga....tapi kisah dah lama..... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

ai_nee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4217
Posting: 29
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-07 12:25


Pada 12-11-07 11:36 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

menangis kerana sahabat...em...pernah dikhianati oleh insan bergelar sahabat...peritnya hanya tuhan yang tahu..apapn sahabat pun sama seperti kita.. manusia biasa yang punya kkurgn dan kelebihan sendiri...kemaafan mampu membuatkan kita kembali tenang..


hehe..sedih saja dengar..
tapi kan, kalau hati tu keras sangat,susah juga nak beri kemaafan.
bagaimana ye?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_neeProfil   Hantar PM kepada ai_nee   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:29


org tua2 kata kemafan tu adalah dendam terindah dalam hidup kita....so,kita kena lembutkan hati untuk sentiasa memaafkan sahabat2 kita...baru ukhwah stsa berkembang mekar..betul tak ai_nee

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:41


salam...
pernah...sebab dia salah sangka pada saya...
sedih sangat...
padahal saya ikhlas dengan dia...
cumanya waktu tu taknak susahkan dia...
sekarang dah ok...belajar dari kesilapan....
syukran pada Allah atas ukhwah ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

ai_nee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4217
Posting: 29
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-07 12:49


Pada 12-11-07 12:29 , pencintamu posting:

!!! QUOTE !!!

org tua2 kata kemafan tu adalah dendam terindah dalam hidup kita....so,kita kena lembutkan hati untuk sentiasa memaafkan sahabat2 kita...baru ukhwah stsa berkembang mekar..betul tak ai_nee


:-D hehe..
betul tu 'pencintamu'
selamat 'berkenalan'.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_neeProfil   Hantar PM kepada ai_nee   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 13:41


tak pernah..

saya tak pernah nangis kerana sahabat, kawan, kekasih atau sesiapa..
menangis mengenang ibu bapa dan dosa...banyak kali..

:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 09:57


Assalamualaikum...

ana pernah menangis disebabkan oleh seorang sahabat.. ana dengar sendiri dia mereka-merekakan cerita tentang ana..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 14:18


ana ingat lagi ana pernah menangis disebabkan sahabat ana ingin memutuskan tali persahabatan.ana sendiri pun tak tahu,Kenapa dia buat begitu kat ana.waktu2 ana sedih sangat,balik rumah saja ana terus kunci bilik dan menangis sepuas-puasnya... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 14:29


menangis kerana sahabat..ada ke tak ye..ada rsnye
masa nak berpisah dengan kawan-kawan..kawan-kawan belajar, kawan-kawan sebilik..mestilah sedih sebab semuanya balik ke kg halaman masing-masing:-(
Alhamdulillah..masih berhubung hingga sekarang walaupun lama tak jumpa.
semoga Allah sentiasa dekatkan hati kami semua..ukhwahfillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 11:51


assalamualaikum
mmm...no komen...
redha sajalh...
ingat Allah selalu...
insyaAllah Allah bersama hambaNya yang sentiasa menginagtinya...
anggaplah ujian itu adalahdugaan..
dan dugaan adalah untuk menguji kekuatan iman kita...
sama-samalah renungkan setiap perkara yang menimpa...segalanya bukan sia-sia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:16


ada..ada
ada salah paham masa tu
dah lah masa tu taun baru, ada bunga api kat matrik
dak2 lain tengok dengan kawan-kawan rapat mereka
sedeynye masa tu..susah betul nak menerima maaf
sekali lalu depan bilik dia..tengok di celah2 pintu terbukak tu..
tengok dia tidur sambil pegang gambar kami
huhu...sedeynye..rasa macam cerita melayu saja
alhamdulillah esoknya dah baik..tapi tebal juga lah muka..
tapi tak kesah lah..asalkan dapat baik balik macam dulu-dulu

teladan: pas ini tak nak merajuk lama-lama dah..kadang-kadang sahabat kita tak sengaja melukakan kita
ukhwah fillah abadan abada :cry:


-----------------
Jika aku terlena.. kejutkan aku,
Jika aku terlalai..tegurlah aku,
Jika aku jauh dari ILAHI..marahlah aku
[ Telah diedit oleh: najwa_mnor pada 15-11-07 12:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:21


tak pernah :-D :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:41


ana pernah..sebab ana sayangkan sahabat-sahabat ana..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 17:38


Assalamualaikum

Sahabatku
Album :
Munsyid : Devotees



Kulayarkan kerinduan di lautan memori
Mengimbau kenangan indah yang menyentuh emosi
Masih segar di ingatan saat mesra berputik
Hadirmu bawa sinaran cahaya inspirasi

Sahabat
kau sesungguhnya
Temanku di kala suka dan lara

Tika ku buntu diselubungi sendu
Kau tiupkan ketabahan untuk ku ukir senyuman
Bagaikan embun hilang diterbit fajar
Kau pergi jauh mengejar cita
Menggapai redha yang ESA

Duhai sahabat dengarkanlah
Bicara hati ini
Meskipun jarak memisahkan
Namun tiada noktah kasih
Biarlah waktu menentukan
Nilai ukhwah yang terjalin
Terusakanlah perjuangan
Hingga ketitisan darah yang terakhir

Dan aku...masih di sini
Terus mendaki puncak tertinggi hidupku
Dan aku...terus menanti
Saat yang manis akan berulang kembali
Sahabat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 09:19


air mata ni kadangkala jatuh tatkala mengingatkan sahabat tercinta tiada disisi.. :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Surah Muhammad: 7
[ Telah diedit oleh: Aezza pada 16-11-07 09:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 09:38


menangis kerana sahabat? pernah...bila sahabat baik kita sendiri dah tak boleh nak dengar suara&pandangan kita disebabkan hasutan org lain..hasutan org yang mereka2 cerita mgnai diri saya sendiri,sedihnya hati,hanya ALLAH swt yang thu..tapi bila ALLAH swt datangkan ujian macam ini,ALLAH swt sendiri akan balas balik perbuatan org ni,ALHAMDULILLAH,sekarang saya bahagia berkawan dengan sahbt baik saya ni dan "dia" ni masih terkontang-kanting m'yesali p'buatan yang dia dah buat...bila org dah sedar org buat jahat,ssah org nak terima balik...doa jelh yang terbaik untuk dia spy jadi Malaysia yang berguna..saya pun bukannya baik sangat:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 09:41


pernah :) tapi takdek siapa tau sebab tak bagi tau kat sesiapa...
tah Kenapa tiba-tiba teremosional pulak...padahal isu biasa saja..tapi da ok da :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 14:05


Pada 11-11-07 21:53 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

setkt ini belum lagi...setakat pendam perasaan adalah.....



sama lah saya punn.susah nak cari yang betul-betul sejati


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

abid_21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2008
Ahli No: 32472
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 11:51


hanya dengan 1 kata-kata mmbuatkn ana sebak... rupanya dialah sahabat yang ana cari selama ni...syukur Alhamdulillah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_21Profil   Hantar PM kepada abid_21   Pergi ke abid_21's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 12:03


menangis kerana sahabat?

pernah.... masa zaman belajar dulu... sahabat yang cukup kita sayang,yang kita juga hati dia,yang kita selalu bersama2 baik masa sedih atau gembira, tapi melupakan kita bila dia dapat lebih ramai kawan-kawan lain...

apa perasaan sahabat sekalian bila sahabat baik kita cakap dia tak nak kawan dengan kita? tentu sedihkan? apa yang saya alami macam tu lah... tapi hidup mesti diteruskan... saya jadikan ianya pengalam hidup saya.. berhati-hati bila bersahabat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 12:12


pernah nangis bila berpisah class...saya still class arab dia tukar class sains...sedih masa tu...now kitaorang di pisahkan oleh laut cina selatan....sedih bila tak dapat berada d sisi dia semasa majlis pertunangan besfrenz saya tu...tapi insya Allah bulan 5 ni dia kahwin...nak buat suprise kat dia...saya akan pergi tanpa pengetahuan dia...tapi cakap kat dia tak dapat pergi...kira ni lah hadiah perkahwinan dia...tak sabar tunggu 30 mei ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 04-04-08 13:13


pernah & selalu... hmm...ana ni sensitif sikit and sayang sangat-sangat pada semua sahabat. so kalau ada apa-apa saja, mesti mudah sangat nak nangis. time sekolah2 dulu selalu juga nangis sebab kawan. kat IPT pun sama....even sekarang dah kerja pun masih macam tu juga.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 14:01


Pada 11-11-07 23:48 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

kasihan...dan sedih..

lebih-lebih jika 'sahabat itu' tak mampu untuk kita tegur.... kesilapannya...

moga-moga ALLAH mengampuni segala kelalaian kita...


:-( sama lah kita...
sedih kan....
apapun semoga Allah beri kekuatan pada kita untuk tegur kesilapan mereka dan semoga ada salah dan silap kita juga akan ada sahabat yang sudi tegur..
:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 16:45


Pernah... Selalu bercakap baik sebab tak nak kawan terasa...tapi dia pula tak pernah fikir hati kita.... Tahan hati saja...lau dah selalu sangat tahun hati...berderainya airmata itulah luahan hati... Terlalu banyak pengorbanan...tapi tak pernah dia terfikir tentang pengorbanan itu... Last2..sem ni ana dok dengan kawan yang seFikrah agama...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 17:07


assalamualaikum...

boleh tak hendak minta pendapat anda pasal seorang sahabat saya?
baru-baru ini simkad saya hilang.. so saya guna alternatif simkad.. sim kad ni tak semua orang tau nombornya.. then kelmarin saya dapat mesej dpd sahabat saya yang dia dah puas kontek saya tak dapat2.. saya tak bagi kat dia no baru sebab saya plan nak buat simkad no lama tu dalam masa terdekat ini.. sahabat saya cakap dia ada kat ICU.. dia marh kat saya sebab tak bagi no saya ni dekat dia.. seolah-olah saya tak anggp dia ini penting dalam hidup saya.. dia dapat no saya ni pun dpd kawan saya lagi satu yang kebetulan saya berikan no ni sebab saya sms dia atas sebab urgent... dia marah, merajuk sangat dengan saya.. saya call dia balik dia tak angkt.. saya mesej dia untuk minta maaf berkali2.. dia tetap merajuk.. so.. saya call kawan saya yang lain nak tanya Kenapa dia ada dekat ICU.. kawan saya bagitahu dah 3 hari dia ada mesej kawan-kawan semua supaya doakan ayah dia yang tengah tenat.. saya betul-betul tak tahu perkara tu... saya dah buntu macam mana nak pujuk dia.. saya nak sangat minta pendapat semua macamane nak jernihkan hubungan kami ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 04-04-08 17:12


topik ni memangil2 namuku untuk berposting

ummu selalu mengalami benda ni..
ummu selalu ngis kerana kawan-kawan ummu
mungkin ummu banyak dosa dengan mereka..
masa matriks ummu rasakan nilai ukhwah yang sejati..
memang menangis teruk lah..adeiii..
da masuk u pun sama..
semuanya kerana jelezz, salah faham..
tak tahu nak cerita mc mana
mohon ampun pada sahabat-sahabat ummu..

bila dengar lagu UNIC tu best pula layan persaan sambil ngis..adeii

SAHABat SEJATI

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-04-08 18:17


menangis kerana sahabat? rasanya tak pernah... tapi kalau kerana kawan-kawan, pernah... huhu... sahabat susah untuk sakitkan hati kita... kawan mungkin tak teragak2 untuk melukakan hati kita. sekarang ini dah lama saya tak contact sahabat saya. tapi, selalu ingat dia. walaupun jauh mana jarak hantar dia dengan kita, kita tetap akan bersama dia. kerana dia s'tiasa ada di hati. hoho... Kalau kawan-kawan tu, selalu sgtlh saya menangis... biasalah... untuk puaskan kehendak org memang susah... hati kita sendiri pun takkan mampu untuk dijaga... nak kena jaga hati kawan-kawan pulak... susah lah... so, saya ambil pndktn, berkawan tu boleh tapi jangan simpan perasaan yang lebih-lebih.. sebab tu sampai sekarang saya sentiasa berseorgn saja ke mana-mana... hoho... small matter... kalau kawan-kawan tu perlukan saya, kita akan sentiasa tolong dia... walaupun belum tentu dia yang akan tolong saya masa saya betul-betul perlukan dia... biarlah... cukuplah pengalaman perit kerana kawan-kawan...

respons untuk irashahirah... cuba lah pergi jumpa dia... jelaskan kepada dia situasi yang sebenar secara face to face dengan hrpn dia dapat terima kemaafan tu... dan ziarahlah ayah dia sekali... kalau boleh lah... sabar lah ye... itulah adat bersahabat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 18:26


Pada 04-04-08 18:17 , aisya_aqmar posting:

!!! QUOTE !!!

menangis kerana sahabat? rasanya tak pernah... tapi kalau kerana kawan-kawan, pernah... huhu... sahabat susah untuk sakitkan hati kita... kawan mungkin tak teragak2 untuk melukakan hati kita. sekarang ini dah lama saya tak contact sahabat saya. tapi, selalu ingat dia. walaupun jauh mana jarak hantar dia dengan kita, kita tetap akan bersama dia. kerana dia s'tiasa ada di hati. hoho... Kalau kawan-kawan tu, selalu sgtlh saya menangis... biasalah... untuk puaskan kehendak org memang susah... hati kita sendiri pun takkan mampu untuk dijaga... nak kena jaga hati kawan-kawan pulak... susah lah... so, saya ambil pndktn, berkawan tu boleh tapi jangan simpan perasaan yang lebih-lebih.. sebab tu sampai sekarang saya sentiasa berseorgn saja ke mana-mana... hoho... small matter... kalau kawan-kawan tu perlukan saya, kita akan sentiasa tolong dia... walaupun belum tentu dia yang akan tolong saya masa saya betul-betul perlukan dia... biarlah... cukuplah pengalaman perit kerana kawan-kawan...

respons untuk irashahirah... cuba lah pergi jumpa dia... jelaskan kepada dia situasi yang sebenar secara face to face dengan hrpn dia dapat terima kemaafan tu... dan ziarahlah ayah dia sekali... kalau boleh lah... sabar lah ye... itulah adat bersahabat...


terime kasih ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 21:03


hati ni mudah sangat tersentuh kalau kawan yang kecikkan hati... mesti nangis punya :cry: :cry: :cry:


pantang sangat kalau kawan cakap kasar, terutamanya kawan rapat... :cry: :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

saleha_razalli
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30959
Posting: 6
Dari: Terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 21:12


pernah mengalirkan air mata kerana berpisah dengan sahabat yang cukup memahami dan yang tak pernah jemu menasihati diri ini..terima kasih sahabatku..keranamu aku mengenal erti persahabatan..sayang selalu..moga akan ada pertemuan denganmu lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saleha_razalliProfil   Hantar PM kepada saleha_razalli   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-08 23:24


Menangislah di Bahuku
Album : Dunia Yang Lebih Indah
Munsyid : Firdaus




kau datang padaku seperti biasa
ku sambut bahagia dengan tangan terbuka
kau balas dengan senyuman seadanya
ku tahu ada sesuatu yang berbeza

kau hanya diam seribu bahasa
hanya di matamu yang cuba berbicara
bahwa saat ini hatimu terluka
kau tahu ku ada di sini untukmu

mencuba tak berkedip
menahan tegar di hujung mata
hingga kau pun tak kuasa
berderailah airmata
dalam pelukku kau curahkan semua

menangislah...
kadang manusia terlalu sombong untuk menangis
lalu untuk apa airmata telah dicipta
bukan hanya bahagia yang ada di dunia
menangislah...
di bahuku kau berikanku kepercayaan
bahwa laramu adalah haru biruku
kerna ku adalah sahabatmu

menangislah...(dibahuku ku disini untukmu)
menangislah...(dibahuku kerna ku sahabatmu)


:cry: :cry: :cry:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 22:49


nanges sebab member momok kan masa chekgu dsiplin panggel.
padahal chekgu tersebut nak tanya nombo tipon abah saja.
mujo masa tu sekolah darjah 2 lagi.
Kalau tak memang malu ah.


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 23:31


Pada 04-04-08 23:24 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Menangislah di Bahuku
Album : Dunia Yang Lebih Indah
Munsyid : Firdaus




kau datang padaku seperti biasa
ku sambut bahagia dengan tangan terbuka
kau balas dengan senyuman seadanya
ku tahu ada sesuatu yang berbeza

kau hanya diam seribu bahasa
hanya di matamu yang cuba berbicara
bahwa saat ini hatimu terluka
kau tahu ku ada di sini untukmu

mencuba tak berkedip
menahan tegar di hujung mata
hingga kau pun tak kuasa
berderailah airmata
dalam pelukku kau curahkan semua

menangislah...
kadang manusia terlalu sombong untuk menangis
lalu untuk apa airmata telah dicipta
bukan hanya bahagia yang ada di dunia
menangislah...
di bahuku kau berikanku kepercayaan
bahwa laramu adalah haru biruku
kerna ku adalah sahabatmu

menangislah...(dibahuku ku disini untukmu)
menangislah...(dibahuku kerna ku sahabatmu)


:cry: :cry: :cry:



subhanallah....

menusuk kalbu...

walaupun nampak simple...
huh.....
entah lah.... :-P

*tapi...macam sesuai untuk perempuan jerrkk.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 23:40


saya pernah ke menangis :-?

huhu tak ingatlah...

tak pernah kut.. tersentuh hati saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 11:51


pernah...nangis kerana sahabat inilah buat aku sakit sangat hati dan perasaan yang tak tau nak gambarkan...huhuhu..pedih tak terkata.

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 12:40


saya pernah..selalu..selalu fikir apa yang sahabat saya makan..macam mana sahabat saya balik kerja kalau hujan. tak kisah lah walaupun dia xfikirkan saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-04-08 12:44


Pada 11-11-07 19:45 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat?..dia yang kmungkin kita perlukan bila berjauhan dengan family, dan kerananya juga kita mengalirkan air mata....mungkin air mata sedih?penyesalan atau kerana marah dengannya..mari pakat kongsi:)

Tak Pernah... Ketawakan sahabat pernah lah.. Kuang... Kuang... Kuang... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-08 01:34


pernah sangat menangis kerana sahabat..normal lah..memasing ada sifat sensitif..menangis sebab dikhianati..dikasihi..kongsi cerita sekali..sedih nak berpisah..tak bersefahaman..gaduh..sumthing jadi kat sahabat..penyesalan atas sesuatu..banyak boleh ditafsirkan bila menangis kerana sahabat..kita ni bukannya sempurna sangat sampai tak pernah menangis kerana sahabat..tipu sangatla kalau kata tak pernah langsung :-P :jangan:


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 15:27


semalam baru menangis keranamu sahabatku.. :-( sedih..mungkin untuk bagi peluang pada diri masing-masing berfikir..dan nak bagi rindu makin kuat antara kami...em2.. :bunga:
tapi sekarang,alhamdulillah..semuanya dah baik... :-) :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 17:25


nangis pasal kawan??
pernh...
banyak kali...
memang betul org cakap...
org yang paling dekat dengan kita adalah org yang paling banyak kita skitkn hati nya...
mybe kita saja yang xpersn semua ini jadi...
until now, i kinda phobia kalau kawan-kawan gadoh ini...
cerita lama...malas nak di igt2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 22:40


pernah sangat-sangat bila kawan baik dah mula jadi renggang sedangkan saya tak tau apa puncanya...bila ajk berbincang,dia cuba elakkan diri...terasa pedih sangat hati ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 01:22


Pada 05-04-08 23:31 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


subhanallah....

menusuk kalbu...

walaupun nampak simple...
huh.....
entah lah.... :-P

*tapi...macam sesuai untuk perempuan jerrkk.... :-D


memang best lagu ini...
tapi, untuk lelaki pun sesuai dik... :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 11:02


pernah...masa zaman sekolah menengah dulu....tu pun sebab salah faham...sekarang ni Alhamdulillah ok..
sekarang...tak ada lagi...tunggu lah seth setengah lagi mesti nangis gila2....sebab nak pisah...nak habis belajar dah...dah dok sama-sama 5 tahun 1/2...sekarang pun dah terasa sebaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-08 15:40


Bersabda Rasulullah saw yang bermaksud:"wahai umat manusia,menangislah kamu. Jika kamu tidak menangis maka kamu akan saling menangis. Bahawa orang2 dalam neraka itu menangis,sehingga mengalir air mata embasahi pipinya. Setelah habis air mata maka bercucurn dari amtanya. Kalau ada perahu, maka perahu akan dapat belayar d atas darah itu"(hari. Ibnu Majah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 17:31


assalamualaikum
saya selalu menangis depan sahabat saya. Dialah insan yang banyak mebantu dalam segala hal.Dialah tempat untuk saya mengadu,meminta nasihat,tempat bersedih, tempat meluahkan masalah dan tempat segalanya. namun kini kami berjauhan tapi sentiasa dekat dihati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

dhiyaulislam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31927
Posting: 20

Kedah  


posticon Posting pada: 16-05-08 21:53


Duhai sahabat dengarkanlah
Bicara hati ini
Meskipun jarak memisahkan
Namun tiada noktah kasih
Biarlah waktu menentukan
Nilai ukhwah yang terjalin
Terusakanlah perjuangan
Hingga ketitisan darah yang terakhir

suka lah lagu ni...
ok back 2 the story, dulu ad juga nangis sebab kawan...biasalah...masa tu tiap-tiap hari gaduh dengan dia, ada saja yang tak kena...tapi at last kami dah jadi best friend...2 lah hkmah,gaduh2 sampai nangis2,last2 dah jadi bestfren...everything we share together...kalau ingat2 balik masa gaduh 2, nak terglak pun ada,sebab benda kecik saja pun...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaulislamProfil   Hantar PM kepada dhiyaulislam   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 22:38


salam...
ana pernah hmpir2 nak menangis kerana perkara yang tak disngka2 berlaku pada sahabat baik ana..
tapi alhamdulillah semuanya dah ok sekarang...
Thank you ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-08 21:00


Assalamualaikum

ana pernah juga. waktu itu, ayah sahabat baik ana sedang menderita sakit kanser mulut... ana dapat rasakan kesedihan yang dialami sahabat ana... bila ayahnya meninggal, ana juga turutu bersedih, menangis dan berasa kehilangan...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 08:44


normal perempuan..sensitif nya lebih sokmo deh!

menangis jugak..sebab berpisah..
menangis jugak.. sebab bertemu kembali sebab lama terpisah
menangis jugak.. sebab dikutuk-kutuk, ditipu..ditikam dari belakang
menangis jugak.. sebab masing-masing dah temui kebahagian..

kadang-kadang menangis tu bukan sampai tak lalu makan, sekadar luahan jiwa .. menangis kan baik untuk meredakan jiwa yang sakit.. lepas tu..jiwa akan tenang semula..

kenangan bersama sahabat sejak sekolah..di kampus..sesama jemaah..sesama berprogram.. mesti banyak suka dan duka nya.. dan kenangan tu pasti tak sama... Kalau nak imbas, memangla best..

moralnya..jadilah sahabat yang baik..yang sentiasa doakan kebaikan sahabatnya.. yang tidak mengungkit segala pemberian.. tetapi hanya mendoakan kebahagian.. anda pasti disayangi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 16:11


sahabat...pernah nangis..sedih.. seorang dari 9 org shabt baik...dia yang mula kahwin dulu...dan dia yang mula pergi menemui Allah selepas melahirkan anak pertama..tak sampai setahun berumah tangga..dia pergi..sedih sangat...tak sempat ucap hari lahir kat dia sebab dia pergi pada hari lhir dia...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 16:14


tak pernah lagi lah setakat ni.kalau rasa nak nangis pun kena tahanla.malula. hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 16:17


selalu sangat..
sahabatlah tempat kita meluahkan perasaan.berkongsi segala-galanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 20:45


Err.. 2 me, My Late lovely Dad is my bst friend.. but nowadays... My Lovely Mom pula, Wawa prcaya pada My Mom .. Wawa pasti akan cerita apa-apa saja yang berlaku pada Wawa ...Ibarat My Mom tu diari lah .. kalau nak keluar dengan sesiapa, org yang Wawa bgtaupun My Lovely Mom ..Followed by brothers .. 2 me, Ibu kitalah Sahabat sejati dunia akhirat .. tiba-tiba Wawa teringat, last month My Mom ada tanya Wawa "kalau Mom meninggal, apa ET akan buat'?? dengan 'selambanya' Wawa jawab .. "Control ayu, mandikan dan uruskan Mom dengan sempurna.. ET tak hendak lah nangis sebab ET tahu Mom mesti happy jumpa Ayah, kan?' .. pada hakikatnya Wawa sebak waktu tu, Smlmn Wawa nangis sebab fikir soalan tu sampaikan keesokan harinya ... Wawa demam, Huh ... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 20:48


Jangan lah menangeh Siti... sayu saja teman dengornye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 23:56


Pada 17-10-08 16:11 , taman_syurga posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat...pernah nangis..sedih.. seorang dari 9 org shabt baik...dia yang mula kahwin dulu...dan dia yang mula pergi menemui Allah selepas melahirkan anak pertama..tak sampai setahun berumah tangga..dia pergi..sedih sangat...tak sempat ucap hari lahir kat dia sebab dia pergi pada hari lhir dia...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin...


salamun alaik..
sedihnya dengar cerita ukhti taman_syurga..
ana selalu juga lah mnangis pasal sahabat..ana ini sensitif sangat..tak kisah gembira atau sedih kalau melibatkan sahabat baik ana memang ana mudah mengalirkan air mata..huhu..esp kalau terima surprise dari besfren..memang terharu sampai keluar air mata..huhu.. :malu:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-08 09:13


Pada 17-10-08 20:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan lah menangeh Siti... sayu saja teman dengornye.


siapa tak sedih abang Daeng_Jati .. My Mom paling rapat dengan Wawa .. In fact, im the only one her little girl .. Ya ALLAH SWT, Pnjgkanlah umur Ibuku dengan segala kbaikan .. AMiN ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-10-08 15:33


menangis..???mana ada..!!tak ada lah...
kelua air mata adalah...
ketika sahabat merasa saya tipu...
ketika sahabat yang saya sayangi pergi..
ketika becakap d taliphon dengan mak saya kat dungun..
ketika sahabat saya berubah cara ia memahami takdir allah..
ketika sahabat saya tak mampu menahan marahnya...
ketika sahabat saya xlg nak menenangk hati...
hhmm..xnangis..keluar air nata saja...kadang-kadang klua laju sangat..tapi sambil senyum-senyum juga...he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

missja89
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2008
Ahli No: 35554
Posting: 2
Dari: kuching

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-10-08 11:08


salam...
ana pernah menangis sebab kawan...
selalu lah jugak...
tapi...
bagi ana...
ia menandakan kita masih ada kawan...
kalau tak ada kawan, lagi sedih...
so, kita kena terima kawan-kawan kita seadanya...
di samping, saling menasihati... huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For missja89Profil   Hantar PM kepada missja89   Pergi ke missja89's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 11:09


.. usah kata menangis kerana sahabat.. menangis tengok cerita Kuch Kuch Hota Hei pun pernah.. adehh:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 12:36


pernah sangat-sangat..
yang paling baru bila kawan ana tu mentioned nama ana in her speech accepting best student (overall) award, thanking me for being her friend..

i never expect that lah. shes my best friend dan i need no such publicity.what matters is, shell be my friend dulu, kini dan selamanyer..

terima kasih a lot khadijah ariffin (^^) (T_T)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-08 12:40


pernah....masa zaman sekolah...ada krisis dengan kawan....tapi lepas tu dah ok balik....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 18:14


pena nangis masa kat sekolah..sayang sangat-sangat dengan kawan sebab kawan tu baik sangat dengan kita..tu yang sedih tu...frendship never end...hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 19:58


menangis kerana sahabat?? memang tersangat kerap..tak kira lah perkara yang sedih O suka..Kiranya saya dan sahabat itu (si dia org pahang dan orggsarawak) kami memang kawan rapat sangat sejak kat U..mana-mana pun ber3..so setiap yang berlaku di antara kami ini..pasti di share bersama...walaupn masing-masing kat pahang,sabah dan sarawak..namun kami sentiasa close..jarak bukan pemisah..

#bebaru ni dapat khabar dari kawan yang kat pahang itu...adik dia menghidap penyakit yang agak kritikal dan memerlukan kos rawatan yang tinggi..sedih mendengarkan nasib adik bongsu kesayangan dia itu..umur baru 5thn.. Dia anak sulung so beban memang terletak pada dia..kekadang dia tak dapat nak menghadapinya dan meluahkan rasa sedih kat saya..saya sebagai kawan hanya mampu memberikan moral support dan berdoa agar dugaan tersebut dapat di hadapinya.. saya juga menangis bila dengar dugaan yang di hadapi keluarganya..Turut berduka..kerana keluarga dia macam keluarga saya juga..lagipun keluarga saya dah anggap dia macam ahli dalam keluarga kami..

#Sahabat ukhwah semua saya mohon kalian dapat mendoakan agar adik kawan saya selamat menjalani pembedahan tersebut... (sambil menitiskan airmata menaip kat sini)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 21:48


Assalamualaikum
erm of course lah pernah..
banyak kali..hehe :-D :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 01:43


Assalamualaikum..Bulan puasa di hari itu ketika tarawih,tiba-tiba teringat sahabat² seperjuangan di kampus dulu,terasa rindu sangat nak berprogram dengan mereka,nak sangat bertemu dengan mereka,tanpa disedari air mataku mengalir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:54


pernah.. zaman muda2 dulu...
gaduh2, baik esok..
nanti tak ada kawan nak main...
mngumpat2, elok balik,
nanti tak ada kawan nak buat assignment....
gaduh2, baik balik....
nanti tak ada kawan yang nak doakan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 11:11


zaman sekolah dulu time lepas spm.. memasing sebak menahan air mata.. sedih.. entah bila lagi nak jumpa.. (sampai sekarang pun ada lagi yang xjumpa2)
lepas itu zaman kat ipt.. sebak jugak tapi tak sebak sangat sebab kejap saja pun jadi kawan..
zaman kerja .. ada juga sebak+benci+meluat.. kawan makan kawan..(patutnye tak payah nangis pun sebab macam tu) tapi nangis juga sebab taksangka ada kawan menipu kawan..
dan sekarang saya berkawan saja dengan semua.. tak ada pun pilih2 kawan. kawan baik tak ada tapi kawan-kawan memang ramai..hentam keromo saja..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 11:24


:bunga: pernah lah juga..dulu-dulu lah..tapi tak ingat pasal apa..dah berkurun.. :-D pernah menangis pasal seorang kawan baik lelaki pun ada..tu yang terbaru..tahun lepas saja.. memang confirm akan ingat sampai bila-bila. :-D ;-) :-P .. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 14:05


ermh macam sama saja cerita kita adieq85...tak mengapalah semuanya mendewasakan kita kan...biarkan ianya berlalu walaupun tak dihargai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:32


time sekolah dulu..sekolah imni akan ada acara salam jemaah..dari form1 sampai lah stam dan form six..:-)memang seronok..waktu form 1 tak rasa apa-apa..yelah kawan pun baru kenal..time salam tu pasang lah lagu nasyid yang berunsur persahabatan..hehe..:cry:memang mengalir air mata time tu..tambah2 time form 5..rasa tak sanggup..yelah pas ni boleh lagi nak jumpa semua kawan-kawan..:-(nak tnggu reunion bukan senang..erm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 16:02


Pada 06-11-08 14:05 , taisir posting:

!!! QUOTE !!!

ermh macam sama saja cerita kita adieq85...tak mengapalah semuanya mendewasakan kita kan...biarkan ianya berlalu walaupun tak dihargai...


betul tu..sekurang-kurangnya pengalaman tu mendewasakan kita dan menjadikan kita lebih berhati-hati... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 11:10


pernah sekali....
masa tu sedih sangat sebab sahabat jue tu tak nak dengar nasihat jue....apa yang jue bagi tahu kat dia adalah supaya takut dengan ALLAH dan jangan langgar perintah ALLAH, walhal dia sendiri tahu apa yang dia buat tu salah....
dah lah tak nak terima nasihat dari jue, ditengkingnya jue dan suruh jue jaga tepi kain sendiri....itulah kalau cinta kepada manusia lain melebihi cintanya kepada ALLAH....sahabat sendiri yang dah lama bersama ditentang demi orang lain yang belum dikenali dengan rapat....sedihnya jue masa tu, bertengkar sehingga menangis.... :cry: :cry:
syukur alhamdulillah, ALLAH masih sayangkan hubungan kami...tak lama selepas itu sahabat jue sedar akan kesilapannya dan memohon maaf dengan jue....dan sehingga hari itu kami masih bersahabat sampai ke hari ini tanpa menitiskan airmata sahabat lagi..... :-)


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 15:30


Pada 12-11-07 11:32 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
selalu jugak....cencitip lah....huhu..sebab saya sayang sahabat saya.....walaupun sahabat saya tak sayang saya....huhu.... :-P




cencitip tak abih2.. :-P


KaDaNgKaLa ALLAH HiLanGkAn MeNtARi

kEmUdiaN DIA dAtAnGkAn gUrUh

pUaS kiTa mEnAnGiS MeNcArI MaNa MeNtARi KiTa

RuPaNyA ALLAH nAK hAdiaHkAn KiTa PeLAngI yAnG iNdAh..

suka dengan kata-kata ini..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:34


Pada 16-11-07 14:05 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 21:53 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

setkt ini belum lagi...setakat pendam perasaan adalah.....



sama lah saya punn.susah nak cari yang betul-betul sejati


Salam..

Memang susah nak carik sahabat yang sejati..
tapi..
jangan terlalu memilih..
sebab, diri kita ini bukan lah sempurna sangat
sampaikan mengharap org yang sempurna sebagai sahabat..
hargai sahabat disekeliling kita..
bila mereka dah tiada disisi..
masa tu, baru kita sedar yang merekalah sahabat kita..

:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:36


Pada 06-11-08 10:54 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

pernah.. zaman muda2 dulu...
gaduh2, baik esok..
nanti tak ada kawan nak main...
mngumpat2, elok balik,
nanti tak ada kawan nak buat assignment....
gaduh2, baik balik....
nanti tak ada kawan yang nak doakan kita...

hebat ini.. :-)
itulah dia asam garam dalam persahabatan..
indahnya ukhwah bila mana saling faham memahami...
tingkatan paling rendah dalam ukhwah adalah bersangka baik...
dan yang paling tinggi adalah
melebihkan sahabat dari diri sendiri...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:57


Pernah suatu ketika...
ana "sebak" ataupun terharu kerana sahabat ana..
kerana semangat dia..
kerana kecekalan dia..

itu semua memotivasikan lagi diri ana untuk terus..dan terus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 21:39


saya ada ramai kawan yang kata2nya menyentuh hati saya...
salah seorangnya ialah DIA....
saya menangis bila dia emel dia bakal berkahwin....
saya happy tentang tu tapi hati ini terasa bagai satu kehilangan...
semalam walimah dia....
sampai hari ni saya masih teringat kenangan kami selama 5 tahun perkenalan...
apa pun, semoga dia bahagia selalu....
saya akan terus mengingatinya selama-lamanya...
terima kasih sahabat atas ukhwah ini....


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 21:02


salam,


yup pernah, kerana dia....
semua nya kerana dia,
tidak akan melupai dia,

sebagai manusia aku sayang pada dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 06:49


DIA (sahabat baik) pernah salah faham pada saya...
DIA pernah menyatakan kekecewaannya pada saya..
padahal saya bukan seperti yang DIA sangkakan..

saya pernah nangis depan Dela (sahabat baik)..Dela saja yang faham apa yang berlaku tu bukan salah saya...

yang saya terkilan DIA pernah benci kat saya..padahal waktu dia benci pada saya,saya masih sayang pada DIA..walaupun hati ni rasa sakit sangat..

saya sayang DIA sama saja saya sayang Dela..

tapi dulu saya suka diam saja..buat-buat cool saja...biarlah apa yang DIA nak anggap saya...dah tak ingat bagaimana? kami boleh baik semula....



Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Menangis kerana Sahabat?..anda pernah

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24683 saat. Lajunya....