Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 2 hari yang lalu
nabilah: 2 hari yang lalu
aye: 3 hari yang lalu
tereturubuzu: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: tahukah anda???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» tahukah anda???

Please Mendaftar To Post


Oleh tahukah anda???

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 13:44


apa yang anda semua tau tentang GPS, global positioning system
atau sistem penentukan global....
apa pkembangan nya di Malaysia.....
saja ingin mengetahuinya.. :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:49


Assalamualaikum
bagus saja....yang uruskan ni kalau tak silap saya...agensi MACRES...yang ada stesen bumi di Temerloh....
GPS..ni dalam hp pun boleh guna.....kebanyakannya digunakan oleh pengembara....surveyor....untuk menentukan kedudukan terutamanya dalam hutan..atau nak menandakan sesuatu titik/kawasan....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:53


Pada 10-11-07 13:49 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
bagus saja....yang uruskan ni kalau tak silap saya...agensi MACRES...yang ada stesen bumi di Temerloh....
GPS..ni dalam hp pun boleh guna.....kebanyakannya digunakan oleh pengembara....surveyor....untuk menentukan kedudukan terutamanya dalam hutan..atau nak menandakan sesuatu titik/kawasan....



owww...macam tu rupanya...gps dengan gprs same ke lain.. :berfikir:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:56


Assalamualaikum
GPS - global positioning system
GPRS - general packet radio services
nak tahu.....carilah ye....... :bye:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 14:14


.. kalau dunia2 maju kebanyakan kenderaan mereka semua sudah menggunakan sistem GPS dalam kenderaan mereka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 09:28


Pada 10-11-07 14:14 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau dunia2 maju kebanyakan kenderaan mereka semua sudah menggunakan sistem GPS dalam kenderaan mereka..


kereta² di Malaysia ni pun dah ada yang pakai sistem GPS....dah banyak..terutama di KL.....boleh dan sangat berguna sewaktu nak tracking jalan...bila traffic jam....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:31


kalau kreter hilang boleh cari...

lagi satu dalam utan teman gunekan SSU - Seni Survival Hutan...
kalau sesat boleh guna :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:48


GPS ni baru lagi di Malaysia, kat negara luar yang maju terutamanya di Amerika memang da lama gunakan sistem ni untuk tujuan mengesan sesuatu kedudukan dan biasanya dipasang dalam kenderaan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 10:40


Pada 11-11-07 09:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kreter hilang boleh cari...

lagi satu dalam utan teman gunekan SSU - Seni Survival Hutan...
kalau sesat boleh guna :)


SSU ke susah daeng?
SSU - Seni Survival Utan..... :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 10:41


susah juga...
kena masuk utan baru tau...
kena jadi hutan tu teman kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1172 saat. Lajunya....