Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Betul ke hadiahkan baju boleh putuskan hubungan antara kekasih ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Betul ke hadiahkan baju boleh putuskan hubungan antara kekasih ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Betul ke hadiahkan baju boleh putuskan hubungan antara kekasih ?

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:03


Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:08


sya pernah memberi dan pernah memberi dulu(dah berpisah lama da)....bagi sya semuanya adalah kebetulan...takkan kekasih saja boleh ptus bila da belikan baju masing-masing,org dah kawiin macam mana...takkan sndiri2 beli..suami beli untuk dirinya,isteri beli untuk dirinya sendiri,tak ada kemesraan dalam rumahtangga...bagi sya putus pun atas sebab lain...just do it... :bunga:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:09


kenapa lah percaya dengan benda-benda karut ini???

emm boleh jadi cabang syirik itu percaya pertemuan dan perpisahan itu disebabkan baju??

memang ada anis dengar, anis kata saja mana ayat ALLAH mana hadi Rasulullah yang kata begitu???



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:15


kalau suami isteri tak mengapa tetapi ada orang cakap untuk kekasih macam jadi suatu pantang larang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:18


Pada 09-11-07 13:09 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa lah percaya dengan benda-benda karut ini???

emm boleh jadi cabang syirik itu percaya pertemuan dan perpisahan itu disebabkan baju??

memang ada anis dengar, anis kata saja mana ayat ALLAH mana hadi Rasulullah yang kata begitu???



Ana pun berpendapat macam antum..

ana ingin tahu siapa yang berpendapat bahawa disebabkan baju kekasih boleh berpisah.. cuma nak tahu apa alasan mereka untuk hal itu. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:19


dah dia bukan jodoh kita, putus lah. apa kena mengena dengan baju pulak.
bercinta lepas kawin, senang, nak beli apa pun beli lah..tak ada sapa nak larang

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-07 13:25


Assalamualaikum

soal jodoh ketentuan ALLAH. tak kan lah bila berpisah..kita nak salahkan baju tu pulak? kalau berpisah...thats mean org tesebut bukan jodoh kita. ALLAH lebih Mengetahui mana yang terbaik untuk hambaNya... Yakin pada ALLAH.. DIA yang menentukan segalanya untuk kita... :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:28


kalau begitu..

kenalah consider baju tulah punca @ pihak ketiga yang memutuskan hubungan antara kalian... hehehe... :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:

macam macam...... :malu: :malu: :sopan: :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:40


Pada 09-11-07 13:19 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

dah dia bukan jodoh kita, putus lah. apa kena mengena dengan baju pulak.
bercinta lepas kawin, senang, nak beli apa pun beli lah..tak ada sapa nak larang


ana setuju dengan strawberri.. bercinta selepas kawinla, kalau hadiahkan baju bertambah sayang suami isteri, maka bertambah teguhla ikatan perkahwinan yang dibina. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:41


.. bukan soal baju.. itu cakap orang-orang dulu.. putus ini soal jodoh.. kalau ditetapkan dia adalah yang terbaik untuk kita.. maka dia lah.. semua itu ilmu ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-11-07 13:50


Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...


tak betul!
dan pendapat saya.. semua itu karut! dan jangan terpedaya, semua itu permainan org yang telah dipermainkan syaitan - percaya yang bukan2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 13:53


bismillahhirrahmanirrahim

bagi ana alasannya cuma satu saja..tak ada jodoh..itu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:00


Pada 09-11-07 13:50 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...


tak betul!
dan pendapat saya.. semua itu karut! dan jangan terpedaya, semua itu permainan org yang telah dipermainkan syaitan - percaya yang bukan2..



saya pun berpandangan seperti ainunhub...kalau ada sesiapa yang mempercayainya...boleh jatuh syirik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:15


biasanya bila bertunang, antara hadiah hantaran yang diberikan adalah baju, atau kain pasang dan seumpamanya, saling bertukar2.

selepas ini boleh lah pergi buat kajian statistik berapa ramai pasangan yang dah bertunang last2 clash, lepas itu check berapa peratus yang bagi hadiah baju masa bertunang :berfikir:

buat, jangan tak buat... :jangan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:22


Pada 09-11-07 14:15 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

biasanya bila bertunang, antara hadiah hantaran yang diberikan adalah baju, atau kain pasang dan seumpamanya, saling bertukar2.

selepas ini boleh lah pergi buat kajian statistik berapa ramai pasangan yang dah bertunang last2 clash, lepas itu check berapa peratus yang bagi hadiah baju masa bertunang :berfikir:

buat, jangan tak buat... :jangan:



ana tak rajin nak buat kajian macam tu.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-11-07 14:26


xcayelah...xsmstinye dengan baju..kbtulan mungkin agaknya
karut2..syirik2...jangan pecaye
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:28


.. lepas ini aku nak cuba hantar seluar pula.. nak buat kajian lain pula.. kalau hantar seluar macam mana pula :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:30


Pada 09-11-07 14:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. lepas ini aku nak cuba hantar seluar pula.. nak buat kajian lain pula.. kalau hantar seluar macam mana pula :lol:



ini kelakar... :lol: nak seluar jin ke atau khakis..
[ Telah diedit oleh: zulman pada 09-11-07 14:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:32


Pada 09-11-07 14:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. lepas ini aku nak cuba hantar seluar pula.. nak buat kajian lain pula.. kalau hantar seluar macam mana pula :lol:


nanti hantar report kajian kat ana, hehehe... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:33


semua tu karut saja.....jodoh pertemuan kita di tangan Allah bukannya pada baju atau kain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:26


emm.itu semua taktik untuk mengelakkan orang-orang yang belum kompem untuk berkahwin ini daripada membazir belikan baju untuk org yang belum tentu lagi menjadi kepunyaan kita...lebih baik belikan baju untuk family ke,kawan-kawan ke....hehehe...membazir xtentu pasal saja nak belikan untuk org lain..kan dia ada duit sendiri untuk beli baju..lenlah kalau dia betul-betul 'kering'... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:27


Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...


itu tak betul itu namanya tak ada jodoh... ;-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:28


.. betul itu tak ada jodoh.. tambah2 kalau kasi baju kat org yang tengah "moody" maunya dia lempar baju yang kita kasi itu.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:32


Pada 09-11-07 15:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. betul itu tak ada jodoh.. tambah2 kalau kasi baju kat org yang tengah "moody" maunya dia lempar baju yang kita kasi itu.. :lol:


eh kaki samun ni... nanti jangan lupa hantar report kajian kasi seluar boleh tak putuskan hubungan kekasih kat ana ye... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:34


Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...



semestinya jodoh di tangan Tuhan..


p/s: kekasih :-? :berfikir: :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:37


best apa urang bagi baju, terutame baju raya, teman tak ada pun baju raya, kalau ada orang bagi kan best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:38


maestra - .. ok2.. nanti aku cuba dulu.. pas itu aku beri hasil kajian kita buat perbandingan ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ojInuodfiD
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2007
Ahli No: 31337
Posting: 27
Dari: Pay-Rock

yemen  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:39


:berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:
Salam alayk..hem..first time Fid dapat tau fakta ini..(fakta kerr ini???) :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:
Fid tak tau lah..Fid tak reti nak bagi-bagi apa-apa kat orang lain melainkan doa.. :-) :-) :bunga:


-----------------
*takkan terhidu harum mewangi,jika Xdinyalakan setanggi,takkan terasa manisnya hidup andai Xdilambung gelora..*UNICnya hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For ojInuodfiDProfil   Hantar PM kepada ojInuodfiD   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:45


merepek lah.. tak logik langsung.. apa kena mengena kasi baju dengan hubungan.. kalau begitu, kena kasi hadiah apa??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:46


Pada 09-11-07 15:38 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

maestra - .. ok2.. nanti aku cuba dulu.. pas itu aku beri hasil kajian kita buat perbandingan ye..


ok.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:46


Pada 09-11-07 14:28 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. lepas ini aku nak cuba hantar seluar pula.. nak buat kajian lain pula.. kalau hantar seluar macam mana pula :lol:


:) .. buat kajian jangan tak buat.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:53


erm....hanta kain buruk sudahhhhh..... he he he he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:56


hehe... mengarut sggh pendapat ni. jangan percaya benda-benda macam ni. boleh jatuh syirik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:59


Pada 09-11-07 15:53 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

erm....hanta kain buruk sudahhhhh..... he he he he he he

yang ni, jangankan kekasih, suami isteri pun boleh bercerai :lucu: :jangan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:59


pernah dengar tapi tak pernah percaya...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:01


Pada 09-11-07 15:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

best apa urang bagi baju, terutame baju raya, teman tak ada pun baju raya, kalau ada orang bagi kan best...
:-) :-) :-) iyakah ni...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:02


benda ni just penting larang org dulu-dulu...
tak ada masalah rasanya...
cuma kalau pts pun kebetulan saja...
jodoh pertemuan ditgn tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:03


iye lah putri kinabalu... tak percaya? percaya lah...(dengan nada lagu siti)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:08


ok..puteri percaya bah.... ;-) ;-)
[ Telah diedit oleh: puterisembilu pada 16-11-07 10:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:24


Assalamualaikum
ishkk..ishk... :jangan:
takmo..takmo...mendekatkan diri kepada kesyirikan ni....
bukankah segalanya di tangan Allah........
kalau nak kata petua pun...macam pelik sangat...


ada apa dengan baju........boleh menutup aurat..bagus apa...takkanlah boleh memutuskan hubungan agaknya..... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:26


Pada 09-11-07 15:59 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 15:53 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

erm....hanta kain buruk sudahhhhh..... he he he he he he

yang ni, jangankan kekasih, suami isteri pun boleh bercerai :lucu: :jangan:



.. :lol: adoiii.. masak2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 22:43


selalu dengar,tapi tak percaya...mengarut...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 23:03


.. memang mengarut.. tapi sebab apa orang-orang tua cakap macam itu kan.. org tua ini kalau mereka pantang dan larang itu mesti bersebab.. jom kita berfikir sejenak pasal apa orang-orang dulu tak kasi beri pakaian pada seseorang yang bergelar kekasih atau sebagainya ek??? :berfikir: sebab risau membazir pada sesuatu yang tak pasti kut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 23:07


salam
ana ada dengar juga pasal ni, ade2 saja kan? baju,handkercip,apa lagi ek:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-07 23:14


em..selalu saja dengar bebende karut begini..siapalah buat kepercayaan karut ni..jodoh tu kan ketentuan Allah..kalau dah tak ada jodoh..bagi apa pun tetap putus jugak..hmm..pelik betul kepada org percayai bebende begini

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-07 02:34


.. baju tu sekarang dah jadi kain buruk dah... hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 07:55


aiyoooo...jangan lah dok buat bidaah kat sini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-11-07 09:00


agaknya sebab tak nak pasangan yang belum kahwin ni membazir..
lagipun bila dah berpisah..ada yang terpaksa dipulangkan semula..
tak ke susah tu :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 09:44


Pada 09-11-07 23:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. memang mengarut.. tapi sebab apa orang-orang tua cakap macam itu kan.. org tua ini kalau mereka pantang dan larang itu mesti bersebab.. jom kita berfikir sejenak pasal apa orang-orang dulu tak kasi beri pakaian pada seseorang yang bergelar kekasih atau sebagainya ek??? :berfikir: sebab risau membazir pada sesuatu yang tak pasti kut..


:jangan: :jangan: wahh pandai kakisamun..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 09:47


Pada 10-11-07 09:00 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

agaknya sebab tak nak pasangan yang belum kahwin ni membazir..
lagipun bila dah berpisah..ada yang terpaksa dipulangkan semula..
tak ke susah tu :sopan:



pulangkan apa yang bukan milikmu...nanti dah kahwin teringat2 :jangan: :jangan: :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 09:52


kalau dah pakei, buat apa nak pulang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:04


Pada 09-11-07 23:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. memang mengarut.. tapi sebab apa orang-orang tua cakap macam itu kan.. org tua ini kalau mereka pantang dan larang itu mesti bersebab.. jom kita berfikir sejenak pasal apa orang-orang dulu tak kasi beri pakaian pada seseorang yang bergelar kekasih atau sebagainya ek??? :berfikir: sebab risau membazir pada sesuatu yang tak pasti kut..


kakisamun nya pendapat sama dengan pendapat saya seperti diatas...cuba check balik... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 11:26


Assalamualaikum

alamak betul ke...habis lah ana..habis masak masak.. :oops:
betul ke tak ni.. :oops:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:38


Pada 10-11-07 11:04 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 23:03 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. memang mengarut.. tapi sebab apa orang-orang tua cakap macam itu kan.. org tua ini kalau mereka pantang dan larang itu mesti bersebab.. jom kita berfikir sejenak pasal apa orang-orang dulu tak kasi beri pakaian pada seseorang yang bergelar kekasih atau sebagainya ek??? :berfikir: sebab risau membazir pada sesuatu yang tak pasti kut..


kakisamun nya pendapat sama dengan pendapat saya seperti diatas...cuba check balik... :-P


.. sama ek dengan dia.. nanti aku carik pendapat lain pula.. hehe :-P .. takut kena bomoh kut.. boleh ke dengan barang2 yang kita beri org bomohkan kita ek:berfikir:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 10-11-07 11:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 12:04


Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...



waalaikumsalam...
soal jodoh semua adalah ktentuan Allah..kita tak boleh slhkan bju 2 pula..:jangan: bju 2 tak salah apa-apa pun..bernywa pun tak..hehe..maybe memang Allah da ttpkan memang bukan jdoh kita dengan dia..ada hkmah setiap yang terjdi..:smile:


-----------------
"Cinta Allah adalah cinta yang hakiki.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:27


iskkk..pada saya ia lebih menjurus kepada syirik.why kita nak sandarkan jodoh kita yang dah allah tetapkan dengan bergntg kat baju..walhal baju pun manusia yang cipta.maybe hanya kebetulan kalau berlaku pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:28


Pada 10-11-07 12:04 , farah_humaira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...



waalaikumsalam...
soal jodoh semua adalah ktentuan Allah..kita tak boleh slhkan bju 2 pula..:jangan: bju 2 tak salah apa-apa pun..bernywa pun tak..hehe..maybe memang Allah da ttpkan memang bukan jdoh kita dengan dia..ada hkmah setiap yang terjdi..:smile:



setuju...hehe..semua tu allah yang tentukan... 8-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 13:29


.. jangan risau.. aku tengah nak buat kajian cuba hantar seluar pula tengok macam mana.. kalau berjaya aku akan teruskan kajian dengan hantar stokin pula.. tunggu hasil kajian aku..:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 14:00


Pada 10-11-07 13:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. jangan risau.. aku tengah nak buat kajian cuba hantar seluar pula tengok macam mana.. kalau berjaya aku akan teruskan kajian dengan hantar stokin pula.. tunggu hasil kajian aku..:lol:


ok tunggu...tunggu ni... :lol: :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 14:57


lepas stokin nak hantar apa pula?? siapa jadi bahan eksperimen kakisamun??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 15:03


Pada 10-11-07 14:57 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

lepas stokin nak hantar apa pula?? siapa jadi bahan eksperimen kakisamun??


.. ujikaji aku ini rambang:malu:.. tidak spesifik kepada seseorang..
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 10-11-07 15:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 15:13


SALAM...
apa kena mengenanya bagi baju dengan perpisahan. jodoh pertemuan Allah yang tentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 10-11-07 15:15


Pada 10-11-07 15:13 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
apa kena mengenanya bagi baju dengan perpisahan. jodoh pertemuan Allah yang tentukan...


BETUL TU..apa DAAAA....BETUL KE..BETUL KE...APA yang BETUL dalam HAL NI..entah lah...NAMPAKNYA TUAN yang POSTING TAJUK NI MASIH DIBELENGGU dengan PEMIKIRAN yang KARUT.


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 15:35


kakak saya ada juga bagi baju or something yang berkaitan tentang kain kat bf dia dulu...
tapi sekarang..bf dia dah bergelar suami lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 16:13


Pada 10-11-07 15:35 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

kakak saya ada juga bagi baju or something yang berkaitan tentang kain kat bf dia dulu...
tapi sekarang..bf dia dah bergelar suami lah.....


.. cantik.. contoh yang baik.. :lol:adoiii.. jadi macam mana pula dengan hasil kajian aku nanti ek.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 17:50


taknak fikir yang bukan2.. bagi sajalah apa-apa yang mampu... dulu pernah juga adiahkn baju kat kawan lepas itu lost contact hehe tapi sekarang ok lah balik.. bertemu berpisah Allah tentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 17:50


dah dapat hdiah banyak helai baju dan bagi hdiah banyak helai baju,insyaAllah tak ada apa-apa,insyaAllah jodoh berkekalan...jodoh panjang ke tak,bukan bergantung pada baju...jangan percaya,jatuh syirik nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 18:50


Pada 10-11-07 17:50 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

dah dapat hdiah banyak helai baju dan bagi hdiah banyak helai baju,insyaAllah tak ada apa-apa,insyaAllah jodoh berkekalan...jodoh panjang ke tak,bukan bergantung pada baju...jangan percaya,jatuh syirik nanti...


.. untung2.. boleh buka kedai "bundle" ini :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 19:00


assalamualaikum...
isk..tak betul...tak betul... :jangan:
kalau betul-betul terjadi pun kebetulan..:)



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 20:31


Pada 10-11-07 15:15 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 15:13 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
apa kena mengenanya bagi baju dengan perpisahan. jodoh pertemuan Allah yang tentukan...


BETUL TU..apa DAAAA....BETUL KE..BETUL KE...APA yang BETUL dalam HAL NI..entah lah...NAMPAKNYA TUAN yang POSTING TAJUK NI MASIH DIBELENGGU dengan PEMIKIRAN yang KARUT.



Assalamualaikum... Bismillahirrahmannirahim...

ana rasa vitamin_hati dah misunderstanding tentang topik ni. :-(. Ana selaku empunya topik tak percaya dengan hal baju boleh memutuskan hubungan antara kekasih.. ana juga tahu soal ajal maut, jodoh pertemuan ketentuan Allah. cuma ana ingin pendapat antum semua berkaitan hal ni.. Ana perlukan hujah khusus untuk menasihati rakan-rakan ana yang percaya hal itu..

mungkin terdapat dalam kalangan ahli ukhwah ada yang percaya akan hal ini. Ana juga timbulkan isu ini untuk menyedarkan kepada mereka bahawa kepercayaan itu tak betul...

Buat vitamin_hati, antum dah salah ertikan niat ana... :-(.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 22:53


sabar sajalah maestra_dila...tak payah hirau org yang salah anggap kat awak 2...hehe..cepat cenyum maestra,awet muda 2...jangan cedih2...;-) :bunga: :-D
[ Telah diedit oleh: raihan2004 pada 10-11-07 22:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 22:57


kasihan kat cikgu dila tu.hehehehe..betul tu.harap kalau petua orang tua tu,jangan lah dok percaya sangat.orang tua walaupun mengaku lebih dulu makan asam lah garam lah..tapi tak semestinya betul...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 23:50


.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 23:51


Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 23:58


hehehehe...hang ni kakisamun,sian lah kat cikgu tu.jangan lah dok rimau sangat....hehehe...nanti hang kasitau solution untuk eksperimen anda tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ibtisam_daiman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 634
Posting: 43

egypt  


posticon Posting pada: 11-11-07 00:28


Pada 09-11-07 13:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

soal jodoh ketentuan ALLAH. tak kan lah bila berpisah..kita nak salahkan baju tu pulak? kalau berpisah...thats mean org tesebut bukan jodoh kita. ALLAH lebih Mengetahui mana yang terbaik untuk hambaNya... Yakin pada ALLAH.. DIA yang menentukan segalanya untuk kita... :bunga:


Assalamualaikum

Erm, sebut tang ni.. baru saja ana borak dengan seorang sahabat ana ni. InsyaAllah akan kahwin bulan nov ni. Tapi dengan orang lain. Sedangkan ana tahu sahabat ana ni sebelum ni dengan org lain. Ana tanya dia apa yang terjadi. Ada kaitan juga dengan pemberian antaranya baju. Pepun, jodoh di tangan tuhan kan? Itu yang kita perlu yakin.

JODOH, AJAL, MAUT, REZEKI di tangan Allah. Berserahlah hanya pada Allah.. :-)


-----------------
"syukur itu indah jika diselami dengan hati yan redha"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_daimanProfil   Hantar PM kepada ibtisam_daiman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 08:05


Pada 10-11-07 23:58 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehe...hang ni kakisamun,sian lah kat cikgu tu.jangan lah dok rimau sangat....hehehe...nanti hang kasitau solution untuk eksperimen anda tu...


.. mesti.. usah kata kat hang.. kat semua org aku kasi tau.. hehe.. tunggu dan lihat hasilnya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-11-07 08:23


tiada ada yang dapat memberi manfaat dan mudarat tanpa izin Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 09:54


Assalamualaikum
ishkk..ishk...kasihan maestra kita...dah lah tu...jangan mensedih...tak molek....rasanya cikgu dah dapat jawapannnya kan.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-11-07 10:16


Pada 11-11-07 00:28 , ibtisam_daiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 13:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

soal jodoh ketentuan ALLAH. tak kan lah bila berpisah..kita nak salahkan baju tu pulak? kalau berpisah...thats mean org tesebut bukan jodoh kita. ALLAH lebih Mengetahui mana yang terbaik untuk hambaNya... Yakin pada ALLAH.. DIA yang menentukan segalanya untuk kita... :bunga:


Assalamualaikum

Erm, sebut tang ni.. baru saja ana borak dengan seorang sahabat ana ni. InsyaAllah akan kahwin bulan nov ni. Tapi dengan orang lain. Sedangkan ana tahu sahabat ana ni sebelum ni dengan org lain. Ana tanya dia apa yang terjadi. Ada kaitan juga dengan pemberian antaranya baju. Pepun, jodoh di tangan tuhan kan? Itu yang kita perlu yakin.

JODOH, AJAL, MAUT, REZEKI di tangan Allah. Berserahlah hanya pada Allah.. :-)



Jodoh pertemuan di tangan Allah

"Tidak ada suatu bencana di bumi atau yang menimpa dirimu melainkan telah tertulis dalam kitab pengetahuan Kami sebelum Kami menjadikannya" (AlHadid : 22)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:10


Pada 11-11-07 10:16 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-11-07 00:28 , ibtisam_daiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 13:25 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

soal jodoh ketentuan ALLAH. tak kan lah bila berpisah..kita nak salahkan baju tu pulak? kalau berpisah...thats mean org tesebut bukan jodoh kita. ALLAH lebih Mengetahui mana yang terbaik untuk hambaNya... Yakin pada ALLAH.. DIA yang menentukan segalanya untuk kita... :bunga:


Assalamualaikum

Erm, sebut tang ni.. baru saja ana borak dengan seorang sahabat ana ni. InsyaAllah akan kahwin bulan nov ni. Tapi dengan orang lain. Sedangkan ana tahu sahabat ana ni sebelum ni dengan org lain. Ana tanya dia apa yang terjadi. Ada kaitan juga dengan pemberian antaranya baju. Pepun, jodoh di tangan tuhan kan? Itu yang kita perlu yakin.

JODOH, AJAL, MAUT, REZEKI di tangan Allah. Berserahlah hanya pada Allah.. :-)



Jodoh pertemuan di tangan Allah

"Tidak ada suatu bencana di bumi atau yang menimpa dirimu melainkan telah tertulis dalam kitab pengetahuan Kami sebelum Kami menjadikannya" (AlHadid : 22)



:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 16:14


Pada 10-11-07 20:31 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 15:15 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 15:13 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
apa kena mengenanya bagi baju dengan perpisahan. jodoh pertemuan Allah yang tentukan...


BETUL TU..apa DAAAA....BETUL KE..BETUL KE...APA yang BETUL dalam HAL NI..entah lah...NAMPAKNYA TUAN yang POSTING TAJUK NI MASIH DIBELENGGU dengan PEMIKIRAN yang KARUT.



Assalamualaikum... Bismillahirrahmannirahim...

ana rasa vitamin_hati dah misunderstanding tentang topik ni. :-(. Ana selaku empunya topik tak percaya dengan hal baju boleh memutuskan hubungan antara kekasih.. ana juga tahu soal ajal maut, jodoh pertemuan ketentuan Allah. cuma ana ingin pendapat antum semua berkaitan hal ni.. Ana perlukan hujah khusus untuk menasihati rakan-rakan ana yang percaya hal itu..

mungkin terdapat dalam kalangan ahli ukhwah ada yang percaya akan hal ini. Ana juga timbulkan isu ini untuk menyedarkan kepada mereka bahawa kepercayaan itu tak betul...

Buat vitamin_hati, antum dah salah ertikan niat ana... :-(.



ish..ish..ish...kasihan maestra...sabar sajalah...
so,sekarang dah ramai yang bagi pendapat masing-masing tentang topik ini,dah dapat buat conclusion belum...
siap ada org nak tolong buat kajian bagi lagi 2...hehe :-D :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 16:45


Pada 10-11-07 18:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 17:50 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

dah dapat hdiah banyak helai baju dan bagi hdiah banyak helai baju,insyaAllah tak ada apa-apa,insyaAllah jodoh berkekalan...jodoh panjang ke tak,bukan bergantung pada baju...jangan percaya,jatuh syirik nanti...


.. untung2.. boleh buka kedai "bundle" ini :-P


ehh..ehh..mana boleh buka kedai bundle...kena smpan buat kenangan laaaa..hehe :-P :-D :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 01:52


Pada 10-11-07 09:47 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 09:00 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

agaknya sebab tak nak pasangan yang belum kahwin ni membazir..
lagipun bila dah berpisah..ada yang terpaksa dipulangkan semula..
tak ke susah tu :sopan:



pulangkan apa yang bukan milikmu...nanti dah kahwin teringat2 :jangan: :jangan: :jangan: :jangan: :jangan:


apa pulak kena pulangkan, hadiah atau hibah yang diberi secara mutlak dah jadi hak yang menerima tu.

jangan sebab putus kasih baju tu pulak yang dibakar dahlah... :jangan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:42


Pada 10-11-07 22:53 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

sabar sajalah maestra_dila...tak payah hirau org yang salah anggap kat awak 2...hehe..cepat cenyum maestra,awet muda 2...jangan cedih2...;-) :bunga: :-D


Assalamualaikum...

syukran, ana sentiasa senyum, InsyaAllah... :-).
maaf sebab tak kasi tahu awal-awal tentang ni dan menyebabkan ada dalam kalangan sahabat ukhwah yang tersalah faham. Ana kurang arif dalam hal-hal macam ni, jadi ana perlukan pandangan sahabat semua untuk membantu ana kumpul point2 untuk berhujah kepada rakan ana yang percaya akan hal ini. Alhamdulillah,
lepas ni bolehlah ana nasihatkan rakan-rakan ana... terima kasih semua.. :-).

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

bunga untuk semua sahabat.. :-).

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:46


Pada 10-11-07 23:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe


buat kakisamun pula, udah2 lah, jadila kakisedekah ke, kakiberibadah ke pula, kan lebih afdal.. :sopan:

jangan marah... gurau saja.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:48


Pada 10-11-07 23:58 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehe...hang ni kakisamun,sian lah kat cikgu tu.jangan lah dok rimau sangat....hehehe...nanti hang kasitau solution untuk eksperimen anda tu...


ye lah, tengok report dia bagaimana. tak ok, reject terus. buat semula..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:51


Pada 11-11-07 09:54 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ishkk..ishk...kasihan maestra kita...dah lah tu...jangan mensedih...tak molek....rasanya cikgu dah dapat jawapannnya kan.....



ya, syukran ye akhi..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:54


Pada 11-11-07 16:14 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 20:31 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 15:15 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 15:13 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
apa kena mengenanya bagi baju dengan perpisahan. jodoh pertemuan Allah yang tentukan...


BETUL TU..apa DAAAA....BETUL KE..BETUL KE...APA yang BETUL dalam HAL NI..entah lah...NAMPAKNYA TUAN yang POSTING TAJUK NI MASIH DIBELENGGU dengan PEMIKIRAN yang KARUT.



Assalamualaikum... Bismillahirrahmannirahim...

ana rasa vitamin_hati dah misunderstanding tentang topik ni. :-(. Ana selaku empunya topik tak percaya dengan hal baju boleh memutuskan hubungan antara kekasih.. ana juga tahu soal ajal maut, jodoh pertemuan ketentuan Allah. cuma ana ingin pendapat antum semua berkaitan hal ni.. Ana perlukan hujah khusus untuk menasihati rakan-rakan ana yang percaya hal itu..

mungkin terdapat dalam kalangan ahli ukhwah ada yang percaya akan hal ini. Ana juga timbulkan isu ini untuk menyedarkan kepada mereka bahawa kepercayaan itu tak betul...

Buat vitamin_hati, antum dah salah ertikan niat ana... :-(.



ish..ish..ish...kasihan maestra...sabar sajalah...
so,sekarang dah ramai yang bagi pendapat masing-masing tentang topik ini,dah dapat buat conclusion belum...
siap ada org nak tolong buat kajian bagi lagi 2...hehe :-D :sopan:


ana ok saja.. ana dah dah point2 untuk hujah ana nanti.. InsyaAllah.. ana dapat yakinkan rakan-rakan ana supaya tak percaya tentang hal ini.. syukran akhi.. gracias.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:59


afwan ukhti...ok,dah kumpul hujah2 semua,cepat jalankan tugas...hehe..cayokkk;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:24


salam.....
kawan-kawan saya pernah bagi tau pasal tu....
tapi bagi saya semuatu mengarut saja.....
kita kan ada tuhan so kita percayalah pada tuhan ...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 22:34


Ye ke? isk...tak lah...kan ke jodoh, ajal , maut dna pertemuan itu Allah yang aturkan...:) Sesungguhnya kita merancang, Allah menentukan..bukankah memberikan hadiah itu akan menerbitkan persahabatan dan menjalinkan kasih sayang sesama insan. bagi ana, berikanlah hadiah kepada sesiapa sahaja, bersedekah dan eratkan hubungan antara satu sama lain. ....hadiah merupakan satu manfaat yang paling berkesan. Jangan lupa hadiahkan selawat dan salam kepada junjungan Nabi tercinta, Selawat.itu hadiah paling bermakna!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 10:29


Pada 12-11-07 15:46 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe


buat kakisamun pula, udah2 lah, jadila kakisedekah ke, kakiberibadah ke pula, kan lebih afdal.. :sopan:

jangan marah... gurau saja.. :-).

:bunga:


.. fuiyoo.. ada org nasihat aku.. ini yang buat aku terharu ini:malu::lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 10:59


Pada 16-11-07 10:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 15:46 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe


buat kakisamun pula, udah2 lah, jadila kakisedekah ke, kakiberibadah ke pula, kan lebih afdal.. :sopan:

jangan marah... gurau saja.. :-).

:bunga:


.. fuiyoo.. ada org nasihat aku.. ini yang buat aku terharu ini:malu::lol:

kakisurau atau kakimasjid pun ok juga :kelip:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:01


Pada 16-11-07 10:59 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 10:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 15:46 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe


buat kakisamun pula, udah2 lah, jadila kakisedekah ke, kakiberibadah ke pula, kan lebih afdal.. :sopan:

jangan marah... gurau saja.. :-).

:bunga:


.. fuiyoo.. ada org nasihat aku.. ini yang buat aku terharu ini:malu::lol:

kakisurau atau kakimasjid pun ok juga :kelip:



.. mudah-mudahan:malu:.. AMIN2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

usu_comel
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2007
Ahli No: 31701
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:31


salam...
hmmm...usu pun pernah dengar pasal ni tapi tak percayalah..
kan semua yang berlaku adalah ketentuan dr Allah swt...
kita merancang. Allah juga merancang tapi...
Allah jualah SEBAIK-BAIK PERANCANG dan yang Maha Menentukan....betul tak?
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For usu_comelProfil   Hantar PM kepada usu_comel   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 12:21


assalamualaikum
ana pun pernah dengar juga. tapi yang pernah ana lihat ada sahabat bagi baju pada kekasihnya kekal sampai sekarang malahan mereka sudah pun kahwin dan mempunyai seorang cahaya mata.. semua yang berlaku adalah ketentuan dari allah swt...
kita merancang.. allah yang menentukannya...
ada jugak sahabat ana yang ibu kepada kekasih nya bagi baju kat sahabat ana tapi tak kekal malahan sahabat ana tu dah pun menjadi tunangan orang dengan orang laian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 13:22


Pada 16-11-07 10:29 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 15:46 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 23:50 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. sian si maestra.. tapi memang kolot pun.. hehe:lol:
nanti laporan terperinci aku kasi ye pasal eksperimen aku itu tau.. hehe


buat kakisamun pula, udah2 lah, jadila kakisedekah ke, kakiberibadah ke pula, kan lebih afdal.. :sopan:

jangan marah... gurau saja.. :-).

:bunga:


.. fuiyoo.. ada org nasihat aku.. ini yang buat aku terharu ini:malu::lol:


kakisamun yang ayu, lemah lembut dan sopan santun.. berhentila berlari, tak penat ke ?
hehehehe... kita minum dulu... :-).

:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 13:28


Pada 09-11-07 13:03 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim....

Maaf andainya topik ini telah dikemukakan... cuma ana ada suatu persoalan yang ingin dikemukan. Ada seorang sahabat ana mengatakan bahawa sekiranya kita menghadiahkan baju kepada kekasih kita, akan menyebabkan hubungan kita dan pasangan kekasih akan terputus. Betulkah ?

Ana dah pernah banyak kali terdengar akan hal ini daripada kebanyakkan orang. Apa pendapat antum, sahabat ukhwah sekalian berkaitan hal ini ? :-).

:bunga:

Wassalam...


:jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-07 17:06


entah lah..Mungkin agaknya macam ana masa dulu-dulu pun ada kerisauan begitu..dan kami dalam bercinta mengatakan ianya mengarut,so kami bertukar2 hadiah baju..dah akhirnya kekeruhan hubungan terasa dan akhirnya kami berpisah...sedih memang tak ingat tapi semuanya ketentuan illahi.bagi ana bukan baju menjadi soal,tapi pada kejujuran dan keikhlasan hubungan itu...Segala Jodoh pertemuan adalah ketentuan illahi..Seandai dirinya tercipta untuk kita alhamdullilah dan berikan kasih sayang itu..di dunia ianya penyeri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Betul ke hadiahkan baju boleh putuskan hubungan antara kekasih ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178828 saat. Lajunya....