Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: buat si jejaka.. andai kasih ku berikan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» buat si jejaka.. andai kasih ku berikan..

Please Mendaftar To Post


Oleh buat si jejaka.. andai kasih ku berikan..

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 06:28


apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 08:21


huhu berani nya....perempuan itu...saya sungguh kagum!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 07-11-07 08:40


saya solute dia 100 persent!!! setakat ni tak ada pula saya jumpa direct cakap macam tu..cuma ada lah yang berkias2...tapi saya buat tak tau saja pasal dalam hal ni kena berhati-hati..mana lah tau kalu2 kita ni pula yang terpedaye...atau paling teruk pun terperasan sendiri..tak ke malu nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:02


uihhh taknak lah..pernah banyak kali secara indirect kena approach dengan pmpuan2 berani macam ini,tapi tak layan...lariiiiiiiii...takot lah perempuan macam ini...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:14


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???



entah...sebab tak jadi lelaki...hehehe.. :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 14:20


beraninya seseorang perempuan 2.. ana kagum.. lagipun bagus juga kalau berterus terang,, aklu tak melepas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:43


erm saya kena test dia dulu lah.. pasal agama lah..
dia kan bakal ibu kepada anak2 saya nanti.. tapi setakat ni tak ada lagi perempuan yang cakap begitu kat ana.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:51


masa study dulu-dulu ada kawan saya (perempuan) yang tol2 suka seorang laki ni.. dia puas dah ngorat sebab dia memang jenis yang slumber saja..tapi yang laki ni tak berminat dan jatuh hati dengan perempuan lain..tapi kawan saya ni memang tak putus asa..dia tetap salo ngorat direct saja laki ni..dan baru-baru ni saya dapat tahu mereka nak kahwin bulan satu tahun depan...hehehe

mungkin ada lelaki yang ngeri dengan perempuan yang jenis berani "mati" macam dia. tapi ada juga boleh menerima..terpulang pada individu itula.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-11-07 16:54


Pada 07-11-07 16:51 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

masa study dulu-dulu ada kawan saya (perempuan) yang tol2 suka seorang laki ni.. dia puas dah ngorat sebab dia memang jenis yang slumber saja..tapi yang laki ni tak berminat dan jatuh hati dengan perempuan lain..tapi kawan saya ni memang tak putus asa..dia tetap salo ngorat direct saja laki ni..dan baru-baru ni saya dapat tahu mereka nak kahwin bulan satu tahun depan...hehehe

mungkin ada lelaki yang ngeri dengan perempuan yang jenis berani "mati" macam dia. tapi ada juga boleh menerima..terpulang pada individu itula.. :-)


ya Allah..kuatnya jodoh mereka..alhamdulillah :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 07-11-07 16:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 16:55


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

:-o :-o :-o

tak pernah rasa lagi...
dan tak tau apa akan jadi..


seram juga ye....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 19:27


Pada 07-11-07 14:14 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???



entah...sebab tak jadi lelaki...hehehe.. :-D


sama , sama , sama........ :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 02:55


Pada 07-11-07 16:55 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


seram juga ye....



seram ke dik...?? :berfikir: :berfikir:
kenapa? alien ek..?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 07:27


Pada 08-11-07 02:55 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 16:55 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


seram juga ye....



seram ke dik...?? :berfikir: :berfikir:
Kenapa? alien ek..?


eerrkkk......

memain saja tu.
tak tau situasi lagi...
sebab tu kata seram...

kat Malaysia ni, mana ada alien ukhti... :malu:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

asy-syahadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2005
Ahli No: 19717
Posting: 49
Dari: alam semesta

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-11-07 07:40


hm...entah lah nak cakap... tapi Kalau lelaki baik, mungkin juga ada perempuan yang cakap macam tu....

sesetengah kes bagus juga...tapi sesetengah kes tak seberapa bagus..


-----------------
hidup tanpa hiburan=sepi, hidup tanpa amal=rugi... hidup tanpa cinta Ilahi=tak bererti...
Bookmark and Share

    


  Member Information For asy-syahadahProfil   Hantar PM kepada asy-syahadah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 09:59


ni kes perigi cari timba lah ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-11-07 10:54


hmmm....kalau perempuan tu jenis ok,why not?....:-)

tengok pada keadaanlah...kalau minah GRO, minah dangdut yang cakap macam tu...ada berani ka???.......... :-) :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 11:42


kalau minah GRO, minah dangdut tu minta dijauhkan lah.. tapi kot2 ada ahli yang nak tarbiah depa ke, bagus jugak.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-11-07 12:10


kalau ada perempuan yang confess macam itu,senang cerita lah..tak payah penin2 nak cari jodoh..terima saja sedanya.mungkin da jodoh kita.hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 18:18


Agaknya jejaka tu mesti bertanya kat diri dia,"Malang sungguh aku ni..
ke bertuah aku ni..?? uhuhuhuu.... "
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 08-11-07 18:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:04


malang lah agaknya muddathsir787...hahaha;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:40


Pada 08-11-07 07:27 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


eerrkkk......

memain saja tu.
tak tau situasi lagi...
sebab tu kata seram...

kat Malaysia ni, mana ada alien ukhti... :malu:



ouhh.... :-D

mana mohamad tahu kat malaysia ni tak ada alien..?? :berfikir: :berfikir:
entah-entah agaknya, pakcik makcik anak mak cik kepada makcik jiran kepada jiran kepada jiran makcik bedah kepada jiran cik salmah punya anak sedara punya cucu punya kawan....
haaa... mana nak tau.... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 20:44


saya perempuan..taktau lah apa perasaan..

herm, akh nak jadi baik pernah kena begitu ke?

perasaan enta?? ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 22:39


Pada 08-11-07 20:44 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya perempuan..taktau lah apa perasaan..

herm, akh nak jadi baik pernah kena begitu ke?

perasaan enta?? ;)




saya yang nak confess..hehe.. :) tapi xkot.. segan +malu.. huhu


-----------------

berjuang demi Allah.. senyum selalu.. kerana senyuman itu adalah sedekah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-11-07 00:15


"Hendak kuluahkan takut makanlah diri
Hendak kusimpankan meracuni hati
Hendak ku jertikan takut malu sendiri
Hendak kudiamkan kau takkan mengeri

Biar susah bagai cinta zulaikha
Cinta dalam mimpi jadilah nyata
Biar pahit manis terasa
Hari ini hamba esok gembira …"
:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-11-07 06:31


Pada 09-11-07 00:15 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

"Hendak kuluahkan takut makanlah diri
Hendak kusimpankan meracuni hati
Hendak ku jertikan takut malu sendiri
Hendak kudiamkan kau takkan mengeri

Biar susah bagai cinta zulaikha
Cinta dalam mimpi jadilah nyata
Biar pahit manis terasa
Hari ini hamba esok gembira …"
:bunga:


:berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:30


!!! QUOTE !!!

malang lah agaknya muddathsir787...hahaha



Heehh! Sian jejaka malang tu, asroal :lol:
Malang sungguh dirinya..
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 09-11-07 14:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:37


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???




ini pandangan saya..

saya tak berapa suka "dikejar"...kalau semasa bujang dulu memang saya akan elak dari "dikejar", bagi saya kalau suka kat saya bagi "hint" cukuplah, dan saya akan pertimbangkan nak terima atau tidak..tak perlu berterus terang..kalau saya ok..hehehe saya akan "mengejar" anda semula...

sejauh mana berkejaran ? lebih jauh dari ISS..lebih jauh dari galaxy bima sakti....

tapi kalau tak ok...saya akan cakap terus terang..dan layan sebagai kawan biasa sahaja..
kalau masih tak faham juga... saya akan menjauh....bye-bye..

tu masa bujanglah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 14:55


bismillahhirrahmanirrahim

ana : kasihmu telah kau berikan..kasihmu telah ku sambut.. ;-) :bunga: :sopan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 09-11-07 14:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 15:48


Pada 09-11-07 14:55 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : kasihmu telah kau berikan..kasihmu telah ku sambut.. ;-) :bunga: :sopan:



ehem2... :berfikir: :berfikir:


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:54


Pada 09-11-07 15:48 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:55 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana : kasihmu telah kau berikan..kasihmu telah ku sambut.. ;-) :bunga: :sopan:



ehem2... :berfikir: :berfikir:



ehem2 jugak.. ;-) :bunga: :sopan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:01


Pada 09-11-07 14:30 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

malang lah agaknya muddathsir787...hahaha



Heehh! Sian jejaka malang tu, asroal :lol:
Malang sungguh dirinya..


:-D :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:09


Pada 09-11-07 14:37 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???




ini pandangan saya..

saya tak berapa suka "dikejar"...kalau semasa bujang dulu memang saya akan elak dari "dikejar", bagi saya kalau suka kat saya bagi "hint" cukuplah, dan saya akan pertimbangkan nak terima atau tidak..tak perlu berterus terang..kalau saya ok..hehehe saya akan "mengejar" anda semula...

sejauh mana berkejaran ? lebih jauh dari ISS..lebih jauh dari galaxy bima sakti....

tapi kalau tak ok...saya akan cakap terus terang..dan layan sebagai kawan biasa sahaja..
kalau masih tak faham juga... saya akan menjauh....bye-bye..

tu masa bujanglah.....



sama lah kita,yang tak sama nya akhi dah kahwin,saya belom,tapi dalam proses... :-D
saya pun tak suka dikejar perempuan,Kalau dikejar alamatnya memang saya lariiiii jauh2... :-P :-P :-D
sebab bagi saya approach ini kerja laki bukan kerja perempuan...hanya my opinion lah...lain org lain pendapat dan prinsip hidup :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:11


kuda ku lari gagah berani... (dengan nada lagu lagu syarifah aini)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-11-07 16:28


Pada 09-11-07 16:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kuda ku lari gagah berani... (dengan nada lagu lagu syarifah aini)


:lucu: :lucu: :lucu:
lawak lah prof daeng....
prof..nak berlari ke bulan dengan saya tak.........

hidung tak penyek...pipi pun bukan kereta sorong.....
54 tahun lagi agaknya......huhu......
nak mama....mari daeng..kita ke kejauhan....... :bye:


P/S : lebih berani jumpa alien agaknya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 16:37


salute lah wanita itu....tapi tak pernah pun mereka datang cakap begitu.hahahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 17:22


Pada 09-11-07 16:37 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

salute lah wanita itu....tapi tak pernah pun mereka datang cakap begitu.hahahahahaha

hehe... suatu hari nanti kalau wanita itu datang jangan lari :sopan: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 18:07


dear diary.........
2day i saw a boy... and i wondered if he noticed me!!
...he took my breath away.
dear diary..
today i saw that boy...
as he walk by i thought he smile at me... :)
dan i wondered...
does he know whats in my

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 12:34


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???




uish,berani ye perempuan macam 2..hehe
kalau ana malu lah..macam prigi cari timba pula..eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:23


salam..hehehe..ana nak bagi pendapat..wpon org perempuan yang start approach dulu tapi slalunya dia akan pilih dulu dan kaji background boys itu..dia akan pertimbangkan dulu banyak aspek, bukan main terjah saja..and manatau kalau tol2 jodoh dia dengan org yang dia approach.slalunya org perempuan akan pilih lelaki yang baik-baik...handsome jatuh point ke2...aheheh..sekadar pandangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:47


of course gumbira...dan tindakan seterus untuk kekal kan hubungan tu supaya sampai lah ke syurga... :kelip:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 13:51


erm ana bangga kl dapat jadi macam perempuan tu,berani... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 15:01


apa yang best sangat jadi perempuan begitu cahaya_hatiku? just nak tau pandangan saja lah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 18:11


betul kata fathi fathu..
perempuan kalau dia berkenan.. dia tak tengok paraas rupa.. dia tengok agama.. perangai dan so on.. hanya yang soleh akan di approach..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 18:26


Pada 10-11-07 18:11 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

betul kata fathi fathu..
perempuan kalau dia berkenan.. dia tak tengok paraas rupa.. dia tengok agama.. perangai dan so on.. hanya yang soleh akan di approach..hehe


ye ke nak_jadi_baik...tapi pernah jumpa ramai perempuan yang approach laki sebab laki 2 popular,encem,ect...dan laki 2 tak alim or dikategorikan sebagai budak baik pun...budak nakal lagi... :kelip:
emmmm Kalau yang macam ini,macam mana ekkk...emmm :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 19:22


saya telah menerima satu nasihat dr s'org yang boleh saya labelkan sebagai penasihat peribadi juga melalui pembacaan saya dalam buku motivasi...bila kita suka akan sesorang itu, kita mesti berani untuk menyatakannya..sebab mungkin satu hari kita akan menyesal..tak salah pun confess, dan jangan fikir sebarang respon negatif..at least kit em'cuba.kalau xluahkan, kita mesti rasa terbeban....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 22:05


em..raihan2004..bagi saya lah.. saya akan jatuh hati kat hati org tu..agama org tu.. sikap org tu dan budi pekertinya.. saya pernah saja berkenan kat sum1 yang gemuk(taklah gemuk sangat).. xensem.. tapi hati dia.. wallahualam..sangat-sangat gentleman.. dan dia jenis yang xgatal dan saya tak pernah nampak dia rapat2 dengan mana-mana perempuan.. saya jenis suka kat laki yang tak tengok perempuan.. hehe.. tu lah suami idaman.. tapi org lain saya tak tahu.. tapi untuk kebahagian dunia +akhirat.. pilihlah agama.. wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 11-11-07 01:31


hehe...org laki yang nak lari 2 jangan lah lari jauh sangat..kasihan girl tu...;)
Kalau saya lah nak approach someone "boy" xdenye nak guna cara direct..tapi ada lah cari sendiri hehe..
pernah lah admire senior seorang tu ...nampak alim orgnya..tak dbals...tapi boleh dia dah grad baru nak ketuk semula pintu yang dah tertutup ni huhu..anyway..semua tu sekadar perasaan kita fitrah seorang manusia kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 01:51


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???



rujuk pada yang pakar dulu...pstue...ehem2...
kalau xngam...cuba ngamkn....
tak boleh juga..nak buat bagaimana....
em....





:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 02:02


salam betul-betul kekadang tu ada juga jenis lelaki yang tak berani ataupun malu untuk meluahkan perasaannya.tak apa lah jadi perigi mencari timba. di terima Alhamdulillah tak diterima tak apa yang penting dah cuba.entah2 cdia pun ada menyimpan perasaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:41


Pada 10-11-07 19:22 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!

saya telah menerima satu nasihat dr s'org yang boleh saya labelkan sebagai penasihat peribadi juga melalui pembacaan saya dalam buku motivasi...bila kita suka akan sesorang itu, kita mesti berani untuk menyatakannya..sebab mungkin satu hari kita akan menyesal..tak salah pun confess, dan jangan fikir sebarang respon negatif..at least kit em'cuba.kalau xluahkan, kita mesti rasa terbeban....


hmm...
nak melaksanakan tak semudah berkata2...
:roll: :roll: :oops:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:45


meluahkan tu samekah maksudnya dengan :sakit:

Ditelan mati omak, diluah mati bapak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:58


meluahkan apa daeng dmp muka tuko ijo tu...?? :jangan: :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 10:02


Hmm, perasan ada nickname FathiFathu.. apa maksudnya ek?? Unik.


!!! QUOTE !!!

jenis laki yang tak tengok perempuan..


Hmm, teringat lagu 'one in a million'.
Lelaki yang tak suka tengok perempuan.. alhamdulillah.
Rasanya macam dah hampir pupus zaman ini..

Kalau ada memang bertuah lah.. tak malang.. huhuhhh..
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 11-11-07 10:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 10:55


Assalamualaikum
cik ismi..dia nak luah tu..tapi ditahan tahan....tu yang macam gunung berapi tu..muka pun dah tukar ijo.... :lucu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 11-11-07 11:43


Assalamualaikum wwt..

Berani juga ye :berfikir:
Erm...perempuan tu saja nak boking awal-awal lelaki ni kott:sopan:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:07


Pada 10-11-07 13:23 , fathifathu posting:

!!! QUOTE !!!

salam..hehehe..ana nak bagi pendapat..wpon org perempuan yang start approach dulu tapi slalunya dia akan pilih dulu dan kaji background boys itu..dia akan pertimbangkan dulu banyak aspek, bukan main terjah saja..and manatau kalau tol2 jodoh dia dengan org yang dia approach.slalunya org perempuan akan pilih lelaki yang baik-baik...handsome jatuh point ke2...aheheh..sekadar pandangan



saya tak setuju ini....macam mana kalau girl chatting dia kaji semua ke?...dalam masa sama tak kenal..huhuhu...... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:22


Pada 11-11-07 11:43 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

Berani juga ye :berfikir:
Erm...perempuan tu saja nak boking awal-awal lelaki ni kott:sopan:

Wassalam



dah berkenan...nak buat macama..hem...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:23


TT: :lol: :lol: ...hati-hati gelak, jangan tergolek dog udah lah...

tak : :berfikir: rasanya jarang orang-orang yang hanya ceting nak buat begitu... lenla kalau dah lama kenal.. atau ada sumber2 lain seperti pusat sumber atau pusat rujukan di perpustakaan... :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:29


Pada 12-11-07 17:23 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

TT: :lol: :lol: ...hati-hati gelak, jangan tergolek dog udah lah...

tak : :berfikir: rasanya jarang orang-orang yang hanya ceting nak buat begitu... lenla kalau dah lama kenal.. atau ada sumber2 lain seperti pusat sumber atau pusat rujukan di perpustakaan... :jangan:



kalau tunku abdul rahman boleh cari kat library..hehehehe :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:39


tak =T.K... auto korek.. tu yang dia tertukar tu... harap mahap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:40


Pada 11-11-07 06:41 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-11-07 19:22 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!

saya telah menerima satu nasihat dr s'org yang boleh saya labelkan sebagai penasihat peribadi juga melalui pembacaan saya dalam buku motivasi...bila kita suka akan sesorang itu, kita mesti berani untuk menyatakannya..sebab mungkin satu hari kita akan menyesal..tak salah pun confess, dan jangan fikir sebarang respon negatif..at least kit em'cuba.kalau xluahkan, kita mesti rasa terbeban....


hmm...
nak melaksanakan tak semudah berkata2...
:roll: :roll: :oops:

!!! QUOTE !!!



hmm..ekceli saya pernah cuba dan alhamdulillah saya berjaya..huhu.memang kena mnehan malu tapi keberanian itu penting..kalau tak, kita akan memendam rasa seumo hidup..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:51


Pada 11-11-07 11:43 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

Berani juga ye :berfikir:
Erm...perempuan tu saja nak boking awal-awal lelaki ni kott:sopan:

Wassalam



macam booking tempat saja ek...hehe :-D
tak mengapa booking pun,biasalah semua manusia nak yang terbaik untuk dirinya and hidupnya... :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 17:51


Pada 12-11-07 17:40 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!



hmm..ekceli saya pernah cuba dan alhamdulillah saya berjaya..huhu.memang kena mnehan malu tapi keberanian itu penting..kalau tak, kita akan memendam rasa seumo hidup..


hmm... :-o :-o
berani sungguh izza_ulfadh...
ismi..?? :oops: bio sajalah jejauh... :-D :kelip: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:35


sebnonye ada wanite meluahkan perasaan kat teman,
erm... ezekkeli teman rasa terkedu dan kagum dengan sifat wanite itu..
teman tak ada idea nak cakap apa....
tapi teman tak menolak atau menerime...

'Ditelan mati omak, diluah mati ayah' :sakit:

apa yang teman buat, membebel apa tah cerita, 'Setiap manusie memang dianugerahkan sifat kasih dan ingin dikasihi....bla...bla....bla.... apa tah teman bebelkan.....

k lah.... :diam:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 19:26


Pada 12-11-07 17:51 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 17:40 , izza_ulfadh posting:

!!! QUOTE !!!



hmm..ekceli saya pernah cuba dan alhamdulillah saya berjaya..huhu.memang kena mnehan malu tapi keberanian itu penting..kalau tak, kita akan memendam rasa seumo hidup..


hmm... :-o :-o
berani sungguh izza_ulfadh...
ismi..?? :oops: bio sajalah jejauh... :-D :kelip: :sopan:



uhuhu..sama lah cik ismi atikah
bio sajelah jejauh :-D

tak tahu lah pendapat lelaki
sebab bukan lelaki kan...
tapi tengok dr respon teman2 ada saja yang suka

*tak suka dikejar..lagi dkejar lagi jauh lari :-D


-----------------
.....meNaNtI TeDuH duLu~.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-07 19:32


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???



perasaan rasa biasa saja lah agaknya..takkan laki nak approach saja...zaman sekarang ini perempuan lebih ramai dr laki...lepas itu nak cari laki yang baik pun agak berkurang..so kalau mana perempuan yang malu2 lagi nak cakap itu..alamatnye dapat mat rempit lah..ahahaha..(lawak saja)

kesimpulannye tak ada masalah dan tak rasa apa-apa kalau perempuan suka laki ke laki suka perempuan ke..masing-masing ada hati perasaan masing-masing lah fikir masa depan sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 20:33


confess saja jangan memalu.. nanti jadi andartu haha... gurau saja ye, tak ada kena mengena antara yang hidup atau yang telah meninggal dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 00:45


tah lah...takpenah mengalami pun...takot:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 02:25


Pada 12-11-07 18:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebnonye ada wanite meluahkan perasaan kat teman,
erm... ezekkeli teman rasa terkedu dan kagum dengan sifat wanite itu..
teman tak ada idea nak cakap apa....
tapi teman tak menolak atau menerime...

'Ditelan mati omak, diluah mati ayah' :sakit:

apa yang teman buat, membebel apa tah cerita, 'Setiap manusie memang dianugerahkan sifat kasih dan ingin dikasihi....bla...bla....bla.... apa tah teman bebelkan.....

k lah.... :diam:


so apa jadi dengan teman wanita meke? tak kan di gantung tak bertali. jangan buat macam tu, bayangkan kalau meke yang meluahkan dan dia buat macam tu...apa perasaan meke? kasihan lah kawan meke tu. tapi jangan terima dia sebab kasihan pulak.


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 03:39


Pada 13-11-07 02:25 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebnonye ada wanite meluahkan perasaan kat teman,
erm... ezekkeli teman rasa terkedu dan kagum dengan sifat wanite itu..
teman tak ada idea nak cakap apa....
tapi teman tak menolak atau menerime...

'Ditelan mati omak, diluah mati ayah' :sakit:

apa yang teman buat, membebel apa tah cerita, 'Setiap manusie memang dianugerahkan sifat kasih dan ingin dikasihi....bla...bla....bla.... apa tah teman bebelkan.....

k lah.... :diam:


so apa jadi dengan teman wanita meke? tak kan di gantung tak bertali. jangan buat macam tu, bayangkan kalau meke yang meluahkan dan dia buat macam tu...apa perasaan meke? kasihan lah kawan meke tu. tapi jangan terima dia sebab kasihan pulak.



haaaa dengar 2,nasihat dari yang pakar... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 07:02


eh, apa fasal pula dia teman wanite teman? mana ada declare apa-apa pun...
Dia bukan isteri teman pun untuk gantung tak bertali...
kita sesama dah beso dan matang, mampu berpikio dengan waras....
Perasan Kasih dan Ingin Dikasihi adalah lumrah kehidupan manusie...
ada pasang surutnye...
Jadi tak perlu riso...
Kumbang dan bunge tidak pupus lagi dari dunia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 07:10


Pada 13-11-07 07:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

eh, apa fasal pula dia teman wanite teman? mana ada declare apa-apa pun...
Dia bukan isteri teman pun untuk gantung tak bertali...
kita sesama dah beso dan matang, mampu berpikio dengan waras....
Perasan Kasih dan Ingin Dikasihi adalah lumrah kehidupan manusie...
ada pasang surutnye...
Jadi tak perlu riso...
Kumbang dan bunge tidak pupus lagi dari dunia ni...

aaaah yelah2 pikio betoi2 dulu. so dah buat keputusan ke?


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 07:14


keputusannye,

Malaysia 1 - Korea 2

entah, teman pun tak tau apa keputusannye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 08:29


Pada 13-11-07 07:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

keputusannye,

Malaysia 1 - Korea 2

entah, teman pun tak tau apa keputusannye


prof apa kena mengena dengan malaysia dengan korea...huhuhuhuhu...kalau org tua2 kata kalau diam tanda setuju...kui..kui...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-07 09:18


Assalamualaikum...entahlah..malu nak buat macam tu...biarlah lelaki yang mulakan dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 14:55


erm...memang respect lah dengan perempuan tu...lebih baik meluahkan perasaan untuk jadi istri daripada nak berkaple ke apa kan...
tapi saya tetapi malu nak buat begitu...tapi mesti dia ada sebab tersendiri kenapa buat begitu kan...apa2pun terpulang pada niat masing-masing lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:06


Pada 13-11-07 02:25 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebnonye ada wanite meluahkan perasaan kat teman,
erm... ezekkeli teman rasa terkedu dan kagum dengan sifat wanite itu..
teman tak ada idea nak cakap apa....
tapi teman tak menolak atau menerime...

'Ditelan mati omak, diluah mati ayah' :sakit:

apa yang teman buat, membebel apa tah cerita, 'Setiap manusie memang dianugerahkan sifat kasih dan ingin dikasihi....bla...bla....bla.... apa tah teman bebelkan.....

k lah.... :diam:


so apa jadi dengan teman wanita meke? tak kan di gantung tak bertali. jangan buat macam tu, bayangkan kalau meke yang meluahkan dan dia buat macam tu...apa perasaan meke? kasihan lah kawan meke tu. tapi jangan terima dia sebab kasihan pulak.




haa...ni yang teman tak gemor ni... beri tekanan secara tak langsung..
orang lelaki tak suka diberi tekanan macam ni ...
biorkan Daeng buat keputusan dan pertimbangan sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 23:33


Pada 13-11-07 08:29 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 07:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

keputusannye,

Malaysia 1 - Korea 2

entah, teman pun tak tau apa keputusannye


prof apa kena mengena dengan malaysia dengan korea...huhuhuhuhu...kalau org tua2 kata kalau diam tanda setuju...kui..kui...



betul-betul(nada ipin) :kelip: :kelip:


-----------------
.....meNaNtI TeDuH duLu~.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 00:29


Pada 10-11-07 13:47 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

of course gumbira...dan tindakan seterus untuk kekal kan hubungan tu supaya sampai lah ke syurga... :kelip:



Alhamdulillah... senang cerita... :sopan:

===

saya setuju lah dengan kata-kata encik zulman. mengenai jangan desak kaum lelaki. tak sama lelaki dengan perempuan ni. lelaki jika didesak, alamatnye teruk lah nanti... perempuan pula jika didesak, dia boleh lembut hati lagi untuk berubah, atau menerima lamaran, insya Allah.

dari apa yang saya lihat, kebiasaannya, lelaki yang dilamar wanita, takkan terus terima dengan mudah. dia akan check dulu minat balik tak. kalau ok, ok go on.. tak ok, that means sorry for you...

seperti diketahui, lelaki ni bersifat keegoan. maka, mereka sukar diarah atau disuruh atau didesak, apatah lagi oleh kaum wanita. tak sesuai gituu... biarkan mereka buat sebarang keputusan sendiri. dah laki tu tak suka, tapi girl tu still nak mengorat.. aduhmak... laki tu lari lagi jauh agaknya...

so, hmm siapa yang berani dan sanggup menghadapi risiko saja lah yang boleh meluahkan seperti tu. to those who want to confess, be prepared for the worst to happen.


p/s: erm, ada member lelaki yang dikejar2 wanita yang mereka tak suka.. walaupun dah explain, nampaknya wanita itu tetap nak kejar dan tak berputus asa... hohoho. ni namanya wanita yang cekal dan tabah. huuu


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 21-11-07 00:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 06:50


wahh itu bicara dari CS berdasarkan kajiannya..

fikir-fikir, setujulah..
tapi kalau perempuan didesak lama2 jadi lembut
tak tahu pula..
bukankah jadi benci...
yalah kalau dah tak suka, tak sukalah..
nak paksa pula...

tak sukalah lelaki yang mendesak..
macam hamba cinta dan perempuan saja..
suka lelaki yang ada ego
tapi ego bertempat dan tak lebih

kalau perempuan cukuplah guna khidmat orang tengah,
kalau lelaki tu tak nak, setakat tu sajalah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 07:40


MUSLIMAT KENA JADI SEKUAT SITI KHADIJAH!!!!!!!

kadang muslimin ni memikirkan gerak kerja islam..sampai tak sempat nak memikirkan hal macam ni........

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-11-07 14:02


Pada 07-11-07 06:28 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

apa perasaan antum kalau ada seorang perempuan luahkan perasaan sudi menjadi isteri anda..?? huhu.. :sopan: :-? :-? :-? in case kalau still belajar.. dia akan tunggu lah.. tapi hanya cakap supaya anda tau..

marah ke..
suka ke..
tak ada prassaan ke..

lepas itu.. apa tindakan anda agaknya ya???



saya....pernah lah org cakap macam tu...tapi baru-baru ni ada org merisik dia, dia terima...syukur xberharap & tak percaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 28-11-07 12:22


huhu..saya pernah confess kat seorang lelaki ni :malu: suka dia pun sebab pegangan agamanya..terkejut beruk dia.. :-D tapi dia tolak dengan cara baik dan alhamdulillah saya lega lepas bagitahu dia..really,i did prepare 4 the worst act..sekurang2nya saya tau siapa saya pada dia dan i can accept penolakan dia tu..lucky,i am a very open-minded person..ehehehehe 8-)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201173 saat. Lajunya....