Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 47 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Dari Kolej Matrikulasi mana..


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Dari Kolej Matrikulasi mana..

Please Mendaftar To Post


Oleh Dari Kolej Matrikulasi mana..

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 14:11


Assalamualaikum

sahabat2 pernah belajar kat matrikulasi mana..
saya dari kolej Mara Kulim..

jom cerita pengalaman best semasa belajar kat sana.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

aL-Miski
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2007
Ahli No: 32058
Posting: 29
Dari: Petaling Jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-07 10:57


salam.... hehehe saya pun dari KMK juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-MiskiProfil   Hantar PM kepada aL-Miski   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-07 11:34


saya dari kmj....matrik johor.....best time kat sana...ptg2 boleh pergi jalan-jalan....kat u tak ada masa nak buat tu semua.....rindu kat kawan-kawan romate....

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 11:46


ana dari KML - kolej matrikulasi labuan.. 1st time dok hostel.. nangis sampai berbulan2.. pantang cakap tentang family dan rumah mesti menangis.. pernah nangis time kuliah.. sebab rindu kat mak :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 14:23


SALAM... ana dr KMNS. tapi 2 bulan saja.. hujung bulan 6 tadi keluar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

aL-Miski
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.12.2007
Ahli No: 32058
Posting: 29
Dari: Petaling Jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-07 01:08


najah85 ni yang mana satu ye budak FET ke MATRIK . smile_ rose kalau     macam 2 ana pulak hostel sick. Kalau cuti panjang sangat rasa tak tau nak buat apa kat rumah.tak ada orang kat rumah al-maklumlah anak bongsu orang lain semua ada urusan tersendiri tapi yang paling best bila raya semua berkumpul .apa-apa pun I LOVE MY FAMILY!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-MiskiProfil   Hantar PM kepada aL-Miski   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:17


assalamualaikum..saya dr KMK juga..kolej matrikulasi kedah @ changlun ;0

Bookmark and Share

  


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

annur_ayuni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2007
Ahli No: 30434
Posting: 37
Dari: shah alam

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-12-07 12:51


salam... ana matrik perak dulu...
best sangat matrik perak sebab ada pemandangan yang sangat-sangat cantik... subhanallah...
best pagi jogging pagi-pagi dekat dengan rumah pengarah.. boleh tengok matahari naik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For annur_ayuniProfil   Hantar PM kepada annur_ayuni   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-08 14:07


Pada 22-12-07 11:34 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dari kmj....matrik johor.....best time kat sana...ptg2 boleh pergi jalan-jalan....kat u tak ada masa nak buat tu semua.....rindu kat kawan-kawan romate....



ex-kmj juga.. :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-08 15:57


salam 'alaik..... annur ayuni pun matrik perak jugak ye.. batch keberapa? ana batch 2004/2005... betul seronok sangat dipenuhi ladang sawit yang hijau.. dan tak lupa jugak binatang "charlie angel" yang suka sangat gigit org.. :sopan: :sopan: :-D

:::::think positive::::


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 20-04-08 01:29


Pada 20-01-08 14:07 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-07 11:34 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dari kmj....matrik johor.....best time kat sana...ptg2 boleh pergi jalan-jalan....kat u tak ada masa nak buat tu semua.....rindu kat kawan-kawan romate....



ex-kmj juga.. :welcome:


dapat twrn ke sana juga...12 may nanti daftar..tapi belum decide lah nak pergi ke tak hendak..best tak kmj??


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

haajat
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2008
Ahli No: 33252
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 02:09


saya ex-kmpk..best kat sana
paling best kelas ustaz zaidi..memang lawak habis
sampai sekarang Kalau teringat ustaz itu punya lawak..
memang gelak seorang-seorang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For haajatProfil   Hantar PM kepada haajat   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-08 03:54


Pada 20-04-08 01:29 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-08 14:07 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-07 11:34 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dari kmj....matrik johor.....best time kat sana...ptg2 boleh pergi jalan-jalan....kat u tak ada masa nak buat tu semua.....rindu kat kawan-kawan romate....



ex-kmj juga.. :welcome:


dapat twrn ke sana juga...12 may nanti daftar..tapi belum decide lah nak pergi ke tak hendak..best tak kmj??



best....zaman paling best adalah time matrik....tak lah pening macam kat u ini....fikir lah baik-baik k...dulu semua org macam tu...nak pergi matrik ke tak...susah lah...tapi percaya lah....belajar memang susah...hehehe...tapi belajar kat u lagi tension berbanding di matrik....buatla keputusan yang baik k....all da best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-04-08 07:02


salam..
saya dulu kolej matrikulasi melaka...batch 2003/2004..lama dah

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 20-04-08 23:44


Pada 20-04-08 03:54 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-04-08 01:29 , wardiah_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-08 14:07 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-07 11:34 , SaaDaH6320 posting:

!!! QUOTE !!!

saya dari kmj....matrik johor.....best time kat sana...ptg2 boleh pergi jalan-jalan....kat u tak ada masa nak buat tu semua.....rindu kat kawan-kawan romate....



ex-kmj juga.. :welcome:


dapat twrn ke sana juga...12 may nanti daftar..tapi belum decide lah nak pergi ke tak hendak..best tak kmj??



best....zaman paling best adalah time matrik....tak lah pening macam kat u ini....fikir lah baik-baik k...dulu semua org macam tu...nak pergi matrik ke tak...susah lah...tapi percaya lah....belajar memang susah...hehehe...tapi belajar kat u lagi tension berbanding di matrik....buatla keputusan yang baik k....all da best...


huhu..terima kasih a bunch..!


-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

  


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-08 12:18


ex KMNS batch 2001... :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-08 12:21


tak masuk matriks :-D terus masuk foundation MMU kat KPTM KL(alpha level)..jeles pulak tengok kawan-kawan masuk matriks :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

twin_swords
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2008
Ahli No: 33251
Posting: 2
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-08 14:26


best ke...macam biasa saja..berpijak kat bumi nyata juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For twin_swordsProfil   Hantar PM kepada twin_swords   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 21-06-08 08:10


Salam alaik...ghamainye senior2 matriks kat sini..huhu,salam ukhwah pada akak 'setanggi syurga'..saya dari kmns jugak..tapi bukan ex student,hehe.. ''sedang belajar''...mesti akak minat lagu setanggi syurga kan?? apa-apa,Salam ukhwah fiLLAH abadan abada..-kmns batch 2008~2009_

Bookmark and Share

  


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 14:12


saya kmj's pioneer...
hehehee..
kmj best
lagi-lagi lah first batch
macam otai saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-06-08 14:59


saya sekarang student KMNS batch 08/09
selamat berkenalan:D...
semoga ukhwah berpanjangan

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-08 16:12


ramai jugak ex-kmj kat sini..
saya pun kmj juga.. batch 05/06..

Bookmark and Share

  


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 02-07-08 18:43


Kenapa tak ada budak kmpp kat sini?
huhu..
apa pun, saya dari kolej matrikulasi pulau pinang, kepala batas, pulau pinang..
tempat dia lapang.. sebelah menyebelah dengan highway dan sawah padi..
selepas itu time padi dituai, akan muncullah sejenis serangga bernama charlie.. dia kalau dah kena kulit, memang melecur dan gatal2 lah kulit kita dibuatnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-08 11:03


salam..saya ex-kmns jugak..batch 2003/2004..kuala pilah yang panas..ada lagi ke Gedung Harian yang kami panggil Gedung Hairan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-08 11:04


salam..saya ex-kmns jugak..batch 2003/2004..kuala pilah yang panas..ada lagi ke Gedung Harian yang kami panggil Gedung Hairan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

arhazza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8409
Posting: 23
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 02-02-09 23:39


saya dari kolej matrikulasi pulau pinang angkatan 2003/2004. huehue... anyone here?

Bookmark and Share

  


  Member Information For arhazzaProfil   Hantar PM kepada arhazza   Pergi ke arhazza's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 00:05


salam...saya ex-kmpp... walau jauh dimata, kmpp still dalam ingatan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 00:56


SALAM...tak nampak pun KMP (kolej matrikulasi perlis)?...huhu.saya kmp batch 2002/2003. 3rd generation

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 03-02-09 08:55


Assalamualaikum,

Abdullah nak celah jugaklah..hehe
Abdullah pelajar matrik kampus induk USM batch 1998.
Dulu-dulu masih ada program matrikulasi di universiti sebelum KPM ambil alih program matrikulasi.

Masa tu, pelajar matrik dianggap paling 'budak' dalam U. Tengok pakaian dan gaya saja senior akan tanya "Pelajat matrik ke?".

Kenangan, kenangan...
Dah lebih sepuluh tahun berlalu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 10:04


saya dulu pernah belajar kat KMNS (kolej matrikulasi Negeri.9) kuala pilah...
saya merupakn antara student yang mula-mula masuk KMNS iaitu pada februari 2000.
waktu tu juga KMNS baru dibuka..... kiranya,kami yang rasmikan kolej tu...hehehe


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 11:04


lor...awat tak ada geng ni..saya dr KMKN - kolej MARA kuala nerang...best jugak..the best moment in my life...walopun kat pedalaman..sumernye kat sana indah dan menyenangkan..esply makanan nya...murah2 belake...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-02-09 11:05


Assalamualaikum....ana pun dr Kolej Matrikulasi Pahang sesi 2004/2005...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108639 saat. Lajunya....