Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Awas!
Topik: Apa yang antum akan buat sekiranya diganggu nombor yang tak dikenali?


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Apa yang antum akan buat sekiranya diganggu nombor yang tak dikenali?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa yang antum akan buat sekiranya diganggu nombor yang tak dikenali?

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 00:55


sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 01:06


ignore saja...tak payah layan...selalu naik no2 yang tak kenal kat hp,tapi tak pernah layan...lama2 dia boring lah...Kalau dia mesej nak berkenalan,sound saja bagi...;-)
2 yang saya selalu buat lah...lain org lain cara...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 01:08


hm.. sahabat ana tu sampai trauma.. ye lah
dapat masing-masing berbaur lucah..
geram jugak mendengarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 01:10


sng2 tukar no terus Kalau sampai macam 2 sekali kena kacau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 07:21


modal saya, saya cakap pada orang2 yang tak dikenali tu, sorry saya tak nak layan....

dituduh sombong dah menjadi perkara biasa.

atau cakap saya dah ada pakwe (istilah yang masyarakat pakai). terus mereka 'akur'.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:10


ana tak balas pun kl ada nombor yang tak dikenali...
walaupun dia selalu sms or kol, ana buat tak tahu saja...
lama2 boring ah dan tak ganggu ana lagi... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 04-11-07 10:24


buat tak tahu saja..
jangan di lyn
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 10:55


telefon tu telefon kita..nak balas message atau angkat call,bergantung pada kita..so,semuanya depend pada kita..

ana pun pernah kena macam tu..hantar messege berbau lucah,cakap kita sombong..cakap dia dah lama perhatikan ana,tapi ana tak layan dia..dan siap ugut lagi kalau xbalas messege dia akan buat smething kat ana..

tapi ana diamkan saja..buang masa nak fikir messege2 'gila' yang macam tu..last sekali dia diam lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 11:16


Assalamualaikum...kalau ana, org tu cakap elok-elok ana lyn juga just tanya siapa...kalau tak jawab ana buat tak tau saja..kdng2 tu bukan org lain kawan sendiri...saja nak kenakan kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 12:26


buat tak tau...ugut nak report polis...

settle masalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 17:01


Pada 04-11-07 12:26 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

buat tak tau...ugut nak report polis...

settle masalah


uihh.. tindakan ekstrim yang bagus! hehe :-D


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 18:43


Pada 04-11-07 07:21 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

modal saya, saya cakap pada orang2 yang tak dikenali tu, sorry saya tak nak layan....

dituduh sombong dah menjadi perkara biasa.

atau cakap saya dah ada pakwe (istilah yang masyarakat pakai). terus mereka 'akur'.


sama lah kita...kadang-kadang buat macam syahidatul juga...
biar lah nak cakap sombong pun... :bunga: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 21:19


Pada 04-11-07 01:06 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

ignore saja...tak payah layan...selalu naik no2 yang tak kenal kat hp,tapi tak pernah layan...lama2 dia boring lah...Kalau dia mesej nak berkenalan,sound saja bagi...;-)
2 yang saya selalu buat lah...lain org lain cara...;-)


tindakan yang sama yang saya lakukan kalau dapat no yang xdikenali... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-07 21:25


Assalamualaikum

ignore saja... lama2 nanti org yang mengganggu tu akan give up sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 21:26


kol saja kastemer service...
kasi no tu. suruh block

tapi maxis lah akan imidiet buat begini. Kalau celcom... wallahua'alm. since cha ya yang ambil alih, macam ".." kastemer service mereka tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 04-11-07 22:32


Pada 04-11-07 21:19 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-07 01:06 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

ignore saja...tak payah layan...selalu naik no2 yang tak kenal kat hp,tapi tak pernah layan...lama2 dia boring lah...Kalau dia mesej nak berkenalan,sound saja bagi...;-)
2 yang saya selalu buat lah...lain org lain cara...;-)


tindakan yang sama yang saya lakukan kalau dapat no yang xdikenali... 8-)


:-) saya sokong buat tak tahu saja...itu mesti org yang tak ada kerja lain nak buat.. :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 22:33


tanya lu siapa....entah-entah kawan lme terpisah huhu...
xknl toksah lyn...lebih-lebih agy perempuan...
em...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 23:03


hmm saya selalu kena sebab no hp ada kat poster mpp.mla2 tanya dulu siapa org 2.yelah mana tau kawan-kawan jauh ke.bila da dapat tau tak payah lyn langsung.tapi kalau org 2 ikhlas nak bershbt bolehlah dipertimbangkan.tapi kalau org 2 anta mesej merepek2 ignore saja.tak pun pergi ke telefon cntre(maxis,digi,celcom) tanya bagaimana nak bannedkn org terbabit..senang cerita.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 23:09


salam...
kalau mesej dia nak berkenalan...
jawab saja, 'Sorry saya dah kawin'
kalau kawan-kawan kita mesti dia tau yang kita belum kawin,kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 00:10


jangan layan,Kalau layan makin menjadi2...lama2 dia give up lah..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 16:47


bismillahhirahmanirrahim

ana biasanya ana buat bodoh saja..tapi kalau ana tanya sapa tapi dia nak main-main mulalah ana naik angin..habislah dia kena amuk dengan ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:39


Assalamualaikum
buat² tak tahu....buat tak tahu...kalau dah kerap...saya akan menggunakan prkhidmatan CSI adik saya..minta dia call...tengok siapa.......kalau suara perempuan....tinggalkan....
kalau suara lelaki.....mesti ada kena mengena dengan diri saya ni...bau² bacang lah katakan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:46


pass kan phone enti tu kepada saudara lelaki/abang/adik lelaki, suruh mereka tolong call nombor tu, lepas itu sergah sampai separuh mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 19:19


Lau ana..ana simpan dulu ni tu sebulan...dari tarikh yang dia mc or mesej... tunggu lagi dia ada mc tak...lau banyak kali dia mc...baru mc balik dia...mana tau kawan lama ke...lau dia xmsg kita pun jangan mesej... Paling senang..ana ristrict kan saja no tu....lau hp Sony Ericcson boleh restrict no yang xdikehendaki... :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 19:54


....begitu rupanya..kat hp nokia boleh ....ish terpadam pula....boleh buat screend message...tapi nak buat restrict no taklah...
sekiranya saya jadi mgsa,...saya buat dek saja no. tu...tapi kalau macam dah serius...simpan no tu & buat repot polis...& buat repot kat syarikat telekomunikasi (telco)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 20:34


em Kalau hal ini berlaku kepada saya...saya buat tak thu saja....pasti dia akan letih nak kacau kita....selalunya empunya no yang tak dikenali ni saja saja nak ganggu ketenteraman kita....ignore saja dengan no yang tak dikenali itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-07 21:54


Ana buat tak layan saja..
Lantakla nak kata sombong pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:04


report lah sama rakan cop.. boleh di dapati disekitar anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:09


Jika diganggu berkali2 oleh nombor yang tidak dikenali, den cakap saja, if u disturbing me again, i will report to police. Kendian senyap dah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:35


nombor misteri...

ismi akan pastikan dia betobat lepas sengaja nak memain telefon buang duit...
takpun ismi yang trauma nak angkat telefon lepas tu.. adess... adess...

dedolu, masa zaman muda,
ismi bagi adik yang lelaki yang cakap (kalau kat rumah)...
memang selalu, kalau no yang tak dikenali adik yang angkat... (kat rumah juga)
biasanya ayat dia macam ni " hello, assalamu'alaikum... siapa ni ye.. nak cakap dengan isteri saya ke.... ada apa ye..."
hmm... mana yang faham bahasa melayu atau omputih, dia tak telefon dah... ada jugak yang terus berusaha...

kalau kat kolej, first time no yang tak kenal, ismi angkat atai reply sms nya... agaknya memang org carik ana ke... maklumla pinjam hp kawan...
tapi, kalau salah org, dah, abaikan saja..

p/s: sony E tak yang macam nokia tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-11-07 22:41


..kalau saya..ada 2 pilihan juga..
kalau jawab saya akan cakap im sory, wrong numbr..
lepas itu saya letak..padan muka..
takpun saya jawab tak cakap..biar krerdit dia habis..padan muka juga.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:35


Pada 05-11-07 22:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

..kalau saya..ada 2 pilihan juga..
kalau jawab saya akan cakap im sory, wrong numbr..
lepas itu saya letak..padan muka..
takpun saya jawab tak cakap..biar krerdit dia habis..padan muka juga.. :-D


nak approve ke tak cara ni ye...???? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-07 20:58


buat tak lyn..hehe..tapi tanya dulu org tu memang kawan yang tukar no baru tak mengapa lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 23:09


apa kata kalau ada nombo yang tak dikenali kaco..kita campak saja henpon kita..bia dia tak boleh cakap lagi..hahaha..padan muka dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 05:48


Pada 04-11-07 01:10 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

sng2 tukar no terus Kalau sampai macam 2 sekali kena kacau...

Assalamualaikum
betul-betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 08:10


Assalamualaikum

diganggu nombor tak dikenali...

cadangan lisa...

kalau mesej...ignorelah...

kalau telefon, bagi ceramah agama kat dia...dapat pahala...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 08:14


.. kalau aku.. aku maki saja.. maki dan terus maki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 08:26


Pada 07-11-07 08:10 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

diganggu nombor tak dikenali...

cadangan lisa...

kalau mesej...ignorelah...

kalau telefon, bagi ceramah agama kat dia...dapat pahala...



ai tak jenuh pula nak ceramah kat dia....... :-D
macam-macam lah..... :sopan:


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:33


Assalamualaikum...

kalau ana, ana pun akan ignore saja, lama2 orang yang menganggu tu akan berasa boring sebab tak ada respon daripada kita. kadang-kadang ada dalam kalangan rakan-rakan kita sendiri yang suka menganggu kita dengan number hp yang baru mereka beli..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 09:37


up to condition...kalau sekali saja dia kaco ignore saja...
kalau dia call cakap saja salah no.
kalau dia nak kawan saya tanya mana dapat no.
kalau dia tipu Sorry lah memang tak layan dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:31


cuba kalau degil sangat...
cakap kat dia...

"nombor yang anda dail telah ditamatkan perkhidmatannya. terima kasih."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-11-07 02:05


Pada 06-11-07 12:35 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 22:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

..kalau saya..ada 2 pilihan juga..
kalau jawab saya akan cakap im sory, wrong numbr..
lepas itu saya letak..padan muka..
takpun saya jawab tak cakap..biar krerdit dia habis..padan muka juga.. :-D


nak approve ke tak cara ni ye...???? :berfikir:



aprove2..saya memang buat cara ni ;-)
tapi kadang-kadang tak layan..tengok saja no pun tu naik kat screen tpon..
dalam hati :jangan: :jangan: dont u ever2 disturb me :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 07:01


'Nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan'

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

asy-syahadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2005
Ahli No: 19717
Posting: 49
Dari: alam semesta

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-11-07 07:20


Pada 08-11-07 02:05 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-11-07 12:35 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 22:41 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

..kalau saya..ada 2 pilihan juga..
kalau jawab saya akan cakap im sory, wrong numbr..
lepas itu saya letak..padan muka..
takpun saya jawab tak cakap..biar krerdit dia habis..padan muka juga.. :-D


nak approve ke tak cara ni ye...???? :berfikir:



aprove2..saya memang buat cara ni ;-)
tapi kadang-kadang tak layan..tengok saja no pun tu naik kat screen tpon..
dalam hati :jangan: :jangan: dont u ever2 disturb me :-D



bagus tu... ana pun selalu juga buat macam tu...Kalau lama sangat dia call, ana angkat lah..tapi tak cakap sampai org tu cakap dulu.. Kalau misscall saja ana tak layan lah..


-----------------
hidup tanpa hiburan=sepi, hidup tanpa amal=rugi... hidup tanpa cinta Ilahi=tak bererti...
Bookmark and Share

    


  Member Information For asy-syahadahProfil   Hantar PM kepada asy-syahadah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 15:09


Pada 08-11-07 07:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

'Nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan'


sila dail sekali lagi..terima kasih..


:-D :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:01


Assalamualaikum
semalam ana diganggu dengan no yang tak dikenali...siap cerita pasal seksual lagi...ana terus tukar no....takut org tu ganggu lagi...sekarang hidup ana yang terbebas dari gangguan seksual... :-D pertama kali ana kena begini...geli dibuatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:38


ana pernah kena kaco banyak kali..dulu tukar no tapi sekarang..still ada juga penganggu2 hidup..terus ignore saja..malas dah nak tukar no..biorla..asalkan tak abiskan kredit untuk orang-orang begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 11:42


Assalamualaikum...

hhhmmm....dah selalu dah kena macam ni..

mula-mula...mohamad tanya siapa ni..

lepas itu...

kalau dia tak bagitau....
mohamad block no dia...

lepas itu...aman....

hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 11:48


Pada 07-11-07 08:26 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:10 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

diganggu nombor tak dikenali...

cadangan lisa...

kalau mesej...ignorelah...

kalau telefon, bagi ceramah agama kat dia...dapat pahala...



ai tak jenuh pula nak ceramah kat dia....... :-D
macam-macam lah..... :sopan:



bismillahhirrahmanirrahim

pernah jadi penceramah pada orang2 jenis ni..hehe..mula-mula tu dia call,ana angkat dia senyap saja..lepas itu ana mesej tanya sapa,ada apa..kot2lah kawan ana ke..lepas itu dia kata nak kenal..hum..dan dan tu jugak ana dah naik menyampah..tapi ana boleh cakap elok-elok lagi..tapi bila dah tak makan saman,herm..mulalah ana jadi penceramah agama..taubat terus dia dari ganggu nombor ana lagi.. padan dengan dia..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 11:51


Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



ana akan siasat sampai dapat..
siapa punya kejo.. :-| :-|


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 12:27


Pada 09-11-07 11:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



ana akan siasat sampai dapat..
siapa punya kejo.. :-| :-|



bismillahhirrahmanirrahim

ana kadang-kadang selalu juga begitu..kalau dah bengang sangat tu memang ana gali jugak sampai ana tau sapa yang punya kerja..dah dapat tu ana 'kacau' dia balik..sapa suruh kacau ana.. !!


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:00


meniru cakap operator "nomber yang anda dail tiada dalam perkhidmatan terima kasih"

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:05


Pada 09-11-07 12:27 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 11:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



ana akan siasat sampai dapat..
siapa punya kejo.. :-| :-|



bismillahhirrahmanirrahim

ana kadang-kadang selalu juga begitu..kalau dah bengang sangat tu memang ana gali jugak sampai ana tau sapa yang punya kerja..dah dapat tu ana 'kacau' dia balik..sapa suruh kacau ana.. !!



bestkan kaco balik..kasi dia depress..huhhu


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:11


.. aku dulu ada perempuan mana kacau entah.. buat-buat kenal lah apa lah.. last2 aku maki dia.. tak "call2" dah.. hahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:40


Pada 09-11-07 14:05 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:27 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 11:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



ana akan siasat sampai dapat..
siapa punya kejo.. :-| :-|



bismillahhirrahmanirrahim

ana kadang-kadang selalu juga begitu..kalau dah bengang sangat tu memang ana gali jugak sampai ana tau sapa yang punya kerja..dah dapat tu ana 'kacau' dia balik..sapa suruh kacau ana.. !!



bestkan kaco balik..kasi dia depress..huhhu




ini pandangan saya...
rasa macam tak best...buang masa, tenaga.....silap-silap buang duit

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 14:42


Pada 09-11-07 14:40 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 14:05 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:27 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 11:51 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



ana akan siasat sampai dapat..
siapa punya kejo.. :-| :-|



bismillahhirrahmanirrahim

ana kadang-kadang selalu juga begitu..kalau dah bengang sangat tu memang ana gali jugak sampai ana tau sapa yang punya kerja..dah dapat tu ana 'kacau' dia balik..sapa suruh kacau ana.. !!



bestkan kaco balik..kasi dia depress..huhhu




ini pandangan saya...
rasa macam tak best...buang masa, tenaga.....silap-silap buang duit


bismillahhirrahmanirrahim

dan ini pandangan ana,'kacau' dia balik bukan sepertimana dia kacau ana..tapi 'kacau mengajar'..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:44


.. kacau2 apa.. maki saja.. kalau dia kacau.. maki lagi.. kalau dia kacau lagi.. teruskan maki dia.. kacau lagi.. maki dia lagi.. maki dan maki lagi.. kalau dah berpuluh kali kena maki tapi dia "still" kacau.. menikah saja lah dengan dia.. dia usaha tangga kejayaan itu.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:46


Pada 09-11-07 11:48 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:26 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:10 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

diganggu nombor tak dikenali...

cadangan lisa...

kalau mesej...ignorelah...

kalau telefon, bagi ceramah agama kat dia...dapat pahala...



ai tak jenuh pula nak ceramah kat dia....... :-D
macam-macam lah..... :sopan:



bismillahhirrahmanirrahim

pernah jadi penceramah pada orang2 jenis ni..hehe..mula-mula tu dia call,ana angkat dia senyap saja..lepas itu ana mesej tanya sapa,ada apa..kot2lah kawan ana ke..lepas itu dia kata nak kenal..hum..dan dan tu jugak ana dah naik menyampah..tapi ana boleh cakap elok-elok lagi..tapi bila dah tak makan saman,herm..mulalah ana jadi penceramah agama..taubat terus dia dari ganggu nombor ana lagi.. padan dengan dia..



memang berkesan cara ni... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:49


Pada 09-11-07 14:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kacau2 apa.. maki saja.. kalau dia kacau.. maki lagi.. kalau dia kacau lagi.. teruskan maki dia.. kacau lagi.. maki dia lagi.. maki dan maki lagi.. kalau dah berpuluh kali kena maki tapi dia "still" kacau.. menikah saja lah dengan dia.. dia usaha tangga kejayaan itu.. :lol:

lepas kahwin??? pun maki lagi? :-? :berfikir: :jangan: :bye: :sopan: :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 14:52


Pada 09-11-07 14:44 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kacau2 apa.. maki saja.. kalau dia kacau.. maki lagi.. kalau dia kacau lagi.. teruskan maki dia.. kacau lagi.. maki dia lagi.. maki dan maki lagi.. kalau dah berpuluh kali kena maki tapi dia "still" kacau.. menikah saja lah dengan dia.. dia usaha tangga kejayaan itu.. :lol:


eheh..tak boleh..kang ana pulak yang kena 'maki' dengan 'orang tu'.. hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 14:55


ibnu musa
.. uitt.. lepas nikah.. tak kan nak maki dah.. ish2.. :lol:

sufti
.. tengok keadaan lah.. kiranya risiko lah.. berani buat berani tanggung lah.. hehe.. :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ojInuodfiD
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2007
Ahli No: 31337
Posting: 27
Dari: Pay-Rock

yemen  


posticon Posting pada: 09-11-07 15:46


Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



Hemmm :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:
Salam alayk..topik-topik kat ukhwah.com ini,kena guna banyak icon berfikir.. :-) :-) :-)
Fid pernah kena and masih lagi 'terkena' sekarang ini..apa yang Fid buat.Fid...buat dono jekk..kalau ketegaq sangat-sangat,Fid...akan lancarkan serangan balas kat dia...'jatuhkan sen dia'(itu kalau dia call2 lah)...heeeee :-D :-D :-D


-----------------
*takkan terhidu harum mewangi,jika Xdinyalakan setanggi,takkan terasa manisnya hidup andai Xdilambung gelora..*UNICnya hidup
[ Telah diedit oleh: ojInuodfiD pada 09-11-07 15:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ojInuodfiDProfil   Hantar PM kepada ojInuodfiD   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 21:49


eerr.. tukar hset, tukar simcard, tukar line, tukar number. hhhiiihhoooeeehhuuee...

___________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:16


Pada 10-11-07 21:49 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

eerr.. tukar hset, tukar simcard, tukar line, tukar number. hhhiiihhoooeeehhuuee...

___________________________

-Shafiq, UM, 3rd year-
friendster: [email protected]

eerrkkk..... :-? :-? :-?

tukar nombor/line sudah lah..

ni sampai semua nak tukar :lucu: :lucu: :lucu:

memang kaya.... :-D

kalau orangnya selalu kena kacau??... habis lah bajet 2008 dia.. :-P :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:27


1st tanya dulu siapa...
kalau bukan kenalan...saja-saja nak suka..
just ignore them
that what i did
tukar no....tak perlu
tak perlu nak menyusahkan diri dan org lain disebabkan hanya diganggu org yang tak dikenali
itu pandangan saya..berdasarkan pengalaman....


-----------------
Nurul AH
[ Telah diedit oleh: nurulain pada 11-11-07 18:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 09:30


maki kat org tak elok...
cakap elok...
kalau dia tanya status...tipu sunat tak jadi masalah...
saya pun buat macam tu...:)
adik2 lagi semuanya...dengar suara pun dah tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-11-07 10:27


Assalamualaikum
nasiblah saya ni tak popular sangat...tak ada masalah panggilan rindu atau panggilan terlepas ni....huhu..... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 21:33


maxis selalu sangat tersilap..
ana kol sahabat ana, tak dapat, kali kedua baru dapat, lepas itu ana tanya, dapat tak ana kol, dia cakap tak ada pulak.. yang peliknya, kalau kita lelaki, mesti tersilap kol ke no perempuan dan begitu sebaliknya...
celcom tak pernah lagi kena..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-07 22:19


ala..kalau no misteri tu asyik ganggu juga cakap saja..."awak nak tempah batu nisan?"
..urm melampau ke?..Kenapa lah org suka main-main eh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 22:23


luck luck, tu macam best saja alasan tu...

tapi tak kejam ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-07 23:41


Pada 12-11-07 22:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

luck luck, tu macam best saja alasan tu...

tapi tak kejam ke?

javascript: tak()
:berfikir:
daeng cakap dengan saya ke
urm..saya saja saja kata macam tu tapi tak pernah buat lagi..javascript: tak()
:jangan:

well..kalau ada nombor yang sama ganggu saya , saya mesej balik kalau setakat nak miscal2 lebih baik tak payah..menganggu saja"



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 00:41


buang masa jerrr layan org yang tak ada kerja nak uat...tak payah layan...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:21


selalu dapat kredit yang tak disangka2...ada org topupkan...sejak beberapa bulan terakhir ni...isk2...musykil betull.. :berfikir: :berfikir:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:24


Pada 15-11-07 14:21 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

selalu dapat kredit yang tak disangka2...ada org topupkan...sejak beberapa bulan terakhir ni...isk2...musykil betull.. :berfikir: :berfikir:



eh..rasanya org tu tersilap agaknya...
dia nak topupkan untuk akak ..tapi..tersilap tekan lah tu... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-07 15:28


assalamualaikum.
apa slahnya kalau org nak berkenalan. hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:46


Pada 15-11-07 15:28 , Ninja85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.
apa slahnya kalau org nak berkenalan. hehehehehe

salam..........
Ninja85 ini mesti ramah mesra orang nya...........
:bunga: :-) :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-07 16:35


tak payah dilayan..
kalau org tu call..jawab dan tanya siapa..kalau dia tak hendak cakp, biarlah sebab kredit dia jugak yang habis..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:39


Pada 15-11-07 14:21 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

selalu dapat kredit yang tak disangka2...ada org topupkan...sejak beberapa bulan terakhir ni...isk2...musykil betull.. :berfikir: :berfikir:



.. aku yang "top up" kan:malu:.. saja aku bersedekah:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:12


Pada 15-11-07 16:39 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 14:21 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

selalu dapat kredit yang tak disangka2...ada org topupkan...sejak beberapa bulan terakhir ni...isk2...musykil betull.. :berfikir: :berfikir:



.. aku yang "top up" kan:malu:.. saja aku bersedekah:lol:


lah....ye ke?? hehe...terima kasih lah 'anak dara'... :lol: :-D :-D
ni bunga... :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 09:14


Pada 04-11-07 01:08 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

hm.. sahabat ana tu sampai trauma.. ye lah
dapat masing-masing berbaur lucah..
geram jugak mendengarnya...


pernah juga dapat sms begitu masa belajar dulu... menggigil dapat sms begitu, tapi buat tak tau saja lah... memang banyak kali juga lah org tu hantar...

lama-lama bila tak layan org tu dah tak hantar... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 23:02


buat tak tau saja..habis modal..senyap lah 'dia'
sekarang pun masih ada yang m'ggu..
putar belit dia punya kata..
kjp itu..ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-11-07 02:45


ignore..kalau penting sangat,dia akan call..kalau tak,maen2 lah tu.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 16:30


salam...

ana abaikan saja....
setuju sangat dengan hudahasnan...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-12-07 19:52


tak pernah dapat mesej dari org yang tak dikenali.. hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 22:12


saya pernah dapat sms dari lelaki tak dikenali..
dia kata saya cantik lah..nak berkenalan lah...
(dalam hati: nak mampus ke mamat seorang ini!!?? aku
laki lah!!!)
saya tak layan lepas tu dia diam lah da lama...

.. kalau unknown number from women pula...
ajak saja kawin.. gerenti di tak reply2 da.. serius!!!
-Shafiq-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 07:39


Pada 04-11-07 00:55 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

sahabat ana, perempuan, selalu diganggu nombor yang tak dikenali.. apa yang akan antum semua buat(especially kaum hawa)?



abaikan saja...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 09:00


penahla jugak...tapi still lagi simpan nombor-nombor tu...
sebab kalau org tu telefon balik..
dah boleh tahu org yang sama jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:19


salam...
kalau saya,saya buat tak tau saja lah...nak wtpe bazir kredit lyn org yang tak dikenali...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 18:25


kalau kita kan, tanya dia Kenapa dia nak kenal2 dengan kita... kalau lelaki atau perempuan yang da naik miang, just say that, u married... atau jangan layan terus... sesungguhnya pembaziran adalah amalan syaitan... betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-07 22:04


buat tak tahu saja lah senang..
kalau betul-betul berhajat sangat pun..
tunggu sampai dia call saja..
sidia yang membazir..bukan kita kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22406 saat. Lajunya....