Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: 1st gaji yang anda terima...berapa jumlahnya ek?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» 1st gaji yang anda terima...berapa jumlahnya ek?

Please Mendaftar To Post


Oleh 1st gaji yang anda terima...berapa jumlahnya ek?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 00:37


tak kisah lah kerja Apa pun.....asalkan tu kerja pertama dalam hidup anda:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 00:41


alhamdulillah, cukup lah nak bayar hutang lama :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 00:52


berapa tu....niat nak berkongsi tak salah kan:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 01:44


salam...tak kisah kerja apa ek???emmm...masa itu baru tingkatan 3 kalau tak silap..masa cuti sekolah...kerja di sebuah supplier brgn kilang...kalau tak silap masa itu gaji pertama sekali dalam hidup lebih kurang rm300 agaknya...iskh...masa itu rasa macam org kaya baru saja....hehehe..biasela budak-budak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 01:53


first gaji....
rm200++ (tak ingat berapa)..
kerja sambil2 siapkn project kat pej bendahari masa cuti sebulan..
best... seronok pengalaman tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 07:15


RM 300 waktu practical dulu... jadi kuli engineer.. hu~

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 07:48


RM20, tolong kawan abah jual ikan kat pasar minggu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 09:00


RM 400 kojo lepas SPM jaga pam minyak petronas kat ayer hitam johor, tahun 2000

Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 10:22


em sepatutnya RM800..tapi tak suka kerja 2 sempat kerja 17 hari dapat lah RM 400 lebih..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 11:27


rm 0.50 tolong mak sapu sampah kat laman rumah...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 12:27


Pada 03-11-07 11:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

rm 0.50 tolong mak sapu sampah kat laman rumah...hehehe


:lol: oh itu mahal sikit..saya rm0.20 tolong kakak beli sardin kat kedai..masa kecil kalau kena suruh buat apa-apa kerja di rumah tak buat kalau tak ada gaji..hehe anak bongsu jadi orang suruhan..kalau tak buat juga nanti kakak2 naikkan gaji, baru buat..tapi abang2 langsung tak bagi muka..suka menyakat.basuh kasut sekolah dulu baru boleh makan nasi goreng abang.ini bisnes sistem barter.tiada gaji duit

p/s: eh itu kerja juga ke kapten semut? :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:08


10 hengget.. kerja kat kedai runcit..gaji harian itu.....hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:35


rm25.00 sehari jadi guru ganti kat sekolah rendah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:39


sekarang ni rm80 hengget sehari. angkabut pulak macam mana?:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:57


huhuh.......saya rm10 saja, tu pun kerja kat bengkel

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 03-11-07 18:23


RM150 jadi baby sitter untuk makcik..
epinya dapat kongsi dengan mak walaupun sikit

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 03-11-07 19:14


samalah RM150.. masa tunggu spm.. mengajar petang-petang kat sekolah agama rakyat hehe... banyak lah rasa duit sebab tak ada belanja apa-apa..pergi sekolah pun nek beskal, makan kat rumah..hehe

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 23:20


ada elaun COLA tak? hahha..xpon minum coca COLA free?

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 00:35


masa kecik dulu...rm30...sebab puasa 30 hari..ahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:09


kerja tadika time lepas spm, emm less than 1000 lah, tapi memang bermakna sesangat :welcome: :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:33


Pada 03-11-07 12:27 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-07 11:27 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

rm 0.50 tolong mak sapu sampah kat laman rumah...hehehe




p/s: eh itu kerja juga ke kapten semut? :lol:



erm rasanya kerja juga agaknya berdasarkan penjelasan berikut..

Kerja yang dilakukan oleh satu daya yang malar untuk menggerakkan suatu jasad adalah sama dengan hasil darab magnitud sesaran dan komponen daya yang selari dengan arah sesaran itu.

Jika daya yang bertindak ke atas suatu jasad adalah sama arah dengan sesaran jasad.

Kerja, W = F × s -wikipedia...

:-P :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 04-11-07 08:35 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 09:49


Assalamualaikum....rm 10...kerja dengan ayah...kerja sekarang tak merasa lagi...baru 1 bulan lebih kerja...yang ni kerja tetaplah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-08 23:51


Pada 03-11-07 15:35 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

rm25.00 sehari jadi guru ganti kat sekolah rendah..



ish banyak tu.....saya jadi guru ganti kat sekolah rendah 2 minggu rm50....dah lah kelas pagi sampe petang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 00:17


hmm masa kerja kejap pas spm..kat rstorn mcd..gji 1st 300 macam itu..kerja macam nak pngsn gaji ciput sangat sebab dbyr rm2.45 sejam masa 2..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-08 05:51


kerja jaga budak PLKN bawah U..time tu area rm400 untuk sbulan+makan free unlimited..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 08:28


mulo2 dulu 10RM sehari jaga kedai runcit....muahahah.. sekarang ni alhamdulillah dah 4 angka...tapi kan best kalau gaji sekarang tapi hidup zaman 1980an..muahahah..tapi zaman tu tak ada civic hybrid.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

suratan_takdir
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2008
Ahli No: 32216
Posting: 6
Dari: K. Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 11:31


hurmm..gj pertama saya RM 500..
Syukurlah sekarang dah betambah dah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For suratan_takdirProfil   Hantar PM kepada suratan_takdir   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 12:39


hehe..teringat temankan bapa untuk jadi buruh kasar buat rumah kawan , dptlah saya dalam 2 hari tu RM30 tolong bapa angkat simen,gaul simen..sampai saya nak pengsan...huhu..masa tu tingkatan 2..kasihan bapa bersusah payah untuk anaknya...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 13:22


rm150.. jadi 'bibik' kat rumah orang waktu form 3 selama dua bulan(bulan 11-12).nak sangat merasa kerja tu susah ke tak. sampai dah tua ni baba(ayah) tak tau kisah tu. hikhik :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 16:42


huhu...first gaji ana dapat dalam RM700++...masa tu kerja kat restoran rasa ayamas....fuhhh...memang penuh dengan ujian bla kat sna...espcilly bla kena marah dengan majikan sebab tmpahkan air masa jadi waiter...:p

Bookmark and Share

  


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 17:07


Upah pergi kedai kira aci ke? huhu.. zaman kecik-kecik dulu pergi kedai untuk org sebelah rumah.. dapat upah satu botol kecik air eskrem soda.. hohoho.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 18:51


1. RM5 cabut uban ayah. 1 helai 10 sen :D
2. RM200 Jadi asistant ayah kerja bina gelung air ( kalbat ) , longkang konkrit, bancur simen , buat batu angin.
3. RM500 Kerja Kilang apollo.


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-07-08 18:57


Pada 21-07-08 18:51 , ibnuyahya posting:

!!! QUOTE !!!

1. RM5 cabut uban ayah. 1 helai 10 sen :D



:lol: adehhh teringat zaman kecil-kecil..rupanya ummu da terlupa..inila gaji ummu yang pertama..cabut uban..

bila balik sabah pun biasa cabut uban..tapi tak dapat gaji da..
huwaaaaa mengembalikan nostalgia lama pakk :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 19:05


RM 10 Masa kerja parking jual tiket kat orang
bayar ikut hari dan berapa jual tiket
penat gila masa tu kena teebal muka
lepas SPM kerja tu
tapi bersyukur dan terharu bila dapat gaji pertama tu...

:-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-07-08 19:07


potong & cabut rumput & lalang kat kawasan rumah....dapat rm 5 ringgit.

upah pergi ke kedai beli barang2 yang disuruh mak....dapat rm 2 ringgit....plus kalau ada baki mak kata boleh ambik.

tapi lepas itu...insaf .....selepas pergi ke satu majlis ilmu di masjid yang masa itu discuss tentang topic berbakti kepada kedua ibu bapa.......sebab tak sepatutnya minta upah kat mak abah jika tolong mereka buat kerja rumah.....lepas itu dah tak minta apa-apa upah...semuanya dibuat dengan niat yang ikhlas membantu kedua ibu bapa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 20:46


menarik sgguh gajinya pak.......:), tak apa lah, yang sikit tu asalkan berkat..teruskan berjuang wahai sahabatku...

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 23:17


alhamdulillah.. ok2 saja gaji first.. hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 07:39


Assalamualaikum
ishk....rasa macam pernah jawab..rupanya tak...
first gaji, kalau tak campur tolak tambah bahagi darab yang 'kerja² amal' tu...gaji pertama saya..hm...RM400..jadi assistant QS...huhu... 8-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 08:06


:) patutlah.. rasa pernah menjawab pasal gaji ni..
rupanya ada kat sini.. :welcome:

Gaji Pertamaku...anda pula???
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=21093&forum=12

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 09:22


hurm...rm 60....jadi technician aircond,,,,kj tahun 3 hari saja,,,ikut pula indianman buat kj....nak solat payah,,,teruk kan buli,,,hurmm,,,berhenti lah jawabnya,,,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 12:32


first gaji dapat RM90..... kerja pasang perabot..... kerja lepas spm, tunggu result keluar.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 16:13


Assalamualaikum wr wbt

Gaji first masa kerja cashier kat pasaraya di Chow Kit..lepas SPM..dalam 600++ ebulan..kerja pun 2 bulan saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:00


tak ingat berapa,tapi abah selalu bagi dalam rm20 ke rm 30 pada setiap hjg minggu before 1999......waktu tu tolong abah meniaga kat pasar................mewah betul time tu.....hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-07-08 18:25


Assalamualaikum
a'ah...dah ada rupanya topik ni...tapi, tak ada jugak jawapan saya.. :-P ke ada yang tersorok lagi ni.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 22-07-08 19:36


tak sampai pun seribu...kerja pertama lepas grad...almaklumla kerja kontrek saja...tapi tetap bersyukur.....dan masih lagi mencari kerja tetap....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 19:53


Gaji pertamaku ialah RM600+/-.. kerja kilang kenwood lepas matrix... masa tu baru tau menghargai duit gaji sebab kerja kilang penattt... kena diri sokmo... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-08 22:41


salam...

rm250. rm 4 sejam. kerja part-time kat ofis mahallah. okeylah, dapat tampung perbelanjaan-masa kerja tu, cuti semester.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 10:19


salam.. alhamdulilah dapat lah dalam rm 400 gaji pertama ana.. time tu kj kilang kat texas.. penat lah kj kilang kena berdiri dr awal sampai lah balik huhuhu.... alhamdulilah 2 tahun juga lah ana kat sana.. sekarang dah kj tempat lain.
hehhehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 12:19


rm300, kerja pejabat, sementara, lepas spm.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 12:45


lepas SPM saya kerja cleaner gaji Rm400

Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 12:55


gaji pertama..dapat dalam RM1200++..jadi pembantu tadbir kat kolej.. dapat simpanla..nak beli motor..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 15:51


masa time praktikal..dapat lah rm 400..alhamdulillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 22:40


rm600++ .. kerja sementara masa nak tunggu reult spm

Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 23:45


masa form 4(1998), jadi waiter kat restaurant gaji RM20 sehari...alhamdulillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 23:53


gaji pertama RM 75 ringgit..sebab masa lepas SPM kerja stesyen minyak SHELL..baru 3 hari saja dah berenti the reason is ayahnda ana tak bagi....duit tu pun ana tak ambil..ruginyer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 23:59


masa sekolah rendah agaknya, cabut uban mak.......selembar 5duit aka 5sen

sekarang kalau nak cabut.....tak tingai apa lah.... :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:17


gaji pertama saya adalah 600 masa mengajar dulu..
lepas itu tolong lecturer buka bisnes,dapat 400...just tolong buat bahagian marketing saja..kira ini gaji bersih lah..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:48


:-D :-D :-D

salam, 1st gaji pertama masa kerja kat UK dulu,
lepas ambil SPM terus kesana sebab nak menjaga anak buah, mmndangkan kakak saya tengah belajar masa tu...
sesambil tu beri saya sikit duit poket... :sopan:
selebihnyer kerja sambilan sebagai CLEANER dalam kawasam universiti kat situ..

seronok sangat kerja kat... kerjanya terlalu mudah
umpamany kerja untuk 2 jam boleh siap dalam masa 30 minit saja...
gaji yang saya terima hampir mencecah RM1,000 jugak lah..

kira ok lah sebab matawang disana 1 pound = RM5.00 diMalaysia



:-D ;-) :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

amirbatrisyia81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2008
Ahli No: 36231
Posting: 22
Dari: Pulau Mutiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:58


salam...:)
gaji first lepas habis belajar ....
kerani RM200 sebulan....

:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirbatrisyia81Profil   Hantar PM kepada amirbatrisyia81   Pergi ke amirbatrisyia81's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:25


Assalamualaikum

Ist time dapat gaji :berfikir: berapa ye...

mungkin rm25 agaknya, kutip buah relai saja kat Ladang Sawit :-D :-D

tak sampai seminggu pun masa kerja tu... sebab da dekat puasa... penat pulak nanti :lol: :lol:


----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 19:29


gaji pertama?? rasanya dalam rm360 jadi cashier kat kedai RM2    (TCT Trading-Tawau) isi masa lapang lepas habis STPM..tapi dapat bertahan 2minggu saja sebab terlalu sibuk (masa tu kedai RM2 memang top kat twu) sampaikan kena curi2 pergi solat....Nak tak nak kena berhenti juga..alih2 dapat lagi kerja lain pun jadi cashier..tu lah pengalaman dan gaji mula-mula bekerja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 09:48


gaji pertama masa saya kerja dulu rm 500.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 11:19


gaji pertama hid dapat RM300..time itu praktikal kat audit firm..tapi last month tu bos bagi double, RM600..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 12:39


Tak ingatlah berapa mungkin RM300 to RM400 agaknya kerja di supermarket, The Store di Kelantan masa tahun berapa ya, 1992 to 1994 agaknya sebagai cashier. Ok lah juga dapat duit sendiri kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 13:22


1st time dapat gaji time jadi cikgu taska (after SPM tahun 2003, kerja sementara tunggu results SPM dan sambung belajar)
RM600 + RM50 (bonus..bos kata sebab buat kerja dengan baik) Alhamdulillah... :welcome:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-08 14:15


1st time kerja masa tu baru lepas SPM tahun 1998. Kerja kat kilang Venture di bandar. Tenggara, Johor. Aina dapat gaji dalam RM400 lebih.


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:36


1st gaji RM 600.Jadi waitress kat cafe...penat dengan kerenah customer...macam-macam ada.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-08 16:50


1st gaji RM450. Lepas habis sekolah. Kerja di McDonald kat Subang Parade...Penat betul kerja kat sana....Dah lah customer ramai, lama kena berdiri, masak burger kena pun kena cepat..tak mengapalah cari pengalaman....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-08 21:38


salam....
gaji pertama, rm 450 saja.....
cashier di Metro Parking Kotaraya Johor Bahru....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 15:57


gaji pertama aku masa aku jadi pak guard lepas SPM dulu..
ada lah dalam 900...masyuk lah juga masa 2..
ye lah baru saja kenal dunia kan,,huhuhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186394 saat. Lajunya....