Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Cermin dan Perempuan?.....amatlah serasi:)


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cermin dan Perempuan?.....amatlah serasi:)

Please Mendaftar To Post


Oleh Cermin dan Perempuan?.....amatlah serasi:)

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 13:59


erm.....kaum ni memang sukakan cermin.....entah lah apa yang dia buat selain melihat rupanya sendiri.hehehe.....berjam-jam..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 14:02


salam...untuk melihat kecantikkan anugerah allah yang tidak ternilai...
:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 14:08


Assalamualaikum

iyakah berjam-jam? lamanya... hehe.. tak semua perempuan agaknya. ada juga perempuan yang bercermin bila perlu sahaja...macam ana.. :-D
tapi ana memang tak nafikan..perempuan ni, bila jumpa cermin kat luar...mesti nak tgk2 sekejap...nak betul2kan tudung atau baju. hehe.. kira,pantang lah nampak cermin.. tapi ana jenis tak kisah... ada cermin pun ok..tak ada cermin pun ok. buat apa nak asyik bercermin saja.. ana tak suka nak selalu bercermin.. macam yoyo saja.. hehe.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 14:11


penampilan yang kemas untuk keyakinan diri juga. tapi bukan kaum hawa saja yang suka melihat cemin, kaum adam pun sama juga. Ana pernah bertugas sebagai pengawas sekolah, masa buat spotcheck, dalam beg beberapa pelajar lelaki ada cermin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-07 14:50


Pada 02-11-07 14:11 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

penampilan yang kemas untuk keyakinan diri juga. tapi bukan kaum hawa saja yang suka melihat cemin, kaum adam pun sama juga. Ana pernah bertugas sebagai pengawas sekolah, masa buat spotcheck, dalam beg beberapa pelajar lelaki ada cermin.


hah! pelajar lelaki yang 'lemah gemalai' ke? ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:03


uik..tak ada lah bjam-jam..tapi kekemasan dan penampilan diri tu penting..tambah pula kalau dah kerja..dalam cos saya lecturer tengok kekemasan,penampilan cara bpakaian..kena sentiasa kemas..kalau tak ada cermin macam mana nak betulkan diri kita..10saat pertama org melihat kita adalah penting..first impression for our appearence..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:07


bagi saya, cermin & wanita ni memang tak boleh dipisahkan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:10


bayangkan dunia tanpa cermin!!! mana kita boleh tengok diri sendiri?? tipula kalau lelaki tak perlukan cermin?? so selagi bergelar manusia,semua perlukan cermin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:26


Biasalah tu, bukan perempuanlah kalau tak suka cermin. bukan apa, tudung kalau nak pakai, mesti nak tengok cermin juga. kejap pun jadilah. taklah sampai berjam-jam. sebabnya kalau pakai tudung tak tengok cermin, haru pulak rasanya. mungkin tudung tu senget ke, nampak rambut ke, macam-macam lah. tapi kalau jalan kat psr raya, nampak cermin then dok saja depan cermin lama2 tu maybe something wrong with her. hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:28


Pada 02-11-07 14:11 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

penampilan yang kemas untuk keyakinan diri juga. tapi bukan kaum hawa saja yang suka melihat cemin, kaum adam pun sama juga. Ana pernah bertugas sebagai pengawas sekolah, masa buat spotcheck, dalam beg beberapa pelajar lelaki ada cermin.




:sopan: hikhik..kelakar pulak rasa nya...
kalau lah ana pengawas tu...mesti sakit perut tahan gelak...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:30


aha bagi kaum perempuan penting tengok cermin bila nak solat...
tengok ada rambut yang terkeluar ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:41


nak tengok tudung senget ke tak hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:46


ana kekadang main belasah saja pakai tudung...selalu mis tengok cermin...tak tau kenapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 15:53


kalau tak,,tak lah di namakan wanita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-11-07 15:57


nak juga penampilan agak nampak kemas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:05


mana ada berjam-jam
org tengok biasa-biasa saja
besela tengok cermin..mmastikn pnmpilan..aurat dijage
rmbut xkua walaupun seurat..tak baik..2 yang kena tengok cermin 2
kan semua ahli2 ukhwah bertudung..alhmdullilah~
tak begitu kawan-kawan muslimat saya semuanya?
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:11


tak pernahnya tengok cermin berjam-jam..
biasanya tengok cermin masa nak pakai tudung dan teliti wajah ok ke tak..
manalatau..tiba-tiba muka comot ke, nanti pergi mengajar kena tegur kat student..
jaga penampilan..baru org tengok ok:-)
Tpkn..ada cermin rumah kawan ana macam menipu kita..
tengok muka macam putih saja..walhal tak ada sangat kalau tengok kat cermin lain..sekali tengok..pucatnye muka :-D


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 02-11-07 16:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:16


hehe lelaki tak tengok cermin ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 17:24


ye ke berjam-jam..??
kalau memang kedudukannya bekerja dah depan cermin... yelah agaknya...

ann_1 : lelaki tak suka tengok cermin, cermin saja yang suka tengok lelaki2 ni... :-P

p/s: penat penjual tu jual cermin kalau tak guna... huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 18:35


Pada 02-11-07 14:50 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 14:11 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

penampilan yang kemas untuk keyakinan diri juga. tapi bukan kaum hawa saja yang suka melihat cemin, kaum adam pun sama juga. Ana pernah bertugas sebagai pengawas sekolah, masa buat spotcheck, dalam beg beberapa pelajar lelaki ada cermin.


hah! pelajar lelaki yang 'lemah gemalai' ke? ;-)


takla, normal saja mereka 2, lelaki yang pentingkan kekemasan... nak tampil kemas setiap masa.. :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 18:37


Pada 02-11-07 15:28 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 14:11 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

penampilan yang kemas untuk keyakinan diri juga. tapi bukan kaum hawa saja yang suka melihat cemin, kaum adam pun sama juga. Ana pernah bertugas sebagai pengawas sekolah, masa buat spotcheck, dalam beg beberapa pelajar lelaki ada cermin.




:sopan: hikhik..kelakar pulak rasa nya...
kalau lah ana pengawas tu...mesti sakit perut tahan gelak...hehe



Hehehehe... saya pun ambil kesempatan 2 untuk membetulkan tudung saya.. dah nampak cermin katakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-11-07 19:04


assalamualaikum.
kalau cermin dengan perempuan bak kata pepatah macam irama dan lagu. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:00


fitrah bagi wanita - sukakan kecantikan, memerhatikan kekemasan.

Orang lelaki pun fitrahnya suka juga pada wanita yang cantik

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-11-07 22:38


Assalamualaikum

agaknya dyorang tengok tu sambil fikir masa hadapan agaknya...
tak pun berangan tu... :lol: :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:42


berjam-jam ? ui lamanya..tak semua tu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:43


Eheh... lelaki pung sekarang ado yang metroseksual.. amat mementingkan penjagaan diri. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 03-11-07 00:46


Pada 02-11-07 16:11 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernahnya tengok cermin berjam-jam..
biasanya tengok cermin masa nak pakai tudung dan teliti wajah ok ke tak..
manalatau..tiba-tiba muka comot ke, nanti pergi mengajar kena tegur kat student..
jaga penampilan..baru org tengok ok:-)
Tpkn..ada cermin rumah kawan ana macam menipu kita..
tengok muka macam putih saja..walhal tak ada sangat kalau tengok kat cermin lain..sekali tengok..pucatnye muka :-D

:-D :-D :-D Salam...ye ke ada cermin macam-macam?. Cermin ajaib agaknya...tak pun cermin Snow white :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 16:45


bila tengok cermin, cuba cakap miror2 on the wall, who is the prettiest of all? mesti kat cermin 2 nampak muka kita saja... :-). Jadi, kitala paling cantik.
boleh menambahkan keyakinan diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 16:49


uihhh ada ke org tengok cermin berjam-jam... :berfikir: :berfikir: :berfikir:
kerjanya buat cermin agaknya,2 dia dok depan cermin berjam-jam... :-P :berfikir: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 17:40


Pada 03-11-07 00:46 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:11 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernahnya tengok cermin berjam-jam..
biasanya tengok cermin masa nak pakai tudung dan teliti wajah ok ke tak..
manalatau..tiba-tiba muka comot ke, nanti pergi mengajar kena tegur kat student..
jaga penampilan..baru org tengok ok:-)
Tpkn..ada cermin rumah kawan ana macam menipu kita..
tengok muka macam putih saja..walhal tak ada sangat kalau tengok kat cermin lain..sekali tengok..pucatnye muka :-D

:-D :-D :-D Salam...ye ke ada cermin macam-macam?. Cermin ajaib agaknya...tak pun cermin Snow white :-)


cermin kat asrama kami lagi masa matrik menipu besar..setiap bilik kan ada dibekalkan cermin besar, cermin kat bilik kawan tu kalau kita bercermin nampak lebih kurus dan lebih tinggi...hehe saya pun merasa kelihatan tinggi sekejap...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-11-07 18:22


ye betul..
perempuan dan cermin memang tak dapat dipisahkan..
memang tak sah kalau perempuan tak tengok cermin sehari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 12:18


err...tak adalah sampai berjam-jam...biasa-biasa saja.. :-)

tak kiralah muslimin ke muslimat, bila tengok cermin tu jangan lupa baca doa ye... moga diperelokkan akhlak kita sebagaimana eloknya kejadian kita... subhanallah... :-)

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-11-07 13:59


Assalamualaikum wwt...

!!! QUOTE !!!


erm.....kaum ni memang sukakan cermin.....entah lah apa yang dia buat selain melihat rupanya sendiri.hehehe.....berjam-jam..

kalau artist ye lah berjam-jam..:sopan:

p/s:erm ana..just take a minute jeg:-)

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 14:40


Assalamualaikum...ana tengok cermin ala kadar saja...tak perlu lama sampai berjam-jam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-11-07 08:30


Pada 03-11-07 17:40 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-07 00:46 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 16:11 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernahnya tengok cermin berjam-jam..
biasanya tengok cermin masa nak pakai tudung dan teliti wajah ok ke tak..
manalatau..tiba-tiba muka comot ke, nanti pergi mengajar kena tegur kat student..
jaga penampilan..baru org tengok ok:-)
Tpkn..ada cermin rumah kawan ana macam menipu kita..
tengok muka macam putih saja..walhal tak ada sangat kalau tengok kat cermin lain..sekali tengok..pucatnye muka :-D

:-D :-D :-D Salam...ye ke ada cermin macam-macam?. Cermin ajaib agaknya...tak pun cermin Snow white :-)


cermin kat asrama kami lagi masa matrik menipu besar..setiap bilik kan ada dibekalkan cermin besar, cermin kat bilik kawan tu kalau kita bercermin nampak lebih kurus dan lebih tinggi...hehe saya pun merasa kelihatan tinggi sekejap...



..cermin tu tak menipu..cermin tu nak bagi kita supaya lebih 'self confidence' dan nampak lebih berketerampilan

...cuba bayangkan andai kita tengok cermin yang berlainan hari2?


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:30


bismillahhirrahmanirrahim

ana tak suka sangat becermin..tapi Kalau time mood cermin datang.. siap.................... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:39


lelaki dan wanita same saja....selalu tengok cermin sampai berjam-jam...bagi mereka yang pakai cermin mata..hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 22:56


ish tak ada lah sampai berjam-jam pun..tapi tak tahu ah untuk org yang suka mekap2 nh..hehe
tapi ana tengok biasa-biasa saja..nak tengok keindahan anugerah Allah yang xternilai..:sopan:


-----------------
"Cinta Allah adalah cinta yang hakiki.."
[ Telah diedit oleh: farah_humaira pada 11-11-07 22:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-11-07 23:08


walaupun bukan lah "hantu cermin"....tapi mini cermin mesti saya bawa...belakang cermin ada gambar umi dengan abah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 23:30


cermin.. wajib...
tapi yang buat berejam sebab tudung senget saja.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131531 saat. Lajunya....