Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kempen cintai muzik di kalangan pelajar


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kempen cintai muzik di kalangan pelajar

Please Mendaftar To Post


Oleh Kempen cintai muzik di kalangan pelajar

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 09:43


PELBAGAI usaha dilakukan bagi memupuk semangat cintakan muzik di kalangan generasi muda terutamanya kanak-kanak. Usaha murni tersebut merupakan langkah positif Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) serta Kementerian pendidikan dan disokong oleh Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia.

Kempen Saya Cinta Muzik baru-baru ini diadakan di Sekolah Kebangsaan Putrajaya 2 Presint 9 (1), Putrajaya dan turut diadakan ialah majlis penyerahan peralatan muzik sempena kempen tersebut.

Sekolah Kebangsaan Putrajaya 2 Presint 9(1) merupakan sekolah perintis dalam kempen tersebut yang menerima sumbangan peralatan muzik jenama Yamaha seperti set dram, keyboard, bass dan sistem pembesar suara yang bernilai RM10,000.

Naib Pengerusi RIM, Norman Abdul Halim berkata, kempen ini diperkenalkan untuk menyahut seruan kerajaan bagi membangunkan modal insan yang cintakan muzik.

“Ini adalah sumbangan kecil dan merupakan langkah permulaan bagi pihak RIM sendiri,” katanya.

Tambah Norman, RIM juga merancang untuk membawa beberapa lagi artis dan personaliti ke 15 buah sekolah lagi di seluruh negara sempena kempen tersebut.

Ditanya tentang tujuan pihak RIM menyumbangkan peralatan muzik tersebut kepada sekolah berkenaan, Norman berkata: “Sumbangan peralatan muzik itu dapat membantu meningkatkan daya kreativiti pelajar dan ia boleh digunakan dalam matapelajaran muzik di sekolah ini.

“RIM juga merancang mengadakan pertandingan kugiran peringkat nasional di semua sekolah yang menerima sumbangan peralatan muzik.

“Pemenangnya nanti berpeluang mempersembahkan kreativiti mereka, kemungkinan besar dalam AIM 2009 nanti,” kata Norman.

Guru besar sekolah tersebut, Nafishah Hassan menyatakan sumbangan tersebut dapat membantu meningkatkan daya kreativiti pelajar dan menjadikan mereka lebih produktif.

“Selain memberi tumpuan pada bidang akademik, pelajar juga harus diberi pendedahan kepada aktiviti kurikulum luar termasuk muzik,” kata Nafishah.

Majlis tersebut turut diserikan dengan penyampaian lagu Suasana Hari Raya dan lagu Gemilang oleh Jaclyn Victor dan pasukan koir sekolah tersebut.

sumber:


***perlukah????apa komen anda semua?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:45


hiburan......hiburan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 09:45


bismillahhirrahmannirrahim...
assalamualaikum...

tak perlu dan tak patut sama sekali...
kalau kempen cinta kan agama kan bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:52


tak salahkan muzik tu yang penting dapat membezakan yang mana lebih baik dan yang buruk......
pandai membahagikan masa untuk ibadat......
jangan sampai yang melampau dah lah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:53


sampai buat kempen........

melampau betul......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 09:55


semua nak jadi artis

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 09:58


mengelak dari pelajar buat tak tentu hala elok juga mereka buat tu semua..
pelajar dalam malaysia ni kan terlalu bermasalah.......
kalau ada aktiviti tu, sekurang-kurangnya dapat juga mengurangkan masalah dikalangan pelajar sekolah ni.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:00


banyak lagi benda lain boleh buat......

bersukan lagi bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:03


usaha murni ke? kasihan tengok budak-budak yang masih kecil sudah di ajar jadi artis..lagi kasihan ibu bapa yang nampaknya bangga dan sangat gembira melihat anak2 mereka menyanyi di pentas..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:04


saya tak setuju.. jika ia menjadi satu kewajipan kepada pelajar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:07


Pada 02-11-07 10:04 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak setuju.. jika ia menjadi satu kewajipan kepada pelajar!


bukan satu kewajipan tapi untuk memenuhi masa terluang tak salah kan...... :-D
daripada mereka membuang masa melepak dan buat aktiviti yang tak sihat...... :berfikir:


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:09


jom kita bersilat, dah lama dah silat tak dimajukan oleh negara berasaskan silat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:10


pertandingan silat dunia yang baru lepas pun tak diwar-warkan. Malaysia sebagei tuan rumah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:13


Pada 02-11-07 10:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

jom kita bersilat, dah lama dah silat tak dimajukan oleh negara berasaskan silat ni...

boleh bagitau tak dimana saya boleh cari silat sendeng????? :-?
dah lama saya tak amalkan hingga dah terlupa langkah-langkah.......


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:14


Pada 02-11-07 10:10 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pertandingan silat dunia yang baru lepas pun tak diwar-warkan. Malaysia sebagei tuan rumah


dekat media massa ......

ada lah

dalam paper ada


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:20


/

Gendang bertingkah, beratur langkah

kalau remaja kita didedahkan dengan seni kita, teman yakin nilai moral dan sosial akan menjadi baik.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:21


Pada 02-11-07 10:13 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 10:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

jom kita bersilat, dah lama dah silat tak dimajukan oleh negara berasaskan silat ni...

boleh bagitau tak dimana saya boleh cari silat sendeng????? :-?
dah lama saya tak amalkan hingga dah terlupa langkah-langkah.......



meke pengamal sendeng ke?
duduk kat mana ni?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:22


Assalamualaikum wr wbt

nampaknya kelab ukhwah boleh lah buka kelab silat..tuan guru nya dah ada kat sini...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:22


saya setuju pendapat daeng tu tapi berapa banyak yang kita tahu dimana untuk kita belajar.....
bukan semua tempat aktif seperti itu...
lebih-lebih lagi di bandar besar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:26


kalau betuilah nak berkempen tentang muzik, kempenlah muzik tradisional melayu.
Masih ramei lagi anak mude yang tak kenai apa itu rebane, apa itu gong, apa itu kompang, caklimpong, gulingtangan, serunai, nafiri dan lelain...

p/s

syazmi_8283, teman juga pengamal permainan sendeng :-)


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 02-11-07 10:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:42


jumpa juga saya sahabat pengamal sendeng.....
saudara belajar di mana???????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 10:44


teman belajar dengan Cikgu Jamal Muo, yang buka Klinik Rawatan Aura tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 11:03


da lama pelik kenapa lah dunia kita ni...melayu kita ni....cepat betul terima budaya barat...yang tak bertamadun pulak tu...american idol--->malaysian idol...tambah lagi tah apa-apa lagi sampai setiap channel punya artis sndrik...tak cukup dengan tu bintang kecil pulak...dari kecil dah diajar pada hiburan bila besar mana lah tak terleka dalam dunia khayalan sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:13


Assalamualaikum...

kempen cintai muzik??

huh...

tidak...tidak dan tidak...

banyak lagi benda lain yang lebih berfaedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:27


hadoi... balik2 hiburan... poning otak den

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:39


lepas ni keluar lah pula fatwa,alat muzik ni haram ke tak pasal nak sokong usaha kerajaan yang ni.takpun mula lah pakat tulih nak buat penilaian sendiri tentang hukum alat muzik berdasarkan bahan bacaan yang sikit.lepas tu mula lah ambil kata,kita kena ikut peredaran zaman.bukannya salahpun.ni salah satu tajdid,asyik terkongkong dengan pendapat ulama dulu saja.kita kena main muzik untuk bebaskan palestin.blablabla....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 02-11-07 11:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-07 11:44


Pada 02-11-07 10:07 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 10:04 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak setuju.. jika ia menjadi satu kewajipan kepada pelajar!


bukan satu kewajipan tapi untuk memenuhi masa terluang tak salah kan...... :-D
daripada mereka membuang masa melepak dan buat aktiviti yang tak sihat...... :berfikir:



perkara yang saudara sebut sudah jelas baik buruknya...

lebih 'tenat' lagi jika bermuzik secara berkumpulan... bagaimana pula nanti dengan percampuran lelaki perempuan? (saya bukan jumud dalam perkara ini) - tunggu.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 11:45


memang akhir zaman...

baik perkenalkan budaya membaca al quran

sebab sekarang ramai yang tak tahu baca quran

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-07 11:46


siapa yang minat muzik selain nasyid dan ingin mendalami bidang muzik eloklah dengarkan lagu2 the Beatles...

dikatakan nota muzik the Beatles seumpama nota muzik P Ramlee, refreshing dan evergreen...:-)

yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-11-07 16:24


Pada 02-11-07 11:46 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

siapa yang minat muzik selain nasyid dan ingin mendalami bidang muzik eloklah dengarkan lagu2 the Beatles...

dikatakan nota muzik the Beatles seumpama nota muzik P Ramlee, refreshing dan evergreen...:-)

yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...:-)


Pada 02-11-07 11:45 , kumpulansenyum posting:

!!! QUOTE !!!

memang akhir zaman...

baik perkenalkan budaya membaca al quran

sebab sekarang ramai yang tak tahu baca quran


dua pandangan berbeza daripada dua 'situasi diri' yang berlainan...

:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 16:33


Pada 02-11-07 11:46 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

siapa yang minat muzik selain nasyid dan ingin mendalami bidang muzik eloklah dengarkan lagu2 the Beatles...

dikatakan nota muzik the Beatles seumpama nota muzik P Ramlee, refreshing dan evergreen...:-)

yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan...:-)


beatles....beatles..beatles..... :roll: :roll: :roll: :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 11:25


lagi bagus main bola.boleh buat duit macam kaka tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 11:38


hiburan jika tidak melanggar batasan syarak takpa. ini dibawak orang yang buka aurat, menyanyi lagu cinta, memuja wanita. Kendian yang ikut budak-budak pulak. Mak ayah tersenyum bangga?

"Anakku lah yang keluar tv tu", - nanti kat dalam kubur macam mana mak ayah ini ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 17:37


kecil-kecil lagi dah mula puja artis... artis perempuan yang seksi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 21:00


Pada 04-11-07 17:37 , nni posting:

!!! QUOTE !!!

kecil-kecil lagi dah mula puja artis... artis perempuan yang seksi.


ye... memang hakikat sekarang artis yang seksi-seksi jadi pujaan.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-11-07 22:45


sebenarnya cintakan quran tu awla...lebih baik...

malah nabi s.a.w. sendiri suka kita baca Quran dengan lagu2 yang menarik...sekarang ni dinamakan taranum...

so cintai muzik tu asalkan yang positif......

tapi dalam keadaan sekarang eloklah yang digalakkan pelajar meminati nasyid dan lagu2 yang memuji Allah dan Rasul :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 22:50


em...betul itu...sedap hati mendengo aluan merdu org baca quran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-11-07 09:54


Pada 05-11-07 22:45 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya cintakan quran tu awla...lebih baik...

malah nabi s.a.w. sendiri suka kita baca Quran dengan lagu2 yang menarik...sekarang ni dinamakan taranum...

so cintai muzik tu asalkan yang positif......

tapi dalam keadaan sekarang eloklah yang digalakkan pelajar meminati nasyid dan lagu2 yang memuji Allah dan Rasul :-)


..lebih baik kita galakkan pelajar sekarang mencintai & meminati 'bahasa' Al-Quran.. itu kan jauh lebih baik daripada 'nyanyian' nasyid - berdasarkan nasyid yang ada sekaranglah.... :P

maafkan saya wahai abg_imam,
'berkali2 fikir' saya untuk menjadi 'makmum' dimasjid anda.. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:31


Pada 02-11-07 10:07 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-11-07 10:04 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak setuju.. jika ia menjadi satu kewajipan kepada pelajar!


bukan satu kewajipan tapi untuk memenuhi masa terluang tak salah kan...... :-D
daripada mereka membuang masa melepak dan buat aktiviti yang tak sihat...... :berfikir:



banyak lagi perkara yang elok selain dari hiburan...nak mengisi masa terluang??? kenapa penyelesain yang dipandang adalah hiburan..mengapa tidak berlandaskan hukum dan syariat Allah...dah banyak sangat hiburan dalam malaysia ni...cukup-cukup lah tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:44


Pada 14-11-07 09:54 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-11-07 22:45 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya cintakan quran tu awla...lebih baik...

malah nabi s.a.w. sendiri suka kita baca Quran dengan lagu2 yang menarik...sekarang ni dinamakan taranum...

so cintai muzik tu asalkan yang positif......

tapi dalam keadaan sekarang eloklah yang digalakkan pelajar meminati nasyid dan lagu2 yang memuji Allah dan Rasul :-)


..lebih baik kita galakkan pelajar sekarang mencintai & meminati 'bahasa' Al-Quran.. itu kan jauh lebih baik daripada 'nyanyian' nasyid - berdasarkan nasyid yang ada sekaranglah.... :P

maafkan saya wahai abg_imam,
'berkali2 fikir' saya untuk menjadi 'makmum' dimasjid anda.. :P



tak mengapa lah singgah lah masjid lain...lagi pun masjid banyak..angan terlepas waktu sudahlah..

didalam keadaan kebobrokkan sosial sekarang....tak dapat "A" dapat "B+" pun jadilah....

tapi kalau kempen cintai musik seperti diatas....buang duit, tenaga, elektrik...masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:50


Assalamualaikum
rasanya kempen cintai muzik ni..adalah muzik² beraliran perdana..bukan yang tradisional...yang lebih kepada mendekati budaya hedonisme....sebenarnya tak perlu pun sehingga nak buat kempen...banyak lagi kempen perlu dibuat...

perkara² seperti inilah yang melahirkan jiwa anak muda yang lemah...longlai...jiwang...cintun dan segala jenis tangkap tangkap tu...langsung sahaja tak membawa kepada pengislahan masyarakat...inilah 'muzik' halus orang yahudi....menusuk ke kalbu umat² Islam....seperti mana matlamat dan tujuan mereka untuk menghancurkan Islam...
dengan makanan, hiburan, pakaian......
3F..fun..food and fun...
fun...fun...fun...
"Barangsiapa yang banyak ketawanya (gembira) di dunia, maka di akhirat kelak dia akan lebih banyak menangis...."

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 14-11-07 14:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 13:51


..................:berfikir:.....................:berfikir:.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 12:34


Pada 14-11-07 13:51 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

..................:berfikir:.....................:berfikir:.....................


cahayakuiman...apakah itu....tempat kosong..atau kata² yang tak dapat ditafsirkan??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

milo_suam
Warga Rasmi
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 31998
Posting: 5
Dari: K.L

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 16:41


ok..

kempen tu ok...

memang bagus...

tapi yang tak bagus ingat hat tu sampai yang lain lupa

yang tu jalan...disampign tambah lagi kempen cintkan al-quran ke...

kempen ingat yang lima tu (solat lima waktu)

mesti lagi bagus....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milo_suamProfil   Hantar PM kepada milo_suam   Quote dan BalasQuote

zhafri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15118
Posting: 82
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-12-07 17:26


yang plik ye kempen begini saja yang nak buat...tapi tak salah kan??

tapi macam nak galakkan rakyat malaysia jadi sangat penyanyi...kalau semua nak jadi penyanyi

habislahh

Bookmark and Share

    


  Member Information For zhafriProfil   Hantar PM kepada zhafri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133156 saat. Lajunya....