Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bagaimana nak tambahkan pendapatan


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bagaimana nak tambahkan pendapatan

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana nak tambahkan pendapatan

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-03 17:44


assalammualaikum
sekarang ni pendapatan saya lebih kurang RM 2000++ tetapi kerana kos hidup dik.l ni tinggi jadi saya cubalah buat part time jadi wakil takaful nasional, tapi tak berapa nak jalan, jadi saya nak tanya pendapat saudara saudari semua bagaimana nak tambahkan pendapatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 13:01


erm...ana ade satu cadangan...erm..ana ade terdgr dan mmg betul aa..ade satu sykt macam cni n amway..tp ni berasaskan prepaid..iaitu empireict.com...mmg ok gak sbb skrg ni berdasarkan statistik ramai giler rakyat malaysia menggunakan hp n prepaid..try aaaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-03 22:18


Assalamualaikum...

Cadangan ana, jadilaa agen untuk syarikat2 jualan langsung....Sekarang ni kan banyak syarikat...Contohnya Propolis, Multi-Level Marketing, CNI, Amway dsb....

Berusahalah bersungguh2, nescaya Allah akan membantu,,,,

Wallahua'lam....

-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

PrePAID
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3876
Posting: 130
Dari: Bukit Beruntung, Rawang

Kedah  


posticon Posting pada: 05-10-03 10:25


Assalamualaikum.....

Banyak yang boleh dibuat utk side income cuma jangan buat taik ayam jerk......

Kata2 poqya tuh mengenai empireict... ada kebenarannya kerana saya juga ahli...saya buat cam full time..sebelum ini saya involve lam produk kesihatan....ada ler dpt income 4 angka..dan sekarang tengah berusaha utk bisnes prepaid plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PrePAIDProfil   Hantar PM kepada PrePAID   Pergi ke PrePAID's Website   Quote dan BalasQuote

samakun03
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3964
Posting: 16
Dari: lautan...

Pahang  


posticon Posting pada: 05-10-03 16:25


asalamualaikum...
ana tak tahu banyak syarikat lah tapi..syarikat jualan cosmetic tu tahu lah...tak pun jual ikan cam ana di pahang...tapi tu kerja yang memenat kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samakun03Profil   Hantar PM kepada samakun03   Quote dan BalasQuote

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-03 17:18


assalamualaikum....

ana bekerja disyarikat yg memperkenalkan CFD iaitu pelaburan...dalam konteks cfd nie saham yg naik atau turun dan turun akan mendapat keuntungan...CFD berlainan degn BSKL kerana BSKL mempunyai kadar untung dan rugi tetapi apa yang dikatakan dengan CFD nie ia mempunyai keuntungan dengan mengikut market..keuntungannya insya Allah akan membyatkan sesiapa yang melabur berpuashati kerana pelaburannya meningkat dari minggu ke minggu...duit yang anda laburkan akan terus masuk ke akaun anda,company hanya ambil komisyen dari principal..duit anda company tidak usik satu sen pun malah kalau anda nak keluarkan balik semua duit anda pun takde masalah,akaun anda ini serupa dengan akaun bank yang mana duit boleh dikeluarkan bila2x masa....untuk maklumat lanjut bolehlah PM kepada ana..insya Allah ana akan membantu....



-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-03 17:24


cara lain untuk menambah kan pendapatan pun D ...cik saifuddin boleh PM kepada saya...insya Allah saya akan cuba membantu......



-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-03 17:38


Quote:

On 2003-10-05 17:24, airzat wrote:
cara lain untuk menambah kan pendapatan pun ada ...cik saifuddin boleh PM kepada saya...insya Allah saya akan cuba membantu......



-----------------
Duduk dan senyum dengan seikhlas hati anda akan rasa tenang...bersabarlah menanti kerana penantian itu satu harapan yang akan membawa satu pembaharuan yang mungkin menjadikan ia satu realiti hidup yang mungkin tidak dapat dilupakan..........



Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:56


ana nak belajar menjahit pakaian..pas itu ambil upah jhit baju..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:08


no idea lah...huhu! sebab banyak sangat syarikat yang tawarkan begini..hem.. :berfikir:


-----------------
Photobucket



[ Telah diedit oleh: Nuranys pada 31-10-07 15:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087348 saat. Lajunya....