Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: wajah seiras?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» wajah seiras?

Please Mendaftar To Post


Oleh wajah seiras?

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 13:25


mula-mula nak tanya apa maksud wajah seiras dan wajah sama?berbezake? ni lemah bahasa ni..

pernah tak ada orang kata anda sama atau seiras dengan seseorang? atau tiada orang yang kata tapi anda sendiri rasa wajah anda sama dengan seseorang?

saya mulakan, suatu hari ada seorang makcik tegur saya..katanya muka saya mirip dengan muka nak gadisnya..wahh gadis bawah bayu mirip dengan gadis serambi mekah..

eh dah ada ke topik ni..banyak sangat nak check semua..tengok sikit saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 13:33


Assalamualaikum

pernah ada org kata muka ana ada iras2 dengan salah seorang org kuat portal ukhwah...tapi akak tu dah tak bersama dengan portal ukhwah dah sekarang ni. hmm..ana rasa memang ada iras2 dengan akak tu.. :sopan:
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 24-10-07 13:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 13:56


Assalamualaikum

selalu sangat da org tegur wajah ana macam org tu lah..org ni lah.. kadang-kadang rasa best..kadang-kadang rasa tak best.. tapi yang bestnya, wajah ana ada kawan cakap iras macam seorang baby tu..huhu! :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:01


sama lah saya pun.ada orang kata muka saya seiras anak buah di lah..tapi dalam dunia ni memang ada orang kata wajah setiap orang ada 7 wajah yang sama.jadi tak pelik sangat.cuma tempat kita tak tahu, merata22

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:01


Assalamualaikum

1/7 lah kata kan...
:kelip:
[ Telah diedit oleh: Asward_hafiz pada 24-10-07 16:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:11


Pada 24-10-07 14:01 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah saya pun.ada orang kata muka saya seiras anak buah di lah..tapi dalam dunia ni memang ada orang kata wajah setiap orang ada 7 wajah yang sama.jadi tak pelik sangat.cuma tempat kita tak tahu, merata22


betul tu.. ada kawan ana jumpa ,muka ana ada kat perak..kat kL..hem entahlah..wallahua'lam... :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:12


Selalu orang kata muka sama dengan kawan diala, makcik diala, kakak angkat macam-macamlah tapi bila tengok macam tak sama pun. Teringin juga nak jumpa muka yang memang serupa. Kembar lain mak lain ayah..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:16


emmm...nak sesangat kmpl ketujuh2 kembar dalam dunia ini..bagaimana lah jadi nya nanti kalau berkmpl..gempak gila jdnyer nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:18


kawan-kawan saya cakap lagi muka saya seiras dengan muka sepupu lelaki saya


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:19


dah jumpa hampir 7 orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:21


campur2 dengan adik beradik saya dah lebih dari 7..tapi ada juga adik beradik muka tak seiras..ada yang sangat lari


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:23


Pada 24-10-07 14:19 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

dah jumpa hampir 7 orang...


ambil lah gambar.. lepas itu buat album.. ok tak addinulhuda?? :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:24


Assalamualaikum wwt..

First time tengok Hanan ,time Grand Iftar...macam ustazah ana..sowee hanan..jangan marah..tapi honestly sama.. :-D

Ana dah 5 kali orang cakap sama macam wajah ana..2 di tempat yang sama,3 lain-lain tempat..dan dalam banyak-banyak tu, 4 orang ana dah jumpa..hehe sebab orang yang ana kenal..tapi yang seorang ni belum lagi.. :-D :malu: :malu:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:29


hehe ok tu nuranys..
nanti kalau saya jumpa lagi..saya ambil gambar

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:30


Assalammualaikum

dulu masa join portal muslimah, ada juga ahli yang cakap muka ana same dengan kak wida.. then bila jumpa tak same sangat tapi maybe kami mix then org kata wajah iras.. ehe.. but kak wida cute sangat :).. ramai sangat org yang nampak ana kata pernah jumpa ana kat tempat yang ana tak pernah pagi.. maybe pelanduk 2 serupa.. tapi paling kelakar bila ada seorang budak lelaki ni, datang kejar anakat hospital ipoh sb dia ingat ana ni waheeda.. waheeda tu cantik sangat..isk2.. kelakar.. kawan-kawan semua tergelak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 14:31


muka smile_roses macam bunge ros...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:38


Assalamualaikum... :-)

Dulu masa sekolah pernah ada satu junior tu wajah lebih kurang saja... cuma dia pendek sikit saja dari ana... habis semua kata dia adik ana.. hehehe :-)
sampaikan ada yang satu batch dengan ana panggil ana adik.. heheheh entahlaaa... bila tengok balik cuma macam saja... tak adalah sama... heheheh entahla.. wallahuaklam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:50


bismillahhirrahmanirrahim

selalu saja dikatakan seiras dengan 2 orang sepupu ana..tapi bila ana tengok ana rasa tak ada irasnya pun..di mata orang lain seiras agaknya..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 24-10-07 14:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:50


oo.. banyak upenye muka same ye.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 15:05


Assalamualaikum
baru seorang...adik kawan saya...siap dia tunjuk gambar adik dia lagi...

P/S : macam pernah ku lihat topik ni tapi di mana ye....?? :berfikir: :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:12


Pada 24-10-07 14:24 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt..

First time tengok Hanan ,time Grand Iftar...macam ustazah ana..sowee hanan..jangan marah..tapi honestly sama.. :-D

Ana dah 5 kali orang cakap sama macam wajah ana..2 di tempat yang sama,3 lain-lain tempat..dan dalam banyak-banyak tu, 4 orang ana dah jumpa..hehe sebab orang yang ana kenal..tapi yang seorang ni belum lagi.. :-D :malu: :malu:

Wassalam




Kan betul, baru saja cakap.. Kena tunjuk gambar baru sah..
Kalau ramai sangat muka sama dah tak unikla.. hehe.. tak jadila 1 dalam seribu..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:16


sama wajah dengan kawan masa study dulu....siap boleh pggl dengan nama sekali...tgk2 salah org.... :-D :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 15:42


bunge ros? daeng tak hbs2 dengan bunge ros ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 16:49


salam...

pada ismi,
seiras- lebih kepada ada keserupaan... mungkin dari segi air muka, cara senyum,dll yang boleh ditafsirkan...

sama - sama... dari segi wajahnya,tinggi rendahnya dll..

ismi biasa juga kena...
"eh, muka dia ni macam anak YB tu kan bang" kata si isteri... masa ana p lawat anaknya yang eksiden.
"eh, awak ni kakak kinah ke..?" kata seorang kenalan di dalam bas.

paling selalu kena, " muka awak ni familiar lah, student sini ke/kerja sini ke/tinggal kat sini ke/mengajar kat sini ke/ anak sapa ni ye"...

ada yang pernah kena...
siap panggil nama lagi, dengan 'konfiden'nya...
borak2... cerita ini...cerita itu....
ana ni nakal sikit.... layan saja... walaupun dalam hati blur tahap super sayya...
siap kena marah lagi tak contact dia... huhuhu...

bila dah balik, ana bagi mesej pada no yang dia bagi...
minta maaf dan ceritakan apa yang berlaku...
adess... adess....
tapi kami tetap berkawan sampai sekarang...
cuma jarang contact...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-07 17:08


ADA..
KAN ADA TUJUH MUKA SAMA..
SO TAK MUSTAHILLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 17:15


Assalamualaikum...

muka seiras..

hhmm...

rasa-rasanya...

ana dah jumpa dalam 4 orang.

kalau tak silap lah..

satu masa disekolah menengah
satu masa di sekolah menengah lain.
satu masa tengok TV.
satu masa.....
masa...
eerrmmm...
masa...

lupa lah. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 17:34


o terima kasih pada cik ismi maksud seiras dan sama.. :-)

masa tengok TV ye mohamad :berfikir:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 23:02


pernah... masa ana upper six, ada cikgu tegur ana ada adik form 3 yang aliran arab tu ke? padahal ana tak ada adik dan kakak.. :sopan:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-07 23:06


ada....
muka saya seiras abang-abang saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-10-07 08:15


Pada 24-10-07 17:34 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

o terima kasih pada cik ismi maksud seiras dan sama.. :-)

masa tengok TV ye mohamad :berfikir:



Assalamualaikum
en mohamad ni perasan ada muka pelakon macam dia tak...???? :berfikir: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-07 08:19


Ana pun pernah dikata seiras dengan spupu ana..masa dia kawin, adik dia cakap "tu esok2 jadi kau lah tu"..tapi spupu ana lawa, macam lain saja dengan ana:-)
kat USM pun, kawan ana pergi program kat sana dulu-dulu, lepas itu balik UM dia cakap ana pergi USM sedangkan ana balik kg..ish, teringin juga nak jumpa org muka sama dengan kita kan:-) :-)
kalau seiras dengan adik beradik tu tak dikirakn? Ana dengan adik ana kat UM muka nak sama, kalau org tengok boleh kata kembar:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 25-10-07 08:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:09


saya pun pergi ke mana saja ada saja org kata    muka saya dengan dia ni lah dia tu lah....time sek dulu sampai cikgu2 kata saya adik seorang kakak tu...padahal kenal kakak tu pun tak...kat uitm pun sama....ke mana saja saya p ada saja org kata begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:26


Pada 25-10-07 08:15 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-10-07 17:34 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

o terima kasih pada cik ismi maksud seiras dan sama.. :-)

masa tengok TV ye mohamad :berfikir:



Assalamualaikum
en mohamad ni perasan ada muka pelakon macam dia tak...???? :berfikir: :sopan:


salam..

:-P

eh....mana ada.
ana saja saja cakap kat TV.
kan ada banyak kemungkinan..
1)masa tengok "forum hal ehwal Islam ke"
2)halaqah tv 9 ke

haa...masa kamera tengah pusing2 tu.... ternampak lah..

:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:52


ke mana saja saya pergi, mesti ada yang mistaken saya ni orang yang mereka kenal. wajah dekat2 sama. kalau tak pun, wajah saya dipandang lebih sekali. pandang macam nak makan saja.

pernah di kaunter bank, clerk tu panggil saya. dia ingat saya ni customer yang dia tengah cari. muka sama. tapi tak mengapa lah, at least saya dapat turn awal. sedangkan angka giliran lambat lagi.

dah biasa sesangat 10000 kali. bosan saya.... dah tak terkira dah. dari kecik sampai lah lani...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:05


Muka saya ni pulak selalu saja org kata gni "muka awak ni familiar lah". ramai pula tu yang kata gitu. tak taulah muka sama dengan siapa. kadang-kadang tension juga. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 25-10-07 11:01


Assalamualaikum...ana pernah dikatakan seiras dengan seorang cikgu ana @ kakak sedara ana...kebetulan masa dulu ana rapat dengan dia...kawan2nya yang perasan...ana pu terkejut...sebab ana tak pernah tahu mereka tu kawan kakak sedara ana..mak cik dia pun pernah tersilap antara ana dengan dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:04


macam pernah ku lihat, tapi di mana ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:08


masa belajar dulu brader dengan sister senior kata saya seiras dengan seorang brader tu sampaikan mereka ingat saya ni adik dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 13:38


Assalamualaikum
ada.. memang ada.. kalau boleh nyamar pun org takkan perasan.. hehe.. dengan kakak kerja kat bread story sunway piramid tu.. kawan-kawan semua konpius bila tengok saya kerja itu.. :berfikir: hairan,sejak bila aku kerja situ?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 13-10-08 14:16


macam Maria Farida pelakon itu...
maybe kulit agak cerah agaknya..
tapi bahagian mata ada sikit irasnyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-08 14:54


masa sekolah dulu,pak cik driver bas ana tertukar ana dengan sepupu..dia nampak sepupu dia tanya,"tak nak pergi sekolah ke hari ni.."..dia ingatkan ana..hehe..almaklum,seiras kata orang..tapi bila ana sendiri tengok,erm..iras ke..?erm,mungkin kita tak perasan tapi orang perasan kalau ada iras tu..hehe..sekarang dengan suami pulak orang akan tanya adik beradik ke..? bila tahu kami suami isteri selalunya mereka akan cakap,"lah..suami isteri ke..ingatkan adik beradik..muka iras saja.." hehe..erm,balik raya hari tu baru perasan yang suami sepupu ana yang dikatakan iras ana tu (yang pak cik driver bas tetuka tu) sekilas pandang seiras jugak dengan suami ana..herm.. betapa berkuasanya Allah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 18:24


saya teringat juga kat mak cik kat kampung saya, dia selalu panggil saya diana.mak tu cakap wajah saya seiras sheeera iskandar.dia pula minat dengan drama janji diana, lucu pula rasanya, gara-gara minat drama janji diana, mak cik tu sampai sekarang panggil saya diana..hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 19:04


Pada 13-10-08 13:38 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ada.. memang ada.. kalau boleh nyamar pun org takkan perasan.. hehe.. dengan kakak kerja kat bread story sunway piramid tu.. kawan-kawan semua konpius bila tengok saya kerja itu.. :berfikir: hairan,sejak bila aku kerja situ?



nanti nak pergi tengokla sama ke tidak.. huhu :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 19:15


saya ini nak di jadikan story dah terlalu ramai yang kata muka saya mirip dengan "ina naim"...ke mana-mana saja ada yang akan tegur..nak tak nak senyum saja lah.. kalau betul saya mirip ina naim itu..mudah-mudahan dapat suami macam suhaimi juga..hehehe.. pernah satu kes saya beli tart telur kat sebuah kedai kek..then cashier dia tanya 'ina ke ini??boleh minta autograph??'hahhaaa..itu lah pengalaman yang melucukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 01:06


dari zaman sekolah sampai dah 23 tahun ni.....ada saja org kata muka saya ni seiras dengar seseorang.....saya pun buat-buat kerut dahi sebab tau dah muka saya memang fimiliar .. :kelip:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 11:42


Assalamualaikum...

Saja nak menyemak kat sini..tak tahu nak posting kat mana..hehe..

...dulu masa mula-mula pindah kat rumah yang menetap sekarang ni, ada seorang makcik ni (jiran lah), dia kata muka ana macam pelakon ahmad idham..huahua..kawan adik perempuan ana pun cakap macam tu..buat tak tahu saja lah...tapi ana gelap sikit..mugkin style rambut masa tu saja yang buat nampak sama..

lepas itu masa kat matrik, ada seorang kawan sekelas cakap, mula-mula dia tengok ana, macam muka pelakon tu jugak..ana cakap before this pun ada org cakap macam tu..dah lali pun..huhu..

tapi sejak dari kecik, muka ana seiras dengan spupu ana..masa spupu ana tu nak nikah pun, ada pula org boleh tanya, yang mana 1 pengantinnya..tambah ana pun melaram pakai smart2 jugak hari tu..hehe..nasib baik xtertukar pengantin.. ada jugak yang ingat kami adik beradik..cumanya spupu ana tu kurus sikit & tinggi dari ana...


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 11:56


.. ramai orang kata muka saya seriras dengan awak lah:kelip:.. wajah kita memang seiras.. ramai yang menyangka kita serupa.. saya tidak sangka awak wajah kita memang seiras:malu:.. kadang-kadang saya malu awak.. saya sangat-sangat malu bila ramai orang kata wajah saya macam awak.. malu sangat-sangat.. mahu tak malu.. ada ke kata muka secomot saya ni macam awak Dato Shah Rukh Khan:lol:adehh.. bila lagi aku nak perasan beb:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 27-10-08 12:05


org selalu cakap muka saya sama macam seorang classmate saya.kadang-kadang pakcik guard dengan pensyarah pun tersilap.tapi kawan-kawan cakap tak sama pun.hmm entahlah.. :berfikir:


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 12:39


teringat dulu,bila rombongan pelajar Thailand datang ke sekolah ana,ada seorang budak tu bagitau muka ana macam pelakon thailand,huhu...termalu seketika... :malu: :malu: :-P


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-08 14:16


kawan-kwawan saya masa study dulu
cakap muka saya iras-iras pemain bola sepak indonesia
bambang pakungkas...
so sesiapa nak tengok muka saya tengok lah muka bambang pamungkas
ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 13-11-08 14:22


Assalamualaikum,

Ada pula yang kata kalau kedua-dua pengantin muka seiras itu tandanya pasangan serasi.

Ye ke?

Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-11-08 17:19


kakisamun ni kelako lah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 19:21


Pada 13-11-08 12:39 , lebai_y2k posting:

!!! QUOTE !!!

teringat dulu,bila rombongan pelajar Thailand datang ke sekolah ana,ada seorang budak tu bagitau muka ana macam pelakon thailand,huhu...termalu seketika... :malu: :malu: :-P



:berfikir: ye ke ni?? wah ada kembar seiras pelakon thailand ye..tapi kot2 pelakon yang jadi pak guard.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.176603 saat. Lajunya....