Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: MYTEAM VS INDONESIA


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» MYTEAM VS INDONESIA

Please Mendaftar To Post


Oleh MYTEAM VS INDONESIA

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-07 17:27


sapa agaknya akan menang?????

;-) ;-) ;-)


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:30


em...saya skong my team2 deh...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:32


ana sokong myteam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-07 17:32


saya sokong Indonesia .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-07 17:48


Dengar cerita Indon tidak akan menurunkan kesebelasan utamanya untuk menentang MyTeam. Mungkin hanya reserve player yang akan main.. So, jangan haraplah nak tengok Bambang main.


Walau bagaimanapun, atas dasar semangat nasionalisme yang tinggi. Aku meramalkan MyTeam hanya akan kalah 1-0. Kalau menang.. bagus lah jugak. tak ada lah beraya sakan Mat Indon yang datang ygk bola kat Stadium tu nanti.. Mat Indon ni kalau dah menang.. dia punya sorak macam menang Piala Dunia, sapa yang pagi tengok kat Stadium tu.. standbye saja lah. Kalau boleh FRU kena kerja lebih sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

auliaek
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31108
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 07:27


wahai saudara-saudaraku dari malaysia, janganlah panggil kami Indon, tapi Indonesia. Ingatlah surat Al Hujurat, Inna akramakum 'indallahi atqokum, yang paling mulia disisi Allah adalah yang bertaqwa, semoga kita selepas Ramadhan menjadi manusia yang bertaqwa, amiiin.

http://aulia-epriya.blogspot.com
http://auliaepriya.multiply.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For auliaekProfil   Hantar PM kepada auliaek   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 07:31


pada hemat teman, Indonesia akan menang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 07:33


salam...

pelik lah...

Kenapa ye, akhi daeng_Jati dan mmas_forever1991 memilih indonesia akan menang?.

adakah sebab MyTeam tidak hebat??....

ataupun, memang mutu bola sepak indonesia sudah jauh meninggalkan Malaysia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 07:35


Dari segi pengalaman, tektik dan semangat. Itu lah care teman meramalkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 21-10-07 15:58


MyTeam 2 membara
Oleh ALIAS ABD RANI


MALAM ini bakal menjadi malam penentuan bagi pasukan yang lebih dikenali dengan ‘program realiti padang’, MyTeam 2 tatkala menerima ujian pertama menentang skuad kebangsaan Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Kemampuan anak muda yang dipilih daripada kelompok rawak yang kebanyakannya tiada selok-belok bola sepak akan ditentukan dalam tempoh 90 minit permainan.

Yang pasti, kepakaran dan pengalaman yang ditimba ketika dibawa menyertai aktiviti latihan serta perlawanan persahabatan di Manchester United perlu diambil kira.

rasa tidak sabar dan teruja jelas kelihatan di wajah pemain terutama selepas menghabiskan cuti Aidilfitri bersama keluarga an rakan yang sentiasa memberikan galakan kepada mereka mempamerkan aksi mantap.





Walaupun mengetahui Indonesia yang kini berada di ranking ke-126 dunia (mengikut rekod Fifa sehingga 17 Oktober lalu), MyTeam 2 mungkin hanya dilihat sekadar skuad belasahan, namun sejarah membuktikan apa ada pada rekod ranking. Sedangkan skuad nombor satu dunia juga pernah tumbang kepada barisan tidak ternama.






Usaha keras mereka di Manchester pasti akan membuka mata walaupun tewas 0-2 kepada Akademi Antarabangsa Ron Atkinson kerana perlawanan itu sebahagian daripada pendedahan kepada kebanyakan pemain.

MyTeam 2 memiliki kemampuan untuk dikongsi bersama dan mereka sudah menunjukkan corak permainan matang dalam melakukan serangan dan serta memiliki disiplin di bahagian pertahanan walaupun hanya tunduk kepada pasukan lawan pada separuh masa kedua.

Peluang mengikuti jelajah ke pusat latihan di Carrington Man United dan kemudian mengikuti lawatan penuh ke Old Trafford bermula daripada bilik persalinan pemain hingga ke padang bukanlah semata-mata untuk berlibur.

Kemuncak jelajah itu diakhiri dengan tontonan perlawanan Mancehster United menentang Roma dalam saingan Liga Juara-Juara Eropah yang semestinya boleh dijadikan pedoman untuk pertemuan malam ini.

Justeru, jurulatihnya, Serbegeth Singh menjadi individu yang bakal memikul tugas berat terutamanya menentukan strategi dan kesebelasan utama pasukan.

Serbergeth yang dikenali dengan panggilan Shebby nyata begitu yakin dengan pemain yang dipilih dan seandainya mereka tewas, bukan dengan jaringan besar, sudah tentu membuktikan pasukan ini mampu mengorak langkah jauh.

Namun, bagi Shebby, kekalahan bukanlah kayu pengukur kepada kekuatan pasukan sebaliknya penekanan kepada pengalaman dan pendedahan pemain berkenaan menjadi aspek utama untuk diutarakan.

“Berdasarkan penjelajahan ke benua Eropah baru-baru ini, MyTeam 2 sudah banyak belajar daripada pengalaman dilalui. Walaupun boleh dikatakan majoriti pemainnya adalah 'budak mentah', semangat yang ditunjukkan mereka begitu mengagumkan.

“Saya percaya, apa yang ditunjukkan ketika di Old Trafford bermakna MyTeam 2 sudah tentu boleh menjadi pasukan terbaik musim ini,” katanya.

Program MyTeam 2 kali ini memasuki musim kedua selepas musim pertama tahun lalu menampakkan hasil kejayaan dengan lahirnya beberapa pemain baru dalam kancah Liga M.



aku sokong Indonesia dengan Malaysia malam ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 17:11


saya sokong myteam

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 17:17


Pada 20-10-07 07:27 , auliaek posting:

!!! QUOTE !!!

wahai saudara-saudaraku dari malaysia, janganlah panggil kami Indon, tapi Indonesia. Ingatlah surat Al Hujurat, Inna akramakum 'indallahi atqokum, yang paling mulia disisi Allah adalah yang bertaqwa, semoga kita selepas Ramadhan menjadi manusia yang bertaqwa, amiiin.

http://aulia-epriya.blogspot.com
http://auliaepriya.multiply.com


minta maaf ye...ada masalah ke kalau singkatan indon tu?? ada membawa makna lainke dengan perataan indon tu???

saya merasakan singkatan itu untuk memudahkan saja..maaflah kalau menyinggungkan...

saya sokong myteam..atas dasar kenegaraan... tapi untuk kemenangan rasaya akan lebih berpihak kepada indonesia... kerana pasukan yang dibawa pastinya sudah tebentuk lebih awal..

yang meragukan saya sekarang dimana perginya kesemua pemain myteam 1??..adakah mereka telah dipersia2kan bakatnya ??

dan kemanakah arah tujuan myteam2 selepas ini?? adakah sama seperti artis2 mee segera seperti MI, AF.dll..???


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 21-10-07 18:16


masuk pasukan myteam kat liga malaysia ni lah......

bukan semua akan terpilih.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 20:34


Huhuhhhuhuh.... MyTEAM2 lah.. yang aku sokong..!!

Tapi kalau MyTeam2 lawan Thailand rasanya Thailand menang agaknya.. Tapi still aku sokong MyTeam.. hehhehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 20:43


Pada 21-10-07 18:16 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

masuk pasukan myteam kat liga malaysia ni lah......

bukan semua akan terpilih.......


yelah taule masuk UPB my team.. tapi tak nampak pun hasil yang bagus... ada ke dikalangan mereka yang mewakili malaysia??


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 21-10-07 23:55


my team kalah.....
so myteam 3 next.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 08:00


tak perlu laada myteam 3..bazir duit juga...baik bwak aku pergi manchester tu...berfaedah sikit =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 08:42


Pada 22-10-07 08:00 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu laada myteam 3..bazir duit juga...baik bwak aku pergi manchester tu...berfaedah sikit =)


bawa saya sekali...:D
saya dah lama give up dengan pasukan malaysia..ini...
sejak perlawanan malaysia vs china hari tu...eeee.dah tension...dengan china pun boleh kalah... :-( :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-10-07 09:01


:-D :-D
:welcome: :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:02


hmmm.... buat malu saja kalah 2-0.....
itu lawan dengan budak-budak bawah 19thn.... belum dengan yang sebaya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:03


siapa nak ikut teman pergi Anfield?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 22-10-07 10:27


malu saja kalah
uhuhu~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:35


Pada 22-10-07 10:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak ikut teman pergi Anfield?


NEGARO MANA itu..HEHEHHE...SAYA TATAU.. :-? :-? :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:39


Pada 22-10-07 10:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak ikut teman pergi Anfield?



saya nak ikut nak jumpa fernando torres. :-P :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:40


Pada 22-10-07 08:00 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu laada myteam 3..bazir duit juga...baik bwak aku pergi manchester tu...berfaedah sikit =)



saya nak pergi juga lepas tu boleh jumpa kaka dan kita belajar main bola dengan kaka.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 11:01


Pada 22-10-07 08:42 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 08:00 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

tak perlu laada myteam 3..bazir duit juga...baik bwak aku pergi manchester tu...berfaedah sikit =)


bawa saya sekali...:D
saya dah lama give up dengan pasukan malaysia..ini...
sejak perlawanan malaysia vs china hari tu...eeee.dah tension...dengan china pun boleh kalah... :-( :-(



hmm..tak boleh cakap begitu..china sekarang ni pasukan besar...
lainlah kalau kalah dengan zimbabwe...
apapun, myteam dah kalah...pemain malaysia ni..entahlah...macam tin kosong agaknya...melihatkan sikap mereka yang melebihi 'profesional' berbanding dengan pemain luar negara yang sememangnya profesional...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 11:53


tapi myteam 2 dah kalah......



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 12:02


sabar ye semua....biasala...budak baru belajar.....tak apa...perlahan-lahan kayuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 12:58


wa pergi tengok game tu..

bosan juga lah.

attacking lembap sangat..macam tak makan nasi..

kami bukan main lagi support tapi tak boleh blah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:19


saya tengok siaran langsung semlm....
tapi mengecewakan berbanding myTeam1...
Fundamental football pun tak betul...
Passing bola pun macam hampeh....
Selalu lost ball possession....
Penjaga gol pun tak alert sb tu 2nd gol tak sepatutnya gol...

macam mana pun perlu tingkatk permainan kalau betul-betul nak main bola sebagai profession


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:20


padan muka kalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:34


malu saja..
jauh blatih sampai ke m/u

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:43


asek pengsan saja..
ramai betul terbaring kat tengah padang
lembut agaknya rumput tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:30


ismi tak tengok siaran langsung semalam..
awal-awal lagi ismi dah syahid... huhuhu...

tapi, ismi rasa, mereka memang perlukan latihan..

apa-apa, dan siapa-siapa juga akan mengalami zaman kegemilangan dan kejatuhan...
musgkin sekarang ni kita perlu bertatih semula untuk menjadikan sukan bola malaysia seperti sewaktu zaman mokhtar.. siapa tahu....

apa yang kita boleh lakukan...? teruskan memberi kritikan membina san sokongan yang membantu... bukannya membantutkan...

p/s: kita juga sebagai manusia yang mengaku sebagai seorang muslim, masih terlalu banyak kerja yang perlu kita lakukan untuk kembalikan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:32


bismillahhirrahmanirrahim


indonesia nya pemain ketaq lutut agaknya naik flight jauh2..asyik terguling kat tengah2 padang saja


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 22-10-07 17:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:33


Assalamualaikum
kembalikan khalifah dan Islam di bumi tercinta ini....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:56


Pada 22-10-07 17:33 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
kembalikan khalifah dan Islam di bumi tercinta ini....



:kelip: ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 10:57


Assalamualaikum
boleh tak kalau MyTeam tu kembalikan zaman kekhalifahan di bumi kita ni...hm..... :-? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 11:51


test power....ok lah tu


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 22:35


bermain game bola rasanya lagi berpaedah an bagus gilo....main bola myteam asik2 kalah....kalah asik2........

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151386 saat. Lajunya....