Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: betul ke doctor perempuan susah nak cari jodoh???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» betul ke doctor perempuan susah nak cari jodoh???

Please Mendaftar To Post


Oleh betul ke doctor perempuan susah nak cari jodoh???

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-07 23:32


saya da dengar.. perempuan kalau 1st.. 2nd.. dan 3rd year sombong dengan laki.. kompem jadi andartu.. hikhik.. toi ke?? betul ke Dr perempuan susah cari jodoh kalau xbercinta?? saya pernah bercinta dan pernah putus cinta beberapa kali.. after dat i decided.. not to fall in love again.. prefer sok2 org datang minang dan kawin terus.. tapi wujud ke benda begitu zaman sekarang ek?? tlg2 bagi pendapat.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-07 23:40


yup ..masih wujud..tapi tak banyak..
tapi secara teorinya..pada zaman ni..kebnyakan laki akan approach perempuan..so kena tunggula if tak nak mencari..tapi tak salh if perempuan pun yang cari laki..
so..amikla masa berbincg dan brfikir k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid25
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13534
Posting: 20
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 02:48


W'salam,saya setuju pendapat insan_sekular(tapi nama itu mbahaya pula-sekular).Saidatina Khadijah .a melamar Rasulullah s.a.w. Sedangkan tika itu Rasulullah bukan seoarang saudagar @ orang kaya tapi pembantu kepada Khadijah .a. Dr. perempuan susah cari jodoh???boleh jadi jika Dr. juga yang dicari sebab ada kawan-kawan medic bagitahu nanti tak boleh nak jaga kuarge sebab masing-masing kerja tak tentu masa. Mungkin doktorah kena berani meminag pulak agaknya...hehe ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid25Profil   Hantar PM kepada mujahid25   Pergi ke mujahid25's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 03:25


.. masih wujud..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 05:11


hehe.. tuhla.. rmi nak cari cikgu or suri rumah saja.. bistu doc perempuan nak cari siapa??ni topik bukan perempuan minang laki.. jarang berlaku itu.. hikhik.. (malu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 21:20


betul ke doctor perempuan susah nak cari jodoh???

tak betul,ramai kaumlelaki sekarang cari doktor..sebabnya tanya lah kaum lelaki sendiri :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-07 22:40


takla..ada saja yang nak cari doktor..saya misalnyer..huhuhu..antara sebab laki nak cari yang doktor adalah nanti lebih terjage kesihatan dia..

saya pernah terbaca kisah seorang org yang agak ternama ni..dia dah beberapa kali nyaris maut disebabkan penyakit yang dia alami..tapi dia beruntung sebab ada isteri yang bergelar doktor dan berjaya buat apa yang sepatutnya secepat mungkin..tu pun sebab wife dia tidur dengan dia malam tu..

sekarang dia pakai satu alat dalam badn dia dan perlu ditukar beberape tahun sekali..dia cakp..setiap saat yang dia bernafas adalah satu bonus yang amat besar dan dia amat mghargainya..just satu contoh..tapi memang tak ingat exactly sakit apa dll..

ada lagi sebab lain.tapi biar saya share satu dulu lah k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 00:01


ouh ni xkene kunci lagi... so boleh cerita pasal Jodoh lagi huhu! :P
ni lah dia "ukhwah" heh! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 09:03


aduhai.. banyak nya cerita pasla hati dan perasaan.. apa pasal ek? hehehe.. zzzz zzzzzzz zzzzzzzzz ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 10:05


Assalamualaikum...jodoh di tangan tuhan...susah nak cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 10:16


jodoh itu pasti ada..tapi bila dah ada jangan memilih pula...peluang hanya datang sekalil...pandai pula saya..cakap apa pun serah pada-NYA :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 16-10-07 10:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 18:30


masih wujud...
jiran ana seorang doktor perempuan pakar kanak-kanak masih anak dara walaupun umur dah nak masuk 40 tahun...
namun takdir allah penentu segalanya baru-baru ni dia dah berkahwin dengan pensyarah ipta...walaupun jadi isteri kedua sekurang2nya jodoh dia dah sampai walaupun lambat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 17-10-07 00:46


entah lah..maybe agaknya..
semua bgantung pada rezeki seseorang yang ALLAH tetapkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 00:53


!!! QUOTE !!!

perempuan kalau 1st.. 2nd.. dan 3rd year sombong dengan laki.. kompem jadi andartu..


perkataan kompem ini hanya untuk ALLah - Dia yang tentukan jodoh, rezeki, maut kita. Kita ini ikhtiyyar dan berusaha.

Kak ipar den doktor gigi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 08:05


jodoh ditangan tuhan....kalau ada jodoh kawin lah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 08:07


Pada 16-10-07 00:01 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ouh ni xkene kunci lagi... so boleh cerita pasal Jodoh lagi huhu! :P
ni lah dia "ukhwah" heh! :P


tu lah pasal .. tak habis-2 cerita pasal jodoh .. dulu pernah keluar topik Kenapa orang takut nak kawin dengan doktor .. ni keluar lagi topik pasal kawin doktor ... lepas ni buka pula topik Kenapa orang nak kawin dengan cikgu, Kenapa orang nak kawin dengan jururawat ...



Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 08:09


.. nanti aku buat topik Kenapa penyamun susah nak cari jodoh pulak ye... ahaks..

p/s:.. janganlah marah tukang buka topik.. dia sekadar nak bertanya tu.. ahaks.. tuan topik nanti bila aku dah buka topik bertajuk Kenapa penyamun susah dapat jodoh anda kasi idea bernas2 tau.. hehe..
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 17-10-07 08:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 08:53


Pada 17-10-07 08:09 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. nanti aku buat topik Kenapa penyamun susah nak cari jodoh pulak ye... ahaks..

p/s:.. janganlah marah tukang buka topik.. dia sekadar nak bertanya tu.. ahaks.. tuan topik nanti bila aku dah buka topik bertajuk Kenapa penyamun susah dapat jodoh anda kasi idea bernas2 tau.. hehe..



-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-07 10:34


tak kira kerja apapun kalau belum ada jodoh tak ada jugak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:39


tak lah...jodoh pertemuan di tangan Tuhan...bukan sebab sesuatu carier,jodoh cepet or lambat,ada or tak ada jodoh...;-)
Kalau Allah dah tentukan ada jodoh,ada lah...Kalau Allah dah tentukan tak ada,tak ada lah...insyaAllah akan bertemu jodoh di syurga Allah nanti...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-10-07 14:40


betul tu..
jangan kan kata doktor
pesakit pun ada juga lambat dapat jodoh..
semua tu di tanganNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:49


hmm...dr ini dr yang mana satu? dr phd ke dr kesihatan?ataupun keduanya sekali..

p/s kalau doktor haiwan ada gelaran doktor tak kat depan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:04


bukan setakat doktor perempuan saja sukar cari jodoh...
Ada lagi insan seperti guru ,pensyarah yang belum kawin walaupun umur dah 30an
contohnya masa saya study dulu kat U ramai pensyarah perempuan tak kawin lagi...

belum ada jodoh nak buat macam mana....
Insyallah akan ada jodohnya tu


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 03:22


hehe.. sesaje juga buka topik.. smbil2 sembang dengan kawan-kawan.. saja saja masuk kat ukhwah pula.. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 04:23


Hmm, Dr perempuan susah nak bertemu jodoh?? Wallahualam.

Yang suami..

Kalau nak cari dr perempuan ini kena faham komitmen bakal isteri. Kena jadi penyokong setia, kena faham tugasan dia terutama kalau oncall malam-malam.

Kena pandai bahagikan masa antara anak-anak bagi si bapa.
Kena berkorban juga.. Wallahua'alm.

Pengalaman ana perhati sepupu ana.
Tapi alhamdulillah, ada redha mak ayah insya-ALLAH bahagia dunia akhirat.


P/s: Tapi kalau hubby dan isteri pun sama-sama sibuk, macam mana tuhhh.. huhuhu..???
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 24-10-07 04:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 06:49


Dr. perempuan susah cari jodoh?tak ada lah agaknya.jodoh di tangan Allah.kita cuma berusaha.Allah yang menentukan segalanya.yang petang kita usaha dan berdoa untuk dapat calon yang terbaik untuk kita dan soleh.
alhamdulillah,ana dah dipertemukan dengan jodoh ana masa 3rd year.insyaAllah, kami akan di ijab kabul masa kami masuk final year iaitu tahun depan.mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan olehNya.sahabat semua doakan ye:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-07 08:23


jodoh pertemuan ditangan tuhan,cuma cepat atau lambat jodoh tu kita tak tau..hanya Allah swt yang mengetahuinye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 08:41


perancangan Allah itu maha hebat..kalau dah tersurat pasti akan tererat..apa nak bimbang,yakin Allah,janjinya pasti dan pasti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-07 08:47


Pada 15-10-07 05:11 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. tuhla.. rmi nak cari cikgu or suri rumah saja.. bistu doc perempuan nak cari siapa??ni topik bukan perempuan minang laki.. jarang berlaku itu.. hikhik.. (malu)


memang ramai nak cari cikgu sebabnya kerja sparuh hari, senang nak tukar balik negeri..peristiwa sedih, ditolak oleh family laki dan putus hubungan sebab bukan cikgu..

tapi kalau cakap doktor susah jodoh memang tak betul jugak sebab sedara ana sebelah rumah habis belajar terus kawin, adik kawan ana tengah praktikal, akan kawin..sebab tu org kata jodoh pertemuan di tangan Tuhan:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 09:02


Pada 14-10-07 23:32 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke doctor perempuan susah nak cari jodoh??? :-?



bukan susah nak cari jodoh... memang dia sgaja tak nak cari jodoh... macam-macam cari alasan, takut tak boleh beri tanggungjawab sebagai isteri, menantU dan ipar lah sebab baru HO...dah dapat MO pula tak boleh lagi lah nak ambil master dulu..... than dah dapat master tak boleh lagi lah nak kejar specilist dulu....bila dah jadi pakar, tak ada jejaka yang layak lah yang boleh jadi laki....... :-D :-D :-D


p/s...sory, gue bukan anti DR....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com
[ Telah diedit oleh: aye pada 24-10-07 09:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 09:07


:bunga: :welcome: 8-) :-) :bunga:

be like a clown...
even u happy or not,
makesure u'll make people around u happy..
when everybody loves u,
trust me...
i have enough evidence to say that Allah always love u :wink:

:bunga: :welcome: 8-) :-) :bunga:

[ Telah diedit oleh: qibtiyah pada 24-10-07 09:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-07 00:12


semuanya di tangan Tuhan..tapi tu bukan alasan untuk kita tidak berusaha bersungguh-sungguh..

jangan jadikan ia alasan untuk menghalalkan kesemua perkara yang tidak menyebelahi kita yang telah, sedang dan akan berlaku..

di mana ada kemahuan..di situ ada jalan..

dan memang ada banyak beza antara orang yang cari jalan dan orang yang berterusan mencari alasan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 00:16


Pada 22-10-07 14:39 , raihan2004 posting:

!!! QUOTE !!!

tak lah...jodoh pertemuan di tangan Tuhan...bukan sebab sesuatu carier,jodoh cepet or lambat,ada or tak ada jodoh...;-)
Kalau Allah dah tentukan ada jodoh,ada lah...Kalau Allah dah tentukan tak ada,tak ada lah...insyaAllah akan bertemu jodoh di syurga Allah nanti...:-)


emmm setujuuuu... :bunga: :bunga: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 02:50


Assalamualaikum...

Pada pandangan saya, kalau sudah jodoh cepat saja kawin.. InsyaAllah.. tapi kenala beusaha ke arah itu.

:-) .
:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:49


Demand sangat agaknya... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:55


Doktor ooo Doctor...
macam kritikal saja isu ni. Sepupu perempuan teman Doktor kat HUKL...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 16:59


Pada 05-11-07 02:50 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Pada pandangan saya, kalau sudah jodoh cepat saja kawin.. InsyaAllah.. tapi kenala beusaha ke arah itu.

:-) .
:bunga:



jangan risau....saya bukan lah memberi jaminan atau nak sedapkan hati sahabat semua...tapi Allah yang memberi jaminan kepada kita semua...jodoh ni rezeki...mintalah pada Allah, dan Allah tidak akan kedekut atau lokekkepada orang yang pemurah...
oleh itu jadilah orang pemurah...Allah pasti membantu mu, dari jalan yang tidak disangka-sangka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-07 17:56


Assalamualaikum
Kenapa saya rasa tajuk ni dah ada ye??? :berfikir:
saya ada beritahu pasal kakak saudara saya dulu...sian dia..sekarang dah umur 30 tahun..masih belum kahwin.....
doktor....dulu dah tunang..putus....tak tahu sebab apa...
tapi, biasa jugak dengar...doktor ni....susah mendapat jodoh...maksud saya bukan dari sudut takdir...tapi dari sudut usaha......lagi satu, pernah juga dengar....doktor wanita ni..tak pandang sangat lelaki yang biasa²...nak yang serba serbi mantap...terutama sekali gaya..entah betul ke tak....
wallahua'lam.... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 18:00


Pada 05-11-07 17:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Kenapa saya rasa tajuk ni dah ada ye??? :berfikir:
saya ada beritahu pasal kakak saudara saya dulu...sian dia..sekarang dah umur 30 tahun..masih belum kahwin.....
doktor....dulu dah tunang..putus....tak tahu sebab apa...
tapi, biasa jugak dengar...doktor ni....susah mendapat jodoh...maksud saya bukan dari sudut takdir...tapi dari sudut usaha......lagi satu, pernah juga dengar....doktor wanita ni..tak pandang sangat lelaki yang biasa²...nak yang serba serbi mantap...terutama sekali gaya..entah betul ke tak....
wallahua'lam.... :roll:



kalau begitu memang tak ada peluanglah saya nak cari isteri doktor ya :-D tak pelah..saya sedar diri saya siapa..... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 07:11


ye lah aidil_firdaus, kita sedor siapa diri kita kan?
apa lah ada pada kita ni...
Kais pagi simpan untuk malam, Kais petang simpan untuk esok pagi


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 06-11-07 07:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 12:42


Assalamualaikum
alahai daeng dengan aidil...tu hanya segelintir agaknya...
ramai saja muslimah doktor yang baik..tak memandang keduniaan sangat..cuma.janganlah selekeh iyek.......

P/S : masih jauh...masih jauh... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:43


apa yang jauh sangat tu sayatetapsaya? nak kejo apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:46


Pada 22-10-07 15:04 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan setakat doktor perempuan saja sukar cari jodoh...
Ada lagi insan seperti guru ,pensyarah yang belum kawin walaupun umur dah 30an
contohnya masa saya study dulu kat U ramai pensyarah perempuan tak kawin lagi...

belum ada jodoh nak buat macam mana....
Insyallah akan ada jodohnya tu



tol cakap mihar itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:47


tapi memang betuilah orang perempuan kalau hebat, teman rasa segan saja. dah lah teman ni pemalu, tambahan pula yang hebat2 lagi lah takut nak dekat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 12:48


relax..mybe bakal suaminya sedang ditarbiyah oleh Allah untuk dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 13:31


Pada 06-11-07 12:47 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tapi memang betuilah orang perempuan kalau hebat, teman rasa segan saja. dah lah teman ni pemalu, tambahan pula yang hebat2 lagi lah takut nak dekat



em kalau begitu en daeng..suruhlah mak ayah carikan saja..kan senang tuha.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

annur_ayuni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2007
Ahli No: 30434
Posting: 37
Dari: shah alam

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-11-07 14:05


salam...
erm.... banyak betul pendapat sahabat semua ini..
tapi bagi ana.. dr perempuan susah nak dapat jodoh bukannya apa...
rasanya sebab terlampau sibuk nak belajar.. dan.. kerja..
fokus dan komitmen dengan apa yang dibuat... maklumlah... kerja ini melibatkan nyawa org... bukan boleh main-main...
Allah sangat suka hambanye yang buat sesuatu benda itu dengan bersungguh2...
so... sampai lupa pasal jodoh ini... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur_ayuniProfil   Hantar PM kepada annur_ayuni   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 14:53


Pada 06-11-07 07:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah aidil_firdaus, kita sedor siapa diri kita kan?
apa lah ada pada kita ni...
Kais pagi simpan untuk malam, Kais petang simpan untuk esok pagi



alahai..siannya..dahlah prof..aidil..jangan sedih2..nanti doktor perempuan tengok tak berkenan Kalau sedih2 :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 15:25


Pada 06-11-07 12:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa yang jauh sangat tu sayatetapsaya? nak kejo apa?


nak kejo benda² ni..masih jauh.....seperti jauhnya bintang di malam itu....hmm...nak mama..... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 16:41


Pada 06-11-07 15:25 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-11-07 12:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa yang jauh sangat tu sayatetapsaya? nak kejo apa?


nak kejo benda² ni..masih jauh.....seperti jauhnya bintang di malam itu....hmm...nak mama..... :cry:



I want my mummy, I want my mummy :cry:


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 20:54


erm.. jodoh kena cari.. tapi kalau perempuan.. takkan lah senang-senang nak cakap.. sudikah kau m,engahwiniku..haha.. xke haru begitu.. in case jumpa laki yang bekenan lah.. malu10x

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:15


Pada 14-10-07 23:32 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

saya da dengar.. perempuan kalau 1st.. 2nd.. dan 3rd year sombong dengan laki.. kompem jadi andartu.. hikhik.. toi ke?? betul ke Dr perempuan susah cari jodoh kalau xbercinta?? saya pernah bercinta dan pernah putus cinta beberapa kali.. after dat i decided.. not to fall in love again.. prefer sok2 org datang minang dan kawin terus.. tapi wujud ke benda begitu zaman sekarang ek?? tlg2 bagi pendapat.. :-?


saya sebagai seorang laki pun pernah bkenan kat seorang dr. perempuan..bukan dr sakit perempuan tau..doktor berjantina perempuan...semua org saya suka..tapi cinta tu kena berhati-hati juga...lagipun saya baru form 4 masa tu... :lol: :lol: :lol: :lol: kisah benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 22:39


Pada 24-10-07 08:47 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-10-07 05:11 , nak_jadi_baik posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. tuhla.. rmi nak cari cikgu or suri rumah saja.. bistu doc perempuan nak cari siapa??ni topik bukan perempuan minang laki.. jarang berlaku itu.. hikhik.. (malu)


memang ramai nak cari cikgu sebabnya kerja sparuh hari, senang nak tukar balik negeri..peristiwa sedih, ditolak oleh family laki dan putus hubungan sebab bukan cikgu..

tapi kalau cakap doktor susah jodoh memang tak betul jugak sebab sedara ana sebelah rumah habis belajar terus kawin, adik kawan ana tengah praktikal, akan kawin..sebab tu org kata jodoh pertemuan di tangan Tuhan:-)



oohhh! yes! baru paham kenapa kak iman hayati nak tukar dari jadi lecturer menjadi cikgu sekolah...

penat saya tanya di forum, siap tanya lagi di JK aidilfitri. di sini rupanya jawapannya ye! :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 02:57


Assalammualaikum..
topic ni actually dah jadi isu d kalangan budak-budak batch ana.. tapi buat tak tau sudah.. ehe..jodoh tu ketentuan Allah.. bukan sebab takut tak dapat jalankan tanggungjawab seperti kata akhi aye tapi memerlukan persefahaman.. kadang-kadang terfikir juga, tapi sb banyak lagi benda lain nak fikir so soal ni abaikan dulu.. ada jodoh adalah takkan kemana :)

p/s: jaminan itu ada pada Allah :) so ukhti2 doktor muslimah jangan risau :)


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah
[ Telah diedit oleh: smile_roses pada 07-11-07 02:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 03:06


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-11-07 10:21


Assalamualaikum
huhu...Kenapa prof daeng menangis bersama dengan saya....???
musykil.... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:56


Pada 07-11-07 02:57 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum..
topic ni actually dah jadi isu d kalangan budak-budak batch ana.. tapi buat tak tau sudah.. ehe..jodoh tu ketentuan Allah.. bukan sebab takut tak dapat jalankan tanggungjawab seperti kata akhi aye tapi memerlukan persefahaman.. kadang-kadang terfikir juga, tapi sb banyak lagi benda lain nak fikir so soal ni abaikan dulu.. ada jodoh adalah takkan kemana :)

p/s: jaminan itu ada pada Allah :) so ukhti2 doktor muslimah jangan risau :)




yup.... tak payah riso... doktor2 lelaki pun ramai dah 30 an blum2 kawin juga... :sopan:
contohnya angkasawan kita SMS.... :berfikir:
dan ramai lagi kawan ana kata DR2 laki 30an kat malaysia ni belum kawin, semuanya nak kejar pangkat, sibuk nak habiskan master, dah ambil pakar... duduk main repeat2 sampai sekarang tak dpt2 juga... :-D :-D :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:58


erm, aye....
dapat juga jumpa meke di hari itu...

Dr. Ros yang solehah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-07 10:58


kesimpulannya serupa saja lah ye siapa yang bergelar doc ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:06


saya bakal cikgu.. pernah juga bercita-cita nak jadi doktor tapi tak kesampaian .. huhu ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 11:10


Pada 07-11-07 10:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm, aye....
dapat juga jumpa meke di hari itu...

Dr. Ros yang solehah :)




:sopan: :sopan:
lain macam saja daeng puji Dr. Ros ???? ;-)
tak mandi dia nanti.... :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 01:49


Pada 07-11-07 11:10 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 10:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm, aye....
dapat juga jumpa meke di hari itu...

Dr. Ros yang solehah :)




:sopan: :sopan:
lain macam saja daeng puji Dr. Ros ???? ;-)
tak mandi dia nanti.... :lol:




amboi aye. tak kan sampai macam tu sekali..
daeng doakan tu.. amin.. daeng truskn doakan teman ye :)


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:36


salam semua...

senario hari ini...
ramai lelaki..ibu bapa
semua ingin mencari cikgu cbg calon isteri...
Dr, cikgu or career apa saja....
ramai mengatakan cikgu banyak cuti, ada masa untuk family etc
for me terpulang kepada individu...
let say kalau semua nak cari cikgu, like my male's friends said
perempuan yang jadi Dr, lecturer..engineer..etc
nampaknya tak akan kawin dan sebagainya...

saya hanya mengeluarkan pendapat...
based on my friend's experience..etc

jodoh pertemuan di tangan Allah
yakin dengan segala ketentuannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:43


nurulain bakal menjadi profesor doktor,
orang perempuan sekarang semuenye hebat2 belake...

Nurulain, study bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:55


Pada 11-11-07 06:43 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nurulain bakal menjadi profesor doktor,
orang perempuan sekarang semuenye hebat2 belake...

Nurulain, study bagaimana?


daeng bakal menyusulkan..?? :terliur:
doktor mana lah tu ek... :berfikir: :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 06:57


Eei... Ismi,

Ayo lior meke jatuh meleleh lah...
eei....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 07:03


:-o :-o elleh....
daeng nak kabe lah itu... :jangan: :jangan:
jangan memalu daeng... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 07:10


Pada 07-11-07 11:06 , hanan_nur posting:

!!! QUOTE !!!

saya bakal cikgu.. pernah juga bercita-cita nak jadi doktor tapi tak kesampaian .. huhu ..


hanan,
rezeki masing-masing sudah ditentukan Allah...
saya juga pernah bercita-cita untuk menjadi seorang doktor
i failed on the interview
then lepas grad...pula nak menjadi cikgu...
memang apply KPLI 3 years..
but Allah knows who is the best for me
InsyaAllah...semoga Allah meredhai niat suci kita untuk menjadi seorang pendidik....

walaupun apa pekerjaan kita
yang penting apa yang kita lakukan. dengan ikhlas..niat kerana Allah...
ada org kata..jadi cikgu bagus...mendidik anak bangsa
Dr pula menyelamatkan org yang sakit...
kalau semua org semua nak jadi Dr, cikgu...
tak kan ada org yang nak jadi engineer, accountant dll...
tak kan ada jalan raya yang memudahkan transportation
tak akan ada arkitek yang mereka seni bina islam ect

yang penting...niat untuk mendapat keredhaan Allah...
tak kisah dalam apa jua bidang sekali pun
sekadar memberikan pendapat....
wallahualam...


-----------------
Nurul AH


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:19


Pada 07-11-07 10:58 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

kesimpulannya serupa saja lah ye siapa yang bergelar doc ni...


doc jlnan pun sama k?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-07 20:38


Pada 07-11-07 11:06 , hanan_nur posting:

!!! QUOTE !!!

saya bakal cikgu.. pernah juga bercita-cita nak jadi doktor tapi tak kesampaian .. huhu ..


belum tlmbat lagi...boleh minta PhD ...jadi lah doctor..jangan putus asa...tak pun tunggu dah d anak ...bagi dorongan dia jadi doktor..inshaALLAH..tak kesampaian pun..dapat jadi pun cukuplah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 11:57


salam... nak kata salah ada betul ye juga... DR perempuan lamabt kahwin....
contoh terdekat member2 kakak saya ramai sangat yang belum kahwin.. walhal umur dah lebih 30 tahun... yang sama baya dengan kakak saya pun ramai tak khwin2... kakak saya pom DOKTOR PEREMPUAN. tapi alhamdulillah kakak saya dah ada 6 anak.. suami dia pun seorang DOKTOR..
semua ye jodoh kan... ALLAH dah tentukan masing-masing punya nasib... yang penting usaha doa & tawakkkal... insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 12:16


kalau terlalu memilih..
memang lah susah bertemu jodoh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186118 saat. Lajunya....