Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: anda suka tak minum susu???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» anda suka tak minum susu???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh anda suka tak minum susu???

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 00:27


salam....
setahu ana sesetengah dari kita tak sukakan susu termasuklah ana...
ada tak sesiapa lagi yang tak suka minum susu??
sekadar berkongsi pendapat......

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 05:28


saya pun tak suka susu..
time kecik saja minum..
dah besar tak boleh telan susu..
huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-07 05:46


Pada 11-10-07 00:27 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
setahu ana sesetengah dari kita tak sukakan susu termasuklah ana...
ada tak sesiapa lagi yang tak suka minum susu??
sekadar berkongsi pendapat......


Masa baby saja....
http://studiouniversiti.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 06:15


salam.
ana suka sangat minum susu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 07:00


ikut kata mama....
memang sejak kecik tak minum susu. termasuklah susu....

siap buat bunyi 'uwek uwek'(bunyi nak muntah) lagi( kata makcik)

tapi dah tua ni... memang nampak kesannya

antibodi badan tak sekuat org yang minum susu esp susu mak.....normal, kalau sakit & mc sejak tadika sampai lah kerja ni.

tapi syukurlah tidak dijadikan sebagai alasan untuk buat kerja sehabis baik.... + alhamdulillah tak pernah lekang anugerah kerja cemerlang setiap tahun WALAU ana boleh dikatakan ambil mc hampir setiap bulan...

Moh lah kita telan susu.. walau kita tak SUKA....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-07 07:13


setiap hari minum susu..sarapan..=)..omega atau nesvita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 07:22


salam..

minum susu??

ok saja.

sedap...

betul...betul...betl...

lagipun, susu ni baik untuk kesihatan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 11-10-07 08:13


Assalamualaikum wwt...

Susu...my favorite drink :-D

p/s:katakan YA kepada susu. :welcome:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 22-10-07 15:50 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-07 08:39


ye2..
saya pun suka sangat minum susu
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 08:41


rasa tak sedap saja
entah kenapa tak boleh masuk
sampai umur 4tahun saja agaknya minum huhu
tak apa ke ek tak minum susu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:24


minum susu tapi jangan susu tepung... :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-07 09:45


Assalamualaikum

ana pun tak suka minum susu. bau susu pun tak boleh. nanti nak muntah...uwekkk.... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:47


nanti dah ada anak bagaimana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:49


Ni kelab tak boleh minum susu pula ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:50


tu lah..
kena tahan lah bau susu
tapi nanti ada anak agaknya boleh imune agaknya dengan bau susu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:52


nanti baby bagi minum ayo oren

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:54


.. boleh susukan anak pakai topeng.. beli saja penutup hidung yang pakar2 bedah hospital pakai itu.. ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:55


haha..ayo oren mahu ke baby tu..kasihan dia
baby kena minum susu..minta tolong nenek dia lah..

pakai topeng pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:57


anak buah teman sejak lahir diberi minum ayo oren. Ayo oren yang pati tu. bukan yang pewarne tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 09:59


ayo oren??

eh..tu ke?

bukan kah...susu ibu adalah yang paling baik buat seorang bayi baru lahir???

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:00


susu baik untuk kesihatan....
minumlah susu untuk kesihatan :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:01


ye betul, susu ibu lebih baik dan paling sesuai dengan bayi yang baru lahir. Anak buah teman ni lain sikit, biasa lah anak London, yang dilahirkan di London. Mak dia bagi minum ayo oren.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:02


Pada 11-10-07 09:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

anak buah teman sejak lahir diberi minum ayo oren. Ayo oren yang pati tu. bukan yang pewarne tu..


really?boleh ke baby kecik?mama saya pun ada bagi pati oren jugak dulu tapi macam dah setaun baru bagi agaknya..

susu ibu yang terbaik..susu kambing yang kedua terbaik
kalau nak elak baby kena demam kuning
lepas lahir tu kasi susu kambing..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:06


lagipun masa proses penyusuan ibu, akan merapatkan hubungan ibu dan anak. Ibu dapat mendengar degupan jantung ibunye seperti mana dia dalam rahim dulu. Serampang 2 matenye, kesihatan Ibu akan baik. contohnya mengelakkan Barah Payu Dara

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 11-10-07 10:06


saya langsung tak boleh minum susu...tahu kepentungn susu..kalau tak minum susu sekarang nanti masa tua tulang cepat reput..huhuh...bagaimana? nak belajar minum susu erk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:08


Pada 11-10-07 05:28 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun tak suka susu..
time kecik saja minum..
dah besar tak boleh telan susu..
huhu..


sama dengan saya.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:15


Pada 11-10-07 10:06 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun masa proses penyusuan ibu, akan merapatkan hubungan ibu dan anak. Ibu dapat mendengar degupan jantung ibunye seperti mana dia dalam rahim dulu. Serampang 2 matenye, kesihatan Ibu akan baik. contohnya mengelakkan Barah Payu Dara


boleh mempercepatkan penurunan berat badan..penting hmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 10:18


suka..susu nespray..bukan saja suka minum tapi suka juga meratah tepung susu..masa kecil curi-curi makan, dah besar meratahlah sesuka hati


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-07 11:09


saya memang tak suka minum susu....eii...entah lah...nak tanya spe yang suka minum susu 2 sedp ke rasa nya...?? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

  


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:10


sedap lah agaknya sebab tu mereka suka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-10-07 11:11


suka susu soya

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:12


Pada 11-10-07 11:09 , kunciair posting:

!!! QUOTE !!!

saya memang tak suka minum susu....eii...entah lah...nak tanya spe yang suka minum susu 2 sedp ke rasa nya...?? :-?



sedap....cubalah..minum susu sebelum tidur dan waktu pagi


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:52


susu lah yang best....suka sangat-sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:54


Masa kecik-kecik dulu memang tak suka minum susu...rasa nak muntah saja...Ingat lagi masa tadika kalau hari tu sarapan minum susu mesti buang punya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:59


suka...
Minum susu sunat sb nabi pun minum susu


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 12:01


Pada 11-10-07 00:27 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
setahu ana sesetengah dari kita tak sukakan susu termasuklah ana...
ada tak sesiapa lagi yang tak suka minum susu??
sekadar berkongsi pendapat......


suka sangat, tapi allergic....espeseli dengan susu segar...
huhuhu ditarik satu nikmat ALLAH....
even nak pakai susu kambing kat muka pun tak boleh..



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 12:54


salam....

hye...saya suka sangat minum susu....tambah2 susu yang dicampur dengan jus buah2han....sedapnya.... :-P


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

  


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-07 11:34


SALAM...
bertuah siapa yang minum susu...
walaupun tak boleh minum susu tapi alhamdulillah air soya penggantinya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-10-07 11:35


minum saja maltosa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-10-07 11:37


Pada 12-10-07 11:34 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM...
bertuah siapa yang minum susu...
walaupun tak boleh minum susu tapi alhamdulillah air soya penggantinya....


betul..betul..bertuah sapa yang boleh minum susu..

saya pun boleh minum air soya saja..tapi kd2 tak suka juga..huhu..
susah ada tekak yang memilih ni ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 12-10-07 14:15


Pada 11-10-07 11:59 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

suka...
Minum susu sunat sb nabi pun minum susu



mm betul itu, so tak ada reason tak boleh minum susu..try lah minum susu...khasiat dia tulang boleh jadi keras...tak ada lah lembik saja...jatuh sikit dah patah sana patah sini...siapa tak suka minum susu, try lah minum..pasti sedappp

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-10-07 14:24


Pada 12-10-07 14:15 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-07 11:59 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

suka...
Minum susu sunat sb nabi pun minum susu



mm betul itu, so tak ada reason tak boleh minum susu..try lah minum susu...khasiat dia tulang boleh jadi keras...tak ada lah lembik saja...jatuh sikit dah patah sana patah sini...siapa tak suka minum susu, try lah minum..pasti sedappp


dah cuba try test dah.

tapi lepas itu mesti sakit perut tak beringat.. membuang non stop.. & tahap teruk.. demam.

sedihkan ..... :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-07 22:56


susu sangat sedap dan berkhasiat...yumee...

Bookmark and Share

  


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 23:10


suka sangat-sangat minum susu...sampai kena perli dengan mak....mak cakap kena bela sekor lembu kat rumah ni sebab kerap sangat minum susu,hehehehe.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-07 23:12


suka sangat...sekarang pun tengah minum susu..hehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-10-07 07:50


suka..susu lembu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 09:52


em..dulu masa kecik tak boleh mnum susu..bukan apa,doktor tak bagi..pelik kan?huhu.. tapi sekarang bila da bsq, suka sangat mnum susu..susu soya lagi best...
tapi yang rendah lemak lah..hihik!(~~,)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 10:01


Assalamualaikum...saya pun tak minum susu... tapi saya ganti dengan soya...susu tepung memang nak termuntah bila minum...umi buat saja yang saya boleh minum..dah jauh ni terpaksa simpan stok soya banyak-banyak...saya akan dapat ifek kalau tak minum, walaupun sehari...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 01:28


Pada 12-10-07 14:15 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-07 11:59 , mihar123 posting:

!!! QUOTE !!!

suka...
Minum susu sunat sb nabi pun minum susu



mm betul itu, so tak ada reason tak boleh minum susu..try lah minum susu...khasiat dia tulang boleh jadi keras...tak ada lah lembik saja...jatuh sikit dah patah sana patah sini...siapa tak suka minum susu, try lah minum..pasti sedappp


bukan tak nak minum tapi memang tak boleh minum...ana Kalau minum susu pasti pening kepala dan rasa nak termuntah saja...dah serik mencuba...nasib baik soya ana mampu telan... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 01:56


Pada 11-10-07 11:09 , kunciair posting:!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

saya memang tak suka minum susu....eii...entah lah...nak tanya spe yang suka minum susu 2 sedp ke rasa nya...??


sodap..bagus untuk tulang..minum jangan tak minum.. :-P
saya minum omega dan anlene perisa coklat..
rasa macam air coklat saja...tryla..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 22:11


Kenapa pulak tak suka minum susu..susu kan ada pelbagai jenis perisa.
baik untuk kesihatan tulang dan pembesaran.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 22:18


suka sangat-sangat...;-)
memang dari kecik sampai sekarang minum...nyumnyumnyum;-);-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 21-10-07 22:23


tak suka...
tapi ummi dengan walid selalu paksa...
bila dah terpaksa kena minumlah jugak...
tapi yang perisa coklat saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 22:27


suka minum susu tapi masalahnya ada lactose intolerance.. tapi if dah teringin sangat minum juga.. dah tak peduli sakit perut.. ehe ^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 14:58


Pada 21-10-07 22:27 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

suka minum susu tapi masalahnya ada lactose intolerance.. tapi if dah teringin sangat minum juga.. dah tak peduli sakit perut.. ehe ^_^


uihhh dasyat ek suka susu...ada lactose intolerance pun minum juga...hehe
pas 2 mesti kena tahan sakit perot lah ek smile_roses. :-) :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:05


walau tak suka tapi terpaksa...

lagi2 perempuan...kita harus minum susu untuk menguatkan tulang...

persediaan untuk di hari tua nanti..

jinak2 kan diri untuk susu...sekarang ni susu banyak jenis...tak lah muak macam kecil-kecil dulu...mak paksa separuh mati suruh habiskan susu segelas...heheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:08


Assalamualaikum ...
Ana sangat-sangat suka minum susu...

Minum susu badan jadi sihat dan kuat... :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:24


sejak kecil sampai ke hari ini, saya mesti minum susu.... setiap hari...

fresh milk? low fat milk? bancuh dengan milo? or susu tepung? anything goes for me.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-10-07 15:28


tiap-tiap hari minum susu..
tapi bulan puasa ni kurang sikit..biasa minum air milo saja.
Susu tepung+milo+nestum..sedapnya..biasa masa belajar dulu, itulah minuman kami satu kumpulan masa tengah-tengah mlm :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:30


uwek....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:37


Pada 22-10-07 15:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

uwek....


prof tak suka minum susu ke?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-07 15:39


ana memang suka susu.....susu ikan tongkol pun sedap

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-07 15:49


bismillahhirrahmanirrahim

ana pun tak suka juga minum susu especially susu tepung.kadang-kadang baunya saja pun ana dah nak terkeluar balik segala yang ana dah makan


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 22-10-07 15:50 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 15:52


Pada 22-10-07 15:39 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

ana memang suka susu.....susu ikan tongkol pun sedap


adakah susu ikan tongkol?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:01


Pada 22-10-07 15:37 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 15:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

uwek....


prof tak suka minum susu ke?



tak suka...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-07 16:05


ikan tongkol ada susu.....kita masakla susu dia...wak gulai ke,goreng ke

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 16:21


setahu teman, hewan yang mengeluokan susu ialah mamalia sahaja...
sebab mamalia menyusukan anak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:08


entahlah...tapi kat ganu ini memang ada susu ikan tongkol..Kalau ikan tongkol yang ada telur biasa ada sekali lah susu dia

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 17:11


Assalamualaikum
minum susu anda jadi sihat dan kuat...(ambil iklan melo..)
melo pun ada susu jugak...

susu..susu...kalau nak cakap cepat² jadi susususu...berbelit usus dibuatnya.... :-D :lol: :lucu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:21


assalammualaikum wr wb
betul tu raihan2004.. ana suka minum susu.. dulu tak suka tapi boleh dah tau khasiat sebenar baru lah ana suka.. ehe ^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:25


ana... minum, kengkadang sajalah...
bila terasa nak minum dan rajin nak membancuhnya...

kalau ada org bancuhkan, tak payah suruh, dah habis dulu...
huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:46


saya pun minum susu juga,

susu soya dan yang rendah lemak sahaja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:59


memang tak minum susu ni...
tak boleh terima susu ni..hehe
soya tu kadang-kadang jew..tapi lepas minum mesti kena minum air putih terus.,..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 22-10-07 19:05


Pada 21-10-07 22:27 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

lactose intolerance..


ada juga lactose intolerance tapi tak teruk.. setakat segelas tu lepas lah.. kalau gatal2 minum lebih dari 2 gelas.. huu.. bersedialah perut ku....

*suka? tak suka sebenarnya... minum kerana mencari secebis kalsium secara semulajadi hehehee....

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 19:33


susu???

tak boleh minum. nak muntah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-07 19:46


Assalamualaikum...
saya gemar minum susu.. pelbagai perisa campuran susu & susu asli saya suka minum.. soya favourite saya.. susu lembu fresh pun saya minum.. Alhamdulillah...
Salam ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 03:47


Assalamualaikum...

Ana paling suka minum susu.. minuman yang campuran susu semuanya ana minum...


:bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 00:57


tak boleh minum...ada lactose intolerance...Kalau minum,mesti sakit perut...huhuhu
Kalau campur dengan milo or benda lain tak mengapa... :berfikir: :berfikir:
[ Telah diedit oleh: asroal pada 05-11-07 00:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 09:32


saya, kalau minum susu ducthlady tu ok juga...
tapi kalau yang susu segar tu tak kut...


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 09:53


sebelum keluar pergi kerja & balik dari kerja minum susu walaupun cuma seteguk..then malam minum lagi..malam tadi minum susu & makan buah betik.. :sopan: :-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 11:02


Pada 27-12-07 09:53 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

sebelum keluar pergi kerja & balik dari kerja minum susu walaupun cuma seteguk..then malam minum lagi..malam tadi minum susu & makan buah betik.. :sopan: :-)



awet muda tu...
tapi bagus juga amalan tu...
betik bagus, susu pun bagus....
betik+susu=bebagus......huhu :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 11:19


susu coklat best.tapi kalau susu putih yang tak campur apa-apa tu,memang tak boleh nak masuk kat tekak ni...huhu...confirm muntah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 11:39


haha orang yang suka minum susu datang..
tapi suka nespray saja..
buat pekat2 sampai rasa sedikit manis tanpa gula..
meratah susu tepung pun suka..
sedap makan begitu saja..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 11:41


Pada 27-12-07 11:02 , pak_ali posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-12-07 09:53 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

sebelum keluar pergi kerja & balik dari kerja minum susu walaupun cuma seteguk..then malam minum lagi..malam tadi minum susu & makan buah betik.. :sopan: :-)



awet muda tu...
tapi bagus juga amalan tu...
betik bagus, susu pun bagus....
betik+susu=bebagus......huhu :-D



wahh kak sadiqah..
nanti awet muda :welcome:

tapi minum susu ni yang malasnya selalu pergi tandas pula..
kalau minum sebelum tidur pula malam2 terbangun
rasa kering tekak dan selalu nak minum air..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:19


:welcome: :welcome:
suka sangat-sangat minum susu...
semua jnis susu ana minum except susu anlene dan anmum.. :-D
tapi susu paling best susu nespray dan susu segar..:terliur:
kalau stu hari tak minum susu, rasa lemah semacam saja.. :roll:
nak tit0n pun tak boleh.. :-( :sopan:


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:23


Pada 11-10-07 00:27 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
setahu ana sesetengah dari kita tak sukakan susu termasuklah ana...
ada tak sesiapa lagi yang tak suka minum susu??
sekadar berkongsi pendapat......


.. susu ibu.. "the best milk in the world":welcome:.. terima kasih ibu2 sedunia:bunga:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-07 12:37


Pada 22-10-07 15:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana pun tak suka juga minum susu especially susu tepung.kadang-kadang baunya saja pun ana dah nak terkeluar balik segala yang ana dah makan



sama lah... bau saja pun dah tak tahan... uweekk..rasa nak muntah...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 12:40


Pada 27-12-07 12:37 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-10-07 15:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana pun tak suka juga minum susu especially susu tepung.kadang-kadang baunya saja pun ana dah nak terkeluar balik segala yang ana dah makan



sama lah... bau saja pun dah tak tahan... uweekk..rasa nak muntah...



.. minum susu sambil kepit hidung dengan pengepit baju.. pernah cuba:berfikir:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 13:18


.. minum susu sambil kepit hidung dengan pengepit baju.. pernah cuba:berfikir:..

takkan sampai macam tu sekali Encik Kakisamun?..
:sopan: :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-12-07 14:38


Assalamualaikum
apakah kaitan antara tajuk ni dengan anda tak suka susu..??? :berfikir:
huh....begitu kontra sekali...
anda suka tak minum susu? dengan..
anda tak suka minum susu? :-o



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:39


paling suka minum susu..
macam tak cukup saja bila tak minum susu..
susu paling cepat buat saya rasa kenyang..
amat sesaui bagi yang nak diet..dia boleh tipu perut..iyakah?huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 15:45


Pada 11-10-07 00:27 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
setahu ana sesetengah dari kita tak sukakan susu termasuklah ana...
ada tak sesiapa lagi yang tak suka minum susu??
sekadar berkongsi pendapat......


susu minum..anlene...hahahha... :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-07 15:52


salam. susu kan banyak khasiat, betul tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 28-12-07 20:56


emm saya suka minum susu...

susu tepung ke susu segar ke semua saya tibai...

hasil tenusu lain pun sya suka...

yogurt ke dan seangkatn dengannya...hehehe :D

:::minumlah susu untuk kesihatan.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 28-12-07 21:00


bila nak pandai minum susu ni..da cuba banyak kali........ :cry: :cry: sedih dengan diriku ni..nanti tulang cepat mereput..selamatkanla tulangku



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 22:03


: ha kena cuba sampai pandai

Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-12-07 20:24


Pada 28-12-07 22:03 , Hibatullah posting:

!!! QUOTE !!!

: ha kena cuba sampai pandai


macam mana nak buat supaya pandai...tengok org minum susu macam best saja..siap berbekas lagi kat tepi mulut..hehe...tapi bila da minta izin nak minum sikit bagi pulang balik...tak boleh tak berani..takut termuntah depan mereka..nanti lari ke sinki :cry:



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-12-07 22:15


Assalamualaikum
ummu tak pandai minum susu...??? hish....try minum minuman yang ada susu sekali...kira oklah tu....contohnya..kopi susu..teh susu..epal susu dan sebagainya....ummu...ummu...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-12-07 17:06


Pada 30-12-07 22:15 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ummu tak pandai minum susu...??? hish....try minum minuman yang ada susu sekali...kira oklah tu....contohnya..kopi susu..teh susu..epal susu dan sebagainya....ummu...ummu...



kalau susu yang minum dengan kopi or nescafe tu ummu boleh minum..tu susu bukan susu lembu...kalau susu lembu...mak tolong...tekak ni nebes :cry: :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-07 17:16


macam mana tu tekak nebes?.. first time dengar :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» anda suka tak minum susu???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.320248 saat. Lajunya....