Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 4 hari yang lalu
nabilah: 4 hari yang lalu
aye: 5 hari yang lalu
tereturubuzu: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: anda jelous tengok org lain couple


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» anda jelous tengok org lain couple

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh anda jelous tengok org lain couple

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:49


salam...
adakah anda jelous tengok org lain couple?
sekadar bertanya pendapat anti/anta semua...

....................................................................
cinta itu fitrah bagi manusia
namun cinta yang sejati hanya untuk
ILLAHI....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:54


tak...jeles kalau tengok suami istri yang bahagia..hehehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:56


Assalamualaikum

tidak ada sebab nak jeles kat org yang bercouple...
tapi ana tak boleh tengok org yang dah berkawen..
suka tengok kemesraan mereka..
sebab semua yang haram dah jadi halal..
kadang-kadang tersenyum sendiri bila tengok pasangan yang berkawen ni..
sejuk hati kita memandang..
bila tengok pasangan yang bahagia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:58


SALAM...
kita ni insan biasa saja kan???
fitrah semulajadi untuk disyghi dan mnyayangi...
dulu ana pernah juga rasa jeles bla tengok org lain dok mesej dengan pasangan mereka memnjg,ada org call....tapi semua tu dulu...tapi pas ana try tanya pendapat seorang shbiah ana...ALAHMDULILLAH...tak ada dah prasaan tu...nak tau shbiah ana cakap apa...dia kata...xgune selalu mesej...abiskn krdt 1 hal...lagi 1 belum tentu org tu jodoh kita...dok mesej benda yang tak brfaedah...lagho saja kan???memang seronok kan dapat mesej org yang dsygi???top ingtlah...kalau dah sebelum kawin pun dah macam tu....nanti dah kahwin...kmanisan tu tak ada dah...semua jadi hmbar...ana selalu ingnkn kmanisan dalam rumhtgga...kadang-kadang selalu trpk...kalau lah ana kenal dengan sesorg...ana tak nak selalu mesej dengan dia KCUALI HAL PNTING2......biar semua tu pas drikn masjid...tapi bukan senag nak buat kan???
sebab tu agaknya sampai lani belum ada yang sudi:p hihi...tak apalah...tentu ada hkmh d sbliknye...mybe nak elakkn dr buat maksiat kan???insyaALLAH...AMIN...tapi ana lagi jejes tengok sahabat dan shbiah yang berkawan betul-betul menjaga...ana ada 2 org kawan macam tu...jeles sangat-sangat tau...tapi Apa pun,ana doakan kbhgiaan mereka...AMIN...xslhkn jeles perkara yang baik???insyaALLAH moga ana pun dapat jadikan sahabat ana tu sebagai role model untuk ana...


-----------------
UKHWAH FILLAH LESTARI SELAMANYA
[ Telah diedit oleh: imtiyaz_lail86 pada 05-10-07 14:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:59


erm..dulu-dulu..masa ana tak tahu apa-apa lagi..memang lah agak jeles..tapi bila dah tau sikit-sikit tentang halal haram pergaulan muslimin muslimat..timbul pula rasa kasihan kat sesiapa yang bercouple...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 05-10-07 14:02


Assalamualaikum wwt...

anda jelous tengok org lain couple??

Tak jealous punn.. :-P
Wassalam..


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:06


salam....
ana pun sama jelous saja tengok pasangan suami isteri yang bahagia...
tambah2 yang dah ada anak yang comel,rasa macam tak sabar saja nak kawin hehehe
kadang-kadang hati ni terusik jua bila melihat member2 yang couple ni...
tapi sabarlah wahai hatiku...
sesungguhnya bercinta selepas kawin lagi nikmat...
insya allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:13


Assalamualaikum

Dulu jeles..sekarang tak hairan...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

jayyiddan
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31002
Posting: 13
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-10-07 14:13


xjeles pun..tak ada sebab nak jeles pun.. ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For jayyiddanProfil   Hantar PM kepada jayyiddan   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:17


Pada 05-10-07 13:54 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

tak...jeles kalau tengok suami istri yang bahagia..hehehehe...


SAME... :-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:43


bukan jelous...tapi sedih huhuhuuhuhuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:46


Pada 05-10-07 14:43 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan jelous...tapi sedih huhuhuuhuhuu



ye..kalau boleh..nak minta mereka cepat-cepat kawin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 14:49


tak jeles pun....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:02


tak ada kroje nak jeles2 tengok org couple ni....huhuhu.... 8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

  


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 15:22


Pada 05-10-07 14:46 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 14:43 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan jelous...tapi sedih huhuhuuhuhuu



ye..kalau boleh..nak minta mereka cepat-cepat kawin..


Ye betul 2.. Sakit mata ni.. :-o

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:28


xjeles pun...ada apa dengan CouPle yang membuatkn kita jeles..single dan Available itu lagi bagus...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 16:00


Pada 05-10-07 13:56 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

tidak ada sebab nak jeles kat org yang bercouple...
tapi ana tak boleh tengok org yang dah berkawen..
suka tengok kemesraan mereka..
sebab semua yang haram dah jadi halal..
kadang-kadang tersenyum sendiri bila tengok pasangan yang berkawen ni..
sejuk hati kita memandang..
bila tengok pasangan yang bahagia..


samalah...
jeles woo...
kalau yang dah berkahwin dan baik pula tu..
tapi, tak jeles lansun..kalau yang bebudak belum kahwin..
menyampah ada...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 16:01


tak pernah terlintas pulak nak men jeles2 ni...

selalu mendoakan Allah membuka pintu hidayahnya pada kita semua dan mereka semua...
mudah-mudahan kita semua dan mereka semua tahu dan faham...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 05-10-07 16:22


:-) assalamualaikum.. kalau dulu ye, tapi sekarang tak.. sebab tak semesti nya jadi ..yang terbaik, ikut landasan islam.. dirikan amsjid


-----------------
dont walk ahead of me, i may not follow, dont walk behind me, i may lead, just walk beside me and be my friend


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-07 01:30


pernah suatu ketika dulu ana jeles.tapi hari ni,tak ada lagi perasaan tu.ana sangat jeles bila tengok family yang sejuk mata memandang,soleh solehah.dari ayahnya hingga ke anak2nya.mashaAllah...moga suatu hari nanti ana juga akan mendapat family sendiri macamtu..ameen:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-10-07 02:16


jeles tengok ustaz dan ustazah saya..bahagia saja..romantik pula tu..aduhai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-10-07 02:29


jeles tengok pasangan tua yang still bahagia, romantik & berpegang-pegang tangan bila berjalan-jalan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-07 03:01


Jeles??? buat apa nak jeles.... tak ada nak jeles pun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

deli
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26732
Posting: 17

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 06:01


Frwd: Masalah mas kahwin
Assalammualaikum.. kepada mereka-mereka yang ingin mendirikan rumah tangga tetapi kekurangan duit. Silalah ke
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=deli27
Sebuah buku panduan yang memang praktikal untuk orang2 yang nak kahwin tapi tak cukup duit. Dalam buku tu dia bagi panduan macam mana nak urus kewangan, macam mana nak simpan duit dan juga macam mana nak cari duit tambahan.
Memang berbaloi lah kalau baca... kepada awek-awek yang pakwenya asyik mengeluh tak ada duit.. mungkin boleh hadiahkan buku ini pada mereka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For deliProfil   Hantar PM kepada deli   Pergi ke deli's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 06:45


jeles? meluat lagi ada lah.. demi cinta yang tak pasti, gayut hari2, perabih minyak moto p tempat awek, kawinnya budak pun.. sia-sia saja..
jeles tu ana letakkan pada kawan ana yang dah kahwin, bukan main romantik.. berbulu menengoknye, hehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 06:50


baca ayat neh macam statement(ayat penyata) pun ada..
'anda jelous tengok org lain couple'
pas neh cuba tambah '???' atau '...'
tapi dr ayat neh paham saja maksud sebenar penulis..

saya rasa mesti ramai tak jeles pasal isu couple ni
sebab kita semua ada org yang lebih sayang kat kita macam mak ayah dengan adik2
pernah terbaca yang org bercouple ni slalunya kekurangan kasih keluarga..
betul ke??
wallahu'alam

kalau betul mesti orang-orang bercouple ni yang jeles dengan kita semua..
hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 07:18


Assalamualaikum....

anda jelous tengok orang lain couple??

huhuhu....

minta maaf banyak-banyak lah..

tak terlintas langsung..

kadang-kadang tu, rasa menyampah lah pula...

"tergedik-gedik" dengan pasangan masing-masing....

kalau dah kahwin tu, ok lah....

ini yang belum kahwin... ish.... GERAM



----------------------------------------------------------------------------------
tapi...

ana jelous kalau lihat yang dah kahwin...

huhuh....

rasa bahagia saja, lihat mereka... :-P

eehhh..... dah...dah...

jangan nak mimpi disiang hari lah mohamad.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-07 08:49


:lol: :lol: :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ojInuodfiD
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2007
Ahli No: 31337
Posting: 27
Dari: Pay-Rock

yemen  


posticon Posting pada: 08-10-07 08:55


Salam alayk..
Xjeles sebab orang couple ini,tayang dose kat kita..ish2.tapi,setuju dengan shbiah yang kata,jeles tengok suami istri bhgia..itulah yang kita cari..heh2 ;-)


-----------------
*takkan terhidu harum mewangi,jika Xdinyalakan setanggi,takkan terasa manisnya hidup andai Xdilambung gelora..*UNICnya hidup
[ Telah diedit oleh: ojInuodfiD pada 08-10-07 08:56 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ojInuodfiDProfil   Hantar PM kepada ojInuodfiD   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-10-07 09:14


jeles??

tak tau nak kata apa... sebab nanti kena jawab di Mahkamah Akhirat...SEBAB kita nampak, lepas itu buat tak tau saja... bukan apa dah biasa pemendangan seperti itu zaman sekarang ni,

lemahnya imanku.. sekadar berdoa didalam hati...
[ Telah diedit oleh: ainunhub pada 08-10-07 09:14 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:25


salam...
alhamdulillah semuanya jelous dengan pasangan yang dah kawin...
bagus ah tu...
sekadar tanya pendapat saja tak ada maksud apa-apa pun...
syukran atas pandangan anta/anti semua.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:37


sejujurnya....
tak pernah jeles langsung tengok orang berkaple...malah kasihan adalah...sebab berkaple ini lebih banyak yang tak betul dari betul...
lau tengok orang kawin pula...mmm...tak tau nak kata jeles ke tak...sebab insyaAllah bila tba masanya...kita pun akan merasa saat2 itu...kalau tak merasa pun...redha saja lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 04:56


Pada 08-10-07 02:29 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

jeles tengok pasangan tua yang still bahagia, romantik & berpegang-pegang tangan bila berjalan-jalan.


ismi tak jeles... tapi suka tengok...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-10-07 06:26


lx jeles langsurng
biarlah dia dengan dunia dia

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 06:28


kl tengok couple suami isteri tu memang jeles. huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:16


Pada 08-10-07 02:29 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

jeles tengok pasangan tua yang still bahagia, romantik & berpegang-pegang tangan bila berjalan-jalan.


sangat kagum...

menjadi sumber inspirasi.. :-D. nak jadi begitu juga.. hehe


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 08:34


ameenn...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-10-07 08:41


;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-10-07 07:03


Assalamualaikum...
suka tengok couple suami isteri yang bahagia, alhamdulillah... mudah2han mereka terus romantik sehingga akhir hayat.
salam ukhwah.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

farahzulaikha
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30673
Posting: 14
Dari: Bandar Baru Bangi

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-07 07:25


Salam, ana pun suka tengok pasangan suami isteri, bahagia dengan anak- anak mereka. Jealous kalau jumpa pasangan bahagia macam ni... doakan diri pun sama macam mereka juga nanti. tapi kalau jumpa pasangan couple, subahanallah, yang pegang tangan, jalan sama- sama, eee....menyampah. rasa nak bagi penumbuk kat situ juga. Maaf, ana ni extreme sikit orangnya. Tapi kalau difikir hati ini jealous atau tidak, sedih tu adalah. Sebab perkara ini sudah menjadi suatu kebiasaan untuk kita melihat maksiat di depan mata, tapi kita tak buat apa- apa. Nampak sangat betapa rendahnya iman kita ini.. Cuma dapat membenci dalam hati sahaja.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For farahzulaikhaProfil   Hantar PM kepada farahzulaikha   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-07 07:50


mendoakan semoga allah beri hidayah pada mereka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-07 09:20


tak jeles langsung...kasihan ada lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 09:22


Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-10-07 09:36


:lucu: :lucu: :lucu: ..ada-ada saja pakcik ni lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:12


jeles itu mainan prasaan saja nak bagik perasan

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-07 10:48


tak jeles.. sebab selesa hidup begini.. lebih terjaga dan bebas dari fitnah.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:06


xjeles..sebab allah dah jnjikn dah pasangan masing-masing sejak azali~
kita bertemu saja di alam perkahwinan..couple pas kwen ok
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:13


Pada 18-10-07 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...



Coupling pula digunakan untuk menyatukan antara dua paip

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:51


Pada 18-10-07 11:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...



Coupling pula digunakan untuk menyatukan antara dua paip


couplet=2 baris berima berturutan dalam puisi :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-07 11:55


Assalamualaikum....tak jeles pun...kalau dengan pasangan yang dah berkahwn...memang jeles...lebih-lebih yang bahagia...semoga hidup kita sentiasa di berkati oleh ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 11:57


Pada 18-10-07 11:51 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 11:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...



Coupling pula digunakan untuk menyatukan antara dua paip


couplet=2 baris berima berturutan dalam puisi :-D


Coupler adalah sejenih alat yang digunakan dalam 'Scaffolding Erection'


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 13:25


Pada 05-10-07 13:49 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
adakah anda jelous tengok org lain couple?
sekadar bertanya pendapat anti/anta semua...


tak jeles langsung..tapi jeles dengan suami isteri yang berpegang tangan..apalagi yang dah tua tapi masih berpegang tangan :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 13:44


couple yang mana? suami istri atau belum? ana jeles....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 14:55


mesti lah COUPLE yang BELUM...saudara Addey

Bookmark and Share

  


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-07 15:17


Pada 05-10-07 13:54 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

tak...jeles kalau tengok suami istri yang bahagia..hehehehe...


Assalamualaikum

yup..ana pun jeles tengok suami isteri yang bahagia... heee... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 19-10-07 09:28


Pada 05-10-07 13:59 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

erm..dulu-dulu..masa ana tak tahu apa-apa lagi..memang lah agak jeles..tapi bila dah tau sikit-sikit tentang halal haram pergaulan muslimin muslimat..timbul pula rasa kasihan kat sesiapa yang bercouple...


Assalamualaikum

Sama lah saya setuju dengan Nurizmi


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 11:35


Pada 18-10-07 15:17 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-10-07 13:54 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

tak...jeles kalau tengok suami istri yang bahagia..hehehehe...


Assalamualaikum

yup..ana pun jeles tengok suami isteri yang bahagia... heee... :-D


sama juga...buat apa nak jealous tengok couple ini..xdo makno eh....iskh...moga-moga terpelihara dr segala kemungkinan zina......


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 19-10-07 12:00


Pada 05-10-07 13:49 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
adakah anda jelous tengok org lain couple?
sekadar bertanya pendapat anti/anta semua...

....................................................................
cinta itu fitrah bagi manusia
namun cinta yang sejati hanya untuk
ILLAHI....


ehm.. :-?

buat apa nak jeles...
tak ada dapat apa pun kalau jeles...
tak ada maknanya... :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-10-07 12:20


Pada 18-10-07 11:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 11:51 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 11:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...



Coupling pula digunakan untuk menyatukan antara dua paip


couplet=2 baris berima berturutan dalam puisi :-D


Coupler adalah sejenih alat yang digunakan dalam 'Scaffolding Erection'



hmm...hnsff,,,ni yang rasa berbangga ni...sebab konsep ni ada dalam bidang kejurteraan awam...huu.....:welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 13:31


muak

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

edm_gurlz87
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27483
Posting: 19
Dari: Bumi ku MALAYSIA

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 13:43


Pada 18-10-07 09:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Couple ialah salah satu konsep mekanik Kejuruteraan dalam Bab Ilmu Kinematik Dinamik...


hehe..btui2.
apa-apa pun.couple itu terlalu complicated....lebih baik toksah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For edm_gurlz87Profil   Hantar PM kepada edm_gurlz87   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 15:14


tak jelous pun ..... dapat dosa adalah
:bunga:


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-10-07 15:27


buat apa nak jelous...
bukan dapat apa-apa pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

Dreamkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9278
Posting: 4
Dari: parit raja, batu pahat, johor.

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-07 16:20



  


  Member Information For DreamkillerProfil   Hantar PM kepada Dreamkiller   Pergi ke Dreamkiller's Website   Quote dan BalasQuote

Dreamkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9278
Posting: 4
Dari: parit raja, batu pahat, johor.

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-07 16:24


Cinta…


"Suatu kalimah yang begitu indah untuk diungkapkan, apatah lagi apabila dimiliki… Satu istilah yang menggambarkan suatu perasaan harmoni, sayang, dan tenteram yang lahir dari dalam lubuk hati bernama insan dan sebahagian besar makhluk yang bernyawa…"

Bookmark and Share

  


  Member Information For DreamkillerProfil   Hantar PM kepada Dreamkiller   Pergi ke Dreamkiller's Website   Quote dan BalasQuote

Dreamkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9278
Posting: 4
Dari: parit raja, batu pahat, johor.

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-07 16:25


"Aku memohon cinta-Mu (ya Allah), cinta sesiapa yang mencintai Engkau dan mencintai amal yang membawa aku dekat kepada Engkau". (Hadis Riwayat at-Tirmizi)

Bookmark and Share

  


  Member Information For DreamkillerProfil   Hantar PM kepada Dreamkiller   Pergi ke Dreamkiller's Website   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 22:44


tak jeles sikit pun...

:bye::bye::bye::bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 14:19


jeles woo... :cry:

da lah spanjang raya ni dapat 3 kad wangi dr mmber2..umur nak kata da suku abad tak jugak..kira awal 20-an lah tapi ramai da naik pelamin..nasib baik those of them tu girlz..so tak kisah sangat lah..tapi yang kawan boyz pun ramai yang in relation dengan couple memasing..siap datang open house aku semalam dengan couple masing-masing padahal tahun2 lalu datang berkonvoi dengan rakan-rakan seangkatan... :oops: aku...bila lagi??? warghhh :cry: bila lah aku nak kaya.......please lah ya tuhan... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ct_umairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31316
Posting: 24

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 15:59


em...tak jeles tapi kasihan pada mak ayah yang ada anak2 yang tak ada rasa malu pada ALLAH dan masyarakat...kadang-kadang mak ayah bercerita tentang kebaikan anak2 pada orang lain..walhal dibelakang mereka masyaallah...
tapi seronok tengok suami isteri yang bahagia dan ada anak2 yang comel... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_umairahProfil   Hantar PM kepada ct_umairah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 16:09


ada baca emel kawan bagi tentang penggunaan masyaAllah..check balik :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-10-07 17:43


salam
tak jeles pun sebabnya
saya rimas sms dan call selalu..
pembaziran daripada segi top up.
tak suka jumpa.
kan jaga hati dia selalu
semuanyalah.......
yang penting.....focus study dulu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 20:00


ana jeles tengok pasangan suami isteri dengan anak pertamanya yang masih bayi dan comel....macam sweet dan bahagia saja...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 21-10-07 21:46


jeles jugak sebab bukan kita tau mereka dah kawin ke belum...
jeles lah tengok org mempunyai pasangan masing-masing dan bahagia...
manalah tau yang kita kata couple tu sebenarnya suami isteri kan?

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-10-07 10:35


Pada 21-10-07 16:09 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada baca emel kawan bagi tentang penggunaan masyaAllah..check balik :-)



tentang penggunaan apa ye..Kenapa macam tak habis saja ayat cik sakinah ni... :-?

Pada 21-10-07 14:19 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

jeles woo... :cry:

da lah spanjang raya ni dapat 3 kad wangi dr mmber2..umur nak kata da suku abad tak jugak..kira awal 20-an lah tapi ramai da naik pelamin..nasib baik those of them tu girlz..so tak kisah sangat lah..tapi yang kawan boyz pun ramai yang in relation dengan couple memasing..siap datang open house aku semalam dengan couple masing-masing padahal tahun2 lalu datang berkonvoi dengan rakan-rakan seangkatan... :oops: aku...bila lagi??? warghhh :cry: bila lah aku nak kaya.......please lah ya tuhan... :-D



betul ke syemarly ini..... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-10-07 10:47


tak jeles meluat adalah

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 10:59


semoga diberi hidayah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 23-10-07 11:09


jeles tengok kapel2 yang dah kahwin itu...tatau bila pula giliran ana...ehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:04


Assalamualaikum
yep...cepat² lah miledi eh..



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:36


jeles2 = i

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 16:20


ana lambat lagi agaknya..tak ada pun tanda-tanda nya..eheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 16:57


tak jeles langsung kalau percintaan tu tak berlandas kan agama. means yang bergayut kat telefon tak ingat dunia... asyik nak bkepit.. etc
tapi kalau yang blandaskan agama itu.. alhamdulillah..
saya hormat sangat-sangat pada mereka... tahu adab2 pergaulan.. jaga batas pergaulan. bcakap mana yang perlu...
ingat mengingatkan andai terlalai..
saling berpesan ke arah kebaikan...
moga zuriat bakal dilahirkan boleh menyambung perjuangan nabi kita nabi MUHAMMAd s.a.w..
insyaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-10-07 17:00


cuma jeles tengok pasangan suami isteri dengan anak kecil yang comel..bahagianya..doakan perjalanan kawin saya berjalan lancar tahun hadapan..aminn

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-10-07 17:19


Assalamualaikum
eh...Kenapa nak lambatkan miledi....cepat sikit...boleh saya menasik minyakkan diri saya ini...
kepada c sumayyah...wah...taniah...moga mogalah....:bye:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-07 09:34


bukan nak melambatkan...kalau boleh nak cepat jugak..ehehe....tapi tengok lah keadaannya dulu...ehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

angsana
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15863
Posting: 3
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:05


Pada 08-10-07 09:37 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

sejujurnya....
tak pernah jeles langsung tengok orang berkaple...malah kasihan adalah...sebab berkaple ini lebih banyak yang tak betul dari betul...
lau tengok orang kawin pula...mmm...tak tau nak kata jeles ke tak...sebab insyaAllah bila tiba masanya...kita pun akan merasa saat2 itu...kalau tak merasa pun...redha saja lah...




:bunga: setuju sangat..+ pula sekarang ni dah jadi trend..Kalau xcople,tak up todatelah ..konon2nya..tapi xsumer..

...sebelum nak jeles2 kat mereka,,fikir dulu.. boleh ke bekaple dalam islam?ada ke istilah couple ni? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For angsanaProfil   Hantar PM kepada angsana   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-07 22:48


ada orang ingat kalau tak couple tak boleh kawin..ishk2..pulak dah..tak perlu bercouple kalau nak kahwin

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-07 01:08


kalau jeles. normal. kalau tak jeles memang tak normal..

Bookmark and Share

  


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 12:54


Pada 05-10-07 13:49 , cahaya_hatiku posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
adakah anda jelous tengok org lain couple?
sekadar bertanya pendapat anti/anta semua...

....................................................................
cinta itu fitrah bagi manusia
namun cinta yang sejati hanya untuk
ILLAHI....



tak ada mknenye nak jeles..huhu
lagipun couple kan haram..wtpe kita nak jeles dengan org buat dosa..
sptutnye kita rasa smpati dan kasihan sebab mereka tak tahu benda 2 semua haram..ana lebih jeles tg suami istri yang bhagia..hehe :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-07 13:33


emmm...kalau jeles pun tak datang kan apa-apa kat kita... :jangan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 15:10


hahaha... nak jeles kenapa pulak ye?? kita tak kerugian apa-apa pun.. kalau jeles juga, kawin saja..nanti depa yang jeles pula...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-07 15:13


Assalamualaikum

tak jeles pun... 8-)

Nuranys : jeles bila tengok kawan-kawan kawin awal..huhu.. :-P :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 12-11-07 22:19


jelous lah,tapi kalau selalu sangat tengok...perati,bosan lah pula....terkongkong,dah lah tak boleh nak buat apa-apa,terbatas tak begitu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-07 11:14


yup..sangat jeles..yerla..dah saya tak ada lagi..huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 12:23


Pada 24-11-07 11:14 , insan_sekular posting:

!!! QUOTE !!!

yup..sangat jeles..yerla..dah saya tak ada lagi..huhuhu..


sabarlah...

"jika seorang hamba Allah menahan keinginannya dari sesuatu yang haram (kerana Allah ) maka Allah akan memberikan sesuatu yang diingininya itu mengikut jalan yang halal "-al-hadis.......insyAllah..
:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ina1447
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2007
Ahli No: 31762
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 21:21


Pada 24-11-07 12:23 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-07 11:14 , insan_sekular posting:

!!! QUOTE !!!

yup..sangat jeles..yerla..dah saya tak ada lagi..huhuhu..


sabarlah...

"jika seorang hamba Allah menahan keinginannya dari sesuatu yang haram (kerana Allah ) maka Allah akan memberikan sesuatu yang diingininya itu mengikut jalan yang halal "-al-hadis.......insyAllah..
:-)

sama arrr...sedih..umur dah dekat 30 dah ni..tak jumpa2 lagi..but anyway benda-benda macam ni memang kena berdoa dan usaha.kalau tak kabul2 lagi memang tuhan suka dengar suara kita..hehe tak bangga ke tuhan suka dengar suara kita yang banyak berdosa ni..


ANAS bin Malik meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: “Telah berkata Jibril: “Wahai Tuhan, Engkau sampaikanlah maksud dan hajat hamba-Mu si polan… Maka, Allah menjawab: “Biarkan hamba-Ku itu, kerana Aku mencintai suaranya (yang selalu bermohon dan meratap kepada-Ku).”

Bookmark and Share

  


  Member Information For ina1447Profil   Hantar PM kepada ina1447   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-07 22:49


tak mengapa..saya sweet 21 lagi pada hari ni..hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 11:40


A'a jeles saja..sakit saja mata memandang kalau boleh nak saja dia kawin hari ni jugak..Habis berkepit sana sini tak ingat,macam dunia dia yang punya saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 26-11-07 12:32


saya selalu terfikir, Kalau tengok orang couple ni...macam mana ek, mereka berkenalan...nak kata jeles, tak ada lah sangat...sebab saya pasti, suatu hari nanti akan datang juga jodoh tu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 15:16


Pada 26-11-07 12:32 , Annursyam posting:

!!! QUOTE !!!

saya selalu terfikir, Kalau tengok orang couple ni...macam mana ek, mereka berkenalan...nak kata jeles, tak ada lah sangat...sebab saya pasti, suatu hari nanti akan datang juga jodoh tu....

ha betul-betul


-----------------
saya percaya tiada yang sia-sia,semua akan ada hikmahnya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-07 15:43


Buat apa nak jeles..InsyaAllah, jodoh kita akan sampai..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» anda jelous tengok org lain couple

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.235611 saat. Lajunya....