Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Tak Ke Pelik ini ..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Tak Ke Pelik ini ..

Please Mendaftar To Post


Oleh Tak Ke Pelik ini ..

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:33


Sekadar nak mengajak berfikir ...

KES 1 : Video VK Lingam

         seruan kepada orang yang merakam video !
         " "Tolonglah tampil ke hadapan, tetapi tolong pastikan bahan-bahan yang anda kemukakan boleh dipercayai, relevan, dan kami akan buat keputusan sama ada ia boleh diterima pakai,"

Setakat ini , individu dalam video itu VK Lingam tidak pernah dipanggil dan tidak akan dipanggil untuk soal siasat .

hairan...


KES 2 : Batu Burok

Individu yang mengambil gambar tersebut sehingga sekarang dirahsiakan identitinya .

Manakala mereka2 yang ada di dalam gambar tersebut dipanggil malah dipaparkan gambar di dalam media massa seolah-olah bersalah .

Mengapa tidak dicari pemberi maklumat dulu ( jurugambar tersebut ? ? )

KES 3 : Rasuah IGP

"Dua pegawai polis didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas 14 tuduhan memalsukan keterangan dan menggunakan dokumen palsu untuk mengaitkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dengan tuduhan rasuah RM2 juta kononnya bagi membebaskan tiga tahanan Ordinan Darurat."

"Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Badan Pencegah Rasuah (BPR) Putrajaya, Zulkarnain Hassan"

Hmm .. IGP dituduh namun dia dibersihkan tanpa perlu dibawa kepada perbicaraan mahkamah .. macam mana telusnya .

Orang yang membuat tuduhan .. dibicarakan di mahkamah . Belum lagi bersalah tapi dah diwar2kan macam salah .



Entahlaa .. Pelik tetapi benar

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:38


malaysia memang banyak kes kes yang pelik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:40


pelik,pelik,pelik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:41


pelikkkkkkkk............

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:03


kita yang menjadikannya pelik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:07


betul 2 betul... :-? :-? :-?


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:10


Pada 04-10-07 14:03 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

kita yang menjadikannya pelik


bukan kita tapi mereka.. :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:35


taklah..apa yang pelik..??
mungkin ada perkara yang tak semuanya boleh dinyatakan di media
em... sekadar pandangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:36


kurangkan kontreversi..tingkatkan prestasi...peace :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:38


assalamualaikum...


kalau dulu, memang ana pelik..

tapi sekarang ni...

ana dah tak pelik dah...dengan benda-benda sebegini

sebab...

hhmm...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 14:39


betul tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:05


betul tu jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:42


a'a...
betul tu...
pelik tapi benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:47


Assalamualaikum wr wbt

...macam-macam ada...itulah Malaysia..welcome tu Malaysia...
..rasa sayang eh...rasa sayang2 eh...

:-D

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:49


bukan pelik lah.... macam-macam ada !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:00


sekarang dah tak pelik....umno pengkhianat agama, bangsa & negara

/
/

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:26


:-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:52


hmm,apalah nak jadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:55


Pada 04-10-07 16:52 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,apalah nak jadi

tak dapek den nak nolong


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:03


Pada 04-10-07 15:47 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

...macam-macam ada...itulah Malaysia..welcome tu Malaysia...
..rasa sayang eh...rasa sayang2 eh...

:-D

Wassalam


best lah..lagu itu...huhuhuhu selalu dengar...hehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:27


Assalamualaikum..
pelik ini sudah lama jauh bermukim di pinggir hati..
kerana atmosfera kecintaan terhadap Ilahi telah kejap berkubur dari nurani insan² ini...
lantas..apa yang perlu dianehkan lagi...

P/S : pelik sungguh UFO yang terbang memalam buta di kaki² awan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 05-10-07 09:52


"Dedahkan sumber klip video perbualan peguam Datuk ‘VK Lingam’ atau berdepan dengan hukuman penjara. Inilah kata dua yang diberikan oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kepada dua ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR). "

bertambah pelik . Mengapa beria-ia nak tahu sumber . Bukti dah ada , gunalah bukti tu .. panggil VK Lingam ..siasat dia .

Mengapa sibuk2 nak cari orang yang rakam ?

tak pulak sibuk nak cari orang yang ambil gambar . ?

SEKADAR MEMBUKA MINDA MEREKA2 YANG TAK TERBUKA MINDA

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 07-10-07 12:31


" Keadilan bagaimanakah mahu dicanai oleh ................ kalau setiap penyelewengan yang didedahkan bertukar menjadi alasan untuk pihak berkuasa menyiasat pengadu dan bukannya orang yang dituduh seperti dalam kes klip video V.K Lingam di mana kesemua nama-nama dalam video tersebut seperti Tengku Adnan, Vincent Tan, beberapa orang hakim tidak dipanggil memberi keterangan sebaliknya pengadu atau orang yang mendedahkan kepincangan tersebut terlebih dahulu disiasat."

terus BERFIKIR

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 07-10-07 13:15


Assalamualaikum...betul alhikam...penyelewangan dah berlaku di mana ...yang tak bersalah menjadi mangsa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 07-10-07 14:36


kerana terpautnya pada dunia melebihi akhirat yang pasti kekal abadi...
manakan mungkin rasa cukup dengan rezek yang telah ada....

:-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: scenario pada 07-10-07 14:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:39


apa yang nak peliknyer..dari duli lagi memang semua patut tahu perangai puak-puak pemerintak kita ini pelik...so buang karen saja kalau kita bincangkan...

apa yang patut kita buat pilihanraya ini jangan lah pangkat pada orang yang tak sepatutnya kita pangkah...

jangan cakap saja..fikit dahulu sebelum pangkah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:59


Assalamualaikum

teringat pada kisah seorang hamba Allah yang mendedahkan perlakuan rasuah tetapi sebaliknya dia didakwa bawah OSA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 08-10-07 09:46


TSUNAMI OH TSUNAMI

" Mangsa-mangsa tsunami tiga tahun lepas di negeri ini masih ditempatkan di rumah panjang sementara di sekitar Tanjung Bungah sedangkan kawasan perumahan tetap siap dibina sejak 22 Februari lepas.

Mereka telah dijanjikan untuk berpindah ke rumah baru sejak bulan lepas tetapi tidak dapat berbuat demikian kerana kerajaan negeri dan kerajaan pusat dikatakan tidak ada persepakatan dalam menentukan harga rumah kos rendah itu.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon dipetik sebagai berkata, bahawa kerajaan negeri mahu harga rumah itu ditetapkan pada RM42,000 tetapi Kerajaan Pusat dikatakan mempertahankan harga iaitu RM52,000." Utusan Melayu .


Kutipan Berjuta2 ..
Janji Berjela2 ...

Tsunami Oh Tsunami ... 3 tahun dirumah panjang .. Engkau bukan di Acheh , bukan di Bangladesh .. Tetapi engkau di Negeri yang Aman Makmur ..Kaya Raya ..

Fikir2 Lah !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:53


Hmm..biasa lah tu...baling batu,sorok tangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:07


!!! QUOTE !!!

Hmm..biasa lah tu...baling batu,sorok tangan..


heheh..bukan baling batu sorok tangan saja..tapi baling batu terus cabut lari.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-10-07 12:42


pelik sangat ke?

bagaimana pula org yang solat tapi masih tidak tahu rasa hendak bersyukur?
Pelik tak?

hah! jawab kepada sesiapa yang rasa nak jawab....:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:43


Assalamualaikum...
Tak Malaysia lah kalau tak pelik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-07 14:19


Malaysia Tanah Airku..

cemerlang gemilang dan terbilang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 00:12


dan terlupa satu lagi--->temberang hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 00:16


Pada 08-10-07 12:42 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

pelik sangat ke?

bagaimana pula org yang solat tapi masih tidak tahu rasa hendak bersyukur?
Pelik tak?

hah! jawab kepada sesiapa yang rasa nak jawab....:P

salam...

macam mana pula kita kata meraka tu tak bersyukur?

boleh terangkan sikit...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-10-07 02:28


ini lah malaysia....sebuah negara dimana kerajaan yang mentadbirnya suka buat benda-benda pelik....takkan anda semua baru kenal kerajaan malaysia semalam, sehari dua???

kutuk kekejaman junta myanmar, padahal mereka sendiri (kerajaan malaysia) berlaku kejam, menyeksa rakyat malaysia.

orang yang buat jahat selamat.....orang yang mengadu, memberi maklumat, mendedahkan kepincangan kezaliman pulak yang bakal ditahan, didakwa dengan OSA, dan bakal masuk dalam penjara.....mengarut betul malaysia ini.

tilam boleh jadi saksi kat mahkamah...diusungnya tilam masuk dalam court.....memang betul-betul mengarut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-10-07 06:45


Pada 04-10-07 13:40 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

pelik,pelik,pelik...


Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 09-10-07 09:30


Bertambah Pelik ..

Kata Nazri :
"Nazri hari ini dilaporkan berkata pemberi maklumat tentang rakaman video itu -- didakwa membabitkan perbualan seorang peguam untuk mengatur pelantikan hakim-hakim kanan -- akan dilindungi menurut peruntukan undang-undang sedemikian.

"Kerajaan akan beri identiti baru kepada saksi berkenaan. Jadi, apa yang hendak ditakutkan? Ada pepatah Melayu menyebut 'takut kerana salah'. Saya rasa dia takut kerana dia sebenarnya bersalah," Nazri dipetik sebagai berkata.
( MStar )

Kata PKR :
" Tidak ada peruntukan undang-undang yang boleh melindungi pemberi maklumat berkaitan video dakwaan skandal kehakiman, kata Parti Keadilan Rakyat hari ini.

"Kami sudah periksa dalam dokumen Parlimen, rang undang-undang berkenaan tidak wujud," kata naib presiden PKR Sivarasa Rasiah, mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz yang mendakwa perlindungan sedemikian wujud.
( MStar )

Kata Nazri Pulak :

Nazri akui tiada akta perlindungan saksi
" Datuk Seri Nazri Aziz akan menyegerakan pembentangan Rang Undang-undang Perlindungan Saksi di Dewan Rakyat dan memastikan ia mengandungi peruntukan retrospektif.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata beliau berhasrat mengemukakan perkara tersebut di mesyuarat mingguan Kabinet esok."

Kelmarin cakap ada .. hari ini cakap baru nak bentang kat kabinet .. itu belum kira + - bincang untuk lulus . entah bila boleh lulus . Adakah .......... tidak berfikir sebelum bercakap ? ...

Jadi .. Teruskan berfikir demi kesejahteraan semua . Keputusan di tangan anda .

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-10-07 10:02


Pada 09-10-07 00:16 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-07 12:42 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

pelik sangat ke?

bagaimana pula org yang solat tapi masih tidak tahu rasa hendak bersyukur?
Pelik tak?

hah! jawab kepada sesiapa yang rasa nak jawab....:P

salam...

macam mana pula kita kata meraka tu tak bersyukur?

boleh terangkan sikit...



salam

ya saudaraku mohamad,
saya bagi sebagai contoh sahaja..
solat tapi masih memperlekeh org lain,
solat tapi berbangga dengan apa yang dia ada..baik harta atau ilmu yang kononnya penuh didada..
solat tapi tidak berterima kasih kepada pemberi malah dicaci kembali..
solat tapi saudara yang tak ada ciri-ciri keseragaman parti tidak dipeduli..
solat tapi nak jawap salam serta bersalam pun nak kena tengok org juga ke???
apa lagi bersolat dalam penuh lapang aman tanpa ada ancaman dari sesiapa dimasjid, surau.. masih tak tahu hendak bersyukur!! bersyukurlahh... Kenapa perlunya lagi kita hendak mencerca satu sama lain?

haa.. itu sebagai contoh saja ye saudaraku mohamad.. :-) selamat berpuasa dan insyaallah selamat hari raya. maaf zahir batin. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 09-10-07 10:25


minta maaf - ainunhub -

apa yang ana bawakan adalah FAKTA2 dipetik dari suratkhabar . Dan tiada cacian dan makian . Jauh dari tuduhan dan dusta .

untuk difikirkan bagi mereka yang ingin berfikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-10-07 10:30


ohh.. (?)

saudaraku alhikam, maafkan saya juga kerana posting saya(atas tu) bukan untuk tajuk dari anda .. saya cuma menjawab pertanyaan dari posting saudara kita mohamad.

maaf ye saudara alhikam.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 09-10-07 12:18


Pada 04-10-07 13:33 , alhikam posting:

!!! QUOTE !!!

Sekadar nak mengajak berfikir ...

KES 1 : Video VK Lingam

         seruan kepada orang yang merakam video !
         " "Tolonglah tampil ke hadapan, tetapi tolong pastikan bahan-bahan yang anda kemukakan boleh dipercayai, relevan, dan kami akan buat keputusan sama ada ia boleh diterima pakai,"

Setakat ini , individu dalam video itu VK Lingam tidak pernah dipanggil dan tidak akan dipanggil untuk soal siasat .

hairan...


KES 2 : Batu Burok

Individu yang mengambil gambar tersebut sehingga sekarang dirahsiakan identitinya .

Manakala mereka2 yang ada di dalam gambar tersebut dipanggil malah dipaparkan gambar di dalam media massa seolah-olah bersalah .

Mengapa tidak dicari pemberi maklumat dulu ( jurugambar tersebut ? ? )

KES 3 : Rasuah IGP

"Dua pegawai polis didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas 14 tuduhan memalsukan keterangan dan menggunakan dokumen palsu untuk mengaitkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dengan tuduhan rasuah RM2 juta kononnya bagi membebaskan tiga tahanan Ordinan Darurat."

"Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Badan Pencegah Rasuah (BPR) Putrajaya, Zulkarnain Hassan"

Hmm .. IGP dituduh namun dia dibersihkan tanpa perlu dibawa kepada perbicaraan mahkamah .. macam mana telusnya .

Orang yang membuat tuduhan .. dibicarakan di mahkamah . Belum lagi bersalah tapi dah diwar2kan macam salah .



Entahlaa .. Pelik tetapi benar



-----------------
"sukailah apa yang kita miliki, walaupun kita tak memiliki apa yang kita suka"
..belajarlah memfanakan diri guna kepentingan cinta kepada ALLAH.


Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 13:01


Pada 09-10-07 10:02 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 00:16 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam

ya saudaraku mohamad,
saya bagi sebagai contoh sahaja..
solat tapi masih memperlekeh org lain,
solat tapi berbangga dengan apa yang dia ada..baik harta atau ilmu yang kononnya penuh didada..
solat tapi tidak berterima kasih kepada pemberi malah dicaci kembali..
solat tapi saudara yang tak ada ciri-ciri keseragaman parti tidak dipeduli..
solat tapi nak jawap salam serta bersalam pun nak kena tengok org juga ke???
apa lagi bersolat dalam penuh lapang aman tanpa ada ancaman dari sesiapa dimasjid, surau.. masih tak tahu hendak bersyukur!! bersyukurlahh... Kenapa perlunya lagi kita hendak mencerca satu sama lain?

haa.. itu sebagai contoh saja ye saudaraku mohamad.. :-) selamat berpuasa dan insyaallah selamat hari raya. maaf zahir batin. :-D

waalaikumsalam..w.b.t.

owh itu ke yang dimaksudkan oleh enta.. :-)


:-D



-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 13:06


Pada 04-10-07 13:33 , alhikam posting:

!!! QUOTE !!!

Sekadar nak mengajak berfikir ...

KES 1 : Video VK Lingam

         seruan kepada orang yang merakam video !
         " "Tolonglah tampil ke hadapan, tetapi tolong pastikan bahan-bahan yang anda kemukakan boleh dipercayai, relevan, dan kami akan buat keputusan sama ada ia boleh diterima pakai,"

Setakat ini , individu dalam video itu VK Lingam tidak pernah dipanggil dan tidak akan dipanggil untuk soal siasat .

hairan...


KES 2 : Batu Burok

Individu yang mengambil gambar tersebut sehingga sekarang dirahsiakan identitinya .

Manakala mereka2 yang ada di dalam gambar tersebut dipanggil malah dipaparkan gambar di dalam media massa seolah-olah bersalah .

Mengapa tidak dicari pemberi maklumat dulu ( jurugambar tersebut ? ? )

KES 3 : Rasuah IGP

"Dua pegawai polis didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas 14 tuduhan memalsukan keterangan dan menggunakan dokumen palsu untuk mengaitkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dengan tuduhan rasuah RM2 juta kononnya bagi membebaskan tiga tahanan Ordinan Darurat."

"Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Badan Pencegah Rasuah (BPR) Putrajaya, Zulkarnain Hassan"

Hmm .. IGP dituduh namun dia dibersihkan tanpa perlu dibawa kepada perbicaraan mahkamah .. macam mana telusnya .

Orang yang membuat tuduhan .. dibicarakan di mahkamah . Belum lagi bersalah tapi dah diwar2kan macam salah .



Entahlaa .. Pelik tetapi benar




perkara diatas dah tak pelik dah

tak pelik tetapi pembohong...ana da kawan ..pegawai penyiasat BPR...kadang-kadang kasihan mereka ni...susah nak dapat suspek...tambah pulak high profil case...dalam tv semua menteri sokong BPR, tapi hakikatnya BPR ni dibenci orang...ingat senang ke nak dapat jerung ...bukti memang boleh dapat, tapi nak dapat bukti tu silap-silap nyawa taruhannya...
[ Telah diedit oleh: zulman pada 09-10-07 13:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 10-10-07 10:14


MALAYSIA AMAN MAKMUR .. KEKAYAAN MELIMPAH RUAH .. ?

KES 1 :

"Muka hadapan Berita Harian contohnya kita dipaparkan dengan kisah seorang kanak-kanak perempuan 18 bulan rentung mati terbakar di sebuah bilik rumah kedai di Jalan San Peng yang disewa oleh ibunya. Dua orang abangnya tiga dan lima tahun walaubagaimanapun berjaya diselamatkan oleh jiran berdekatan. Kejadian berlaku kira-kira jam 1.30 petang setelah ketiga-tiga beranak ini ditinggalkan oleh ibunya di dalam bilik berkenaan.

Ke mana ibu mereka?

Ibu mereka 37 tahun, adalah seorang ibu tunggal. Bekerja sebagai pembantu kedai di Jalan Pudu. Sebelumnya, menurut laporan, anak-anaknya ditinggalkan untuk dijaga oleh pengasuh, akan tetapi kerana kesempitan kewangan beliau terpaksa meninggalkan anak-anaknya tanpa pengawasan semasa beliau keluar bekerja."

KES 2 :

"Di muka belakang akhbar yang sama pula disiarkan kisah seorang ibu Hasnah Mohamad, 51 tahun, yang terpaksa mengurus dan menanggung suaminya, 62 tahun, yang lumpuh separuh badan dan anaknya Siti Hafizzah, 15 tahun yang cacat. Beliau juga mempunyai seorang anak, 13 tahun yang sempurna dan masih bersekolah. Mereka sekeluarga tinggal di Port Dickson.

Menurut Hasnah beliau bergantung hidup pada pencen suaminya sebanyak RM400 sebulan. Bagi menambahkan pendapatan wanita tua ini turut bekerja mencari siput laut dan menanam sayur-sayuran tetapi hasilnya sangat sedikit."

KES 3 :

"Dalam akhbar The Star pula muka 10 disiarkan juga di Port Dickson tentang Zulkifli Abdul Rashid, 49 tahun, yang menanggung isteri dan lima orang anak. Akibat tekanan hidup beliau sekeluarga telah berhijrah dari Ipoh ke Kampung Chokra, pada untuk memulakan hidup baru. Dilaporkan sejurus tiba di pada mereka sekluarga tinggal dalam khemah yang dibina berhampiran pantai pada. Apabila khmeah tersebut rosak mereka sekeluarga menjadikan stesyen bas sebagai tempat perteduhan. Dari situ seorang pemandu teksi telah membawa mereka tinggal ke rumah mereka kini yang tidak ada bekalan letrik.

Kata Zulkifli hidup mereka memang susah, beliau baru sahaja mendapat kerja sebagai pengawal keselamatan bulan ini manakala isterinya mengambil upah mencuci pinggan amngkuk di sebuah restoran dengan upah RM20 sehari. Itupun tidak kerap oleh kerana kesihatannya sering terganggu.

Susah hidup mereka menurut Zulkifli sehingga anak bongsunya Zulkhalid, 8 bulan terpaksa diberi minum susu pekat manis oleh kerana mereka tidak mampu membeli susu bayi."

Hmm .. Projek Berbilion2 .. Bangunan Mencakar Langit .. P.......pin Kaya Raya ..Negara Islam contoh ? ..............

Pelik .. dan Benar ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 19:48


dah lah...hentikan isu pelik tapi benar ini...megara kita ni memang pelik...pemerintah lagi pelik....kita ni pelik jugak...dah tahu pemimpin tu pelik...yang kita undi orang pelik buat apa..kita ni pun pelik jugak...pelik....pelik....kasihan anda pelik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 23:11


lebih pelik jika kita bukan pembuka jalan penyelesaian.. tapi setakat penambah masalah dari belakang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 00:15


pelikkan....tapi benar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 13:43


Pada 10-10-07 23:11 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

lebih pelik jika kita bukan pembuka jalan penyelesaian.. tapi setakat penambah masalah dari belakang...


itu belum pelik sangat nurkamau...yang agak pelik lah...rakyat tak suka dengan mereka mereka buat selamba saja....diajak berbincang semeja tak mahu...dajak berdebat pun tak mahu...so nak selesaikan masalah macam mana nurkamar..kalau puak mereka ni semuanya tak mahu dengar kata rakyat....ada faham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 13:50


Pada 11-10-07 13:43 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-07 23:11 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

lebih pelik jika kita bukan pembuka jalan penyelesaian.. tapi setakat penambah masalah dari belakang...


itu belum pelik sangat nurkamau...yang agak pelik lah...rakyat tak suka dengan mereka mereka buat selamba saja....diajak berbincang semeja tak mahu...dajak berdebat pun tak mahu...so nak selesaikan masalah macam mana nurkamar..kalau puak mereka ni semuanya tak mahu dengar kata rakyat....ada faham...


bagi ana.. hal ini seumpama TIADA seorang pun, waima rakyat mahupun yang di atas mahu melepaskan kepentingan DIRI sendiri semata...

yang dilantik ke atas.. siapa yang melantik.. kita juga...
yang tak dilantik, siapa yang tak lantik.. pun masih diri kita juga...

** ana tak sabar pula rasa nak jaga peti undi election tahun ni..
nak tengok.. gambar kartun apa pula yang akan dilukis atas kertas undi.. kreatip juga makcik pakcik kawasan ana ni..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-07 14:48


Pada 04-10-07 14:36 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

kurangkan kontreversi..tingkatkan prestasi...peace :)


macam pernah dengar quote ni
:)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-07 14:48


Pada 04-10-07 14:36 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

kurangkan kontreversi..tingkatkan prestasi...peace :)


macam pernah dengar quote ni
:)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 16:14


Pada 04-10-07 13:40 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

pelik,pelik,pelik...


ni pelik versi ipin ke????
memang pelik

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mdzahran
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30684
Posting: 50
Dari: Jepun

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 22:28


Pada 09-10-07 10:02 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 00:16 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-07 12:42 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

pelik sangat ke?

bagaimana pula org yang solat tapi masih tidak tahu rasa hendak bersyukur?
Pelik tak?

hah! jawab kepada sesiapa yang rasa nak jawab....:P

salam...

macam mana pula kita kata meraka tu tak bersyukur?

boleh terangkan sikit...



salam

ya saudaraku mohamad,
saya bagi sebagai contoh sahaja..
solat tapi masih memperlekeh org lain,
solat tapi berbangga dengan apa yang dia ada..baik harta atau ilmu yang kononnya penuh didada..
solat tapi tidak berterima kasih kepada pemberi malah dicaci kembali..
solat tapi saudara yang tak ada ciri-ciri keseragaman parti tidak dipeduli..
solat tapi nak jawap salam serta bersalam pun nak kena tengok org juga ke???
apa lagi bersolat dalam penuh lapang aman tanpa ada ancaman dari sesiapa dimasjid, surau.. masih tak tahu hendak bersyukur!! bersyukurlahh... Kenapa perlunya lagi kita hendak mencerca satu sama lain?

haa.. itu sebagai contoh saja ye saudaraku mohamad.. :-) selamat berpuasa dan insyaallah selamat hari raya. maaf zahir batin. :-D


assalamualaikum...
Sorry mencelah...
apa pulak nak caci nya.. kena dedahkanle perkara macam ni.....
takkan nak biar saja.... ish ish ish.. kok ye pun sokong kerajaan, takkan benda gini pun nak bekap... jgnle lari dari topik.. apa pulak kaitan org tak bersyukur dengan kes VK linggam ni?? :-?

maaf kalau terkasar bahasa...jangan terasa..

selamat hari raya...maaf zahir batin... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdzahranProfil   Hantar PM kepada mdzahran   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 12-10-07 11:51


bagi ana.. hal ini seumpama TIADA seorang pun, waima rakyat mahupun yang di atas mahu melepaskan kepentingan DIRI sendiri semata...

yang dilantik ke atas.. siapa yang melantik.. kita juga...
yang tak dilantik, siapa yang tak lantik.. pun masih diri kita juga...

** ana tak sabar pula rasa nak jaga peti undi election tahun ni..
nak tengok.. gambar kartun apa pula yang akan dilukis atas kertas undi.. kreatip juga makcik pakcik kawasan ana ni..



yang pastinya .. ana tak melantik mereka2 di atas sinun :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195697 saat. Lajunya....