Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: ...kongsikan TIPS hari PERTAMA d OFFICE...


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» ...kongsikan TIPS hari PERTAMA d OFFICE...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...kongsikan TIPS hari PERTAMA d OFFICE...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 18:09


salam alaik..

selamat berpuasa dan buka puasa untuk sejam akan datang..
lama ek tak psoting kat side kerjaya ni..so..kat sini apekate Kalau kita kongsi2kan menegnai tips2 hari pertama di tempat kerja..

actually saya akan mula bekerja tak lama lagi setelah lama sangat relax2 dan enjoy sana sini..

well..dalam pada nak mengahdapi hari berkenaan saya mula rasa tak keruan..macam-macam andaian timbul..ye lah..risau betapa sukarnye menjadi 'orang baru' dalam sesebuah organisasi..adakah kita diterima baik atau sebaliknya..

so..i hope kalian dapat membantu saya dalam hal ni..saya betul-betul minta tolong ni..hope di hari pertama nanti tak ada apa-apa yang slack saya buat atau terjadi sumthing yang tak best pada saya nanti..insayallah..

syukran dan thankz... ;-)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-07 22:52


salam..kalau bagi bkl2 cikgu atau yang baru hari pertama masuk kelas, kena tunjuk sedikit ketegasan..


p/s : pesan lectr..tapi depend on your own style juga..=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 01-10-07 23:01


yakin dan terima diri seadanya.InsyaAllah, tak ada apa-apa...tapi perasaan tak keruan ni,perkara biasa di tempat baru.tertekan sikit...
ok, try your best.
salam Aidilfitri buat sahabat semua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 23:31


hari pertama...

berkenal2 kenal dengan semua yang ada...

buat-buat tak tahu nak buat kerja ..rajin2 bertanya.. walau tak dilayan.... moga-moga ada sahaja yang akan datang untuk menambah ilmu di dada...

lepas itu tu baru tunjuk skill...Kalau awal awal tunjuk pandai.. sat lagi smeua tak nak ambil tau kalau ada kerja yang tak tau buat...

hati orang susah nak jangka.... pandai2 bawa diri ek.... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 17:16


buat-buat tak tahu sama tak agaknya dengan buat-buat bodoh? he he he he he

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 17:28


Pada 07-11-07 17:16 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

buat-buat tak tahu sama tak agaknya dengan buat-buat bodoh? he he he he he


awatle dalam ukhwah ni ada saja yang gemar bebeno dengan perkataan B*d*h tu.... :roll: :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 17:42


bukan b*d*h, kurang bijak... ana ok saja masa hari petama kerja pas spm dulu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 21:31


Pada 07-11-07 17:28 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 17:16 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

buat-buat tak tahu sama tak agaknya dengan buat-buat bodoh? he he he he he


awatle dalam ukhwah ni ada saja yang gemar bebeno dengan perkataan B*d*h tu.... :roll: :roll: :roll:




erkk...sory2 jika ada terasa.. tak bermaksud nak berkata kesat... :cry:


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-11-07 21:32


Assalamualaikum wwt...

...kongsikan TIPS hari PERTAMA d OFFICE...

Setuju dengan tips dari ukhti nurkamar..
ana just nak tambah sikit jeg..8-)

>Datang awal ke office...jangan lewat!..
Dan jangan lupa baca selawat banyak-banyak..
(semoga ditenangkan hati)..

>Fokus pada tunjuk ajar yang diberi...
kalau boleh terus praktikkan, jangan hanya sandarkan pada teori semata-mata..(petua untuk ingat)

erm..apa lagi ek. :berfikir: alaa..idea dah habis..nanti sambung
lagi ok.. 8-) :-D

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 21:54


beramah mesra dan bersikap friendly lah dengan semua rakan-rakan sekerja yang anda temui...

elakkan terlibat dengan gosip2 di dalam pejabat... just do your work. itu kan amanah.

senyum selalu..... because we need other people to help us, since we're new there.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 12:27


nampaknya saya belum ada rezeki kerja d offis...hanya waiterer kat satu cafe kat putrajaya itu....hhuhu...tension..tension..tapi tups2 tu berguna jugak lah dalam mana-mana situasi kerja pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-11-07 12:34


Pada 01-10-07 18:09 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..

selamat berpuasa dan buka puasa untuk sejam akan datang..
lama ek tak psoting kat side kerjaya ni..so..kat sini apekate Kalau kita kongsi2kan menegnai tips2 hari pertama di tempat kerja..

actually saya akan mula bekerja tak lama lagi setelah lama sangat relax2 dan enjoy sana sini..

well..dalam pada nak mengahdapi hari berkenaan saya mula rasa tak keruan..macam-macam andaian timbul..ye lah..risau betapa sukarnye menjadi 'orang baru' dalam sesebuah organisasi..adakah kita diterima baik atau sebaliknya..

so..i hope kalian dapat membantu saya dalam hal ni..saya betul-betul minta tolong ni..hope di hari pertama nanti tak ada apa-apa yang slack saya buat atau terjadi sumthing yang tak best pada saya nanti..insayallah..

syukran dan thankz... ;-)


Assalammualaikum....
Hormat staff senior dengan cara yang sepatutnya.....dan usahlah bersikap sombong walau ditaraf apa pun jawatan kita....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 01:46


Pada 07-11-07 21:31 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 17:28 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 17:16 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

buat-buat tak tahu sama tak agaknya dengan buat-buat bodoh? he he he he he


awatle dalam ukhwah ni ada saja yang gemar bebeno dengan perkataan B*d*h tu.... :roll: :roll: :roll:




erkk...sory2 jika ada terasa.. tak bermaksud nak berkata kesat... :cry:



tak terasa... cuma risau takut2 lama lama nanti terbiasa...

jaga iman.... :)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 14:00


:berfikir: emmm.kecut jugak.tak tahu apa nak buat tapi kita orang baru kena tegur dan banyak kan bertanya kalau tak faham.jangan tujuk eksen nanti kena pulau.bukan pulau mutiara..hahahahahha.selamat bekerja :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 14:00


:berfikir: emmm.kecut jugak.tak tahu apa nak buat tapi kita orang baru kena tegur dan banyak kan bertanya kalau tak faham.jangan tujuk eksen nanti kena pulau.bukan pulau mutiara..hahahahahha.selamat bekerja :-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:14


hari pertama kerja di opis? huhu... datang lambat setengah jam..
ingatkan pagi2 jalan kat situ tak jem.. rupanya jem.. ahaks terpaksa lah lewat ke tempat kerja.. dah lah tak tau sangat jalan kat situ..
sekarang alhamdulillah,tak lewat2 lagi.. lewat pun buat tak tahu saja.. uhuk.. :jangan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 13:18


yang penting, awak sendiri kena kenalkn diri sebelum org bertanya "Awak siapa"? Almaklum .. masuk 'rumah org' yang kita baru kenal .. :-D

Wawa pun selalu macam tu juga, Dah macam trbiasa juga kenalkn diri pada orang-orang yang 1st time jumpa.. Bukan nak cari publisiti murahan tapi .. Adab. Adab2 bergaul/berkawan :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 13:58


a year later... alhamdulillah..saya tak berapa nak hadapi masalah pada hari pertama kerja sebab dalam masa sama 2 org baru turut bersama saya lapor diri pada hari bkenaan.. so..kurang sikit rasa segan dan keseorgan lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-08 14:30


saya xkerja lagi...tapi sekarang tengah buat partime..

hari pertama masuk kerja


'masuk dengan penuh semangat...hari yang indah dengan harapan baru"

hik3

seminggu lepas tu...mata mula lah berpinar dan kepala rasa pening
sebab asek tengok duit dan number yang berjuta..juta...

huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111507 saat. Lajunya....