Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
alongmina: 12 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
budakbesar: 29 hari yang lalu
azemi: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Terima kasih UKHWAH


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Terima kasih UKHWAH

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Terima kasih UKHWAH

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 14:57


assalammualaikum wr wb
^_^ syukur ke hadrat ilahi kerana ana ditemukan dengan web site yang banyak membantu ana dalam penghijrahan diri ana.. ana hanya ign meluahkan rasa hati pada ukhwah yang lama ana pendam..
ana mula mengenali ukhwah sebelum ia dinamakan ukhwah. masa tu ana baru saja form 3.di situ ana kenal kang, sultanah/kak hanan dan 3 sahabat ana nawwal dan pejuang dan kak sesejuksalju.. mereka lah insan terawal yang ana kenal. if kak hanan ingat lagi, ana selalu mesej akak di portal tu bertanyakan cara menjahit tudung labuh. sebenarnya di hati ana, portal ni dapat membimbing ana dan mengigtkn ana tentang Islam dan Allah. pengaruh portal ni sangat hebat untuk diri ana. ana hanya seorang pelajar sekolah cina pada masa tu, dan melalui portal ni ana belajar tentang keindahan ISLAM. selapas beberapa tahun portal bertukar nama kepada sebuah portal yang gah PORTAL UKHWAH.. alhamdulillah, ana gembira.. namun ada 1 saja perubahan tapi bukan pada portal ni tapi pada insan2 yang menjadi ahli pada portal ini. berdasarkan pgalaman ana, dlunya ana rasa percaya pada ahli portal ni tapi sejak kblkgan ni ada ahli maksud ana ahli lelaki yang boleh ana katakan tak boleh untuk dipercayai.. ana sedih.. namun ana sangat sayangkan portal ni dan ana tak nak portal ni dicemari dengan manusia yang tak berniat baik..tak perlu ana sebutkn nama mereka namun ana berharap mereka akan berubah dan sedar akan kesilapan mereka..

buat kang dan kak hanan... thanks a lot.. kang dan kak hanan dah buat banyak kebaikkan.. kak hanan, ketabahan akak adalah contoh terbaik buat setiap muslimah ^_^


sayang UKHWAH
ikhlas drku bibi raihana / smile_roses

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-07 16:56


alhamdulillah..
besar pengaruh ukhwah pada ana juga..
penghijrahan besar untuk ana bertudung labuh..
alhamdulillah..dah 2 tahun..
semoga kita sama-sama dapat istiqamah dengan jalan Allah..
amiin..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:13


sebenarnya saya dah lama jadi tetamu ukhwah...lebih setahun yang lalu..saya pelanggan tazkirah kat ukhwah..masuk, save tazkirah dan keluar...tak pernah terfikir pula nak jadi ahli..tiba-tiba saja hati terbuka...sebab tu lah baru sebulan lebih join dah jadi ahli 4 bintang..

ada buat pilihan tapi bagi saya ukhwah lebih Islamic dan kandungan tak terlalu berat...jadi saya pilih ukhwah..

sejak join ukhwah hidup saya lebih ceria dan saya dapat persekitaran Islamic yang saya cari..

walaupun tak pernah jumpa sesiapa ahli ukhwah tapi saya seronok bila kebetulan online dengan syahidatul, mujahidah_muslimah, muslimah_johor, najah_musla, sayatetapsaya,kakisamun,naruto-san dan ibnu_musa...sebabnya merekalah yang selalu saya nampak online masa saya mula-mula join uhkwah dulu..selalu nak gelak baca posting sayatetapsaya dan kakisamun...jangan marah..

thanks Allah, thanks ukhwah... :-) :-) :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 11:54


saya pun nak ucapkan tahniah kerana banyak perkara untuk kebaikan diri yang saya perolehi kat ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 15:42


salam...
emmm..betul itu...ukhwah banyak beri perubahan pada saya setelah diperkenalkan oleh sahabat di tempat belajar yang sama...semua kndgnnya memberi ilmu dan pengetahuan...teruskan usaha anda...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 15:45


saya pun...alhamdulillah....mencari ilmu tak kira di mana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 01-10-07 15:51


Pada 01-10-07 11:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya saya dah lama jadi tetamu ukhwah...lebih setahun yang lalu..saya pelanggan tazkirah kat ukhwah..masuk, save tazkirah dan keluar...tak pernah terfikir pula nak jadi ahli..tiba-tiba saja hati terbuka...sebab tu lah baru sebulan lebih join dah jadi ahli 4 bintang..

ada buat pilihan tapi bagi saya ukhwah lebih Islamic dan kandungan tak terlalu berat...jadi saya pilih ukhwah..

sejak join ukhwah hidup saya lebih ceria dan saya dapat persekitaran Islamic yang saya cari..

walaupun tak pernah jumpa sesiapa ahli ukhwah tapi saya seronok bila kebetulan online dengan syahidatul, mujahidah_muslimah, muslimah_johor, najah_musla, sayatetapsaya,kakisamun,naruto-san dan ibnu_musa...sebabnya merekalah yang selalu saya nampak online masa saya mula-mula join uhkwah dulu..selalu nak gelak baca posting sayatetapsaya dan kakisamun...jangan marah..

thanks Allah, thanks ukhwah... :-) :-) :-)



hah....ye ke... :-o
ni yang buek eden malu ni....mano eden nok lotak muko ni....hish...
tak baik eh...golakkan orang bulan ramadhan ni..... :-)

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 01-10-07 15:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 16:01


Ahamdulillah...saya pun bersyukur sangat ada ukhwah ni...dapat banyak info yang berguna kat sini...dapat eratkan silaturrahim sesama sahabat dan sahabiah.... :-) :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

  


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 16:57


salam ukhwah


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 17:11


eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 11:36


Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


tak sabar menunggu jemputan.... :roll:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 13:03


Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


tak mengapa lagi ramai orang dijemput lagi banyak dapat hadiah :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:57


Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


huhuhuhu.... jangan lupa cik ismi_atikah yang jauh ni... :-D :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-10-07 17:03


Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


Jemput jangan tak jemput. Calon dah ada tunggu apa lagi?


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:05


yup betul tu..ukhwah is the best website in the world. hidup ukhwah.com!!! semoga perjuangan ini akan berterusan :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:05


Pada 02-10-07 16:57 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

eh sakinahazzahra... saya orang 1st ye. macam rasa terharu dan famous pula hehehe...

kalau saya pulak nak listkan sahabat2 yang dekat di hati saya di portal ni, tak cukup tangan pula hehe.. ramai sangat. :-D ada yang dah tak aktif di ukhwah. saya rindu sangat... hu~

apa pun, saya terima sebarang persahabatan yang dihulurkan. ukhwah best.. :-)


p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


huhuhuhu.... jangan lupa cik ismi_atikah yang jauh ni... :-D :-P


nak juga...nak juga...

jangan lupa kat mohamad ye.. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:33


adushh awat ramai nor yang quote ni.. huk huk. ishh malu eden. lain kali kena lebih berhati-hati dengan posting ni... huuu

tak ada icon malu nak guna. Kalau tak nak guna. huhu.. :malu:

p/s: sila berbalik kepada topik. Terima kasih UKHWAH kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 17:37


Assalamualaikum...
cuba ambil icon malu tu di ym...boleh agaknya...

P/S : kena berhati² di jalanraya cik syahidatul...sekarang ni..semua ada tiket melayari ukhwah.....bukan yang bernombor 1234 dan 12345 saja...... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:46


erk, apa kaitan nombor 1234 dan 12345...?
ana terkonfius lah pula...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 17:54


hehehe... :lol: boleh ke ambil YM punya... tetapsaya try buat.. :-D

ni cik ismi atikah.... http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=891&forum=1

:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 18:03


Assalammualaikum wr wb
alhamdulillah.. ramai yang dapat berbuat penghijrahan yang baik dr ukhwah.com.. syukur pada Allah... thanks ukhwah.. sayang ukhwah ^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 02-10-07 18:20


Alhamdulillah...ana doakan ukhwah berjaya capai matlamat yang dituju..
Amin.................

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:38


Assalamualaikum...
syahidatul : saya tak pandai...bukan ke syahidatul pandai bab² IT ni...
ismi_atikah : dah faham ke belum.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:43


terima kasih juga............dapat banyak info juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 11:46


mekaceh

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:46


Pada 03-10-07 11:38 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
syahidatul : saya tak pandai...bukan ke syahidatul pandai bab² IT ni...
ismi_atikah : dah faham ke belum.....




sayatetapsaya selalu mengkonfiuskan orang... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:50


ye lah banyak info kat ukhwah ni....ramai kawan juga...walaupun tak bersua ukhwah tetap terjalin...:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:56


sakinahazzahrah.......situasi kita sama.saya pun dah lama jadi tetamu ukhwah..tapi tak pena tfkr jadi ahli dan kenl2 dengan sahabat ukhwah yang lain.walau tak bersua muka ukhwah tu tetapi terjalin.semoga ukhwah takkan terkubur.......banyak ilmu boleh d perolehi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:09


Pada 03-10-07 11:38 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
syahidatul : saya tak pandai...bukan ke syahidatul pandai bab² IT ni...
ismi_atikah : dah faham ke belum.....



pasal icon dari YM bawa ke sini tu, tak boleh lah rasanya tetapsaya... huhuhu...

bila pulaknye saya pandai IT.

oh ya.. masuk ukhwah.com ni juga boleh berkenalan dengan sahabat2 dari pelbagai bidang.. hehe :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 18:22


Pada 03-10-07 11:38 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
syahidatul : saya tak pandai...bukan ke syahidatul pandai bab² IT ni...
ismi_atikah : dah faham ke belum.....



sayatetapsaya: faham dah... patut pjgkn sikit... 12345678..
masuk sekali no ana... 5678... hehehe..

cik syahidatul: jzkkk


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 19:31


Assalamualaikum mawar_tersenyum, apa khabar?
Smile_roses adalah 'orang lama' bermula dari Hanan.com.my
Dulu dekat sangat di UM, tapi tak pernah berjumpa.
Sekarang di Perak. Sudah jadi Doktor ke sahabat kita ini?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-10-07 19:44


Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


alhamdulillah..dah ketemu ek calonnya shye..dah tetap tarikh tu shye..jangan lupa beritahu orang kat sini..hantar offline mesej kat YM pun jadi lah shye... :-P :-D :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 22:08


Pada 01-10-07 11:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya saya dah lama jadi tetamu ukhwah...lebih setahun yang lalu..saya pelanggan tazkirah kat ukhwah..masuk, save tazkirah dan keluar...tak pernah terfikir pula nak jadi ahli..tiba-tiba saja hati terbuka...sebab tu lah baru sebulan lebih join dah jadi ahli 4 bintang..

ada buat pilihan tapi bagi saya ukhwah lebih Islamic dan kandungan tak terlalu berat...jadi saya pilih ukhwah..

sejak join ukhwah hidup saya lebih ceria dan saya dapat persekitaran Islamic yang saya cari..

walaupun tak pernah jumpa sesiapa ahli ukhwah tapi saya seronok bila kebetulan online dengan syahidatul, mujahidah_muslimah, muslimah_johor, najah_musla, sayatetapsaya,kakisamun,naruto-san dan ibnu_musa...sebabnya merekalah yang selalu saya nampak online masa saya mula-mula join uhkwah dulu..selalu nak gelak baca posting sayatetapsaya dan kakisamun...jangan marah..

thanks Allah, thanks ukhwah... :-) :-) :-)



baguslah sakinahazzahra aktif dalam ukhwah. insyaAllah boleh membawa sumbangan berharga pada ukhwah dan ahli-ahlinya. :)



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 22:12


Assalamualaikum...
sakinah : apa lagi yang mengompiuskan neuron di mindamu eh...
pencintamu : welkam...welkam...ramai mereka yang bebaik ni...
syahidatul : dah boleh jadi moderator tu..kira pandaila...kalau tak pandai..buat-buat pandai..mesti boleh...(banyak belajar daripada syahidatul ni...)..arigato...sensei...
atikah : saya dah bagi..hadiah sepotong tiket yang dipotong dua...kongsi eh...cik hanan kita ada satu saja tiket tu...

P/S : andainya sakinah faham...habislah dia hubungkait lagi dengan topik2 lain...nanti ada pula lagi yang join...nafisah...ibnu_musa...nailah_miz...makin termeriah lah jawabnya dunia hijau ni... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:23


Pada 03-10-07 19:44 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


alhamdulillah..dah ketemu ek calonnya shye..dah tetap tarikh tu shye..jangan lupa beritahu orang kat sini..hantar offline mesej kat YM pun jadi lah shye... :-P :-D :-P



saya siap invite seorang-seorang nanti.. tak datang siap lah hehehe

pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 03-10-07 23:27 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:29


Pada 03-10-07 23:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.



:lol: :lol: :lol:
entahlah bagaimana ni ye...

[ Telah diedit oleh: sayatetapsaya pada 03-10-07 23:29 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:29


tuan sayatetapsaya......
semua foorum tuan kaitkan ye....
huhuhu....

p/s: terima kasih ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:33


Pada 03-10-07 23:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



saya siap invite seorang-seorang nanti.. tak datang siap lah hehehe

pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.



salam...
cik syahidatul... andai dah nak apa salahnya...

p/s: jadi, harus bagaimana..? :lol: :lol: :lol: :-o :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:34


Assalamualaikum...
bukan saya...mereka ni...saya baru tinggal doblas puloh minit..habis mereka2 ni kaitkan antara satu sama lain...tak boleh nak kata apa...orang kata...kenok go...huhu... :oops:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:39


Pada 03-10-07 23:33 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



saya siap invite seorang-seorang nanti.. tak datang siap lah hehehe

pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.



salam...
cik syahidatul... andai dah nak apa salahnya...

p/s: jadi, harus bagaimana..? :lol: :lol: :lol: :-o :-P




kak shye..kalau nak walimah nanti jangan lupa jemput strawberry tau.. :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 23:40


Pada 03-10-07 23:39 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:33 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 23:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



saya siap invite seorang-seorang nanti.. tak datang siap lah hehehe

pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.



salam...
cik syahidatul... andai dah nak apa salahnya...

p/s: jadi, harus bagaimana..? :lol: :lol: :lol: :-o :-P




kak shye..kalau nak walimah nanti jangan lupa jemput strawberry tau.. :-P


lagi...dan lagi...dan lagi...
macam energizer lah pulak..



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:50


dah habis semua dikaitkan. nanti orang lain baca forum ni nanti jadi confuse semuanya... hehehe... tuan awaktetapawak ni... :-D

Pada 03-10-07 23:33 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!



salam...
cik syahidatul... andai dah nak apa salahnya...

p/s: jadi, harus bagaimana..? :lol: :lol: :lol: :-o :-P



hehe... jadi, harusnya kita berenti bicara tentang saya donk. kok lambat lagi walimahnya. bisa saja diundang semua kapan sudah datang tarikhnya.. :-D :lol:

p/s: belasah punya bahasa indon...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 03-10-07 23:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 23:54


aduh cik stroberi purple.. join sekaki nampak.. huk huk~

p/s: huuuu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-07 00:04


Pada 03-10-07 23:54 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

aduh cik stroberi purple.. join sekaki nampak.. huk huk~

p/s: huuuu...


jangan lah marah kak shye..kalau geram kat strawberry pun, boleh denda kalau kita jumpa time iftar nanti..hehe :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 00:06


cik syahidatul :
adess... menangis org indon baca nya...
terasa macam pelik saja....

tuan tetap : doblas puloh minit...? alahai... macam adik bongsu ana pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 01:00


salam...

macam-macam lah antum semua ni...

tergelak seorang-seorang ana kat bilik ni...

:lol: :lol: :lol:

habis semua masuk..

:lol: :lol: :lol:


haa...kan dah..

ana tak boleh nak henti gelak..

:lol: :lol: :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 01:56


Pada 04-10-07 01:00 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

haa...kan dah..

ana tak boleh nak henti gelak..

:lol: :lol: :lol:



iskkk bahaya tu mohamad..
nanti karang tercekik anak tkak baru tahu...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 06:43


Bismillah...

assalamualaikumwarahmatullah...

Pertama sekali ana ingin mengucapkan "alhamdulillah"

semenjak ana mengenali ukhwah.com ini, dapatlah ana perbaiki diri dengan ilmu2 yang didapati dan juga dari semangat "pejuang" rakan-rakan ukhwah.com ini.

Dengan melihat sahaja, ana dah dapat rasa "aura" itu. ada semangat untuk meneruskan perjuangan. :-)



Syukran wahai sahabat-sahabat ukhwah.com sekalian...

P/S: Sahabat tetap dihati... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 06:44


dah, cukup cukup. sila kembali ke pangkal topik. Terima kasih UKHWAH.

saya pun nak ucap terima kasih pada ukhwah. sebab ukhwah ni saya selalu guna untuk hilangkan ngantuk, terutama lepas subuh dan lepas asar. dan ketika waktu study. dan isi masa senggang before zuhur. huhuhu.. kadang-kadang tak larat nak gelak jugak dengan posting merapu2. contohnya topik
semut merah yang kecil tu. huk huk~ penat layan. hoho

:-P :-D


p/s: dah tahu dah. kalau ada diatetapdia, cik ismi_atikah, tambah lagi dengan mohamad, sakinah, nailah, nafisah.. merapu jadinya. haru biru topik, menyimpang habih... huhuhu..


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 04-10-07 06:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:16


Pada 04-10-07 06:44 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

dah, cukup cukup. sila kembali ke pangkal topik. Terima kasih UKHWAH.

:-P :-D

p/s: dah tahu dah. kalau ada diatetapdia, cik ismi_atikah, tambah lagi dengan mohamad, sakinah, nailah, nafisah.. merapu jadinya. haru biru topik, menyimpang habih... huhuhu..



itulah lebihnya portal ukhwah.... indahnya jalinan ukhwah, walaupun kebanyakkan tidak pernah bersua malah tidak jugak pernah mengenali.... tapi ahli2nya mampu untuk berkomunikasi...
uhuk uhuk uhuk...

p/s: merapu ka cik syahidatul...?? cik ismi_atikah tak termasuk ek... tuan tetap saja....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:18


Pada 04-10-07 06:44 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

dah, cukup cukup. sila kembali ke pangkal topik. Terima kasih UKHWAH.

saya pun nak ucap terima kasih pada ukhwah. sebab ukhwah ni saya selalu guna untuk hilangkan ngantuk, terutama lepas subuh dan lepas asar. dan ketika waktu study. dan isi masa senggang before zuhur. huhuhu.. kadang-kadang tak larat nak gelak jugak dengan posting merapu2. contohnya topik
semut merah yang kecil tu. huk huk~ penat layan. hoho

:-P :-D


p/s: dah tahu dah. kalau ada diatetapdia, cik ismi_atikah, tambah lagi dengan mohamad, sakinah, nailah, nafisah.. merapu jadinya. haru biru topik, menyimpang habih... huhuhu..


salam..

eh..

nama ana pun ada ke?

ala...sedih nya.. :roll:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:19


ada. cik ismi pun. cuba baca betul-betul. :-D


Pada 04-10-07 07:18 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam..

eh..

nama ana pun ada ke?

ala...sedih nya.. :roll:



sebab dikaitkan dengan semua2 topik sekali.. :-D

p/s: maaf, gurau.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 04-10-07 07:21 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:32


Pada 04-10-07 07:19 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ada. cik ismi pun. cuba baca betul-betul. :-D


Pada 04-10-07 07:18 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam..

eh..

nama ana pun ada ke?

ala...sedih nya.. :roll:



sebab dikaitkan dengan semua2 topik sekali.. :-D

p/s: maaf, gurau.


owh ye ke...

:-D :-P :lol:

ok..ok...
selepas ini dah tak nak merapu lagi... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 07:34


Pada 04-10-07 07:18 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam..

eh..

nama ana pun ada ke?

ala...sedih nya.. :roll:



alahai, sesedih pula di pagi hari 22 ramadhan ni...
jangan begitu mohamad...
ceriakan hari anda dengan darlie... :-D :-P :-)

p/s: nama ismi_atikah tetap takded cik syahidatul... (aiyarkk... buat-buat tak nampak..) :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:08


tetap tenang apa jua ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 08:09


mohamad jangan sedih sangat. nanti sedih sangat nangis lepas itu batal puasa..
haaaa

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:19


Pada 01-10-07 11:13 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya saya dah lama jadi tetamu ukhwah...lebih setahun yang lalu..saya pelanggan tazkirah kat ukhwah..masuk, save tazkirah dan keluar...tak pernah terfikir pula nak jadi ahli..tiba-tiba saja hati terbuka...sebab tu lah baru sebulan lebih join dah jadi ahli 4 bintang..

ada buat pilihan tapi bagi saya ukhwah lebih Islamic dan kandungan tak terlalu berat...jadi saya pilih ukhwah..

sejak join ukhwah hidup saya lebih ceria dan saya dapat persekitaran Islamic yang saya cari..

walaupun tak pernah jumpa sesiapa ahli ukhwah tapi saya seronok bila kebetulan online dengan syahidatul, mujahidah_muslimah, muslimah_johor, najah_musla, sayatetapsaya,kakisamun,naruto-san dan ibnu_musa...sebabnya merekalah yang selalu saya nampak online masa saya mula-mula join uhkwah dulu..selalu nak gelak baca posting sayatetapsaya dan kakisamun...jangan marah..

thanks Allah, thanks ukhwah... :-) :-) :-)



terima kasih sakinahzahrah.....terharunya nama saya tersenarai juga....kelakar ek dengan posting syatetapsaya dengan kakisamun....mereka memang kelakar...apa2pun salam ukhwah ye...ukhwah juga memberi banyak makna pada saya :-)


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:22


Pada 04-10-07 08:09 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

mohamad jangan sedih sangat. nanti sedih sangat nangis lepas itu batal puasa..
haaaa



nangis, batal puasa??

o saya tau, orang bagi gula2 dia ambik tak sedar dah masuk mulut...
eh, tak juga, kalau tak sengaja tak batal :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:27


kasih najah_musla diterima..terima kasih sebab memberi kasih..saya pun
nak bagi kasih sayang, terimalah.. :-)

moga ukhwah berkekalan walaupun tak pernah jumpa :-) :-) :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 04-10-07 08:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:30


Pada 03-10-07 23:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-10-07 19:44 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-10-07 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: nanti bila saya buat walimah, aduhai ramai nya nanti nak kena jemput daripada ukhwah. hihihi :lol:


alhamdulillah..dah ketemu ek calonnya shye..dah tetap tarikh tu shye..jangan lupa beritahu orang kat sini..hantar offline mesej kat YM pun jadi lah shye... :-P :-D :-P



saya siap invite seorang-seorang nanti.. tak datang siap lah hehehe

pengumuman penting: cik syahidatul belum nak kahwin lagi ya. mereka ni sajeje.. huhu. sekian terima kasih.



wahwahwah....betul ni cik syahidatul nak invite setiap org....bagus!banyak handiah menanti anda!hehehe


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:35


Pada 04-10-07 06:44 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

dah, cukup cukup. sila kembali ke pangkal topik. Terima kasih UKHWAH.

saya pun nak ucap terima kasih pada ukhwah. sebab ukhwah ni saya selalu guna untuk hilangkan ngantuk, terutama lepas subuh dan lepas asar. dan ketika waktu study. dan isi masa senggang before zuhur. huhuhu.. kadang-kadang tak larat nak gelak jugak dengan posting merapu2. contohnya topik
semut merah yang kecil tu. huk huk~ penat layan. hoho

:-P :-D


p/s: dah tahu dah. kalau ada diatetapdia, cik ismi_atikah, tambah lagi dengan mohamad, sakinah, nailah, nafisah.. merapu jadinya. haru biru topik, menyimpang habih... huhuhu..



sakinah tu sakinahazzahra?

kalau ya, saya mewakili semua nama yang tersenarai, kami tak merapu atau menyimpang tapi kami bergurau sambil mengingatkan dan mengingatkan sambil bergurau... :-) :-) :-)

tapi kalau ada yang menyimpang tak disengajakan kami lantik syahidatul untuk betulkan ke cerita asal :-)

p/s: tiada kes makan hati kat sini, saja terus menjalin ukhwah :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:38


Pada 04-10-07 08:27 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kasih najah_musla diterima..terima kasih sebab memberi kasih..saya pun
nak bagi kasih sayang, terimalah.. :-)

moga ukhwah berkekalan walaupun tak pernah jumpa :-) :-) :-)



hehe....terima kasih terima kasih saya....huhu.....
topic ni dah jadi topic rojak...tapi kelakar kan....sian syahidatul kat jadi mangsa topic ni... :lol: syahidatul betul-betul dapat menceriakan topik ni..... :-D


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 08:57


assalamualaikum..hamba nak tumpang lalu.. :-P


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 11:22


Pada 04-10-07 08:57 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..hamba nak tumpang lalu.. :-P



Assalamualaikum...
lalu...lalula..lalu mana² yang boleh...

diatetapdia... :-o
awaktetapawak.... :-o :-o
tuan tetap..... :-o :-o :-o

tapi kan...Kenapa saya yang dipersalah...sedihnya....saya cuma sampaikan apa yang patut saja...mengikut nada dering yang sedikit menghiburkan...tapi, Kenapa saya yang disalahkan...Kenapa kesalahan diletakkan di bahu saya...saya cuma saya..sayatetapsaya...saya tetap tak salah...bukan saya tetap salah....
sedihla.... :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:03


SALAM ALAIK..
ALHAMDULILLAH...ana start kenal ukhwah masa mla2 jejakkn kaki kat U... ALHAMDULILLAH,sampai hari ini still di sini...ana kenal ukhwah ni pun scara xsngaja...kbtuln ada seorang hmba ALLAH tu ngah bka portal ni...rasa macam tertarik saja...tapi sampai lani hmba ALLAH tu tak tahu yang ana join portal ni:-)
Apa pun..bla ana rasa hati macam kosong...kat sini lah ana posting...sebab ana akan bka dan baca kisah2 yang boleh mnginsfkn dari dan mngingtkn dari ana...ALHAMDULILLAH...skurg2nya tenag sikit hati...jangan dbiarkn kosong tanpa diisi dengan ilmu...tapi Apa pun...kena lah pandai pilih bhgn2 nya...kalau apa yang kita nak tu brmnfaat..insyaALLAH kita akan dapat pelajari sesuatu...biar skcil zarah pun ilmu tu...tapi jika diamalkn...insyaALLAH bsar gnjarannya...Sekadar berkongsi pandangan:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:15


Pada 04-10-07 11:22 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 08:57 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..hamba nak tumpang lalu.. :-P



Assalamualaikum...
lalu...lalula..lalu mana² yang boleh...

diatetapdia... :-o
awaktetapawak.... :-o :-o
tuan tetap..... :-o :-o :-o

tapi kan...Kenapa saya yang dipersalah...sedihnya....saya cuma sampaikan apa yang patut saja...mengikut nada dering yang sedikit menghiburkan...tapi, Kenapa saya yang disalahkan...Kenapa kesalahan diletakkan di bahu saya...saya cuma saya..sayatetapsaya...saya tetap tak salah...bukan saya tetap salah....
sedihla.... :-(



janganlah sedih sayatetapsaya..kami semua fahamlah..tiada
yang salahkan sts tapi sts dihargai.. menyampaikan apa
yang patut dengan nada yang sikit menghiburkan... teknik
yang baik tu..teruskan...jangan sedih..kami faham..tiada
gurauan sts yang keluar batas, yang disampaikan pun bagus2 belaka..ringkas tapi membina...jangan sedih2 lagi tau :-)
kalau sts sedih sebab ni saya pun taknak bernada menghiburkan lagilah


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 04-10-07 12:18 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:17


Assalamualaikumwarahmatullah....

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 04-10-07 07:34

alahai, sesedih pula di pagi hari 22 ramadhan ni...
jangan begitu mohamad...
ceriakan hari anda dengan darlie... :-D :-P :-)
hehe.... tak sedih lah ukhti...
saja testing suara saja.. :-D :-P

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 04-10-07 08:09

mohamad jangan sedih sangat. nanti sedih sangat nangis lepas itu batal puasa..
haaaa


eh... ni seorang lagi ni..
ana tak sedih lah... saja saja testing suara. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:22


Assalamualaikumwarahmatullah....

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 04-10-07 07:34

alahai, sesedih pula di pagi hari 22 ramadhan ni...
jangan begitu mohamad...
ceriakan hari anda dengan darlie... :-D :-P :-)
hehe.... tak sedih lah ukhti...
saja testing suara saja.. :-D :-P

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 04-10-07 08:09

mohamad jangan sedih sangat. nanti sedih sangat nangis lepas itu batal puasa..
haaaa


eh... ni seorang lagi ni..
ana tak sedih lah... saja saja testing suara. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 12:23


maaf...

terposting 2 kali..

maaf..

PC hang lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 12:51


Pada 04-10-07 12:15 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


janganlah sedih sayatetapsaya..kami semua fahamlah..tiada
yang salahkan sts tapi sts dihargai.. menyampaikan apa
yang patut dengan nada yang sikit menghiburkan... teknik
yang baik tu..teruskan...jangan sedih..kami faham..tiada
gurauan sts yang keluar batas, yang disampaikan pun bagus2 belaka..ringkas tapi membina...jangan sedih2 lagi tau :-)
kalau sts sedih sebab ni saya pun taknak bernada menghiburkan lagilah



sts....huhu...ada nick baru lah pula....
lepas ni nak serius lah....serius melawak....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:12


Assalamualaikum...terima kasih banyak-banyak ukhwah.com..banyak manfaat yang dapat diperolehi dari sini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 13:29


Terima kasih juga buat...

**Ummimq, kaunselor UKHWAH
**MT dan AJK2 yang sering berusaha mengadakan program2
**Warga Ukhwah yang sentiasa menyokong
**pembuka topik - bila lagi nak berjumpa..


TERIMA KASIH SEMUA..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-10-07 13:44


Assalamualaikum wwt...

Seringat ana..ana 'declare' dengan ukhwah ini time ana taip perkataan 'UKHWAH' kat yahoo untuk cari information bagi menyiapkan assignment ana..

Apa-apa pun thank a lot ukhwah.com..tanpa ukhwah siapa lah ana :-D ;-) ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:13


Buat semua warga Ukhwah wa ima Muslimin wa ima Muslimat...

Terima kasih pada diri sendiri kerana antum sendiri yang menceriakan Ukhwah. Syukran kerana percayakan Ulhwah dalam sebahagian perkongsian hidup anda.

Salam Ukhwah...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 04-10-07 14:14 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:48


Pada 04-10-07 12:23 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

maaf...

terposting 2 kali..

maaf..

PC hang lah..


Allahu Akbar..
tak larat ana nak gelak lagi.. :lol:
mohamad sampai hang pc dia.. :-D


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:54


Pada 04-10-07 14:48 , raudhah84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 12:23 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

maaf...

terposting 2 kali..

maaf..

PC hang lah..


Allahu Akbar..
tak larat ana nak gelak lagi.. :lol:
mohamad sampai hang pc dia.. :-D


salam..

hehe... jangan lah gelakkan ana..

malu ar..

entah tiba-tiba saja PC boleh hang...

agak2 nya..

PC pun nak tercabut processor dia, sebab tak tahan gelak. :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 14:58


saya main taip saja ukhwah, tak sangka betul-betul ada...ukhwah antara penyumbang utama mengubah hidup saya seluruhnya..
sumber ilmu dan tazkirah... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 04-10-07 15:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-10-07 15:06


saya jumpa ukhwah dalam satu kejadian eksiden...
carik2 info tereksiden pula dengan portal ni..
best :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 15:15


saya kawan yang kenalkan...tapi dia dah berkahwin...
nick dia tak silap raihanafirdaus.semoga dia bahagia hingga ke akhir hayat...
Amin.dulu saya jarang online sebab tiada kemudahan internet kat office sekarang...anytime sebab guna wireless...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:01


Assalamualaikum....
member yang kenalkan...
tapi...malu lah nak cerita kisah dia...
hish...
apapun...trimash...ukhwah...
ai lap yu..nehe santo ye...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:02


Pada 04-10-07 11:22 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



tapi kan...Kenapa saya yang dipersalah...sedihnya....saya cuma sampaikan apa yang patut saja...mengikut nada dering yang sedikit menghiburkan...tapi, Kenapa saya yang disalahkan...Kenapa kesalahan diletakkan di bahu saya...saya cuma saya..sayatetapsaya...saya tetap tak salah...bukan saya tetap salah....
sedihla.... :-(



siapa yang mempersalahkan tuan tetap...??
jangan sesedih....
tuan tetap... tetap..... :-D :-P :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:31


Assalamualaikum...
tak adalah ismi_atikah....
sajehjer...
nak sedih jugak..Kenapa ye....entah......



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:43


munkin tuan tetap nak bersdih jugak sebab.....

memang suka men sesedih ni...
dan mungkin jugak...
sedih mengenangkan ramadhan yang hanya brbaki sepotong dua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:46


Pada 04-10-07 16:02 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-10-07 11:22 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!



tapi kan...Kenapa saya yang dipersalah...sedihnya....saya cuma sampaikan apa yang patut saja...mengikut nada dering yang sedikit menghiburkan...tapi, Kenapa saya yang disalahkan...Kenapa kesalahan diletakkan di bahu saya...saya cuma saya..sayatetapsaya...saya tetap tak salah...bukan saya tetap salah....
sedihla.... :-(



siapa yang mempersalahkan tuan tetap...??
jangan sesedih....
tuan tetap... tetap..... :-D :-P :-)


:lol: :lol:

bila pula sayatetapsaya tukar nick name??

:lol: :lol:

habis lah..

nanti ramai-ramai masuk... Quote...sampai pening kepala ramai-ramai...

:lol:

last2.... nama2 yang seperti yang sebelum ini akan kena marah. :-D :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:53


Assalamualaikum...
itulah...mohamad...
nama saya dah bertukar...
awaktetapawak..
diatetapdia...
tuan tetap...
aduihh...
bingit kepala gue...

apa maksud mohamad ye..kena marah...macam sebelum ni....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 16:56


Assalamualaikum..
atikah...kita meman suka mensensedih ni...
sebab..kita tak layak untuk bergumbira..
lantaran maksiat yang menodai hati...
sehingga hitam dikerjakannya...
orang lain nak makan hati pun takut....
ramadhan...adakah aku makin jauh dari rahmat, keampunan dan kelepasan dari api neraka......
sedeyh lah....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 16:57


Pada 04-10-07 16:53 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
itulah...mohamad...
nama saya dah bertukar...
awaktetapawak..
diatetapdia...
tuan tetap...
aduihh...
bingit kepala gue...

apa maksud mohamad ye..kena marah...macam sebelum ni....


waalaikumsalam..w.b.t.

bukan marah...

cuma kena perli saja.. dengan seorang tu...

hehe...jangan marah ye. (siapa yang terasa). :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:05


tuan tetap : insaf... insaf...
bagus, langkah baru....

mohamad: takpelah kena perli... ambil yang jernih, buang yang kurang jernih... sedekahkan yang manins...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-10-07 17:18


Assalamualaikum...
mohamad : dah faham....... :-D memang kena waspadefty sikit..
ismi_atikah : sejauh mana keinsafan tu...adakah hanya sekadar di nukilan yang singgah di layar maya...yang tidak langsung tersemat di hati...dan digerakkan dengan seluruh indera.....
sukarnya....



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 17:25


Pada 04-10-07 17:05 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

tuan tetap : insaf... insaf...
bagus, langkah baru....

mohamad: takpelah kena perli... ambil yang jernih, buang yang kurang jernih... sedekahkan yang manins...


hehehe...

ana tak ambil hati pun..

saja nak test ukhti shy..

dia tau ke tidak ni.. :-D


alamak...

kalau dia tahu...

kat Iftar nanti, siaplah ana... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 23:55


maaf mencelah..nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada sahabat2 ukhwah yang rajin berbalas PM dengan saya...tak payah lah nak sebut2 nama mereka nanti ada yang famous pula..huhu...anyway moga ukhwah kita semua berkekalan...

p/s: hope saya bukan lelaki yang smile_roses maksudkan yang tak bolhe dipercaayai disini...hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 09:40


Ukhwah....emmm...walaupun wajah tidak dilihat...sebenarnya didalam ukhwah ni banyak perkara yang berlaku..
pahit, manis ..masam-masam manis...kelat..perasaan marah, sakit hati, sayang , kasihan, hatta cinta..semuanya kalau saudara saudari perasan kadangkala dapat dilihat dari coretan didalam ni..

ada yang bertemu cinta di ukhwah ni berterusan ke jinjang pelamin, ada yang putus...

ada yang dari keseorangan bila masuk ukhwah ni dan mendapati ribuan yang sudi berkawan dengannya..

ada yang dapat selesaikan problemanya apabila bila mendapat khidmat "tuan penasihatnya" didalam ukhwah ini...

ada yang masuk ukhwah ni tiap-tiap hari untuk "berjumpa" secara online... even kalau tak berbalas mesej pun , kalau dapat melihat coretan seseorang yang diminati pun dah cukup menceriakan hatinya.

ada yang masuk ukhwah untuk jejak sahabat, mencari kawan lama dan baru...

ada yang masuk ukhwah untuk melombong ilmu yang ada...

pokoknya... segalanya berlaku disini...memberi pengalaman, pengajaran untuk kehidupan dunia dan akhirat

dan saya tak terkecuali...thanks ukhwah...forever...
[ Telah diedit oleh: zulman pada 05-10-07 09:55 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 09:58


Pada 04-10-07 08:38 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!



hehe....terima kasih terima kasih saya....huhu.....
topic ni dah jadi topic rojak...tapi kelakar kan....sian syahidatul kat jadi mangsa topic ni... :lol: syahidatul betul-betul dapat menceriakan topik ni..... :-D



hehehe.. tahu tak mengapa. ke mana saja menjadi mangsa... :-D najah nak jadi mangsa jugak? hehe :-D

tak kisah pun. asik tergelak saja dengan kerenah semua2 di sini.. :-)

!!! QUOTE !!!



wahwahwah....betul ni cik syahidatul nak invite setiap org....bagus!banyak handiah menanti anda!hehehe



ehehe.. dah, cukup cukup... huhu.

Pada 04-10-07 08:35 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!



sakinah tu sakinahazzahra?

kalau ya, saya mewakili semua nama yang tersenarai, kami tak merapu atau menyimpang tapi kami bergurau sambil mengingatkan dan mengingatkan sambil bergurau... :-) :-) :-)

tapi kalau ada yang menyimpang tak disengajakan kami lantik syahidatul untuk betulkan ke cerita asal :-)

p/s: tiada kes makan hati kat sini, saja terus menjalin ukhwah :-)



hehe.. bergurau tak mengapa tapi kekadang risau juga bila silent readers jadi pening kepala tengok lawak2 merapu... huhuhu..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 09:59


Pada 04-10-07 08:57 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..hamba nak tumpang lalu.. :-P



waalaikummussalam... lah, kak sadiqah, lalu saja? potong sekali rumput2 tu.... :-P :lol:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 10:04


Pada 05-10-07 09:40 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Ukhwah....emmm...walaupun wajah tidak dilihat...sebenarnya didalam ukhwah ni banyak perkara yang berlaku..
pahit, manis ..masam-masam manis...kelat..perasaan marah, sakit hati, sayang , kasihan, hatta cinta..semuanya kalau saudara saudari perasan kadangkala dapat dilihat dari coretan didalam ni..

ada yang bertemu cinta di ukhwah ni berterusan ke jinjang pelamin, ada yang putus...

ada yang dari keseorangan bila masuk ukhwah ni dan mendapati ribuan yang sudi berkawan dengannya..

ada yang dapat selesaikan problemanya apabila bila mendapat khidmat "tuan penasihatnya" didalam ukhwah ini...

ada yang masuk ukhwah ni tiap-tiap hari untuk "berjumpa" secara online... even kalau tak berbalas mesej pun , kalau dapat melihat coretan seseorang yang diminati pun dah cukup menceriakan hatinya.

ada yang masuk ukhwah untuk jejak sahabat, mencari kawan lama dan baru...

ada yang masuk ukhwah untuk melombong ilmu yang ada...

pokoknya... segalanya berlaku disini...memberi pengalaman, pengajaran untuk kehidupan dunia dan akhirat

dan saya tak terkecuali...thanks ukhwah...forever...


wah, tu dia orang lama bercakap. ni baru betul experienced...

saya setuju kesemuanya...

ukhwah, betul-betul memberi pelbagai kenangan kepada saya... di sinilah segalanya berlaku...

masa depan seseorang boleh berubah, sebaik saja menjinakkan diri dengan ukhwah.com ni.... anything can happen here. ;-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 05-10-07 10:06 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:09


Besar maknanya ukhwah.com ini pada ana.
Syukran jazilan buat semua sahabat..
Moga ukhwah akan terus maju.. ;-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:21


UKHWAH SEBAHAGIAN HIDUPKU..:D :D ....
HARI2 BERTANDANG kat UKHWAH...:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-10-07 11:43


thanks juga untuk ukhwah..hehe..sama macam org lain..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:49


Pada 05-10-07 11:43 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

thanks juga untuk ukhwah..hehe..sama macam org lain..hehe


Ummusafiah balik tawau ke ?


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 12:46


Assalamualaikum...
nak tulis ke taknak...
nak ke tak...
tak ke nak..
ke taknak..
taknak ke....
U.K.H...ukh..
W.A.H....wah...
sebutannya apa anak murid..????
jawapan dia UKHWAH cikgu.......



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Terima kasih UKHWAH

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.203675 saat. Lajunya....