Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: ::JEMPUTAN KE GRAND IFTAR 2007::


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ::JEMPUTAN KE GRAND IFTAR 2007::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh ::JEMPUTAN KE GRAND IFTAR 2007::

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:06


ASSALAMUALAIKUM...
Kepada semua warga ukhwah....
Dengan kehadiran bulan ramadhan yang mulia ini,pihak Event Ukhwah dengan berbesar hatinya mempelawa anda semua warga ukhwah.com untuk turun beramai-ramai menyertai "JK Grand Iftar" untuk kita semua berkumpul dalam satu jemaah untuk berbuka puasa bersama-sama dengan para MT ukhwah.com...

Di Jemput Hadir Beramai-ramai di :

Tempat : FOOD COURT KL SENTRAL

Masa : 6.30pm-8.00 pm

Tarikh : 6 / 10 /2007 (24 ramadhan 1428 H)

Hari : SABTU ....

Yuran : RM 5 (Boleh bayar kepada ana atau simple_shida pada hari berkenaan.)

Dengan kehadiran anda semua dapat mengeratkan silatulrahim yang terjalin antara kita semua....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:09


boleh bawa fmily tak? hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:16


Assalamualaikum wwt...

Ana nak join... :-D

Nak jumpa Sadiqah.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:21


salam
ana nak join juga..
nak jumpa ukhti sadiqah lagi heeh

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 19-09-07 14:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:33


ukhti atie & abid..

salam ramadhan ana hulurkan,
beramal soleh tingkatkan amalan,
iftar Grand jemput ramaikan,
moga bertambah sahabat dan taulan...ewahhh.. :-D

ana pun nak jumpa juga dengan kalian..jemput datang ye.. :-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:36


ana nak join tapi bertembung dengan program 'Nafas Baru' jabatan kesihatan N9 di masjid ana...

haru betul... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 12:41


assalamualaikum...

nak join tapi segan...:) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-09-07 13:12


Pada 19-09-07 12:41 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

nak join tapi segan...:) :)


Samalah..ana pun segan,jumpa MT ukhwah itu..kalau tak ada apa-apa hal ana nak join..Hmm ukhti sadiqah..boleh minta no phone...senang ana nak hubungi nanti.. ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:14


tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:17


Pada 19-09-07 13:12 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 12:41 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

nak join tapi segan...:) :)


Samalah..ana pun segan,jumpa MT ukhwah itu..kalau tak ada apa-apa hal ana nak join..Hmm ukhti sadiqah..boleh minta no phone...senang ana nak hubungi nanti.. ;-)



lah..Kenapa nak malu pula..ni no telefon ana..0122307604, atau sebarang pertanyaan, juga boleh menghubungi simple_shida di talian 012-5408708.. :-)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:31


ada rezeki boleh jumpa.... :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:41


Pada 19-09-07 12:33 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

ukhti atie & abid..

salam ramadhan ana hulurkan,
beramal soleh tingkatkan amalan,
iftar Grand jemput ramaikan,
moga bertambah sahabat dan taulan...ewahhh.. :-D

ana pun nak jumpa juga dengan kalian..jemput datang ye.. :-)


wah ukhti siap berpantun lagi..heheh
insyaALLAH...
ana turun Kalau tiada aral

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:42


Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!

ala akhi...enta ajak batalion enta ramai-ramai

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 13:49


nak join nak join! nak bawa member sekali boleh?

Bookmark and Share

  


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:52


Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


ok lah shafiq. kurangkan bilangan kehadiran muslimat supaya muslimin nampak lebih ramai.

jadi elok saya tak datang. :-P :lol:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 14:44


Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


Takpe2 jangan risau. Insya ALLAH ana boleh pergi. Ana bertolak dari Kajang dengan kereta ini. ada kosong tiga lagi. siapa nak pergi sekali dengan ana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:47


!!! QUOTE !!!

boleh bawa fmily tak? hehe


!!! QUOTE !!!

nak join nak join! nak bawa member sekali boleh?


tafaddal.. jemput beramai-ramai.. berbuka..
ahlan washlan.. tak kisah nak ajak sesiapa..
ajaklaa kaum kerabat... usrati... dll..

lepas tu boleh mengimarahkan masjid negara..
au masjid yang terdekat... :-D :lol:

boleh juga bawa makanan.. berbuka kongsi sesama..
:-D insyaAllah.. tiada aral melintang..
ana sampai di HQ ukhwah.com :-D :-D :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:48


!!! QUOTE !!!

ok lah shafiq. kurangkan bilangan kehadiran muslimat supaya muslimin nampak lebih ramai.

jadi elok saya tak datang.




alahai.. shye.. janganlah begitu.. jemput datang ye..
bawa jemput-jemput berintikan ikan bilis ke..
udang o sotong...ehehe.. cicah dengan sos sedap.. :lol: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:02


huhuuuu...buat kat KL Central lagi...... suasana tak 'mesra alam lah'.. :-)
ohya tahun ni nak potong kek sempena birthday siapa pula????

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:10


!!! QUOTE !!!

huhuuuu...buat kat KL Central lagi...... suasana tak 'mesra alam lah'..
ohya tahun ni nak potong kek sempena birthday siapa pula????


aik.. apa yang tak mesra alam..
hehe..

ana ada juga cadangan untuk berbuka di putrajaya..
booking bas..o van.. naik di kl sentral bagi yang tiada transport..
o..boleh naik bas rapid saja ke sana.. etc..

berbuka ramai-ramai di masjid purtajaya..
solat terawih di sana..

Allahu akhbar.. bestt nya..hehe..
tapi... ada ke yang nak join jk iftar ni.. Kalau ditukar lokasi..?
ramai ke nak pergi..? siapa nak handle bhg transport..logistik..?

sedangkan ana pun patah kaki juga nak berjalan..hehe..
kalau ada transport.. ana move saja.. :-D :lol:

ini cuma cadangan ana yang memula..
tapi.. mumkin one day kita akan buat juga di putrajaya..
insyaallah... :-D :lol: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:27


Pada 19-09-07 15:02 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

huhuuuu...buat kat KL Central lagi...... suasana tak 'mesra alam lah'.. :-)
ohya tahun ni nak potong kek sempena birthday siapa pula????


aye Kalau kito pergi sekali guano?

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:31


Assalamualaikum.

Ingat nak pergi juga sebab ni saja program ukhwah yang ni saja dapat saya join setiap tahun selain JK Idulfitri.

!!! QUOTE !!!

     Posting pada: 19-09-07 13:14


tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


Pasal ni jugak lah saya fikir dua tiga kali untuk join program ukhwah akhir2 ni. Tapi kalau ada Bro Kang tak ada lah 'keras' sangat :-D

cuma nak tanya bagaimana dengan yuran penyertaan? InsyaAllah saya akan confirmkan penyertaan pada minggu dekat program.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:58


insyaAllah ana akan berada disan jika tiada aral melintang dan dengan izin allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 16:46


Pada 19-09-07 14:44 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


Takpe2 jangan risau. Insya ALLAH ana boleh pergi. Ana bertolak dari Kajang dengan kereta ini. ada kosong tiga lagi. siapa nak pergi sekali dengan ana?


akhi are_peace dah ofer tu, apa lagi kaum muslimin, rebutlah peluang selagi masih ada.. :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 16:47


alamak jauhnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 17:06


salam..

InsyaALLAH... kalau tak ada apa-apa, ana akan join..

huhu...

memang muslimin kurang...

tapi tak apa...

kita lah yang meramaikan muslimin nya...

wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 17:24


Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!

salam...

eh...ada ar..

cuma lambat posting saja...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 18:02


Pada 19-09-07 15:27 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 15:02 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

huhuuuu...buat kat KL Central lagi...... suasana tak 'mesra alam lah'.. :-)
ohya tahun ni nak potong kek sempena birthday siapa pula????


aye Kalau kito pergi sekali guano?



Sorry bro' kawe pergi ngo mutor lah.... sebab kawe nok pergi terus dari opis kawe.... tok penat sangat nok balik pah mari plok.... :-D


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 21:37


insyaAllah,kalau tak ada yang melintang,sampailah saya nanti....

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 23:09


macam best...
tapi segan lah pula..
tak pernah pun join apa-apa event...
huhuhu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 01:52


muslimin are being encouraged to fulfill the requirement of the system in order to enhance the functionalities... aduh!!! cepat!!! taliban also being allowed!!

-- khalifah ... mohamad... aye... ajak muslimin lagi... --
rakan-rakan course or faculty ana macam payah dengan orang2 tak dikenali ni...
hhuhuhuu!wahahaha...hihiihooeee...


-Shafiq, UM, 3rd year, 21 yearz old, sewa di Pantai Hillpark. kikiki!!!! -

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 08:17


Nak join juga, tapi ramai ke muslimin ni..tak pernah jumpa MT2 ukhwah..nak sangat jumpa Daeng_Jati, nak belajar pantun.hehehe..boleh daeng??=)
Ayuh sahabat muslimin ukhwah.com, jomla ramai-ramai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 09:22


Ada rezeki jumpa semua di sana.. Muslimin muslimat marilah sama-sama memeriahkan JK Iftar kali ini..

**Digalakkan bawa kuih muih untuk berbuka..:)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-07 09:46


Pada 20-09-07 09:22 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ada rezeki jumpa semua di sana.. Muslimin muslimat marilah sama-sama memeriahkan JK Iftar kali ini..

**Digalakkan bawa kuih muih untuk berbuka..:)



Ana bawa kuih raya boleh tak... :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-07 10:04


InsyaAllah..ada rezeki ana sampai..masa tu pergi tempat adik kat UM:-)
Lama tak jumpa shida, walaupun kerja 1 tempat..dahlah hantar mesej tak sampai..pelik.
Sadiqah..yati,walaupun kita jauh sms penghubung rindu:-)
InsyaAllah nanti kita jumpa deh:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 20-09-07 10:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 10:15


Pada 20-09-07 09:22 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ada rezeki jumpa semua di sana.. Muslimin muslimat marilah sama-sama memeriahkan JK Iftar kali ini..

**Digalakkan bawa kuih muih untuk berbuka..:)




olohlah....ana tok reti buat kuih lah.... :lol:
kalau boleh muslimat bowok kuih banyok2 deh..... :-D
kalau nok beli kuih kat kedai tok syok pula !!!


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 10:36


____________________________________________

- dilarang membawa lemang, ketupat, dodol dan sebagai.nya -
hanya kuih2 modern dibenarkan.

// modern tidak bererti KFC, McDonald or Pizza
//wieeiiihhiiiee..

____________________________________________

- Shafiq, UM, 3rd year, sewa di Pantai Hillpark, hihiiee!!! -
[ Telah diedit oleh: owl_UM pada 20-09-07 10:45 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 11:43


kak shida..kalau buat kat putrajaya saya boleh join sebab dekat saja dengan rumah saya..kalau kat kl susah sikit...saya tak berani nak p seorang-seorang kat kl...maklumla masih baru kat sini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 11:50


tak dapat nak pergi...jauh sangat...
apapun semoga majlis ni berjalan dengan lancar dan berjaya dengan izinNya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 13:51


Pada 20-09-07 11:43 , nur_islami posting:

!!! QUOTE !!!

kak shida..kalau buat kat putrajaya saya boleh join sebab dekat saja dengan rumah saya..kalau kat kl susah sikit...saya tak berani nak p seorang-seorang kat kl...maklumla masih baru kat sini...



betul tu...rumah saya d sepang..if buat kat putrajaya sure saya datang..siap konvoi satu fak pergi...hehe...da 3,4 tahun kenal anda secara maya..yang real entah bila lah...lgpula segan lah nak join pasal before ni tak pernah pun nak join u all punya event..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-07 13:53


kalau putrajaya naik ERL terus sampai putrajaya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-07 13:56


Sesuai tak kalau pakai baju melayu dan kain pelikat area KL Sentral tu? Senang sikit lepas buka puasa terus pergi masjid. kalau kat kelantan relax saja pakai kain pelikat kat bandar siap pergi shopping lagi pakai kain pelikat.

kat KL?

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:10


Pada 20-09-07 13:53 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau putrajaya naik ERL terus sampai putrajaya.



kena ambil masa pula...tak apa lah..agak2 lain kali buat kat sini inform awal-awal ek..enjoy your self..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 14:11


salam...

akhi...
ok juga tu...

tapi...
kalau kat KL ni, nanti org pandnag semacam saja...

*Ha??....kena bawa kuih-muih ke??....
hhmmm...
nak bawa apa ye..
hmm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-07 15:19


Pada 20-09-07 09:46 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 09:22 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Ada rezeki jumpa semua di sana.. Muslimin muslimat marilah sama-sama memeriahkan JK Iftar kali ini..

**Digalakkan bawa kuih muih untuk berbuka..:)



Ana bawa kuih raya boleh tak... :-D



saya nak bawa perut saja boleh? :-D


-----------------
“Knowing yourself is the beginning of all wisdom” ~Aristotle


Bookmark and Share

  


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 22:55


wah..dah lama ana tak peji kj ini..last sekali ana pergi tahun 2003...harap-harap tahun ini memang nak pergi lah..kalau boleh tolong AJK program bagi tentatif yang detail sikit...boleh kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 23:00


makan kueh, ingat kat teman ye isk..isk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 08:16


Pada 19-09-07 12:41 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

nak join tapi segan...:) :)


Asslmkm...
saya pun malu, segan....


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 09:32


Pada 20-09-07 23:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

makan kueh, ingat kat teman ye isk..isk...


Daeng, tak pergi ke??lorr..kok begitu sekali..bukan jauh pun perak tu.hehe..moh lah kita ke sana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 21-09-07 10:36


nak join sapa dari shah alam????

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 11:18


salam...nak join!! tapi kena bayar ke?? kalau tak nak bayar bawa chicken rice shop sndrik boleh tak kak??? hihi...7 hb dah fly balik kampung...

aye....bufday saya!! walaupun dah lepas 22/9 ehehe...
peace ("_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:29


Pada 20-09-07 13:56 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Sesuai tak kalau pakai baju melayu dan kain pelikat area KL Sentral tu? Senang sikit lepas buka puasa terus pergi masjid. kalau kat kelantan relax saja pakai kain pelikat kat bandar siap pergi shopping lagi pakai kain pelikat.

kat KL?


ok apa..ni kan Bulan Ramadhan..no problem lah.. :-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 11:33


bestnya boleh jumpa ahli2 ukhwah...tapi tak dapat datanglah..tiada rezeki, lain kali lah... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

princess_ixora
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5895
Posting: 64
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 11:35


assalamualaikum...
selamat Berpuasa pada semua...

bestnya dapat join.... tapi ana duduk jauh.... ada sesiapa yang tinggal kawasan hulu langat? boleh p sama-sama....

Bookmark and Share

  


  Member Information For princess_ixoraProfil   Hantar PM kepada princess_ixora   Pergi ke princess_ixora's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-09-07 11:41


ingat nak bagi cadangan jumpa kat masjid yang ada majlis berbuka puasa macam kat masjid jamek ke, masjid putrajaya (shida kata), masjid ukm ke,.. sebab lepas tu boleh terawih sekali....tapi jauh lah pulak kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 12:01


Pada 19-09-07 15:31 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.


cuma nak tanya bagaimana dengan yuran penyertaan? InsyaAllah saya akan confirmkan penyertaan pada minggu dekat program.



Ana terlupa nak nyatakan berkenaan dengan yuran penyertaan..
Kepada Sahabat ukhwah yang ingin menyertai Grand Iftar, yuran sebanyak RM 5 dikenakan. Boleh bayar kepada ana atau simple_shida pada hari berkenaan.

Sekian, terima kasih.


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 14:22


Assalamualaikum...

Insya-Allaah, sama-sama datang untuk memeriahkan Iftar Grand Ramadhan 2007 buat kali ke 5.
Boleh bawa sahabat - sahabiah atau saudara mara atau orang kampung sekali..hehehe. Peluang bertemu sapa dan melihat lebih dekat sahabat yang lama dikenali di alam maya... Insya-Allaah.
Sama - sama merapati hubungan Ukhwah kerana Allaah s.w.t. Amin..

Salam Ramadhan Selamat Berpuasa.. buat semua warga Ukhwah...

Takbir!!!!!... Allaah Akbar..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

izreenaisya
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31071
Posting: 9
Dari: um

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 21:57


salam!!! nak join!!! tapi...errr,,,baru 1st time nak join,,,err...malu,,,,hihih!! bawa member ?? insyaallah !!
nanti sambut kami eyhh,,,ngeheheh!!
:-D
[ Telah diedit oleh: izreenaisya pada 21-09-07 21:59 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For izreenaisyaProfil   Hantar PM kepada izreenaisya   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 22:11


hm...cambest juga...nak join boleh?

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 23:29


selamat berbuka... :-D :-) :-D :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-07 01:52


macam best...tapi segan lah pula..tak pernah pun join apa-apa event...
Lagi pun masih baru dalam ukhwah..ini pun rakan sebilik ana yang perkenalkan..kalau dia join..ana insyaallah join sekali..

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 01:55


apa nak segannye..datang saja lah..ahli ukhwah tak makan orang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 15:31


Kena buat cabutan bertuah agaknya,baru ramai yang mai..hehehe... teringin nak p, tapi tak ada member yang kenal..huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 23:57


InsyaAllah kalau tak ada aral melintang ana pun teringin nak join...
but tak janji tau....
ok seronok tengok ukhwah aktif

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 07:43


Harap jangan malu-malu kepada ahli yang tak pernah datang jk sebelum ini.. pesanan penaja, kalau yang nak datang jangan lupa bawa yuran rm5..

Bookmark and Share

  


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-09-07 13:19


ala...nak ikut...

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-07 14:51


Pertama kali mengikuti event ukhwah memang ana tak kenal langsung ahli ukhwah. Setelah join beberapa event alhamdulillah ana dah kenal beberapa orang. Untuk yang segan2 biasa lah baru pertama kali macam ana dulu jugak lah. Bila dah biasa ok lah.

OLEH ITU JANGAN SEGAN2. JOM KITA RAMAIKAN GRAND IFTAR UKHWAH INI.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 14:59


entah lah.. tak pergi rasanya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-07 15:53


berminat..tapi segan lah..
dah lama tak aktif..
shida..tolong???
he2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 23:21


mana tentatifnyer ini??

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:00


insyaallah ana pergi ini...nak cntact spe untuk muslimin .


-----------------

"prevention is better than cure"


[ Telah diedit oleh: adam_muslimin pada 27-09-07 15:19 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 13:20


RAMADHAN KAREEM..

semoga dptla kita bersua muka ye..
setakat ni, ana dan suami boleh berprogram bersama..

jika tak mampu, hanya suami sajalah ye..

p/s tapi, tetap berangan nak datang juga.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 13:49


Pada 23-09-07 13:19 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

ala...nak ikut...



Jom...pergi naik kereta...


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...


Bookmark and Share

  


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:02


Pada 24-09-07 13:49 , Afina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-07 13:19 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

ala...nak ikut...



Jom...pergi naik kereta...


salam...

eerrmm...

naik kereta?

dari kelantan??

jauh nya..

semangat ini.. :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:15


Pada 24-09-07 13:20 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

RAMADHAN KAREEM..

semoga dptla kita bersua muka ye..
setakat ni, ana dan suami boleh berprogram bersama..

jika tak mampu, hanya suami sajalah ye..

p/s tapi, tetap berangan nak datang juga.. :)



Datanglah Puan.. :-(


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:32


kat food court KL sentral??
muat ke tempat tu??
ni kira...sendiri order..sendiri makan..sendiri bayar ek???
Kalau ramai tak muat bagaimana??? duduk bersila atas lantai ek??

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:34


tengok lah cne

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:37


ana pun macam kumpulansenyum...nak pergi sangat-sangat tapi tak pernah pun terlibat dengan apa-apa event...segan yang amat lah ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:37


Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


ouh tak apa, macam berminat juga nak datang huhu! :D
tak apa Azhar, anta ambil 4, ana ambil 4 huhu! :P


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:42


Pada 20-09-07 11:43 , nur_islami posting:

!!! QUOTE !!!

kak shida..kalau buat kat putrajaya saya boleh join sebab dekat saja dengan rumah saya..kalau kat kl susah sikit...saya tak berani nak p seorang-seorang kat kl...maklumla masih baru kat sini...


erm betul-betul, sokong, rumah ana kat Sg Merab, lagi dekat dengan Masjid Putrajaya tu huhu^^ habaq awai2 naa, kalau tukar tempat huhu! :D :P


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-09-07 16:42


Assalamualaikum Warahmatullah.. Setelah sekian lama, saya tak post.. Akhirnya kerinduan terhadap portal ukhwah ini terubat juga..

~ Afwan sangat-sangat kerana saya dan ummu_Munirah tak dapat join.. Ini kerana Ummu_Munirah baru lepas bersalin dan masih dalam tempoh berpantang..

~ InsyaALLAH, tahun depan dapat lah join jika di iznkan ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:43


Pada 20-09-07 13:56 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Sesuai tak kalau pakai baju melayu dan kain pelikat area KL Sentral tu? Senang sikit lepas buka puasa terus pergi masjid. kalau kat kelantan relax saja pakai kain pelikat kat bandar siap pergi shopping lagi pakai kain pelikat.

kat KL?


pakai saja lah, kita nak negara Islam Hadhari... huhu! :D :P


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 17:00


insyaAllah jika tiada aral akan menyusul bersama suami :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 17:42


Teringinnye nak turut serta...teringat 3-4 tahun lepas, pun buat disana juga. AlhamduliLlah, sempat juga berbuka disana. Sekarang dah susah nak pergi...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 23:06


insyaallah..mari meramaikan kl sentral...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 00:25


Pada 24-09-07 16:37 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-07 13:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

tengok tu!! sama macam JK Ihya Ramadhan!!! musliminnya pupus!!!
aarrgghhh!!! nak datang pun segan sangat! huhhh!!!
gamaknya duduk sorag2 nanti!


ouh tak apa, macam berminat juga nak datang huhu! :D
tak apa Azhar, anta ambil 4, ana ambil 4 huhu! :P


salam...

ehh... :-o :-o :-o


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-07 00:58


insyallah..
kalau tak ada arah melintang..
apa-apa pun segan jugak....
sebab masih baru..
apa-apa pun tak janji..
[ Telah diedit oleh: scenario pada 25-09-07 01:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 09:12


Pada 24-09-07 16:42 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-09-07 11:43 , nur_islami posting:

!!! QUOTE !!!

kak shida..kalau buat kat putrajaya saya boleh join sebab dekat saja dengan rumah saya..kalau kat kl susah sikit...saya tak berani nak p seorang-seorang kat kl...maklumla masih baru kat sini...


erm betul-betul, sokong, rumah ana kat Sg Merab, lagi dekat dengan Masjid Putrajaya tu huhu^^ habaq awai2 naa, kalau tukar tempat huhu! :D :P



a'aaa.... kalau putrajaya ana setuju buat kat cafe PICC... cantik...romantik... :lol: tapi susah nak solat dan nak pergi sana...
Apapun buat kat KL central pun dah ok agaknya... cuma kita kena datang awallah book meja... than kalau boleh try servey tempat sesuai area tu untuk buat liqa'... sebab kat cafe tak sesuai lah...bingik sangat !!! nanti kalau ana tak dengar, antum gelakkan ana lagi...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:56


Pada 24-09-07 16:42 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum Warahmatullah.. Setelah sekian lama, saya tak post.. Akhirnya kerinduan terhadap portal ukhwah ini terubat juga..

~ Afwan sangat-sangat kerana saya dan ummu_Munirah tak dapat join.. Ini kerana Ummu_Munirah baru lepas bersalin dan masih dalam tempoh berpantang..

~ InsyaALLAH, tahun depan dapat lah join jika di iznkan ALLAH


tahniah...buat kak wa..dan akh husin...
semoga bahagia abadan abada....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-07 13:53


sedihnya..
tak dapat join..
tak balik lagi..
Huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 14:16




Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 00:25


Pada 24-09-07 14:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 13:49 , Afina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-07 13:19 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

ala...nak ikut...



Jom...pergi naik kereta...


salam...

eerrmm...

naik kereta?

dari kelantan??

jauh nya..

semangat ini.. :-)




kalau nak ikutkan, memang teringin sangat nak join aktiviti2 anjuran ukhwah....
tapi tu lah...jauh sangat....
kalau wawa nak providekan kereta dan tambangnya sekali...
insyaAllah...kami sampai...

:-D :-D :-D


p/s : wawa, jangan marah ye.... :-P
wawa, akak tak ada kelas hari tu....kalau wawa nak ge ajak akak sekali ye.....


-----------------
A GOOD PLAN TODAY IS BETTER THAN A PERFECT PLAN TOMORROW...


Bookmark and Share

  


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

azree_mh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.04.2007
Ahli No: 29809
Posting: 92
Dari: Dari mandala kesumat

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-07 15:10


Pst.... Dah berapa ramai lelaki?


Cepat! Kalau lelaki ramai, konfem saya datang. Hehe. Segan kalau semua perempuan.

Tolong senaraikan peserta muslimin yang nak join.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azree_mhProfil   Hantar PM kepada azree_mh   Pergi ke azree_mh's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:23


lelaki....
1) Firdaus
2) Abdul Aziz
3) Mohamad
4) Azhar

huhu :D :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-07 15:34


kalau saya join boleh ke? tapi jarang sangat masuk forum ini...hmmm...malu lah pulok...nanti org tanya name saya"guna nick apa kat forum?" ....paku....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:49


Pada 19-09-07 12:41 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

nak join tapi segan...:) :)


kak ayu tak pergi, saya pun berat hati lah nak pergi. hehehe.

ismi_atikah pun macam tak pergi saja. so,... kurang best lah... :-P

ni nak tanya, juadah berbuka, order sendiri, beli sendiri dan makan sendiri ke? :-D. lepas tu sembahyang terawih kat mana?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 16:19


woi.... gua pun lelaki lah..... insya'4JJI gua join same...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-07 17:39


Pada 26-09-07 16:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

woi.... gua pun lelaki lah..... insya'4JJI gua join same...


Aye Kalau pergi dengan motor ado tempat parking dok situh. Ingat malah pulok nok pergi dengan kereta takut sangkut jem.


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:43


Pada 26-09-07 17:39 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 16:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

woi.... gua pun lelaki lah..... insya'4JJI gua join same...


Aye Kalau pergi dengan motor ado tempat parking dok situh. Ingat malah pulok nok pergi dengan kereta takut sangkut jem.



kalau naik moto kaki memang sure xjem... :-P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:58


Pada 26-09-07 17:39 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 16:19 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

woi.... gua pun lelaki lah..... insya'4JJI gua join same...


Aye Kalau pergi dengan motor ado tempat parking dok situh. Ingat malah pulok nok pergi dengan kereta takut sangkut jem.




isya'4JJI memang ado parking yang tok payoh bayar.... sblah belake bangunan... ground floor.... ado sbloh butik situ kalau kawe tok silap... :-)

demo pergi ngo mutor lah senang.... lepas tu boleh samo2 kito pergi masjid kmpug baru... smaye teraweh sano best....Imam mekkah...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ::JEMPUTAN KE GRAND IFTAR 2007::

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199669 saat. Lajunya....