Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
rasian: 2 hari yang lalu
a_zar81: 7 hari yang lalu
khalifah: 11 hari yang lalu
talha: 17 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu
al-biruni03: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: orang menulis tangan kiri selalunya pandai..betul ke ni?


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» orang menulis tangan kiri selalunya pandai..betul ke ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh orang menulis tangan kiri selalunya pandai..betul ke ni?

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 11:46


Kalau dalam kelas,saya selalu perhatikan kawan-kawan yang menulis. biasanya saya tengok orang-orang pandai dalam kelas saya tu kebanyakkannya pakai tangan kiri ketika menulis. lagi satu,orang yang menulis pakai tangan kiri ni pun selalunya cantik saja orangnya kalau perempuan. kalau lelaki pulak,sejuk mata memandang..pernah jugak saya dengar khabar-khabar angin yang orang kidal ni memang lebih pandai.

betul ke ek?


-----------------
-usaha tangga kejayaan-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:18


Assalamualaikum...
Setakat ni...kata-kata tu tak terbukti lagi di pihak saya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-07 14:58


pandai tak terletak pada tangan yang diguna tapi akal nya... tapi selalunye yang lefthanded ni suka perkara2 seni ahaks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-07 15:00


tak lah... macam tak betul saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-07 15:35


rasanya ramai saja yang guna tangan kanan pandai..tak boleh stujungn kat2 ni:-)
kalau pandai mlukis..ana setuju jugak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-09-07 17:37


tak jugak... orang kidal ni kreatif. lelaki idaman saya adalah yang kidal. kikikiki... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 21:53


orag yang kidal ni selalunya cenderung menggunakan hemisfera otak kiri atau HOKI yang mana lebih cenderung terhadap kerja-kerja seni dan kreatif

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:14


Pada 18-09-07 17:37 , cik_dira posting:

!!! QUOTE !!!

tak jugak... orang kidal ni kreatif. lelaki idaman saya adalah yang kidal. kikikiki... :-P


kena belajar tulis tangan kiri ni..hehehe :-) setahu saya orang kidal ada seni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 22:17


salam...
eh,ye ke org kidal ini pandai...hik3...no komen...ala,xsemestinyer org kidal itu lebih pandai...semua dijdkan sama cuma usaha dr diri sendiri saja yang akan memberi kelebihan pada diri sendiri...saya pun kidal tapi nak cakap pandai itu xlah pandai sangat...hehehe..alhamdulillah...setakat ini tercapai cita-cita dalam menuntut ilmu.... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 23:02


Pada 18-09-07 22:17 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
eh,ye ke org kidal ini pandai...hik3...no komen...ala,xsemestinyer org kidal itu lebih pandai...semua dijdkan sama cuma usaha dr diri sendiri saja yang akan memberi kelebihan pada diri sendiri...saya pun kidal tapi nak cakap pandai itu xlah pandai sangat...hehehe..alhamdulillah...setakat ini tercapai cita-cita dalam menuntut ilmu.... :-)



aik...org kidal ke? patutle tersenyum saja :-) saya setuju, yang penting kita perlu berusaha...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 01:20


biasa lah. guna tagan kiri @ kanan ke sama. betul tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 04:08


pergerakan tangan kanan menggerakkan otak sebelah kiri
pergerakan tangan kiri menggerakkan otak sebelah kanan

jika gerakkan kedua-dua tangan lagi best lah maknanya yE?

adab. tangan kanan.
tapi baik gunakan tangan kanan dalam perkara-perkara yang baik :D
makan, menulis, dan sebagainya.

wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 04:59


erm..saya akui org kidal kebanyakkannya pandai..mungkin ramai yang saya jumpa semua pandai2 agaknya..tapi xsemestinyer org tangan kanan tak pandai...apa-apa pun tu semua atas usaha kita...bab yang kreatif tu saya setuju...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-07 07:51


erm...adik saya guna kiri...
kekok pula tengok kalau dia masak ke...potong buah ke...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 21-09-07 07:52


Assalamualaikum

biasanya org yang kidal ni kreatif2...memang terrer dalam bab seni. tapi kalau dari segi kepandaian... ana rasa org yang menggunakan tangan kanan atau kiri pun cerdik2 juga. tak ada proof yang mengatakan org kidal saja yang pandai2. habis tu... ana ni tak pandai lah ya? hehe.. :-P yang penting usaha kita sendiri. soal pandai tak pandai...bukan ditentukan oleh tangan mana yang kita guna.. :-D
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 21-09-07 07:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-09-07 09:18


mak dan kakak saya pun kidal juga....tak lah tengok kekok sangat..da biasa agaknya..tapi makan tangan kanan lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-07 09:38


Tidak semua yang kidal..buat semua kerja dengan tangan kiri..makan dah tentulah kanan...contoh ana..ana menulis kiri..tapi boleh dikatakan kerja-kerja lain kebanyakkannya ana biasa dengan kanan..pada ana..allah itu maha adil...ada hambanya yang mggunakan tangan kanan berbanding tangan kiri..tetapi ad pula yang mengguna tangan kiri lebih,berbanding tangan kanan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:30


ana tangan kidal..tapi sederhana saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:48


Assalamualaikum...
hari tu, ingatkan nak copy and paste ada satu artikel pasal orang menulis tangan kiri ni..di yahoo...dia highlightkan....hmm...macam ada speciality sikit pada orang tangan kidal ni...

P/S : teringat man kidal...pandai eh dia main gitar tangan kiri..bukan senang..tak minat pun, cuma kagum....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 13:27


Assalamualaikum...
Mak ana kidal, ana pun kidal,
tapi ana tak reti memasak macam mak ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 07:58


Urang kidal kreatif... Beruang Kutub adalah seekor binatang yang kidal

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashidah89
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5768
Posting: 10
Dari: Muar,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 09:14


salam... hm, saya pun lefthanded person. tapi dr segi saintifik mungkin memang tbkti org kidal ni kreatif atau ada seni. bagi pihak saya, seni yang saya mahir bih kepada penulisan dan bkat mpersembahkan sesuatu. tapi sebagai bakal pendidik, kena pandai juga mjwb hal-hal macam nik! hehe... Wallahu'alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For Rashidah89Profil   Hantar PM kepada Rashidah89   Pergi ke Rashidah89's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 11:21


aslmkm..
saya righthanded..tapi adik saya lefthanded..erm bagi saya kebenaran lefthanded tu kreatif memang betul..sepanjang kehidupan saya yang mempunyai adik dan kawan yang kidal dyorang memang kreatif..hehe..sekadar memberi pendapat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-08 11:32


A'a lah.. kawan Wawa lefthanded, memang cerdik .. lahir tahun 87 tapi matured dan trendy lah sangat-sangat.. Apa saja yang diahjar, cepat saja dia catch up .. tapi..tu maybe kebetulan kan?? sebabnya .. semua mnusia ada kelebihan yang luar biasa, terpulg pada diri bagaimana nak ekspresi semua kelebihan trsebut .. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

hanis007
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2008
Ahli No: 34955
Posting: 19
Dari: -

argentina   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 15:49


Setiap orang ada kelebihan masing-masing.. ALLAH itu maha adil dan tak akan melebih-lebihkan hambanya kecuali hanya pada orang yang bertakwa.kadangkala itu hanya psikologi saja...... Jika kita nak nampak berkelebihan dari orang lain kita hanya perlu pandai menggunakan kelebihan kita untuk menutup kelemahan kita.wallahualam..


-----------------
Selamat berkenalan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For hanis007Profil   Hantar PM kepada hanis007   Pergi ke hanis007's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 15:58


itu kebetulan saja agaknya sephia... :kelip:
orang yang tangan kanan pun ramai yang pandai2 jugak..


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 18:10


lefthanded ini perbezaan dia dengan right handed ialah daripada pengunaan otak.. kalau lefhanded.. dia banyak guna otak sblah kanan.. begitu juga sbaliknya.. orang yang guna otak kanan dia lebih cenderung pada seni.. design ke.. melukis lain-lain lagi.. ni fakta yang saya pernah baca.. sdan dr pengalaman diri sebagai orang lefthanded.. hehe.. yang pandai tu bergatung kepada usaha diri sendiri rasanya.. hehe.. lefthanded cantik/kacak?? tak semestinya lah.. saya ni tak cantik pun.. =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-08 18:18


hmm kalau ikut kan dulu-dulu saya ni menulis tangan kiri tapi sebab mak tak suka tengok eh.. jadi sampai sekarang tls tangan kanan.. tapi kalau perbuatan lain contoh berus gigi ke.. main badminton tangan kiri.. hehe

kreatif.. ada skt agaknya.. itu diakui.. tapi dr tahap kepandaian beser saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-08 20:07


org kidal biasanya kreatif..... rasa2 ada betulnye...


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-09-08 09:43


kalau ikut pengalaman..rasanya tak..huk..
rasanya semuanya kebetulan..
kretif tu mungkin lah..tapi bukan bercakap melalui pengalaman sendiri..bercakap melalui pengalaman org lain..hoho
bermakna(ikut pengalaman saya) : bijak tak..kretif pun tak..adesss bilang org :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-08 11:34


penggunaan tangan kiri (kidal) secara langsung meransang penggunaan otak kanan dimana otak kanan lebih digunakan untuk kerja seni dan kreatif
manakala penggunaan otak kiri yang biasa dikalangan umat manusia lebih kepada logik dan statistik so basicly nya memang lah betul org kidal ni 'lain' sikit
teman tak ramai member yang kidal tapi kebanyakan mereka adalah yang kreatif dan jenis keras kepala..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 19:39


sbnrnyer kepandaian seseorang bukan trletak pada tangan mana ia menulis tetapi pada kebijaksanaan ia mngunakan akal fikiran dan kesugguhan ia ketika belajar dan kerajinan mengingati Allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-08 02:14


Pada 14-10-08 19:39 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

sbnrnyer kepandaian seseorang bukan trletak pada tangan mana ia menulis tetapi pada kebijaksanaan ia mngunakan akal fikiran dan kesugguhan ia ketika belajar dan kerajinan mengingati Allah....


betul-betul... saya alhamduLILLAH dapat guna kedua-duanya tangan... tangan kiri lebih cenderung dalam tulisan jawi dari tangan kanan... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 02:24


Pada 14-10-08 19:39 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

sbnrnyer kepandaian seseorang bukan trletak pada tangan mana ia menulis tetapi pada kebijaksanaan ia mngunakan akal fikiran dan kesugguhan ia ketika belajar dan kerajinan mengingati Allah....


Jika kamu berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.

Ada dua cara seseorang itu tidak boleh berjaya iaitu orang yang hanya mengerjakan apa yang disuruh dan orang yang tidak mahu mengerjakan apa yang disuruh.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 02:33


kalau tulis tangan kiri tapi malas belajar pun tak jadi cerdik jugak...kapa yang penting adalah usaha dan doa kita serta kuatnya kita berusaha..tangan kiri atau tangan kanan tak menjadi persoalan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 04:51


Pada 18-09-07 17:37 , cik_dira posting:

!!! QUOTE !!!

tak jugak... orang kidal ni kreatif. lelaki idaman saya adalah yang kidal. kikikiki... :-P


oh..terharunye..bertuahnye brtngn kidal ni.. :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:20


Assalamualaikum

Saya menulis tangan kiri tapi tulisan tak cantik. macam cakar ayam. Kreatif? Mungkin agaknya... macam-macam imaginasi keluar jika ada sesuatu berlaku.

Yang peliknya.... walaupun saya ni dikategorikan sebagai kidal, tak semua saya buat kerja dengan tangan kiri.

Menulis : kiri
makan nasi : kanan (memang lah) :lol:
Guna sudu : kiri
Main pingpong, badminton, tenis : kiri
Main bola tampar, sofbol : kanan
Guna pisau, hammer dsbgnya : kiri
Main sepak takraw, bolasepak : kiri
Tumbuk org : kiri kuat dari kanan
Membaling : kanan dan kiri (depends baling apa)

So macam mana saya ini? Rare individual? :lucu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:25


nanti saya cek pada anak-anak murid saya..dan tengok juhga pada guru2nya..dan nak recall balik kawan-kawan sepengajian dulu..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148141 saat. Lajunya....